Dodaj do ulubionych

Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona)

19.11.08, 00:11
Proszę o podawanie nazwisk.
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Ja mam inną propozycję! IP: *.pools.arcor-ip.net 19.11.08, 17:44
      Odebrano Częstochowie status miasta wojewódzkiego, to pójdźmy dalej. Niech
      Częstochowa odda prawa miejskie. I tak o Częstochowie mówią: "największa wieś z
      tramwajem".

Wbrew pozorom sytuacja wcale nie jest niekorzystna. Zamiast nielubianego
      prezydenta byłby po prostu Sołtys, urzędujący jak każdy sołtys w swoim
      oznaczonym tabliczką domu. Wyobrażacie sobie jakie oszczędności?

Częstochowa, jako wieś mogłaby szeroko korzystać ze wspólnotowych dotacji,
      przeznaczonych właśnie na rozwój wsi. Myślę, że od razu by się poprawił np. stan
      dróg we wsi. Teraz wyraźnie widać, w któym momencie kończy się miasto
      Częstochowa i zaczyna np. gmina Konopiska. Drogi od razu równiejsze, z
      chodniczkami. Gdyby Częstochowa była wsią, to możliwe, że podobne różnice by się
      zatarły.

Poza tym jest teraz moda na mieszkanie "poza miastem" gdyby Częstochowa oddała
      prawa miejskie wszyscy od razu, zgodnie z trendem moglibyśmy mówić, że mieszkamy
      właśnie poza miastem.

Jako wieś Częstochowa mogłaby bardzo wiele osiągnąć. Może jest sens z praw
      miejskich zrezygnować. Skoro miasto nie umie wykorzystać atrybutów miejskości,
      to może niech odda prawa miejskie i stanie się po prostu wsią. Może we wsi
      Częstochowa będzie się żyło lepiej?
      • Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 18:19
        Rety!!! - Jasiu, Ty mosz recht.
        Ale jest problem: od godziny zastanawiam się, jakie nazwisko
        podać założycielowi wątku i bracie - dup.....a zimna, nie widzę żadnego
        nadającego się na sołtysa tej wiochy, że o innej funkcji nie wspomnę.
        Co oczywiście nie znaczy, że dotychczasowy Tadeusz ma na w/w stanowisku pozostać, uchowaj Boże.
        Ale poczekajmy, może ktoś podsunie
        coś, co ma ręce i nogi.
        Dyzio.
        • njurek7 lepsza propozycja. 19.11.08, 18:37
          Czytałem kiedyś na tym forum,że taki dobry wójt jest w Rędzinach.
          Proponuję: Przyłączyć Częstochowę do gminy Rędziny,lub do miasta Blachownia,a
          może do Kłobucka !!!
          • bluegrazyna Re: lepsza propozycja. 20.11.08, 10:41
            masz racje njurek7 .
            Cz-wę należy przyłączyc do Rędzin.
            Jaką mielibyśmy komunikacje i jakie drogi !!!!
            • Gość: x Re: lepsza propozycja. IP: 195.205.202.* 03.01.09, 09:42
              Już niedługo. Wszystko wskazuje na to, że MPK przejmie GZK
      • Gość: xx Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.icis.pcz.pl 19.11.08, 19:02
        Gadasz jak walniety jasiu - Czestochowa jest przede wszystkim taka jacy sa
        mieszkancy, a takze wladze.

Jesli mieszkancy nie nadaja sie do niczego, to niech powiedza - nie doroslismy
        do niczego, mozemy byc co najwyzej mieszkancami podjasnogorskiej osady, to
        zadowala nasze ambicje i potrzeby ...
      • Gość: xx Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.icis.pcz.pl 19.11.08, 19:05
        P.S. Momentami nie rozumiem niektorych Czestochowian i ich braku wszelkiej
        ambicji - widac rzeczywiscie ze zycie w cienu JG odcisnelo glebokie slady na ich
        sposobie myslenia - brrr - niekiedy az sie wzdrygam ...
        • Gość: abc Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.alfanet24.pl 19.11.08, 21:43
          W Redzinach dobry wojt? hahaha
          • Gość: ja Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.centertel.pl 04.01.09, 15:25
            Dobry to jest z niego krętacz.Znany bardzo dobrze z chamstwa i
            prostactwa
      • Gość: Fogg I co? Doba się ku końcowi chyli a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 23:17
        kandydata nie ma?
        Co mądrzejsi znaczy się wyjechali?

A propos dróg: nie tylko na granicy z Konopiskami widać gdzie owa
        granica jest.
        To samo na granicy z gminą Blachownia i Rędziny.

A nawet na granicy z Mykanowem.
        Myślałem, że już w Kiedrzynie się wreszcie za te wyboje wzięli, bo i
        rynienki na brzegach, żeby woda po ulewach nie wyrywała pobocza i
        nowa nawierzchnia, a tu masz babo placek ... skończyło się na
        tablicy informującej, że właśnie zaczyna się Częstochowa.

• Gość: do jasiu Dobry pomysł warto przemyśleć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:05
        Ty całkiem z sensem gaworzysz!, bez ironii z mojej strony, otóż znam wsie
        (wyglądające jak piękne miasteczka w Niemczech, które wcale nie chcą być
        miastem!) dlaczego ano dlatego że tracą dotacje i to bardzo duże a będąc wsią
        maja duże dotacje i się świetnie rozwijają) także jasiu twój pomysł jest bardzo
        trafiony i ja go popieram . Veni Vidi Vici!
    • Gość: sd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 21:51
      Moze pan Kucharski obecny wojt gm olsztyn. Potrafil cos efektywnie
      zrobic dla gminy.
      • Gość: ;-) Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 94.251.128.* 19.11.08, 23:34
        Fajnie, a na vice proponuję pana Sitaka. Będzie błyskotliwie i wybuchowo. Obaj
        panowie doskonale wiedzą jak kręci się lody, to może przy okazji ukręcili by coś
        dla miasta? ;-)
        • Gość: sd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 08:12
          Lepsze lody i korzysci niz ich brak. Ogolnie to przydal by sie jakis
          sprawny gospodarz z gminy.
    • Gość: achu Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 94.251.133.* 19.11.08, 21:52
      P.Kurpios
      • Gość: Jerzy Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.sfc.pl 19.11.08, 22:25
        Wójt Wręczycy i drogi od razu byłyby lepsze.
      • Gość: vox populi Kandydat na Prezydenta Cz-wy (Tadeusz Wrona!) IP: *.chello.pl 22.11.08, 18:19
        a idźżesz ty mi z kurpiosem... przecież on zdania nie potrafi
        logicznie sklecić... lekarzem też jest beznadziejnym!
    • Gość: mieszkaniec Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:35
      Autor tego postu, albo robi wywiad dla swego pryncypała, albo nie wiem co robić? Jedni piszą, że nie mam w tym mieście ludzi ambitnych - odpowiem tak , jest ich bardzo dużo i ze względu na swoją ambicie nie pchają się tam gdzie pełno miernot, jednostki te nie będę wymieniał bo są powszechnie znane i często opisywane na forum. Kto mądrzejszy ten trzyma się z daleka od tego towarzystwa, to nie znaczy że to dobre rozwiązanie, a ze miernoty stanowią większosć tego miasta to też i miernot opanowały to miasto. Nazwiska można pisać - wg książki telefonicznej od a do z, ale nie każdy będzie się nadawał, mam nadzieję, że dostrzeżecie ostatnie poczynania oraz osiągnięcia lokalnej władzy - zarządu miasta, radnych, posłów i senatorów, ich chore pomysły typu powrót województwa, uniwersytet, itd... ludziska bądzcie realistami!
    • Gość: Seba Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:37
      Sławomir Drabik
    • Gość: kandydat Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:55
      Jest taki facet, z werwą, pełen chęci do działania, pochodzi z Białegostoku, lubi swetry, ma gadane, jest medialny, to jest gość dobry dla tej mieściny zwanej "dobre miasto", no i ma własny samochód marki żuk, tańszy w utrzymaniu niz wolkswagen z kierowcą!
      • majkel333 Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 19.11.08, 23:33
        A ja liczyłem na poważne odpowiedzi :-/

Czy na prawdę w tym mieście nie ma komu rządzić?

• Gość: GoSC Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.prenet.pl 27.03.09, 20:09
          Włodzimierz Skalik lub Lech Małagowski
          Popieram.
    • Gość: mieszkaniec Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.realestate.net.pl 19.11.08, 23:58
      Piotr Kurpios. Jedyny, który może wygrać z Tadeuszem i w dodatku bardzo doswiadczony samorządowo. Dalej długu, długo nic.
      • lele_polelum Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios 20.11.08, 00:15
        Dobry Boże tylko nie Kurpios....
        Pan doktor już dwa razy udowodnił,jak potrafi wygrywać wybory.
        Kurpios może i sympatyczny,trochę nawet i szarmancki,ale żeby być prezydentem
        miasta w szczególności, by wygrać wybory, trzeba mieć przysłowiowe... (tu można
        sobie wstawić wedle uznania).

• Gość: agacki Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 10:32
          Szarmancki, szanowany, bez przyslowiowych....? Alez Panowie kto jak
          kto ale pan doktor udwodnil, ze jest pierwszorzednym mezczyzna.
          Zeszloroczne swieto zmarlych swietowal w gronie kolegow szkolych w
          lokalnym klubie z dziewczynkami. Swoja droga dobry termin na tego
          rodzaju relaksik. A moze tak kolejna afera rozporkowa?
      • Gość: łał Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 08:14
        Predzej matyjaszczyk wygra. Kurpios nie przekroczy 5%. Swoja droga
        to rozpadkowa pewnie tez wystartuje.
        • dyziek_0 Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios 20.11.08, 09:00
          A ja sobie przypomniałem jednego takiego co się do władzy nie pcha,
          kradł nie będzie bo kasy ma oporowo, pije z Michnikiem oraz z paroma
          innymi ze służb które jak na razie jeszcze trzęsą tym krajem choć
          z tylnego siedzenia i znając jego poglądy - pogoni Nowaka od kasy z
          naszych podatków.
          Ale to wszystko pryszcz. Gość nikogo się nie boi i to jest jego główną zaletą. A i rzeczy po imieniu nazwać potrafi co niektórzy za złe mu poczytują, nie wiem czemu.
          Tylko cholera jest problem: czy przyjął by propozycje zostania prezydentem tego miasta?????
          Proponuję zebrać sto tysięcy podpisów i wysłać do Jerzego Urbana razem z flaszką dobrego koniaku albo czegoś koszernego i poprosić o prezydencję w Częstochowie bo z tym Tadeuszem to już nijak wytrzymać się nie da.
          Pod rozwagę poddając
          pozdrawiam,
          Dyzio.
        • Gość: Alicja Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 10:59
          Co ty możesz wiedziec o tym kto ile zdobędzie? Mówimy w tym temacie o kandydacie, a ja akurat zagłosowałabym na Kuriposa wraz z moją rodziną. Osobniście nie widze innego kandydata. A na Matyjaszczyka nie oddalibyśmy ghłosów, gdyż sprowadziłby ze sobą swoją betonową, czerwoną armię. To dopiero bylioby zastępcy prezydenta i naczelnicy :/
          • Gość: łał Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 19:08
            Kurpios szans zadnych nie ma w przeciwienstwie do matyjaszczyka.
            Wygra i tak rozpondkowa.
            Twoje, twojej rodziny ani moje preferencje maja tutaj niewiele do
            gadania.
    • krzysp2508 Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 20.11.08, 09:03
      Marek Domagała. Widziałem z nim wywiad na temat Włókniarza, w którym dość dobrze
      się zaprezentował.
      • Gość: vincent Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:36
        Domagała? ha ha ha
        Bo dobrze mówił o Włokniarzu i sie zaprezentował to juz na prezia? Śmieszy jestes facet.
        • Gość: do dyziek 0 Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:24
          Zagadka nie do rozwiązania.
          A może cos więcej, dodasz
          • Gość: mnnbvc Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:17
            Temat bardzo poważny.Wypowiedzi wszystkich to kpina kompletna.
            • Gość: alebaba Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 13:41
              Tylko ANGRUSZ!!!!!
              • Gość: fikimiki Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 14:59
                Może by tak rzeczywiście podkupic jakiegoś prezydenta z
                wrocławia,rzeszowa czy innego miasta ,jezeli u nas nie ma
                kandydatów,a druga propozycja moze by sie znalazł jakiś madry gośc z
                czestochowskich uczelni(z wyłaczeniem polonijnej akademii)
                • Gość: sd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 19:13
                  Juz jednego specjaliste z uczelni mamy i caly czas slychac
                  narzekania. Wygra jakas stara morda bo mlode sa jeszcze slabo znane.
                  Wybory jak widac to ranking popularnosci.
                  • Gość: gmina Poczesna Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.poczesna.netcominternet.pl 21.11.08, 11:10
                    Weście naszego Krzysia Ujme.On wie jak rozkrecic biznes.
          • Gość: :-) Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 07:49
            Jaka zagadka? Przecież Dyzio wyrażnie napisał, że chodzi o Jerzego Urbana.
            Ja proponuję STOLTZMANA *(sorry, ale nie jestem pewna pisowni tego nazwiska).
      • Gość: Jakub Re: Kandydat na Prezydenta Kurpios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:51
        Domagała jest mądrym człowiekiem ale nie ma szans w pojedynku z Tadziem :/
        Jedynym doświadczonym kandydatem jest Piotr Kurpios !

------------------------------------------------------------------

kocham jestem kochany kto te słowa powie temu nie straszne wojny,wrogowie
    • Gość: j Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 13:14
      Temat jakby nie było bardzo poważny. Wybory już za dwa lata a wy sobie jaja
      robicie. No to będzie jak do tej pory. Cóż taki prezydent jacy mieszkańcy.
      Będziecie mieli "dobre miasto".
      • Gość: Franc Re:Ja wiem prawdziwy kandydat na Prezydenta Cz-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:34
        Sławek Drabik
      • Gość: sd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 00:39
        Tyle gadania a na glosowanie zmobilizuje sie tylko kosciol i
        przyboczni. Znowu rzadzic bedzie ktos o mentalnosci koscielnego
        organisty.
    • Gość: sebo Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkowa IP: *.chello.pl 21.11.08, 23:41
      Prezydent Piotrkowa siedział całe miesiące w areszcie a miasto doskonale
      funkcjonowało.
      • Gość: Ela Re: Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 08:32
        ANDRZEJ SZEWIŃSKI
        • pluto37 Re: Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkow 22.11.08, 14:43
          No i co?
          Bez WRONY ani rusz:))))))))))))
          To po co na chlopie strzepicie jezory? Widac to najlatwiej.
          Z takimi pomyslami, to Wrona ma szanse byc prezydentem miasta nawet
          po REINKARNACJI:))))))))
          • Gość: częstochowianin Re: Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 14:54
            Na pewno to akurat forum nie wykreuje żadnego kandydata na prezydenta. Nie od
            was zależy, jakie osoby będą startować. I na szczęście, bo to , co tu
            wypisujecie jest chore. Pociechą jest , że nikt poważny już was nie czyta, jak
            dawniej.
            • Gość: vox populi propozycje kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 22.11.08, 18:24
              widać że status quo będzie najlepszym rozwiązaniem
        • Gość: Tolek Re: Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkow IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.09, 07:53
          Ten facet do tej pory nie wie z jakiej partii został senatorem nie
          róbcie sobie jaj.
    • Gość: Tomek Re: Jedyny Kandydat na Prezydenta to Piotr Kurpios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 00:10

Piotr Kurpios - jest moim zdaniem bardzo dobrym kandydatem i jedynym który może
      wygrać z Tadziem a zarazem jest na tyle doświadczony w samorządzie że nie
      doprowadzi nas do większego zadłużenia Częstochowy. Dlatego mój głos i mojej
      rodziny poszedłby właśnie na niego.

Ale nie tylko on będzie startował:

Tadeusz Wrona - wolałbym żeby odszedł z polityki tego miasta bo tak naprawdę
      mało co zrobił (Wiadukt na makro? wybudowany ze środków UE i wkład własny makro
      wyłożyło, podobnie jest z całą resztą jak Kamienica kupiecka w alejach - ktoś
      kiedyś policzył że za 150lat się dopiero zwrócą te 14milionów - może byłoby
      lepiej sprzedać ją :) )

Halina Rozpondek - dobry kandydat, ale lepiej jej idzie na wiejskiej

Krzysztof Matyjaszczyk - dobry, młody ale nadal mało doświadczenia w samorządzie

i z PiS-u pewnie Giżyński, on Częstochowy nie lubi więc nie ma o czym gadać :D

Cała reszta nie przekroczy 5% (Raczek, Dobrakowski itp)

Teraz zastanówmy się na kogo zagłosować.
      Przynajmniej tak jak ja to widzę, mamy prezydenta bezpartyjnego i wygląda to tak
      że marszałek woli dawać pieniądze tam gdzie widzi w tym interes, jak widzi
      bezpartyjnego kandydata to jaki ma sens pomagać mu ??:> A jeśli będziemy mieć
      partyjnego (jak PO czy SLD) otrzymamy o wiele więcej pomocy finansowej na nowe
      inwestycje. Ale wszystko zależy od was :)

Pamiętajcie że polityka prowadzona przez Tadzia przez 2 ostatnie kadencje
      zadłużyła nasze miasto na tyle że dla Częstochowy w tym momencie jest lepiej nie
      wygrywać żadnych konkursów z UE.

Pozdrawiam :)
      • Gość: vinetou ;) Re: Jedyny Kandydat na Prezydenta to Piotr Kurpio IP: *.realestate.net.pl 03.01.09, 00:28
        Zdecydowanie Piotr Kurpios. Klasa sama w sobie i Wrona z nim polegnie, bo to jedyny rozsadny kontrkandydat. Będzie dobrym gospodarzem.
        • Gość: kwik Re: Jedyny Kandydat na Prezydenta to Piotr Kurpio IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.09, 01:13
          oddajmy władze młodym
          Maja wykształcenie, swieże umysły nie sa moherowi

Krzysztof MATYJASZCZYK
          • Gość: Ameno Co do Tadka IP: *.rev.inds.pl 03.01.09, 01:51
            Wytłumaczcie mi jedno.Wszyscy jestescie przeciwko Wronie i nie
            chcecie go na prezydenta.Tez jestem przciwny temu zeby ten czlowiek
            byl prezydentem tego miasta,tylko dziwi mnie caly czas jedno(?)
            Czemu w demokratycznych wyborach on wygrywa??? Skoro wszyscy sa
            przeciwko to czemu wygrywa??? LUDZIE opanujcie sie i zastanowcie sie
            co zrobic zeby Czestochowa byla naprawde dobrym miastem a nie
            panstwem koscielnym!!!!
            • Gość: ja Re: Co do Tadka IP: *.prenet.pl 03.01.09, 07:37
              Artur Warzocha!!!
              Najlepszy kandydat!
              • Gość: picia Re: Co do Tadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 17:28
                popieram
                młody, sensowny
              • Gość: gość Re: Co do Tadka IP: *.centertel.pl 04.01.09, 15:31
                jak Warzocha, to może być i Warzochowa... Anna. Na jedno wychodzi
              • secesja44 warzocha - ten od złomu babuni? 28.03.09, 00:39
                Lepiej z daleka od niego. Przehandlował cały złom babuni, a było tego kilka wagonów.
          • Gość: gizmo Re: Tylko Krzychu Matyjaszczyk!!! IP: *.rev.inds.pl 03.01.09, 10:59
            innego rozsądniejszego kandydata nie widać na horyzoncie...
            • Gość: jacek_wu Re: Tylko Krzychu Matyjaszczyk!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:02
              Wydaje się, że dla przywrócenia równowagi ideologicznej w mieście i zmiany
              wynikających z tego priorytetów i kierunków rozwoju oraz
              przemiany organizacyjnej, intelektualnej i mentalnej magistratu, jest to
              kandydatura ze wszech miar godna rozważenia. Miastu potrzebny jest sprawny,
              bezkompromisowy wojownik, a nie kustosz zasobów.
    • Gość: Edek nie od kredek Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.rev.inds.pl 03.01.09, 01:53
      Ja proponuje obecnego wójta Gminy Herby Romana Banducha.Jest wójtem
      choć z tego co wiem ma kilka spraw w sądzie ale nic go nie rusza...
      • Gość: Maniek Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 16:45
        Ja proponuję Angrusza. Od wielu miesięcy jest moim ulubieńcem na forum. Słodycz
        płynąca z jego wypowiedzi jest miodem na moje serce. Skrajnie właściwe poglądy
        idące w parze z nieograniczoną niczym wiedzą, sprawiają że ów poliglota wydaje
        się jedynym prawowitym następcą Tadzia.

P.S.
        Zgadnijcie ile musiałem wypić żeby to napisać ?? :)
        • Gość: steve Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 195.205.202.* 03.01.09, 17:22
          JACEK KRAWCZYK czyli forumowy ulisses, młody, sensowny i z pasją
          • Gość: częstochowianin Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.prenet.pl 04.01.09, 09:00
            Artur Warzocha , ładny ,młody , mądry , już doświadczony na różnych
            stanowiskach no i ma wieeeelkie plecy, a Wrona chyba za nim nie przepada.
            Popieram i zagłosuję tylko niech go wylansują .
            • Gość: bb Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 13:14
              Ta ;) Kto to ten Warzocha? Bo ja tu widze ze juz drugi raz z tego samego IP bylo
              o nim napisane.

Ja osobiscie jestem zawiedziony ze czestochowska Polske XXI "zaklepali" juz
              Wrony, Marandy i inne towarzystwo naszego obecnego prezydenta. Mialem nadzieje
              ze pojda tam sensowni ludzie jak np. Domagala czy Kurpios. O tym pierwszym juz
              ktos pisal wysmiewajac wywiad w sprawie Wlokniarza ;) To zapraszam do obejrzenia
              innych: krotko, sensownie, na temat i czesto kontrowersyjnie choc slusznie. Jego
              przeciwienstwo to Kurpios, czyli czlowiek zyjacy polityka, doswiadczony. No ale
              szkoda ze obaj w "partyjnym betonie" czyli PO i PiS, a nie wlasnie tej ww. P21
              ktora byla szansa dla takich osob.

Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: gość Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:16
                Przecież zarówno Domagała jak i Kurpios mogą wystąpić ze swoich partii i wejść
                do stowarzyszenia 21.Kto ich trzyma? Ciekawe, co by tam robili i kto by ich
                wspierał, bo z tego , co widać. to Wrona, Maranda, Miarzyński, Adam Markowski,
                Ruksza , Chmielarz , całkiem się w to zaangażowali i liczą na pomoc
                Karasiewicza, zdrajcy z PiS-u, który wypromował się z ich listy, wykorzystał
                wszystko, co tylko mógł, a teraz jak tchórz się zachowuje.Powiat lubliniecki
                nie chce go na swoim terenie. Elektoratu musi szukać w Częstochowie, a tu
                zdrajców wielu...
          • jacek_wu Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 04.01.09, 11:27
            J.Krawczyk świetnie rokuje i jest niewątpliwie nadzieją na lepsze czasy.
            Potrzeba mu jeszcze praktyki w samorządzie, okres romantyczno- idealistyczny nie
            wystarczy. Ale jestem przekonany,że za 8-10 lat nie będzie miał sobie równych i
            wówczas kadencjami Wrony będziemy straszyć niegrzeczne dzieci.
            • Gość: steve Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 195.205.202.* 04.01.09, 15:35
              jacek_wu napisał:

>za 8-10 lat nie będzie miał sobie równych i
              wówczas kadencjami Wrony będziemy straszyć niegrzeczne dzieci.

za 8-10 lat to miasto będzie w ruinie, jeśli wcześniej nie znajdzie sie dobry gospodarz
              • jacek_wu Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 04.01.09, 19:14
                Absolutnie się zgadzam z Twoimi obawami, ale to była moja prognoza długofalowa
                dot. J. Krawczyka. Zakładam równocześnie,że Wrona nie obejmie już prezydentury,
                na rzecz kogoś z pary Domagała-Matyjaszczyk.
    • Gość: Mister Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 09:24
      ten kandydat bedzie najlapszy Ędward Ącki
    • Gość: Naiwny Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent miasta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 13:30
      A czy naprawdę potrzebna jest w tym mieście taka funkcja jak
      prezydent miasta? Po co wam potrzebny ten urząd? Ile on kosztuje
      rocznie podatników? Ile razy byliście u dotychczasowych prezydentów
      i co załatwiliście?
      Ja nie wierzę w żadne "nowe" wybory, "nowe" nazwiska i "nowy" styl
      myślenia i rządzenia. Na wybory i tak nie pójdę. Nie dam wykiwać
      się "nowymi" obietnicami i "nowymi" nazwiskami. mam to w 4 literach,
      tak jak oni mnie mają. nawet mi się już krytykować nie chce, bo co
      to da? i tak nowy kandydat musi mieć "namaszczenie" Kościoła,
      biznesu, kilku dyrektorów i polityków.
      A wy do wyborów gnajcie. przynajmniej później będziecie
      mieli "prawo" sobie pokrytykować.
      Naiwny
      • jacek_wu Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia 04.01.09, 14:07
        Spójrz na inne miasta, nawet te mniejsze, przestań być skutkiem i przyczyną
        równocześnie, bo taka rola to żadna legitymacja w dyskusji.
        • Gość: Sowa Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 14:32
          Ja bym chciał Korwina -Mikke
          • jacek_wu Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia 04.01.09, 14:45
            Wymarzony kandydat, ale Krakowa nie rzuci.
            • Gość: sąsiad Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 19:28
              Ja propopuję wójta z Lelowa.Zaraz z zapyziałego miasta Częstochowa zostanie
              miastem królewskim
              • Gość: Sli Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.com.pl 05.01.09, 11:23
                A kto to jest ten Kurpios? i co teraz robi?, dużo się o Nim tutaj
                mówi.
                • Gość: Killy Gonzales Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 12:02
                  Piotr Kurpios to Przewodniczący Rady Miasta Częstochowy. Jest chyba radnym z największym doświadczeniem samorządowym o olbrzymią wiedzą o mieście i jego problemach. Super człowiek, ma poukładane w głowie, ma wizję jak powinno wyglądać miasto, nie jest tyłkowłazem jak Tadzio. Do tego ma szucunek wsród wszystkich radnych i bardzo wielu urzędników. To idealny kandydat.

www.czestochowa.pl/rada_miasta/rada/przewodniczacy
                  • Gość: już to widzę Nie zawsze "nowe" musi być lepsze IP: 212.87.232.* 05.01.09, 12:19
                    Odnoszę wrażenie, że ta nagonka na p. Wrone ma jeden cel.
                    Wstawić na stołeczek "nowego" (czytaj starego) człowieka z Rady
                    Miasta. Zwykła walka o stołki.
                    Komuś tam, może żeby zaimponować małżonce, zamarzyła sie
                    funkcja "prezydenta miasta". A jego poplecznicy nie mogą się już
                    doczekać, kiedy wskoczy "nowe" na stołeczek i może im też coś
                    skapnie z "pańskiego stołu". No bo teraz nie mogą się za
                    bardzo "ustawić". Stołki poblokowane i pozajmowane przez inne
                    towrzystwo.
                    Ciekawe kto walczyłby o te miejskie stołki, gdyby trzeba było
                    działać społecznie dla MIASTA i LUDZI. he he
                  • Gość: Sli Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.com.pl 05.01.09, 12:43
                    Takiego kandydata nam dokładnie potrzeba, co by miał troszkę inne
                    spojżenie niż dotychczasowy "Mocarz".Więcej prywatyzacji, wizja
                    nowoczesnego miasta nie tylko pielgrzymi i kościół.
                    • Gość: buuu Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.prenet.pl 05.01.09, 15:49
                      www.kleszczow.pl tam są mądre głowy, byłam tam przejazdem i jest
                      tam przepięknie zagospodarowane! a tutaj nie znam nikogo, wiec i
                      głosowac nie pojde. Moim zdaniem nalezaloby zrobic konkurs
                      ogólnopolski, ale już widze tłumy...
                      • Gość: franek Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.09, 19:00
                        Ktoś z byłego Komitetu Partii :)) - jakiś obecny wroniak i Żyd.
                        • Gość: masti Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 20:59
                          Mysle, ze na kolejne wybory samorzadowe musi isc jak najwiecej
                          ludzi ! bo w przeciwnym wypadku moze sie nic w miescie nie zmienic i
                          trzeba wybrac kogos lebskiego, kogos komu sie bedzie chcialo i
                          bedzie mial pomysly ... a nie jakis tam nauczyciel historii, dla
                          ktorego poza Jasna Gora nie istnieje nic. Spojrzecie na taki
                          Wroclaw ! Na Dutkiewicza !
                          • Gość: Tomek Re: Prezydentem Piotr Kurpios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:49
                            Słuchajcie nawet gdyby był ktoś lepszy (gdyby) i wystartowałby to nikt nie
                            pokona Wrony !!! Tylko może to uczynić Piotr Kurpios nawet jeśli nie chcecie
                            głosować na niego to i tak to zróbcie dla dobra miasta by jednego ptaszka
                            zrzucić z fotela !! Coś się musi zmienić, po 4 latach Wrony Już nie będzie i za
                            6 lat będzie okazja by zagłosować na kogoś takiego jak Jacek Krawczyk czy
                            Krzysztof Matyjaszczyk.

Młodość, wierność, pasja :)
    • Gość: rkss Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 11:55
      www.bowbelt.za.pl/A1/ olbrychski
    • Gość: Dana Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.01.09, 17:44
      Paweeł Klimek to młodośc, jednoczesnie doswiadczenie europejskie ,i otwartośc na ludz.
      • Gość: iksiński Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.realestate.net.pl 11.01.09, 20:04
        Paweł vel Dana, daruj sobie pijarek :)
    • Gość: muk Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 195.205.202.* 11.01.09, 22:06
      Czy w tym 250-cio tysięcznym miasteczku nie ma już chętnych do objęcia tego
      urzędu. Musi to być już ktoś umoczony w tym szambie. Do wyborów jeszcze dwa lata
      i można chyba wypromować kogoś naprawdę wartościowego.
      • Gość: tom Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.gre.pl 11.01.09, 22:23
        Paweł Klimek tj. dobry pomysł, wyjątkowo dobry,
    • Gość: Przema Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 02:54
      Konrad Głębocki jedyny człowiek, który robi cokolwiek w celu
      odzyskania przez Częstochowę województwa! Ma właściwe wykształcenie,
      doświadczenie i zapał!
      • Gość: obserwer Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 11:53
        Oj, chyba nie .
      • jacek_wu Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 12.01.09, 14:17
        Gość portalu: Przema napisał(a):

> Konrad Głębocki jedyny człowiek, który robi cokolwiek w celu
        > odzyskania przez Częstochowę województwa! Ma właściwe wykształcenie,
        > doświadczenie i zapał!
        Próba zbudowania kapitału politycznego i wizerunku na podstawie fantasmagorii o
        restytucji województwa jako jedynego panaceum na problemy miasta sugeruje
        jednoznacznie, że z walorów o których wspomniano radny Głębocki posiada tylko
        ten trzeci i przez to wykonuje kawał solidnej, nikomu nie potrzebnej roboty.
        Wystarczy już jeden nawiedzony narcyz.
      • Gość: Jaco Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:57
        Przema, masz rację :) Ale jako Prezydent nie utworzy go :P To w kompetencji
        Posłów a nie prezydenta :)
        A poza tym jak ma ktoś wystartować z Wspólnoty, przecież Tadek uzna to za zdradę
        :P:P

• Gość: Przema Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.09, 19:17
          To prawda, ale zadanie minimum mnie nie interesuje.
          Należy wyczyścić wszystkich "wroniaków", "PO-wiaków", "PiS-iaków", "komuchów" i
          pozbawić ich możliwości decydowania o naszym mieście. Bagno to.
          • Gość: kara Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 10:48
            No i zostaje nam tylko Matka Boska !?
            • Gość: TYM Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.chello.pl 27.03.09, 17:28
              albo?przylaczyc wies czestochowa do miasta Lodz i co powiecie o tym
              pomysle czestochowa powiat miasta Lodzi?
              • Gość: gość Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.prenet.pl 27.03.09, 20:05
                tylko Szymon Giżyński albo Jadwiga Wiśniewska !!!
                • Gość: WD Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 13:08
                  No i oczywiście Wiktor Dmuchowski
                  • Gość: Kat i Mieszkaniec Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 212.87.244.* 28.03.09, 14:11
                    Nieeeeeeeeeeee. Co to za kandydat?. Proponuję autora tekstu ,, Jasiu ,,. Tak ,
                    dobry pomysł wieś Częstochowa , zrobimy ulice i chodniki , latanie i Szklane
                    domy , posprzątamy śmieci przy Kucelince ( również gdzie indziej ), będziemy
                    mieli dużo kasy. Ciekawe czy jak Radni nie będą chcieli mieć wsi ,i tu teraz
                    pytanie czy jest coś poniżej?.Wnioskuję o , nie o wieś , ale o osiedle , wtedy
                    będziemy mieć jeszcze więcej kasy. Jakie to proste.,,Jasiu,, , dogadamy się , Ty
                    albo ja Prezydent ( mnie się się nie podoba Sołtys, bo wtedy nie ma zastępcy ),
                    dogadamy się kto pierwszy, później wybierzemy resztę. Będziemy wtedy tylko
                    wydawali , wydawali i wydawali. Dobre, świetlana przyszłość , na końcu
                    wylądujemy w jaskini.
                    • Gość: abc Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 195.88.28.* 28.03.09, 16:08
                      pan W. ma jeszcze 2 lata, wiec zobaczycie na co go stac!!!! ale..
                      pod koniec kadencji:D
                      • donald-marzy Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) 28.03.09, 16:32
                        już widać że na dużo go stać. pracuje chłop 24 h na dobe, widać że
                        dobro miasta leży mu na sercu jak na pewno nikomu z tego forum
                      • Gość: WD Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 16:39
                        Stać na dużo ? Chyba, że przygotował na swoje miejsce bliźniaka.
                        • Gość: Prawda Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 89.174.23.* 29.03.09, 13:46
                          Odwiedzam domu jednorodzinny swych rodziców bez wzgledu na pogodę
                          czy pory roku, dzielnica ta jest gdzie Pan Wronana jest nie tylko
                          Prezydentem Cz-wy ale przede wszystkim Radnym . Światło uliczne
                          założyli nam dopiero po czterdziestu pięciu latach, a sam w/w
                          obiecywał co zaczynał swoją przecudnej urody kadęcję co to nie
                          zdziała.... Jedynie to się wywiązywał , nie zapominał tylko o
                          corocznym wzroście podniesienia podatku od nieruchomości.Ulicę to
                          mamy przedpotopową gzie dziura dziurę goni. Ba nie jest ujęta w
                          ośniżaniu miasta bo po co nie mówiąc o innych bolączkach ludzi
                          starszych.
                          Temu Panu to ja już diękuję i życzę mu aby jego dalsze owoce pracy
                          i życia wyglądały jak nasza piękna ulica Ugody.
                        • Gość: kropek Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 20:07
                          może znów wiadukt przed dogrywką otworzy? Bo stulatki, z którymi tańcuje,
                          zamiast zabiegać o inwestorów i tworzyć miejsca pracy, szczególnie dla młodych
                          uciekających w ilości ok. 1-1,5 tys. rocznie, na pewno na niego swój głos oddadzą...
            • Gość: awd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 212.87.240.* 02.04.09, 12:49
              Chciałbym zwrócić uwagę, że kler za pysk złapać może i chce tylko lewica, czyli SLD.
    • Gość: weteran Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 18:37
      Były poseł SLD Jacek Kasprzyk. Co wy na taką kandydaturę???
      • Gość: hahaha Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 19:34
        Kasprzyk z SLD - hahahahahaha!!!
        Przeminęło z wiatrem!
        Stop demagogom!
    • Gość: Łukasiński W. Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.chello.pl 28.03.09, 20:20
      przecież Kasprzyk to poseł z zawodu, chociaż w dobie kryzysu to
      pewnie i stanowiskiem prezydenta nie pogardziłby, ale kto go na nie
      wybierze... a gdyby nawet go ktoś wybrał to mielibyśmy prezydenta
      gorszego nawet od samego Marasa
      • Gość: WD Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 22:16
        Więc, chyba będę nim ja. Innej możliwości tu nie ma !
        • Gość: Wiktor Dmuchowski Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 22:35
          Nie mam wyjścia - będę kandydował na prezydenta Częstochowy ! Nie widzę nikogo
          sensownego wokół siebie, serio !
          • Gość: ja Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 23:44
            No wreszcie, czekamy na to Wiktorze! Obyś umiał sensownie zarządzać miastem,
            dbać o jego budżet, odpowiadać(osobiscie) za wydane pieniądze z budżetu i
            kształtować wizję miasta dla wszystkich mieszkańców, a nie tylko dla siebie. To
            sie wydaje takie proste - a jest cholernie trudne. Ale startuj - powodzenia
            • Gość: Wiktor Dmuchowski Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 01:15
              Dziękuję, na pewno sprostam, bo jestem z Kresów ! Piłsudski też nim był.
              • Gość: Wiktor Dmuchowski Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 01:20
                Wyastarczy amatorstwa! Przebaczcie mi Rodacy !
                • Gość: do WD Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 09:34
                  A obywatelstwo polskie u tiebia jest...........
                  • Gość: gość Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.prenet.pl 29.03.09, 16:40
                    Tylko Wielki Szymon G. to najlepszy kandydat a vice - Jadwiga W.
                    2 vice Artur W. i mamy urząd .- popieramy?
                    • Gość: jack Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 19:04
                      Ciągle te same nazwiska, i z lewej,i z prawej. Aż się boję ,że niektórych będziemy klonować...............
                      • Gość: Karrr... Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 20:17
                        Prześledźcie Państwo na forum kiedy i kto zapoczątkował krytykę prezedenta
                        miasta, ta osoba na pewno zostanie jego następcą czy komuś się to podoba czy nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka