majkel333 19.11.08, 00:11 Proszę o podawanie nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasiu... Ja mam inną propozycję! IP: *.pools.arcor-ip.net 19.11.08, 17:44 Odebrano Częstochowie status miasta wojewódzkiego, to pójdźmy dalej. Niech Częstochowa odda prawa miejskie. I tak o Częstochowie mówią: "największa wieś z tramwajem". Wbrew pozorom sytuacja wcale nie jest niekorzystna. Zamiast nielubianego prezydenta byłby po prostu Sołtys, urzędujący jak każdy sołtys w swoim oznaczonym tabliczką domu. Wyobrażacie sobie jakie oszczędności? Częstochowa, jako wieś mogłaby szeroko korzystać ze wspólnotowych dotacji, przeznaczonych właśnie na rozwój wsi. Myślę, że od razu by się poprawił np. stan dróg we wsi. Teraz wyraźnie widać, w któym momencie kończy się miasto Częstochowa i zaczyna np. gmina Konopiska. Drogi od razu równiejsze, z chodniczkami. Gdyby Częstochowa była wsią, to możliwe, że podobne różnice by się zatarły. Poza tym jest teraz moda na mieszkanie "poza miastem" gdyby Częstochowa oddała prawa miejskie wszyscy od razu, zgodnie z trendem moglibyśmy mówić, że mieszkamy właśnie poza miastem. Jako wieś Częstochowa mogłaby bardzo wiele osiągnąć. Może jest sens z praw miejskich zrezygnować. Skoro miasto nie umie wykorzystać atrybutów miejskości, to może niech odda prawa miejskie i stanie się po prostu wsią. Może we wsi Częstochowa będzie się żyło lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 18:19 Rety!!! - Jasiu, Ty mosz recht. Ale jest problem: od godziny zastanawiam się, jakie nazwisko podać założycielowi wątku i bracie - dup.....a zimna, nie widzę żadnego nadającego się na sołtysa tej wiochy, że o innej funkcji nie wspomnę. Co oczywiście nie znaczy, że dotychczasowy Tadeusz ma na w/w stanowisku pozostać, uchowaj Boże. Ale poczekajmy, może ktoś podsunie coś, co ma ręce i nogi. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
njurek7 lepsza propozycja. 19.11.08, 18:37 Czytałem kiedyś na tym forum,że taki dobry wójt jest w Rędzinach. Proponuję: Przyłączyć Częstochowę do gminy Rędziny,lub do miasta Blachownia,a może do Kłobucka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: lepsza propozycja. 20.11.08, 10:41 masz racje njurek7 . Cz-wę należy przyłączyc do Rędzin. Jaką mielibyśmy komunikacje i jakie drogi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: lepsza propozycja. IP: 195.205.202.* 03.01.09, 09:42 Już niedługo. Wszystko wskazuje na to, że MPK przejmie GZK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.icis.pcz.pl 19.11.08, 19:02 Gadasz jak walniety jasiu - Czestochowa jest przede wszystkim taka jacy sa mieszkancy, a takze wladze. Jesli mieszkancy nie nadaja sie do niczego, to niech powiedza - nie doroslismy do niczego, mozemy byc co najwyzej mieszkancami podjasnogorskiej osady, to zadowala nasze ambicje i potrzeby ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.icis.pcz.pl 19.11.08, 19:05 P.S. Momentami nie rozumiem niektorych Czestochowian i ich braku wszelkiej ambicji - widac rzeczywiscie ze zycie w cienu JG odcisnelo glebokie slady na ich sposobie myslenia - brrr - niekiedy az sie wzdrygam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.alfanet24.pl 19.11.08, 21:43 W Redzinach dobry wojt? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ja mam inną propozycję! IP: *.centertel.pl 04.01.09, 15:25 Dobry to jest z niego krętacz.Znany bardzo dobrze z chamstwa i prostactwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fogg I co? Doba się ku końcowi chyli a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 23:17 kandydata nie ma? Co mądrzejsi znaczy się wyjechali? A propos dróg: nie tylko na granicy z Konopiskami widać gdzie owa granica jest. To samo na granicy z gminą Blachownia i Rędziny. A nawet na granicy z Mykanowem. Myślałem, że już w Kiedrzynie się wreszcie za te wyboje wzięli, bo i rynienki na brzegach, żeby woda po ulewach nie wyrywała pobocza i nowa nawierzchnia, a tu masz babo placek ... skończyło się na tablicy informującej, że właśnie zaczyna się Częstochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jasiu Dobry pomysł warto przemyśleć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:05 Ty całkiem z sensem gaworzysz!, bez ironii z mojej strony, otóż znam wsie (wyglądające jak piękne miasteczka w Niemczech, które wcale nie chcą być miastem!) dlaczego ano dlatego że tracą dotacje i to bardzo duże a będąc wsią maja duże dotacje i się świetnie rozwijają) także jasiu twój pomysł jest bardzo trafiony i ja go popieram . Veni Vidi Vici! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 21:51 Moze pan Kucharski obecny wojt gm olsztyn. Potrafil cos efektywnie zrobic dla gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 94.251.128.* 19.11.08, 23:34 Fajnie, a na vice proponuję pana Sitaka. Będzie błyskotliwie i wybuchowo. Obaj panowie doskonale wiedzą jak kręci się lody, to może przy okazji ukręcili by coś dla miasta? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 08:12 Lepsze lody i korzysci niz ich brak. Ogolnie to przydal by sie jakis sprawny gospodarz z gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achu Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 94.251.133.* 19.11.08, 21:52 P.Kurpios Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.sfc.pl 19.11.08, 22:25 Wójt Wręczycy i drogi od razu byłyby lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Kandydat na Prezydenta Cz-wy (Tadeusz Wrona!) IP: *.chello.pl 22.11.08, 18:19 a idźżesz ty mi z kurpiosem... przecież on zdania nie potrafi logicznie sklecić... lekarzem też jest beznadziejnym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:35 Autor tego postu, albo robi wywiad dla swego pryncypała, albo nie wiem co robić? Jedni piszą, że nie mam w tym mieście ludzi ambitnych - odpowiem tak , jest ich bardzo dużo i ze względu na swoją ambicie nie pchają się tam gdzie pełno miernot, jednostki te nie będę wymieniał bo są powszechnie znane i często opisywane na forum. Kto mądrzejszy ten trzyma się z daleka od tego towarzystwa, to nie znaczy że to dobre rozwiązanie, a ze miernoty stanowią większosć tego miasta to też i miernot opanowały to miasto. Nazwiska można pisać - wg książki telefonicznej od a do z, ale nie każdy będzie się nadawał, mam nadzieję, że dostrzeżecie ostatnie poczynania oraz osiągnięcia lokalnej władzy - zarządu miasta, radnych, posłów i senatorów, ich chore pomysły typu powrót województwa, uniwersytet, itd... ludziska bądzcie realistami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:37 Sławomir Drabik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:55 Jest taki facet, z werwą, pełen chęci do działania, pochodzi z Białegostoku, lubi swetry, ma gadane, jest medialny, to jest gość dobry dla tej mieściny zwanej "dobre miasto", no i ma własny samochód marki żuk, tańszy w utrzymaniu niz wolkswagen z kierowcą! Odpowiedz Link Zgłoś
majkel333 Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 19.11.08, 23:33 A ja liczyłem na poważne odpowiedzi :-/ Czy na prawdę w tym mieście nie ma komu rządzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoSC Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.prenet.pl 27.03.09, 20:09 Włodzimierz Skalik lub Lech Małagowski Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.realestate.net.pl 19.11.08, 23:58 Piotr Kurpios. Jedyny, który może wygrać z Tadeuszem i w dodatku bardzo doswiadczony samorządowo. Dalej długu, długo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
lele_polelum Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios 20.11.08, 00:15 Dobry Boże tylko nie Kurpios.... Pan doktor już dwa razy udowodnił,jak potrafi wygrywać wybory. Kurpios może i sympatyczny,trochę nawet i szarmancki,ale żeby być prezydentem miasta w szczególności, by wygrać wybory, trzeba mieć przysłowiowe... (tu można sobie wstawić wedle uznania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agacki Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 10:32 Szarmancki, szanowany, bez przyslowiowych....? Alez Panowie kto jak kto ale pan doktor udwodnil, ze jest pierwszorzednym mezczyzna. Zeszloroczne swieto zmarlych swietowal w gronie kolegow szkolych w lokalnym klubie z dziewczynkami. Swoja droga dobry termin na tego rodzaju relaksik. A moze tak kolejna afera rozporkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łał Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 08:14 Predzej matyjaszczyk wygra. Kurpios nie przekroczy 5%. Swoja droga to rozpadkowa pewnie tez wystartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_0 Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios 20.11.08, 09:00 A ja sobie przypomniałem jednego takiego co się do władzy nie pcha, kradł nie będzie bo kasy ma oporowo, pije z Michnikiem oraz z paroma innymi ze służb które jak na razie jeszcze trzęsą tym krajem choć z tylnego siedzenia i znając jego poglądy - pogoni Nowaka od kasy z naszych podatków. Ale to wszystko pryszcz. Gość nikogo się nie boi i to jest jego główną zaletą. A i rzeczy po imieniu nazwać potrafi co niektórzy za złe mu poczytują, nie wiem czemu. Tylko cholera jest problem: czy przyjął by propozycje zostania prezydentem tego miasta????? Proponuję zebrać sto tysięcy podpisów i wysłać do Jerzego Urbana razem z flaszką dobrego koniaku albo czegoś koszernego i poprosić o prezydencję w Częstochowie bo z tym Tadeuszem to już nijak wytrzymać się nie da. Pod rozwagę poddając pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 10:59 Co ty możesz wiedziec o tym kto ile zdobędzie? Mówimy w tym temacie o kandydacie, a ja akurat zagłosowałabym na Kuriposa wraz z moją rodziną. Osobniście nie widze innego kandydata. A na Matyjaszczyka nie oddalibyśmy ghłosów, gdyż sprowadziłby ze sobą swoją betonową, czerwoną armię. To dopiero bylioby zastępcy prezydenta i naczelnicy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łał Re: Kandydat na Prezydenta Piotr Kurpios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 19:08 Kurpios szans zadnych nie ma w przeciwienstwie do matyjaszczyka. Wygra i tak rozpondkowa. Twoje, twojej rodziny ani moje preferencje maja tutaj niewiele do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysp2508 Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 20.11.08, 09:03 Marek Domagała. Widziałem z nim wywiad na temat Włókniarza, w którym dość dobrze się zaprezentował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vincent Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:36 Domagała? ha ha ha Bo dobrze mówił o Włokniarzu i sie zaprezentował to juz na prezia? Śmieszy jestes facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dyziek 0 Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:24 Zagadka nie do rozwiązania. A może cos więcej, dodasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnnbvc Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:17 Temat bardzo poważny.Wypowiedzi wszystkich to kpina kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alebaba Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 13:41 Tylko ANGRUSZ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikimiki Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 14:59 Może by tak rzeczywiście podkupic jakiegoś prezydenta z wrocławia,rzeszowa czy innego miasta ,jezeli u nas nie ma kandydatów,a druga propozycja moze by sie znalazł jakiś madry gośc z czestochowskich uczelni(z wyłaczeniem polonijnej akademii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 19:13 Juz jednego specjaliste z uczelni mamy i caly czas slychac narzekania. Wygra jakas stara morda bo mlode sa jeszcze slabo znane. Wybory jak widac to ranking popularnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmina Poczesna Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.poczesna.netcominternet.pl 21.11.08, 11:10 Weście naszego Krzysia Ujme.On wie jak rozkrecic biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 07:49 Jaka zagadka? Przecież Dyzio wyrażnie napisał, że chodzi o Jerzego Urbana. Ja proponuję STOLTZMANA *(sorry, ale nie jestem pewna pisowni tego nazwiska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Kandydat na Prezydenta Kurpios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:51 Domagała jest mądrym człowiekiem ale nie ma szans w pojedynku z Tadziem :/ Jedynym doświadczonym kandydatem jest Piotr Kurpios ! ------------------------------------------------------------------ kocham jestem kochany kto te słowa powie temu nie straszne wojny,wrogowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 13:14 Temat jakby nie było bardzo poważny. Wybory już za dwa lata a wy sobie jaja robicie. No to będzie jak do tej pory. Cóż taki prezydent jacy mieszkańcy. Będziecie mieli "dobre miasto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc Re:Ja wiem prawdziwy kandydat na Prezydenta Cz-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:34 Sławek Drabik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 00:39 Tyle gadania a na glosowanie zmobilizuje sie tylko kosciol i przyboczni. Znowu rzadzic bedzie ktos o mentalnosci koscielnego organisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkowa IP: *.chello.pl 21.11.08, 23:41 Prezydent Piotrkowa siedział całe miesiące w areszcie a miasto doskonale funkcjonowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 08:32 ANDRZEJ SZEWIŃSKI Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkow 22.11.08, 14:43 No i co? Bez WRONY ani rusz:)))))))))))) To po co na chlopie strzepicie jezory? Widac to najlatwiej. Z takimi pomyslami, to Wrona ma szanse byc prezydentem miasta nawet po REINKARNACJI:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 14:54 Na pewno to akurat forum nie wykreuje żadnego kandydata na prezydenta. Nie od was zależy, jakie osoby będą startować. I na szczęście, bo to , co tu wypisujecie jest chore. Pociechą jest , że nikt poważny już was nie czyta, jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi propozycje kandydata na prezydenta IP: *.chello.pl 22.11.08, 18:24 widać że status quo będzie najlepszym rozwiązaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Trzeba znależć haka na Wronę - casus Piotrkow IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.09, 07:53 Ten facet do tej pory nie wie z jakiej partii został senatorem nie róbcie sobie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jedyny Kandydat na Prezydenta to Piotr Kurpios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 00:10 Piotr Kurpios - jest moim zdaniem bardzo dobrym kandydatem i jedynym który może wygrać z Tadziem a zarazem jest na tyle doświadczony w samorządzie że nie doprowadzi nas do większego zadłużenia Częstochowy. Dlatego mój głos i mojej rodziny poszedłby właśnie na niego. Ale nie tylko on będzie startował: Tadeusz Wrona - wolałbym żeby odszedł z polityki tego miasta bo tak naprawdę mało co zrobił (Wiadukt na makro? wybudowany ze środków UE i wkład własny makro wyłożyło, podobnie jest z całą resztą jak Kamienica kupiecka w alejach - ktoś kiedyś policzył że za 150lat się dopiero zwrócą te 14milionów - może byłoby lepiej sprzedać ją :) ) Halina Rozpondek - dobry kandydat, ale lepiej jej idzie na wiejskiej Krzysztof Matyjaszczyk - dobry, młody ale nadal mało doświadczenia w samorządzie i z PiS-u pewnie Giżyński, on Częstochowy nie lubi więc nie ma o czym gadać :D Cała reszta nie przekroczy 5% (Raczek, Dobrakowski itp) Teraz zastanówmy się na kogo zagłosować. Przynajmniej tak jak ja to widzę, mamy prezydenta bezpartyjnego i wygląda to tak że marszałek woli dawać pieniądze tam gdzie widzi w tym interes, jak widzi bezpartyjnego kandydata to jaki ma sens pomagać mu ??:> A jeśli będziemy mieć partyjnego (jak PO czy SLD) otrzymamy o wiele więcej pomocy finansowej na nowe inwestycje. Ale wszystko zależy od was :) Pamiętajcie że polityka prowadzona przez Tadzia przez 2 ostatnie kadencje zadłużyła nasze miasto na tyle że dla Częstochowy w tym momencie jest lepiej nie wygrywać żadnych konkursów z UE. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinetou ;) Re: Jedyny Kandydat na Prezydenta to Piotr Kurpio IP: *.realestate.net.pl 03.01.09, 00:28 Zdecydowanie Piotr Kurpios. Klasa sama w sobie i Wrona z nim polegnie, bo to jedyny rozsadny kontrkandydat. Będzie dobrym gospodarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwik Re: Jedyny Kandydat na Prezydenta to Piotr Kurpio IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.09, 01:13 oddajmy władze młodym Maja wykształcenie, swieże umysły nie sa moherowi Krzysztof MATYJASZCZYK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ameno Co do Tadka IP: *.rev.inds.pl 03.01.09, 01:51 Wytłumaczcie mi jedno.Wszyscy jestescie przeciwko Wronie i nie chcecie go na prezydenta.Tez jestem przciwny temu zeby ten czlowiek byl prezydentem tego miasta,tylko dziwi mnie caly czas jedno(?) Czemu w demokratycznych wyborach on wygrywa??? Skoro wszyscy sa przeciwko to czemu wygrywa??? LUDZIE opanujcie sie i zastanowcie sie co zrobic zeby Czestochowa byla naprawde dobrym miastem a nie panstwem koscielnym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co do Tadka IP: *.prenet.pl 03.01.09, 07:37 Artur Warzocha!!! Najlepszy kandydat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picia Re: Co do Tadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 17:28 popieram młody, sensowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co do Tadka IP: *.centertel.pl 04.01.09, 15:31 jak Warzocha, to może być i Warzochowa... Anna. Na jedno wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
secesja44 warzocha - ten od złomu babuni? 28.03.09, 00:39 Lepiej z daleka od niego. Przehandlował cały złom babuni, a było tego kilka wagonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Tylko Krzychu Matyjaszczyk!!! IP: *.rev.inds.pl 03.01.09, 10:59 innego rozsądniejszego kandydata nie widać na horyzoncie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek_wu Re: Tylko Krzychu Matyjaszczyk!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:02 Wydaje się, że dla przywrócenia równowagi ideologicznej w mieście i zmiany wynikających z tego priorytetów i kierunków rozwoju oraz przemiany organizacyjnej, intelektualnej i mentalnej magistratu, jest to kandydatura ze wszech miar godna rozważenia. Miastu potrzebny jest sprawny, bezkompromisowy wojownik, a nie kustosz zasobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek nie od kredek Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.rev.inds.pl 03.01.09, 01:53 Ja proponuje obecnego wójta Gminy Herby Romana Banducha.Jest wójtem choć z tego co wiem ma kilka spraw w sądzie ale nic go nie rusza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 16:45 Ja proponuję Angrusza. Od wielu miesięcy jest moim ulubieńcem na forum. Słodycz płynąca z jego wypowiedzi jest miodem na moje serce. Skrajnie właściwe poglądy idące w parze z nieograniczoną niczym wiedzą, sprawiają że ów poliglota wydaje się jedynym prawowitym następcą Tadzia. P.S. Zgadnijcie ile musiałem wypić żeby to napisać ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 195.205.202.* 03.01.09, 17:22 JACEK KRAWCZYK czyli forumowy ulisses, młody, sensowny i z pasją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.prenet.pl 04.01.09, 09:00 Artur Warzocha , ładny ,młody , mądry , już doświadczony na różnych stanowiskach no i ma wieeeelkie plecy, a Wrona chyba za nim nie przepada. Popieram i zagłosuję tylko niech go wylansują . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 13:14 Ta ;) Kto to ten Warzocha? Bo ja tu widze ze juz drugi raz z tego samego IP bylo o nim napisane. Ja osobiscie jestem zawiedziony ze czestochowska Polske XXI "zaklepali" juz Wrony, Marandy i inne towarzystwo naszego obecnego prezydenta. Mialem nadzieje ze pojda tam sensowni ludzie jak np. Domagala czy Kurpios. O tym pierwszym juz ktos pisal wysmiewajac wywiad w sprawie Wlokniarza ;) To zapraszam do obejrzenia innych: krotko, sensownie, na temat i czesto kontrowersyjnie choc slusznie. Jego przeciwienstwo to Kurpios, czyli czlowiek zyjacy polityka, doswiadczony. No ale szkoda ze obaj w "partyjnym betonie" czyli PO i PiS, a nie wlasnie tej ww. P21 ktora byla szansa dla takich osob. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:16 Przecież zarówno Domagała jak i Kurpios mogą wystąpić ze swoich partii i wejść do stowarzyszenia 21.Kto ich trzyma? Ciekawe, co by tam robili i kto by ich wspierał, bo z tego , co widać. to Wrona, Maranda, Miarzyński, Adam Markowski, Ruksza , Chmielarz , całkiem się w to zaangażowali i liczą na pomoc Karasiewicza, zdrajcy z PiS-u, który wypromował się z ich listy, wykorzystał wszystko, co tylko mógł, a teraz jak tchórz się zachowuje.Powiat lubliniecki nie chce go na swoim terenie. Elektoratu musi szukać w Częstochowie, a tu zdrajców wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_wu Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 04.01.09, 11:27 J.Krawczyk świetnie rokuje i jest niewątpliwie nadzieją na lepsze czasy. Potrzeba mu jeszcze praktyki w samorządzie, okres romantyczno- idealistyczny nie wystarczy. Ale jestem przekonany,że za 8-10 lat nie będzie miał sobie równych i wówczas kadencjami Wrony będziemy straszyć niegrzeczne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 195.205.202.* 04.01.09, 15:35 jacek_wu napisał: >za 8-10 lat nie będzie miał sobie równych i wówczas kadencjami Wrony będziemy straszyć niegrzeczne dzieci. za 8-10 lat to miasto będzie w ruinie, jeśli wcześniej nie znajdzie sie dobry gospodarz Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_wu Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 04.01.09, 19:14 Absolutnie się zgadzam z Twoimi obawami, ale to była moja prognoza długofalowa dot. J. Krawczyka. Zakładam równocześnie,że Wrona nie obejmie już prezydentury, na rzecz kogoś z pary Domagała-Matyjaszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mister Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 09:24 ten kandydat bedzie najlapszy Ędward Ącki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwny Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent miasta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 13:30 A czy naprawdę potrzebna jest w tym mieście taka funkcja jak prezydent miasta? Po co wam potrzebny ten urząd? Ile on kosztuje rocznie podatników? Ile razy byliście u dotychczasowych prezydentów i co załatwiliście? Ja nie wierzę w żadne "nowe" wybory, "nowe" nazwiska i "nowy" styl myślenia i rządzenia. Na wybory i tak nie pójdę. Nie dam wykiwać się "nowymi" obietnicami i "nowymi" nazwiskami. mam to w 4 literach, tak jak oni mnie mają. nawet mi się już krytykować nie chce, bo co to da? i tak nowy kandydat musi mieć "namaszczenie" Kościoła, biznesu, kilku dyrektorów i polityków. A wy do wyborów gnajcie. przynajmniej później będziecie mieli "prawo" sobie pokrytykować. Naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_wu Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia 04.01.09, 14:07 Spójrz na inne miasta, nawet te mniejsze, przestań być skutkiem i przyczyną równocześnie, bo taka rola to żadna legitymacja w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 14:32 Ja bym chciał Korwina -Mikke Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_wu Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia 04.01.09, 14:45 Wymarzony kandydat, ale Krakowa nie rzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 19:28 Ja propopuję wójta z Lelowa.Zaraz z zapyziałego miasta Częstochowa zostanie miastem królewskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sli Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.com.pl 05.01.09, 11:23 A kto to jest ten Kurpios? i co teraz robi?, dużo się o Nim tutaj mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Killy Gonzales Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 12:02 Piotr Kurpios to Przewodniczący Rady Miasta Częstochowy. Jest chyba radnym z największym doświadczeniem samorządowym o olbrzymią wiedzą o mieście i jego problemach. Super człowiek, ma poukładane w głowie, ma wizję jak powinno wyglądać miasto, nie jest tyłkowłazem jak Tadzio. Do tego ma szucunek wsród wszystkich radnych i bardzo wielu urzędników. To idealny kandydat. www.czestochowa.pl/rada_miasta/rada/przewodniczacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już to widzę Nie zawsze "nowe" musi być lepsze IP: 212.87.232.* 05.01.09, 12:19 Odnoszę wrażenie, że ta nagonka na p. Wrone ma jeden cel. Wstawić na stołeczek "nowego" (czytaj starego) człowieka z Rady Miasta. Zwykła walka o stołki. Komuś tam, może żeby zaimponować małżonce, zamarzyła sie funkcja "prezydenta miasta". A jego poplecznicy nie mogą się już doczekać, kiedy wskoczy "nowe" na stołeczek i może im też coś skapnie z "pańskiego stołu". No bo teraz nie mogą się za bardzo "ustawić". Stołki poblokowane i pozajmowane przez inne towrzystwo. Ciekawe kto walczyłby o te miejskie stołki, gdyby trzeba było działać społecznie dla MIASTA i LUDZI. he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sli Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.com.pl 05.01.09, 12:43 Takiego kandydata nam dokładnie potrzeba, co by miał troszkę inne spojżenie niż dotychczasowy "Mocarz".Więcej prywatyzacji, wizja nowoczesnego miasta nie tylko pielgrzymi i kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuu Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.prenet.pl 05.01.09, 15:49 www.kleszczow.pl tam są mądre głowy, byłam tam przejazdem i jest tam przepięknie zagospodarowane! a tutaj nie znam nikogo, wiec i głosowac nie pojde. Moim zdaniem nalezaloby zrobic konkurs ogólnopolski, ale już widze tłumy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.09, 19:00 Ktoś z byłego Komitetu Partii :)) - jakiś obecny wroniak i Żyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masti Re: Czy naprawdę potrzebny jest wam prezydent mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 20:59 Mysle, ze na kolejne wybory samorzadowe musi isc jak najwiecej ludzi ! bo w przeciwnym wypadku moze sie nic w miescie nie zmienic i trzeba wybrac kogos lebskiego, kogos komu sie bedzie chcialo i bedzie mial pomysly ... a nie jakis tam nauczyciel historii, dla ktorego poza Jasna Gora nie istnieje nic. Spojrzecie na taki Wroclaw ! Na Dutkiewicza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Prezydentem Piotr Kurpios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:49 Słuchajcie nawet gdyby był ktoś lepszy (gdyby) i wystartowałby to nikt nie pokona Wrony !!! Tylko może to uczynić Piotr Kurpios nawet jeśli nie chcecie głosować na niego to i tak to zróbcie dla dobra miasta by jednego ptaszka zrzucić z fotela !! Coś się musi zmienić, po 4 latach Wrony Już nie będzie i za 6 lat będzie okazja by zagłosować na kogoś takiego jak Jacek Krawczyk czy Krzysztof Matyjaszczyk. Młodość, wierność, pasja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rkss Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 11:55 www.bowbelt.za.pl/A1/ olbrychski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.01.09, 17:44 Paweeł Klimek to młodośc, jednoczesnie doswiadczenie europejskie ,i otwartośc na ludz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksiński Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.realestate.net.pl 11.01.09, 20:04 Paweł vel Dana, daruj sobie pijarek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muk Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 195.205.202.* 11.01.09, 22:06 Czy w tym 250-cio tysięcznym miasteczku nie ma już chętnych do objęcia tego urzędu. Musi to być już ktoś umoczony w tym szambie. Do wyborów jeszcze dwa lata i można chyba wypromować kogoś naprawdę wartościowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.gre.pl 11.01.09, 22:23 Paweł Klimek tj. dobry pomysł, wyjątkowo dobry, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przema Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 02:54 Konrad Głębocki jedyny człowiek, który robi cokolwiek w celu odzyskania przez Częstochowę województwa! Ma właściwe wykształcenie, doświadczenie i zapał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 11:53 Oj, chyba nie . Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_wu Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) 12.01.09, 14:17 Gość portalu: Przema napisał(a): > Konrad Głębocki jedyny człowiek, który robi cokolwiek w celu > odzyskania przez Częstochowę województwa! Ma właściwe wykształcenie, > doświadczenie i zapał! Próba zbudowania kapitału politycznego i wizerunku na podstawie fantasmagorii o restytucji województwa jako jedynego panaceum na problemy miasta sugeruje jednoznacznie, że z walorów o których wspomniano radny Głębocki posiada tylko ten trzeci i przez to wykonuje kawał solidnej, nikomu nie potrzebnej roboty. Wystarczy już jeden nawiedzony narcyz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:57 Przema, masz rację :) Ale jako Prezydent nie utworzy go :P To w kompetencji Posłów a nie prezydenta :) A poza tym jak ma ktoś wystartować z Wspólnoty, przecież Tadek uzna to za zdradę :P:P ____________________________________________________ Nie ważne kto, ważne by zmienić Tadeusza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przema Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.09, 19:17 To prawda, ale zadanie minimum mnie nie interesuje. Należy wyczyścić wszystkich "wroniaków", "PO-wiaków", "PiS-iaków", "komuchów" i pozbawić ich możliwości decydowania o naszym mieście. Bagno to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 10:48 No i zostaje nam tylko Matka Boska !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.chello.pl 27.03.09, 17:28 albo?przylaczyc wies czestochowa do miasta Lodz i co powiecie o tym pomysle czestochowa powiat miasta Lodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.prenet.pl 27.03.09, 20:05 tylko Szymon Giżyński albo Jadwiga Wiśniewska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 13:08 No i oczywiście Wiktor Dmuchowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat i Mieszkaniec Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 212.87.244.* 28.03.09, 14:11 Nieeeeeeeeeeee. Co to za kandydat?. Proponuję autora tekstu ,, Jasiu ,,. Tak , dobry pomysł wieś Częstochowa , zrobimy ulice i chodniki , latanie i Szklane domy , posprzątamy śmieci przy Kucelince ( również gdzie indziej ), będziemy mieli dużo kasy. Ciekawe czy jak Radni nie będą chcieli mieć wsi ,i tu teraz pytanie czy jest coś poniżej?.Wnioskuję o , nie o wieś , ale o osiedle , wtedy będziemy mieć jeszcze więcej kasy. Jakie to proste.,,Jasiu,, , dogadamy się , Ty albo ja Prezydent ( mnie się się nie podoba Sołtys, bo wtedy nie ma zastępcy ), dogadamy się kto pierwszy, później wybierzemy resztę. Będziemy wtedy tylko wydawali , wydawali i wydawali. Dobre, świetlana przyszłość , na końcu wylądujemy w jaskini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 195.88.28.* 28.03.09, 16:08 pan W. ma jeszcze 2 lata, wiec zobaczycie na co go stac!!!! ale.. pod koniec kadencji:D Odpowiedz Link Zgłoś
donald-marzy Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) 28.03.09, 16:32 już widać że na dużo go stać. pracuje chłop 24 h na dobe, widać że dobro miasta leży mu na sercu jak na pewno nikomu z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 16:39 Stać na dużo ? Chyba, że przygotował na swoje miejsce bliźniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 89.174.23.* 29.03.09, 13:46 Odwiedzam domu jednorodzinny swych rodziców bez wzgledu na pogodę czy pory roku, dzielnica ta jest gdzie Pan Wronana jest nie tylko Prezydentem Cz-wy ale przede wszystkim Radnym . Światło uliczne założyli nam dopiero po czterdziestu pięciu latach, a sam w/w obiecywał co zaczynał swoją przecudnej urody kadęcję co to nie zdziała.... Jedynie to się wywiązywał , nie zapominał tylko o corocznym wzroście podniesienia podatku od nieruchomości.Ulicę to mamy przedpotopową gzie dziura dziurę goni. Ba nie jest ujęta w ośniżaniu miasta bo po co nie mówiąc o innych bolączkach ludzi starszych. Temu Panu to ja już diękuję i życzę mu aby jego dalsze owoce pracy i życia wyglądały jak nasza piękna ulica Ugody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 20:07 może znów wiadukt przed dogrywką otworzy? Bo stulatki, z którymi tańcuje, zamiast zabiegać o inwestorów i tworzyć miejsca pracy, szczególnie dla młodych uciekających w ilości ok. 1-1,5 tys. rocznie, na pewno na niego swój głos oddadzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awd Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: 212.87.240.* 02.04.09, 12:49 Chciałbym zwrócić uwagę, że kler za pysk złapać może i chce tylko lewica, czyli SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 18:37 Były poseł SLD Jacek Kasprzyk. Co wy na taką kandydaturę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (nie Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 19:34 Kasprzyk z SLD - hahahahahaha!!! Przeminęło z wiatrem! Stop demagogom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasiński W. Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.chello.pl 28.03.09, 20:20 przecież Kasprzyk to poseł z zawodu, chociaż w dobie kryzysu to pewnie i stanowiskiem prezydenta nie pogardziłby, ale kto go na nie wybierze... a gdyby nawet go ktoś wybrał to mielibyśmy prezydenta gorszego nawet od samego Marasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 22:16 Więc, chyba będę nim ja. Innej możliwości tu nie ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Dmuchowski Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.09, 22:35 Nie mam wyjścia - będę kandydował na prezydenta Częstochowy ! Nie widzę nikogo sensownego wokół siebie, serio ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 23:44 No wreszcie, czekamy na to Wiktorze! Obyś umiał sensownie zarządzać miastem, dbać o jego budżet, odpowiadać(osobiscie) za wydane pieniądze z budżetu i kształtować wizję miasta dla wszystkich mieszkańców, a nie tylko dla siebie. To sie wydaje takie proste - a jest cholernie trudne. Ale startuj - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Dmuchowski Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 01:15 Dziękuję, na pewno sprostam, bo jestem z Kresów ! Piłsudski też nim był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Dmuchowski Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 01:20 Wyastarczy amatorstwa! Przebaczcie mi Rodacy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do WD Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 09:34 A obywatelstwo polskie u tiebia jest........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.prenet.pl 29.03.09, 16:40 Tylko Wielki Szymon G. to najlepszy kandydat a vice - Jadwiga W. 2 vice Artur W. i mamy urząd .- popieramy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 19:04 Ciągle te same nazwiska, i z lewej,i z prawej. Aż się boję ,że niektórych będziemy klonować............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karrr... Re: Kandydat na Prezydenta Cz-wy (tylko Wrona) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 20:17 Prześledźcie Państwo na forum kiedy i kto zapoczątkował krytykę prezedenta miasta, ta osoba na pewno zostanie jego następcą czy komuś się to podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś