Dodaj do ulubionych

TRW rośnie na potęgę

IP: 213.134.187.* 17.04.07, 21:40
Tak wielki koncern i wielkie pieniadze mozna zarobic (900 zl miesiecznie,
poniewaz drugie tyle dostaje worker - milo jest pracowac i wiedziec, ze polowa
pensji jest oddawana cwaniaczkom z workera!)
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:11
      ok , fajnie że firma się rozrasta..ale dlaczego kosztem ogródków działkowych?
    • Gość: hgf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: bilder TRW rośnie na potęgę IP: *.dclient.hispeed.ch 18.04.07, 05:32
      No coz bialych murzynow w kraju nie brakuje......
    • sabootb Re: TRW rośnie na potęgę 18.04.07, 08:01
      Niestety taka jest prawda.
      Jak byście tam nie pracowali za 900 zł to musieli by podnieść pensje, ale jak
      już zauważono białych murzynów nie brakuje.
      • Gość: Michal K Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.trw.com 18.04.07, 08:36
        Same narzekania - proponuje zmienić pracę na prywatnego
        polskiego "przedsiebiorcę" i wtedy pogadamy, ja już mam porównanie.
        • Gość: re Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 08:44
          a pracowałes w TRW pajacu???
          • Gość: Gość Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:22
            Rozrastaja sie bo im sie opłaca, dziwne że w innych krajach gdzie mają swoje
            zaklady tak sie nie rozrastaja jak w Polsce, bo tam ludziom placa godziwe
            pieniadze, a tu znalezli tania sile robocza. Nie pracuje i nigdy nie pracowalam
            w TRW, ale slysze opinie ludzi. Dziwi mnie to, że ktos cieszy sie ze zarobi te
            marne 900zł. W takiej poteznej firmie powinni placic naprawde dobrze, ale lepiej
            sie rozrastac, a ludzie? Hm, i tak beda robic dalej za te 900zł. Pozdrawiam i
            zycze powodzenia w rozrastajacej sie firmie.
          • skjaro Re: TRW rośnie na potęgę 18.04.07, 09:26
            tobie nikt nie nakazuje pracowac w TRW sam zdecydowałeś tam pracowac sam
            określiłeś kim chcesz zostac w zyciu troche wiecej samokrytyki
          • Gość: Michal K Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.04.07, 19:03
            spójrz na IP pajacu!!!
        • Gość: hardkor Re: TRW rośnie na potęgę IP: 195.205.202.* 23.04.07, 17:16
          i rak wszyscy wyjada z tego syfu za 900 zl a urzednicy wydaja pop 16 tysd na
          rozmowy telefoniczne i tro drugie 900 zl idzie na to zeby te kur...y utrzymac
          skandal
    • Gość: ozga Re: TRW rośnie na potęgę IP: 212.160.86.* 18.04.07, 10:07
      Masz szanse odzyskać swoje pieniadze, które Worker zabrał, każdy sąd w kraju przyzna Ci racje.
      • Gość: wd Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:34
        Nie podpuszczaj, jak nie wiesz o czym piszesz.
        • Gość: ozga Re: TRW rośnie na potęgę IP: 212.160.86.* 18.04.07, 16:17
          jak nie wiem jak wiem. 5 lat studiów prawniczych wystarczy żeby wiedziec ze to jest banalna sprawa do wygrania
          • Gość: wd Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 22:53
            W takim razie, postaraj sie troche oświecić te narzekające niemoty z workera.
          • Gość: 1000 Re: TRW rośnie na potęgę IP: 212.160.86.* 19.04.07, 23:51
            Wizioner I Wieloryb wam kaze pisac te swoje wizje. biuralisci.
            • Gość: jgx barany żywiące workera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 08:06
              dziwie się wam że dajecie się w tych czasach wykorzystywać za 900!!!! PLN.
              Przepraszam jeśli kogoś uraziłem ale może w ten sposób dotrze do was że dajecie
              się wykorzystywać. Ktoś na was robi olbrzymią kasę ciągle zmienia luksusowe
              auta a wy harujecie za marne grosze!!! Gdyby na rynku nie było takich jak Wy to
              ten proceder by się wreście skończył
    • Gość: azazello TRW to dobra firma IP: *.man.czest.pl 18.04.07, 18:14
      W porównaniu z innymi częstochowskimi. Ci którzy psioczą, bo pracują przez Workera, to niech na Workera swoje żale wylewają, nie na TRW, bo to Worker jest ich pracodawcą. Malkontentom proponuję quiz. Która inna firma w tym mieście proponuje:
      1. Premię roczną
      2. Zniżki w wielu sklepach w mieście
      3. Liczne darmowe badania lekarskie
      4. Zniżki na ligowe mecze żużlowe
      5. Dowóz do pracy z odległych miejscowości
      6. Basen (no, może tutaj parę się znajdzie)
      7. Tak wysokie premie (procentowo, porównując z wynagrodzeniem brutto).
      Czekam na odpowiedzi i podanie firm w tym mieście dających lepszy socjal. Oczywiście można zawsze wyjechać na budowę do Dublina, ale to temat na zupełnie inną dyskusję.
      Z utęsknieniem czekam na otwarcie zakładu Indesitu w Radomsku i na pierwsze opinie cwaniaczków, którym wydaje się, że gdzie indziej będzie lepiej. Spotkałem już paru pieniaczy, którzy byli mundrzy i przenieśli się do Brembo i do Gommy. Teraz siedzą cicho na dupach i na ucho szepczą jak to fajnie byłoby do TRW wrócić...
      • Gość: pilot Re: TRW to dobra firma IP: *.21.pl 18.04.07, 22:12
        człowieku - jaki socjal? to są ochłapy!
        1. premia roczna - jak jesteś grzeczny to masz a jak podskoczysz to nie masz
        2. zniżki w wielu sklepach - zapisz sie do "S" tez będziesz miał zniżki i to w
        całej Polsce a nie tylko w Częstochowie (karta Grosik) zobacz
        www.solidarnosc.czest.pl
        3. darmowe badania lekarskie - czytaj kodeks pracy - to jest OBOWIĄZEK pracodawcy
        4. zniżki na żużel - cukierek - nie każdy lubi ten sport i wielu naprawdę wielu
        pracowników TRW to wcale nie cieszy
        5. Dowóz do pracy - wolałabym dostać równowartośc biletu do pensji
        6. Basen - podobnie jak żużel - bardzo wielu pracowników TRW ma to gdzieś i ngdy
        z tego nie skorzysta bo ma dzieci, obiad, sprzątanie i mnóstwo innych spraw na
        głowie
        7. wysokie premie - a o ich wysokości decyduje przełożony tzn patrz punkt 1 -
        jesteś grzeczn masz a jak nie to nie masz.

licząc stawkę plus wszytskie wymienione "socjale" - jeśli uda Ci się znich w
        pełni skorzystać to jest rocznie jakieś 20 tyś netto. np w Enionie taką kase z
        samej wypłaty mają po 7 góra 8 miesiącach pracy a do tego dochodzi jeszcze ich
        socjal i teraz najważniejsze! zysk netto Enionu jest MNIEJSZY niz zysk netto TRW
        w Częstochowie a więc jest z czego walczyć o podwyżki ale w Enionie w związkach
        zawodowych jest 75% załogi a w TRW jest 10%. To nie przewodniczacy związku
        załatwi Wam podwyżki bo jak pójdzie do prezesa to usłyszy "ale ilu pracowników
        Pan reprezentuje" tylko ludzie którzy się do związku zapiszą - jak będzie w
        związku z TRW 75% załogi to wtedy zobaczymy jaki będzie socjal a jakie
        wynagrodznia - przykład? poszukaj informacji jakie zarobki i jaki socjal mają w
        TRW w Prószkowie (tam w związkach jest tam 80% załogi) a pracodawca jest ten sam!!!
        • Gość: smogul Re: TRW to dobra firma IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 22:19
          brawo stary brawo oby wiecej takich jak ty
        • Gość: klan Re: TRW to dobra firma IP: 212.160.86.* 20.04.07, 23:36
          dobrze tak nawrzucac wizionerowi on tego nie moze zbolec na spotkaniu mezow
          zaufania mowi jakie to bzdury wypisujemy ALE to PRAWDA MYDLENIE CIEMNYCH LUDZI
          SMIESZNYMI SKLEPAMI NIECH SOBIE WSADZI W CZTERY LITER ??????????????????
        • Gość: luj Re: TRW to dobra firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:58
          To qrwa idz do tego Enionu.Jesliby TRW placilo rzeczywiscie 900 zl swoim paru
          tysiacom pracownikow to ktos by tam jeszcze pracowal?Nie pieprzcie glupot jak
          sie nie orientujecie.
      • Gość: pracownik Re: TRW to dobra firma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:30
      • Gość: pracownik Re: TRW to dobra firma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:07
        Jestem pracownikiem od siedmiu lat.Baseny ,Żużel
        dofinansowany ,przewozy ,napoje ,kawa,itd. to jest tylko tworzenie pięknego
        wizerunku firmy szczególnie na zewnątrz jak to pięknie jest w TRW.Ja pracuje po
        to żeby zarobić ,a jak zarobie to mnie bedzie stać na żużel czy basen.Inni
        powiedzą nie podoba ci sie to sie zwolnij, jak znajde coś to tak
        zrobie.Powiedzą też, że gdzie indziej robią za tysiąc lub mniej i dobrze . To
        znaczy że nie moge sie wypowiedzieć nie moge mieć więcej bo co ?nie
        wypada.Trzeba dążyć do lepszego a nie patrzeć że mają gożej.Niestety zakład
        jest budowany kosztem pracowników ,coroczne podwyżki ok.40zł nie powinny sie w
        ogóle nazywac podwyżką.Coraz większe normy ,nie wrózą nam dobrej
        przyszłości .Do azazello -skończcie z tą propagandą i oszukiwaniem ludzi
        szczególnie z zewnatrz którzy nie są za bardzo w temacie. Ty to chyba z
        produkcji nie jesteś co ? "Michał jestem po prostu " Acha ma jeszce powstać
        kólko wędkarskie teraz to już w ogóle nie mamy prawa nażekać no i motór jest na
        który sobie popatrzeć i tak ładnie jest i czysto i automat nowy do kawy na
        stołówce ,bo ludzie chodzili na dół do kuchni na kawe(Rolnicza) a tam przecież
        nie dla nich.Tam dla biur to won.Ciekawe kiedy jest turniej szachowy,też mamy
        aja a co, to aż nie wypada sie domagać lepszych zarobków.Niedługo ma być siana
        nowa trawa w okół zakładu bo stara to już jest z zeszłego roku i nie wypada .
        • Gość: azazello No właśnie IP: *.man.czest.pl 20.04.07, 16:54
          I tym samym potwierdziłeś argument, że można co niektórym dupy miodem smarować a i tak źle będzie. Wcale mi nie chodzi o wychwalanie firmy na potęgę, tylko o udowodnienie, że o lepszego pracodawcę wcale nie jest tak łatwo. I inni wcale nie oferują raju. Powyżej poprosiłem o podanie firm, w których pracuje się lepiej. Nie padła ani jedna propozycja. Za to same żale, że fundują autobus a nie dopłatę na dojazd do pensji, że premię miesięczną i roczną dają tym grzecznym... Nie no do jasnej cholery... Niegrzecznym mają dawać?????? Odnośnie zarobków, tak jak pisałem. Pokaż mi dużą firmę w której płacą lepiej. Czekam! I nie płacz że jesteś z Workera, bo to na Workera pownienieneś narzekać, nie na TRW!!!
          Prawda jest taka, że jeżeli roszczyci sobie prawo do narzekań, musicie mieć chyba porównanie z innymi pracodawcami. I powtarzam, proszę o podanie firm, w których warunki płacowe i socjalne są lepsze.
          • Gość: smogul Re: No właśnie IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.07, 17:18
            cos mi kolego pachniesz kims z biura napewno nie pracujesz na produkcji twoje
            argumenty sa moze mocne ale no własnie ale nie ma tam dobrobytu bo za prace
            swiatek piatek iniedziela 1600 to chyba nie taki raj co ?
            • Gość: f Re: No właśnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 04:56
              Jakie 1600?
              Ja mam po 3 latach TRW (i 2l. w WorkService razem 5 lat) 1520 brutto
              + premie że nie choruje na reke przy dobrych wiatrach wyjde 1200 zł
              • Gość: cos w tym jest Re: No właśnie IP: 80.54.171.* 23.05.07, 17:18
                ja po 5 pelnych latach mam niecale 1400 a najfajniejesze jest to ze w innych trw
                w polsce jest zarobek wiekszy wiem to z pewnych zrodel.Niestety o prace ciezko
                hmm .... zwolnic sie? zobaczcie ile ludzi ucieka przezciez to widac .... co
                chwile ktos ucieka ja osobiscie tez jestem na to przygotowana kazdy z produkcji
                ktory pracuje jakis czas wie ze chodzi nie o wykonywana prace nie fizyczna ale
                psychicznie nie da sie ....hehe rozmawiam z ludzmi ''to ile ?z 2000 masz?'' hyhy
                gdzie? nawet za 10 lat tyle niedostane ...wiecie jak zagranica pracuje sie w
                trw? ful wypas ... godziwe przerwy nikt sie niedrzeza uchem jak niematakiej
                potrzeby kazdy moze odetchnac a nie jak u nas otworze usta zeby powietrza
                zaczerpnac a juz slysze ze niewolno rozmawiac ze ma sie patrzec na maszyne i
                zapier...c no to sorry ? To jest [polska wlasnie ) podwyzki? i co nam po
                tym ? jak i tak podatek zabiora i nic (polska) .... przedewszystkim za ludzi by
                sie trzeba bylo zabrac ktorzy wykorzystuja swoje nieco wyzszestanowiska ;)
                wiecie o co chodzi ...
                • Gość: cosw tym jest Re: No właśnie IP: 80.54.171.* 23.05.07, 17:28
                  przedewszystkkim zrobic by trza bylo ogolnie cos z naszym krajem ze mamy takie
                  zarobki juz wogole niemiesci mi sie w glowie jak mozna zarabiac 700 zeta albo
                  polskie emerytury ... masakra totalna kraj jest zepsuty i tyle faktycznie my z
                  taka kasa po oplatach niemamy dostatniego zycia ale napewno nie mamy na
                  sniadanie chlepa suchego(przenosnia) jak ci co zarobia 700 czasami mniej po
                  zrobieniu oplat ... nic tylko za granice trza uciekac bo tutaj w posce kazdy
                  zaklad bedzie robil to samoz ludzmi.Jesli chodzi o trw to boli tylko tyle ze
                  jest coraz gorzej kiedys podobno bylo lepiej juz niejest tak jak kiedys ze
                  jak praceowales w trw to bylo napradwe cos wiem bo mam (jak wiekszosc) rodzine
                  kyora pracuje dluzej
                  • Gość: eska Re: No właśnie IP: 212.87.241.* 16.07.07, 08:45
                    ....UP!!!
          • Gość: pilot Re: No właśnie IP: *.21.pl 20.04.07, 22:41
            podałem - ENION!!! dalej ISD Huta Częstochowa, dalej Guardian i jeszcze pare się
            znajdzie
          • Gość: wieloryb Re: No właśnie IP: 212.160.86.* 20.04.07, 23:43
            to ja
          • Gość: brzdac Re: No właśnie IP: 212.160.86.* 20.04.07, 23:47
            zwolniles sie z huty a teraz musisz sie badz Psychologa wiem ze ty jestes
            Wieloryb????????????????????????
          • Gość: pracownik trw Re: No właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:07
            ja nie narzekam , ale strsi pracownicy owszem . trudna na ich mijescu nie narzekac nauczyli sie przez te wsyzstki lata omijac robote i weymagac wiekszych pensji ale za popychanie pie.. norme mozna wieksza zrobic aole po co? kiedy mozna sie poopierdlaac. przewozy do pracy to dobry pomysl .
            • Gość: ........ Re: No właśnie IP: 212.160.86.* 15.05.07, 20:26
              Proponuję założyć "grupę pracowniczą" popracujecie kilka lat a potem
              przejdziecie na "zasłużone" renty z tytułu niezdolności do pracy... szanuj się
              "pracownik trw" bo jak się nie będziesz szanował to nie licz że TRW cię
              uszanuje... a co do opier......a to prym wiodą w tym właśnie ci którzy
              przychodzą do pracy właśnie teraz najgorsze obiboki i pijaczki jakich
              kiedykolwiek Częstochowa widziała:)
      • Gość: klan Re: TRW to dobra firma IP: 212.160.86.* 19.04.07, 23:16
        dyrektor nie ma co robic
      • Gość: grzegrzolek Re: TRW to dobra firma IP: 32.112.138.* 21.04.07, 04:13
        premia z roku na rok nizsza, wszystko co jest na stolowce jest placone z twojej
        kieszeni, podobnie jak przewoz do/z pracy.

kolejna sprawa - badania. nie wydaje ci sie dziwne ze odchodzacym z pracy
        ludziom kaza robic badania? znaczy to ze cos jest nie w porzadu, czegos sie
        strasznie boja ale otwarcie tego nie poweidza bo musieliby rownoczesnie przyznac
        ze niektorzy pracuja ponad sily. po za tym to sa badania DLA NICH. ciekawe czy
        trw zaplacilo ci za dentyste?

basen.. basen to zart. kilka razy usilowalem sie wbic, ale niestety przypomina
        to bardziej komobex w srodku lata - tlum ludzi moczacych sie w wodzie. jak
        chcesz POPLYWAC, to zapraszam na KB.

z trw wiecej ludzi chodzi z cala pewnoscia na lotnika koscielec niz na
        wlokniarza, pewnie z racji miejsca zamieszkania.

to co jest dla ciebie czyms pieknym dla mnie jest iluzja, za ktora i tak
        wyciagaja grosiki z twojego portwelika, i tak coraz bardziej chudego. jak jestes
        bezmozgiem i cie to podnieca - pracuj dalej, normalni dawno z tego zakladu
        uciekli.. zostali tylko przyparci do sciany ludzie(serdecznie im wspolczuje)
        albo debile twojego pokroju ktorzy mysla ze wspaniale trw daje im wszystko za
        darmo(powinni wam ostro normy podniesc bo widze ze masz po pracy jeszcze sile
        pisac jakies idiotyzmy na forum).
    • Gość: klan TRW rośnie na potęgę IP: 212.160.86.* 19.04.07, 23:11
      Gdzie znajdziecie 600 osob do pracy inzynierowie sie zwalniaja bo w prywatnych
      firmach tez niezle placa
      • Gość: kruk Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:31
        a ile zarabiają inżynierowie z centrum ??
        o uszy mi się obiło że dość mało i nie chce mi się w to uwierzyć...
        • Gość: Pio Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:15
          Mało bo 10 tys. tylko.Przecież za to się wyżyć nie da starcza mi ledwo na chleb...
          • Gość: Alex Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.04.07, 00:48
            > Mało bo 10 tys. tylko.Przecież za to się wyżyć nie da starcza mi ledwo na
            chleb

Jak to możnać kretyna, inżynier w CEC po studiach zarabia nie wiele więcej niż
            na produkcji.
            • Gość: kruk Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 17:53
              'niewiele więcej' to znaczy ile można się spodziwać przychodząc tam do pracy?
    • Gość: up Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:25
      up
    • Gość: ble Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 11:49
      na potęgę to rośnie ale chyba brzuch wieloryba!
      • Gość: pracownica Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 21:25
        dajmy juz spokój,ja tez mam swój żal do firmy i co???w buty sobie żale moge
        wsadzic.nie ma co gdybac to nic nie da.albo sie obudza,albo beda musieli
        krawaty sciagnac i na produkcje...z kim bym nie rozmawiała to kazdy gdzies za
        inna praca sie rozglada,wydaje mi sie ze dyrekcja ten problem widzi,ale udaje
        ze nie widzi.
        • Gość: haju Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 02:02
          Nie płaczcie bo piękny parking piętrowy wam budują, bo jeżeli tam ma być
          produkcja to kto tam będzie pracował. Już przyjmują bez testów, dzaiadków i
          kryminalistów.
          A jakie wymagania kiedyś mieli, ho ho.
          • Gość: pracownik Re: TRW rośnie na potęgę IP: 195.205.202.* 25.04.07, 17:58
            He he jesli chodzi o TRW to to firma, a wiadomo ze tam jest produkcja a jak produkcja to i praca fizyczna. Poza tym ten system 4ro brygadowy - to masakra. Niestety jest tak ciezko rowniez przez to ze sa tak wygorowane normy i naprawde trzeba gonic aby sie wyrobic. Gdyby te NORMY byly mniejsze to i praca bylaby lzejsza i przyjemniejsza !!
            • Gość: zibi Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.07, 19:21
              ale dzięki normom to pogotowie ratunkowe ma też wyniki bo każdego dnia są
              zasłabnięcia taka to lekka i przyjemna praca za "super kase" no i te pochwały
              za mało żle niczym obóz pracy a tak ładnie się reklamują
              • Gość: gość Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:12
                Dostałam dzisiaj na mieście ulotkę z propozycją pracy w TRW, oczywiście nie
                skorzystam, ale widać że rąk do pracy brakuje jak rozdają takie ulotki.
                • Gość: pracownica Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.07, 22:30
                  jejku,niezle,kiedys to mieli wymagania trzeba bylo albo sprostac ich wymaganiom
                  albo miec "szerokie plecy"zeby sie tam dostac a teraz???
                  jaja jak berety.
    • Gość: P.P Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 08:00
      Zakład rozwija sie bardzo dobrze i nie ma żadnych trudności związanych z odchodzeniem ludzi co wy wogóle piszecie...Zarobki jak na Cz-wę są również bardzo dobre i nie ma potrzeby ich podnosić bo zawsze będą chętni do pracy w naszej firmie.
      • Gość: pracownica Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 10:51
        aaaaaaaaaa?nie ma potrzeby ich podnosic????1200zł to jest bardzo dobrze????

wiecej pytan nie mam!!!!!!!

a jesli chodzi o tych chetnych do pracy to jest ich coraz mniej albo rezygnuja
        po kilku dniach.dla mnie stawki sa niesprawiedliwe i zdania nie zmienie!
        • Gość: P.P Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:03
          Nie ma się co bulwersować zawsze się można przenieść do "polskiego pracodawcy" i pracować za 800 zł...Mamy demokrację i każdy może pracować gdzie mu się podoba tylko żebyście później nie płakali jeszcze za tym "strasznym" zakładem...Poza tym powinniście mieć pretensje do liderów że macie takie stawki a nie inne
          • pracownik44 Re: TRW rośnie na potęgę 28.04.07, 11:25
            To ciekawe,bo liderzy mówią,że nie mają żadnego wpływu na stawki...Najprościej
            komuś powiedzieć zwolnij się lub jedź do Anglii itp.Przecież mówi się,ze
            jesteśmy jedną rodziną i że jedziemy na jednej poduszce.Jeżeli tak to powinno
            się wszystkich traktować jednakowo mam tu głównie na myśli płace,gdzie jest
            rozbieżność ok.900pln przy wykonywaniu tej samej pracy...Ciekawe,czy w domu
            mając kilkoro dzieci każde by Pan traktował inaczej np.każdy by dostawał inne
            kieszonkowe,a ten który by się upominał,że ma za mało dostałby odpowiedź:Jak ci
            się nie podoba to się wyprowadź z mojego domu...
            • Gość: P.P Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:30
              Poskarżcie sie przewodniczącemu związku zawodowego lub PIP-owi, przecież jest wiele instytucji które moga działać w waszej sprawie skoro jest tak źle,tylko że jakoś cisza w eterze...A może jednak nie jest tak tragicznie w tym TRW?
              • pracownik44 Re: TRW rośnie na potęgę 28.04.07, 11:39
                PP. Daj spokój...
                • Gość: P.P Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:49
                  hehe wiem i żartowałem przed chwilą :P wiem jak to jest z tymi różnymi PIP-ami i związkami :/ pozdrawiam...Zresztą sam znam pare osób z produkcji z TRW i wiem jak to jest z tymi stawkami..Za to biuro ma się ponoć świetnie...
              • Gość: pracownica Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 11:40
                może to,może tamto..
                a nic sie nie zmienia
                po pierwsze to jestem u Polskiego pracodawcy(gdyby nim był np. Niemiec
                mialabym juz dawno wyrównana stawke)
                ja poczekam do lipca jak beda podwyzki i zobacze co sie w moim przypadku
                zmieni.pozdrawiam.i nie piszcie ze stawka zalezy od lidera,bo lider
                sklada,kierownik zatwierdza a dyrektor podpisuje i wcale ktores z nich nie musi
                sie zgodzic na dana stawke.
            • Gość: P.P Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:34
              Poza tym praca jest towarem..Skoro mówi się pracownikowi że będzie pracował za załóżmy te 1200 zł i on się zgadza to pracodawca ma mu na siłę dawać 3 tys.?najwyraźniej skoro pracuje za tyle i nie buntuje się to jest zadowolony z pracy
              • Gość: pracownica Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 11:46
                nikt nie mowi w trw o stawkach,jak dostajesz umowe to wtedy wiesz jaka masz
                stawke,ci starzy pracownicy sie na poczatku nachapali gdy rzadził Niemiec gdzie
                wyplacane bylo stazowe,gdzie dostawali podwyzke z umowa i w lipcu
                dodatkowo.dlatego sa takie roznice stawek.powinno sie wyrownac stawki,ja sie
                pracy nie boje,pracuje i lider jest zadowolony ale ja tez chce byc zadowolona i
                doceniona.kiedys w poduszkowcu pisało ze najnizsza stawka produkcyjna w trw
                wynosi 1520brutto.to moja stawka to co to jest???nizsza od najnizszej.
      • Gość: piotr Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.131.inds.pl 28.04.07, 11:52
        ...ale opinia o tym zakladzie (baranie) pikuje w dół - co mnie bardzo cieszy.
    • Gość: poinformowany Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 12:47
      Podobno na tych nowych angażach ma być średnia podwyżka 30-40 zł brutto :/
      • Gość: pracownica Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 15:14
        mnie 30zł nie satysfakcjonuje bo jak tyle dostane to nawet do najnizszej
        stawki trw nie dobije.
        • Gość: up Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:22
          up
        • Gość: grzegrzolek Re: TRW rośnie na potęgę IP: 32.112.138.* 04.05.07, 00:51
          to jak to pracuejsz na etacie i nie mas znajnizszej stawki? rotfl :))))
          • Gość: pogromca Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 07:20
            Niedługo to tam będą za 200 zł pracować i udawać że jest ok...A tych którzy nie będą chcieli za taką kase pracować lub będą się buntować nazwą "leniami" i czymś tam jeszcze :P
            • Gość: grzegrzółek Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 05.05.07, 19:49
              już im tam wytłumacza w poduszkowcu dlaczego tak mało i że to nie wina zakładu
              wspaniałego tylko systemu i pracowników :DD
              • Gość: pracownica Re: TRW rośnie na potęgę IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 23:25
                no niestety nie mam.poczekam do lipca i zobaczymy co bedzie dalej.
                • Gość: >>>>>>>>>>>> Re: do ARTURA IP: 212.160.86.* 16.05.07, 15:34
                  poczekamy Artur poczekamy do Lipca.............
                  • Gość: ........... Re: do ARTURA IP: 212.87.241.* 19.05.07, 16:51
                    Ja tez do lipca czekam i zobaczę jak potraktują mnie - starego pracownika w tym
                    roku. Ostatnio zauwazyłem ze firma dba o "Worki" dając im podwyzki dosc duze
                    chcąc wyrównac im stawki do naszych. To taki chwyt marketingowy.Sposób na
                    odzyskanie dawno utraconej dobrej opinni o firmie. Jak ja przyjmowałem się do
                    pracy wmawiano mi ze " zaklad z przyszłoscią" zaklad się rozwija
                    itp...Przyszłosc wtedy wydawala sie naprawde obiecująca.Nie sądziłem ze dla
                    ludzi nie będzie, a zaklad ? się rozwija i rosnie na potęgę! Wysoki zarobek,
                    znacznie wyzszy od pozostałych zakladów. Miałem mnóstwo mozliwosci korzystania
                    z ofert bankowych w postaci udzielanych kredytów no i skorzystałem wszak "
                    zaklad z przyszłoscią " mi to gwarantował. Nie bałem się ryzyka zaciągnąlem
                    kredyt kupilem dom. Jeszcze 3 lata temu było wszystko ok. Wyplata wystarczala
                    na spłate kredytu i na zycie. Były mniejsze normy, praca 8 godz przebiegała w
                    spokojnej atmosferze. Nie bylismy tak zciorani i zmęczeni jak teraz. Opinia o
                    zakladzie była dobra , potrafilem zachecac innych do pracy. Dzis juz tego nie
                    zrobie. Wszystkim odradzam tak zaklamany zaklad , który ludzi pracy traktuje
                    jak manekiny, cyborgi i inne temu podobne. Kiedys byłem dumny z tego ze
                    dostałem się do takiego zakladu. Dzis jest mi tylko wstyd ze tu pracuje.A
                    pracuje bo na razie musze. Jeszcze mam nadzieje ze w tym roku zostanę
                    odpowiednio doceniony.I moja pensja równiez zostanie wyrównana do pozostałych
                    pracowników z 11- letnim starzem bo niestety nie jest.Nie jestem przeciwnikiem
                    wyrównywania pensji nowo przyjętym " workerom" bo pracują tak samo jak ja,
                    niektórzy lepiej inni gorzej tak jak my starzy pracownicy, leserów nie brakuje
                    ani wsród nas ani ich.Ale skoro moja stopa życiowa się pogorszyła, musze szukac
                    innego rozwiazania gdyz ten zaklad nie gwarantuje mi juz dostatniego zycia.
                    pomimo ze pracuję lepiej wydajniej i poznalem wiecej stanowisk pracy niz przez
                    pierwsze parę lat gdy kazdy mial jedno stanowisko pracy i był niezastąpiony.ale
                    doceniony.Złozyłem juz cv do Indesitu, mój brat i siostra takze.Zobaczymy co z
                    tego wyjdzie.na koniec dodam ze mojej pensji do wyrównania do pozostałych
                    brakuje 150 hehehe
                    • Gość: i ja .... Re: do ARTURA IP: 195.205.202.* 19.05.07, 17:27
                      i ja tam bylam. darmowa kawe i herbate pilam :-) .dodam tylko,ze tylu tlokow
                      i debili razem to w zyciu nie widzialam. przyjmuja jak leci prosto z ulicy cala
                      te bande . Oczywiscie skrzywdzilabym wszystkich pracownikow,gdybym nie dodala,ze
                      z 30% to ludzie na poziomie.poprostu kulturalni. wstyd mi bylo tam pracowac.to
                      tyle subiektywnych wspomnien na temat dumy naszego przemyslu .
                      • Gość: pracownica Re: do ARTURA IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 17:37
                        skoro ja zarabiam mniej niz work,skoro mam mniej urlopu niz work skoro ja
                        poniewieram sie po innych liniach a dla worka jest miejsce to jak ja sie czuje??
                        jak popychadło.
                        zaznaczam ze na pytanie( czemu ja ?)usłyszałam;"bo ty sobie dasz rade wszedzie"
                        czemu nie jestem w takim badz razie doceniona od strony finansowej?odpowie mi
                        ktos?bo coraz powazniej rozwazam opcje zwolnienia sie z tego zakładu a kazdy
                        dzien utwierdza mnie w tym ze dobrze zrobie.pozdrawiam was.
                        • Gość: i ja tez Re: do ARTURA IP: 212.160.86.* 19.05.07, 18:43
                          czytaj Artur czytaj i przeanalizuj przecież w tej firmie ty to najlepiej
                          potrafisz...tylko jedno ci nie wychodzi......nie potrafisz przewidzieć skutków
                          swoich działań ciekawe jak jednego dnia zobaczysz stertę podań o zwolnienie
                          jakieś 300 może 400 ... przecież to jedna brygada... może powróci system 3
                          zmiany weekendy wolne?
                          a ty zapewne przekujesz to w swój "sukces" powiesz " właśnie udało nam się
                          przeorganizować produkcję w mniej uciążliwy dla kochanych pracowników produkcji
                          system 3 zmiany soboty i niedziele wolne!!!!"

• Gość: ........ Re: do ARTURA IP: 212.87.241.* 19.05.07, 19:05
                            Artur myśli ze jak odpowiednio "zadba" o pracowników Workera to oni wzamian
                            dzwigną spowrotem dobra opinię o firmie. Zobaczymy czy się to uda
                            • Gość: pracownica Re: do ARTURA IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 13:03
                              oki.niech dbaja o pracowników workera ale zapomnieli przy tym o nas.ja zarabiam
                              mniej niz worker a troszke wieksze mam doswiadczenie.ja jak byłam w work
                              servisie(bo wtedy taka nazwa byla)zarabiałam grosze i zwiedzilam wszystkie
                              linie i non stop postojowe.przeszłam do trw i nic sie nie zmieniło tyle tylko
                              ze na postojowe mnie nie wyganiaja.
                            • Gość: Do Artura O Re: do ARTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 13:03
                              www.praca.wp.pl/kat,18453,title,Rynek-pracy-lapie-oddech,wid,8868155,wiadomosc.html?rfbawp=1179657675.964&ticaid=13c6c

Bez komentowania
                              • Gość: pracownica Re: do ARTURA IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 13:37
                                pensje rosna???
                                chyba kierowników bo nie nasze przeciez.
                                • Gość: Worker 9 miesiecy Re: do ARTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 21:32
                                  Tyle tu juz robie i minal najwyzrazniej okres ze po 6 miesiacach sie
                                  przechodzilo do TRW-przejscia zatrzymane.Jedyna rzecz jaka mnie trzymala w
                                  nadzieji to to ze bede zarabial pewne 1400 zl za miesiac. A skoro Dyrektor i
                                  reszta gangu wola sie rozbudowywac....to moga nie miec kogo potem do tych
                                  ladnych budynkow wstawiac.

Powiem szczerze-przejscia zatrzymane i ludzie sa wkurzeni-tacy jak ja czekaja
                                  od lutego zeby przejsc i czekam...ale zbliza sie lato czas wyjechac na
                                  zachod.Ciekawe gdzie znajda pracownikow?Szkocja i Irlandia- tam sie wyniosa
                                  Workerowcy w tym sezonie.

P.S. Zamiast eksportowac pracownikow do Chin, moze lepiej zeby Dyrektor(
                                  ktorego szanuje) pomyslal o imporcie ....powiedzmy 10 tys. pracownikow-tak na
                                  zapas.
                                  • Gość: i ja Re: do ARTURA IP: 195.205.202.* 20.05.07, 23:32
                                    przeszkolicie chinska kadre pracownikow.kazdy z nich przeszkoli 100-u
                                    nastepnych.nastepni przeszkola nastepnych.tak powstanie armia poduszkowcow
                                    !wtedy przeniosa zaklady z polski do przedmiesc pekinu i wy....dola was jak
                                    jeden po drugim.szkoda tylko starszych osob,bo gdzie "kura domowa" po 50tce
                                    zarobi 1600zl lub wiecej?/w osiedlowym warzywniaku?/ a mlody osiedlowy
                                    mlokos/pijaczyna/,. kturemu trw ratuje zycie.co on pocznie ?
                                    • Gość: chichot Re: do ARTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 07:26
                                      Jasne najlepiej "pracować" za 600 zł i "mo..a w kubeł" ;)
                                      • nutkajski Re: do ARTURA 21.05.07, 22:37
                                        powinni wywalic cala te bande debili i zaczac rekrutacje od nowa.tylko ,ze wtedy
                                        to moze braknac debili,kturymi ta sie powozic.ludzi na poziomie w tym powiecie
                                        coraz mniej.a aaaniech tam .
                                  • Gość: Artur Re: do ARTURA IP: 212.160.86.* 22.05.07, 00:35
                                    w lipcu bedzie podwyzka dostaniesz ok 1300 zl na reke i morde w k?? a jak nie
                                    bedzie roboty to do domu work .zadzwonimy jak beda zamówienia .A w tym roku
                                    przejsc nie planujemy bo i tak robicie 900zl to po co Wam więcej telewizor sobie
                                    kupicie. HA ha.Robole.
                                    • Gość: logik Re: do ARTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 00:37
                                      oh Yes...Ma pan racje roboli krótko trzeba za ryj trzymać
                                      • Gość: ble Re: do ARTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:33
                                        A jak nie będzie chętnych to przecież cały Zakład Karny z nad Warcianki można
                                        zawsze do roboty przyjąć!!! Powodzenia.
                                        • Gość: Pracownicy Re: do ARTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:06
                                          Masie rasje-trzypa nas krytko trzymadz, bo jak nie to bydzimy chlyc w
                                          zakladzie:)
                                          • Gość: TRW Re: do ARTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:39
                                            TRW rządzi tyle w tym temacie :P
                                            • Gość: :-)) Re: do ARTURA IP: 195.205.202.* 23.05.07, 10:18
                                              rzadzi , rzadzi , ale na stolowce :-)
                                              • Gość: Menel Re: do ARTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 15:42
                                                Rzadzi i radzi....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka