kuchareczka9 06.09.08, 14:41 popsuł mi się odkurzacz...wrrr...:) postanowiłam kupić nowy, ale, sprzedawca nie umiał mi doradzić i nie wiem na co zwrócić uwagę i czym się sugerować przy zakupie (oprócz ceny) więc drodzy forumowicze...pomocy:)! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lex Re: odkurzacz IP: 195.16.88.* 06.09.08, 18:25 Na pewno nic najtańszego.(np Manty )NAJBEZPIECZNIEJ JAKIEJŚ ZNANEJ FIRMY robione w EU. ( a nie w chinach)jeśli . Cykloniczne - bez workowe- to te ze średniej/ górnej półki. To samo z filtrem wodnym. TAŃSZE wyroby to typowe modele które zazwyczaj zaczynają się psuć po upływie paru tygodni i mają problemy z doczekaniem końca gwarancji( np. Hajer, Manta)- sprzęt którego nikt nie chce potem naprawiać W tanich - pseudo-CYKLONICZNYCH FILTR NIE NADAJE SIĘ do mycia po zapchaniu i trzeba kupić nowy( trzeba się dowiedzieć ile wytrzymuje i ile kosztuje)bo działa coraz gorzej Osobiście wybrał bym odkurzacz średniej klasy(ze względu na kasę)-bez workowy- z filtrem wodnym z NAJDLUŻSZĄ GWARANCJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: odkurzacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.08, 18:44 My ostatnio wymienilismy starego Boscha na electrolux maximus. plus za turboszczotke i to, ze pracuje bardzo cicho. cena przyzwoita. warty rozwazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleaner Re: odkurzacz IP: 87.118.100.* 24.09.08, 12:17 Ja jakoś nie wierzę w produkty z EU. Zwłaszcza, że pewnie i tak robione są przez chińczyków w chinach. I tu trzeba rozpatrzeć 2 możliwości - albo płacimy większą cenę za sam fakt posiadania markowego sprzętu - bo za markę się płaci. A jeśli chodzi o długie gwarancje, to i tak pewnie zostaniesz załatwiony/a utratą gwarancji z innych powodów (jakiekolwiek uszkodzenie mechaniczne). Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchareczka9 Re: odkurzacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 22:08 dzięki za podpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatadarek1 Re: odkurzacz IP: 195.16.88.* 24.09.08, 15:42 Elektrolux i Bosch mają np. fabryki w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś