kardiowerter 10.02.08, 22:27 Czy zna ktoś bliżej temat,wygląda ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beza999 Re: Pompa cieplna-ogrzewanie domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 08:28 Mam takową zainstalowaną od 2004r ,jeśli chcesz się bliżej przyjrzeć jak wygląda jej instalacja i działanie proszę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Pompa cieplna-ogrzewanie domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 09:30 Również dla podciągnięcia wątku i wymianie doświadczeń od osób, które mają zainstalowane takie systemy grzewcze,inne "(solary),solarne,..> Czy UM nadal przyznaje dotacje za "na" takie działania proekologiczne-kiedyś rzecznik UM wspominał o takich dotacjach(dopłatach) ale z tego co pamiętam były one w naszym mieście znikome w porównaniu do dotacji w innych miejscowościach(i oczywiście do nakładu finansowego związanego z modernizacją układu grzewczego).Opinie,wiadomości proszę-zainteresowanych na pewno jest więcej.p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pompa cieplna-ogrzewanie domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 08:56 tel. 798198861 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Pompa cieplna-ogrzewanie domu IP: 195.205.202.* 11.02.08, 10:16 na ten temat napisano tony artykułow,,tak po prawdzie to wszystkie te eko eko instalacje są drogie jak byk, a efekty są takie sobie .ja mam założone 4 solary na dachu na które wydałem 16 tyś w naszym klimacie korzystam z nich przez połowe roku,oczywiście żeby ktoś naiwnie nie myślał że jest to darmowa ciepła woda.ok 30% potrzeba prądu żeby to działało.podobnie jest z pompami ciepła te urządzenia też pobierają duużo prądu Odpowiedz Link Zgłoś