Gość: aqq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 19:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Prezydencki szum w sprawie piwnej biesiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:24 Nie,nie, Wrona to kontusz-to z kropeczkami to Lesnikowski.Chyba niedlugo bedzie musial go poswiecic, bo coraz wiecej smrodu wokol dzialan tego zespolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zidane Głupota IP: 82.177.124.* 29.08.07, 09:44 Prohibicja została wprowadzona w tych rejonach dla studentów. Jak wytłumaczyć to że akademiki w tym okresie są całkowicie pozbawione studentów?! Więc w tym czasie prohibicja jest dla nas mieszkańców i tyle Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Prezydencki szum w sprawie piwnej biesiady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:24 a gdzie w tym czasie byli rodzice?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kib Re: Prezydencki szum w sprawie piwnej biesiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:35 Siedzieli u Wrony na popijawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Prezydencki szum w sprawie piwnej biesiady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 21:05 w pelni sie z tym wszystkim zgadzam.Nasowa sie tylko jedno zasadnicze pytanie: gdzie do cholery w tym czasie byli rodzice ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 22:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Prezydencki szum w sprawie piwnej biesiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 23:20 a skutek bedzie taki, ze juz wiecej Tyskie u nas biesiady nie zrobi.. i nie bedzie juz niczego;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dn Prezydencki szum w sprawie piwnej biesiady IP: *.masterkom.pl 29.08.07, 09:24 "Tego samego dnia jednak rzecznik magistratu Ireneusz Leśnikowski stanowczo zaprzeczył, żeby wydawano zezwolenie na podawanie alkoholu na obiekcie przy ul. Dąbrowskiego." i nikt mu nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI szum internetowy IP: *.um.gov.pl 29.08.07, 10:25 Opinia Miejskiej Komisji nie jest decyzją administracyjną wydawaną przez naczelnika odpowiedniego wydziału. A DECYZJI pozytywnej nigdy nie wydano i naczelnik po zapoznaniu się dokumentami nie zamierzał pozytywnej decyzji wydawać. Błąd popełniono kilka razy: 1. organizatorzy imprezy, którzy drukowali beztrosko harmonogram dużo wcześniej zanim w ogóle wystąpili o decyję, 2. pracownik MOSIR-u, który ustalił miejsce z organizatorem imprezy, nie mając ku temu podstaw 3. pracownik Wydziału zajmującego się wydawaniem zezwoleń, bo nie zaznaczył na dokumencie, że dotyczy to strefy i w efekcie sama Komisja. Decyzji jednak nigdy nie wydano A pozytywnej nie zamierzono wydawać. To oczywiste, że pracownicy firmy Public Relations mogą mylić "decyzję" z "opinią" i w ogóle mało wiedzieć na ten temat. Ale "dn" lub dziennikarz z wieloletnim stażem? Jakoś nie chce mi się wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biesiadnik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 10:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: szum internetowy IP: *.iplus.com.pl 29.08.07, 12:29 w jakiej odległości od Jg mozna pić alkohol??? idlaczego na JG można pić alkohol???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york Re: szum internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:57 Mamy zatem świetną okazję,aby przy okazji pan rzecznik był uprzejmy wyjaśnić jaki to sposobem,lub dzięki czyim błędom wydano zezwolenia na sprzedaż alkoholu na obiektach MOSiR w parku, tj.na kortach, oraz na TERENIE stadionu przy Olsztyńskiej, skoro jest to zabronione z mocy ustawy z 1982 r.tej samej, której litera była podstawą do przyjęcia argumentacji za wprowadzeniem prohibicji w miasteczku akademickim i w jego okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI Wyjaśniam IP: *.um.gov.pl 29.08.07, 14:44 Po pierwsze, nie ma tam strefy wprowadzonej uchwałą Rady Miasta. Lokal przy kortach jest w strefie przyjasnogórskiej, ale w uchwale jest zapisane, że dopuszcza się sprzedaż w obiektach gastronomicznych. Opinia prawna dopuściła sprzedaż na stadionie, jeśli jest całkowite odzielenie punktów sprzedaży, od miejsca na którym odbywa się masowa impreza - sprzedaż i konsumpcja odbywa się wtedy tylko na tym wydzielonym terenie. Tak jest przy wielu obiektach sportowych na terenie kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york do lesnikowsk Re: Wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:15 Panie rzeczniku, pytam o zapis w ustawie, który zabrania sprzedaży alkoholu na TERENIE obiektów sportowych. Nie powie mi Pan chyba, że obiekty MOSiR-u na których uprawia się sport mniej lub bardziej kwalifikowany lub rekreację, nie są obiektami sportowymi w rozumieniu ustawy.Mam powody powątpiewać w opinie prawne waszego biura, bo historia nawet nie tak odległa pokazała, że są to z reguły w sprawach głośnych i bulwersujących, interpretacje prawa po wielokroć ośmieszające decyzje radnych, konstruowane w pośpiechu i byle jak.Jeśli zachował Pan szczątki obiektywizmu na działalność instytucji, którą reprezentuje jako rzecznik, znajdzie Pan ich dość,by nie pytać mnie o szczegóły.Swoją drogą poproszę o opinie prawne niezależnych prawników, co w zasadniczy sposób uczyni ze mnie równorzędnego partnera do przedmiotowej dyskusji.Puki co poruszam się w temacie bardziej intuicyjnie niż merytorycznie.Swoją drogą, o jakiej uchwale,która dopuszcza, pisze Pan? I na czym polega na TERENIE MOSiR-u przy OLsztyńskiej całkowite oddzielenie punktów sprzedaży od miejsca imprezy? Zmusza mnie Pan do dogłębnego zapoznania się z zapisami Ustawy w kontekście moich wątpliwości co do powołujących się na nią aktów prawnych niższego rzędu. Mam trzy tygodnie zaległego urlopu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Wyjaśniam IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.07, 21:22 kawiarnia nie jest obiektem sportowym chłopie. jest kawiarnią. towarzysze puknijcie się w czoło z ta krytyka wszystkiego co jest normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york do mariusza Re: Wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 19:51 Kawiarnia to lokal w którym podaje się kawę na dziesiątki sposobów i szarlotkę na ciepło, chłopie....Jeśli przy tym piwo i dobre alkohole- to już jest lokal pełną gębą i chwała mu za to.Życzyłbym sobie, aby takie lokale były wszędzie tam gdzie chcą tego klienci..... Ale do cholery, dlaczego o tym gdzie mają być, A GDZIE NIE, mają decydować urzędnicy lub głos ludu, który pojęcia niema o tym, że można napić się elegancko i w dobrym towarzystwie, a nie tylko z gwinta w domu lub w krzakach.Rozumiesz teraz o co mi chodziło? Ano o to, aby to miasto było miastem prawa, a nie prywatnym folwarkiem pana Wrony i jego nieudaczników.... Aby o powodzeniu lokalu decydowali klienci, a nie takie czy inne lobby.... Abyś inwestując w interes nie obudził się któregoś pięknego dnia z ręką w nocniku i z wypowiedzeniem koncesji, bo zmienił się układ....I nie nazywaj mnie towarzyszem, bo takich jak ja towarzysze wyrzucali ze studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly do mariusza Re: Wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 20:16 Puby na Deka nie były akademikami, ani nie leżały na terenie miasteczka akademickiego, a spacyfikowano je. O jakiej mówisz zatem normalności? Czyżby potwierdzenie zjawiska, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia? Pamiętaj, że raz stworzone precedensy eskalują dążenie władzy do zarządzania wszystkim i wszędzie ,oczywiście dla dobra społecznego. To jest prawdziwy totalitaryzm w stylu bolszewickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: szum internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:31 Ale komisja dała pozytywną opinie wiec w czym jest rzecz.Komisja zapomniała ze istnieje w Czewie prohibicja.A co by było gdyby gazety nic nie napisaly? Biesiada by była na stadionie i wszyscy by zapomnieli ze jednak można napic sie piwka tam gdzie zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dn Re: szum Rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 23:29 Pan ma informacje z pierwszej ręki. Ja opierałem się na informacji Gazety. Bardzo proszę nie wyrokować więc co mylę a czego nie i czy mało wiem, bo nie ma Pan o tym zielonego pojęcia. "Dziennikarz z wieloletnim stażem" również posłużył się tylko cytatem. Więc Pana uwagi jakby nie na miejscu. P.s. Mam nadzieję, że osoby które jak Pan napisał popełniły błędy poniosą konsekwencje, bo stworzyły karygodne zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek wszytkiego zakazac w miescie Czestochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:26 Proponuje zrobic z miasta Czestochowa skansen panem prezydentem miasta na czele Oczywiscie zwiedzanie skansenu czestochowa powinno odbywac sie w obuwiu ochronnym i w godzinach od 10 do 18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz ???????? IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.07, 21:18 skansenu chca towarzysze na tym forum bo protesuja ze w parkach można kupic w lokalu piwo przy kortach. a rzecznik broni normalności, wiec masz chyba schizofrenię, bo czytajac twóje wczesniejsze posty mozna pomyslec że nienawidzisz wrone i jestes zacietrzewiony politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek do Mariusza Re: ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 21:47 Jest nas dwóch m/M/arków na forum- ja czyli marek i Marek, czyli on... Tak dla porządku. A na imię mi Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koval Biesiada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:25 Normalne. Najwazniejsza jest JG i to co sie tam dzieje a cos innego dla ludzi (jakas rozrywka) to juz jest bee!!! Wyniosek jest jeden- teraz mało kto będzie chciał zorganizowac jaką kolwiek impreze w tej nieszczesnej czestochowie, ktora ma takich włodaży a nie innych. przykre to jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Biesiada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 18:47 Powtarzam setny raz Wrona to k.u.t.a.s.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: Biesiada!! 30.08.07, 20:42 wrona, piszemy z małej litery. Na szacunek trzeba zasłużyć, on zasługuje tylko na lincz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornitolog Re: Biesiada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 22:07 Wrona- ptak z rodziny krukowatych istotnie piszemy małą literą, Tadeusz Wrona, niewątpliwie dużą...tym bardziej, że ma członka rodziny w herbie miasta. I jak tu na niego nie głosować? Syndrom jaki, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś