Dodaj do ulubionych

Motocykliści przyjechali na Jasną Górę

20.04.08, 22:25
"Pielgrzymką w intencji bezpieczeństwa na drogach zainaugurowali sezon."

A po godz 14 przez ul. Szajnowicza jednoślad przejechał przynajmniej połowę
tej ulicy na jednym kole i coś mi się wydaję, że jechał szybciej niż 50km/h.
Kilka minut później to samo widziałem na Bohaterów Monte Cassino. Rozumiem że
Ci motocykliści na JG dzisiaj nie byli albo ich pielgrzymka była w całkiem
innej intencji?
Palenie gumy widoczne na zdjęciu też trochę bardziej zlot szpanerów przypomina
niż pielgrzymkę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemasssek Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:57
      sa ludzie ktorzy jezdza dla pokazu....ale sa i tacy ktorzy sa motocyklistami a
      nie dawcami...
      pozdrawiam organizatorow...a neguje "dawcow"
    • Gość: pawelgl3 Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.053.c80.petrotel.pl 21.04.08, 05:11
      Jestem motocyklistą z krwi i kości. Jazda motocyklem to moje chobby
      i sposób na życie. Niestety nie jestem święty, w młodości różnie
      bywało, np. przekraczanie prędkości, ale to co się dzieje w
      dzisiejszych czasach nawet mnie czasami zdumiewa. Ale tak jak
      zazwyczaj w większości przypadków irytuje i denerwuje mnie sztampowe
      podejście większości ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z
      motocyklami, jak wszystkich motocyklistów wrzucając do jednego wora
      z etykietą "dawcy nerek". Proszę pamiętać że każdy kij ma dwa końce
      i jeśli zdarza się konfrontacja na drodze, czyli wypadek to
      najczęściej wina leży po obydwóch stronach, a nie tylko motocyklisty.
    • Gość: maskotka Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.wzi.com 21.04.08, 07:50
      Ja pare słów odnośnie wspomnianych pluszaków. Coś tu z tym Caritasem
      chyba nie wypaliło, bo zabawki (przynajmniej częściowo) trafiły nie
      do najbiedniejszych dzieci, ale były rozdawane przez księży
      dzieciakom w kościele. Kto chciał, ten brał. Myślę że nie taka była
      idea rozdawania zabawek dzieciom z domów dziecka.
    • Gość: Harry_man Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.08, 08:52
      Oczywiście nie mogło być inaczej - musiał trafić się jakiś kretyn który nie
      potrafił powstrzymać się od przypalenia gumy, mając tak wielką widownię dookoła.

Pozdrawiam wszystkich normalnych!
      • Gość: młody Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 16:03
        nie mów na mnie kretyn bo sam nim jesteś a jak ci sie nie podoba to troszke
        grzeczniej w tym komentarzu licz sie ze słowami szkoda ze wszystkim w koło sie
        podobało a to ze ktoś poświęca oponkę warta 600zl by sprawić innym frajdę to
        chyba nic złego
        ale ty chyba nie jestes motocyklista
        Pozdrawiam
        • dudi_82 Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę 21.04.08, 20:08
          Gdyby w tłum motocyklistów wpuścić ze 100 prostytutek, które by Panów
          obsługiwały to pewnie też by się "wszystkim w koło podobało i frajdę sprawiało"
          ale tak średnio to pasuje do pielgrzymki. Tak samo jak palenie gumy za 600zł
          może i jest fajne ale na zlotach a nie na mszy.
          • Gość: eee Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 89.174.23.* 22.04.08, 11:57
            Sądzisz po sobie jak przypuszczam? Bo na prawdziwym zlocie nigdy nie byłeś/aś i
            nie wiesz nic o gustach motocyklistów. Twoja wypowiedż o prostytutkach to
            zwykłe świństwo
            • dudi_82 Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę 25.04.08, 11:44
              Zgadza sie, na zlocie nigdy nie byłem i o gustach motocyklistów nic
              nie wiem. Ale ja nie mówie o gustach motocyklistów tylko o
              zachowaniu się w czasie mszy.
    • Gość: ksionc dyktator śmieszni ludzie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:09
      jadą na JG żeby pomodlić się o bezpieczeństwo :))) goście którzy sami stwarzają niebezpieczne sytuacje na drogach (akurat miałem nieprzyjemność mijać tych powracających "pielgrzymów" i nie widziałem ani jednego który nie wyprzedzałby na trzeciego (chyba że tak ucza na kursach obecnie? Ponadto jeżdżenie w "parach" to też chyba nowa świecka tradycja? Panowie na motorkach - drogi to my też nie mamy niemieckie i weźcie na ten aspekt również poprawkę gnając 150-190 przez miasto!
      Rozumiem że jeszcze na sw Krzysztofa pokropicie motorki i już będziecie całkowicie niezniszczalni :)
      • Gość: Tomek500 Re: śmieszni ludzie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:15
        mnie śmieszą ludzie, ktorzy to wszystko komentują a nie jeździli na motorze za
        kierownicą ani razu.
        • Gość: MEDALIKARZ no to Caritas zarobi IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.08, 09:56
          majac doswiadczenie z ''ofiarnoscia'' CARITASU ide o zaklad, ze z
          tych paluszkow to biedne dzieci zobacza TYLKO OPAKOWANIE.

Caritasowi i innym firmom dzialajacym w imie Boga do pomocy biednym
          i potrzebujacym nie dam zlamanego grosza.
          To banda zlodziei i oszustow
        • Gość: niekumaty Re: śmieszny argument.... IP: 89.174.23.* 21.04.08, 10:11
          bo co ma "piernik do wiatraka" ???
    • Gość: b Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.dclient.hispeed.ch 21.04.08, 11:23
      Jak mozna...tyle smrodu znosic...to trzeba byc w pale rabnietym,Jak
      miasto na to pozwala,,,,debilizm amerykanski...upadek narodu dno
      calkowite....
    • Gość: snipes Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.axelspringer.pl 21.04.08, 12:28
      jazda "w parach" to nie nowa świecka tradycja tylko prawidłowy sposób jazdy w
      kolumnie

pozdrawiam seredecznie
      • Gość: polic_menn Re: Zapomniałeś dopisać.... IP: 89.174.23.* 21.04.08, 12:37
        "pojazdów uprzywilejowanych" bo za takie, uważacie sie w wiekszości przypadków
        Bardzo serdecznie pozdrawiam! baardzo serdecznie!!!!
    • Gość: SLAYE Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 77.201.65.* 21.04.08, 13:09
      DAWCY NEREK TYLKO NISZCZA TRAWE BURAKI JEDNE
      • Gość: aHD Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 89.174.23.* 21.04.08, 13:44
        Co ty wiesz o motocyklach, sam jesteś burak
        www.jasnagora.com/galZdjecMiniNews.php?ID=3730&idz=8
    • Gość: `a Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.3s.pl 21.04.08, 14:12
      na hulajnogach kiedy bedzie?
      • Gość: aaanka Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 89.174.23.* 21.04.08, 14:42
        Może przeczytaj informacje biura prasowego JG, to zorientujesz się czy hulajnogi
        będą miały kiedyś swój zlot.Nie mam nic przeciwko hulajnogom oczywiście
        www.jasnagora.com/
    • Gość: JEDNOSLAD RZADZI Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 83.17.130.* 21.04.08, 15:43
      SLAYE piszac tak sam jestes burakiem jakich mało , zapewne nie wiesz co to jazda
      na jednosladzie , pewnie jezdzisz samochodem z otwartymi szybami i szpanujesz po
      wioskach , a taka jest prawda ze wiekszosc wypadków motocyklistów są spowodowane
      bezumyslna jazda kierowcow samochodow !! przez wymuszenie pierszenstwa itd. a co
      do palenia gumy to chłopak pokazał ze to sa motocykle a nie motorynki
      • Gość: goska22 Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.prenet.pl 21.04.08, 16:31
        Jezeli ktos chce jechac na jednym kole ulica to niech sobie jedzie
        mi sie to akurat podoba. A Wam co to przeszkadza? Chyba ze ktos woli
        popatrzec sobie na szpanerow jezdzacych w kolko przez aleje z
        otwartymi szybami i muza na caly regulator to dopiero szpan. Tylko
        ze takich szpanerow na alejach jest pelno a zadko sie widzi jak
        motocyklista jezdzi na jednym kole. A jak juz jedzie to kazdy
        odwraca sie i patrzy na niego. Po poswieceniu samochow sa tez tacy
        co wsiada za kierownice i jezdza z duza predkoscia na takich juz
        nikt nic nie powie... Niech kazdy patrzy na siebie, a nie krytykuje
        innych .. Szerokiej drogi motocyklisci :)
        • Gość: gościuwa Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 16:51
          a mnie się podobało - nie jestem znawcą i dla mnie motor to dwa kółka i
          kierownica. Na takim zlocie fajnie jest popatrzeć, że niektóre to wypieszczone
          cacka, frajda była. Co do palenia gumy to jestem przeciw, jakoś mnie ten smród
          nie kręci. W każdym bądź razie fajnie było - zapraszamy za rok
        • n.i.p.69 Re:Nic dodać nic ująć !!! 23.04.08, 11:44
          "..Niech kazdy patrzy na siebie, a nie krytykuje
          innych .. Szerokiej drogi motocyklisci :)..." - to jest kwintesencja,
          jednośladowego sposobu "myślenia" i postrzeganie innych uzytkowników dróg!!! ...

p.s. ...osobiśie lubie motocykle, szkoda tylko, że jeździ na mich tak wielu
          samobójców!
    • Gość: szcz. Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 212.87.241.* 21.04.08, 19:46
      Na Yamahach,Hondach,skuterach,a nawet na Harleyach Davidsonach o tak
      by było lepiej i prawdziwiej bo tych kultowych ostatnich było jak na
      lekarstwo.
      • Gość: aaanka Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 89.174.23.* 21.04.08, 20:19
        W Czwie i najbliższej okolicy jest kilkanaście HD. To wcale nie tak mało jak na
        naszą Częstochówkę.
    • Gość: Błagam! Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 10:26
      Panie i Panowie! Błagam! MOTOR ma kosiarka! my jeździmy na
      MOTOCYKLACH!

pozdrawiam
      wladi
    • Gość: GOLD WING Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 80.54.172.* 22.04.08, 22:55
      Witam ,może to nie odkrycie ,ale są tacy którzy jeżdżą turystyczno-rekreacyjnie
      ,a są tacy co palą gumę ,tak na marginesie wśród samochodzików tez są tacy
      ,jedni jeżdżą ,a inni palą gumy .Co do palenia gumy za 600 zeta ,moim zdaniem
      lepiej byś zrobił kupując za te 600 zł coś pożytecznego dla dzieci z domu
      dziecka ,ale każdy ma swoje priorytety ,pozdrawiam
    • Gość: logon Motocykliści przyjechali na Jasną Górę IP: 217.98.38.* 23.04.08, 19:39
      Motocykliści jestem z Wami!
    • taniarada Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę 19.01.17, 22:07
      Nie żyje Wiktor Węgrzyn. Komandor Międzynarodowych Rajdów Katyńskich odszedł po długiej chorobie. Miał 77 lat.Żegnaj Wiktorze.
      • storima Re: Motocykliści przyjechali na Jasną Górę 19.01.17, 23:53
        (')(')(')
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka