Dodaj do ulubionych

CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!!

30.09.07, 23:03
25 wrzesnia podjechalam na Stacje CPN w Tesco i zatankowalam do pelna.samochod.
Za etyline 95 zaplacilam ponad 206 zl.
Od momentu wyjazdu ze stacji..samochod sie zaczal dlawic,
dusic przy przyspieszeniu i okazalo sie ze na 104 km spalil 13,37 litra!!!!!
Nigdy mi tyle nie palil.
Po rozmowie ze najomymi dzisiaj podjechalam na STACJE CPN TESCO i zlozylam
reklamacje.
Zeby ja zlozyc, otrzymalam ksiege reklamacyjna, gdzie moj wpis byl 45-ty.
Przegladajac zalaczone do wpisow odpowiedzi kierownika stacji
okazuje sie, ze STACJA CPN JEST W PORZADKU tylko my mamy takie jakies trefne
samochody.
Nawet klient, ktory mial ocene stacji diagnostycznej stwierdzajacej ze
wydychane czarne spaliny
i rozregulowanie komputera jest spowodowane oszukiwanym paliwem, nie mial racji.
Bo PALIWO JEST DOBRE TYLKO JEGO SAMOCHOD NIE!!!!!
Dolalam na stacji innej paliwo 98 te wyzej spalone 13,37 l/104 km
i samochod od razu zaczal inaczej jechac.
Nawet moj pasazer.......osoba starsza, ktora niewiele sie na tym zna
potwierdzila ten fakt.
Gdy oddawalam ksiege reklamacyjna po swoim wpisie,po przestudiowaniu innych
wpisow,niezadowolona pani z okienka uswiadomila mnie, ze to nie jest ksiazka
do czytania!!!!

OSTRZEGAM WAS KIEROWCY.
chcecie miec dobre samochody!!!!

NIE KUPOWAC NA STACJACH TESCO OSZUKUJA!!!!!!

JA JUZ TAM NIE KUPIE NAWET 1 LITRA PALIWA!!!!

CZEKAM NA ODPOWIEDZ KIEROWNIKA STACJI
chyba znow sie okaze, ze mam trefny samochod,
ktory inaczej jezdzi na benzynie z innych stacji a inaczej z Tesco

/o paliwie np. niemieckim juz nie wspomne!!!!!!/
Obserwuj wątek
    • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 23:14
      TESCO !!!! AUCHAN !!!!! i wszystkie inne ścierwa powinny byc poddane wnikliwym
      badaniom !!! Skład tego paliwa równa sie naszemu pryncypałowi Wronie któremu od
      czasu do czasu cos załapie ...

POwiedzmy Stanowcze NIE dla OSZUSTÓW I GŁOSUJMY ZA NORMALNOSCIą W TYCH WYBORACH
      INACZEJ MOCHERY WYBIORA Gó.. KTóRE DZIEKI KRTóREMU BEDZIEMY WALENI W ROGI NA
      KAZDYM KROKU

POZWóLMY SOBIE ZYC W BYC MOZE LEPSZEJ POLSCE BEZ KACZYCH ODCHODóW MIESZANYCH Z
      PALIWEM!!!

tankuję na schell i tylko V-pover... róznica kilku groszy robi kolosalną róznicę
      dla zywotnosci silnika i jego osiągów..

NIE DAJMY SIE Gó..ANEJ MAFII !!

• Gość: gazebo Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: 195.205.202.* 30.09.07, 23:23
        W TESCO nie ma CPNu, CPN w ogóle już nie istnieje, hehehe
        • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 23:32
          jestes tak zabawny jak nasi niaudolni politycy przy rządach ....

macie coś z rycerza.

ale Dla Twojej Uciechy Stacji benzynowej Sygnowanej Logo i nazwą TESCO
          • Gość: gazebo Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: 195.205.202.* 30.09.07, 23:45
            Gość portalu: tomtom napisał(a):

> jestes tak zabawny

Ty za to w ogóle, ale sprawiasz wrażenie niezłego czubka :DDD
        • ja_corka Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! 30.09.07, 23:32
          Gość portalu: gazebo napisał(a):

> W TESCO nie ma CPNu, CPN w ogóle już nie istnieje, hehehe

Nie hehaj........kazdy wie o co chodzi@!!!!!

STACJE PALIW TESCO

gdzie sprzedaja

OSZUKIWANE PALIWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: gazebo Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: 195.205.202.* 30.09.07, 23:57
            ja_corka napisała:

> Nie hehaj........kazdy wie o co chodzi@!!!!!

a na każdą furgonetkę pewnie mówisz "nyska" :DDD
            • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 10:42
              Gość portalu: gazebo napisał(a):

> ja_corka napisała:
              >
              >
              > > Nie hehaj........kazdy wie o co chodzi@!!!!!
              >
              >
              > a na każdą furgonetkę pewnie mówisz "nyska" :DDD

a od kiedy na nyske mówiło sie furgonetka ??
    • Gość: max Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 07:53
      Świetny temat, ale ja jestem zadowolony z codziennych moich regularnych wypróżnień.
    • agata.czest Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! 01.10.07, 08:38
      Może trafiłas na końcówke paliwa w zbiorniku i poszło razem z jakimś syfem :(
      Kurczę, my, tam tankujemy gaz i 95 i nigdy nie było problemów. A na Shellu - w
      zbiornik o pojemności 28 litrów wcisnęli nam 33 l gazu i jeszcze nie odbiło.
      • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 10:54
        Gdybym miał auto na gaz tankował bym tylko na renomowanych stacjach to RAZ. Dwa
        ze Gazu nie tankujemy bo szkoda auta a oszczednosc znikoma.

A TRZY...... czym Wy jezdzicie ze nie czujecie róznicy miedzy paliwem ze
        stacji shell i tesco (?)

w przeszłosci wiele razy tankowałem na AUCHAN i TESCO i za kazdym razem jakosc
        paliwa względem przyspieszenia i elastycznosci odbiegała znacząco od paliwa na
        stacji shell...

• agata.czest Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! 01.10.07, 11:06
          8l benzyny na 100 km , 10 l gazu na 100 km - tyle pali nasze autko ( skoda
          felicja) 8l benzyny kosztyje (licząc po 4,5 zal)36 zł. 10 l gazu ( po 2,2 za
          litr) 22 zł. Biorąc pod uwagę, że przejeżdżamy ok 20 000 km rocznie
          zapłacilibyśmy 7200 za benzynę, a za gaz wychodzi 4400. Znikoma oszczędnośc???
          Gaz mamy od 3 lat i jak narazie (odpukać) wszytko jest OK.
          Nie wiem, może mamy auto do d***, ale jakoś nie zauważyłam różnicy w jeździe.
          • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:17
            agata.czest napisała:

> 8l benzyny na 100 km , 10 l gazu na 100 km - tyle pali nasze autko ( skoda
            > felicja) 8l benzyny kosztyje (licząc po 4,5 zal)36 zł. 10 l gazu ( po 2,2 za
            > litr) 22 zł. Biorąc pod uwagę, że przejeżdżamy ok 20 000 km rocznie
            > zapłacilibyśmy 7200 za benzynę, a za gaz wychodzi 4400. Znikoma oszczędnośc???
            > Gaz mamy od 3 lat i jak narazie (odpukać) wszytko jest OK.
            > Nie wiem, może mamy auto do d***, ale jakoś nie zauważyłam różnicy w jeździe.

Zdecydowanie przyziemne myslenie( bez urazy dla nikogo) biorąc pod uwage ze
            przejezdzasz tyle kilometrów rocznie i gaz masz kilka lat nie bierzecie pod
            uwagę jakie dodatkowe zniszczenia sa nastepstwem uzywania samochodów na gaz
            (przypomne ze temperatura spalania mieszanki jest sporo wyzsza w porównaniu z
            benzyna, gaz jest SUCHYM paliwem STUPARO OKTANOWYM..) wypalanie głowicy,
            zaworów, czestrza regulacja zaworów, mniejsza zywotnosc silnika, wypalanie
            uszczelek, regulacja gazu, drozszy przegląd oraz Smród za soba jest w
            standardzie ....

kolejną sprawą jest pojemnosc silnika, nie rozumiem tylko dlaczego mając silnik
            1,4 lub 1,6 nie odczuwacie róznicy w jezdzie...

tylko nie mówcie mi ze podązacie jak pan instruktor przykazał 50 w dzien i 60 w
            nocy a ruszając ze skrzyzowania przejezdzacie sami nie dajac szansy innym i nie
            wykorzystujac potencjału silnika ...

dla porównania mój samochód pali po miescie 10l w trasie od 7,5 do nawet 20 i w
            zyciu nie załozył bym gazu.

Odbiegliśmy od tematu.

ODRADZAMY TANKOANIA NA GÓWNIANYCH STACJACH
            • agata.czest Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! 01.10.07, 21:13
              Moja skodzina ma 1, 3 ;)
              A jaka ma byc moja kalkulacja? Auto słuzy mi do przemieszczania się, a nie do
              ścigania na światłach, więc to że niby się wolniej zbiera nie robi żadnej
              różnicy. Zresztą Przemek świetnie wszystko wyjaśnił:)
              Kończę miłą rozmowę, żeby za bardzo od tematu nie odbiegać ( co zreszta sam
              zacząłeś ;) ).
        • Gość: Gość Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:42
          > ze Gazu nie tankujemy bo szkoda auta a oszczednosc znikoma.

Kiedy Ty sie nauczysz liczyć?
          • Gość: michal Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.10.07, 12:13
            Co do oszczednosci na gazie to nikt nie liczy kosztu zalozenia gazu a ten czasami jest dosc wysoki , tak samo nikt nie liczy przegladow itd ktore sa drozsze bo trzeba bardziej dbac o auto ktore jest zasilane gazem .
            Co do benzyny to na Tesco jest leprza niz na BP przy komendzie , auto sie nie dlawi , lepiej przyspiesza i jest ogolnie sprawniejsze, A Shell ... moj kumpel kiedys dal do laboratorium paliwo z tej stacji do badania i sie okazalo ze jest totalnym syfem dlatego wydaje mi sie ze nie mozne generalizowac ze w tej stacji jest zawsze dobre paliwo a na innej nie to chyba zalezy od danej dostawy .
            • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:26
              tankuje na shell na J.P.II i nigdy nie naciąłem sie na gó..ane paliwo i nie
              generalizujemy. jezdząc po polsce tankowałem w wielu shelach i na forum forda
              czy mercedesa wpisywałem które shell-e maja gó..ane paliwo w porównaniu z
              medalikowym.

Ojciec miał auto w gazie...
              na poczatku kiedy litr kosztował 1,0pln jezdziło sie wciąz...
              później również bo róznica w porównaniu z BP była znaczna ale po kilku latach
              któregoś pięknego dnia okazało sie ze głowice szlag trafił, gniazda zaworowe sa
              znszczone a to nie mąłe koszta.

wtryski si zapiekają, pompa zaciera pracujac na sucho ...

wszystko to są koszta których szczesliwie jeszcze nie widzicie ciesząc sie i
              smrodzac.
              • Gość: rampapampa Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 16:56
                Ja odkad przestalem tam tankowac samochod o dziwo zaczal palic 1l
                mniej na 100. Moze jakosc paliwa dobra chociarz na
              • Gość: rampapampa Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 16:57
                Ja odkad przestalem tam tankowac samochod o dziwo zaczal palic 1l
                mniej na 100. Moze jakosc paliwa dobra (chociarz na statoil przy
                real i orlen na barbary lepsza) to wala wyraznie na ilosc.
              • Gość: Przemek Do tomtom IP: *.tktelekom.pl 01.10.07, 21:03
                Nie chcę Cię obrażać ale to czy ktoś tankuje gaz czy nie to jego
                sprawa. Ja też mam samochód na gaz i odczuwam różnicę. Różnicę
                ekonomiczną. Po pierwsze auto to przyrząd do jazdy a nie kochanka.
                Robiąc 40-50 tys. km rocznie to mam w nosie głowicę ,itp. Facet,
                zaoszczędzam ok 5000tys. zł rocznie, jeżdżę lanosem który ma już
                200tys. km na gazie. Wiesz ile już zaoszczędziłem, a jak silnik
                padnie-chłopie, za 2tysiące wstawię mu nowy i kolejne 4 lata
                oszczędności. Zresztą za niego dałem 17 tys. zł, teraz takiego będę
                miał za 7 tys. zł. prosta kalkulacja co roku zaoszczędzam 5000 tys.
                zł przez 4 lata, to ja mogę j8u nowy silnik na zapas kupić. Do
                Kochania to mam żonę i dziecko a nie złoma przed blokiem. Skończyły
                się czasy miłości do auta.
            • agata.czest Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! 01.10.07, 21:17
              Założenie gazu ( 1500zł) to mi sie po pół roku zwróciło :D
              A przegląd jest droższy o niecałe 70 zł ( RAZ W ROKU ) :D
              Ludzie nie wiem czy Wy tak z zazdrości, że Was na instalację nie stać czy co?
              • Gość: Gość Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 02.10.07, 12:12
                No bo ich nie stać. Słuchaj jak ktoś krytykuje auta daewoo
                (przykładowo) bo niby szmelc a sam jeździ starym Fordem czy VW to
                już parodia. Wolę tego daewoo niż 20-letniego złoma z zachodu gdzie
                koszt instalacji gazowej przewyższa kosz samochodu.
                Możesz mieć opinie o autach daewoo jaką chcesz, ale zobacz na
                giełdzie jak idą lanosy, matizy czy tika- jak świeże bułeczki. A z
                tymi fordami stoją miesiącami. Kolega ma komis na piastowskiej, auta
                Daewoo schodzą mu od ręki, podobnie jak małe fiaty cc lub sc.
                Natomiast tych z zachodu wogóle nie chce brać w komis a dopiero za
                gotówkę. Każdy jeździ tym na co go stać i nie powinien krytykować
                innych kierowców za marki jakie posiadają. Ja mam lanosa 2002 rok a
                żona 3 letniego matiza. Mój sąsiad ma audi 80 z 86 roku i jeździ nim
                tylko w niedzielę-na giełdę, ale ponoć audi to sprzęt, a inne to
                złomy...pomimo że boi się wypuścić tym autem w dalszą podróż niż 20
                km.
    • Gość: Kris.. Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 14:35
      Kiedy wreszcie zrobią z tym porządek ja na pewno tam nie naleje
      paliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa........
      • Gość: WIRT Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 14:44
        Jesli na Tesco takie dobre paliwo to dlaczego jak ktos pisze wyzej jest TYLE
        reklamacji?

Ciekawe????
      • Gość: ky Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 01.10.07, 14:45
        Wez sie jebnij w ten glupi leb tomtomku. Masz takie pojecie o paliwie lpg i jego
        wplywie na "zuzycie silnika", jak ja o papieskich encyklikach.
        • Gość: gosc Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 14:47
          Gość portalu: ky napisał(a):

> Wez sie jebnij w ten glupi leb tomtomku. Masz takie pojecie o paliwie lpg i jeg
          > o
          > wplywie na "zuzycie silnika", jak ja o papieskich encyklikach.

po "chooj" z tłumikiem dyskutować, olemy dziada !!
    • Gość: Gość Ile kosztuje badanie paliwa w labolatorium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 14:49
      j.w
      • Gość: :( Re: Ile kosztuje badanie paliwa w labolatorium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 14:58
        Jak wam nie pasuje paliwo z tych stacji paliwowych
      • agiee1988 Re: Ile kosztuje badanie paliwa w labolatorium? 01.10.07, 15:21
        mialam fiata siene i zarl min. 10 litrow poza miastem wiec zalozylismy gaz.
        my tankowalismy na auchanie beznyne (do "odpalu")i jakos bylo ok.

kiedys podjechalismy pod bp i do 33 czy 35 litrowego baku gazu zmiescilo sie 39
        dziwne (ktos tu wspomnial taki problem)
        znajomy mi mowil ze gaz sie potrafi sprezyc i dlatego tyle sie miesci.

co do oszczednosi gazu. jesli samochod pali min. 10 litro/100 przy beznynie to
        chyba warto zainwestowac w gaz. koszt co prawda tak mniej wiecej 2000 zl
        zalozenie, moze teraz jest nieco nizej ale placisz 2,20/litr a nie 4.../litr
        benzyny,. a do odpalu samochodu i zanim sie zmieni sekwencja na gaz to ci
        styknie kilka litrow benzyny, wiadomo ze w zime samochod ma ciezko i trzeba
        nieco wiecej wlac beznynki

obecnie mamy teraz seata ibize i kiedys zmierzylismy ze pali 6-7 litrow
        benzyny.nasz bak miesci 45 l.pojechalismy kiedys na slowacje, max 50 km od
        granicy. benzyny nam starczylo na przejechanie trasy z czestochowy do miejsca
        X(przez przejscie w lysej polanie), objechaniu kilkudziesieciu km dziennie po
        okolicach i powrocie do domu, z tymze zatankowalismy chyba za olkuszem dopiero
        bak, a resztka benzyny by nam starczyla do domu. a to bylo jakies 500-600 km trasy
    • Gość: robert Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 16:14
      Jeżeli robiąc 20000km rocznie oszczędzam jeżdząc na gazie 3500zł to jest to
      bardzo dużo. Mój daewoo lanos ma już przejechane 250000km z czego 240000 km na
      gazie. I autko nadal chodzi bardzo dobrze. Policz sobie ,,znawco od lpg'' ile
      zaoszczędziłem. Jest to około 40000zł. Za to mogę sobie kupić nowe auto, ale
      poki co mój lanos jezdzi dobrze i będzie dobrze jezdził nadal.
      • Gość: Gość Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 17:12
        "Znawców" od lpg i tak nie przekonasz, bo maja elementarne braki w
        wykształceniu, a dokładnie w umiejętności liczenia. Kiedy czytam takie bzdety
        wypisywane przez takich właśnie "znawców", to wiem że powtarzają gdzieś
        zasłyszane pierdoły, a gazu w swoim samochodzie nigdy nie mieli. Jest tez druga
        możliwość skąd to ich znawstwo sie wzięło. Przez własną głupotę i dziadowskie
        oszczędności do nowoczesnego samochodu założyli ` przestarzałą instalacje lpg,
        której miejsce w starych samochodach sprzed dwudziestu lat, i stad właśnie
        kłopoty z gazem. A do Pana tomtom-a: wypalenie gniazd zaworowych i uszkodzenia
        głowicy to domena Forda, więc bardzo proszę nie generalizować na inne marki.
        • Gość: michal Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.10.07, 18:36
          Wplyw zasilania gazem na auto zalezy od silnika do jednego pasuje i czasami auto na gazie zachowuje sie lepiej niz na benzynie a w drugim samochodzie lepiej nie zakladac . Moj kumpel ma sekwencje za 5 tys w Alfie 156 (czyli raczej nie jest to przestarzale dziadostwo ) efekt jest taki ze na gazie nie ma mocy , auto jest zamulone , kultura pracy przypomina starego poloneza ale wystarczy przelaczyc na benzyne i ja chwile przegonic i silnik chodzi jak poezja :), natomiast w nubirze gaz wogole nie wplywa negatywnie na silnik , wada gazu jest tez to ze zmiejsza bagaznik chyba ze uzywa sie pianek wypelniajacych do przebitego kola . Raczej znam wiecej przypadkow negatywnego wplywu na silnik niz pozytywnego ale to wszystko zalezy od silnika .
        • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 18:46
          Biestety tłukiem staje sie w kilku pokoleniach, co niestety najczesciej widac na
          forach internetowych. Pokaż mądrosc i napisz z jakiego względu (prócz ceny )
          jest lepszy lub choc porównywalny do benzyny.

prócz tego, poszczynogi zabierajace głos, Śmierdzicie , jeżdzicie
          NIBYSamochodami (dełuuuu i inne badziewia) przypominające zaledwie wóz
          drabiniasty.

Dobra.. wykopałem dół znizając sie do waszego poziomuu i przytaczam wypowiedzi
          osoby która zasmiała by sie wam w oczy słyszac te Bzdury.

link do strony, poczytajcie Inteligentni posiadacze cudownej marki Badziewia,
          Deaweoo.

domena silników zasilanych badziewiem a nie fordów !

moze jeszcze mi powiecie ze silnik 2,5lV6 pali wiecej niż 1,6 1,8 w takiej
          samej budzie samochodu ??

powidzenia intelektualisci..
          • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 18:48
            oto strona,

znając zaciecie do czytania prymusów szkolnych nawet nie zajrzycie..
            kulesza.w.webpark.pl/rts-03.htm
          • Gość: Gość Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 20:04

> Biestety tłukiem staje sie w kilku pokoleniach, co niestety najczesciej widac n
            > a
            > forach internetowych. Pokaż mądrosc i napisz z jakiego względu (prócz ceny )
            > jest lepszy lub choc porównywalny do benzyny.
            >
            > prócz tego, poszczynogi zabierajace głos, Śmierdzicie , jeżdzicie
            > NIBYSamochodami (dełuuuu i inne badziewia) przypominające zaledwie wóz
            > drabiniasty.
            >
            > Dobra.. wykopałem dół znizając sie do waszego poziomuu i przytaczam wypowiedzi
            > osoby która zasmiała by sie wam w oczy słyszac te Bzdury.
            >
            > link do strony, poczytajcie Inteligentni posiadacze cudownej marki Badziewia,
            > Deaweoo.

Swojemu tatusiowi mówiłeś to samo?
          • Gość: Gość Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 20:15
            > forach internetowych. Pokaż mądrosc i napisz z jakiego względu (prócz ceny )
            > jest lepszy lub choc porównywalny do benzyny.

Co jest lepsze od benzyny? Domniemywam, po przeczytaniu twojego bełkotliwego
            postu, że chodzi o lpg.
            Nigdzie nie pisałem, że lpg jest lepsze od benzyny(poza ceną oczywiście), więc
            misiu chodzi,o?
            A propos, kiedy już tankujesz super benzynę z Shella staraj się nie wdychać
            więcej ulatujących z niej oparów, bo to zżera mózg. Ostrzegam cię! Nie myśl
            sobie, że cię lubię i martwi mnie twoje zdrowie, ja po prostu nie mogę znieść
            chamstwa i prostactwa, które niestety staje się twoim udziałem.
            • Gość: wer Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 20:37
              Tak czytam i zastanawiam sie nad niektórymi postami, wiem ze Polacy są strasznie
              oszczędni i zamiast kupować nowe części do autka kupują używane szroty itd.

Zastanówcie sie posiadacze instalacji LPG dlaczego tak oszczędny naród jak
              Niemcy nie montują instalacji w samochodach i maja na cale Niemcy około 20
              stacji LPG. ... daje do myślenia

A co do paliwa to ja tankuje na Statoilach , BP i Shella-ch i nie mam problemu z
              samochodem

A instalacji gazowej nie założyłem bo z wykształcenia jestem mechanikiem i
              troszkę poczytałem na ten temat i wiem czym to grozi.
    • Gość: chania22 Nigdy nie tankowałam w Tesco, bo im niższa cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 20:20
      paliwa tym bardziej mnie odrzuca.
      Ale ponieważ dużo jeżdżę (około 80 000 rocznie) po Polsce więc
      tankuję w różnych miejscach i co zauważyłam?
      Nieraz mnie to rozśmieszało, bo tankuję w Częstochowie i jadę do
      Szczecina, a mój disel mnie wręcz hamuje.
      A zatankuję w Szczecinie i mój samochód rwie z powrotem do domu
      jakby czekała tam na niego jakaś ponętna laseczka :)))
      Od jakiegoś czasu tankuję tam tym tylko w jednej stacji Shell i nie
      ma nawet porównania z tym paliwem w Shell w Częstochowie,
      Różnica niesamowita na niekorzyść Częstochowy.
    • Gość: Robert Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:20
      Rozmawiać można merytorycznie na argumenty. Otóż: jeżeli ja jeżdzę Lanosem z
      1997 roku, którego wartość wynosi około 6,5 - 7 tys. zł i w przeciągu kilku lat
      zaoszczędziłem jezdzac na lpg około 40tysięcy, to w takim razie co mnie obchodzi
      zniszczony silnik? Będzie trzeba dać w remont z 3tys. zł, to dam to. Ale mam
      pewność po takim remoncie, że ponownie przejezdze 300tys. km na lpg. Ale to co
      trzeba podkreślić: W KIESZENI ZOSTANIE MI KOLEJNE 40TYS. Zł.
    • Gość: angrusz Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:34

Kupuje paliwo na Shellu i to V power racing .
      Drożej ale i samochód mniej pali i ma znacznie lepsze przyśpieszenia
      a dla mojego małego samochodziku to bardzo ważne zwłaszcza przy
      wyprzedzaniu
      Poza tym zbieram punkty .
      • Gość: Gość Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:40
        Uważaj, z tym zbieraniem, żebyś prawka nie stracił :)))
        • Gość: angrusz Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:13

Do gościa :

Zbieram punkty na kartę Shella - za 1 l 5 pkt . Juz wymieniłem je na
          aparat foto cyfrowy .
      • Gość: Mechanik Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:41
        Nie zawsze lepsze paliwo ( o wyższej liczbie oktanowej np 98 czy 99)wpływa
        korzystniej na osiągi naszego auta.Stare auta były projektowane pod liczbę
        oktanową 95. Gdy lejemy 98 czy 99 możemy pogorszyć właściwości silnika. Ale tak
        jak mówię, w zależności od silnika.
        • Gość: lukas Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:39
          odradzam zdecydowanie tankowanie na Shellu na Jana Pawła za
          krzyżowka w warszawska(obok jest stacja Jet chyba). mam honde civic
          3D 1,4 z 98roku, auto ma w danych fabrycznych 45litrów pojemności
          baku razem z rezerwą. podjechalem kiedys zatankowac, weszło
          47,2litra. Nie mam zamiaru sponsorowac kilku litrów paliwa, bo
          stacja niby jest najtanszą stacją Shell w Czestochowie ale
          przegięli... Po tygodniu sytuacja się powtórzyla. Reklamacji nie
          skladalem bo szkoda wg mnie zachodu, i tak nie udowodni sie tego.
          Nastepne tankowanie bylo juz na innej stacji i przy tym samym
          przebiegu dziwnym trafem do baku weszło ok 42,5litra:)
          Co do stacji TESCO, to tankowalem tam czesto, auto jezdziło ok (jak
          na swoje 90KM i tone masy), ale wkurzyli mnie kiedys chamską obslugą
          i juz wiecej tam nie jezdze. teraz tankuje na przeciwko policji
          (chyba BP) albo kolo obi na shellu. i chwale sobie obie stacje.
          pozdrawiam
          • Gość: Paragraf Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 23:34
            • Gość: Paragraf Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 23:35
              TEMATEM WATKU JEST oszustwo NA TESCO
              A WY TU o gazie
              • pandagreg Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! 02.10.07, 10:00
                a ja tam leje na 1 2 3(odlam statoil) na jagielonskiej i jestem zadowolony.
                paliwo tansze niz na innych stacjach w centrum i zbiorniki maja nowe wiec syfu
                niema. i mam blisko.
                • Gość: asdf Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 14:24
                  tankowalem moze dwa razy na tesco i bardzo szybko sie ulatnialo tak jak z
                  auchan. ogolnie nic sie z samochodem nie dzialo ale malo na tej "benzynie"
                  przejezdzalem.
        • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:44
          > Nie zawsze lepsze paliwo ( o wyższej liczbie oktanowej np 98 czy 99)wpływa
          > korzystniej na osiągi naszego auta.Stare auta były projektowane pod liczbę
          > oktanową 95. Gdy lejemy 98 czy 99 możemy pogorszyć właściwości silnika. Ale tak
          > jak mówię, w zależności od silnika.

by odpowiednio wykorzystać potencjał czy to 98 czy 99 oktanowej benzyny, nie
          trzeba przypadkiem ustawiac zapłonu pod nią ??

Niestety takimi Struclami jeździ ponad połowa społeczeństwa, wiec nie dziwi fakt
          ze leją smierdzacy gaz miast benzyny. Nie odczuwalna róznica miedzy paliwami
          (gaz, benzyna) niwelowana jest cena, polak zawsze był, jest i bedzie biednym
          polaczkiem który niestety przedkłada oszczednosc nad komfort przemieszczania sie.

• Gość: jc Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.ip.tsinghua.edu.cn 02.10.07, 18:05
      .
      • Gość: Ja Raz jeszcze Rzeczoznawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 12:51
        kulesza.w.webpark.pl/gaz.htm
    • Gość: tomtom Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 22:16
      Ktoś chwalił Jet-a za shell-em ...

to zatankowałem za 50zł 95 oktanową...
      i finał był takie kiedy potrzebowałem mocy przy wyprzedzeniu ze auto mi sie
      zdusiło i przez chwile słyszałem spalanie stukowe, niekorzystne dla silnika..

na shellowym paliwie nie miałem nogdy takich objaw.
      zatankuje jutro przy Obi... zobaczymy co tam mają.

• Gość: xyx Re: CPN w Tesco oszukuje na paliwie!!!!!!!!! IP: *.152.bloklan.org 03.10.07, 22:55
        Dla mnie sprawa jest prosta dla 95% osob naprawde niema znaczenia na
        czym jada i co tankuja bo liczy sie tylko jeden parametr cena.
        Natomist jesli chodzi o0 paliwo to jedynie paliwo sporowadzane z
        zachodu tak jak V-pover na Shelu czy odpowiednik na BP (w tej chwili
        nie pamietam nazwy) sprawdzja sie jesli ktos chce naprawde jezdzic.
        Jesli tankujemy zwykła paliwo to naprawde jest bez wiekszego
        znaczenia gdzie go kupujemy ponieważ żródło jest to samo (po prostu
        jest to paliwo Orlenowskie). Natomiast jesli chodzi o tzw paliwa
        alternatywne typu LPG czy wchidzące powoli CNG czy cuda w rodzju
        oleji roslinnego to domena krajów biednych taskich jak Polska. Na
        swiecie i w Europie w zasadzie poza Włochami nie spotyka sie
        przerabania ani kombinowania bo to sie nie oplłaca. Nie dotyczy to
        oczywiscie np. autobusów faabrycznie dostosowanych do jazdy na
        gadzie ziemnym alt to juz inna bajka i inny koszt instalacji.
        Oczywoscie cos podobnej kalsy mzna wsadzic i do normalnego saochodu
        tylko kto zapłaci np. 10 tys za instalcje do samochodu wartego 30
        tys. Ale to wszystko i taqk dygresja nie majaca nic wspólnego z
        tematem głównym czyli jakoscia paliwa na stacji TESCO. Ja akurat
        problemó tam ne maiłem nie mniej słysząłem i podobnych cudach i to
        nie tylko tam ale tezna stacji Auchan czy na NESTE (tam ponoc tez
        sie zdarza iz zbirnik sie powieksza. Podsumowujac tak jest
        najczesciej iz tam gdzie tanio nie zawsze bywa dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka