Gość: sharon Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 20:42 ja też poszukuję, jak znajdziesz to daj znać , gdzie tak dobrze płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 20:48 powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: 89.174.23.* 13.12.07, 20:51 Ja szukam za 5 tys, do tego z furą i komorą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:13 spoko jak sprzedaż mi części samochodowych za 50 000 zł miesięcznie to tyle dostaniesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz0 Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:26 Jak ci sprzedam części za tyle to mi zapłacisz 5000zł. Uczciwe 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:07 nie za bardzo uczciwe bo w sprzedaży hurtowej nie ma sie marży 20 % Właśnie tak jest z ludźmi dajesz 2500 a on sie nie pyta co ma robić i jak tylko od razu mówi że chce 5000 to proszę sobie szukać dalej pracy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 22:51 części do -osobowe,dostawcze,ciężarowe ? Jaki asortyment ,jacy producenci- chiny ,turcja ,markowe.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 08:16 Gość portalu: kik napisał(a): > części do -osobowe,dostawcze,ciężarowe ? > Jaki asortyment ,jacy producenci- chiny ,turcja ,markowe.? Wszystko jak leci i wszystkie marki od tanich zamienników po oryginały, -osobowe i dostawcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:19 ooo to chyba niezła dziupla :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 22:38 Nie nie dziupla :) najnormalniejszy sklep z częściami tanimi do autek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusak Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:42 jakie masz wykształcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz0 Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:55 Takie jak Aleksander Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cw Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 21:57 to prawda jest taka, że jeśli nie zrobisz czegoś sam to może być trudno o te 2 i pół klocka. poczytaj o dofinansowaniach z UE na pierwszy biznes i działaj. albo wżeń się bogato i pieprz to! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz0 Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 22:15 Nie ukrywam, że najlepsza jest ta ostatnia opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cw Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 11:57 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:20 jak chcesz być papierem toaletowym swoich "teściów" to się bogato ożeń. Moich dwóch kumpli tak zrobiło i już są po rozwodach po się żyć nie dało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 23:18 Jak masz takie wykształcenie jak Kwaśniewski, to rób to co on, a zarobisz dużo więcej niż 2,5 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.profiline.pl 13.12.07, 21:54 Jak wywalisz 3/4 nierobów z sejmu,to będą takie wypłaty,bo będzie kasa na podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.pcz.pl 13.12.07, 22:43 w cz-wie ciezko o taka prace, chyba ze znasz dobrze conajmniej jeden jezyk, i umiesz programowac etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.07, 00:16 marzenia ściętej głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Co Wy tak o te 2,5tys.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 08:39 .... czy dla Was to jest na prawde az tak duzo ??? zarabiajac 2,5tys. miesiecznie niczego sie w zyciu nie dorobisz :/ kupisz sobie mieszkanie? auto ? wszystko ewentualnie na kredyt ! Ja mam male doswiadczenie na rynku pracy ale juz zauwazylem ze generlanie tylko i wylacznie praca na wlasny rachunek wchodzi w gre ! bo u kogos to sie w zyciu nie dorobisz.... no chyba ze garba !! takze dobry pomysl, troche ryzyka, kasa z UE i trzeba probowac ! Ja pracujac za smieszne pieniądze mysle wlasnie o czyms takim.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Co Wy tak o te 2,5tys.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 11:19 Myśleć o czymś takim jest łatwo, gorzej z realizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Co Wy tak o te 2,5tys.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 14:04 słuchaj - a ja mam lokal, może się dogadamy i coś otworzymy wspólnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Co Wy tak o te 2,5tys.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 22:57 w którym miejscu masz ten lokal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Co Wy tak o te 2,5tys.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:43 hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony Re: Co Wy tak o te 2,5tys.... IP: 212.87.241.* 19.12.07, 06:32 Kinia , ja jestem zainteresowany współpracą :) calluci@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chania22 A kiedy już otworzysz ten swój biznes, ile dasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 23:14 zarobić pracownikowi? Dorobi się czegoś u ciebie czy tylko owego garba?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: A kiedy już otworzysz ten swój biznes, ile da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:42 najpierw to ja będę zaginać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 10:23 W cz-wie płaca taka jest możliwa :)) Ja mam 2,6 tys ,,na rękę", pracuje w prywatnej (nie dużej) firmie. Fakt pracuje tu już prawie 8 latek. Praca od 7 do 15-tej i od czasu do czasu w soboty. Siedzę w biurze przy kompie .... Powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalin Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.21.pl 14.12.07, 14:17 w tej jeb... Cz-wie jak ktoś zarabia 1600zł na ręke to już jest dobrze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharon Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 14:57 Dokładnie - a tak jak w moim przypadku co innego na papierze a co innego na rękę. I teraz mój kolega zachorował i przez pierwszy miesiąc dostanie wypłate normalną (papier+ręka) a następny miesiąc dostanie gołą pensyjkę z zusu... Co z nami mróweczkami, gdy poważnie zachorujemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś 14.12.07, 16:49 proponuję sprowadzanie markowejodzieży z Grenlandii na własny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.tktelekom.pl 14.12.07, 18:36 W Częstochowie 2,5tys- kpina. Pojedź do Warszawy, Wrocławia, Poznania. Mój brat w Piasecznie jeździ wózkiem widłowym po 8 godzin 5 dni w tygodniu w Kapem-ie(taka firma) i ma zaledwie 3200 zł netto, jego żona pracuje w kawiarni jako kelnerka na 3/4 etatu, tylko marne 1800 zł. A Częstochowa to dziura, pełno "Bi"znesmenów co dorabiają się na krwawicy ludzkiej. Nasi przedsiębiorcy to w większości złodzieje. U nas pracy od zatrzęsienia tylko wszędzie jedna stawka( od 800-1200 zł) za jedyne 12 godzin dziennie łącznie z sobotami. Ostatnio firma "Złote Runo" w Warszawie na ulicy Hożej szukało elektryka ale oferowali tylko 2600 zł na rękę za 8 godzin dziennie. Tam pracownika ciężko znaleźć za te pieniądze a u nas? Życzę powodzenia, ale zmień kierunek. Częstochowa to miasto ciemnych ludzi, z których co jeden to mądrzejszy a palcem do tyłka trafić nie może. Tutaj na forum wszyscy tacy mądrzy a całymi dniami tylko przed kompem siedzą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emuy Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:08 nie chce mi się wierzyć, że nie uwzględniłeś subtelnej różnicy jaką jest cena za metr kwadratowy przy kupnie i wynajmie, różnicy pomiędzy cenami towarów spożywczych itd, itd. dla przykładu: mieszkanie o powierzchni 133 m/kw kosztuje w stolicy 2 mln zł(tvn24 - nieruchomości). u nas za tą kwotę można jak mniemam wybudować potężny dom. także daj spokój tej uproszczonej retoryce :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emuy Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:09 subtelnej oczywiście w cudzysłów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewniak Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.07, 21:53 STRADOM S.A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Do emuy IP: *.tktelekom.pl 14.12.07, 21:53 I tu się mylisz kolego. Cena nieruchomości to tylko jedyny element który nas różni między ludźmi w Częstochowie a takim mieście. Ceny towarów są takie same a nawet tam niższe. Oferty Tesco, Auchana są ogólnopolskie. Żywność kosztuje tyle samo. Co do usług to szczerze u nas jest drożej niż w Warszawie. Mam tam mieszkanie, ostatnio robiłem remont i uwierz mi, że taniej zapłaciłem tam za wymianę hydrauliki niż zapłacił bym w Częstochowie. U nas tacy prywaciarze co marne grosze płacą mają stawki wygórowane w kosmos. Jak nie wierzysz kup sobie w empiku gazetę wyborczą z dodatkiem stołecznym i wykonaj parę telefonów dowiadując się ile w Warszawie zapłacisz za położenie metra płytek, za ile elektryk zrobi Ci punkt elektryczny. Cena porównywalna do Częstochowy. Co do mieszkań, mój brat kupił mieszkanie w Piasecznie za 180 tys. zł o powieszeni 46 metrów kwadratowych, mieszkanie do remontu. U nas zaoszczędził by jakieś 33% za takie samo, tylko tutaj jeżdżąc wózkiem widłowym miał by jakieś 1200 zł a tam ma 3200 zł, a jego żona tutaj w kawiarni miała by max.800 zł. Tam ma 1000 zł więcej. Jak naoglądasz się TVN to możesz wierzyć, że tam jest tak drogo, u nas też możesz kupić mieszkanie o powierzchni 130 metrów kwadratowych za ponad milion. A możesz kupić za 400tys zł. Więc zanim napiszesz bzdurę kolejną zanim sprawdzisz fakty porozmawiaj z ludźmi na forum ale Warszawskim. Problem leży w tym że u nas nie ma konkurencji na rynku pracy. Wszędzie jest tak samo i pracownicy nie mają pola manewru. W takiej warszawie powstaje kilka potężnych firm w ciągu roku i chcąc mieć pracowników musi ich przyciągnąć do siebie. A u nas co powstaje? Komisy telefonów i ciucholandy- nic więcej. Wina władz miasta, że w żaden sposób nie przyciągają inwestorów. Ostatnio dzwoniłem po elektrykach w naszym mieście, punt elektryczny to co najmniej 50 zł, przychodzi pracownik który ma na godzinę 9 zł netto i w ciągu godziny robi 3 punkty. Ile właściciel firmy z tego zarabia? Mamy za małą konkurencję na rynku usług, a co poważniejsze firmy usługowe z Częstochowy i tak pracują na śląsku , w mazowieckim czy łódzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez-sensu Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 21:54 Ludzie!! czy Wy poszaleliście?? sami sobie tworzycie mity o tej Warszawie. Owszem pracy jest dużo, ale w marketach itp..sama tak tam zaczynałam, prace znalazłam w dniu przyjazdu..potem - jako kadrowa, niby są wyższe płace, ale mieszkania są dwa razy droższe, to wszystko jest SZTUCZNIE napędzane..To, że oferują 2600 za osiem godzin, to wcale nie jest rewelacja, z dojazdem do pracy i opłaceniem wynajętego mieszkania na ręke wychodzi jakieś 1800!! A Twój brat pracuje w bardzo dobrej firmie, poza tym nawet w kiepskiej operatorzy wózka widłowego dostają co najmniej 2500, bo do tego trzeba specjalnych uprawnień. Odnośnie kelnerki za 1800...zastanawiam się gdzie pracuje i ile czasu poświęca, żeby tam dojechać. Zresztą..I tak wiedzą najlepiej Ci, którzy tam nie mieszkają. Nie znają kosztów. I czemu nikt nie wspomina, że do pracy czasem trzeba tłuc się 1,5 h. ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpina Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.gprs.plus.pl 14.12.07, 21:55 mój szwagier dostał dzisiaj ofertę pracy w pośrednictwie za UWAGA!!!!!!650zł netto to jest dopiero JAZDAAAA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hvk Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 22:14 niech zgadne: w polimex mostostal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usser Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.sc.czest.pl 15.12.07, 11:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=61660617&a=61871619 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.sc.czest.pl 15.12.07, 11:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=67630809 baaardzo ciekawy watek o zabrobkach w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
berni169 Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś 15.12.07, 13:18 to teraz troche prawdy, pracuje w warszawie od roku, fakt mozna dostac wiecej tylko jest jedna mała róznica. Metr 2 mieszkania minimum 7 tys w starej dziurze z wielkiej płyty na obrzezach. To tak jak byś kupil w czestochowie znaczy pod w blachowni np. gdzie wytargasz cos takiego za 2 a wszyscy wiedza jak tam wygladają bloki. W miare rozsadne mieszkanie 9-10 tys m2. za 40m2 daje to 300-350 powiedzmy po negocjacjach. W Czwie to mieszkanie kupujesz za 120-160 tys w zaleznosci od standardu. Druga sprawa, wynajecie kawalerki jak dobrze sie poszuka 1000 + opłaty, jak ktos ma rodzine wyda 1500.- 1800. W czestochowie kawalerka 500+ oplaty, a za 200,300 wiecej wynajmujesz 60m2. To tak apropos. Ktos pisal o piasecznie czy proszkowie i mieszkaniu za 180tys. Owszem zgadzam sie tylko jest male ale, do pracy jedziesz 2-3h chyba ze pracujesz od 5 rano to 20 minut. Jesli jednak w normalnej porze zamiast 8h w pracy i 30 minut dojazdu jak w czwie jedziesz 8+ 3h i pol dnia z bani. Sam poszedlem zeby zarabiac lepiej, bo nie ma co oszukiwac ani demonizowac wawki. Stawka minimum gdzie chce ktos pracowac to 2000 i to z łąską i odchodzi jak ktos da troche wiecej i nie ma sie co dziwic. a najgorsze jest chanstwo wszedzie i wieczne korki o kazdej porze. Mam do pracy 10km, jade od 45min do 2h w zaleznosci od dnia. Czestochowa to dziura i nie ma co liczyc na kokosy, jednak isc do warszawy zeby robic to samo gó..ane zajecie nie ma sensu. jak ma sie dobry papierek to polecam ,bo ma szanse sie rozwinac i powybrzydzac. ja po zaledwie roku mysle jak wrocic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharon do ... i rozwój dalszego tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:42 Chyba podałeś adres - bo Cię usunęli :) Prawda jest taka, że trzeba znać jęz. żeby dostać pracę, pal licho jeśli jesteś młodą osobą - to albo pamiętasz ze szkoły, albo masz tak świeży umysł, że jesteś w gorszym lub lepszym stopniu opanować go sam :) ja np. nie mówiłam w obcym jęz. przez 10 lat - wiele zapomniałam, ale jak bedzie trzeba to sobie pooprzypominam sówka i tyle (zresztą już zaczęłam ...), ale nie ukrywam, że parcie jest na super przebojową młodzież. Tu gdzie ja pracuje wogóle nie ma mowy o jakichkolwiek szkoleniach z czegokolwiek ..., a o dofinansowaniu na nauke jęz obcego mogę zapomnieć - no i przede wszystkim mogę się uczyć tylko w soboty ... Nie narzekam bo mogłoby być gorzej ale widzę dochody jednoosobowej firmy i wiem , że pracodawca mógłby coś zrobić dla pracowników - a tak pozostaje tylko wdzięczność, że człowiek pracuje. A może inaczej: -może czyta któryśz Pracodawców nasze posty i może chciałby zaproponować komuś dobry etat - piszcie- napewno bedziecie mieć spory odzew - problem w tym, że już ktoś z Przedmówców zauważył, że w Czewie to tylko 1000zł, a 1500 to max... Więc odnośnie cen w Wawie... - ponoć wynajem jest drogi , pensja oki, jedzenie - normalne ceny Więc? Więc dlaczego ludzie mają wyjeżdżać za pracą do Wawy skoro tu mieszkają, majA pozakładane rodziny... - to jest CHORE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: do ... i rozwój dalszego tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 08:51 >>Więc dlaczego ludzie mają wyjeżdżać za pracą do Wawy skoro tu >>mieszkają, majA pozakładane rodziny... - to jest CHORE Ano dlatego ze od 1989 roku mamy najdzikszą odmianę kapitalizmu, gdzie w ogole nie liczy sie człowiek a tylko pieniądz! I nie zanosi sie na to by w najblizszym czasie cos sie zmienilo na lepsze. Zmiana wladzy (wobory) nic nie da, tu potrzebna jest zmiana ustroju, ALBO zmiania w ludzkich sercach, zwlaszcza w "sercach" kapitalistow-wyzyskiwaczy", ale zarowno na jedno jak i na drugie takze sie nie zanosi :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharon Re: do ... i rozwój dalszego tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:02 Mnie zdopingowało postępowanie Szefostwa do szukania pracy, chociaż zarobki mam oki, to nie mogę przestać myśleć, o moim koledze, którego nie bedzie w pracy jeszcze jakies 2 miechy i dostanie 600zł z Zusu. A kredyty, a jedzenie a Leki - więc co - teraz się będzie musiał zapożyczyć, bo pracodawca zrobił to co zrobił. Do tej pory się łudziłam, że mnie to by nigdy nie spotkało, ale skoro spotkało to osobę, z o wiele lepszym kontaktem z Szefstwem niż mój, z o wiele lepszymi referencjami niż moje, to pozbyłam się złudzeń. Od dzisiaj rozsyłam swoje CV - wszędzie gdzie się da - niestety z tego co Ludziska wypisują na forum, będzie ciężko :( JUŻ wiem, że Pracodawca wcale nie robi łaski wypłacając pensję ... I co najważniejsze to On jest nie w porządku, nie ujawniając moich dochodów, omijając składki zus, a nie ja. Przestałam się czuć winna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: do ... i rozwój dalszego tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 11:09 tal czytam ten wątek i jak mu zaproponowano prace za 2500 to on odrazu ze uczciwie chce 5000zł (10%) , no przecież można sie popłakać ze śmiechu :):) Najlepiej pracodawcy piszcie że praca po 3 godz dziennie z obiadkiem i panienka z agencji na koniec miesiąca 5000 na rączkę do tego samochodzik średniej klasy , laptop i komórka bez limitu i karta na paliwo bez limitu :):) A tak na serio to gostek kończy szkołę pierwsza praca i takie wymagania :) posiedzisz z rok na bezrobociu to pogadasz normalnie, w tym czasie przejdziesz po ogłoszeniach popracujesz na ludzi za 600zł po 12 godz. dzienni z obiecankami - zobaczysz jak wygląda życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do ... i rozwój dalszego tematu IP: 195.205.202.* 17.12.07, 11:31 Idź do Limaru, na wstępie 1500 a jak popracujesz ze 2 lata wyjedziesz na 3/4 roku u włochów za murzyna robić to i 4 tyś dostaniesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: do ... i rozwój dalszego tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 11:57 To że w Polsce płaci się jak się płaci nie wynika w większości przypadków z niechęci pracodawcy i chęci zatrzymania zysków dla siebie. Czytam wasze posty i widze że macie całkowite niezrozumienie tego co to jest działalność gospodarcza. Ludzie w byle branży biuro, trzech pracowników , dwa samochody do pracy, biuro, telefony itp. to jest 8000 - 12 000 zł miesięcznie Przy kosztach płacy 50% co wam pracodawcza może zaproponować?? W Częstochowie?? Albo 2500 na rękę i minimalny Zus, albo 1500 zł i pnsja uzusowiona, wybierajcie sami A jednego nie rozumiem; jeśli widzicie te niebotyczne przychody pracodawców i was tak traktują, co wy jeszcze robicie w tych firmach?? czy nie prościej wźiąść sprawy we własne ręce a nie narzekać na forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: do ... i rozwój dalszego tematu IP: 80.51.236.* 17.12.07, 12:02 1500 zł to chetnie bym taka pracę podjał. Co to za firma ten Limar i gdzie się znajduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: do ... i rozwój dalszego tematu IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.07, 02:52 jesli nawet o takie info sie tu pytasz to tyle nie dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz0 Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 19:53 no masz rację - ja bym bardzo chętnie popracował za 2,5 tyś nawet na czarno, ale jak ludzie dostają kasę 1000 -1500 i pracują nz czarno albno zatrudnia się ich na pół etatu to taki pracodawca najlepiej niech sam sobie popracuje a odnośnie wypowiedzi kolegi powyżej tzn co - mamy zapie..ć a jak zachorujemy to wyoierdalać? no to nie chciałbym, żebyś był moim szefem kolego - oj nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: castuch Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.chello.pl 17.12.07, 20:08 dziwie sie troche, w Leroy i castoramie dają na starcie 2000 brutto + dodatki za niedziele i swieta, na poczatek wychodzi 1500-1600 tylko ze trzeba tam pracowac a nie mialczec pol dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riki Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: 80.48.49.* 18.12.07, 00:32 U nas raczej nieznajdziesz...Ale paczcie typowy polak szuka pracy, nie poda co chce robić bo mu siura w nos grunt żeby płacili jak człowiekowi, niestety w tym kraju się nierowiniesz zawodowo, tu ludzie szukają tylko uczciwie płatnej pracy' o rozwoju zawodowym, pracy którą chcą wykonywac już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiony Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: 212.87.241.* 19.12.07, 06:38 Tom jest smutne , że Częstochowa stała się taką dziurą,że trudno tutaj zarobić marne 2500 zł Tak naprawdę to nie są żadne pieniądze. Jeżeli chcesz normalnie żyć, a normalnie tzn. utrzymać rodzinę , wykształcić dzieci , wyjechać dwa razy w roku na wczasy , kupić ciuch , kupić normalne jedzenie ( nie z promocji ) utrzymać samochód , uskładać zabezpieczenie na emeryturę( nie licz na ZUS i III filar - to bajki ) to powinieneś zarabiać najmniej 5000 zł . Łatwo to policzyć, proponuję spróbować . Dwa i pół tysiąca to żadna pensja w dzisiejszych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 08:55 Skoro 2500 to nic nadzwyczajnego, to co powiedziec o pensji rzedu ~1200 +-300zl?? Takich ludzi jest zdecydowanie wiecej.... Kazdy kapitalista, ktory placi (w Cz-wie) ludziom mniej niz 1500 netto nie jest czlowiekim, jest potworem... (rzecz jasna nie podpada pod to Panstwo polskie jako pracodawca) i mozna im tylko to wybaczyc ze czynia ZŁO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 09:33 każdy pracownik który wypowiada się na forum w godzinach pracy jest potworem, nie masz pojęcia o pracy na własnym i zatrudnianiu ludzi. Czy tak dużo trzeba by spróbować własnych sił?? Potem sobie ponarzekacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek do żabiego człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:17 a nie przyszło Ci palancie do głowy, że ludzie roboty szukają, że mogą pracować na różne zmiany ??? myślę, że nikt w obecnych czasach jak ma coś do zrobienia w pracy nie będzie siedzieć na NECIE co innego jak ma np. przerwę śniadaniową ... - ale u Ciebie palancie to nawet przerwy nie ma tylko ZAPIE..NKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZŁO!ZŁO!AGRESJA! Re: do żabiego człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:45 może właśnie obraziłeś swojego szefa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: do żabiego człowieka IP: *.pools.arcor-ip.net 19.12.07, 11:48 A ja to widze jeszcze inaczej.Nikt nikogo na sile nie trzyma.Kazdy pracuje,studiuje itp gdzie chce bez wzgledu na miasto i panstwo. Np jak ktos chce 2500 Zeta w Czewie a nie moze tgeo dostac,to moze sie przeniesc do innego miasta albo panstwa. A tak na marginesie to to co wyprawiaja pracodawcy w tym chorym kraju to lepiej nie gadac.Wynika to z mentalnosci cwaniactwa.Pracodawca wychodza z zalozenia jak tu na maksa zarobic zeby sie nie narobic i to jest to bledne kolo.Jest wynikiem cwaniactwa,dorobkiewiczostwa i braku zasad. Moja maksyma i rada to wyjazd z Polski nawet na 10 do 15 lat-studia i praca po za nia.A pozniej powrot albo i nie. Kazdy powiniem robic to co uwaza za sluszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: do żabiego człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 12:31 tobie chłopie naprawdę niewiele przychodzi do głowy, a już niewiele w niej zostaje. jak pisałem wszyscy pracownicy nie miałem na myśli szukających pracy, jest chyba róznica. ale trzeba czytac i rozumieć. A Mało wiedzy wielkie aspiracje. zdziswiłbyś się jak jest u mnie :-) Ale z palantami się nie pracuje, a kadrę się szanuje - bo oni to moja firma. kropka. Masz zero pojęcia o prowadzeniu firmy, z czym to się wiąże. potrafisz tylko głupoty pisać Jad, agresja, stać cię tylko na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubiący żab do żaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 15:19 Jad, agresja, stać cię tylko na tyle We wcześniejszym poście napisałeś zło, zło, agresja Ty i szeffffffffffff - szef, który pisze pod różnymi nickami to żaden szef. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: do żaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 15:37 ZŁO!ZŁO!AGRESJA! - to akurat ja napisałem! :P lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: do żaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 15:51 Nie pisze pod różnymi nikami he najłatwiej jest czegoś nie lubieć, ale już wytłumaczyć sobie dlaczego to trudniej, prawda?? pracownik który nie rozumie tekstu pianego to żaden pracownik, no nie dziwię się że skwierczysz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: do żaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 16:10 ZŁO, ZŁO, AGRESJA - TO JA NAPISAŁAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: do żaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 16:37 ależ skąd! to ja napisałem "ZŁO! ZŁO! AGRESJA!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocny Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 20:47 Poszukaj tutaj: www.biznesforum.pl/ może to Ci pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.07, 10:23 Gość portalu: frogman napisał(a): > tobie chłopie naprawdę niewiele przychodzi do głowy, a już niewiele > w niej zostaje. Nie zgadzam sie z twoim zdaniem,ale je szanuje.Wyrazilem swoja opinie na spoko,centralnie uwazajac,ze dobrze jest opuscic na kilka lat te "chore uklady". Nie myslalem,ze jestes taki wrazliwy jak panienka z gima. Jesli czujesz sie urazony to przepraszam-jestem fanatykiem netykiety. teraz spox? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.07, 10:31 A tak na marginesie to uwazam,ze jak np ktos chce zostac w Czewie (chcoiaz wyjazd za granice rozwija ludzka osobowosc)to np mozna zostac przedstawicielem handlowym.Jak ktos jest dobry to bedzie mial nawet 5000 PLZ.Co za problem.Wtedy jest sam sobie szefem i moze sobie spoko na luzie pracowac.Ludzie litosci,jak sie chce zarobic,to naprawde mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaa Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 10:40 Przedstawicielem handlowym i 5 000 ? ciekawe czego !!??!! podaj jakis przyklad ! Chyba ze np. przedstawiciel medyczny... ale wtedy trzeba miec ku temu wyksztalcenie. jesli myslisz ze w tej branzy tak latwo zarobic to jestes w wielkim bledzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.07, 10:50 Znam kolesia(nie klamie a w adwent to juz w ogole)co sprzedaje produkty zywnosciowe Dr.....Domysl sie-chodzi o niemiecka firme. Zarabia minimum 5000 PLZ na reke plus furka,komorka inne dodatki. Chyba mu sie oplacalo jak odpuscil prace w Hamburgu za 1400 Euro w markecie i wrocil do Czewy? Jak sie jest w czyms super to zawsze zarobisz i nikt mi nie powie.Albo wez na ten przyklad gostkow co wymyslili yahoo albo np naszaklasa? Niby nic bo portal moze zalozyc kazdy.Ale to musi byc hit.Kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 10:56 No kumam kumam. Ale pomysl tez trzeba miec na taka naszaklase np ;) A co do przedstawicieli to tez od razu chyba nie dostal 5 000 ?;) tylko swoja ciezka praca na to zarobil. A jak dostaniesz kijowe punkty, kijową trase to tez jest lipa:/ takze nie przedstawiaj tego w takich kolorowych barwach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.07, 11:17 Gość portalu: hahaha napisał(a): > No kumam kumam. Ale pomysl tez trzeba miec na taka naszaklase np ;) Niekoniecznie. > A co do przedstawicieli to tez od razu chyba nie dostal 5 000 ?;) tylko swoja > ciezka praca na to zarobil. A jak dostaniesz kijowe punkty, kijową trase to tez > jest lipa:/ takze nie przedstawiaj tego w takich kolorowych barwach ;) Tutaj sie z Toba zgadzam.Ale fakt,faktem jest ze gostek zarabia obecnie dobra kase i "sie smieje" z ludzi ktorzy zasuwaja w Londku albo Niemczech. Masz pomysl i sie nie boisz to zarobi sie wszedzie.Ja myslalem o e- commerce ale odpuscilem.Widzisz? Balem sie ryzyka. Wybylem niby na 1 rok do pracy do Niemiec. Jestem juz 2,5 roku;Niezle zarobilem,ale mialem dosyc pracy fizycznej,czesto ciezkiej i momnotonnej. Mialem wracac w lato 2008 ale zostaje jeszcze ok 5 lat,bo sobie pomyslalem,ze to ostatni moment,zeby zaczac wreszcie studia. Kazdy musi robic to co uwaza za sluszne.Ale uwierz mi,ze jak chcesz to dobre pieniadze zarobisz wszedzie- i jako pracownik i jako pracodawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santa Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.gre.pl 26.12.07, 17:03 dr ... nazwa niemiecka ale firma polska ;p ot, gościu wiedział ze zagraniczne będzie lepiej schodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 10:58 a przecież nie do Ciebie pisałem :-) Nie zauwałyłem byś kiedykolwiek "palantował" czy obrażał innych Był tu jeden taki narwaniec i tyle Ja się nie gniewam Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.pools.arcor-ip.net 20.12.07, 11:04 Fakt.Sorry Frogman,cos za szybko przeczytalem i ...zle odebralem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:11 Tak sobie czytam i czytam ... Według mnie pracodawca musi poznać przcownika od najlepszej strony, żeby dał mu podwyżkę. Wiem też , że wielu pracodawców zapomina później o pracowniuku - bo tak wygodnie. Ja o pierwszą podwyżke poprosiłam Szefową dopiero po 3 latach (mogłaby być ciut wyższa ale to Ona jest szefem). Od wczoraj zaczęłam przypominać sobie jęz. niemiecki - chociaż nie jest mi potrzebny w pracy to nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. Niestety moja firma nie doszkala pracowników, więc wzięłam sprawy w swoje ręce - a co! A tak na marginesie - niestety w Częstochowie przekroczyć magiczny próg 2000,00zł jest ciężko! Więc z okazji zbliżających się Świąt i Nowego Roku, życzę Wam i sobie zdrowia, pogody i DOBRYCH WYPŁAT, żeby już nikt nigdy nie musiał dokonywać trudnych wyborów np. leki czy chleb. Pozdrawiam Was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:14 sorka za literówki Odpowiedz Link Zgłoś
p_pieniu Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś 20.12.07, 21:34 Ten "magiczny prog" to dla mnie smiech . Mam 24lata i to juz sa dla mnie smieszne pieniadze dodam ze nie mam wyzszego, Ludzie trzeba myslec a nie byc robotami. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jefe Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: 80.48.49.* 21.12.07, 22:59 to się smiej baranku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 08:52 myślę, ale pięniedzy od tego mi nie przybywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: poszukuję pracy za 2,5 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 09:36 A co potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz0 to zależy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 11:54 Super kontakt interpersonalny, znajomość sprzętow biurowych, potrafię wszystko sprzedać ;)p lubię pracować i jestem dyspozycyjny - obecnie pracuję w biurze ale niestety pensja nie ta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: to zależy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 19:25 Gość portalu: poszukiwacz0 napisał(a): > znajomość sprzętow biurowych, Płaszczyć dupe na krześle to kazdy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Re: to zależy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 22:27 Ale nie za 2,5 tysiaka - buahahahahahahhaha Gość napisał również , że potrafi sprzedawać więc dlaczego taka agresja - zazdrość przemawia kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: to zależy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 22:47 Oj dupek, dupek. Jeśli czegoś, komuś zazdroszczę, to na pewno Tobie nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Re: to zależy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 11:03 i tak trzymaj BRACHU !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś