menel83 06.10.08, 19:30 Musze sie zarejestrowac i czy musze przychodzic z samego rana bo potem nie ma numerkow? Czy moge pryjsc kolo 11-12? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szwedka.szwedka Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 06.10.08, 20:13 Jak przyjdziesz o 11-12 to możesz liczyć na dostanie zaszczytnego ostatniego numerka lub możesz liczyć pocałowanie klamki. Jeśli spotka Cię zaszczytny ostatni numerek na drodze do szczęścia zwanego "wpisaniem do rejestru bezrobotnych"... spędzisz urocze chwile w towarzystwie zapijaczonych mord brudnych meneli, obrzydliwie jeszcze starających się zaczepić na gadkę... Z rana, po 7.00 przychodzą ludzie "normalniejsi", zadbani, życiowi, spokojni. Najlepiej od 7.00 do 9.00 załatwić sprawę rejestracji. No chyba, że wolisz sobie posiedzieć w duchocie w doborowym południowym towarzystwie... Odpowiedz Link Zgłoś
menel83 Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie 06.10.08, 20:32 Dzieki:) Ale chyba jest podzial na mgr i absolwentow i reszte MENELI:)Podobno juz Ujmy nie pracuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.ludowa.netcominternet.pl 06.10.08, 21:41 pracuja pracuja. masz jakies niesprawdzone informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:11 Ale ja nie chce stac z Menelami w kolejce rana, jest male bezrobocie wiec co te nieroby tam robia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka.szwedka Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 07.10.08, 07:33 > jest male > bezrobocie wiec co te nieroby tam robia? To samo, co i Ty.. idą się zarejestrować:) Skoro takie małe bezrobocie, to spróbuj znaleźć sensowną pracę w tym mieście bez szerokich pleców:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka.szwedka Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 07.10.08, 07:28 Jakieś 3 lata temu, jak miałam wątpliwą przyjemność odwiedzania UP (i dwukrotnej rejestracji :/ - przed i po stażowej)... nie było żadnego podziału na absolwentów uczelni wyższych i na resztę. Taki podział to istniał w czasach lat 90-tych, jak w Polsce szalało mega bezrobocie. (Wiem, wiem, mój ojciec zasilał wtedy rzeszę bezrobotnych i sam się dziwił, że kiedyś byłoby nie do pomyślenia pomieszanie ludzi z różnym poziomem wykształcenia, stażem pracy) Teraz jest "groch mydło i powidło". Dla UP absolwent, inżynier z 10- letnim stażem pracy, czy zapijaczona morda znaczy tyle samo: jedno wielkie NIC. ps. sorry za tego MENELA:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: 89.174.23.* 07.10.08, 10:10 To do UP są jeszcze kolejki ?, myslałem ze kolejki zostały tylko do lekarza i na egzamin w WORD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 07.10.08, 14:06 poza tym jeszcze do ksero, do dziekanatu, na poczcie też są kolejki (na Orzechowskiego szczególnie), do kasy na dworcu PKP, do doładowania sieciówki do niedawna były, do kasy w Mc D, do kasy w Realu, Tesco, Auchanie, Castoramie, Leroy Merlin... coś by się jeszcze znalazło:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:31 ... tylko po rozum nie ma - bo każdy uważa że ma go aż nadto... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcildo Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:12 Recepta jest taka - szykujesz sobie szałas nieopodal Urzedu Pracy i wyczekujesz tam (czyt. czatujesz) na godzinę 7.30, kiedy to szanowne drzwi do wydawania numerków się otworzą. Po drodze musisz przepchnąć się przez tłumy podobnych tobie bo ...uwaga uwaga liczba numerków jest ograniczona - ponoć 100 ale ja jakoś nigdy nie widziałem aby ktoś miał większy niż 60; poza tym nawet takiej ilości panie których jest czwórka nie dały by rade przyjąć pomimo iż godziny urzędowania pań rejestrujących osoby bezrobotne są bodajże 7.30-14.00. Pytanie teraz jest takie, czy rzeczywiście pań jest 4 (bo przecież 2 z nich zawsze mogą mieć przerwę na kawe, pierdułi lub tzw. "pilne sprawy służbowe" itp.) i czy proces rejestracj musi tak długo trwać? Bo przecież (licząc 8 godzinny czas pracy) co panie robią z czasem który im zostaje ? (czyli o ile sobie policzyłem 2-4,5 godziny w zależności od dnia) Nie mnie to osądzać. Ale powodzenia brachu, wytrwałości życze (lub ominięcia szerokim łukiem UPka i poszukania roboty na własną rękę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 19:21 Rejestrowałam sie w ubiegłym tygiodniu. Przyszłam około 6 rano i nie byłam pierwsza w kolejce...O godzinie 7.30 jest tyle ludzi ze marne szanse na dostanie numerka. Wydają tylko 100 numerków. Jak przyjdziesz o godzinie 11 to nic nie załatwisz...Trzeba byc około 6 rano. Wtedy bedziesz miec pewnosc ze dostaniesz numerek. Taka prawda....Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 19:52 Bez przesady. Ja chodzę na 7:30 i zawsze numerek mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 08:57 a najlepsze jest to, że ksero zrobili na 3 pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "ja" Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 09.10.08, 09:06 Może taki natłok jest w poniedziałki/wtorki, ja rejestrowałam się kiedyś i to ze 2 czy 3 razy (cóż, życie), i pod koniec tygodnia, około czwartku, piątku było znacznie mniej ludzi. Numerków za moich czasów było wydawanych tylko 60. Raz jak przyszłam koło 11.00 przypadł mi zaszczytny 60-ty numerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami000 Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 13:42 to czy dostaniesz numerek zalezy od tych Pań ktore wydaja numerki. ja przyszłam o 7.40 i Pani bardzo mi nie miło powiedziala że numerków już nie ma a widziałam że w korytarzu bylo może jakieś 20 osób. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.centertel.pl 09.10.08, 14:10 Weź no się zastanów, jeśli ktoś dostał numerek 60, to trudno, żeby od 7.30 rano gnił na korytarzu w urzędzie do 13.00! Ludzie mają swoje życie, dom rodzinę, wracają dopiero o takiej porze, o której spodziewają się, że przyjdzie ich kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 16:54 Ja planuje zaatakowac jutro, obcykalem sobie ze "reszta do mnie podobnych" nie pomyslala tak samo i spokojnie wezme numerek i ok. 2 godz poczekam. Gdyby nie to ze mam miec zasilek to w ogole bym z tymi pierdołami nie gadal! Kurde 9,7 bezrobocie w Polsce a tu jakies kolejki w UP... A chyba rozp...ole w 3 du..y ten caly PUP, jak znajde prace w jakis tydzien po zarejestrowaniu!!!!!!!!!!!!! Nieroby jedne ( mowie o urzednikach) !!! Trzymajcie mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.tktelekom.pl 10.10.08, 06:02 He he he...jeśli urzędnicy są nierobami to jak nazwać Ciebie, osobę która idzie po jałmużnę jaką jest zasiłek zamiast pójść do pracy i uczciwie zapracować na pieniądze. I nie mów mi, że nie ma pracy...jest, tylko nie od razu za 3tys. netto, ale ludziom Tobie podobnym nie chce się pracować za 1tys., lepiej bez honoru i ambicji wyciągać rękę po zasiłek, którego kwota wynosi jeszcze mniej i trzeba za niego żyć a za zapracowany 1tys. się nie da wg Was... No i jeszcze jedno...zarabianie dużych pieniędzy na stanowisku urzędnika to zbieranie plonów z przeszłości, kiedy to życie nie polegało wyłącznie na rozrywce, ale i na studiowaniu. Pozdrawiam wszystkich bezrobotnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Urzad Pracy w Czestochowie - Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:10 A ten to skad sie urwal? Przerwa miedzy kawa a ciastkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 11:16 Bylem o 6:30 pod PUP-em i chyba bylo 5 osob przede mna. Potem pol godziny czekanie na otwarcie pokoju i bylem 2 do pokoju:)I od razu mnie wpuscili... ale pol godziny obsluga jednego klienta, jak nie wiecej. O 8:15 bylo po wszytskim... Odpowiedz Link Zgłoś