Dodaj do ulubionych

Testowanie kostki w III Alei

11.05.07, 23:04
Dla "niezatapialnego" dyrektora Augustyna życzę zmiany mijesc apracy, bo jak
narazie to smae straty dla mieszkańców, no ale ziomek Tadzia to sie ne da
ruszyć...
Obserwuj wątek
    • Gość: bruno Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:35
      Ci co to parkują koło Milano na rej SKL ciekawe kto to?
    • crazy_banana Re: Testowanie kostki w III Alei 11.05.07, 23:51
      dostawcow rozumiem bo musza dojechac z towarem do sklepu czy lokalu, ale reszta
      to patafiany. Sa zakazy to mowia ze nie ma albo ze inni tez jezdza albo ze skoro
      da sie wjechac to wjezdzam. Szkoda slow.
      Na zdjeciu typowy widok...
    • Gość: axl Wiekszośc tych biznesmenów ścigają komornicy IP: 80.48.49.* 12.05.07, 00:08
      Wiekszośc tych biznesmenów ścigają komornicy, reszta z mafii i
      paru "normalnych". Snoby muslą że jak mają troche kasy (często nie swojej) to
      wszystko im wolno. Powinni zakjadać blokady zasrańcom.
      • Gość: kali Re: Wiekszośc tych biznesmenów ścigają komornicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:17
        a co zazdrocha?no fakt ty swoim malaczem albo skoda nnie wjedzisz bo dada ci
        mandat za zasmiecani "pan wyciagnie szczotke i pozamiata po sobie te rdze"
        • Gość: axl Re: Wiekszośc tych biznesmenów ścigają komornicy IP: 80.48.49.* 12.05.07, 14:26
          Akurat się pomyliłes bo mam porządne auto, ale nie przesiaduje w 3 Aleii żeby
          mnie pół miasta widziało i żebym pokazał jaki to jestem "szycha" bo stać mnie
          na lody dwa złote sroższe niż gdzie indziej. To jest dobre dla takich jak ty.
          Ja wolę wyjchać za miasto z dala od zgiełku i się odpocząć od tych wszystkich
          nowobogackich. A tak w ogóle to lepiej miec własną taczkę, niż cudzego
          (zajętego przez komornika) Maybacha. Ja spie spokojnie, nikt mnie nie ściga.
    • Gość: Don Pedro to najzwyklejsze CIOTY, bydlo nie potrafiące IP: *.chello.pl 12.05.07, 07:08
      jeżdzić. taj takiemu baranowi samochód to wlasną matke by nim zabil
    • Gość: Kronos Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:02
      Augustyn jest tak niezatapialny jak Tytanic.... ale kiedyś przeciągnie... i
      pójdzie na dno jak on... na zawsze... szkoda tylko, że jest tak zarozumiały jak
      włodarze White Star i tego nie widzi... Panie AUGUSTYN zdejmij pan klapki i
      oddaj koniowi!!!

A jeśli chodzi o samochody... nie zakładać blokady tylko odholować... cwaniak
      jeden z drugim... no ale to polska domena. Właśnie dlatego nie przyjęły się
      automatyczne szlabany na przejazdach kolejowych... za każdym razem znalazło się
      dziesięciu cwaniaków co je bokiem mijali... ŻENADA
    • Gość: genua SCZ i SKL IP: 212.87.241.* 12.05.07, 08:23
      większość ludzi z takimi blachami przyjeżdżając do
      miasta ze swoich wiosek głupieje
      czują się jak Kubica....
    • Gość: omni tępaki z 3 alei IP: *.cn.com.pl 12.05.07, 08:35
      Uzasadnienie, że ''jak da się wjechać, to wolno wjechać'' jest absurdalne.
      Zgodnie z nim np. wolno wjechać na czerwonym świetle na skrzyżowanie - przecież
      to światło w żaden sposób nie blokuje mi drogi. Np. któryś z tych kierowców
      zostawia otwarte drzwi w samochodzie i kluczyki w stacyjce - to znaczy, że
      każdemu wolno wsiąść i odjechać tym samochodem, bo przecież nic nie
      uniemożliwia mi zrobienia tego. A więc tępota pewnych osób wyszła na jaw.
      • Gość: axl :-) dobre IP: 80.48.49.* 12.05.07, 10:30
        Madrze napisałeś z tymi kluczykami, to porównanie - tam siedzi inetligencja ale
        przez j a nie przez i dlatego tego nikt nie zrozumie z nich, pozdrawiam
    • Gość: rrt Re: Testowanie kostki w III Alei IP: 212.160.86.* 12.05.07, 09:09
      Ruch na tym odcinku drogi jest w pełni legalny. Tam nie tylko "da się wjechać"
      ale i można wjechać. Wszystko dobrze oznakowane, nie ma zakazów. Wina leży
      wyłącznie po stronie organizacji ruchu. Kierowy, którzy jeżdża tam samochodami
      po prostu mają oczy i rozumieją przepisy. Od kiedy zakaz ruchu obwieszcza się w
      mediach a nie na znakach?
      • Gość: Krzysiek Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 01:18
        A to ciekawe... jadąc od "7 Kamienic" jest zakaz skrętu w prawo, jadąc
        od "Jasnogórskiej" jest zakaz skrętu w lewo...... ale może nie każdy to widzi,
        pewnie zasłaniją mu bujające się w "rzuconym na glebe" golfie pluszowe kostki
        przy lusterku.... n/c.....
    • Gość: ktoś Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 09:17
      ja tylko czekam na testy kostki przez pierwszych pielgrzymów - do tej pory mieli
      dość równo a teraz?? po chropowatym bruku na kolanach?? - żeby tylko się nie
      obrazili bo przez tą WSPANIAłą INWESTYCJę możeny stracić wpływy z turystów!!!!
      • Gość: axl Re: Testowanie kostki w III Alei przez pielgrzymów IP: 80.48.49.* 12.05.07, 10:34
        Testowanie kostki w III Alei przez pielgrzymów to będzie najlepszy sprawdzian i
        dla kostek i dla tych grzeszników. Po takiej kostce jak przejdą na kolanach, to
        bilety do nieba murowane! ;-) Przy drodze powinny stać jeszcze kosze z
        batogami, żeby się lali po plerach, wtedy niebko jeszczepewniejsze by było :D
    • Gość: ja Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.05.07, 10:39
      III aleja powinna być dla odciążenia ruchu w miesicie otwrta w tygodni a
      zamykana na sobote i niedziele.
    • Gość: xx Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.icis.pcz.pl 12.05.07, 11:17
      III Aleja powinna zostac deptakiem. I mieszkancy i wlasciciele lokali tylko by
      na tym zyskali.
      • kierowfca Re: Testowanie kostki w III Alei 12.05.07, 11:44
        Ja jednak uważa, że na tym straci 3cia aleja.
        Od początku remontu byłem tam raz czy dwa i uważam że to porażka i mało tego,
        więcej tam nie zajrze.
        Kto tam będzie przychodzić?
        Głównie młodzież, która może wydać 10-15 zł i co to za korzyść dla właścicieli
        okolicznych lokali i sklepów?
        Ludzie z większym portfelem mają gdzieś zasuwanie 1 km z parkingu do
        restauracji czy jakiegoś lokalu czy sklepu.
        Jak potrzebują spaceru w ciszy to wsiadają samochód i jadą pod Częstochowe na
        spacer po lesie.
        • Gość: xx Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.icis.pcz.pl 12.05.07, 12:24
          Tam jest w sumie coraz ladniej - w miare jak remont sie konczy ludziom zaczyna
          sie tam podobac. Zobacz inne glosy ludzi na forach internetowych.

Dodam ze wlasnie ludzie z portfelami na calym swiecie odwiedzaja takie deptaki
          i Czestochowa nie bedzie wyjatkiem. Tym bardziej ze Czestochowa potzrebuje
          takiego deptaka a zadnego innego deptaka nie ma w miescie.

Nawet male miasta maja deptaki licznie odwiedzane.
          • kszyszek Re: Testowanie kostki w III Alei 12.05.07, 13:57
            > Tym bardziej ze Czestochowa potzrebuje
            takiego deptaka a zadnego innego deptaka nie ma w miescie.

A Promenada to co, trasa szybkiego ruchu? Deptak jak się patrzy.
            • Gość: xx Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.icis.pcz.pl 12.05.07, 16:51
              Promenada jest na uboczu miasta - to deptak dla tej dzielnicy.

Ja mam na mysli deptak dla calego miasta, ktory sila rzeczy musi byc w centrum
              miasta.

• Gość: axl Re: Testowanie kostki w III Alei IP: 80.48.49.* 12.05.07, 14:29
          Niech sobie kupią helikoptery, jak ciężko im d.. ruszyć kawałek. Jak czytam te
          posty niektóre to mam wrażenie że niektórzy w tych swoich zabawkach (czyt.
          samochodach) śpią.
          • Gość: kali Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:32
            Czy ty jestes jakims socjalista albo podobnym elementem?! Najpierw objezdzasz
            biznesmenow, ze zlodzieje i komornicy ich scigaja, potem wymagasz aby czlowiek
            porzucil samochod i co moze ma autobusem jezdzic!?!? Zobacz co sie stalo gdy ul.
            Piotrkowska w Łodzi zamknieto. Handel upadl, zmalaly zyski z czynszow, wartosc
            nieruchomosci. Dla czego? Bo W POLSCE, z zyje tutaj i tak tu jest niewazne czy
            sie to mi czy innym podoba tak jest i tyle; wiec bo w polsce 95% a moze 99%
            ludzi majacych wieksza kase nie odstepuje fury czy to z wygody czy snobizmu - ja
            nie wnikam tylko zauwazam. Deptak nie zmieni tej mentalnosci tylko zmieni zyski
            kamienicznikow, a oni mniej zainwestuja w utrzymanie elewacji i wnetrz
            nieruchomosci... zobacz jak zaczyna niszczec w/w ul. Piotrkowska. I znowusz
            dojdziemy do socrealizmy czyli -utrzymujcie burzuje nam kamieniczki przy deptaku
            a my WIEKSZOSC BEZ KASY nie pozwolimy wam wjechac fura bo to przypomina nam za
            bardzo o tym ze jestescie lepsi, sprytniejsi i bardziej zdeterminowani... tragedia.
            • Gość: bonjo Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:51
              Przeciez bedzie mozna zaparkowac na rownoleglych ulicach czy tez w bramach.
              Odleglosc od restauracji? Kilkaset metrow.
              W Krakowie parkuje sie 2-3km od rynku i trzeba dojsc, a mimo wszystko jest tam
              ciagle tlum ludzi.
              • kierowfca Re: Testowanie kostki w III Alei 12.05.07, 16:34
                Tłum turystów i japońskich turystów obweiszonych aparatami i kamerami :)
                Ja na przykład nie mam czasu na łażenie pomiedzy parkingiem a pubem , wole to
                sporzytkowac inaczej.
                Większość głosów na forum czyli ludzi pomiędzy 16 a 23 rokiem życia (uczniów i
                studentów którzy siedzą 4 h przy 2 browarach) to niezła większość ;)
                Zarobic można wychodząc na przeciw potrzebom mniejszośći bo to ona zostawia
                grubą kasę.
              • Gość: @ Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:15
                bonio napisał:
                Przeciez bedzie mozna zaparkowac na rownoleglych ulicach czy tez w brama

Chciałem ci kolego powiedzieć, że na równoległych ulicach nie ma wolnych miejsc
                do parkowania. Auta parkują na zakazie i na trawnikach, bo miejsc parkingowych
                jest mało, a przecież tu też mieszkają ludzie.
                • Gość: Misza Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 17:28
    • Gość: Figlarka Testowanie kostki w III Alei IP: 80.54.170.* 12.05.07, 16:56
      W ubieglym tygodniu przespacerowałam się po tej"dumie Częstochowy".Obrzdliwy i
      obskurny chodnik , w pobliżu knajpek, poplamiony, pozalewany czymś agresywnym,
      betonowe klomby są szcytem artystycznej finezji.Interesujące zajęcie dla
      odbiorcy technicznego tychże robót.Trzeba go będzie chyba mocno zmotywować by
      odebrał taka fuszerkę.
      • Gość: bb Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:06
        Nikt nie nazywa III aleji "dumą Częstochowy" - to spore przegiecie.
        Poza tym, poprzednio bylo duzo brzydziej.
        • Gość: komboj w kapeluszu Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:20
          Jasne, że jest dużo lepiej niż było i nikt obiektywny nie będzie tego negował, ale jeżeli chodzi o betonowe donice, to Figlarka ma rację. W projekcie były pasujące do całości, natomiast te gnioty z betonu, to straszny obciach. Mam nadzieję, że może zieleń z nich wyleje się w taki sposób, że nie będzie ich widać, choć szczerze mówiąc wątpię w to. Dlaczego nie realizujemy projektu w pełni? Jeśli robi się coś na długie lata, to nie warto oszczędzać. Lepiej poczekać trochę, ale zrobić dobrze i nie wracać do tego bo dobry i dobrze wykonany projekt wytrzyma konkurencję zawsze.
      • Gość: xx Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.icis.pcz.pl 12.05.07, 18:00
        Najbardziej plamia nawierzchnie samochody i to jest problem..

Poza tym wystarczy zwykly deszcz i pozamiatanie zeby wiele z tych
        zanieczyszczen zostalo usunietych. Tak jak po ostatnich deszczach.

Plus minimalna troska wlascicieli lokali i zwyklych ludzi. Bo na
        Czestochowskich brudasow trudno niestety znalezc sposob. Do pedwnych rzeczy nie
        doroslismy.
        • Gość: @ Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:54
          Od kiedy po chodnikach jeżdżą samochody? III Aleja to jedna wielka kicha, sprawa
          dla NIK, CBA i Prokuratury.
        • Gość: do xx Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 14:57
          Czuje się obrażona... Ta wielka kostka to nie parkiet w stołowym.
          Tej kostki używają nie tylko CZĘSTOCHOWSKIE BRUDASY...
    • Gość: Dan Re: Testowanie kostki w III Alei IP: *.realestate.net.pl 13.05.07, 14:42
      Ja to bym chciał przetestować asfalt szerokości 2m a nie kostkę brukową na
      rowerze i tu chciałbym skierować brawa dla projektanta za przemyślane
      rozwiązanie z najszczerszymi pozdrowieniami i życzeniami HCWD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka