Dodaj do ulubionych

Parking płatny kartą postojową

11.03.08, 14:17
..zastanawiam się, czy ktoś oszalał w tym mieście, żeby wszystkie parkingi
zrobić płatne kartą postojową?
Ja rozumiem w centrum, Aleje, okoliczne ulice dojazdowe do Alei, no ale w
CAŁYM MIEŚCIE. Mózg komuś odebrało w odpowiednim urzędzie?
Szanowni urzędnicy, zorientujcie się lepiej jak tą sytuację rozwiązał Kraków
na przykład, wyznaczając strefy, a poza strefami każdy może darmowo parkować.
Zamiast pomóc kierowcom potraficie tylko utrudniać komuś życie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pan samochodzik Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 15:10
      nie przeginaj, tylko popatrz:

www.mzd.czest.pl/PSP/PSP.jpg
      to nie jest całe miasto ;-)
      • Gość: OK Re: Parking płatny kartą postojową IP: 217.98.39.* 11.03.08, 15:28
        Hmm biorąc pod uwagę rozmiary naszego miasta.. to to jest prawie całe miasto. A
        poza strefą... najczęściej jest zakaz postoju i zatrzymywania się...
        Współczucia pracującycm w centrum, a jednocześnie dojeżdzającym do pracy
        samochodem:/
        • Gość: bb Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:54
          Ja uwazam ze terenem objetym karta postojowa powinno byc CALE miasto. Wylaczyc
          powinno sie z tego tylko osoby stojace pod wlasnym mieszkaniem (np. parking pod
          blokiem lub jak ktos zaparkowal przed domem na chodniku) lub praca.
          Skonczy sie bezsensowne parkowanie blokujace przejazd, ludzie nie beda narzekali
          ze nie maja gdzie stawac jak ida do pracy (bo wszystko platne), a miasto bedzie
          mialo wiecej kasy.
          Oczywiscie powinna byc dostepna w jakiejs sensownej cenie karta miesieczna czy
          nawet roczna - aby codziennie nie biegac do kiosku.
          • Gość: też pro.boszcz Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 16:26
            > Oczywiscie powinna byc dostepna w jakiejs sensownej cenie karta
            > miesieczna

Przecież jest dostępna! Mam taką od kilku lat.
        • Gość: pan samochodzik Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 16:34
          > Hmm biorąc pod uwagę rozmiary naszego miasta.. to to jest prawie całe > miasto.

Nieduże jakieś takie, może nawet to "miasteczko" a może nawet "wioska"? Ale
          ambicje (we władzach) to takie, że oho ho!
    • kierowfca Re: Parking płatny kartą postojową 11.03.08, 16:03
      Jeżdżę już trochę lat i jakoś nigdy nie kupiłem karty parkingowej :) bo po co
      płacić za coś dwa razy?
      • Gość: też pro.boszcz Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 16:28
        > Jeżdżę już trochę lat i jakoś nigdy nie kupiłem karty parkingowej :)

Witaj mieszkańcu "miasta" Częstochowa! Pomyliłem sie w wyrazie "miasta"? Tutaj
        tak mają, niestety. :-(
        • kierowfca Re: Parking płatny kartą postojową 11.03.08, 16:34
          Może bardziej zrozumiale przekażesz swe przemyślenia?
          • Gość: też pro.boszcz Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 16:41
            Nie zrozumiałeś "mieszkańcu miasta"? To szkoda, może teraz zrozumiesz, z jakiego
            powodu napisałem o Tobie w cudzysłowie (taki trudny wyraz) ;-)
            • kierowfca Re: Parking płatny kartą postojową 11.03.08, 16:57
              Mieszkam w Częstochowie, nie mnie oceniać czy to miasto, wieś a może jeszcze coś
              innego.
              Za parkowanie nigdy nie zapłaciłem i nie zapłacę bo nie widzę powodu by to robić.
              W paliwie jest coś takiego jak podatek drogowy co z założenia ma iść na
              utrzymanie i rozwój sieci dróg :) a zresztą zliczając wszystkie podatki
              bezpośrednie i pośrednie wychodzi, że pochłaniają 80% moich dochodów...
              • Gość: też pro.boszcz Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 17:05
                > a zresztą zliczając wszystkie podatki bezpośrednie i pośrednie
                > wychodzi, że pochłaniają 80% moich dochodów...

a wiesz, że u na w lubelskim przyleciały już pierwsze bociany? I nikt jakoś nie
                płacze, że podatki pochłaniają mu 80% jego dochodów!
                • kierowfca Re: Parking płatny kartą postojową 11.03.08, 18:15
                  Widzisz gdzieś moje łzy?
                  W domu wszyscy zdrowi? heh.
                  Jak chcesz to płać pokornie :) ja nie zamierzam...
                  • Gość: też pro.boszcz Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 18:50
                    A dziękuję, w domu wszyscy zdrowi :-)

Czy ja powiedziałem, że ktoś u nas płaci 80% swoich dochodów jako podatek? heh.

Co za świat teraz, brak zrozumienia słowa pisanego, chyba przez ten Czernobyl
                    tak na mózgi młodym padło.
                    • kierowfca Re: Parking płatny kartą postojową 11.03.08, 19:29
                      Liczę, że lekarze ci pomogą.
                      • Gość: też pro.boszcz Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 19:36
                        Mnie pomogą, ale tacy ja Ty, też muszą egzystować w społeczeństwie, by było
                        wesoło i ciekawie ;-)
                        • kierowfca Re: Parking płatny kartą postojową 11.03.08, 19:40
                          Jestem zwykłym obywatelem, tyle że świadomym pewnych kwestii a że dla ciebie to
                          jakieś dziwoty to już twoja sprawa.
                          • Gość: też pro.boszcz Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.tktelekom.pl 11.03.08, 20:05
                            Amen
    • Gość: vabiene POMOCY dobry mechanik IP: 195.205.202.* 11.03.08, 19:50
      SZUKAM DOBREGO MECHANIKA W OKOLICACH KłOMNIC BO AUTO MI NIERAZ NIE
      ODPALA..PROSZE JAK MA KTOś NAMIARY NA TAKIEGO CO NIE POPSUJE ALE DOBRZE
      NAPRAWI..GG7133561
    • Gość: kierowca zza miast Re: Parking płatny kartą postojową IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.08, 23:50
      dziwna jest oplata za postój, pół godziny kosztuje 1 zł, godzina 2 zł, ale dwie
      godziny kosztują już 2,40 zł! czemu druga godzina jest droższa niż pierwsza?? to
      trochę dziwne! a czy można kupić dwie karty godzinne i porostu je przedłużyć
      zaoszczędzając 0,40 zł. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka