Gość: gość IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.07, 12:24 pomózcie! co jest skutecznym sposobem na przywrócenie głosu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: don Janek de Mrugo Re: straciłam głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 14:57 dużo balsamów i masaż strun głosowych ... czyli trochę wódeczki i miłość francuska :))) Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatte06 Re: straciłam głos 26.08.07, 15:21 jak najszybsza wizyta u laryngologa czy tez otolaryngologa (niestety potrzeba skierowanie od lekarza rodzinnego)... poza tym z domowych sposobow i np dla mnie skutecznych to picie kleiku z nasion siemienia lnianego z paroma kroplami oliwy z oliwek, syrop prawoślazowy,tabletki do ssania ISLA (szeroka gama smakowa),Tantuum Verde w spray'u lub jako tabletki do ssania i...absolutna cisza przez ok 3 dni,nawet szept jest szkodliwy wtedy... cóż mnie już 2 razy zaatakowała utrata głosu,raz przez złą diagnozę lekarza rodzinnego, który "pomylił" zapalenie krtani z anginą...i oczywiście leczył u mnie to drugie,co spowodowało przejśćie zapalenie krtani w zaatokowanie już tchawicy,echh ;a drugi raz cóż zimne napoje przy wysokich temperaturach i dziękuję... powodzenia i dużo zdrowia życze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: straciłam głos IP: 80.48.49.* 26.08.07, 16:50 Popros w aptece o sole emskie - tak sie to chyba nazywa. Mnie dosc szybko pomogly. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: straciłam głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:14 wspolczuje, bo mnie głos zanikł kiedys na 3 miesiace i mialam najczarniejsze mysli. Lekarze szpikowali mnie antybiotykami po ktorych nic nie bylo lepiej - a ja slanialam sie z oslabienia. Oprócz tego co napisano powyzej (zgadzam sie w 100%) najwazniejsza : CISZA czyli nie forsowanie strun, kleiki z siemienia, ssanie ( do rozpuszczenia w ustach) vitaminy E, kisiel ( temperatura pokojowa), homeopatyczny Homeovox i Tantum verde. Mnie pomogły tez homeopatyczne granulki firmy Dagomed "gardło i chrypka"- tyle ze nie wiem czy jeszcze mozna je w aptekach spotkac. Głos wróci:) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś