Dodaj do ulubionych

hemoroidy-pomóżcie

12.05.07, 11:55
po porodzie mam hemoroidy.smaruje kremem,ale nic nie pomaga.pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: alla Re: hemoroidy-pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:27
      Ja mam podobny problem. Zaraz po porodzie (w lutym) strasznie mnie bolały; nie
      wiem co stosujesz, ale najważniejsze, żebyś nie dopusciła do zaparć - wtedy to
      ból nie do wytrzymania!!! Ja codzinnie wieczorem zlewalam wrzątkiem 2-3 śliwki
      suszone (nie więcej, bo karmiłam) i rano to wypijałam. Nastepnir stosuje maść
      RUSKOREKS oraz zwykłe czopki HEMOROL i dieta wysokkobłonnikowa... ale przejdzie
      gdzieś po miesiącu albo po dwóch.
      • utunia Re: hemoroidy-pomóżcie 12.05.07, 12:49
        przechodzi samo...
        ale trochę trzeba się nacierpieć
      • beatka821 Re: hemoroidy-pomóżcie 12.05.07, 16:37
        smaruję maścią "POSTERISAN"już miesiąc i nadal boli!!!!!11
        • Gość: obrzydliwy Re: hemoroidy-pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:00
          Dziewczyny, ja tu jem a Wy......
    • Gość: aga Re: hemoroidy-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:22
      Czopki propolisowe są super!!! mam ten sam problem, próbowałam już wielu rzeczy,
      ale po propoliskach jest o wiele lepiej. Do kupienia w aptece za ok 15 zł.
      • beatka821 Re: hemoroidy-pomóżcie 12.05.07, 20:33
        bardzo dziękuję za rady.może coś pomoże.
        • Gość: ona Re: hemoroidy-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 22:45
          Przedewszystkim higiena.
          • Gość: ewa Re: hemoroidy-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:16
            do tej higieny dodałabym jeszcze to, że nie powinnaś siadać na betonie, ziemi,
            itp, a także na tzw. "gołych" krzesłach. Jeśli jednak zdarzy się, że jest taka
            konieczność, połóż na krześle chociażby gazetę. To ważne.
            • Gość: angielski pacjent Re: hemoroidy-pomóżcie IP: 195.205.202.* 13.05.07, 21:37
              to wstydliwy temat,jednak warto udac sie do specjalisty.nasza kolezanka miala
              takie problemy i ... juz .trzeba leczyc. teraz wraca do zdrowia.czego i Tobie
              zycze.pozdrowienia
              • Gość: ja Re: hemoroidy-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:54
                Nie jedz też zbyt ostro przyprawionych dań i unikaj alkoholu. Wtedy jest taki
                ból, że odechciewa się wszystkiego. Czopki i maść trzeba stosować bardzo
                konsekwentnie. Przechodzi też samo, ale kilka dni wyciętych z życia. Moja mama
                miała dwie operacje zwykłe i trzecią- ostatnią przez zamrażanie. Ani tamte nie
                pomogły, ani ta trzecia. Wydała ok.2tys.i odrosło. teraz wprawdzie jest o wiele
                lepiej niż kiedyś, ale całkowicie nie przeszło. Nie ma się co wstydzić iść do
                lekarza. Przecież nie trzeba się rozbierać, a stałe leczenie na pewno pomoże.
                Musi być w końcu jakaś rada. a TAK, CZŁOWIEK MA HUMOR zepsuty i nic wtedy nie
                cieszy. Tak jest przynajmniej ze mną. Ale właśnie nie jestem konsekwentna, stąd
                cierpię od czasu do czasu!!! Teraz zblizają się wakacje, naprawdę trzeba
                uważać, zeby nie siadać na zimnych miejscach.
                • beatka821 Re: hemoroidy-pomóżcie 13.05.07, 23:02
                  dzięki za porady.higiena jest i była zawsze 100% to ten poród i związane z nim
                  zaparcia.a z tymi operacjami to mnie nastaszyłaś!!myslałam,że to zawsze
                  przechodzi po masciach.
                  • Gość: ja Re: hemoroidy-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 00:10
                    Przepraszam Cię, nie miałam zamiaru Cie straszyc. Te pierwsze operacje mama
                    miała ponad 30lat temu, a tą przez zamrazanie to na własne życzenie, bo
                    myślała, że problem zniknie. Ja nie słyszałam tra żeby ktoś robił sobie takie
                    operacje. Sens chyba zresztą zaden jak i tak odrastają. Damy radę! Teraz jest
                    tyle leków i maści do wyboru, że musi coś pomóc. trzymaj się! Wiem jak można z
                    tego powodu cierpieć! Po porodzie tak jest. Ja miałam cesarskie cięcie a też
                    mam ten problem!Wszystko mija jak się patrzy na swoje dziecko!Pozdrawiam!
                    • beatka821 Re: hemoroidy-pomóżcie 14.05.07, 10:29
                      co prawda to prawda z tymi dzieciaczkami.dziękuję!
    • kasi3k1 Re: hemoroidy-pomóżcie 14.05.07, 10:54
      po porodzie mialam to samo bol straszny.masc mi nie pomogla.polecam tak jak
      ktos tu wczesniej napisal czopki propolisowe super sa pare groszy kosztuja
      • Gość: ;@) Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:58
        Jedyny ich minus polega na tym że trzeba je popijać możliwie małą ilością wody.
        • beatka821 Re: 15.05.07, 20:56
          ha ha ha nie miał hemoroidów to drwi.ten problem dotyczy wielu ludzi,tylko
          trochę "wstyd"się komuś przyznac i poradzic.
          • Gość: qża tfaż Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:09
            Spróbujcie zapudrować, może nikt nie zauważy.
            • beatka821 Re: 16.05.07, 18:07
              ha,ha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka