Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacja

11.07.08, 08:45
Ostrzegam przed ta szkola!Nie dosc ze kaza placic kosmiczne pieniadze,kusza
promocjami ktore gdy sie okazuje nagle przestaja byc wazne to nic nie ucza!
Przyklad -fryzjerstwo z tego roku.
Nawet przy duzych checiach praktyki nic sie nie mozna bylo nauczyc bo zajecia
wygladaly tak-wchodzmy pytamy co robimy-odpowiedz "co chcecie" i zajecie sie
pani ktora powinna cos robic gazeta...
Zaluje straconych pieniedzy i czasu...
W innych miastach podobno jest lepiej,Czestochowaska filia niestety mnie
rozczarowala.A i jak ktos liczy na tak reklamowany certyfikat Laurenta to sie
przeliczy...W Czestochowie go nie ma..........
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 22:56
      a gdzie ta szkola ??
      • czarodziejka.0 Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 12.07.08, 22:22
        Szkola jest nad Rosmanem u gory.Wchodzi sie przed seka jak jest szyld dentysty.
        Wykladowcy moze i sa fajni ale nauczyc sie czegos to inna sprawa...A sama teoria
        czlowiek no niestety ale wszystkiego nie nadrobi...
        • Gość: kasia Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 80.54.168.* 15.07.08, 17:56
          dokładnie jestem po kierunku wizaż i stylizacja paznokci, materiały do dupy
          jeżeli chcesz coś dobrego kupuj na własną rękę.Nic praktycznie się nie
          nauczuycie, lepiej jak chcecie idźcie na kurs na kursie o 1000 razy lepiej
          nauczysz się ja tak zrobilam. zaluje tych pieniędzy nie idźcie tam już lepiej
          polecam Zaka.
          • czarodziejka.0 Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 15.07.08, 18:48
            Tez taka opinie slyszalam o stylizacji:(
            Podobno dobrze ucza w Dobrych szkolach-czy prawda okaze sie we wrzesniu bo z
            Tebu sie wypisalam:D
            Zaluje straconego roku:(
            • Gość: Ania Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 85.202.149.* 15.07.08, 21:25
              A jak ze zdawalnoscia egzaminu zawodowego? Konczylam rok temu profesje i
              wszyskie zdalysmy (z wyjatkiem jednej co to w ogole nie chodzila na lekcje).
              Polecam, praktyka byla spox, ponoc kosmetyka tez jest niezla i fajne praktyki +
              szkolenia. Do 26 mi jeszcze brakuje wiec moze jeszcze sie zapisze, renta z ZUS
              mi sie przyda.
              • czarodziejka.0 Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 16.07.08, 10:07
                na dryzjerstwie podobno 100 procent,ale jesli zostaly tak jak w tym roku 4 os z
                20 to sie nie dziwie...
              • Gość: zowik-nieporadek Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: *.centertel.pl 16.07.08, 10:32
                To rentę pobiera się teraz do 26 roku życia??? A nie przypadkiem do 24/lub 25 roku?
                • Gość: Merry Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 195.16.91.* 20.08.08, 01:25
                  Rentę rodzinną z Zus pobiera się do 26 roku życia pod warunkiem, że
                  uczysz sie tylko i wyłacznie na studiach dziennych. Jeśli
                  uczęszczasz do studium pięniążki otrzymasz tylko do mięsiąca w
                  którym skończysz 24 lata.
            • Gość: Merry Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 195.16.91.* 20.08.08, 01:21
              Jeśli chodzi o dobre szkoły to chodziłam tam przez 2 semestry. Na 1
              nie masz wogóle styczności z kosmetyką- jest prawo, psychologia,
              korespondencja biurowa itp. Na drugim semestrze są zajęcia
              teoretyczne i praktyczne w Avenue Park. Powiem Ci,że wiele dziewcząt
              zrezygnował po pierwszym semestrze, niektóre tak jak ja po drugim.
              Mnie osobiście trochę rozczarował ten kierunek, a może
              samokrytycznie stwierdziłam, że nie nadaję się do tego zawodu. W
              każdym bądź razie przepisałam się na rachunkowość, bo wolę mniej
              manualne zajęcia. Jakby nie patrzeć praca kosmetyczki to cięzki
              kawałek chleba a klienci też nie są słodcy. Sprawdź, może Tobie się
              spodoba. Ja słyszałam od swojej kosmetyczki (Lulu w III Alei) że
              bardzo dobrą szkołą jeśli poważnie się myśli o zawodzie kosmetyczki
              jest szkoła na jagiellońskiej. Z tym, że tam zajęcia odbywają się 3-
              5 razy w tygodniu oczywiście oprócz weekendów, więc to odpada dla
              osób pracujących na stałe. Pozdrawiam i miłej nauki.
            • Gość: Ja Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: *.ennet.pl 17.09.13, 20:25
              Ile się płaci za odstąpienie od umowy?
          • Gość: olka Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 80.54.168.* 16.07.08, 17:30
            a co możecie o tej szkole jeszcze powiedzieć ? jak zajęcia sie dobywają ?
        • Gość: osiolek Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: *.telpol.net.pl 25.08.08, 15:39
          zgadzam się z tobą 100% chodziłam tam 2 lata i mogę z ręką na sercu powiedzieć,
          że kompetencja nauczycieli w tej szkole jest zerowa. Przede wszystkim kierunek
          technika masażysty wo gule nie powinien być tam otwarty, zero przygotowania do
          kierunku. "profesorka" czyli pani Chwastowska, która naucza tego kierunku
          powinna w końcu skończyć kurs pedagogiczny. Ja osobiście mogę pluć sobie w
          twarz, że nie zrezygnowałam na samym początku.
          • Gość: ciekawski Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 15:50
            A co ma kurs pedagogiczny do kierunku technik masażysta (dla
            dorosłych pewnie)?
            Może ma, ale ja nie wiem co. Wyjaśnij proszę:)
            • vvrotka Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 25.08.08, 15:56
              no i "wo gule" najlepiej powtórzyć jeszcze raz podstawówkę...
      • Gość: paulina czytać ! IP: *.tktelekom.pl 28.08.08, 21:48
        Dla wszystkich tych, którzy zadają głupie pytania odnośnie szkoły: www.teb.pl.
        Wpisanie hasła "Teb Edukacja" w google nie boli. Szkoła bierze trochę kasy za
        naukę, wiec na stronę internetową ich stać. Można tam również pobrać programy
        nauczania do niemal każdego kierunku. Nie ma co prawda szczegółów na temat
        opłat, ale ja mam listę płatności na niektórych kierunkach, więc jak ktoś chce
        wiedzieć to możecie pisać do mnie na maila: zurek95-5@tlen.pl
        Teb to sieć szkół i mają swoje filie w całej Polsce. W każdym województwie
        minimum jedną.
        Co do Waszych zażaleń, powiem tak: każda filia jest inna! Powtarzam - każda jest
        inna! W każdej są inni wykładowcy, nieco inaczej wyglądają zajęcia. W filii w
        Kędzierzynie-Koźlu, gdzie mieszkam, takie kierunki jak technik usług
        kosmetycznych czy fryzjerskich, które tak mocno obrzucacie błotem, są bardzo
        chwalone. Tak więc nie mówcie od razu, że generalnie Teb to strata czasu i
        pieniędzy, bo niekoniecznie tak musi być. Z tego co zauważyłam to ogółem we
        wszystkich filiach najlepiej stoją kierunki językowe oraz te z tzw. studium
        edukacji społecznej. mam tu na myśli podstawy psychologii i socjologii oraz
        opiekunkę środowiskową. co do reszty jak widać jest różnie, ale cóż - zapisując
        się do szkoły podejmujemy to ryzyko. w szkołach państwowych lub innych
        prywatnych niekoniecznie jest lepiej. naprawdę różnie bywa, poziom wszędzie jest
        inny.
    • Gość: Magdalena Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 80.54.168.* 16.07.08, 15:26
      A zapisał się może ktoś na wizaż i stylizację paznokci bo ja właśnię od tego
      roku idę.
      • czarodziejka.0 Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 16.07.08, 16:33
        Spojrz na posta Ani...
        Jesli jeszcze mozesz to zmien szkole,z dobrego serca Ci radze.Wydasz nie
        potrzebnie kupe kasy a nic sie nie nauczysz...
        Kolezanka na tym kierunku byla i po dwoch mies zrezygnowala...
        • czarodziejka.0 Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 16.07.08, 16:34
          Sorki,na post Kasi zobacz:p
    • Gość: depreściara Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 195.205.202.* 16.07.08, 20:51
      Troll już w trzecim poście.

Jak pojawia się pozytywna wiadomość to niewielu komentujących a jak można
      pozłorzeczyć to po sto postów w wątku.
      • czarodziejka.0 Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 16.07.08, 22:50
        Nie wiem kto tu jest trollem.Ja ostrzegam przed ta szkola lojalnie i legalnie bo
        szkoda straconego czasu i pieniedzy.
        Tym bardziej ze nie ja jedna tak mowie...
        • Gość: Magdalena Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 80.54.168.* 17.07.08, 18:16
          Kto się zapisał na kierunek wizaż i stylizacja paznokci ???
          • Gość: kasia Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 80.54.168.* 02.08.08, 17:11
            Idzie ktoś w tym roku do tej szkoły? jak tak no na jaki kierunek ?
            • Gość: Kasia1 Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: *.66.inds.pl 13.08.08, 14:08
              Możliwe że byłam z Toba w grupie.Potwierdzam Twoja opinie o szkole.Róbcie co
              chcecie...to jest szkoła za którą płacimy...płaciłyśmy
            • nija89 Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 30.08.08, 23:13
              Ja idę do Gliwic na kierunek rejestratorka medyczna :)
    • Gość: beti Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj IP: 212.87.240.* 13.09.08, 12:34
      jak mozna z nia skonczyc mam podpisana umowe a znalazlamlepsza
      • Gość: "kosmetyczka" ;) Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.08, 14:16
        Ehh... powiem tak... w tym roku zaczynam 3 semestr na kosmetyce... i jesli mam
        byc szczera to takze zaluje tego wyboru... ;/ wykladowcy nie powiem bo nie sa
        zli...ale przewaznie znajdzie sie ktos na kogo sie narzeka...jak w kazdej
        szkole. Ogolnie jesli mowa o samej szkole to jest poprostu masakra! Nie dosc ze
        czlowiek placi nie male pieniadze to tak w sumie nie wie za co placi.. owszem
        kosmetyki w szkole nie sa tanie... lecz i tak malo ich sie uzywa. Jesli chodzi o
        narzedzia na pracownie wszystko trzeba miec swoje... (a to nastepne 2 tyle co
        placi sie za szkole) a do tego potrafia pozalowac ci pary lateksowych rekawiczek
        za ktore w aptece placi sie 20 gr ;/
        Do tego oplaty to jakis kosmos... konczy sie zajecia w maju a za czerwiec trzeba
        placic... i zeby bylo smieszniej zajec nie zaczynasz na poczatku wrzesnia tylko
        gdzies w polowie a trzeba placic za caly miesiac...
        Ja z wielka niechecia ide tam w tym roku... ale coz skoncze ten kierunek bo
        szkoda mi kasy wladowanej w tamtym roku... ;/
      • Gość: paulina do "beti" IP: *.tktelekom.pl 22.09.08, 20:02
        zerwać umowę bez konsekwencji mogłaś jedynie do 5. września.
        na umowie zresztą wszystko pisze. podpisałeś coś czego wcześniej nie przeczytałaś?
        jeżeli otworzą Twój kierunek w wybranym przez Ciebie trybie, a Ty zerwiesz umowę
        po 5. września to niestety musisz uiścić ratę za cały semestr czyli średnio ok.
        1000zł.
        • Gość: Easy Re: do "beti" IP: 80.54.168.* 25.09.08, 19:58
          a ja jestem takiego zdania nie można mówić że wszystkie kierunki w TEB są złe, tak jak i filie, jestem tegoroczną absolwentką technika usług fryzjerskich TEB w Częstochowie zdałam egzamin zawodowy i dzięki temu od września zaczęłam stałą pracę w salonie fryzjerskim, wcześniej pracowałam dorywczo. Dlatego uważam,że jeśli ktoś chce się nauczyć szkoła i nauczyciele mu w tym nie przeszkodzą wręcz odwrotnie mogą tylko pomóc.
          • czarodziejka.0 Re: do "beti" 25.09.08, 22:47
            hm ciekawe czego tam sie nauczylas...
            Mam porownanie z dobrymi szkolami i zdecydowanie Tebu nie polecam!
            Aha jak chcecie sie wypisac np na koniec roku to jesli mialyscie rate gratis to
            ta rate kaza wam placic...
            • Gość: Easy Re: do "beti" IP: 80.54.168.* 26.09.08, 17:12
              Czuję sie wezwana do tablicy - uwierz mi, że tego czego chciałam się dowiedzieć
              dowiedziałam, ciągle piszesz o dobrych szkołach czy ktoś Ci za to płaci, bo
              czytając Twoje wypowiedzi w co drugim powołujesz się na tą szkołę, może niech
              zaczną tu pisać ludzie którzy naprawdę mogą coś prawdziwego napisać o tej
              szkole. Co do ostatniej raty nie wiem nie miałam żadnej gratis, ale jest umowa i
              tam Masz wszystko napisane jakie są warunki i promocje, wystarczy przeczytać
              zanim coś podpiszesz, to nie boli, ale cóż później zawsze można powiedzieć, że
              szkoła "be".
              • Gość: Tom Re: do "beti" IP: 80.54.168.* 26.09.08, 19:27
                Po szkole średniej przeważnie idzie się na studnia :)
          • p0089 CZYTAC! 01.10.08, 00:26
            zgadzam się z wypowiedzią wyżej.
            widzę, że niektórzy z Was chcieliby uczyć się w szkole, w której wykładowcy
            wszystko podają na tacy, a wiedza i umiejętności same wchodzą do głowy.
            bzdura... jestem zdania [i słowo daję, iż wiem coś o tym], że jeśli ktoś
            naprawdę chce, to nauczy się zawodu w każdej szkole, bo oprócz wiedzy
            przekazywanej Wam przez nauczycieli, trzeba mieć też trochę chęci do
            samodzielnej pracy. nauka [zwłaszcza zaocznie] ma to do siebie, że wykładowcy
            nie są wstanie nauczyć nas na zajęciach wszystkiego, czego wymaga program.
            trzeba więc nadrabiać samodzielnie. jeśli nie pracujecie poza zajęciami w szkole
            to za marne efekty edukacji możecie podziękować wyłącznie sobie.

co do opłat to wybaczcie, ale Wasze pretensje kierujecie chyba do Pana Boga lub
            nauczycieli z podstawówki, którzy nie nauczyli Was czytać ze zrozumieniem. każdy
            z Was zawierając umowę ze szkołą miał na niej wyraźnie wypisane, w pięknej
            tabeli, ile wynoszą opłaty i kiedy się je płaci. podpisując umowę zgadzacie się
            na jej treść, więc z jakiej racji teraz narzekacie, że musicie płacić czesne za
            wrzesień i czerwiec? w tej szkole ludzie pracują okrągły rok. chociażby panie w
            sekretariacie nie będą tam siedzieć za darmo, a w czasie wakacji mają sporo
            roboty. poza tym co najważniejsze - to szkoła niepubliczna i płacić trzeba, więc
            przestańcie narzekać na czesne, bo to jest po prostu śmieszne...
            • p0089 Re: CZYTAC! 01.10.08, 00:28
              pisząc iż zgadzam się z wypowiedzią powyżej, miałam na myśli post Easy.
              • czarodziejka.0 Re: CZYTAC! 01.10.08, 08:48
                Nie zgadzam sie.Mam porownanie teraz z inna szkola.I co?I w tej drugiej szkole
                na pierwszych zajeciach pani od praktyki pokazala Nam tyle co tamta z Tebu w
                rok!To chyba jest roznica prawda?
                Niestety ale niektorych rzeczy bynajmniej praktycznych sam czlowiek sie nie
                nauczy!Od tego jest pani od praktyk zeby pokazywala a nie czytala gazete!
                Pozatym cena jaka biora za "nauke" jest przesadzona...
                Jak ktos chce placic a nic sie nie nauczyc za[raszam do Tebu haha
                • Gość: belladonna Re: CZYTAC! IP: *.realestate.net.pl 01.10.08, 09:13
                  Dlaczego Czarodziejko oceniasz wszystkie kierunki jednakowo?
                  Czyżbyś uczyła się na każdym z nich,że jesteś tak obeznana,by
                  odradzać innym??? Być może tylko na kosmetyce jest tak niski
                  poziom,tego nie wiem z uwagi na to, iż ja uczę się na zupełnie innym
                  kierunku(również w Tebie) i jestem bardzo zadowolona.
                  Pozdrawiam i życzę powodzenia na kosmetyce w nowej szkole.... :-)
                  mając tylko nadzieję że nie jest to Profesja!!!
                  • czarodziejka.0 Re: CZYTAC! 01.10.08, 10:07
                    Profesja to nie jest:p
                    Nie nie bylam na kosmetyce ale rozmawiam z ludzmi i rozne opinie slyszalam juz...
                    Jesli Teb ci odpowiada to ok:)
    • 1973misia Re: Ostrzegam przed szkola policealna TEB Edukacj 03.01.24, 13:13
      Czy ktoś miał problem jak chciał zrezygnować z kursu i to zrobił nie pisemnie tylko telefonicznie a musiał zapłacic tak czy siak i straszą sprawa sądową jak to rozwiązać proszę o pomóc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka