Dodaj do ulubionych

kościelne dzwony

IP: 217.153.246.* 16.06.07, 20:26
Mam już dosyć słuchania co godzinę bicia dzwonów i innych melodyjek z wieży
kościoła św.Wojciecha na 1000-leciu. teraz latem kiedy okna są szeroko otwarte
zaczęło mi to mocno doskwierać.
Jestem ciekaw czy tylko mnie, napiszcie proszę jakie jest wasze zdanie na ten
temat.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: czukihek Re: kościelne dzwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:27
      ,,, to jakaś moda nastała że księża w naszym kraju umuzykalniają naród ,,,
      • Gość: Paolo Re: kościelne dzwony IP: *.ipartners.pl 16.06.07, 22:44
        Jesli dzieje sie to w godz. 6:00-21:59:59 to mozesz sobie narzekac:)
        Jesli zadzwoni Ci dzwonami w godz. 22.00-5:59:59 to mozesz wezwac Straz
        Miejska:) Straznicy jako słuzba prezydenta, wtedy maja obowiazek zwrocic uwage
        ksiedzu, bo to prezio jest odpowiedzialny za utrzymanie ciszy nocnej..Ale to
        zbedne, w nocy to chyba ksiadz Cie nie meczy dzwonami? :))))
        • Gość: H Re: kościelne dzwony IP: *.man.czest.pl 16.06.07, 23:04
          To bydle na Jana Pawła też włączyło te gó..ane dzwony - teraz co godzine
          odlicza mi życie i rano od 8 napie.. niewinnym. Jak w Dniu Świra czuje się
          czuje:)
          • Gość: CIESZ SIE Re: kościelne dzwony IP: *.szczecin.mm.pl 24.06.07, 14:08
            ZE OD 8 RANO A MNIE OD 5.59 KAZDEGO DNIA
      • Gość: wierny Re: kościelne dzwony IP: 217.153.246.* 17.06.07, 01:08
        Prosiłem o opinie o zdanie innych na ten temat a nie o podane w informacji
        których godzinach można dzwonić i grać.To wiedziałem i bez Ciebie czukihek
        • morning.calm Re: kościelne dzwony 17.06.07, 01:35
          Niczym w krajach muzlumanskich... Kurantow sie zachciewa.
          • Gość: czukihek do wiernego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 12:28
            ...widzę że te dzwonienie to nie tylko na słuch ale i na oczy ci szkodzą ja nie
            pisałam o godzinach w których może dzwonić ....
    • Gość: cc Re: kościelne dzwony IP: 83.2.140.* 17.06.07, 07:52
      Te dzwony to mi uszami już wychodzą.
      • Gość: MNIE TAKZE Re: kościelne dzwony IP: *.szczecin.mm.pl 24.06.07, 14:09
        JA ROWNIEZ MAM JUZ DOSYC PIEKIELNYCH DZWONóW
    • Gość: Spoko luz Re: kościelne dzwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 08:55
      Naucz się ich nie słyszeć. To naprawdę możliwe. No chyba, że masz dzwonnicę tuż
      pod oknem, to będzie trochę trudne.
      A tak swoją drogą, nie dawać księżom na kolejne zachcianki, jak ich nie stać
      będzie na elekronicznie sterowane dzwony to se nie podzwonią hehe:))
    • Gość: hose- Re: kościelne dzwony IP: *.pcz.pl 17.06.07, 10:53
      spojrz na to z innej strony :P nie musisz zegarka kupowac :)
      • Gość: yaro Re: kościelne dzwony IP: 217.153.246.* 17.06.07, 11:37
        mozesz tez podac kleche do sądu i uzyskać zakaz uzywania dzwonów poza
        wyznaczonymi porami / przeważnie 1 uzycie dziennie lub (i) w swięta koscielne i
        państwowe/,zapadło już pare takich wyroków w Polsce ale.....
        Mohery cie zlinczują imogólnie utrudnią zycie :)))))

Gościowi z wawki , który cos takiego wywalczył , rozwalili samochód,ciagle
        wybijają szyby w oknach i smarują drzwi jakimis paskudztwami.
        • Gość: WYROKI Re: kościelne dzwony IP: *.szczecin.mm.pl 24.06.07, 14:11
          JAK TO ZALATWIC - JAK PODSTAWA DO SADU KSIEDZA PODAC CZY TO NAKAZ CALEGO
          KOSCIOLA CZY TYLKO WYMYSL PROBOSZCZA?
    • Gość: DZWON kościelne dzwony IP: *.szczecin.mm.pl 24.06.07, 14:06
      Przegladam Internet i ciesze sie ze nie jestem sam - KOSCIELNE DZWONY NIE MOGA
      DALEJ BYC ZWłASZCZA KAZDEGO DNIA OD 5.59
      POZDRAWIAM
    • Gość: pchla Re: kościelne dzwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:33
      Powiem szczerze, że bylam tam tylko kilka dni u babci i nie wytrzymalabym tam dluzej bo sie nie da, nie dosc ze c godzine bije kilka razy to jeszcze o 12 jeste przecudna melodia która chyba z pol godziny jedzie rowno, telewizora nawet nie slychac a juz nie mowie o tym jak ktosa chcialby sie przespac;p;p no ale cóż pomysł nie byl zbyt trafny ale oczywiscie ksieża w naszym pieknym kraju rzadzą:)
    • Gość: Gosia Re: kościelne dzwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:28
      U mnie dzwony biją o 6.30. Zimą nie ma problemu, okna zamknięta i szczelne,
      latem tragedia. Budzę się za każdymn razem i juz nie mogę usnąć. Wraz ze mna
      budza się także dzieci. Ciekawe, czy ktos mierzył poziom hałasu?
      • Gość: ksiadz Re: kościelne dzwony IP: *.man.czest.pl 28.06.07, 19:54
        beda bily bo mi sie tak podoba hahha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka