Dodaj do ulubionych

Aparat fotograficzny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:45
Witam

Czy może wiecie gdzie są sklepy w Częstochowie z aparatami fotograficznymi
chodzi mi dokładnie o model fuji s6500 lub Sony DSC-H5

Media Markt odpada -ceny kosmos
Komputronik i X-Kom - ceny nadal 200 zł drożej (choć o 100 zł taniej niż w
Media)aniżeli na śląsku w związku z czym opłaca się jechać nawet samochodem po
aparat i zostanie na kartę pamięci i torbę.
Sklepy internetowe - jakoś do mnie nie przemawiają

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: marakuja Re: Aparat fotograficzny IP: *.hsd1.ma.comcast.net 19.07.07, 17:15
      Nie wiem czy znajdziesz dokladnie te modele, ale dobre aparaciki i fajne ceny
      maja w Fotojokerze np. NMP 34 w podworku, sami fotografuja, wiec wiedza w czym
      rzecz.
      • Gość: bartek Re: Aparat fotograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:15
        wolabym canona s3is teraz potanial i jest lepszy niz fuji czy sony, niezalezny
        ranking potwierdza
        • Gość: foto Re: Aparat fotograficzny IP: *.flatpla.net 19.07.07, 18:32
          canon s5 jeszcze lepszy a sklepy internetowe nie gryza a ceny naprawde super
        • diabel_piszczalka Re: Aparat fotograficzny 19.07.07, 18:41
          Możesz podać źródło (link, cokolwiek) tego niezależnego rankingu, bo nie zgadzam
          się z tym co napisałeś(jeśli chodzi o Fuji)?
          • Gość: Bryśka Re: Aparat fotograficzny IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.07, 18:52
            jestem posiadaczką H5 i sobie chwale! dobry sprzet
      • Gość: ja Re: Aparat fotograficzny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:39
        w Fotojoker nie mają fuji ...
    • Gość: rafał Re: Aparat fotograficzny IP: 195.205.171.* 19.07.07, 18:54
      Ja jednak proponuje sklep internetowy - na wiosne kupowałem canona S3 sklep
      wybrałem ze stronki www.skapiec.pl - są tam opinie ekpertów, użykowników, ceny
      i parametry. Co do zakupu to w ciągu 2 dni miałem aparat w domciu - firma
      kurierska. Z gwarancją nie mam problemu ponieważ sama firma kurierska na koszt
      sklepu przyjezdza odbiera aparat a następnie go przywozi. Jak narazie jestem
      zadowolony i zaoszczędziłem zarówno na kartę 1 gb, futerał a nawet na ładowarkę
      ;) - w porównaniu do cen z sklepów pięknej cz-wy ;)
      • Gość: bartek ranking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:47
        www.dpreview.com/reviews/stats.asp
        • diabel_piszczalka Re: ranking 19.07.07, 21:19
          hehehe, to jest ranking kliknięć na WWW - analiza popularności stron, anie
          samych aparatów :D
    • Gość: anotherman Re: Aparat fotograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:05
      Ja po długim namysle zdecydowałem się jednak na zakup w sklepie internetowym i
      nie żałuje - zaoszczędzona kasa ok. 200-300 zł starczyła mi akurat na
      akcesoria. Jeśli chodzi o aparat to dokonałeś niezłego wyboru - Fuji s6500 ma
      niezłą opinię na forach fotograficznych, napewno będziesz zadowolony.
      Szczególnie podoba mi się w nim jego "szeroki kąt", tego brakuje mi w moim
      aparacie. Fajne jest też w nim ustawianie ostrości pierścieniem na obiektywie,
      jak w lustrzankach. Ciekawe jak to się sprawdza w praktyce.
    • Gość: chce Re: Aparat fotograficzny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 08:47
      Witam wszystkich i dziękuje za odpowiedzi
      ale mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie :
      jeśli chodzi o fuji to czy ... jako amator nie będę miał problemów ze zrobieniem
      NORMALNEGO zdjęcia ?
      Chodzi o to że naczytałem się troszkę i żeby wyszło dobre zdjęcie trzeba się
      tego aparatu uczyć .... a to zajmuje sporo czasu.
      Ja nie mam czasu na obrabianie zdjęć w PS. Zdjęcie ma po prostu być ładne i
      wyraźne ot co a Sony ma stabilizację i 3 calowy wyświetlacz jedno co mi się nie
      podoba w Sony to ... strasznie przebarwia kolory i ta "poświata" przy odbiciu
      światła ehhhhh
      Obydwa kręcą niezłe filmy a to też nie jest bez znaczenia

Nie możemy się zdecydować wiem że każdy chwali to co ma ale wydatek 1200 zł
      trzeba przemyśleć
      • Gość: anotherman Re: Aparat fotograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:10
        Zaletą aparatów Fuji jest właśnie wysoka jakość zdjęć w tzw.: trybie "Auto". Po
        prostu ustawiasz ten program, kadrujesz zoomem i pstrykasz. Ale oprócz tego,
        jeśli bedziesz miał większe ambicje można pobawić się innymi programami, albo
        pełnym trybem manualnym - wtedy np.: sam ustawiasz przesłone, czas
        naswietlania. Ja mam Fuji s5600 i jestem bardzo zadowolony z trybu auto,
        zdjęcia wychodzą rewelacyjne. Jak chce mi się pobawić w obróbkę zdjęcia w
        kompie zawszę mogę je zrobić w RAWie. Nie wiem czy Fujii 6500 ma stabilizację
        obrazu, pewnie tak, a jest to coś co się przydaje, szczególnie jak robisz
        zdjęcia nocne albo na dużym zoomie. Mój aparat ma tzw. "anti blur" ale to żadna
        stabilizacja obrazu, wbrew temu co piszą. Wiem, że Fuji 6500 ma swietną funkcję
        automatycznego rozpoznawania twarzy w kadrze - możesz robić np.: czyjeś
        zdjęcie, a aparat sam rozpozna twarz bez względu na to, w którym miejscu kadru
        ona się znajduje i ustawi ostrość właśnie na to miejsce.
        Generalnie tak jak pisałem wyżej - jest to świetny aparat dla ambitnego
        amatora. Natomiast jeśli potrzebujesz aparatu tylko do cykania zdjęć np.: na
        przysłowiowych imieninach, to wybierz sobie coś mniejszego, bo w tym nie
        wykorzystasz nawet połowy funkcji.
        • Gość: FotoAmator Re: Aparat fotograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:52
          Test cyfrówek:
          jeśli uda Ci się zrobić ładne zdjęcie rybki w akwarium bez flesza to aparat masz
          git. Rzadko który sobie radzi.
    • Gość: chce Re: Aparat fotograficzny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:50
      a może macie jakieś doświadczenia ze sklepami internetowymi ?

fotobasia ?
      bluesklep ?

a może inne
      • Gość: Kuba Re: Aparat fotograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:42
        Owszem trzeba troszkę poczytać i popstrykać sobie parę fotek w rożnych
        programach, ale to na prawdę nie zajmuje sporo czasu, a w Auto rzeczywiście
        zdjęcia są spoko. Ja mam Fujifilm Fine Pix S5700 i też jestem amatorem, mam 14
        lat i świetnie sobie radze. Zdjęcia krajobrazowe, zachód słońca, w ruchu, w
        makro, wychodzą super. Ja jestem bardzo z niego zadowolony.
      • Gość: anotherman Re: Aparat fotograficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:20
        Kupiłem właśnie u fotobasi. Bez zastrzeżeń, pełny profesjonalizm. Aparat
        dostałem w ciągu dwóch dni firmą kurierską.
      • mateuszkajno1 Re: Aparat fotograficzny 29.12.22, 22:16
        e-oko.pl/
        dobre ceny i pomoc
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka