Dodaj do ulubionych

Biedny lekarz kupił działkę budowlaną...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:33
wysokiej klasy "specjalista" kupił działeczkę budowlaną w blachowni (róg 1-go
maja i starowiejskiej) ciekawe jak sie ma to do tych marnych zarobków lekarzy
i ich biadolenia...
wtajemniczeni wiedza o kogo chodzi a fakt jest taki iż nie jest to pierwsza
posiadłość "biednego" doktorka

Przypuszczam iż uciułał lub wygrał w totolotka bo przecież z marnej lekarskiej
pensji nie da się podobno przeżyć do pierwszego!
Obserwuj wątek
    • Gość: kalkulator Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:54
      i wcale mu sie nie dziwię, ze kupil w blachowni, bo to miejscowość nie dla
      chamów i prostaków, ale dla częstochowskiej elity. za stawem ceny ziemi dochodzą
      do 120zł za metr
      • luka76 Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... 19.07.07, 23:27
        A ty co ? zazdrosny jestes? - jak sam napisales "wysokiej klasy specjalista" a
        ty jestes takim "specjalista"? trzeba bylo sie uczyc to by i kaska byla - zal mi
        was - o biedny narodzie!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 09:15
          Nie chodzi ozadrość doktórku a równość wobec prawa .Prywatne praktyki na
          ryczał bez kasy fiskalnej. na tabliczce napis przyujmyje od 16do 17 naprawde
          od 16 do ostatniego pacjenta .A podatek płaci tak jak by przyjmował tylk
          godzine .A taksi na natomiast kasa fiskalma .Ten doktorek dziennie zarobi tyle
          co taxi za miesią a i w VAT nie wejdzie
        • Gość: ANN Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 09:27
          sam napisałęś trzeba było się uczyć to i kaska by była .czy kaska u lekarzy
          jest .To dlaczego tak płaczą i opwiadaja bajki o nędzy podając tylko oficjalne
          zarobki A z czego będzie doktorek kredyt spłacał jeżli go wziął z pensji
          3000Zł
          • Gość: sucbabe Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.gre.pl 20.07.07, 13:02
            To po co łazicie do prywatnych lekarzy nikt wam nie karze w łape też nik nie
            karze dawać, tylko Polak to zawsze musi dać i później łazić i gadać gdybym nie
            dała to bym umarła.
            • Gość: ,anna Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 15:52
              do sucbabe
              Do prywatnych lekarzy chodze dlatego ,że konowały potrafią skutecznie leczyć
              tyko za kasę .
            • Gość: Michol Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.trustnet.pl 20.07.07, 17:04
              > To po co łazicie do prywatnych lekarzy nikt wam nie karze w łape też nik nie
              > karze dawać, tylko Polak to zawsze musi dać i później łazić i gadać gdybym nie
              > dała to bym umarł

Bo nie ma alternatywy - jak chcesz iść na NFZ, to Cię mogą zapisać w kolejkę i
              wizytę będzesz miał w listopadzie przyszłego roku - możesz czekać, pod warunkiem
              że dożyjesz... ;-)
              Jak chcesz przebadać dziecko przed obowiązkowymi szczepieniami, to pani doktor
              strajkuje, ale jak powiesz ,że chcesz prywatnie, to pani doktor strajk zawiesi
              na 15 minut, nie wychodząc z gabinetu ;-)))
              • Gość: scubabe Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.gre.pl 20.07.07, 20:09
                Wybacz ale chodze z dzieckiem do lekarza i jakoś przychodnie nie stajkują.
                • Gość: mieszkaniec Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 20:42
                  to albo masz szczescie albo kase,
                  ja sam doświadczyłem tego że lekarz z Sobieskiego strajkował i nie chciał mi
                  przebadać dzieciaka, a jak zadzwoniłem i umówiłem się na prywatną wizytę
                  (bagatela 70zł) to okazało się że prywatnie nie strajkuje. Oczywiście rachunku
                  nie dostałem.
                  • Gość: zdziwiony na maxa Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 13:11
                    Blachownia dla elity? Wez mnie nie rozsmieszaj. Chyba, że dla wiejskiej elity. A
                    co tam jest w tej Blachowni opróćz drogich cen za działki? Syfiasty staw, PKS-y
                    i wysypisko smieci na każdym kroku (bo elity nie stać na wywóz śmieci, wolą do
                    lasu wywozić). Mieszkałem tam rok i sie wyprowadziłem do Olsztyna bo miałem dość
                    i tego burdelu i ludzi, którzy byli zarozumiali jak nigdzie, i wiecznie
                    narzekający na władze miasta. A w Olsztynie ładniej, czyściej i normalniej, a i
                    MPK jeździ.
      • Gość: max Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:02
        Elita naukowa i intelektualna na światowym poziomie to mieszka w Żarkach
        Letnisko!!!
    • Gość: zc Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:10
      Żal Ci? Kup sobie działkę w doniczce.
      • Gość: $ Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:48
        dostal kase /lapowke/ za strajkowanie i doprowadzenie do upadku kolejnego szpitala.
        Bo to ze upadaja to tez dzieki strajkom
        • Gość: ja to ja Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 07:28
          Uczył sie pracuje to ma, nie wiem o co Ci chodzi?
          • Gość: scubabe Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.gre.pl 20.07.07, 08:59
            Ale zazdrość typowe dla polaków niskiej klasy z PISowskimi zapędami na
            solidarne państwo. A nieprzyszło ci do głowy że wziął na to kredyt i będzie ją
            spłacał i nie przyszło ci do głowy że w Blachowni tylko dlatego że taniej bo w
            Częstochowie metr kosztuje od 200. Jesteście beznadziejni to oni starjkują po
            to by wkońcu zwrócić uwage na to co dzieje się w służnie zdrowi a wy tylko ich
            obrzucacie.
            • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 09:21
              hej doktorku dlaczego nie chcesz zrozumieć ,że tu nie o zadrośc chodzi a
              oto ,że "biedni lekarze nie wykazują wszystkich dochdów i mają specjalne prawa
              np dziłąlność na ryczłt i bez Vatu ,bo przy tym ryczAłcie nigdy nie wejda w
              VAt /Ponoć pracownie lekarskie stndartowo przyjmują tylkO gOdzine i od tego
              płacą podatek .Czysta fantastyka >CHODZI O RÓWNE PRAEWA DLA WSZYSTKICH .
              a NASI LEKARZE TYLKO ZA PIENIĄDZE POTRAFIĄ NAS PACJENTÓW TRAKTOWAĆ JAK LUDZI
            • Gość: baska Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 10:25
              Lekarz strajkują tylko po to aby z kasy wyrwać jak najwięćej .A może po
              podwyżcę będą miel i tak jak w większości zawodów zakaz prowadzenia
              działlności konkurencyjnej .
              I prymitywne sprowadzenie wszystkiego do "zazdrości " <zawsze mysłałm ,że
              lekarze ,ludzie po studiach mają większa klase .Ale oni maja tylko większa
              nigdzie nie wykazywaną kasę
          • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 10:08
            "uczył sie to ma " . Skora ma to dlaczego dziaduje że biedny ???? i domaga się
            podwyżek <doprowadza szpitale do bankructwa >biedny lekarz w tv pokazuje
            cieniutki paseczek z oficjalnymi zarobkami ........i nic nie mówi ,ze w
            prywtnum gabiniecie zarobi 10razy tyle .A praca w szpitalu jest mu po to
            potrzebna aby miał"wziątki ' za łóżko i mógł prywatnych pacjentów leczyć na
            szpitalnym sprzęcie .
            • Gość: scubabe a anestezjolog a pielęgniarki IP: *.gre.pl 20.07.07, 12:53
              to niby gdzie mają dorobić anestezjolog to krowy ma usypiać czy to jest godne
              lekarza? Pomyśl zanim zaczniesz coś pisać, a tak nawiasem mówiąc tak jestem
              nauczycielem nie lekarzem.
              • Gość: anna Re: a anestezjolog a pielęgniarki IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 16:05
                i ty mi zarzucasz ,ze nie mam ambicji i pracuje po8godz i do domku .Jako belfer
                masz prawie 4 miesiące wakacji i < niż 20godz. zajęć tygodniowo .
                • Gość: scubabe Re: a anestezjolog a pielęgniarki IP: *.gre.pl 20.07.07, 20:11
                  Trzeba było wybrać sobie zawód nauczyciela wolny kraj wolny wybór trzeba było
                  być lekarze to i może pensja była by lepsza albo politykiem aby się porządnie
                  nachapać
    • Gość: rotlf Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: 212.87.241.* 20.07.07, 09:01
      Ty jestes chuba zazdrosny! Nikt Ci nie broni zebys tez sobie kupil! Kredyty w
      bankach czekaja!

Nie wiedzialem, ze Blachownia to taka zazdrosna wies.
      • Gość: Anna Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:32
        Jeśli tak wytykacie komuś, ze powiedział prawdę to po co strajkujecie?
        Uczyliście się macie dobre pensje to was stać na wszystko. Przecież tak
        odpowiadacie "to się trzeba było uczyć" to nie bardzo rozumiem dlaczego
        strajkujecie? Słusznie ktoś zauważył, ze jak to mozliwe pokazujecie paski w
        telewizji, że tak mało zarabiacie, a stać was na wiele więcej niż na tym pasku.
        Tu chodzi nie o zazdrość tylko o fakty, ale jakos bronic sie trzeba, więc
        odpowiada się tak jak mozna przeczytać. A na marginesie to nikomu działki nie
        zazdroszczę, bo nie o to tu chodzi, ale jak ktoś tematu nie rozumie to już jego
        problem.
    • Gość: frogman Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:25
      Ograniczony chłopie jesteś jak twój telewizor !!
      Zakup każdej nieruchomości przechodzi przez łapy US. I jeśli facet kupił
      działke to znaczy że potrafił udokumentowac środki na zakup. Jeśłi nie potrafi
      to jego problem i już. Ty mu na pewno nie pomożesz.
      A skąd niby wiesz jakie podatki płaci ??? To że płaci już nie kłuje
      zazdrośnika - to że kupuje juz tak.
      Jeśli płaci ryczałt czy np podatek liniowy to jego sprawa co i za ile kupuje !!!
      Każdy wybiera taka formę opodatkowania jaka jest dla niego krzystna.
      Dlaczego mam płacić 30, 40% podatku jak mogę 19 %. A jescze lepiej jak ma
      ryczałt. I tak za dużo płacicimy w porównaniu do tego co dostajemy od Państwa.
      Jak my lubimy zaglądac innym do kieszeni !!! gdybyś mniej czasu spędzał przed
      telewizorem może byś sobie kupił taka działeczkę.
      zobacz człowieku ile ten facet spędza w pracy !!!
      Potrafłbys tak ?? wątpie.
      A jeśli mu Państwo umożliwia płacić niskie podatki w formie ryczałtu - jego
      zysk.
      Jak mu zwiększą podatki czy wprowadzą kasę fiskalną to sie gość dwa razy
      zastanowi czy spędzać 3/4 życia w pracy i łożyć na nierobów na górze i dole
      • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 09:35
        po raz kolejny mówie ,że chodzi o równość wobec prawa . I CHYBA LECIUTKO
        NIEDOUCZONY JESTEŚ .NIE KAZDY MOŻE PŁACIC PODATEK LINIOWY W TYM KRAJU ......
        JEST TEŻ TYLKO DLA WYBRANYCH .Czy twoja koleżnka pielęgniarka może się zdobyć
        na kupno działki i móc ją spłącić .Czy ona jest leniem .Macie wtym kraju
        nadzwyczjne prawa i domagacie się koksów .Ci dobrzy lekarze już wyjechli z
        kraju ,bo mieli dobre oferty .Została tylko miernota ,ktora potrafi leczyć
        tylko za kase >Strajki pozwalają wam tylko nabijac kabze w w prywatnych
        klinikach ....... Macie teraz żniwa i dlatego przeciągacie strajk w
        nieskończoność
        • Gość: scubabe Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.gre.pl 20.07.07, 13:07
          Moja droga zawsze masz wybór i nie ma dla wybranych czy nie, ale jak nie
          bedziesz vatowcem sprzedając towar to mało też zarobisz bo większąść klijętów
          życzy sobie fakturke, a od usług jest zaledwie 7% więc na ryczałcie jak jesteś
          kiepski to się nie opłaca.
          • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 15:38
            W mojej branzy jest tylko jedna stawka 22% i mozna się rozliczać tylko na
            zasadach ogólnych .I......więcej poufałości niz znajomości ..... pieszczoszku
            Jak widzisz nie mam wyboru I sprzedaje tylko usługi A w tym zawodzie po to
            aby pan doktorek moją usługe mógł sobie odliczyć musiał mieć fakturę Vat
            • Gość: scubabe Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.gre.pl 20.07.07, 20:13
              Mąż jakoś sprzedaje usługe i tylko dla firm jest ona 22% czas poznać troche
              prawa skarbowego
              • Gość: lump Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.iplus.com.pl 24.07.07, 12:05
                Iuż poduczyłłąs się trochę prawa skarbowego i wiesz ,ze są usługi opdatkowane
                tylko jedna stawką 22%
            • Gość: scubabe Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.gre.pl 20.07.07, 20:30
              A poza tym vat na usługi a vat na towary jest inny a i jeszcze istnieje coś
              takiego jak podatek dochodowy, który jak ma dochody to musi płacić.
      • Gość: bingo Re: Biedny lekarz kupił tanio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:39
        Latwiej strajkowac i doporowadzac szpitale oraz inne placowki zdrowotne do
        upadlosci a potem odkupywac je od Skarbu Panstwa lub innych publicznych lub nie
        wlscicieli jako nierentowne instytucje, nadajace sie do "rozbiorki" budowle
        aby w krotkim czasie staly sie ponownie zrodlami pelnymi dobr.
        przyklad: prosze bardzo!
        Przychodnia lekarska Wigolenu na Gnaszynie
        • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił tanio IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 09:43
          brawo .przjąc za grosze szpitale i przychodnie to jest cel strajków .
          Jak mam kasę to każdy konował będzie mnie leczył .Kiedyś królowie za błąd w
          sztuce obcinali głowi .I wtedy lekarze znali swoje miejsce w szeregu
          • Gość: Do gość ann Re: Biedny lekarz kupił tanio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:04
            Po co piszesz głupoty na forum.
            • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił tanio IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 15:42
              staram się pisać zrozumiałym dla ciebie językiem .Ale widzę ,że to trud
              daremny.........
      • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 09:39
        leciutko prymitywny jesteś frogmanie .Lubisz obrażąć ludzi >ale twój wywód w
        całosci potwiedza moją teze ,ze umiecie lieczyć tylko za kase .
        I zero kultury .Słoma z butów wystaje .nic o mnie nie wiesz umiesz tylko
        obrażać .Zero merytorycznych argumentów !!!!!!!
        POdaj przykład lekarza ,który zrezygnpwał z ryczałtu i rozlicza się na zasadach
        ogólnych
        • Gość: frogman Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:24
          Nie umiem leczyć bo nie jestem lekarzem
          Dla mnie po prostu jest jasne każdy wybiera taką formę opodatkowania na jaka
          jest dla niego najkorzystniesza.
          I wcale podatek liniowy nie jest dla wybranych - wystarczy tylko zrezygnowac z
          etatu i już jesteś Tą wybraną.
          Jeśli jakiś lekarz zrezygnowałby z ryczałtu świadczyłoby to tylko i wyłącznie o
          jego stanie umysłowym - nie powinien leczyć innych tylko siebie
          Tu chory jest system a nie służba zdrowia i tyle.
          Chory system pozwala pracować na etacie i wykonywac fuchy, doskoki itd.
          Jest to zmorą nie tylko lekarzy - każda osoba prowadząca działalność np w sfrze
          usług powie Ci że najgorsi są tacy etatowcy pracujący na urzędach i
          doskakujących do zleceń; spytaj architektów, geodetów itp
          Tak samo jest z lekarzami .
          Nie zazdrość im prywatnych parktyk - jeśli jest specjalitą ma klinetów jego i
          ich sprawa.
          Niech tylko nie korzysta z czasu za który płaci Skarb Państwa, proste - ale w
          tym kraju proste rzeczy nie przechodzą.
          Ludzie czy wy nie widzicie że strajkują głównie młodzi lekarze pracujący w
          szpitalach - zaraz po studiach gdzie gość dostaje 750 zł na rękę - I takich
          znam i moge Ci pokazać !!!!!
          Co ma kolo dybać jeszcze 15 lat, robić specjalizacje i podcierać nam tyłki ???!!

Jak pisałem proste rozwiązanie nie przechodzą
          A wiesz dlaczego??? Bo jest banda zazdrosnych leni którzy zawsze zagłosują na
          kolesia który im zaproponuje rozdawnictwo - tacy właśnie piszą takie wątki.
          Może ten kolega pokazałby mi lekarza powiedzmy rok, dwa lata po studiach który
          kupił sobie działkę ??
          • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 10:44
            Samozadrudnienie też nie jest dla wszystkich .ZAwsze można się przyczepić ,ze
            jest to to umowa zlecenie i wypada się z liniówki .
            I znowu niedouczony jesteś .ZAden architekt nie ma prawa do ryczałtu .jżeli
            uważasz ,że masz dobre przepisy stanowiąceinaczej ,napisz a ja zafunduje ci
            płatne leczenie u wybranego konowała prze rok .Urzednicy w UM ,Starostwie i
            przesiębiorstwach branżowych podpisują t.z.w lojalki ,Lekarze nie .Jeżeli ci
            pierwsi projektują to mogą to robić na tzw."SŁUPY"Dlatego uważam ,ze w POlsce
            Lekarze stnowią uprzywilejowaną grupę w spoleczNstwie .i nie obrazaj
            mnie .Nawet w komuniżmie pracowałem na akard .TEn zawód tak to ma. A że w tym
            zawodzie potrzebne są wysokie kwlifikacje to oczywiste >i z rozdawnictwa nigdy
            nie korzystałem ,musiałem nawet płacić podatek wyrównawczy jeżeli wiesz co to
            jest
            • Gość: frogman Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:54
              ech widzisz czytasz mnie a nie rozumiesz, ja pisze swoje ty swoje i jeszcze
              jakieś głupie wycieczki do mojej edukacji.
              może jestem i niedouczony ale wiem gdzie te wszystkie lojalki można sobie
              wsadzć dla lepszego samopozucia heheehhe.
              Jak sobie wyobrażasz leczenie na tzw "słupa"
              prowadzisz rozmowę w dziwnym kierunku

Niestety mamy państwo ciągle jeszcze z postsowieckim systemem zdrowia i nie
              tylko i mamy jeszcze ludzi z postsowieckim system myślenia.
              Wydaje się że należysz do nich
              Tu trzeba pokoleń i woli zmian, której nie ma ani na górze ani na dole
              I wcale nie będę Ci mówił jakie płace podatki, z czego korzystam czy nie
              korzystam i wcale mnie nie interesuje jak ty się roliczasz czy rozliczałaś
              Tyle

• Gość: scubabe BAWO BRAWO IP: *.gre.pl 20.07.07, 13:10
            w końcu ktoś coś normalnego mówi, tylko do stajku dołanczają również stzry
            lekarze ale tylko dlatego że w grupie więcej się wywalczy dla wszystkich
            również dla pacjętów.
            • Gość: lump Re: BAWO BRAWO IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 16:18
              jak na belfra duzo byków robisz .A może patrz do słowniczka ortograficznego
              scababe
              • Gość: scubabe Re: BAWO BRAWO IP: *.gre.pl 20.07.07, 20:14
                jestem anglistą a nie polonistą
      • Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 10:16
        Oj frogmanie albo taki wredny jesteś albo taki niegramotny W Polsce w
        przedszkolu każde dziecko wie ,zakup zawsze można udokumentować kredytem i nie
        ma to nic wspólnego z brakiem środków . A kazdy dostanie go kto
        udokumentuje ,że mu na zycie zostanie ~~ 500zł .Zeby z tego wyżyc to trzeba iść
        na lewizne .I tylko naiwni myślą inaczej
        • Gość: frogman Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:29
          nie jestem wredny ani nie gramotny. Podejrzewam że nawet troche bardziej
          gramotny niż ty. I nie sadze ci inwektów.
          Każde dziecko wie że żeby zaciągnąc kredyt trzeba go potem spłacać. O zdolności
          kredytowej nie wspomnę
          I każdy Urzędnik Skarbowy to wie.
          I teraz prościutko: suma rat kredytowych + koszt na przeżycie + rata za
          samochód itd itp.
          Porównujemy to z miesięczną deklaracją kolesia.
          Kredyt się spłaca z powietrza????
          Takie trudne ????

• Gość: ann Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 10:52
            Nie jestem urzędnikiem skarbowym ,jestem zwykłym robolem o bardzowysokich
            kwlifikacjach > Ale kazde dzieckowie wie ,ze banki bardzo łatwo udzielają
            kredytów .A ty napeno wiesz jaką kwote uznają za wystarczjąca na przeżycie dla
            jednej osoby na miesiąc
            • Gość: frogman Re: Biedny lekarz kupił a lenie zazdroszczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:58
              a widzisz zarzuczasz mi niedouczenie a znowu czytasz wspak to co napisałem.

Tłumaczę więc. chodzi o to że jeśli jest wola i chęć można bardzo łatwo
              sprawdzić i źródła dochodów i aktualne zarobki.
              Banki Cie nie pytają ile masz na przeżycie one chcą spłaty rat i tyle
              Ale wytłumacz urzędnikowi skarbowemu w jaki sposób spłacasz 4000 zł rat przy
              deklarowanym dochodzie 1500 zł - nie jest to prosta sprawa
              więc jeśli urzędnikowi wystarczy tylko że ktoś kupił coś za kredyt i ma
              potwierdzenie środków to znaczy że jest leniwy albo skorumpowany - proste
              • Gość: scubabe Do ann IP: *.gre.pl 20.07.07, 13:21
                To jak jesteś taka wykwalifikowana to czego mu zazdrościć przecież też możesz
                mieć taki stadard życia jak lekarze tyle zarabiać i kupić sobie dziłke.... ale
                zaraz no tak ty tylko jesteś robolem komunistycznym i osiem godzin i do domku
                bo poco się wysilać lepiej pozazdrościć
                • Gość: ann Re: Do ann IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 15:48
                  Do scubabe A skąd wiesz ,ze zazdrosze ? a skąd wiesz ,że nie mam ?
                  A skąd wiesz ,ze byłam komunistycznym robolem ?.
                  W komunizmie miałam czas zatrudnienia nieograniczony ,pracowałam na akard .
                  W dobrych biurach projektów tak było i jest ,że projektanci pracują na własny
                  garnuszek .
                  • Gość: scubabe Re: Do ann IP: *.gre.pl 20.07.07, 20:27
                    Bo z Twoich wypowiedzi wynika że lekarzenie mają prawa do niczego i jeszcze nie
                    wolno im nic kupić bo jak już coś sobie kupią to od razu lament, a ksiądz to co
                    czemu ich się nikt nie czepia przecież też bez kasy to nawet dziecka nie chcą
                    ochrzcić.
    • Gość: bobas Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:25
      lekarze sa po studiach a czy inni po studiach terz powinni zarabiac duzo a
      zarabiaja na starzu 400 zł a póżniej 1000-1200i co maja zrobic żyją dalej my
      wszyscy powinnismy zarabiać tyle aby starczyło na nasze potrzeby dużoooooooo
      • Gość: 123 Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: 212.87.241.* 20.07.07, 11:18
        oni sie bogacą na ludzkim cierpieniu-okropność !
    • Gość: angrusz Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:13
      Co na to uzrąd kontroli skarbowej
      • Gość: ;0 Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: 212.87.241.* 20.07.07, 12:36
        wszyscy udają że pracują
      • Gość: AM Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:46
        A co nie wolno mu było kupić tej działki??!! Każdy miał do tego prawo, a gdyby
        jakiś nauczyciel, górnik albo urzędnik ją kupił to też byś o tym pisał? Kredyt
        może wziąść każdy i spłacać przez wiele lat. To że ma przed nazwiskiem
        tytuł "lekarz medycyny" to dyskwalifikuje go, nic mu sie nie należy? Tak,
        tak... powinien zapieprzać na nogach do pracy w 10-letnim płaszczu, mieszkać z
        całą rodziną u teściów w jednym pokoju, w dodatku w starej kamienicy. Ten
        lekarz jest również człowiekiem, który ma prawo do realizacji jakiś postanowień
        w życiu.... chce wybudować dom, miec samochód i troche czasu dla siebie. Będzie
        miał to wszystko jak weźmie na swoje barki 4 etety. JAk może to korzysta, po co
        ten jad? Dziekuje
        • Gość: gogo Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.bulldogdsl.com 20.07.07, 14:43
          Niestety ale jesli by lekarze zarabiali tyle ile mowia to by wlasnie tak zyli
          jak opisujesz AM.Ja tez mam wyzsze studia magisterskie jak i cala moja rodzina
          ale niestety nie zyje tak jak lekarze ktorych znam -a znam ich sporo.Kazdy by
          chcial zaraz po studiach zarabiac tyle ile chca lekarze.Zaznaczam ,ze nie
          pracuje w "biednym "szkolnictwie.
          • Gość: scubabe Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.gre.pl 20.07.07, 14:49
            To pewnie jak ann wielce wykfalifikowany robol jesteś leniwy lub bez ambicji,
            jeśli ktoś pracuje tylko co lekarze np. budowalniec, płytkarz i inni którzy bez
            studiów zarabiają tak jak lekarze ale tylko dlatego że jak lekarze pracują
            więcej niż 40godzin tygodniowo.
            • Gość: aani Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 15:15
              Aj scubabe czytaj ze zrozumieniem skąd sobie ubzdurałeś ,że jestem leniwy i
              pracuje 8 godz dziennie Uprawiam wolny zawód ,A robolem jestem bo prace
              wykonuje samodzielnie .Nie zarabiam na cudzej pracy .
              mam tyle ile zrobię i zarobię i nie dziaduje . Lekarze tez nie strajkuja w
              prywatnych gabiniecikach .Tylko ręce zacieraja ,że strajk im napędza
              klijentów .A mnie na wizyty prywatne u konowałow sopojnie starczy .Tylko nie
              lubię dziadostwa .....
        • Gość: lump Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 20.07.07, 16:16
          pewnie ,że wolno mu było kupic .tylko powinień sie zdecydować .Czy zarabiając
          tyle ile powinien powinien byc klijentem MOPSu czy biura nieruchomości.
          Biedny nie kupuje np. brylantów tylko idzie do MPOSU po bułę .Jak go stać na
          kupno dzialęczi==ki to dlaczego rżnie głupa i udaje biednego doktorka
    • Gość: scubabe strajk nir tylko dla kasy IP: *.gre.pl 20.07.07, 12:58
      Czy wy niewidzicie o co chodzi tu chodzi o to żeby pokazać że kolejny rząd
      przychodzi i nic nierobi w służbie zdrowia nie chodzi o jakieś rewolucje
      wielkie ale chodzi o plan działania ten rząd żadnego planu
      nieprzestawił "wielki kosz niespodzianek Religi" na który Zyta powiedziała
      sorry brak kasy no to Religa do lekarzy, pielęgniarek i pacjętów sorry
      niepotrafie wyciągnąć królika z rękawa i zobaczymy się innym razem - czy tak to
      ma wyglądać żadnego planu by zatrzymać pielęgniarki, anestezjologów, lekarzy
      specjalistów już na Parkitce jest 15 wolnych etetów dla pielęgniarek.
      • Gość: gogo Re: strajk nir tylko dla kasy IP: *.bulldogdsl.com 20.07.07, 14:53
        Moze i chodzi o to zeby rzad cos zdzialal w sluzbie zdrowia, ale na tym
        strajku cierpia zwykli ludzie glownie..Tacy ktorych nie stac na prywatne wizyty
        u lekarza.Ale niestety nasi lekarze nie wyobrazaja sobie aby kogos nie bylo
        stac na 80 czy 100zl.Dla nich nie sa to powazne pieniadze.Zreszta widac po
        zapisywanych lekach.Po co zapisywac tanszy lek, lepiej duzo drozszy
        • Gość: scubabe Re: strajk nie tylko dla kasy IP: *.gre.pl 20.07.07, 15:03
          Przy takim myśleniu będziemy tkwić na wieki w rozpadajacej służbie zdrowia, bo
          rząd jak ma nóż na gardle to dopiero coś zaczyna konbinować, ale widać nic im
          nie wychodzi i tak jak premier mówi jeszcze nam przyjdzie troche poczekać na
          działania w służbie zdrowia bo ważniejsze jest zastanawianie się czy Pan X był
          agentem czy też nie.
        • Gość: scubabe Re: strajk nie tylko dla kasy IP: *.gre.pl 20.07.07, 15:07
          A tak nawiasąc mówią to jak nic się nie posunie do przodu jak rząd w końcu nie
          przedstawi realne rozwiązania dla służby zdrowia to lekarze którzy zotaną nie
          tylko będą musieli leczyć ale również podawać leki chorym, myć ich, sprzątać
          czyli przejąć całe obąwiązki pielęgniarek które z kraju uciekają a i jeszcze
          przy okazji wykonywania będą musieli monitorować pacjęta bo już na dzień
          dzisiejszy brak anestezjologów ciekawe wtedy jak będziesz się czuł jako pacjęt.
    • Gość: I po co ta zawiść? Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:20
      Skoro nie wiesz, skąd wziął na to pieniądze, to po co judzisz?
      Forsę można wziąć z różnych źródeł. Mógł odziedziczyć. Może sprzedał
      wcześniej ojcowiznę. Może żona ma bardziej dochodowy zawód.
      A może ma prywatny gabinet, na którym zbija kokosy - i dobra.
      Nie słyszałam, żeby to było nielegalne.
      Co wcale nie znaczy, że w państwowej placówce powinien zarabiać
      marne grosze. Jeśli zarabia tam marnie, to ma prawo sobie ponarzekać.

Twoim zdaniem, skoro lekarz, to powinien gdzieś przed pięćdziesiątką
      najwcześniej dociułać się kawalerki w bloku? Wtedy by nie budziło
      to twojej chorej ciekawości? A może z pianą na ustach oczekiwałbyś
      jakie sobie zacznie meble wnosić? Czy aby nie dębowe, bo przecież lekarz,
      więc ma prawo do mebli z płyty wiórowej i plastikowych krzesełek ogrodowych? Albo czy aby nie wnosi telewizora lepszego niż ty masz?

Twoja ksywka to chyba żart? Może "ostatnia pierdoła"
      by była bardziej na miejscu?
      • Gość: nnana Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 28.07.07, 11:06
        biedny lekarz kupił działke za 300zł które mu dołożyli na Parkitce .Zobowiązał
        się tylko pracowac na akard .teraz będzie tylko wypisywał akty zgonu .bo wtedy
        przeró jest większy
      • Gość: zoja Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 29.07.07, 11:44
        a ja zadzroszczę lekarzom !!!!!!!.sa tak gospodarni ,ze z marnych pensyjek
        wybudują domy wykszatłca dieci a jeszcze na super gablote starczy !!!!!!!
        Moja teesciowa zawsze dawała mi za przykład dziewczyne z sąsiedctwa, która z
        nędznej renty wubudowla dwa domy ...... tylko tesciowa nie wiedzała ,ze
        dziewczyna nierządem się trudniła .A ta profesja była nieopdatkowana .Czy
        i lekarze ...................?????????????????
        • Gość: misio Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: 80.48.49.* 29.07.07, 12:38
          A ja Tobie nie zazdroszczę - widocznie nikt ochoty nie miał.
    • Gość: lump Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 24.07.07, 11:57
      a czemu rżniesz głupa ???? Przeciez wiesz ,w tym wszystkim chodzi o ukrywanie
      dochodów przez lekarzy i unikanie płacenia podatków . Lapówki , zaniżąnie
      godzin przyjęć w prywatnych gabinetach . prowizje od firm farmaceutycznych .Ci
      z Łodzi potrafią jeszcze sprzewać "skórki" I brak kontroli ich dochodów .Byle
      taxi jak przekroczy limit placi vat .A lekarze zostali zakfalifikowani do tej
      samje grupy co duchowni .Oficialnie zarabiają grosze a tacy gospodarni sa ,ze
      dóbr wszelakich za to kupić mogą mnóstwo Cuuuuuuud
      • Gość: aga Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.07, 12:35
        wiem która działka,fajna była chociaż mała ale uzbrojona i ogrodzona sama
        miałam na nią chrapkę,ale cena 100tys.przerastała moje możliwości i nie będę
        pisać kim jestem z zawodu bo dyskusja by się kolejna wywiązała;pozdr.
        • Gość: prezes Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:32
          hehehe ta mala 900metrowa dzialka za prawie 100tys ?

no niezle, nie dosc ze suk..ny specjalnie utrzymuja strajk by kazdy wydawal po 60zl za 15minutowa wizyte to jeszcze maja czelnosc kupowac dzialki za 100tys
          • Gość: misio Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: 80.48.49.* 29.07.07, 16:02
            Hej prezes, a czego Ty jesteś prezes, że Cię na wizytkę i to tanią nie stać? A
            może oszczędzasz na działkę(tylko czego -ziółek?)?
            • Gość: LOGIKA Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 19:12
              biedny idioto! tu chodzi o skandaliczne i nieetyczne zachowanie lekarzy!

z jednej strony strajkuja udajac ze malo zarabiaja a z drugiej w tym samym czasie przyjmuja prywatnie za 100zl od wizyty!

ten strakj im jest swietie na reke! TRWA JUZ DWA MIESIACE, ZASTANAWIAL SIE KTOS Z CZEGO ONI ZYJA SKORO NIE PRACUJA ?!!!!!!!!!!!!

• Gość: misio Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: 80.48.49.* 29.07.07, 20:58
                Bogaty Geniuszu! Tu chodzi o skandaliczne niedofinasowanie polskiej ochrony
                zdrowotnej.
                Ludzie, Hipokrates nie leczył za darmo (wręcz przeciwnie był to lekarz elit).
                Poczytajcie trochę i przestańcie opowiadać pierdy posługując się przysięgą
                Hipokratesa bo nie macie o niej pojęcia. Żaden z lekarzy nie odmówił w strajku
                pomocy pacjentom tego wymagającym.
                Ale żądającym tego czego im się nie należy.
                Nie można z pierdołą która nadaje się do lekarza rodzinnego i może poczekać
                kilka dni przychodzić na ostry dyżur. Gdyby jak w tych krajach, o których
                marzycie musielibyście zapłacić za taką usługę to możebyście zmądrzeli.
                Wiecie ile w naprawdę dobrze urządzonej Danii czeka się na kolonoskopię - 3
                miesiące, na endoprotezę 9-12 miesięcy. W Anglii na endoprotezę 18-24 miesięcy.
                Niektórzy z Was już tam byli i nawet mieli ubezieczenia to pewnie mogli sobie
                poznać smak tamtejszej "służby zdrowia". Skończcie z powtarzaniem tych
                nieprawdziwych SLOGANÓW.
                Od kilkunastu lat do naszego ministerstwa zdrowia przyjeżdżają wycieczki
                oficjeli z EU oglądać jak udało się stworzyć tak dobrze funkcjonujący system za
                tak śmiesznie małą kasę. Odpowiedź jest prosta - poprzez nikczemne opłacanie
                personelu.
                Na wizytę u ortopedy w Anglii czeka się 5-6 miesięcy.
                Wiecie ile kosztuje w państwowej służbie zdrowia w Anglii 2-3-dniowy pobyt,
                gaża personelu, leki i wyżywienie podczas implantacji endoprotezy biodra - 80
                tys. zł. bez ceny protezy.
                A w Polsce fundusz za całość płaci 6,5 tys. przy cenie protezy ok. 3 tys.
                Niewiele zostaje na resztę, co? Więc za co Wy chcecie tego standardu?
                Operator za wykonanie tego zabiegu dostaje w Anglii 2-10 tys. zł. a w Polsce 20
                zł.
                Zastanówcie się jak chcecie utrzymać choćby taką służbę zdrowia przy takich
                nakładach i takiej gospodarności i zacznijcie wymagać od RZĄDZĄCYCH!
                • Gość: lump Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 30.07.07, 13:20
                  człowieku a co ty jeszcze robisz w Polsce .czemu tu marnujesz się Jedz do
                  Anglii i tam zorganizuj taki strajk >Prawnicy by was zniszczyli a składka na
                  wasze wasze obowiązkowe OC indywidualne lekarskie wzrosłaby o 1000%.
                  Zadziwiająca jest pogarda z jaką traktujesz pacjęntów .
                  Pomyśl gdybysie po ludzku ,życzliwe , traktowli swoich pacjęntów którzy nie
                  lęczą się u Was prywatnie całe społęczeństwo by WAs poparło .Ludzie staneliby
                  za Wami murem A tak macie to na co żeśie zasłużyli ..........
                  • Gość: misio Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: 80.48.49.* 30.07.07, 13:35
                    Dlaczego w imię tego, że jestem lekarzem PAN LUMP może mi zarzucać brak
                    kultury? Czy ja w jakikolwiek sposób obraziłem SZANOWNE LUMPOSTWO LUB
                    któregokolwiek pacjenta pisząc o cenach i relacjach finansowych w naszej
                    ochronie zdrowotnej? Chyba nie. Za to PAN LUMP nie przedstawiając się ma
                    czelność (lub raczej bezczelność) obrzucać mnie gównem! DLACZEGO? A no dlatego,
                    że taki on kulturalny. Na resztę "pomysłów" nie chce mi się odpowiadać bo jest
                    kolejny raz niedorzeczna.
                    • Gość: lump Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 31.07.07, 14:31
                      Pan doktorek z włąsciwa kulturką dla "lekarza z Cz-wy raczył nie udzielić mi
                      odpowiedz, a tylko pouczał . A moje pomysły osmieszasz ,bo się,ich poprostu
                      boisz .Jezeli zmieniony zostanie system na taki,ze od pacjenta będzięsz dostawł
                      kasę ,lub talony na lecznie to już chyba łapówek brać nie będziesz. A jeszcze
                      lepiej jezeli będziesz pracował w prywatnym szpitalu ,który włlasciciel
                      wybudował za włsne pieniązki ,to bądz pewny nie pozwoli Ci on na działalnośc
                      konkurencyjną w prywatnym gabineciku .
                      A jezeli za kasę połozysz swojego pacjenta w jego szpitalu wyrzuci cię na
                      zbity pysk .
                      I....... więcej dystansu do sprawy >Niesugeruj się nickiem . Ale w tobie
                      pogardy dla zwykłych ludzi .Tak łatwo dałeś się podpuscic na nick " LUMP "
                      Wyobrażm sobie jak ty traktujesz emerytów ??/ A jak przyjdzie lump to
                      dezyfenkujesz gabinet i skraplaszz się wodą kolońska //cha .cha ,cha, //
                      • Gość: misio Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: 80.48.49.* 31.07.07, 16:00
                        WY LUMP TO LUBICIE SOBIE O SŁUŻBIE ZDROWOTNOŚCIOWEJ NAPISAĆ WIDZĘ. Już się
                        ludziom przejadło ale Ty PROWOKATORZE dalej jątrzysz i próbujesz wątek
                        podtrzymać. Kim Wy jesteście Lump? A może za zgrabne PAŁOWANIE I DONOSICIELSTWO
                        tudzież INWIGILACJĘ środowisk buntowniczych ten order za 1968 dostałeś? Zgrabna
                        prowokacyjna robota! - SB ciągle żywe? Wchodzisz wogóle na inne wątki tak dla
                        niepoznaki? A widziałem wszedłeś na czy komuna była fajna! No tak...
                • Gość: lump Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 30.07.07, 13:24
                  buta ,buta .i kompletny brak kultury ,POGARDA DLA PACJENTA Człowieku i ty
                  jesteś lekarzem ?????????
                • Gość: lump Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 30.07.07, 13:29
                  MYlisz się doktorku .Usługi w tym kraju nie są darmowe .Płacimy od każdego
                  etatu czy własnej działalności dodatkową składkę zdrowotną .Ty pewnie
                  chciałbyś za usługe dostać pieniązki prosto do łapki ???? Dla mnie to dobry
                  pomysł .Placę ci pieniązki / lub talony / do łapki a pózniej jest zwrot kasy z
                  NFZ
                  • Gość: pmul Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.man.czest.pl 01.08.07, 22:51
                    Hydraulik (przepraszam wszystkich hydraulików)za pól godziny i jedną uszczelkę wziął 80 zł. Jeśli dalej cieknie może dokonać poprawki. Chirurg za wycięcie wyrostka otrzymuje mniej więcej tyle samo. Ale jak dalej jest "coś nie tak"... to przychodzi prokurator.
                    • Gość: asai Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 02.08.07, 12:04
                      Podobo Wg GW lekarze we wrzesniu znowu zaczynają w Miejskich szpitalach
                      głodówkę .już teraz przygotowują sie do niej na Kanarach .Bo taki bonus dostali
                      od firm farmaceutycznych
    • Gość: lancelot Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 03.08.07, 12:08
      biedny lekrz dostał 1000zł podwyżki i dokupił jeszcze jesdna działeczkę < bo
      taki gospodarny był!!!!!!
      • Gość: tex Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:23
        Widzę, że po ostatniej wyprawie (krzyżowej?) z głową nie jest dobrze, Sir!!!
        • Gość: iza Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:20
          Należałoby zlikwidować funkcję ordynatora.Wtedy kasa/łapówki/podzielona
          zostałaby na wszyskich lekarzy/tych młodszych/a nie tylko na jednego
          doktora.Wezwać wszystkich ordynatorów i ich zastępców do Urzedu Skarbowego i
          sprawdzić jak mogą udekumentowć majątki.Jeżeli majątek jest udokumetowany
          zarobkami,pochwalić takiego porządnego.Jeżeli nie będzie mógł
          udokumenntować,dowalić domiar.Jak nie zapłaci,zabrać majątek.
          • Gość: lancelot Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 04.08.07, 10:27
            brawo!!!!
          • Gość: fifi Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 10.08.07, 16:03
            brawo
          • Gość: babcia Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 13.08.07, 17:00
            I jest to dobry pomysł tylko niie do zrealizowania Ludzie z US też
            chodzą do lekarze i tż chcą życ .......... a jak podpadną
            lekarzowi . to nie będzie chciał ich leczyć
          • Gość: JO Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.iplus.com.pl 29.08.07, 15:36
            BRAWO
    • Gość: www Re: Biedny lekarz kupił działkę budowlaną... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 17:52
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka