cappi 12.11.07, 14:48 Co wiecie na ten temat.ZOSTAłY ROZDANE W TYM MIESIACU. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zly Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 19:10 tak dostaly te osoby co maja normalnych liderów a pan dyrektor to niech niebedzie taki madry zapraszamy na jakakolwiek nitke i zobaczymy czy bedzie tak z.........ł jak my zatakie pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.07, 19:34 kolejna plota!!!!!podwyzki beda w lutym.zajmijcie sie czyms innym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BODI Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 212.87.241.* 13.11.07, 14:36 Zadna plota to jest prawda .Najpierw sie zorientuj w temacie a pozniej sie wypowiedz.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.08, 17:38 jestem dobrze zorientowana w temacie i nie wiem co to sa tajemnicze podwyzki.podwyzki zostaly rozdane z puli przeznaczonej na pozyczki ktora sie zostala.dostali je pracownicy ktorzy na to zasluguja,ktorzy dostali za malo w lipcu.i zadna to tajemnica!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 19:00 pracownica, podwyżki dostali Ci co dobrze lizali liderom dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak zastanawia mnie jedna istotna rzecz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 20:34 Dlaczego wciąż pojawiają się posty typu : - Kiedy ten strajk w końcu (Sila Poland) - Jak przebiegają rozmowy z pracodawcą (Gomma) - TRW tajemnicze podwyżki Czego oczekujecie, że pracodawca wejdzie na forum i coś Wam merytorycznie odpowie ? Czy na przeszło 4 tys pracowników TRW każdy ma dostęp do sieci, czy każdy z nich zna forum gazety wyborczej ? Owszem nie neguję zasadności pojawiania się takich wątków, ale w tak istotnych sprawach jak regulacje płacowe nie odważyłbym się pytać na forum, zamiast podyskutować w pierwszej kolejności z moimi kolegami z pracy, a następnie zwrócić się do przełożonego. Dlaczego pytacie, dlatego, że chcę mieć konkretną odpowiedź a nie kolejną plotkę, czy też sterowaną informację. Proponuję więc w pierwszej kolejności ustalić osobę właściwą, właściwie poinformowaną w zakładzie pracy, która może merytorycznie Wam w tej kwestii udzielić odpowiedzi a następnie proponuję tą odpowiedź zweryfikować w rozmowie z kolegami i koleżankami. Zastanawiam się czy macie w ogóle świadomość tego co dzieje się w Waszym zakładzie pracy obecnie ? Czy aby nie są prowadzone jakieś rozmowy, których następstwem są owe podwyżki, jeśli to są podwyżki, a nie np. wypłata jakichś wyrównań ? Zacznijcie myśleć prosto - pytanie - odpowiedź, po co kombinować, proste pytanie i wymaganie konkretnej odpowiedzi. Macie do tego prawo. Niestety inną rzeczą jest to czy chcecie z tego prawa skorzystać, albo czy potraficie z niego skorzystać. Powodzenia. Jeśli uważacie, że się mylę z CHĘCIĄ POZNAM odpowiedź na pytanie postawione w temacie, czytając kolejne wpisy do posta, mam nadzieję, że w końcu taka odpowiedź się pojawi i ktoś konkretny się pod nią podpisze. Inna propozycja, jeśli faktycznie mylę się i czujecie potrzebę pozyskiwania informacji na temat pracy i zakładu pracy z internetu stwórzcie swoją własną stronę internetową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . jest nas wielu, zawsze ktoś może się źle poczuć IP: *.realestate.net.pl 12.11.07, 20:40 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: nastepny kretyn-madrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:26 Ja po cichu dostałem pare złotych od 1 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: nastepny kretyn-madrala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 20:14 to prawda sam byłem u lidera na cichej rozmowie niestety podwyżki mimo to nie dostałem rozmawiałem ze znajomymi napewno były po ok. 80zł chyba zależy od lidera jak jest piz......da to nie wywalczył dla swoich pracowników a szczególnie dostały lizusy i wazeliniaże ja pracuję 4 lata na produkcji i mam jedną z niższych stawek nie mam zwolnień lekarskich itp.raczej mi się należała ale jest nie fer to po cichu.Myślę o zmianie pracy bo nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smogul Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 20:50 no własnie kierownictwo tej firmy robi sie coraz bardziej perfidne daja po cichu podwyzki a jaki sa preferewncje ich przyznawania nikt nie wie moze to kolejna próba skłócenia załogi kazdy sposób jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:04 linia VW A5 sposrod 50 osób podwyzke dostalo 6 czym bylo to umotywowane dopowiedzcie sobie sami . atmosfera stala sie napieta na linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.171.* 15.11.07, 16:25 na linii VWA5 podwyżki były "według uznania" atmosfera napieta to mało powiedziane robi sie nie do wytrzymania I jesli sami czegos z tym nie zrobim to bedzie tylko gorzej Wodzu nas wykonczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik. Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 80.48.49.* 16.11.07, 17:59 zgadzam sie podwyzki byly i wiem kto dostal!!! lizusy i tyle a nastepne podwyzki jak beda to znowu dostana osoby co pracuja mnie niz rok a stawki beda miec takie jak niektorzy po 11 latach pracy no ale coz jak komus smakuje dupa lidera to trudno. lizusow jest niedurzo a na kazdej nitce sie zanjduja wiec normalni pracownicy co naprawde pracuja niema ja szans na podwyzszki w wysokosci jak to byly przyznawane po :90, 100 tak takie byly a reszta niech zapierd.. i siedzi cicho bo jeszcze nic nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21 Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.21.pl 14.11.07, 03:52 ...nie wykluczony jest związek między podwyżkami a przeprowadzonymi audytami, ale to też tylko domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.07, 18:20 podwyzki byly przyznawane z puli ktora sie zostala z poprzednich pozyczek.dostaly osoby ktore zdaniem lidera dostaly za malo w lipcu,ktore maja minimalna absencje chorobowa lub wcale.dla mnie osobiscie tez jest to niesprawiedliwe takie zalatwianie spraw po cichaczu.to jest nie fer.jak bardzo łatwo jest skłócic zaloge.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.116.81.* 14.11.07, 23:33 tak z ciekawości - dotyczy to obydwu zakładów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.07, 18:43 Podwyżki w tym zakładzie to są układy...a mianowicie jak na mojej linii, ...koleżanki mojej liderki podostawały raz że dobre podwyżki w lipcu to dwa i teraz wyrównanie a ja np. dostałem 20 zł podwyżki w lipcu a wyrównanie żadne a dlaczego? skoro pracuje uczciwie , robie swoje i nie choruje? - ano dlatego że nie kupuje avonu, ...bo jakby wtajemniczeni wiedzieli to jest taka liderka co handluje avonem i te ktore u niej dużo kupują i dostają w zamian ....wiadomo co.pozdrawiam tych uczciwie zarabiajacych i pracujących na podwyżki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryzli Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 212.87.241.* 16.11.07, 00:43 To już mnie rozwaliło ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.eranet.pl 16.11.07, 18:34 jak kupujesz w avon, to mozesz liczyc na znizki. wiem, bo sama jestem konsultanka. dla przykladu, kupisz 10 meskich perfum, dorzuce Ci gratis jeden. Zrobisz zakupy za 200 zl, mozesz liczyc na rabat. pomyliles cos, to nie podwyzki, lecz rabaty na avon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nikka Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.07, 19:38 nie zrozumialas o co chodzi...inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajawiem Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 212.87.241.* 17.11.07, 20:07 a jedna z naszych zaj.... wiodących to lezba. Widziałam ja kiedyś w dosyc ciekawej sytuacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.07, 15:10 jesli chodzi ci o Edwina z Rolniczej to spytaj sie go najpierw czy on na produkcji pracuje,bo ja go znam i on nie pracuje na produkcji wiec zanim cos napiszesz dowiedz sie wiecej bo to wazne,pensje na produkcji roznia sie od tych innych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.07, 19:19 Czytam te posty i jestem pełna obaw bo tak własnie sobie myslałam czy by nie podjać pracy w TRW o ile mnie przyjmą bo z tym też jest różnie słyszałam żę teraz ponoć są przyjecia ale jak tak się naczytam to już mam dość ale gdzie szukać pracy w Częstochowie a najmłosdza już niejestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.07, 20:03 nie sugeruj sie tym co pisza inni,po prostu przyjdz zobacz.ludzie narzekaja a pracuja bo tak naprawde nie ma lepszej pracy w Czestochowie jesli chodzi o produkcje.chodzi mi o pensje ,socjalne taka jest prawda wystarczy sie rozejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wajtek Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 04:54 A co do podwyżek ,to jedno jest pewne jeżeli miałeś parę dni zwolnienia w roku to mozesz zapomnieć o podwyżce choćbys stawał na głowie i robil za trzech .Więc wszyscy ci co choruja-nie ma sensu się przepracowywać wyrabiać bo i tak tego nikt nie doceni.Ja zapiepszałem cały rok ,zawsze u mnie schodzilo do końca robiłem swoje i pomagałem innym ,miałem 10 dni zwolnienia i dostałem 20 zł !!! Wiec w tym roku się juz nie staram bo nie ma sensu . P.S dlaczego przy podwyżkach biora pod uwagę to czy miales urlopy na telefon ,przeciez mamy pełne prawo do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 19:50 przychodź kobieto ak tylko chcesz pracować to będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:14 jak się wam cos nie podoba to won za bramę jest 10 chętnych na wasze miejsce.Nikt po was płakał nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.tktelekom.pl 08.12.07, 18:25 chetnych do trw?czyba zartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do debila Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 11:23 Warto by sie tobą zająć. Podaj swoje dane.To już nie będziesz pisał.Tak beztrosko gnoju.SZanuj ludzi to i ciebie uszanują.Te małe litrki są ukoronowaniem twojej wypowiedzi arturku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rik Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 217.98.38.* 19.11.07, 13:57 dostali nawet 100zł dziobaki znam takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 15:11 nie wiem dlaczego interesuje ich tylko czy ktos chorowal,powinny interesowac ich umiejetnosci bo chorowac bedzie kazdy bo jestesmy ludzmi,żyjemy...nie jestesmy zaprogramowanymi automatami i zdaza nam sie zachorowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly Worker Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 09.12.07, 05:31 Ludzie zal mi Was,traktuja was jak bydlo,pracowalem cale 4 dni w slynnym TRW,co zobaczylem,zastraszone polskie geby.Ludzi w wiekszosci bez wyjscia.No i kierownicy ktorzy wygladaja jakby Pana Boga za nogi zlapali.Zarzadzie TRW,przestan tak zastraszac pracownikow,moze ktos z wpadnie na zachod i zobaczy jaka powinna byc atmosfera w pracy.Praca praca ale relacje miedzyludzkie to tez motywacja do wydajnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak co zrobić jesli ludziom to "odpowiada" ?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 12:57 Nie ma sensu narzekać, nie ma sensu, przecież wszystkim to odpowiada, skoro nikt nic nie potrafi zrobić do końca, nie chodzi o to aby siać ferment, chodzi o to aby było dobrze w zakładzie pracy, a dobrze to nie znaczy UZNANIOWO, dobrze to nie znaczy WIDZI MI SIĘ, dobrze to nie znaczy NIE CHOROWAĆ, dobrze to nie znaczy WORKER i SZANSA NA TRW. Niestety obiektywnie patrząc na sytuację TRW dochodzę do wniosku, iż dobrze to znaczy ROBIĆ I SIE NIE INTERESOWAĆ ROBIĆ I CICHO SIEDZIEĆ, a jeśli już ktoś coś powie to tylko tak aby ferment robić, a nie tak aby rozwiązać problem. Propozycja: LIST OTWARTY PRACOWNIKÓW Z ŻYCZENIAMI NA ŚWIĘTA DO PRACODAWCY Z ZAŁACZNIKIEM NP. ROZLICZENIE WYDATKÓW ŚREDNIEJ PENSJI PRACOWNIKA TRW - myślę że każda z Pań pracujących w TRW tego typu rozliczenie robi. LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ jak przedmówca powiedział "nie jesteście zaprogramowanymi maszynami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: co zrobić jesli ludziom to "odpowiada" ?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:43 w work servisie na legionów ludzie zarabiają lepiej jak w trw:) powaga, niedawno dwóch kumpli z linni dostało pensję, świerzy TRWiak za stawką 1520zł dostał na rękę 1480zł a jego kolega z WS 1670zł obydwaj przerobili tyle samo:D, wytłumaczcie mi jak to jest liczone:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerry ruszcie głowami IP: 212.87.244.* 21.02.08, 09:52 czy wy ludziska nie widzicie że polityka w tym zakładzie was pożera przecież umowa między work. a trw to system doskonały "perpetum mobile" człowiek zapier. kilkanaście m-cy w worku po to aby osiągnąć cel czyli przejść do upragnionego trw a jak już przejdzie to następuje odpust całkowity jest z siebie wręcz zadowolony i dumny jakby przeżył bitwe pod Racławicami(nawet "chleje") nie ma mowy wówczas o żadnych strajkach,buntach itp.a nie daj Bóg jak mu lider da premie to to już koniec, siedzi wtedy cichutko bo za m-c może być znów premia. Najmniej potrzebni są starzy robotnicy bo za dużo biora a nie zapier. tak jak: nowe, młode,pełne zapału i nadziei "WORKI". Naprawde wymyśliły to tęgie umysły , pełne uznanie,a może samo sie to wytworzyło jak np. ewolucja?... Noo dobra kończę się mądrować i czekam na jakieś propozycje i pomysły może co wymyślimy bo z naszej strony nic się samo nie zrobi. Do zobaczenia w FIRMIE... (wasz "work") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADZIA Re: ruszcie głowami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 18:48 I jak podobaja wam sie te podwyzki, bo ja jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hose- Re: co zrobić jesli ludziom to "odpowiada" ?!? IP: *.pcz.pl 21.02.08, 11:48 umowe zlecenie sie inaczej liczy, a jesli jeszcze twoj kolega z WS jest studentem to jeszcze mniej mu zabieraja podatku Odpowiedz Link Zgłoś
trebor36 Re: TRW - tajemnicze podwyżki 09.12.07, 13:24 jak w mafi sa rybki i wieloryby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 13.01.08, 17:59 słuchajcie 12 w sobotę na nocnej zmianie pani kierownik urządziła dmuchankę dla części pracowników czy to nie chore? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 19:42 Dodajmy ze dmuchanko bylo o godz. 00.00 . Ale nikt nie mowil ze p. Żolnierz jest zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik ;) Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 21:09 Widocznie za dużo mają ludzi do roboty ;-) trzeba jeszcze kilku się pozbyć. Przecież na każde miejsce jest 10 chętnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.08, 23:09 a ty bys chcial aby w twoim zakladzie pracowali pijani ludzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruk Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.rev.masterkom.pl 13.01.08, 23:29 Umiecie tylko obgadywać innych a jak trzeba powalczyć o większe podwyżki to ogony pod siebie i woda w usta, strasznie mądrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 15:01 Ale co my mozemy sami zrobic. Jeden koles ode Mnie w tamtym roku nie podpisal angazu i poszedl do kierownika. A kierownik co powiedzial? Jak Pan niechce podwyzki to nie! Do widzenia. I ma pensje bez podwyzki. Ale jakby wszyscy tak zrobili to moze Dyrekcja by sie obudzila. Jak zwiazki w tym roku znowu nie wypracuja zadnej normalnej podwyzki to chyba znowu beda skladac sie z kilkunastu osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdppspvw Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 80.54.168.* 16.01.08, 15:29 po pierwsze zbojkotować trzeba bale karnawałowe i pikniki po drugie pokazac ze mamy w dupie ich pakiet socjalny (rabaty z ktorych nikt nie korzysta, moze 1% pracownikow)niech sobie wsadza soczki z surowej wody.Zmusić zwiazki zawodowe do zdecydowanego działania choćby oflagowanie zakładu niech społeczność Częstochowy dowie się że TRW to nie fabryka marzeń, zasypujmy dział pracowniczy wnioskami o nieprawidlowościach ktore maja miejsce na terenie zakładu.Zero nadgodzin " strajk włoski" niewyrabianie norm ktorych podobno nie ma.Okazujmy swoje niezadowolenie.Jeżeli bedzie referendum zachecam wszystkich do udziału i wytłumaczcie swoim kolezanką i kolegom że nie poniosa zadnych konsekwencji w razie strajku do ktorego nie dojdzie bo Dyrekcja musi ustapic odwagi ludzie walczmy oswoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balalajka Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 16.01.08, 22:38 co racja to racja.w tychach wystrajkowali sobie wieksze pensje uporem walka i konsekwencja.juz dzisiaj widzialam ze znowu protestuja.w naszym zakladzie to nie przejdzie bo tu banda znajomych z plecami,debili,i obibokow co wiedza ze z ich poziomem to co naj moga robic w osiedlowej hurtowni lub warzywniaku.taka czestochowa z okolica .jeden drugiego podpier.... za kawalek sera. pracuje do konca marca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 89.174.23.* 15.02.08, 09:36 Jestem z legionow i bylo kilka osob chetnych zapisac sie do zwiazkow ale...zwiazkowcy nie maja jaj (np.Jeziorowski).Mialo byc min.7%,a podpisali ile...Pokazali ze sa mieczakami wiec zawsze beda ulegac. Wszyscy to ku.. i zlodzieje!!!! Chyba ze beda bac sie o swoje dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smogól Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 13:46 Kolego z Legionów co opowiadasz za bzdury że związek podpisał zgodę dla pracodawcy na taką podwyżkę,Jestem przedstawicielem rady pracowników w TRW i byłem na negocjacjach dotyczących tegorocznych podwyżek.Chronologicznie powiem ci jak było.Na pierwszym spotkaniu pracodawca zaproponował 3,9% podwyżki związek się nie zgodził.W wyniku negocjacji na drugim spotkaniu pracodawca zaproponował 4,5% podwyżki na które związek też się nie zgodził.Na trzecim spotkaniu ponownie po argumentacji związku pracodawca zaproponował ostateczną propozycję podwyżki w wysokości5%. Związek nie wyraził zgody na proponowaną wysokość podwyżki przez pracodawcę bo uważa że zakład osiąga bardzo dobre wyniki finansowe i proponowana podwyżka jest żenująco niska.W związku z tym podpisano protokuł rozbieżności który daje prawo wejścia w spór zbiorowy z pracodawcą a w konsekwencji zorganizowania referendum strajkowego.Przeprowadziliśmy rozmowy z pracownikami co robimy dalej czy wchodzimy w spór zbiorowy z pracodawcą czy nie.Niestety wynik rozmów był taki że na 20 pracowników 10 jest zadowolonych z podwyżki 5 chce strajkować a 5 nie chce strajkować.Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd jak nie znasz szczegółów.A co do twojego drugiego wątku to powiem ci tylko tyle,gdyby większość pracowników w TRW miało takie,,jaja"jak Jeziorowski to pracownicy nie mieliby takich problemów o jakich mówią na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 18:15 ZGADZAM SIE ZE SMOGÓLEM MA RACJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnicza Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.gre.pl 16.02.08, 18:08 kto byl przeciwko strajkowi tylko i wylacznie LEGIONOW i teraz taki dupek powie ze zwiaski nic nie robia Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek1985 Pytanie w sprawie podwyżek. 16.02.08, 18:38 Kto rozdaje podwyżki lider czy kierownik ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pytanie w sprawie podwyżek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:23 tomaszek1985 napisał: > Kto rozdaje podwyżki lider czy kierownik ?? I tutaj dochodzimy do głównego pytania, co z tego że związki wywalczyły podwyżki jak i tak kasę dostaną przydu.... . Propozycje podwyżek przedstawia lider a kierownik akceptuje i tyle, reszte można się samemu domyślić. A i jeszcze jedno Pan Jeziorowski jest spoko gościem, tylko mam nadzieję że nie popiera PiSu jak reszta solidaruchów w zakładach państwowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx heh straj włoski to jest pomysł:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:32 Już widzę normę jak wszyscy puszczają pierwszą sztukę, sprawdzają wszystkie misteiki;), bariery etc... punkt po punkcie jak jest w instrukcjach a potem produkcja w zachowaniem 100% kontroli poprzednich stanowisk, no i w razie awari cały proces od początku a potem ostatnią sztukę. Nie wiem czy na niektórych liniach zwijacza na legionów zeszło by z 300 sztuk za zmianę:) powiedzmy z około 2200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psamtik Czemu wszystkich w Polsce interesuje ile zarabia g IP: 80.48.49.* 28.02.08, 10:35 Jak więcej to znaczy, że jest lepszy od Ciebie. Proste jak budowa cepa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Czemu wszystkich w Polsce interesuje ile zara IP: 195.205.202.* 04.03.08, 10:16 i co z przejściami czy tylko te200 osób to nie fer ja już pracuje 1.5 roku a nie którzy przeszli po kilku miesiącach pracy w worku tak było wzeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 20:21 Przeciez teraz wiecej zarabiasz w worku niz w trw to czy warto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 05.03.08, 16:45 my nie mamy socjalnego i żadnych dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.116.125.* 05.03.08, 16:49 to jak tak zazdrościsz workom zarobków to mozemy się zamienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.08, 18:08 ..to prawda w worku mozna wyciagnac wiecej niz w trw na tej najmniejszej stawce tyle ze nia ma talonów i innych socjalów. Odpowiedz Link Zgłoś
l-olo Re: TRW - tajemnicze podwyżki 29.03.08, 17:19 a ile można wyciągnąć w WORKU na Legionów w pierwszym miesiącu, bo ja jeszcze nie dostałem pensji? i czy to prawda, że później po 3 miesiącach lider może przyznać premię?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanczo Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.rev.masterkom.pl 30.03.08, 13:25 Lider wszystko MOŻE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.08, 13:48 tylko nie zawsze chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:19 k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmok Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 03.04.08, 14:29 lider dla lizusa zrobi wszystko u nas tacy są................................................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 12:28 Teraz maja byc kolejne podwyzki, i znowu dostaną lizusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwe Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:25 ew Odpowiedz Link Zgłoś
agnes31l Re: TRW - tajemnicze podwyżki 11.05.08, 17:10 Cześ wszystkim, ja pracuje już w trw od stycznia, wcześniej 1,5 roku w workerze, a teraz mam pecha, jako nowy pracownik jestem dyskryminowana. Fartuchów nie mamy jeszcze, a poza tym jak sie okazuje to trw da nam przechodzone bo robi redukcje z 3 na 2 fartuchy u starych pracowników, jest super i co wy na to, co my nowi mamy zrobić a podwyżki mieliśmy tylko 20 zł brutto. Ale pracujemy i nie narzekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.08, 17:17 nie narzekaj bo ja pracuje 5 lat w trw (wczesniej)work service i mam mniejsza stawke niz wy co dopiero jestescie 5 miesiecy w trw wiec nie narzekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes31l Re: TRW - tajemnicze podwyżki 11.05.08, 21:29 jeśli pracujesz na rolniczej tak jak ja to albo zawalasz często lub chorujesz lub nic oprócz jednej operacji nie umiesz robić to sory ale to coś z tobą jest nie tak bo wiem jak u nas na linii ci co umią dużo mają stawki super i wcale sie nie podlizują nikomu a z tego co ja słyszałam stawki miały być zrównane tak że niewierze że masz mniej o de mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.08, 21:41 pracuje, i zapewniam Cie nie na jednej maszynie a wszedzie.dla mnie zarobki w tym zakladzie sa bardzo niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes31l Re: TRW - tajemnicze podwyżki 12.05.08, 09:30 może to u Ciebie jest lider niesprawiedliwy i daje tylko wybranym ale nie wieże że podstawe masz mniejszą niż 1540 brutto bo to na obecną chwile na tym zakładzie jest najmniejsza czyli taka jak moja a co o ten ubiór to ja nadal twierdze że to jest niesprawiedliwe i bezsensowne na Legionów tego bałaganu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 11:28 jesli chodzi o stawke to mam inna.jesli chodzi o dostawanie podwyzek to liczy sie tylko absencja chorobowa a nie umiejetnosci(i to mnie boli)jesli chodzi o fartuchy jest to bezsens mielismy 3 teraz bedziemy miec 2 .coraz lepiej sie dzieje.ech.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes31l Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 89.174.23.* 12.05.08, 15:23 ale to cały nasz zakład i na te trw zasady nic nie zrobimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 80.50.54.* 12.05.08, 15:26 dostałaś 20 pln podwyżki za jeden miesiąc pracy zgadza się? czyli ja za 12 miesięcy powinienem dostać 240pln zgadza się?a dostałem 80 i czego narzekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes31l Re: TRW - tajemnicze podwyżki 12.05.08, 17:20 ja nie narzekam koleś tylko czytam wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 13.05.08, 11:34 najniższa stawka to 1520 brutto a nie 1540 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.116.125.* 13.05.08, 13:02 tak 1520zł jest zaraz po przejściu do TRW ale po podwyżkach te osoby co przeszły w styczniu tego roku mają już 1540 zł. Jesli ktos ma nizsza stawkę to zawsze może sie zgłosić do Solidarności :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes31l Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 89.174.23.* 14.05.08, 11:09 a tak w ogóle zmartwię was bo znowu są podwyżki tajne u nas lider miał pule i rozdał ją wśród pupili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 14:39 to nie zmartwienie to radosc ze robia dodatkowe podwyzki a po drugie to te podwyzki byly dla osób ktore byly pokrzywdzone w styczniu lub nie dostaly wcale.wy dostaliscie w styczniu oni teraz .czy to jest takie złe???czy to jest dla was zmartwieniem??? no nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes31l Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 89.174.23.* 14.05.08, 22:47 no nie wiem czy to tak jak ty mówisz bo znam takie osoby króre dostały w styczniu ładnie i teraz też dostały no to sorki ja tam wcale na to nie liczyłam bo wiadomo że mam za mały staż ale są inne osoby które powinny dostać a nie dostały ale tak jest czasami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: składacz Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 80.54.168.* 19.05.08, 10:40 a czemu podwyzki maja byc za staz czy lata pracy? ja pracuje dopiero 2 lata składam jedna z trudniejszych poduszek na produkcji ciężko pracuje każde 8h 100% frekwencji. Mój normalny lider zauważył to i dostałem dobra podwyżkę w lutym i teraz.Wiec nie pieprzcie głupot o pupilach i podlizywaniu sie. Podwyżki nie były tajne jak słyszałem od kierownika gdy odbieralem nowy angaż była to pula pieniedzy po pracownikach którzy odeszli z TRW liczyła sie dobra opinia i absencja chorobowa.Wszystkim sie nie dogodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.08, 11:47 dokladnie,zgadzam sie ze "składaczem".i nie rozumiem co niektórych,(daja podwyzki-zle,nie daja- tez zle)o co wam chodzi ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 85.202.144.* 19.05.08, 11:48 Co do składaczy to racja , powinni mieć większe zarobki i większe podwyżki , a jak nie to zrobić rotacje – zobaczymy jak inni sobie radzą ze składaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 80.50.54.* 20.05.08, 13:05 Wcale nie jest prawda,że tylko składacze ciężko pracują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.116.125.* 20.05.08, 15:04 oczywiscie proponuje siedzieć na stebnowce i wyszyc "norme" choc niby cos takiego w zakładzie nie istnieje jak norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 19:17 jesli ktos uwaza ze skladanie nie jest najgorsze to zapraszam. Robilem tez kiedys na troszke na szyciu i robota bez porownania lepsza. Zreszta widze co sie u Mnie dzieje. Godzina przed koncem a baby juz leza a my do konca musimy zapierniczac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: składacz Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 80.54.168.* 26.05.08, 12:12 do adama i justyny prosze dokładnie przeczytac moja wczesniejsza wypowiedz nie napisałem wcale ze tylko składacze maja ciezka prace. Praca w trw jest bardzo ciezka za umowmy sie nie zbyt duze pieniadze.Wiec mnie osobiscie kazda podwyzka bedzie cieszyc. Martwi mnie jadnak podejscie adama czujesz sie pokrzywdzony bo nie dostales ekstra kasy ale nie musisz mnie obrazac nazywajac mnie podlizusem czy pupilkiem bo nie masz racji.Wystarczy pare groszy i człowiek człowiekowi staje sie wrogiem.Moze to był cel naszej dyrekcji.Szanujmy sie nawzajem twórzmy przyjazną spokojną atmosfere w pracy a wszystkim bedzie latwiej.Zycze adamowi i justynie ekstra kasy w przyszłym roku-pozdrawiam składacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 80.50.54.* 20.05.08, 13:03 Takich jak ty uczciwie pracujących jest kilkuset,a dostałeś tylko ty kasę i kilku innych pupilków liderów taka jest prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 20:11 Witam! Chciałbym się od was dowiedzieć jak na początek wyglądała by praca w TRW ?? No i czy muszę się najpierw przyjąc przez 'Worka' , czy bezpośrednio złożyć podanie do TRW? Pracuje obecnie w 'Liderze Wentylacji' - (co nie którzy pewnie wiedzą o który zakład chodzi)...chciałbym się gdzieś załapać , najlepiej w Częstochowie. Napiszcie ile można na początek netto wyciągnąć , no i jak wygląda mniej więcej praca i atmosfera. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 23:21 przyjmujesz sie przez worka(jesli chodzi o produkcje)podam Ci stronke to sobie poczytasz tam tez sa wypisane ile masz na godzine itd.wiadomo jak w kazdej firmie sa plusy i minusy. www.kierunekczestochowa.pl/trw.html?mod=trw_czwa jednemu sie podoba drugiemu nie moja rada to przyjsc i sie przekonac.pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd do dospela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 23:34 a znasz Jarka K. w zeszłym roku tam pracował a teraz jest sławny w TRw;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: do dospela IP: 195.205.202.* 21.05.08, 14:39 ja też kiedyś składałem i teraz znów szyję więc niech mi ktoś nie wciska że składacze mają ciężko bo to nie prawda sempnój sobie 8godz. aż poluchy powygina nie którzy z modułów nawet na automatach sobie nie radzą a tak ciężko przecież pracują więc co mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Worker Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.profiline.pl 21.05.08, 19:21 Z Workera pracownicy mają jedno wielkie g...o a nie podwyżki a harują jak woły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.08, 23:07 sa linie gdzie jest lzej i sa linie gdzie jest ciezko i nie ma znaczenia czy to szycie czy to modul.bylam na wielu liniach i mam porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michas Re: TRW -pracus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:32 k---a tu chyba cale trw jest na tym forum tez tam pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: TRW -pracus IP: 195.205.202.* 27.05.08, 16:51 no prawie tylko dyrki sie boją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW -pracus IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.08, 17:18 zmieńmy płyte 27-29 czerwiec sie bawimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: TRW -pracus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 17:39 27 czerwca zagra na biegana zespół który przygrywa nam co miesiąc 10- tego - ŁZY ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW -pracus IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.08, 18:22 UROCZYSTE OTWARCIE NOWEJ HALI 27czerwiec- piątek - o 13stej uroczyste otwarcie nowej hali ,o 18stej na placu bieganskiego pokaz tańca,pokaz starych samochodów,promocja bezpieczenstwa,koncert zespołu łzy,koncert Patrycji Markowskiej,pokaz wodnych fontann oraz świateł laserowych o 23ej zakonczenie imprezy 28czerwiec- sobota- o 16stej coroczny piknik(stadion włókniarz) 29czerwiec- niedziela - od 10tej do 13 stej DRZWI OTWARTE w zakladzie poduszek powietrznych dla pracownikow oraz mieszkancow Czestochowy;wycieczki z przewodnikiem po halach produkcyjnych i labolatorium prezentacje o firmie i produktach pokaz wystrzalu poduszki powietrznej ( co 30 minut pierwsza prezentacja o 10:30)atrakcje dla dzieci;dmuchance,karuzela,lody,souveniry. MIŁEJ ZABAWY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: TRW -pracus IP: 195.116.125.* 28.05.08, 10:55 Do Elo. Nie przesadzasz, że łzy 10-tgo. Wystarczy spojrzec po parkingu jakie auta maja pracownicy. Raczej nie wskazuje na to, że mało zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TRW -pracus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 12:49 Kasia zastanow sie troche. Chyba nie myslisz, ze te auta sa za pieniadze zarobione w TRW hahaha. Ale Ty pewnie z biur jestes i nie wiesz ile sie zarabia na produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: TRW -pracus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 14:36 To taki mały żart z tymi łzami oczywiscie,ale rewelacji 10 tego nie za taką orkę,a te auta to nie przesadzaj bo większość to może i niezłe ale 10 letnie na kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: TRW -pracus IP: 195.116.125.* 28.05.08, 14:56 na raty ha ha ha utrzymanie takiego auta to nie same raty ,a opłaty to nie przesadzajcie i chce powiedziec , ze nie pracuje w biurze tylko na produkcji i to jeszcze w GI Polska. Co Wy na to teraz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: TRW -pracus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 20:49 A to ze workerzy mają teraz niewiele mniej od TRW (fakt ze omija ich nagroda roczna i socjalne), za moich czasów w workerze byla różnica 400-500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 15:57 podwyzak za staz????? wolne zarty:-D młody przychodzi i zapier.... i ma marne grosze , jak nie dostanie podwyzki i nie doceni go nikt to moze nie byc go stac zeby czekac 10 lat i dostac podwyzke. dajac za staz a nie za prace naucza dziadostwa , bedize banda ludzi kotrzy trzymjaa sie stolkow a nie pracuja wydajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac. Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 83.2.143.* 27.05.08, 22:24 Teraz jest tajemnicze 10.02zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 15:25 a co kogo obchodzi jakim ja autem przyjechalam ,pracuje wydajnie wiec chce godziwie zarabiac,czy my sie dowalamy jakimi autami dyrekcjia jezdzi???? a po drugie to ja na parkingu zadnych rewelacji nie widzialam jak do tej pory.wiec nie wiem czym sie KASIA zachwycasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.116.125.* 28.05.08, 22:57 wiem co widze(jakie auta) ale zgodze sie że to jest bardzo cieżka praca i płaca powinna byc wyższa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.78.67.* 29.05.08, 18:05 Stawki powinny być zrównane- workerzy odwalają taką samą robotę jak TRW. Na niektórych liniach są ekipy złożone z samych worków i normy schodzą(sorry podobno nie ma norm tylko efektywna praca przez 7,20h czy jakoś tak- HAHAHA):-{ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.ovh.net 29.05.08, 18:14 Zgadzam się na dodatek ci z TRW walą w ch.. jak mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd do robola, pieprzysz bracie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 19:54 Gość portalu: robol napisał(a): > Zgadzam się na dodatek ci z TRW walą w ch.. jak mogą. Po nas właśnie taka brygada przestraszonych workservisowców przychodzi i zawyża zdecydowanie normę i nas cały czas jebia że jak to jest że u nich schodzi pomimo awari i przezbrojeń a unas każde przezbrojenie jest odpisywane bo norma schodezi na styk a o awariach nawet nie wspomnę, wszystko jest rozpisane co do sztuki wyliczone, tylko dziwi mnie jedno my od ponad dwóch lat zjebów od liderki n ie dostaliśmy o puszczenie błędu krytycznego a u n ich praktycznie nie ma tygodnia żeby jakiejś afery nie było. Drodzy WServisowcy nie sztuka jest sie na.. i dostac zjebe za to że coś tam zostało przeoczone, sztuką jest się nie narobić i wychodzic z pracy w doskonałym chumorze wiedząc że jutro nikt po główce nie dostanie, starzy pracownicy TRW to doskonale wiedzą że nie robimy konserwy tylko basy bezpieczeństwa i pomylic nawet raz się nie możemy. Zreszta normy są tak wyliczone żeby przy spokojnej pracy z dostarczaniem komponentów przez wiodącego aby nie robic za szybko i za wolno i z dokładnością!!! I zapamiętajcie znajomość tego co wam się należy jest naprawdę błogosławieństwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd Re: do robola, pieprzysz bracie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 20:05 możecie sobie pisać co chcecie, ja wiem jedno w TRW można pracować i się nie narobić jeśli każdy zna swoje zadanie wliczając w to wiodącego, mechaników, technologów i lidera, a ludzie z biura drodzy WSerwisowcy nie gryzą i nie zabijają, od technologów, automatyków, mechaników też wymagajcie, bo od tego oni tam są. Tak jak od was wymagaja tak i wy wymagajcie od nich i nie pieprzcie mi głupot że idealista jestem nie znający realiów, to się naprawd da, a wyobraźcie sobie że pracuje na linii straszącej prawie całe legionów "jak to tam ciężko". Atmosfera wśród pracowników jest w tej chwili doskonała i każdy myśli że jak przyjdzie to wycisk dostanie... tylko potem ludzie się dziwia że wcale nie było tak strasznie jak to wszyscy opisywali, tylko jest jeden problem ... tak jest tylko na naszej zmianie:[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLOJDER Re: do robola, pieprzysz bracie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 18:33 TO TY JESTES TEN ROBOCOP 2 CO DYMA W TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd do slojdera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 22:20 No właśnie chodzi o to że nie dymam tylko pracuję kiedy mam warunki do pracy i kiedy mi na to wewnętrzne przepisy pozwalają i jakos od tych pięciu lat mi głowy nikt nie urwał że do byle awari wzywam mechanika czy technologa, a jak oni działają reszta lini siedzi i buja się na krzesełkach;) pieprząc to całe wariatkowo które za przeproszeniem robi pod siebie na widok kierownika czy liderki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyxx Re: do slojdera IP: 193.93.91.* 01.06.08, 22:23 s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=113314 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: do robola, pieprzysz bracie:) IP: *.pl 01.06.08, 20:51 To nie znaczy że pracownicy TRW są bezbłędni (jakiś czas temu była większa afera gdzie na każdej zmianie wychodziły "błędy krytyczne" i cały transport come back- dodam iż pracowali tam prawie sami doświadczeni pracownicy TRW ) Więc nie pier... głupot, człowiek jest tylko człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd do justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 22:16 Zgadza się człowiek jest tylko człowiekiem ale można możliwość popełnienia błedu ograniczyć np stosując sie do tego głupiego kanbanu czy poprostu wymagając od wiodącego aby komponenty dostarczał na stanowisko i etc... A wkurza mnie takie pieprzenie że liderka karze szybko robić, że zmianę wam rozwiążą i w ogóle wszelkiego rodzaju zastraszanie że co to sie niby bie stanie jak norma nie zejdzie, człowiek który tak mówi nie jest świadomy swoich praw i nie potrafi egzekwować ich od swoich przełożonych i innych pracowników. Bo lidrka czy technolodzy, mechanicy też maja względem was obowiązki tak jak wy macie względem nich, nie jesteście tylko od ślepego ..ia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloider Re: pewien z tamtąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 19:46 ty gosciu z tamtąd nie mów ze nie naparzasz na lini 2lub 3 tys sztuk jak ten robokop za kilka lat pójdziesz do uniwersum bo tam przyjmuja głuchych bedziesz tez napier---ł tylko nic niezrozumiesz co do ciebie mąwią a tam to tylko oślepniesz nakładajac malutkie sprezynki i cie wypier---ą na zasłużoną emeryture lub rente. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd do slojdera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 07:16 Ale człowieku czy ty rozumiesz co ja tam wyżej napisałem! Przeczytaj to jeszcze raz! Nie piszę to ze złości na ciebie tylko nie zrozumiałeś o co mi chodzi, a chodzi mi o to że minimalizuję wysiłek do minimum, nie robię "na ślepo przed siebie byle tylko norma zeszła". Tak napieprzam 2tys sztuk dziennie tyle tylko że ...... nie bedę tego jeszcze raz tłumaczył przeczytaj sobie moje posty wyżej, wierz mi głupot nie napisałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd Re: do slojdera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 07:26 A i jeszcze jedno ... nie bądź do mnie uprzedzony. I zgadza się z tym uniwersum że jeśli człowiek ślepo zapieprza w TRW to za kilka lat czeka go właśnie universum, więc wymagajmy też od innych wyższych "stopniem" (pffff), oni też mają obowiązki względem nas a nie tylko przesiadywać na palarni (stołówce) z mechanikami, tak jak to jest u Zdziśki Ziętalowej:) i paru innych liderek w TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slojder Re:goscia z tamtąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 14:26 to ty sie tam opie..sz zamiast pracowac masz taka linie (gosciu z tamtąd) ja tam nie mam przerw na awariach napieram jak robokop taka linia to sie ciesz bo nie wszyscy tak maja i na koniec czeka ich uniwers Odpowiedz Link Zgłoś
agnes31l Re:goscia z tamtąd 20.06.08, 20:44 Ogół ludzie o co wam chodzi wszędzie trzeba pracować ja tez pracuje ostro teraz jeszcze nam wprowadzili monitoring i trzeba to beznadziejnie wypisywać to jest strata naszego cennego czasu na tym zakładzie ale na to sie nic nie poradzi to jest całe nasze TRW i pracujesz albo nie czytam wasze posty i momentami sie śmieję kogo interesuje jakimi samochodami kto jeździ bezsens weź kredyt i też jeździj a co do norm niby nie ma ale każdy wie że są i nie ma o co sie kłócić chcąc mieć premie trzeba dymać ale wszystko z umiarem a nie tak jak niektórzy chcą sie podlizać i robią np.110% bezsens zastanówcie sie ludzie z 40 sztuk na osobę podniesiecie sami na 45 sztuk idiotyzm i wtedy będziecie znów narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re:goscia z tamtąd IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.08, 21:08 no własnie skoro nie ma norm to co znaczy ten monitoring rozpisany ile ma zejsc na godzine?przeciez nie ma norm?a to jakby nie bylo jest wskazana jakas norma(na godzine)wiec jedno drugiemu zaprzecza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy. Re:goscia z tamtąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 15:37 Monitoringi są dla kierownika i lidera... są inforamacją na ile Cie stac na ile pracujesz ,i teraz komedia jest dalej; solidny lider a tacy tesz sie trafiają , może zwrócic uwage kierownika na danego pracownika: że pracuje ,ze sie stara... i monitoring jest tutaj pewną karta przetargową ,a kierwnik moze podjąśc decyzję o podwyżce. Tyle ze ja mam doswiadczenie zupelnie inne , a mianowicie ; nasze zacne liderki typowały do podwyżek osoby które ponoc zwiększyły swoje kfalifikacje, jeden przykład bardzo prosty; szyła , teraz dalej szyje tyle że ma przyzwolnienie na tzw.ściemnianie , jedzenie kanapek , pisanie esemesów liderki widząc to odwracają się plecami żeby nie widziec , inne osoby są wysyłane na inne linie do pracy a te nigdy;-) wiadomo dlaczego. Nie ma co walczyc z wiatrakami to nic nie da , zawsze byliy i są tacy co sie migają , tyłki liża i podwyżki dostaja największe . Ironią jets fakt iż ciężka praca można sie czegoś dorobic , tyle że wiekszości liderów udowadnia nam że w TRW można sie jedynie dorobic garba na plecach. Teraz już wiem że na mojej lini nie warto się strac , kto ma podobne zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd do slojdera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:39 jak ci prościej wytłumaczyć to pojęcia nie mam. nie opie..m się tylko poprostu normalnie pracuję a na innych zmianach ludzie mają języki do podłogi, poprostu dziadostwa nauczyliście i koniec, to teraz płaczcie że musicie zapie..ć. Dziadostwa nauczyliście wszystkich od mechaników poprzez wiodących po l;iderów i kierowników to zapieprzajcie jak swoich praw nie znacie. Przeczytaj to jeszcze raz co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: do slojdera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 15:44 popieram! norma czy cele ten sam sens, robic tzreba . monitoringi wypelniac tez i po co sie dochodzic? jestesmy tribikami w tej poteznej maszynie.... rob ile mzoesz bez wyglupow, nie podnos norm tylko pracuj z glowa. a monitoring po co i na co ? a kogo to kaza to rob to a nie bedziesz chrzanil , zawsze sie cos znajedze co bedzie Ci wadzic. jak masz mozliwosc to mysl o rzeczach przyjemnych a nei o czyms na co wplywu nie masz i tylko nerwy sobie stzrepisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robolTrw Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.dedyki.pl 06.07.08, 12:19 To jak kierownik oceni komu dać podwyżkę skoro monitoring to wydajność całej grupy(nawet 10 i więcej osób) skąd do ch%@# będzie wiedział że to właśnie Ty zap$%^ ? Po staremu to wystarczyłoby looknąć w kompa i już- mało?? Moim zdaniem te monitoringi to "narzucona sugestia" ile chcą z Ciebie wycisnąć, lider Ci mówi: mało zobacz ile inna zmiana zrobiła- a tu znajdują się po$#@by co zrobią każdą ilość na kiwnięcie palcem nawet jak mieli by ich wynosić na noszach (po trupach do celu ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.08, 13:39 w sumie to nie wiem po co ten monitoring jest,chyba po to abysmy mieli wiecej do roboty.przeciez jak nie bylo monitoringów to i tak wszystko bylo w komputerze a mianowicie;ile osob pracowalo na danej lini,co to byly za osoby,ile zrobili,jakie awarie byly to wszystko jest w kompie.jesli chodzi o porównania z innymi zmianami to tez sa wykresy i w kompie wydajnosci wiec po co to jest ????nie wiem...kolejny bezsensowny czyjś pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliciel Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.08, 21:54 ludzie jestescie beznadzieini wszedzie kablowanie klutnie miedzy sobom co wy robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: workTrwamTu Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.dedyki.pl 16.07.08, 20:41 Taka dobra i porządna firma halę kosztem pracowników wybudowała... Agencje pracy tymczasowej działają w oparciu o ustawę: z dnia 9 lipca 2003 r. "o zatrudnianiu pracowników tymczasowych" Zgodnie z prawem: praca tymczasowa to praca: o charakterze sezonowym, okresowym, doraźnym itp. Ustawa miała stworzyć warunki do zatrudniania pracowników sezonowych i na zastępstwo w sytuacji chwilowo zwiększonego zapotrzebowania pracodawcy, a nie dać furtkę do omikjania KP. Jeżeli firmy: TRW, Huta, Gomma, BareThomas i podobne zatrudniają dużą ilość pracowników poprzez agencje pracy tymczasowej na produkcji do zadań które nie wynikają z sezonowości, to krótko mówiąc obchodzą Kodeks Pracy. Ponadto mało kto wie, ale pracownik tymczasowy nie może zarabiać mniej niż pracownik firmy na analogicznym lub podobnym stanowisku pracy. To też wynika z w/w ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renegat Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 00:12 cieszcie sie barany że macie robote inni nie maja wiec zasuwac albo na zasiłek tłumoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katasienka Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 85.17.19.* 16.07.08, 21:08 Pozdrowienia dla Idiotów którzy podnoszą "normy" Bravo róbcie jeszcze więcej, takich frajerów potrzeba za parę "groszy: premi. Ilości rosną a kasa ta sama.., dalej liżcie du#@ liderowi/ce i grubemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 07:01 Słyszałam że maja byc przejścia ? ale nie wiem kiedy i ile osób. Macie jakieś konkrety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 19.07.08, 11:38 tak od 1 września a ile jeszcze oficjalnie nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m work Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.08, 08:00 a moze by tak zalozyc zwiazek poszkodowanych .przez workera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 20.07.08, 10:33 założę się że nic wam to nie da choc to bardzo dobry pomysł :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breee Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 22.07.08, 16:59 po wizycie Ralfa miały byc jakieś podwyżki i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2200 Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.116.125.* 22.07.08, 20:01 mam pyt: czy to prawda,że osoby które maja wyższą stawke w Workerze przechodzą z wyższą stawka do TRW? (ma przejść jak wynika z naszych obliczen cos około 100 osób) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:57 Tak to prawda odnosnie stawek sa trzy stawki w worku i zalezy jaka bedzie sie miało jezeli najnizsza to oczywiscie na najnizsza w trw 1520 i wiadomo czym wieksza stawka w worku tym wieksza stawka w trw .A co do przejsc to w pierwszej turze przejdzie 200 os. a w drugiej ok 100 os. ale nie wszyscy przejdą :) bo bedzie brane pod uwage chorobowe Ja sie ciesze bo jestem w pierwszej 100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:58 A jak to obliczyliscie bo jestem bardzo ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prv123 Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 83.2.143.* 22.07.08, 22:51 Art. 15. 1. Pracownik tymczasowy w okresie wykonywania pracy na rzecz pracodawcy użytkownika nie może być traktowany mniej korzystnie w zakresie warunków pracy i innych warunków zatrudnienia niż pracownicy zatrudnieni przez tego pracodawcę użytkownika na takim samym lub podobnym stanowisku pracy. Źródło:www.fise.org.pl/files/1bezrobocie.org.pl/public/prawo/zatrudnianiepracownikowtymczasowychD20031608Lj.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10 lat w trw Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 23.07.08, 11:54 na początek każdy dostanie maksimum 1520 po miesiącu 20 zł a dalej to już ..... sami wiecie różnie bywa sprawiedliwie lub nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 23.07.08, 17:30 To juz pewne we wrzesniu przejdzie 100 osób!Troche malo!!!Tę informacje znajdziecie w najnowszym poduszkowcu!!!A co do stawek to tez niestety prawda!Im wieksza stawka w worku tym wieksza w trw.O tym informowala nas liderka jakis czas temu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 18:14 Ja Cie pierd..... Jak ja przechodzilem dostalem 1520zl. A teraz ludzie ktorzy przejda od razu beda mieli tyle co ja. To sie w glowie nie miesci. Zeby nie bylo ze uwazam, ze tym ludziom sie nie nalezy. Ale mysle, ze My powinnismy dostac wiecej podwyzki a nie gowniane ok 5% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.08, 23:20 ludzie robia to samo co ty hamie aod tego jest wysluga lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 11:50 Wlasnie widze kogo teraz przyjmuje "chamie". Nie uwazasz, ze cos jest nie tak jak ktos po przejsciu bedzie mial tyle co pracownik pracujacy kilka lat. Jak ja robilem w Work S. to moglem pomarzyc o kasie jaka Wy teraz zarabiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 26.07.08, 12:25 bo się dupku dałeś najniższa krajowa to 1000 z groszami więc nie ma sensu z tobą gadac i to każdy dostac musi skoro ma wypracowane godziny a worki mają tyle samo jak (ty) jak zasuwają nadgodziny więc coś za coś. A nieraz jest tak i to bardzo często że pracownik tymczasowy więcej potrafi niż pracownik z dużym stażem w TRW i czego się czepiacie? CO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 15:52 po..i jesteście, opie..ć się w TRW to jest rozwiązanie i nie pokazywać jak wiele się umie bo czym bardziej wiedzą co potrafisz to tym bardziej cię eksploatują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 13:24 Ja mam pytanie który lider na Rolniczej jest najgorszy ? Ponieważ bede zapisywala sie do worka i nie chcialabym trafic do jakiejś wrednej albo wrednego lidera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.08, 13:59 i do tego dochodzi ze work chce po przejsciu do trw miec wieksza stawke od ludzi ktorzy robia w trw po 10 lat.zwiedzcie cala hale.przepracujcie na kazdej lini,u kazdego lidera,wszedzie,łacznie z kontrola i modułami,zdobadzcie gdzies tak z 7 lat staz pracy w trw(nie liczac worka) to pogadamy.bo az zal was czytac jakie wymagania wysuwacie,siedzacz du.. na jednej maszynie przez 2 lata!pozniej sie dziwic ze przychodzac na inna linie i inna maszyne nie umieja bębenka wymienic.jeszcze duzo nauki przed wami.a ja zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 27.07.08, 17:53 pójdziesz gdzie będzie taka potrzeba nie ma czegoś takiego że tu nie chce czy tu nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbbbbb Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: 195.205.202.* 27.07.08, 19:06 po wizycie Pana Ralfa miały byc podwyżki i co? cisza!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien z tamtąd Re: TRW - tajemnicze podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 23:11 Gość portalu: bbbbbbbbb napisał(a): > po wizycie Pana Ralfa miały byc podwyżki i co? cisza!!!!!!!! I cisza pozostanie:D Odpowiedz Link Zgłoś