Dodaj do ulubionych

Izrael bombarduje Palestynę

• Gość: zibi Nawet żydzi przeciwni wojnie IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 07.01.09, 21:24
      wiadomosci.onet.pl/1892803,12,item.html a ci co bombardują
      Palestynę to mordercy. Syjonizm powinien być potępiony i zakazany
      jak faszyzm.
      • Gość: Janosik Re: Nawet żydzi przeciwni wojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 23:27
        Widze, ze mnie uprzedziles o kilka godzin. Takich newsow nie uslyszyly w
        "obiektywnych" i "rzetelnych" faktach czy wydarzeniach!
        • Gość: Stern Re: Nawet żydzi przeciwni wojnie IP: 212.87.244.* 07.01.09, 23:40
          Rodzina Radia Maryja twierdzą,że Polska w Unii Europejskiej to zguba dla Polski.
          Jak widać,nawet wśród Żydów można spotkać fanatyków religijnych.
          Tam gdzie polityka miesza się z religią zawsze jest fanatyzm..

Fanatyzm muzułmański-fundamentalizm
          Żydzi Ortodoksi
          Katolicy Rydzyka

• storima Re: Nawet żydzi przeciwni wojnie 07.01.09, 23:58
            Gość: Janosik
            Neturei Karta, założona w Palestynie w 1935 roku, lansuje skrajny antysyjonizm.

Super. Normalne zycie lansowali przeciwnicy, normalni przeciwnicy, stanu wojennego.

__

Janosiku. Chwalisz Jaruzelskiego. Twój bohater. W szale uwielbienia,
            faceta, ktory zmarnowal dekade pokolen Polakow,
            wpisujac sie jako typowy polski oszołom.

• Gość: Akagi Re: Nawet żydzi przeciwni wojnie IP: *.chello.pl 08.01.09, 00:54
              Storimo,kilkakrotnie ostatnimi czasy odwiedzałem Rosje i Ukraine nawiązujac
              znajomości z mieszkańcami tych krajów.Mam tu szczególnie na myśli ludzi którzy
              byli wtedy oficerami lub żołnierzami Krasnej Armii i niestety wychodzi na to,że
              Jaruzelski nie zmarnował a uratował te pokolenia.

pozdrawiam
              • storima Re: Nawet żydzi przeciwni wojnie 08.01.09, 01:00
                Gość portalu: Akagi napisał(a):
                Storimo,kilkakrotnie ostatnimi czasy odwiedzałem Rosje i Ukraine nawiązujac
                > znajomości z mieszkańcami tych krajów.

Przyznam. Zdania nie zmienie.
                Nie obchodza mnie odczucia "sasiednich krajow". To nazbyt proste.

Wowczas interesowaly mnie odczucia
                wylacznie
                p o l s k i e .

Pozdrawiam
                • Gość: Akagi Re: Nawet żydzi przeciwni wojnie IP: *.chello.pl 08.01.09, 01:07
                  ja nie pisze o odczuciach,mam tu bardziej na myśli konkretne cele,trase
                  przemarszu,rejony stacjonowania w naszej ojczyznie.
                  • storima Re: Nawet żydzi przeciwni wojnie 08.01.09, 01:18
                    Gość portalu: Akagi napisał(a):

> ja nie pisze o odczuciach,mam tu bardziej na myśli konkretne cele,trase
                    > przemarszu,rejony stacjonowania w naszej ojczyznie.

Ja również.
                    Bylem. Żyłem.
                    Przede wszystkim.
                    Stacjonowałem w
                    Mojej Ojczyźnie.
                    Wszystko inne było mi obce.

• Gość: Akagi Re: Nawet żydzi przeciwni wojnie IP: *.chello.pl 08.01.09, 01:31
                      Jeśli kilka osób,którym wtedy dano zadania militarne do wykonania w naszej
                      ojczyznie,/Konkretne zadania militarne/opowiadają mi o tym i podają dokładne
                      szczegóły tego co ich jednostki miały robic w Polsce,które rejony zając,w jakim
                      czasie,gdzie mieli miec miejsca postoju w kazdym dniu ooperacji i jak zachowywac
                      sie w stosunku do napotkanego oporu to przyzwoitośc nakazuje rozważenie takiej
                      opcji.
                      Biorąc pod uwage fakt,że nie mieli najmniejszego powodu,zeby wprowadzac mnie w
                      bład a tym bardziej podawali szczegóły,których gdyby to była nieprawda, nie
                      znaliby z pewnością.Oraz dziwny powrót do koszar z miejsc rozlokowania nad nasza
                      granicą w ostatnich dniach grudnia 81 chyba daje do myślenia,prawda?
                      • pluto37 Re: Akagi 08.01.09, 12:08
                        Propaganda naszych "przyjaciol" oprocz armii siegala przede wszystki
                        ludu radzieckiego. Oni naprawde wierzyli, ze tylko dzieki nim
                        emoludy moga oddychac, bo tylko oni dostarczaja zyciodajnego tlenu:)
                        A armia? Kazdy kto widzial wojskowe mapy z kierunkami natarcia na
                        wschod nie powinien miec zludzen. Mozna to znalezc w internecie..
                        A wracajac do tematu... Powtarzam, ze gdyby z takiej np Slowacji czy
                        Czech, albo innej Litwy zaczeto przez granice cwiczyc skutecznosc
                        granatnikow, albo mozdzierzy, czy innego typu militarnych zabawek,
                        to jaka moglaby byc reakcja WP i rzadu RP???
                        Za chwile podobna sytuacja bedzie w Libanie..
                        A wszystkim hamasolubnym zydojadom chcialbym przypomniec, ze w
                        czasach kiedy Palestynczycy w ramach dobroci dla ucisnionego
                        palestynskiego ludu studiowali w naszej Ojczyznie, to dosc
                        popularnym sportem bylo wsrod mlodziezy obijajanie Palestynczykom
                        mordy i golenie panienek zadajacych sie z nimi.
                        Zapewne w ramach solidarnosci antyzydowskiej:)))
                        • angrusz1 Re: Akagi 08.01.09, 16:23

Do Pluta 37 .
                          Mam podobne zdanie co ty .
            • storima polski typowy oszolom Janosiku! 08.01.09, 00:55
              Obok Angrusza, zaszpachlowanego Zenka, i inne takie fantasmaGory,
              od lat wpisujecie sie niezmiennie:
              AGRESYWNIE.
              • taniarada Re: polski typowy oszolom Janosiku! 07.03.16, 14:00
                I ta sama śpiewka storimy co nie widzi nic złego u pluta.
    • Gość: Janosik Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 23:25
      Kilkudziesięciu ultraortodoksyjnych żydów z ugrupowania Neturei Karta -
      Strażników Miasta manifestowało w Jerozolimie przeciwko izraelskiej ofensywie w
      Strefie Gazy.
      Kilkudziesięciu Strażników Miasta protestowało w jerozolimskiej dzielnicy Mea
      Szearim (Stu Bram), trzymając tablice z hasłami "Stop dla
      terrorystyczno-syjonistycznej masakry w Gazie"
      Skandowali: "Jesteśmy przeciwko syjonistycznemu rządowi".

Strażnicy Miasta odmawiają państwu Izrael prawa do istnienia, uważając, że jest
      ono sprzeczne z nauką moralną zawartą w Torze, według której powstanie państwa
      żydowskiego nastąpi dopiero po przybyciu Mesjasza.

Neturei Karta, założona w Palestynie w 1935 roku, lansuje skrajny antysyjonizm.
      Jej członkowie mieszkają też w Nowym Jorku, Londynie, Paryżu i Wiedniu.
      Popierają politykę nuklearną Iranu i radykalne ruchy palestyńskie.

wiadomosci.onet.pl/1892803,12,item.html
      • pluto37 Re: Izrael bombarduje Palestynę 07.01.09, 23:55
        Janosiku!
        i o czym to swiadczy? Ze w demokratycznym panstwie Izrael moga byc
        obywatele, ktorzy z powodow RELIGIJNYCH moga miec inne przekonania
        niz rzad i wiekszosc partii w parlamencie. Nikt ich nie zamyka w
        kryminale, nikt im nie zabrania jezdzic do ...IRANU [dla
        przypomnienia glownego sponsora Hesbollachu i Hamasu i obiecujacego
        zetrzec Izrael z powierzchni ziemi:)))]
        Ja wiem, ze jako neokomunista zapewne znasz podobne przypadki z
        historii Polski, bo to w koncu twoi ideowi pobratymcy w czasie
        bolszewickiego najazdu tworzyli rzad XVIII republiki RAD:)))) A
        potem w ramach zaslug dla bolszewikow skonczyli pod stjenka.
        Tym religijnym zydom nic sie jednak w ich panstwie nie przydaza
        zlego:))))
        Pisze o tym z dwoch powodow.
        Pierwszy dla przypomnienia faktow, a drugi to taki, ze jak juz
        wsadzasz palce miedzy drzwi semitow judeoarabskich, to rob to z
        wieksza gracja i z mniejszym zacieciem do manipulacji.
        Dla mnie wszelkie swiry na tle religijnym to ludzie niepelnosprawni
        na umysle.
        Bez roznicy, czy to ortodoksi zydowscy, muzulmanscy, czy
        chrzescijanie w kazdym sorcie.
        A tak na marginesie, to Polska ma wiele wspolnego pod tym wzgledem z
        Izraelem. Oba panstwa borykaja sie z ortodoksami religijnymi i
        utrzymuja instytucje religine z podatkow zdzieranych z obywateli.
        • Gość: taki tam Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 08:40
          Jak już ktoś wcześniej napisał żydzi przez tyle lat niczego się nie nauczyli a
          niby taki zdolny naród. To co robią prowadzi tylko do nienawiści. Dlaczego żydzi
          to najbardziej znienawidzony naród na świecie? Nigdy nie byłem antysemitą ale po
          tym co
          pokazują są dla mnie mordercami. Co jakiś czas przypominają o sobie i pokazują
          sie z tej najgorszej strony. Gdyby nie II WŚ pewnie i Polacy podzielili by losy
          Palestyńczyków. Już przed wojną żydzi mówili kamienice nasze , ulice wasze. Bez
          przerwy mącą i uważają się za coś lepszego jak ich oprawcy. I jeszcze jedno oni
          nigdy nie mieli własnego państwa są jak cyganie a Izrael to sztuczny twór.
          • panna_zmiasta I czego to wieśniaki ryczą na forum..? 08.01.09, 13:53
            > Jak już ktoś wcześniej napisał żydzi przez tyle lat niczego się nie nauczyli a
            > niby taki zdolny naród. To co robią prowadzi tylko do nienawiści. Dlaczego żydz
            > i
            > to najbardziej znienawidzony naród na świecie? Nigdy nie byłem antysemitą ale p
            > o
            > tym co
            > pokazują są dla mnie mordercami. Co jakiś czas przypominają o sobie i pokazują
            > sie z tej najgorszej strony. Gdyby nie II WŚ pewnie i Polacy podzielili by losy
            > Palestyńczyków. Już przed wojną żydzi mówili kamienice nasze , ulice wasze. Bez
            > przerwy mącą i uważają się za coś lepszego jak ich oprawcy. I jeszcze jedno oni
            > nigdy nie mieli własnego państwa są jak cyganie a Izrael to sztuczny twór.

Wieśniaku popatrz w lustro i odpowiedz sobie kim jesteś..
            Jesteś głupim wieśniaczkiem,prawdopodobnie Twoi starzy przyjechali do
            Częstochowy w latach rozbudowy "Bieruta" a dziadkowie przerzucali gnój u
            dziedzica i jak zobaczyli bogatego,przedsiębiorczego Żyda to z zazdrości
            stwierdzili,że pewno ukradł...
            Dziś wnuk produkuje na forum antyżydowskie wypociny na forum GW a jak wyjdzie z
            domu to chyba maluje swastykę na przystankach MPK i pisze po murach
            Jude,jude,jude....a nawet wieśniak nie widział na oczy Żyda...
            Zgłoś się do na ochotnika do Hamasu,jak Cię stać na przelot do Izraela i
            przejdziesz kontrolę na tamtejszym lotnisku,bo ze swoją wieśniacką mordą,bym Cię
            nie wpuściła dalej niż do szaletu i to z zastrzeżeniem,że tylko do PISuaru...

• Gość: taki tam do panny_zmiasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:04
              Masz kompleksy, czy ty jesteś 60-cio letnią panną ze wsi? szpetną i nikt cię nie
              chce? :) żyłka ci pęknie jak tak będziesz się nadymała :) Dlaczego każdy twój
              post jest taki " wieśniacki" Popracuj nad sobą bo nadal będziesz zgorzkniałą
              starą panną. Głowa do góry nie wszyscy sa piękni i inteligentni :):) żal mi
              ciebie . Ten wątek jest nie dla ciebie . Załóż swój wątek dla "wieśniaków" i
              tam sie produkuj :):)
              • panna_zmiasta do łysego ciula 08.01.09, 15:09
                Gość portalu: taki tam napisał(a):

> Masz kompleksy, czy ty jesteś 60-cio letnią panną ze wsi? szpetną i nikt cię ni
                > e
                > chce? :) żyłka ci pęknie jak tak będziesz się nadymała :) Dlaczego każdy twój
                > post jest taki " wieśniacki" Popracuj nad sobą bo nadal będziesz zgorzkniałą
                > starą panną. Głowa do góry nie wszyscy sa piękni i inteligentni :):) żal mi
                > ciebie . Ten wątek jest nie dla ciebie . Załóż swój wątek dla "wieśniaków" i
                > tam sie produkuj :):)

Wiem,że jesteś łysym obleśnym onanistą :D:D
                Jesteś wieśniakiem i śmierdzisz piwem :D
                • Gość: taki tam do panny_zmiasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 15:51
                  :):):) Ale mnie rozbawiłaś mości panno, popatrzyłem w lustro i wiesz co
                  zobaczyłem? przystojnego pana w średnim wieku uśmiechającego sie do mnie. A czy
                  śmierdze piwem hm lubię piwo, nie mam brzuszka, onanistą tez nie jestem. Mam
                  wspaniałą rodzinę tylko po ostanich wydarzeniach muszę dzieci nauczyć
                  ostrożności wobec żydów. Oj przecież ja nie byłem antysemitą. Miłego dnia życze :):)
            • Gość: wieśnial Re: I czego to wieśniaki ryczą na forum..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 17:28
              Kiedyś takim "pannom z miasta" goliło się łby do gołej skóry i co niektórym
              wyszło to na zdrowie . Nauczmy się nazywać rzeczy po imieniu :P :P :P
        • Gość: taki tam Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 08:46
          Izraelska armia złamała wyrok izraelskiego Sądu Najwyższego dotyczący operacji w
          Strefie Gazy. Nie chodzi jednak o działania wojenne,leczo wyrok nakazujący
          umożliwienie reporterom dostępu do strefy, w której toczą się działania wojenne.
          Izraelskie Siły Obronne postanowienia sądu nie wykonały, doprowadzając do
          oburzenia światowych mediów -informuje serwis abcnews.go.com Nadal wierzysz żydom??
          • pit123 inteligencja żyda 08.01.09, 17:21
            Czyżby jak powiedział Franciszek Liszt (kompozytor ) : " Nadejdzie
            dzień, gdy wszystkie narody, wśród których zamieszkują Żydzi, będą
            musiały podnieść kwestie wygnania ich !Kwestie rozstrzygającą miedzy
            życiem i śmiercią, zdrowiem i chroniczną chorobą ,spokojem i
            nieustanną gorączką społeczną". Jak już ktoś napisał taki zdolny
            naród a nie odrobili lekcji od tysięcy lat. Tez nie byłem antysemitą
            ale teraz.... czy oni tego właśnie chcą?
            • Gość: Zack Re: inteligencja żyda IP: 195.205.202.* 08.01.09, 17:48
              myślę że jedyną rzeczą której oni chcą to zniszczenie świata i całkiem dobrze im
              to wychodzi

fuck fuckin' jews
          • gazzetta.online szkoda słów 08.01.09, 18:59
            ONZ-owska agencja pomagająca palestyńskim uchodźcom UNRWA ogłosiła,
            że po zabiciu w czwartek przez Izraelczyków dwóch kierowców z
            konwoju z pomocą dla Palestyńczyków zawiesza wszystkie działania w
            Strefie Gazy. Palestyńscy kierowcy zginęli, gdy czołg izraelski
            ostrzelał konwój.

Rzecznik ONZ, Richard Miron, oświadczył, że Izrael został uprzedzony
            o przejeździe konwoju UNRWA. Mimo to kolumna samochodów została
            ostrzelana z działa czołgowego, gdy zbliżyła się do Erezu na granicy
            Izraela i Strefy.

Przeciwko izraelskiej ofensywie w Strefie protestowały w czwartek w
            Damaszku setki tysięcy Syryjczyków. Z kolei w stolicy Bośni i
            Hercegowiny, Sarajewie, przed ambasadą USA zebrało się kilkaset osób.

Trwająca od blisko dwóch tygodni operacja wojskowa Izraela w Strefie
            Gazy jest przedstawiana przez izraelskie władze jako odpowiedź na
            ataki rakietowe Hamasu. Bez komentarza.....

• Gość: goj Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 25.04.09, 12:46
            i co z tego?
    • panna_zmiasta wiecie co Piłsudski robił z brudnymi narodowcami? 08.01.09, 20:24
      Wykonał wtedy jedną z najbardziej szlachetnych rzeczy w II RP..
      Zamknął narodowców w Berezie Kartuskiej na długie przemyślenia..
      Bo jak Marszałek mawiał "Panowie,ja po mordach lać też potrafię..."

A teraz do Boju Polska,do boju....róbcie nadal wiochę... żałosne wieśniaki :D:D
      • Gość: zibi Re: wiecie co Piłsudski robił z brudnymi narodowc IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 08.01.09, 20:44
        a kto tutaj jest narodowcem? żałosna kobieto ! zdrowia psychicznego
        życze bo coś z tobą nie tak. W psychiatryku masz internet?
        • panna_zmiasta Re: wiecie co Piłsudski robił z brudnymi narodowc 08.01.09, 20:48
          Zamknij już ten wieśniacki ryj :D

Bo czym dłużej piszesz to co raz bardziej zanieczyszczasz forum..

• Gość: zibi Re: wiecie co Piłsudski robił z brudnymi narodowc IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 08.01.09, 20:54
            lepiej sie facet połóż i uważaj na siebie - dobranoc bo mam cie
            dosyć "panno" .he he he
    • gazzetta.online Re: Izrael bombarduje Palestynę 08.01.09, 22:29
      fakty.interia.pl/raport/atak_izraela_na_strefe_gazy/news/przer
      azajaca-relacja-czerwonego-krzyza-z-gazy,1239983 to przecież
      nieludzkie
      • gazzetta.online Re: Izrael bombarduje Palestynę 09.01.09, 08:33
        "Ratownicy - czytamy w komunikacie MCK - znaleźli w jednym domów czworo małych
        dzieci przy ciele zabitej matki. Były za słabe, aby ustać o własnych siłach.
        Obok znaleziono żywego mężczyznę, tak wygłodzonego, że też nie mógł utrzymać się
        na nogach. Obok, na materacach leżały ciała dwunastu zabitych".

"W innym domu w tej dzielnicy - według relacji MCK - ratownicy znaleźli 15
        żywych ludzi, wśród nich kilku rannych. Izraelscy żołnierze, którzy stali o 80
        metrów od tego miejsca, rozkazali ratownikom opuścić ten teren, ale ci odmówili".

Rannych wywożono wózkami zaprzężonymi w osły. Wały ziemne wzniesione w tym
        miejscu przez izraelskie buldożery uniemożliwiały dojazd karetek pogotowia.

MCK stwierdza w komunikacie, że w innych domach w pobliżu ranni wciąż oczekują
        na pomoc.

"Międzynarodowy Czerwony Krzyż uważa, że izraelscy wojskowi nie spełnili
        obowiązków ustanowionych przez międzynarodowe prawo humanitarne, zobowiązujące
        do troszczenia się o rannych i ich ewakuowania. MCK uważa, że opóźnienie dostępu
        służb ratowniczych do rannych jest nie do przyjęcia" - stwierdza w konkluzji
        komunikat.

Według czwartkowego bilansu palestyńskich źródeł medycznych, wskutek ofensywy
        izraelskiej rozpoczętej 27 grudnia zginęło ponad 760 Palestyńczyków, a 3.100
        mieszkańców Strefy Gazy zostało rannych. To naród wybrany czy przeklęty?
        • Gość: Ala Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:44
          Gaza: 110 cywilów spędzono do domu, potem go zbombardowano . ..Agenda ONZ
          oskarżyła Izrael o zbombardowanie w ubiegłą niedzielę budynku w Gazie, do
          którego wcześniej zapędzono około 110 cywilów - podaje agencja AFP. Czego chce
          Izrael? aby ich znienawidzić? Popierałam USA, arabowie byli dla mnie
          terrorystami, straszono nas islamem a tutaj co? naprawdę brak mi słów. Teraz
          nawet wierzę , że zamach z 11 września to sprawa mosadu, z Leppera śmiali się ,
          ze widział talibów w Chlewkach a jednak to była prawda. Ach ta propaganda.
    • Gość: maciek Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 15:04
      www.youtube.com/user/1maciek11 ciekawe
      • Gość: Stern Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: 212.87.244.* 09.01.09, 15:24
        Czytam i sam oczom nie wierzę,że można być tak trywialnie niereformowalnym...

Przecież,to jakieś teorie spiskowe w stylu : Rząd Światowy,sekciarstwo widzę ma
        się świetnie.
        Psychologowie społeczni definiują uprzedzenia jako wrogą bądź negatywną postawę
        wobec osób w wyróżnionej grupie, opartą wyłącznie na tym, że są one jej
        członkami. Gdy mówimy na przykład o kimś, że jest uprzedzony do czarnych, to
        chcemy powiedzieć, iż ta osoba jest gotowa do zachowywania się wobec Murzynów
        zimno lub wrogo, zakładając, iż wszyscy oni są mniej więcej tacy sami. Oznacza
        to, że osoba ta przypisuje czarnym wyłącznie cechy negatywne i bez oporów
        stosuje ową opinię do tej grupy jako całości.
        Tutaj wrogiem są Żydzi.
        A skąd spiskowa teoria dziejów? :
        ".....bierze się ona z poczucia zagubienia odczuwanego przez wielu ludzi i
        nieczytelności struktury społecznej, w której żyją. Nie rozumieją oni wielu
        spraw, procesów i szukają łatwych odpowiedzi na trudne dla nich pytania.
        Wiara w spiskową teorię dziejów jest bardzo charakterystyczna dla ludzi o
        umysłowości — powiedziałbym — zranionej. Mają oni wrażenie, że ktoś nieustannie
        nimi manipuluje i rządzi nim z ukrycia. Twierdzą, że to, co słyszymy w radiu, co
        widzimy w telewizji, co możemy przeczytać w gazetach, jest informacją dla
        maluczkich. Natomiast pod spodem, pod oficjalnymi treściami kryje się coś więcej
        — zakamulowane informacje dla wybranych — i to do nich trzeba dotrzeć.
        W historii podejmowano wiele prób wyjaśnienia tego problemu. Nietzsche
        twierdził, a potem powtarzał to Scheller, że ludzie mali i słabi uważają, iż
        wbrew swej świadomości i woli są rządzeni przez tych wielkich i silnych. Ci
        wielcy są albo widoczni: jest to np. król, który rządzi oficjalnie, albo
        działają z ukrycia, jak np. jezuici czy masoni..."

warsaw.mfa.gov.il/mfm/Data/152636.ppt
        Bardzo interesująca prezentacja o sposobie maskowania wyrzutni rakiet przez Hamas...
        Tyle,że przecież "światem rządzą Żydzi",więc chyba to manipulacja.. ;-)
        • panna_zmiasta Do sterna 09.01.09, 15:48
          Po co się silisz Stern?
          Te posty pisze ten sam wiejski głupek-onanista :D
          • Gość: @ Re: Do sterna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 16:37
            nieźle po_je_bana panna
          • Gość: zibi Re: Do sterna IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 10.01.09, 18:35
            znowu facet udajesz panne spadaj :):)
            • Gość: Stern Re: Do sterna IP: 212.87.244.* 10.01.09, 18:43
              Gość portalu: zibi napisał(a):

> znowu facet udajesz panne spadaj :):)

Synku...coś Ci się chyba pomyliło...,ale fakt "panna" ma rację...
              mądra dziewczyna,pokazuje kretynom,gdzie ich miejsce :-)

• Gość: zibi Re: Do sterna IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 10.01.09, 19:22
                cóż za język i poczucie humoru :):)niezłe a jaka błyskotliwość
                umysłu :):) he he he
                • Gość: wronsky Żydzi też potrafią stworzyć piekło innym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 20:53
                  Żydzi też potrafią stworzyć innym piekło.

"(...)Dziś właściwie nie wiadomo, czy w Gazie lepiej zginąć od bomb,
                  czy zostać rannym i tym samym dołączyć do całej rzeszy żywych trupów
                  zalegających w prowizorycznych szpitalach. Opowieści lekarzy z
                  lokalnych szpitali mrożą krew w żyłach. "Wszędzie czuć śmierć" (...)"
                  www.dziennik.pl/swiat/article295220/Przeczytaj_raport_z_oblezonego_miasta.html

• pluto37 Re: Żydzi też potrafią stworzyć piekło innym 10.01.09, 22:09
                    Jak wszyscy inni, szczegolnie w tym regionie. Dobrze, ze
                    napisales "tez".
                    Ale w tym przypadku Zydzi to tylko jedna strona. Hamas ma calkiem
                    jasne wyjscie i lucz do zakonczenia tego piekla, czyli jasno
                    powiedziec, ze NIE BEDZIE strzelal rakietami przez granice, nie
                    bedzie wysylal samobojcow przez granice i montowal broni zaczepnych
                    przeciw Izraelowi, a takze uzna pokojowe porozumienia.
                    Dzis juz istnieje miedzynarodowy monitoring i mozliwosc
                    miedzynarodowej kontroli na przestrzeganiem takiego porozumienia o
                    ile zgodzi sie na nie Hamas stopujac militarne akcje Izraela. O
                    warunkach przerwania ognia rozmawia przywodca Autonomii Abbas, a
                    hamasowcy twiedza, ze on jest zdrajca i nie interesuje ich to co
                    podpisze. Doniesienia z Gazy mowia, ze ok 20-25% poszkodowanych to
                    cywile. Czyli to nie jest tak do konca, ze celem IArmy sa
                    Palestynczycy w calosci. A kazdy kto kiedykolwiek byl w wojsku i
                    strzelal zapewne wie, ze nie kazdy pocisk trafia w 10 na tarczy, a
                    oprocz tego jakis procent swirow w kazdej armii istnieje.
                    W Jordanii zyje tyle Palestynczykow, ze stanowia 60% jej populacji.
                    Nawet krolowa to Palestynka i jakos Jordania nie prowadzi wojny z
                    Izraelem.
                    I jeszcze cos. Dyskutujemy o PANSTWIE Izrael, a nie o Zydach i
                    indywidualnej milosci do Zydow i zydow. Warto tez zwrocic uwage, ze
                    PREZYDENT RP rownie dobrze czuje sie w kosciele jak i w synagodze
                    mimo, ze nie darzy uczuciem milosci Michnika, Dorna, czy kilku
                    innych obywateli RP pochodzenia zydowskiego.
                    I to tyle. Nie ma o co obrzucac sie wyzwiskami.
                    Najlepiej wziac kilkoro poszkodowanych do domu i pomoc w ten sposob.
                    Jak ktos lubi hamasowca, to jego. Mozna z przeciwnego obozu. Wybor
                    jest.
                    Angruszu! Ciesze sie, ze jestes podobnego zdania co ja.
                    Gdybys zechcial i w innych sprawach, to przy okazji nawet na wodke
                    moglibysmy sie umowic:)))
    • gazzetta.online Syjonizm tak jak faszyzm powinien być zakazany 10.01.09, 22:10
      Syjonizm powinien być zakazany i potępiony jak faszyzm. Palestyna ,
      Oświęcim - ludzie ludziom zgotowali ten los. Myślę, ze świat nie
      zapomni zbrodni w Palestynie. Kiedy wszyscy zrozumieją, że przemoc
      rodzi przemoc. Antysemita co to takiego? nie wolno powiedzieć nic
      złego na żyda? a kim on jest? albo jast takim samym człowiekiem jak
      inni albo jest dla wielu mordercą dążącym do samozagłady.
      • mundo.v Re: Syjonizm tak jak faszyzm powinien być zakazan 11.01.09, 02:46
        gazzetta.online napisał:

> Syjonizm powinien być zakazany i potępiony jak faszyzm.

Syjonizm to calkiem cos innego, ale zanim napiszesz, to sprawdz w
        slowniku.

Palestyna , Oświęcim - ludzie ludziom zgotowali ten los.

- Co chcesz od Oswiecimia? Ladne piastowskie miasto, ktore z
        Palestyna ma tyle wspolnego co ty z eskimosami i plemieniem Bantu.

Myślę, ze świat nie zapomni zbrodni w Palestynie.

- Nie ludz sie . Zapomni tak jak ty o wielu innych o Ugandzie,
        Angoli, Kambodzy i in.

Kiedy wszyscy zrozumieją, że przemoc rodzi przemoc.
        - Wszyscy milosnicy pokoju i przeciwnicy przemocy tak mowia
        i ...robia swoje.

Antysemita co to takiego? nie wolno powiedzieć nic
        > złego na żyda?

Jak to nie wolno? Przeciz mowisz i NIKT ci krzywdy nie robi. Nikt
        cie do ciupy nie zamyka i po pysku nie wali.
        Widac wolno byc i na zyda gadac co slina na jezyk przyniesie.
        Problem w tym, ze takie samo prawo ma zyd i Zyd. Jesli zyd z niego
        korzysta, bo np lubi twoje posty, to ty masz do niego pretensje, ze
        sieje propagande antypolska. Bo PRZEMOC rodzi PRZEMOC jak to ladnie
        napisales wczesniej.

Ale mozesz sie bawic dalej jesli znajdziesz kolege do tej zabawy.
        Ja chetnie popatrze:)
        • Gość: F. Re: Syjonizm tak jak faszyzm powinien być zakazan IP: *.dsl.bell.ca 11.01.09, 07:01
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=89294905&a=89626351
          • Gość: F. Re: Syjonizm tak jak faszyzm powinien być zakazan IP: *.dsl.bell.ca 11.01.09, 07:17
            ...nie mozna zakazac syjonizmu tak jak nie mozna zakazc polonizmu...
            Polonizm wzgledem syjonizmu jest bardzo slabiutki..poniewaz
            syjonisci przez ostatnie 60-t lat komuny zwalczali polonistow...to
            oni byli na swietczniku wyniesieni przez tow.Stalina...powolani do
            likwidacji polskich elit...Syjonisci likwidowali wszyskie polonijne
            organizacje patriotyczne polonistow...przejmowali ich majatek i
            doprowadzali do bankrotctwa....syjonistow macie przeciez w kraju...w
            formacjach bylej Uni Wolnosci, SLD, wierchuszka PSL...frasyniuk,
            napieralski, kalinowski pawlak, kwasniewski gronkiewicz walc,
            palikot, tusk,...i wiekszosc mediow....nic dziwnego ze tak myslicie
            jak wam kaza.
            • Gość: taki tam A co na to minister spraw zagranicznych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 08:52
              Hm Radosław Sikorski aj Oczywiście Radek jakoś nic nie wypowiada się na temat
              tego konfliktu. Czyżby dostał butem od żony Anne Applebaum ? Gruzja - prezydent
              tam pojechał a tutaj jakoś wszyscy cichutko siedzą.
    • gazzetta.online Fakty 11.01.09, 13:55
      Amerykański prezydent George W. Bush odmówił w ubiegłym roku
      dostarczenia Izraelowi bomb, które ten chciał wykorzystać do ataku
      na główny kompleks nuklearny Iranu - powiadomił dziś na swojej
      stronie internetowej dziennik "New York Times".

Bush nie spełnił poufnej prośby Izraela o dostarczenie bomb zdolnych
      do niszczenia bunkrów tłumacząc, że już upoważnił CIA do
      przeprowadzenia tajnej akcji sabotażowej, mającej zakłócić irańską
      infrastrukturę atomową - wyjaśnia dziennik.

"NYT" opiera swoje doniesienia na trwających kilkanaście miesięcy
      rozmowach z obecnymi i byłymi urzędnikami amerykańskimi,
      europejskimi i izraelskimi oraz międzynarodowymi inspektorami
      jądrowymi. fakty.interia.pl/prasa/na_swiecie/news/nyt-usa-
      nie-pozwolily-izraelowi-zaatakowac-iranu,1240941

• gazzetta.online Re: Fakty 11.01.09, 19:59
        Europa: protesty przeciwko izraelskiej ofensywie
        Wielotysięczne manifestacje zarówno w obronie Izraela, jak i
        potępiające izraelską ofensywę w Strefie Gazy zostały zorganizowane
        w wielu miastach Europy i nie tylko.
        Wielka demonstracja przeciwko ofensywie, licząca według policji 20
        tys. ludzi, a według samych organizatorów 80 tys., odbyła się w
        Brukseli. Uczestnicy domagali się zakończenia "masakr" i bardziej
        stanowczej odpowiedzi Unii Europejskiej. Akcja odbywała się pod
        hasłem: "Stop masakrom w Gazie. Milczenie zabija!".

Na czele pochodu szło ok. 100 dzieci, które niosły wyglądające jak
        zakrwawione lalki w tradycyjnych palestyńskich kufijach.

Z kolei w Londynie, przy Trafalgar Square, na apel organizacji
        żydowskich zebrało się kilka tysięcy ludzi, chcących zamanifestować
        solidarność z Izraelem; policja szacuje liczbę uczestników na 4
        tys., a organizatorzy na 20 tys.

Manifestanci przynieśli izraelskie flagi i transparenty, na których
        napisano: "Połóżcie kres terrorowi Hamasu!". Za zakłócanie porządku
        publicznego zatrzymano jedną osobę - podał Scotland Yard.

Solidarność z Izraelem manifestowano też w Marsylii, na południu
        Francji, gdzie zebrały się co najmniej 4 tys. ludzi. Tłum
        wykrzykujący "Hamas-terroryści" i "Cywile, żywe tarcze" udał się pod
        izraelski konsulat.

- Chcemy, żeby Palestyńczycy zrozumieli, że Izrael nie walczy z
        nimi, ale walczymy z Hamasem, którego celem jest zniweczenie prób
        osiągnięcia pokoju - mówił Isidore Aragones, szef rady instytucji
        żydowskich regionu południowo-wschodniego.

Ponad 2 tys. ludzi wzięło udział w propalestyńskich demonstracjach w
        Niemczech, m.in. w Monachium, gdzie na apel rady niemieckich Żydów
        zebrało się 1,5 tys. ludzi.

Kilka tysięcy ludzi przeszło w ciągu dnia ulicami Madrytu,
        sprzeciwiając się izraelskiej ofensywie i potępiając "ludobójstwo" w
        Strefie Gazy. Odczytano manifest krytykujący "bierność" wspólnoty
        międzynarodowej i żądający "końca izraelskiej agresji wobec Strefy
        Gazy".

Uczestnicy protestu przynieśli palestyńskie flagi i zdjęcia zabitych
        w Strefie dzieci.

Wielka antyizraelska demonstracja odbyła się w niedzielę w
        Dżakarcie, stolicy Indonezji, będącej największym muzułmańskim
        krajem na świecie. Co najmniej 20-tysięczny tłum manifestował
        pokojowo, wielu ludzi przyszło z rodzinami.

Z kolei w Karaczi, na południu Pakistanu, uczestnicy antyizraelskiej
        demonstracji usiłowali zaatakować amerykański konsulat. Policja
        rozpędziła tłum, rozpylając gaz łzawiący i używając pałek. Według
        policji, w stronę konsulatu zmierzały setki ludzi, niektórzy
        uzbrojeni w cegły i kije.
      • gazzetta.online Re: Fakty 11.01.09, 21:44
        Dziesiątki tysięcy mieszkańców Madrytu uczestniczyło w manifestacji
        przeciwko izraelskim atakom na Strefę Gazy. Protesty odbyły się pod
        hasłem: "Solidarność z narodem palestyńskim", "Wstrzymajmy masakrę w
        Gazie", "Skończyć z okupacją".

Na czele manifestacji szli Palestyńczycy, którzy skandowali: "To nie
        jest wojna, to ludobójstwo", "Wszyscy jesteśmy Palestyńczykami". W
        drugim rzędzie maszerowali znani artyści hiszpańscy, a także
        przedstawiciele partii socjalistycznej PSOE, Zjednoczonej Lewicy,
        związków zawodowych i ugrupowań pacyfistycznych.

Rząd Hiszpanii oficjalnie potępił ataki Izraela na Strefę Gazy i
        skrytykował Hamas, ale opowiedział się za dialogiem z tym
        ugrupowaniem. Rząd oficjalnie nie wziął udziału w protestach, jednak
        sekretarz generalny PSOE i premier Jose Luis Rodriquez Zapatero
        poparł manifestację, co - według komentatorów - może wywołać
        niezadowolenie władz Izraela.

Członek komitetu wykonawczego PSOE Pedro Zerolo przygotowywał
        manifestację i uczestniczył w niej jako przedstawiciel partii
        rządzącej. - Celem dzisiejszej manifestacji jest wstrzymanie
        masakry, odrzucenie interwencji wojskowej Izraela i opowiedzenie się
        za natychmiastowym wstrzymaniem ognia - oświadczył Zerolo.

Pod koniec protestów były dyrektor UNESCO Federico Mayor Zaragoza,
        dwoje aktorów: Carmen Machi i Imanol Arias oraz dziennikarka Rosa
        Maria Mateo odczytali przesłanie, w którym potępili "nieludzką"
        akcję wojskową Izraela w Gazie. - Jest nie do zaakceptowania, aby
        rząd Izraela wykorzystywał rakiety Hamasu jako pretekst do
        usprawiedliwienia śmiercionośnej interwencji w Gazie - napisano w
        przesłaniu.

Premier Zapatero wezwał Izrael do natychmiastowego przerwania
        ognia. - Konsekwencją stosowania przemocy jest więcej konfliktów,
        więcej wojen i brak bezpieczeństwa na świecie - powiedział.
        wiadomosci.onet.pl/1895078,12,item.html
        • Gość: ? Re: Fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 21:47
          www.polonica.net/Lista_zydow_w_zniewalanej_Polsce.htm
      • gazzetta.online Re: Fakty 11.01.09, 21:51
        Prominentni Żydzi przeciwko atakom na Gazę
        "Observer": grupa prominentnych Żydów brytyjskich wezwała Izrael do
        natychmiastowego wstrzymania operacji militarnych na terenie Gazy. W
        liście opublikowanym na łamach tygodnika ostrzegają oni, że
        działania zbrojne "sprzyjają ekstremizmowi, destabilizują region
        oraz wzmagają napięcia wewnątrz Izraela".
        Wśród sygnatariuszy listu znajdują się czołowe postacie społeczności
        żydowskiej w Wielkiej Brytanii, w tym rabini, profesorowie
        uniwersytetów, intelektualiści i politycy. Podkreślają oni, że nie
        działania militarne "tylko negocjacje pokojowe mogą zapełnić
        długotrwałe bezpieczeństwo Izraela".

"Observer" podkreśla, że opublikowany na jego łamach list jest dość
        wyjątkowy i stanowi odstępstwo od taktyki przyjętej przez
        organizacje żydowskie działające w Zjednoczonym Królestwie.

• gazzetta.online Re: Fakty 12.01.09, 08:57
        Późnym wieczorem w niedzielę nad Gazą unosiły się kłęby czarnego dymu - na
        południowych obrzeżach miasta słychać było odgłosy intensywnej wymiany strzałów.
        W poniedziałek rano izraelskie okręty wystrzeliły na miasto Gaza co najmniej 25
        pocisków - w mieście doszło do pożarów. Wiele budynków zostało uszkodzonych, w
        tym miejscowa siedziba agencji AP. Izraelska rzeczniczka twierdziła, iż nadal
        celem ostrzału pozostają obiekty Hamasu.

Według danych palestyńskich kół medycznych, w bezpośrednich starciach na północy
        miasta zginął o świcie w poniedziałek co najmniej jeden bojownik Hamasu.

Te same źródła podają, że w ciągu trwającej od 27 grudnia izraelskiej ofensywy
        zginęło w Strefie Gazy co najmniej 870 Palestyńczyków - ponad połowa z nich to
        cywile. Zginęło też 13 Izraelczyków, w tym 10 żołnierzy.

Izrael wysłał w niedzielę dodatkowych rezerwistów do Strefy Gazy, co może
        oznaczać rozpoczęcie "trzeciej fazy" ofensywy przeciwko Hamasowi - oceniała nad
        ranem w poniedziałek telewizja izraelska.
      • gazzetta.online Re: Fakty 12.01.09, 13:23
        Liczba zabitych Palestyńczyków w Strefie Gazy wzrosła dzisiaj, w 17. dniu
        izraelskiej ofensywy, do ponad 900 - podały palestyńskie źródła.
        Wraz ze śmiercią 15 Palestyńczyków liczba zabitych sięgnęła 905, w tym 277
        dzieci, 95 kobiet i 92 osób starszych. Liczbę rannych Palestyńczyków oszacowano
        na 3950.
        Izrael rozpoczął 27 grudnia ofensywę w odpowiedzi na ostrzał rakietowy swego
        terytorium, prowadzony ze Strefy Gazy przez radykalne palestyńskie ugrupowanie
        Hamas.
        Dotychczas zginęło 13 Izraelczyków, w tym 10 żołnierzy.
        źródło informacji: INTERIA.PL/PAP
      • gazzetta.online Re: Fakty 12.01.09, 15:51
        Rada Praw Człowieka ONZ przyjęła niejednogłośnie w Genewie rezolucję, która
        "potępia operację izraelską" w Strefie Gazy.
        Ofensywa izraelskich sił zbrojnych "doprowadziła do masowych naruszeń praw
        człowieka i systematycznego niszczenia infrastruktury" na terytorium Strefy -
        ogłosiła Rada, decydując jednocześnie o wysłaniu na miejsce specjalnej misji.
        Rada zażądała "pilnej ochrony międzynarodowej dla ludności palestyńskiej,
        zgodnie z międzynarodowymi prawami człowieka i międzynarodowym prawem humanitarnym".
        Tekst rezolucji został przyjęty 33 głosami, jeden głos - Kanady - był przeciwny,
        13 państw wstrzymało się, w tym Szwajcaria.
        Tym razem nie doszło, jak zazwyczaj, do jednomyślnego przyjęcia rezolucji, gdyż
        kraje zachodnie uznały, że dokument dostatecznie nie uwypukla ataków rakietowych
        Hamasu na Izrael.
        ttp://fakty.interia.pl/raport/atak_izraela_na_strefe_gazy/news/rada-praw-czlowieka-onz-potepia-izrael,1241520
      • gazzetta.online Re: Fakty 12.01.09, 17:39
        Podczas pożegnalnej konferencji prasowej George Bush bronił decyzji
        o inwazji na Irak, Guantanamo i agresywnych metod w wojnie z
        terroryzmem. Bush przekonywał, że wiele jego niepopularnych decyzji
        było koniecznych.

George Bush wyraził przekonanie, że historia przyzna mu rację w
        sprawie Iraku. Nie krył jednak, że był rozczarowany, gdy nie
        znaleziono w tym kraju broni masowego rażenia. Bush przyznał też, że
        przedwcześnie ogłosił zwycięstwo. - Rozwieszanie na lotniskowcu
        transparentu "Misja zakończona" było błędem. Część mojej retoryki
        była niewłaściwa - dodał.

Bush przekonywał, że utworzenie więzienia Guantanamo było
        konieczne. - Rozumiem, że Guantanamo wywoływał o kontrowersje.
        Jednak kiedy poprosiliśmy kraje, które krytykowały to więzienie by
        przejęły część więźniów to odmówiły one pomocy. George Bush
        podkreślił, że podczas swojej prezydentury często musiała podejmować
        niepopularne decyzje.
      • gazzetta.online Re: Fakty 12.01.09, 17:54
        Apel do Izraela o nieużywanie pocisków fosforowych
        11 minut temu

Francja zaapelowała do Izraela, by nie zrzucał pocisków fosforowych
        w Strefie Gazy, przypominając o ich fatalnym oddziaływaniu na
        ludność.

- Francja przyłącza się do żądania, jakie organizacja obrony praw
        człowieka Human Rights Watch (HRW) przedstawiła władzom izraelskim,
        by nie stosowały tej broni ze względu na jej toksyczność, a także z
        uwagi na gęstość zaludnienia w Strefie Gazy - powiedział rzecznik
        francuskiego MSZ Eric Chevallier.

Według komunikatu HRW "wydaje się, że Izrael wykorzystuje biały
        fosfor do zasłon dymnych, co jest normalnie dozwolone na mocy
        międzynarodowego prawa humanitarnego. Jednak biały fosfor może
        powodować poważne oparzenia (...). Ryzyko obrażeń u cywilów
        powiększa duża gęstość zaludnienia w Gazie".

"Wykorzystanie białego fosforu w rejonach gęsto zaludnionych jak
        Gaza jest naruszeniem międzynarodowego prawa humanitarnego,
        nakazującego zastosowanie wszystkich środków ostrożności, by nie
        dopuścić do ranienia i zabijania cywilów" - dodaje HRW.

Rzecznik izraelskiej armii zapewnił, że broń ta jest stosowana w
        granicach przewidzianych prawem.

Z kolei rzecznik izraelskiego premiera Ehuda Olmerta, Mark Regew,
        oświadczył, że "pociski stosowane przez Izrael są podobne, jeśli nie
        identyczne ze stosowanymi przez wszystkie zachodnie demokracje, w
        tym państwa członkowskie NATO".

Biały fosfor jest środkiem silnie żrącym. Płonąc, wydziela dużą
        ilość dymu i rozgrzewa się do 1300 stopni Celsjusza. Uszkadza
        wątrobę, serce i naczynia. Śmiertelna dawka dla człowieka wynosi ok.
        0,1 g. Używany był w obu wojnach światowych, a także przez USA w
        Iraku. Izraelska armia pociskami z białym fosforem ostrzeliwała
        pozycje bojowników Hezbollahu w wojnie 2006 roku w Libanie.

• gazzetta.online Re: Fakty 12.01.09, 20:36
        Izrael zaniepokojony "falą antysemityzmu"
        Izrael wyraził zaniepokojenie "falą antysemityzmu"
        rozprzestrzeniającego się na świecie od czasu ofensywy przeciwko
        Hamasowi w Strefie Gazy. Minister spraw zagranicznych Tzipi Livni
        zaapelowała do światowych przywódców o potępienie tego zjawiska.
        Podczas izraelskiej operacji zginęło ponad 900 Palestyńczyków, a
        około 3600 zostało rannych. Wywołało to protesty na całym świecie.

W oświadczeniu czytamy, że Izrael jest zaniepokojony falą
        antysemickich ataków, do których doszło w różnych krajach świata.
        Tel Awiw otrzymał wiele raportów na temat fizycznego i werbalnego
        atakowania Żydów. Dlatego minister spraw zagranicznych Tzipi Livni
        zaapelowała do światowych przywódców o potępienie, stłumienie i
        powstrzymanie wszelkich form podburzania i nienawiści.
        Szczyt bezczelności
    • Gość: al A kraje arabskie milczą IP: 212.87.232.* 12.01.09, 09:51
      wymaga się od Europy, że angażowała się w sprawy Gazy i Palestyny.
      co zastanawia. dlaczego kraje arabskie Arabia Saudyjska, Jemen,
      Katar, Libia, Algeria, Tunezja, Maroko itd. siedzą jak mysz pod
      miotłą. przecież Izrael rozwala meczety, przecież giną w pewnym
      sensie ich rodacy, krajanie. A oni nawet nie pisną.
      • Gość: ? Re: A kraje arabskie milczą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 12:19
        I słusznie nie dają się sprowokować co innego UE i USA. Izrael nie spodziewał
        sie pewnie takiego obrotu sprawy i niestety obudził antysemityzm na całym
        świecie. Przez tyle lat niczego sie nie nauczył
        • Gość: Stern Re: A kraje arabskie milczą IP: 212.87.244.* 12.01.09, 12:40
          Żaden normalny i szanujący się rząd z krajów arabskich nie będzie popierał
          terrorystów,żaden,który nie fundamentalistyczny...
          Egipt,Turcja,ale i Palestyńczycy z Zachodniego Brzegu, postawili sprawę na
          ostrzu noża...Hamas ma się poddać i bezwzględnie podporządkować postawionemu
          rozejmowi..
          Wszystkie te prosty,liczone rzekomo w tysiącach..to nic innego jak mniejszości
          muzułmańskie z przedmieść...ten sam motłoch,który podpalał nie tak dawno na
          ulicach Paryża samochody czy też demolował sklepy...
          Do tego należy naliczyć wszelkiej maści lewactwo,które o ironio razem z
          neonazistowcami czy narodowcami,pluje na Izrael bądź też na Żydów...
          Przykład tu na forum...plus jakiś tam polocks z Kanada,który nagle stał się
          ekspertem od określenia,kto w Rządzie popiera istnienie państwa Izrael bądź nie...

Cóż...lewactwo i narodowcy są na forum...
          • Gość: goj Re: A kraje arabskie milczą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:15
            Stern pieprzysz o terrorystach jak jakiś maniak, dlaczego są arabscy terroryści?
            Grożą nam terroryści i arabowie? Irak miał posiadać broń masowego rażenia i co
            miał? Izrael ma a czy to ludzie odpowiedziałni to widać właśnie teraz. Wszyscy
            siedza cicho wiesz dlaczego bo nieodpowiedzialny kretyn posiadający broń atomową
            zachowuje sie nieodpowiedzialnie. Ma w du... wszystkie inne interesy porócz
            własnych. Mnie natomiast gu.. obchodzi Izrael wpieprzył sie między arabów to
            jego problem. Niemniej jednak obowiązują go pewne prawa a to co robi to nic
            innego jak ludobójstwo . Nawet arab to nie bydło tylko człowiek.
            • Gość: Stern Re: A kraje arabskie milczą IP: 212.87.244.* 12.01.09, 13:56
              Nie rozumiesz podstawowych rzeczy:
              Izrael ma prawo być państwem, na ich historycznych terenach
              Izrael ma prawo się bronić i nie nazywaj tego ludobójstwem,bo nie napadł na inne
              państwo i nie morduje masowo cywilów.
              Izrael nie podkłada bomb w autobusach,metrze, nie ubiera młodych Izraelczyków w
              ubrania z ładunkami wybuchowymi i nie wysyła ich między tłum,żeby się wysadzili
              w powietrze
              -poczytaj sobie bądź dowiedz się czym jest w istocie Hamas,sięgnij do
              źródła,poczytaj ich statutowe cele.
              -przeczytaj czym jest Fatah i czym różni się od Hamasu
              -dowiedz się w istocie jak wygląda polityka państwa oparta na prawie koranicznym
              i islamiźmie a jak wygląda standard demokratyczny w Egipcie czy też Turcji....

Jeżeli islamiści (nie mylić ze wszystkim muzułmanami) nie potrafią się
              dostosować do naszych demokratycznych standardów,nie chcą się asymilować ze
              społeczeństwem Europy to niech wracają do domu...
              Tak samo jest z Hamasem w Gazie..oni uznali statutowo,nie uznają Izraela,nie
              uznają porozumienia między Izraelem a Autonomią,więc ostrzeliwują Izrael...i to
              można nazywać ludobójstwem,programowe zabijanie ludności cywilnej...
              Ludobójstwem należy nazwać tworzenie "żywych tarcz" jak w linku:

warsaw.mfa.gov.il/mfm/Data/152636.ppt
              Warto też doczytać klasyka problemu islamistycznego:
              www.niniwa2.cba.pl/fallaci_wscieklosc_i_duma.htm
              Myślenie nie boli,boli paplanina i pieprzenie o pokoju w sytuacji,gdy celem
              Hamasu jest Dżihad,święta wojna....
              • Gość: al Stern, ja mam nadzieję że ty walczysz w armii izra IP: 212.87.232.* 12.01.09, 14:06
                Stern, ja mam nadzieję, że ty walczysz w armii izraelskiej. skoro
                Arabowie są tacy jak ich tu przedstawiasz, innych na froum, co mają
                inne zdanie niż ty nazywasz "kundelkami", "narodowcami" itd. to mam
                nadzieję że zaciągniesz się do armii izraelskiej i oddasz zycie dla
                shalom i Izraela i Żydów na całym świecie.
                • Gość: Stern Re: Sterna nie interesuje dyskusja na poziomie IP: 212.87.244.* 12.01.09, 14:14
                  ...przedszkola...

Możemy sobie popluć na siebie wzajemnie..
                  Ja napiszę:zaciągnij się do Hamasu a ufoludki są wśród nas..i to też jest
                  dyskusja...na poziomie rynsztoka...bądź kundelków w istocie...

Tylko po co? :-)

Widzę też problem ze zrozumieniem tekstu czytanego...
                  Obraz Araba a islamisty to zupełnie dwa przeciwległe bieguny....

• Gość: goj Re: Sterna nie interesuje dyskusja na poziomie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 14:36
                    Facet terrorystów stworzył Izreal , byłem w Egipcie, brat pracował w Libii i
                    arabowie naprawde nie są straszni. Palestyńczycy maja prawo walczyć o własne
                    państwo a stworzono im GETTO . Żydzi nigdy nie mieli własnego państwa. Dla mnie
                    to naród przeklęty a nie wybrany. Jeśli dla ciebie wymordowanie ponad 900 osób
                    na dzień dzisiejszy - wiele kobiet i dzieci( plus wielu rannych to żywe trupy)
                    to nie ludobójstwo to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać. Gaza to teren połowy
                    Warszawy z porównalną liczbą ludzi i mowa o żywych tarczach to tylko propaganda.
                    Dlaczego nie wpuszczono tam dziennikarzy? Miało być tak ładnie i świat miał się
                    o tym nie dowiedzieć a tutaj wszystko obróciło sie przeciw Izraelowi. To żydzi
                    nakręcają antysemityzm. Nie ma skutku bez przyczyny.
                    • Gość: Stern Re: Sterna nie interesuje dyskusja na poziomie IP: 212.87.244.* 12.01.09, 15:19
                      Gość portalu: goj napisał(a):

> Facet terrorystów stworzył Izreal , byłem w Egipcie, brat pracował w Libii i
                      > arabowie naprawde nie są straszni. Palestyńczycy maja prawo walczyć o własne
                      > państwo a stworzono im GETTO . Żydzi nigdy nie mieli własnego państwa. Dla mnie
                      > to naród przeklęty a nie wybrany. Jeśli dla ciebie wymordowanie ponad 900 osób
                      > na dzień dzisiejszy - wiele kobiet i dzieci( plus wielu rannych to żywe trupy)
                      > to nie ludobójstwo to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać. Gaza to teren połowy
                      > Warszawy z porównalną liczbą ludzi i mowa o żywych tarczach to tylko propaganda
                      > .
                      > Dlaczego nie wpuszczono tam dziennikarzy? Miało być tak ładnie i świat miał się
                      > o tym nie dowiedzieć a tutaj wszystko obróciło sie przeciw Izraelowi. To żydzi
                      > nakręcają antysemityzm. Nie ma skutku bez przyczyny.

Czytaj ze zrozumieniem...
                      Nie pada tam ani słowo o "złych Arabach",tylko islamiźmie...
                      nie islamie tylko islamie....

Teorie spiskowe są dla ludzi o ciasnocie umysłowej...
                      Propaganda,propaganda...byłeś?widziałeś?

Co do Egiptu też byłem,ale co to ma do rzeczy..?
                      W Tunezji też byłem,chodzę do restauracji prowadzonej przez muzułmanina...

Jeżeli ktoś nie zna historii Bliskiego Wschodu,jeżeli ktoś nie odróżnia rządu
                      islamistycznego,islamizmu od bycia Arabem a widzi ten konflikt przez pryzmat
                      antyżydowski..to o czym tu dyskutować...
                      Jakoś nie czuję się na siłach,żeby wyjaśniać w tej dyskusji, podstawowych kwestii...

Najlepiej jest pieprzyć,bez sensu,że Żydzi nie mieli państwa...\
                      Mieli,dawno mieli...trzeba tylko poszukać,doczytać....
                      Białorusini też nie mieli własnego państwa,Ukraińcy też nie mieli...
                      Słowacy nie mieli i wiele innych nacji..

• Gość: goj Re: Sterna nie interesuje dyskusja na poziomie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 15:59
                        Tak samo jak ty robisz ze mnie narodowca, żydzi zrobili z arabów terrorystów.
      • Gość: goj Stern Dawida? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 14:44
        Czy ta gwiazda (stern) jest sześcioramienna? to wyjaśnia twoje poglądy
        • Gość: Stern Re: Stern Dawida? IP: 212.87.244.* 12.01.09, 15:08
          :D:D

Tak ....ja wiem,ludziom (t)wojego pokroju wszystko kojarzy się z wszechobecnym
          żydostwem jako takim...
          Ktoś kto bazuje na Dmowskim jest po prostu małowartościowym Polakiem..z prostej
          przyczyny...

Polskość u (w)as jest postrzegana jako zagrożona a więc w istocie podległa,komuś
          innemu...u narodowców dodatkowo owa polskość ma być pod berłem "matki narodów
          słowiańskich Rosji"...

"Quos superius macroprosopus, suit quod inferius microprosopus"

• Gość: CLUB Stern, ja wiem czemu ty tak plujesz na Dmowskiego IP: 212.87.232.* 13.01.09, 09:36
            Dmowski podczas rokowań nad Traktatem Wersalskm sprzeciwił się
            utworzeniu w granicach II Rzeczypospolitej tzw. Judeo-Polonica,
            czyli państwa żydowskiego w graniacach RP.
            • pluto37 Re: Stern, ja wiem czemu ty tak plujesz na Dmowsk 13.01.09, 09:59
              Lepiej durnowato nie pisac. Dmowski jako posel do carskiej DUMY
              czyli parlamentu zaborczego imperium okupujacego 3/4 RP sprzeciwial
              sie wszelkim ruchom narodowowyzwolenczym blagajac cara o jakas forme
              autonomii, a nie niepoleglosc RP.
              Tak wiec ostroznie z tym Dmowskim. Wzniecona przez niego histeria
              doprowadzila do zabojstwa PREZYDENTA RP.
              Caly swoj zywot w II RP poswiecil ideologii a nigdy nie zechcial
              sprawdzic swoich pomyslow jako praktyk. Jego skrajni wyznawcy
              stworzyli w czasie wojny NSZ i nieslawnej pamieci Brygade
              Swietokszyska.
              Tak wiec Zydzi Zydami, ale ducha Dmowskiego lepiej nie wywlekac, bo
              faszyzmem zatraca jesli nie na full, to w sporej czesci, a we
              wspolczesnej postaci Pax-em i LPR-em.
              Nie tylko wiec Stern ma powody do niespecjalnego wielbienia "pana
              Romana" jak w pewnym okresie pisal do niego J.Pilsudski.
              • Gość: CLUB sam durnoty piszesz IP: 212.87.232.* 13.01.09, 11:00

"(...) Jego skrajni wyznawcy stworzyli w czasie wojny NSZ(...)"

A co masz przeciwko polskim patriotom, którzy zgineli w walce z
                okupantem niemieckim i sowieckim.
                poczytaj sobie o NSZ chociaż na wikipedi.
                pl.wikipedia.org/wiki/Narodowe_Si%C5%82y_Zbrojne
                • pluto37 Re: sam durnoty piszesz 14.01.09, 11:23
                  Gość portalu: CLUB napisał(a):

> A co masz przeciwko polskim patriotom, którzy zgineli w walce z
                  > okupantem niemieckim ...

A duzo ich bylo? Brygada Swietokrzyska wyszla z Czestochowy w
                  styczniu 45 roku i doszla do okolic Monachium. Trwala wojna z III
                  Rzesza , a oni te 1500 km po terenie kontrolowanym przez armie, SS i
                  rozne takie szli, az doszli. Nikt im klopotu nie sprawial, zrec
                  mieli co i calkiem niezle im bylo. A jak juz se chlopaki od
                  Zochowskiego pospacerowaly i w koncu doszly do USArmy, to ich WP na
                  Zachodzie olalo i nikt ich do WP wcielic nie chcial. Za wspolprace z
                  Niemcami. Amerykanie z laski zrobili z nich magazynowych wartownikow.
                  I to cala ich armijna bohaterszczyzna.
                  Jak sie poduczysz to sie zglos. Pogadamy.

i sowieckim.
                  > poczytaj sobie o NSZ chociaż na wikipedi.

Poki jeszcze zyje kilku z NSZ-tu, to wikipedii czytac nie musze. Mam
                  lepsze zrodla wiedzy w tym temacie. Wikipedia jest dla leniow i
                  nieukow.
                  • Gość: CLUB Re: sam durnoty piszesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 11:54
                    "(...) I to cala ich armijna bohaterszczyzna (...)"

szkoda z tobą gadać, dalej głupoty piszesz. a co ty dla kraju
                    zrobiłeś, żeby ludzi rozliczac.

"(...) Wikipedia jest dla leniow i nieukow (...)"
                    No własnie dlatego ją tutaj przywołałem.......
                    • pluto37 Re: sam durnoty piszesz 15.01.09, 03:43
                      Gość portalu: CLUB napisał(a):

> "(...) I to cala ich armijna bohaterszczyzna (...)"
                      >
                      > szkoda z tobą gadać, dalej głupoty piszesz.

Ja bym najpierw sprawdzil, ale skoro lepiej wiesz, to juz twoja
                      broszka.

a co ty dla kraju zrobiłeś, żeby ludzi rozliczac.

- Najpierw przedstaw sie sam, zebym wiedzial komu co mam opowiadac i
                      o czym. Ludzi? Ktorych?
                      Ludzie rozne rzeczy robia. Dobre i zle. Jesli publicznie to sie ich
                      publicznie rozlicza. Takze na forum.
                      Ale skoro uwazasz, ze pisze glupoty, to czekam na jakis dowod tego
                      co jest glupiego w tym co napisalem. Inaczej wyjdzie, zes z marnego
                      klubu z piaskownicy.
            • Gość: Stern Re: Stern, ja wiem czemu ty tak plujesz na Dmowsk IP: 212.87.244.* 14.01.09, 23:12
              Czyżby sugerował,że jestem Żydem?

Odpowiem wprost.Nie jestem.Choć nie mam obowiązku się tutaj rozliczać ze swoich
              korzeni...
              Piłsudski kiedyś powiedział : "Naród wspaniały, tylko ludzie ch...e "..to
              ostatnie pasuje do wszelkiej maści narodowców,zwłaszcza do Ciebie :-)kimkolwiek
              jesteś...ale forum śmierdzi od antysemickich wypocin i czuć wyraźnie
              pseudonarodową papkę...taka karma...dla narodowych oszołomów...
              A co do NSZ..to często zwykli bandyci,poczytaj sobie o rabunkach i przemocy...
              Historia Polski to białe plamy..tylko dureń potrafi gloryfikować swój naród,nie
              dostrzegając w nim wad..i trudnych momentów historycznych..

• Gość: CLUB Stern, zajmij się może gotowaniem IP: 212.87.232.* 15.01.09, 09:59
                Stern, nie będę schodził do twojego poziomu i nie mam zamiaru ludzi
                od ch... wyzywać. Proponuję, zajmij się może lepiej gotowaniem bo to
                mniej wysiłku umysłowego wymaga. podam ci przepis na:
                Zupa z kulkami macy
                "(...) 1/2 filiżanki macy
                2 jajka
                2 łyżeczki oleju lub tłuszczu wytopionego z kurczaka
                2 łyżeczki wody lub rosołu z kurczaka
                2 łyżeczki świeżej, posiekanej pietruszki
                odrobina czarnego pieprzu
                2 kwarty chudego rosołu z kurczaka albo bulionu
                Dokładnie ubij jajka, olej i wodę razem. Dodaj macę, pietruszkę i
                czarny pieprz i mieszaj aż do momentu otrzymania gładkiej
                konsystencji. Zostaw na kilka minut, aby maca wchłonęła pozostałe
                składniki, a następnie wymieszaj.

Doprowadź rosół do wrzenia i zmniejsz ogień tak, aby rosół ledwie
                się gotował. Zmocz dłonie w wodzie i zrób kulki z około 1-2 łyżeczek
                masy macowej każdą. Włóż kulki delikatnie do gotującego się rosołu.
                Po około 15 minutach będą już gotowe do jedzenia. Możesz jednak
                zostawić je dłużej na wolnym ogniu, aby wchłonęły więcej smaku
                rosołu. Będą gotowe kiedy wypłyną na powierzchnię rosołu i będą
                pulchne.
                Aby zrobić bardziej miękkie kulki należy użyć trochę mniej oleju,
                więcej wody i gotować dłużej w mniejszej temperaturze. Natomiast aby
                zrobić kulki twardsze należy postąpić odwrotnie (...)"
                www.jewish.org.pl/index.php?Itemid=65&id=183&option=com_content&task=view

Do tego proponuje spacer i melise na ukojenie nerwów. Bez odbioru.
                Pozdrawiam

• Gość: Stern Re: Stern, zajmij się może gotowaniem IP: 212.87.244.* 15.01.09, 11:37
                  Club..
                  Club nie czyta ze zrozumieniem,bo club nie potrafi analizować,co jest napisane..

Przecież nie nazwałem Cię męską ku...
                  Zacytowałem tylko Piłsudskiego,który zwykł mawiać
                  "Naród wspaniały,tylko ludzie chu..",przecież to nie moje słowa :-)

A co do nerwów...
                  Czym tu się przejmować? Od dawna wiadomo,że forum jest pełne różnych.....osób.
                  Za przepis kulinarny dziękuję,może skorzystam...
                  I tym miłym akcentem...bez odbioru.
    • rakowiaczek36 Re: Izrael bombarduje Palestynę 12.01.09, 14:50
      www.bowbelt.za.pl/A1/
      • storima Re: Izrael bombarduje Palestynę 12.01.09, 15:27
        Dokumentowałem warsztaty rozwijania przyjaźni, stwarzania realistycznych
        podstaw pokojowego współistnienia z Palestyńczykami i Izraelitami. Większość z
        nich to młodzi ludzie w waszym wieku.
        Nie były to łatwe spotkania. Tym bardziej, ze podobne rok wcześniej, zakończone
        niepowodzeniem.
        Jednak to obecne powiodło się.
        Czego tez życzę temu forum:-)
        • Gość: cz. 1 Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 20:41
          Porażka w Gazie

Izrael Szamir

Chociaż Rada Bezpieczeństwa zażądała zaprzestania ognia, wciąż lecą rakiety i
          spadają bomby, wciąż płonie ziemia i walczą żołnierze – lecz już wiadomo, że
          napaść na Gazę zakończy się dla Żydów porażką, podobnie jak poprzednia kampania
          libańska. Pomimo wielkich ofiar, żołnierze Hamasu nie tylko nie poddali się, ale
          nie poprosili nawet o rozejm. Więcej, z pogardą odrzucili egipskie propozycje
          natychmiastowego wstrzymania ognia. Nie spieszą się także z przyjęciem
          propozycji Rady Bezpieczeństwa, przyjętej bez uzgodnienia z nimi. Nic nie
          pomogło mocarstwu atomowemu z ogromną armią i nie znającymi litości politykami –
          ani dywanowe bombardowania, ani wymyślnie „piękna” nazwa, którą nadano najazdowi
          („Lany ołów”), ani masowe zabijanie kobiet i dzieci, ani wprowadzenie do boju
          piechoty wyposażonej w najnowszą broń. Nie udało się rzucić Gazy na kolana, a to
          oznacza, że Izrael już przegrał Wojnę Noworoczną.

Partyzanci Hamasu po raz pierwszy mogli spotkać się twarzą w twarz z wrogiem –
          nie z lotnikami, tchórzliwie zabijającymi cywilów z nieosiągalnej wysokości w
          komforcie najnowszych samolotów, a z piechotą w miejskich dżunglach. W takich
          warunkach osobiste zalety żołnierza są ważniejsze od techniki, a motywacja, chęć
          walki i pogarda śmierci są jeszcze ważniejsze. Tutaj, walczący za swoje domy i
          żony, obrońcy Gazy są lepsi od przekarmionych i wydelikaconych dzieciaków z
          Tel-Avivu. Nie można ich przyprzeć do ściany: w miejskim mrowisku, porytym
          tunelami, partyzanci mogą opuścić otoczone domy, aby uderzyć na tyłach
          regularnej armii. Armia izraelska nie zdołała doprowadzić do boju, w którym
          Palestyńczycy byliby w sytuacji bez wyjścia.

Zwycięstwem Gazy można się chlubić, lecz cieszyć się nie ma z czego. Cywilni
          mieszkańcy Gazy strasznie cierpią. Wojna Noworoczna rozpoczęła się od podłego
          uderzenia na ceremonię zakończenia szkolenia młodych policjantów. Wczorajsi
          rekruci, którzy ledwie nauczyli się kierować ruchem ulicznym, 27 grudnia, gdy
          świat świętował Boże Narodzenie i Nowy Rok, zostali bestialsko zbombardowani. Za
          jednym zamachem zabito 300 ludzi – wśród nich, oprócz policjantów, byli także
          członkowie ich rodzin, którzy przyszli z kwiatami pogratulować swoim krewnym. W
          oficjalnym komunikacie armii zabitych nazwano „terrorystami Hamasu” – chociaż
          nie mieli oni żadnej broni.

Za tą pierwszą zbrodnią wojenną nastąpiły dalsze – Żydzi bombardowali meczety i
          szkoły, szpitale i karetki pogotowia, przeludnione dzielnice miejskie i wiejskie
          domy. Zbombardowali uniwersytet – przecież Palestyńczycy nie mają po co się
          uczyć, wszystko jedno nie ma dla nich pracy. Zbombardowali szkołę ONZ, w której
          schronili się uciekinierzy ze zbombardowanych domów i gdzie uczyły się
          palestyńskie dzieci. Spod gruzów szkoły wyciągnięto czterdzieści trupów.

Ulubionym celem stały się meczety – przy tym bombardowano meczety w godzinach
          modlitw. W roku 1994 żydowski ekstremista Baruch Goldstein ostrzelał wiernych
          podczas modlitwy w meczecie w Hebronie. Teraz takim zbiorowym Goldsteinem stała
          się armia izraelska. Żydzi lubią odwoływać się do sumienia społeczności
          światowej, gdy młodzi chuligani wymażą ściany synagog, wtedy tysiące
          wspaniałych, wrażliwych „antyfaszystów” wychodzi na ulice w obronie synagog.
          Lecz gdy palą się meczety – „antyfaszyści” jedynie powtarzają informacje
          izraelskiej armii, że gdzieś tam ukrywali się terroryści.

Izraelczycy łamią zasady prawa międzynarodowego a nawet zajmują się piractwem na
          otwartym morzu. Izraelski statek staranował maleńki jacht, wiozący do Gazy
          ładunek lekarstw, mimo, że na pokładzie była Cynthia McKinney, była kandydatka
          na prezydenta USA. Jacht cudem dotarł do libańskiego portu Sydon.

Pracownicy Czerwonego Krzyża, którzy z trudem dostali się do Gazy, zastali w
          zbombardowanym mieście straszne rzeczy. W jednym z domów zajętej przez
          izraelskie wojsko dzielnicy znaleźli rozkładające się trupy rodziców, a obok
          nich – wymęczone, bezsilne dzieci. Udało się je wywieźć i uratować – po czym
          Czerwony Krzyż dostał zakaz wjazdu do Gazy. Izraelczycy zabili setki mężczyzn,
          kobiet i dzieci tylko za to, że nie są Żydami. Siły obu stron są zbyt nierówne:
          w ciągu pierwszych dwóch tygodni konfliktu zginęło 770 Palestyńczyków i 14
          Izraelczyków, czyli jeden Izraelczyk na pięćdziesięciu Palestyńczyków. Oznacza
          to, że nie jest to wojna, a rzeź. Nawet w warszawskim getcie zginęło
          proporcjonalnie więcej napastników.

Wojnie towarzyszy nachalna propaganda w samym Izraelu. Z obsesyjnym natręctwem
          gazety i telewizja powtarzały: należy uchronić cywilnych mieszkańców
          przygranicznych miasteczek przed rakietowym obstrzałem. Ale dlaczego strzelano z
          Gazy? Na to pytanie nikt nie proponował odpowiedzi. Dotychczas większość
          zwykłych Izraelczyków nie wie, co mieszkańcy Gazy chcieli udowodnić swoimi
          własnej roboty zabawkami. A oni żądali tylko likwidacji blokady. Przecież już
          kilka lat Gaza jest wzięta w kleszcze blokady, jakiej nie doświadczyły inne
          narody. Nie dławcie nas blokadą, a wtedy nie będziemy strzelać – mówili
          przedstawiciele Hamasu. Przestańcie nas zabijać, i rozejm będzie mógł trwać
          nadal. Aby uchronić Sderot przed rakietami, nie była potrzebna kampania wojenna
          – należało spełnić warunki poprzedniego porozumienia i zlikwidować blokadę.

Blokadę wprowadzono, aby obalić prawowity rząd Palestyny. Żydów nie zadawalał
          Hamas – a więc, „Palestyńczykom należy narzucić dietę, do czasu aż się namyślą”,
          jak powiedział Dow Weisglas, doradca premiera. Dieta nie pomogła – głodni i
          zmarznięci zimą, spragnieni i wykończeni upałami latem, mieszkańcy Gazy trzymali
          się. Dlatego Izrael zaczął przygotowywać się do ataku. W odróżnieniu od Rosji,
          która po krótkiej potyczce z Gruzją nie naciskała na zmianę reżymu, celem
          izraelskiej napaści było – utworzenie zależnego reżymu kolonialnego.

Izrael parł do wojny. Jak alkoholik, śpieszący się wypić jeszcze jeden kieliszek
          wódki przed zamknięciem knajpy, Żydzi śpieszyli się wypić swoją szklankę krwi
          przed przyjściem do władzy nowego amerykańskiego prezydenta Obamy 20 stycznia.
          Chociaż Obama okrążony jest żydowskimi doradcami i pomocnikami, lecz nie
          wiedziano, czy będzie on ich pokornym wykonawcą godnym Busha i Rice. Z
          przerażeniem powtarzały żydowskie gazety amerykańskie wieść o tym, że Obama nie
          chciał wysłuchać sprawozdania izraelskiej armii.

Izraelskim generałom, którzy haniebnie przegrali kampanię libańską i czuli
          palącą potrzebą dowartościowania, potrzebna była wojna.

Wojna była potrzebna izraelskim politykom. Minister obrony Ehud Barak, który już
          kiedyś niesławnie zakończył swoje premierostwo, który spowodował Drugą Intifadę
          a teraz powrócił do polityki, był strasznie niepopularny. Jego partii wróżono,
          że przepadnie na wyborach. Barak lubił przebierać się w kobiece suknie i malować
          usta – w takim ubraniu zabił kiedyś znanego palestyńskiego poetę emigranta.
          Mistrzowie propagandy starali się zrobić z niego wodza – hasłem ich było „Barak
          to nie kochanka, a wódz”. Lecz starzejący się transwestyta, mieszkający w wartym
          krocie superelitarnym wieżowcu na północy Tel-Avivu i uważający się za wodza,
          reprezentanta izraelskiego ludu pracującego, lidera socjalistów, wywoływał tylko
          śmiech i pogardę. Bombardowania Gazy przyniosły mu natychmiastowe dywidendy.

Wojna potrzebna była także Cipi Livni, podobnej do mężczyzny Amazonce z Mossadu
          i pani minister spraw zagranicznych. Chciała pokazać, że wojowniczością nie
          ustąpi biologicznym mężczyznom. Te dwa gendero-zdezorientowane osobniki dążyły
          do wojny – i narzuciły ją.

Wojna była także potrzebna izraelskim elitom – wojna zmusza zwykłych ludzi
          zapomnieć o swoich prawdziwych interesach i poprzeć władzę. Wojna z „gojem” jest
          potrzebna, aby em
        • Gość: cz.2 Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 20:42
          Bardziej radykalni lewicowcy, przede wszystkim komuniści, stanęli na czele
          kampanii antywojennej. Razem z nimi, pod ich czerwonym sztandarem maszerowałem w
          wielkiej demonstracji antywojennej. Mówcie, co chcecie, lecz komuniści zawsze w
          takich wypadkach nie zawodzą.

Atak na Gazę wpisuje się w szersze plany urządzenia świata według amerykańskiego
          szablonu. Człowiek może być wolnym w więzieniu i więźniem na wolności. Tak samo
          Gaza, ten wielki obóz koncentracyjny (jak słusznie nazwał Gazę minister
          sprawiedliwości Watykanu kardynał Renato Martino) - jest wyspą wolności na
          kontrolowanym przez Amerykanów i Izraelczyków morzu, a tymczasem wiele, podobno
          wolnych, krajów jest całkowicie poddanych ich kontroli. Profesor Uniwersytetu
          Columbia, czołowy radykalny intelektualista i następca Edwarda Saida, Joseph
          Massad pisał o „sojuszu między Izraelem, palestyńskimi kolaboracjonistami
          Abbasa, arabskimi reżymami dyktatorskimi i arabskimi neoliberalnymi
          intelektualistami na saudyjskim garnuszku, skierowanym przeciwko rządowi Hamasu
          – jedynemu demokratycznie wybranemu rządowi w całym świecie arabskim. Krwawa
          rzeźnia ostatnich dwóch tygodni – to kolejna próba Izraela doprowadzenia do
          tego, by wszystkimi Arabami i wszystkimi Palestyńczykami rządzili dyktatorzy, a
          nie demokratycznie wybrani przywódcy”.

Taka jest przyczyna straszliwego niszczenia Gazy. Noam Chomsky tak wyjaśniał
          amerykańską strategię spalonej ziemi w Wietnamie i innych krajach: Stany
          Zjednoczone walczą o całkowitą kontrolę nad światem, i nie zgodzą się na pokój z
          krajami niepokornymi - takimi jak Kuba, Wenezuela, Wietnam – nawet Gaza. Jeśli
          nie mogą doprowadzić do zmiany niepokornego reżymu – starają się zdewastować
          gospodarkę takiego kraju, spalić ziemię i zniszczyć naród, a wszystko po to, by
          nikt nie śmiał marzyć o wolności. To, co Amerykanie robili z Wietnamem i Koreą,
          Izraelczycy robią z Gazą. Cofnęli Gazę przed epokę kamienną.

Lecz ich plany mogą się jeszcze nie spełnić. W miastach Zachodniego Brzegu i
          Egipcie rośnie oburzenie, zwrócone nie tylko przeciwko Izraelowi, lecz i własnym
          Quislingom. W Ramallah i Nablusie miejscowa służba bezpieczeństwa Mahmuda Abbasa
          współpracuje z okupantami, i przekazuje bojowników prosto w ręce izraelskich
          służb specjalnych. Abbas dał „zielone światło” izraelskiemu atakowi na Gazę,
          piszą gazety izraelskie. Lecz dziewiątego stycznia minął termin pełnomocnictw
          Abbasa. Jego władza opiera się na izraelskich bagnetach, a na nich nie usiedzisz.

W Egipcie ludzie widzą, że Hosni Mubarak popiera izraelską blokadę Gazy.
          Pamiętają, że król Faruk stracił tron dlatego, że poddał Palestynę. Z tej samej
          przyczyny zabito Sadata. Dyktatura Mubaraka może zakończyć się w ten sam sposób,
          i nie obronią go żadne służby bezpieczeństwa.

Wolnościowa zaraza może rozprzestrzenić się na cały Bliski Wschód. Przecież Gaza
          nie jest kolejną wojną miejscowych niepodległościowców, nie jest to wojna między
          nacjonalistami żydowskimi i arabskimi; jest to wsunięty front wszechświatowej
          wojny z imperium żydowsko-amerykańskim, bitwy, która toczy się jednocześnie na
          całym świecie.

Z rosyjskiego tłumaczył: Roman Łukasiak

• Gość: Stern Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: 212.87.244.* 12.01.09, 21:26
            tak,tak towarzysze nigdy nie zawodzą...
            Komuniści bez biedy i fundamentalizmu,nie są prawdziwymi komunistami..
            Im fundamentalizm islamski po prostu się opłaca...
            To sowieci przez lata wspomagali palestyńskich terrorystów z Hamasu jak i
            Hezbollah...

W najgorszych latach komuny,zawsze straszono Polaków "syjonistami i
            imperialistami z Ameryki"
            Komuna w doskonały sposób połączyła przedwojenny ludowy antysemityzm z
            antysyjonizmem,czego przykładem był Gomułka...
            Dziś doliczyć należy wszelkiej maści lewactwo,trocksistów,czy narodowców...w
            końcu naziści to też socjaliści----> narodowy socjalizm...
            Krew z krwi,ta sama choroba..nienawiść do Zachodu...
            Do naszego stylu życia,do naszych filarów:wolności i wyższości indywidualizmu
            nad "kołchozem" i kulcie zbiorowości podporządkowanej chorym ideologiom...
            Bo czy się to komuś podoba czy nie...nasza cywilizacja opiera się na
            dziedzictwie kręgu kultury judeo-chrześcijańskiej,nie zaś dziedzictwie
            arabskim..no może poza cyframi arabskimi...ale to antyczni Grecy i Rzymianie są
            ojcami matematyki itd....

• Gość: goj do gwiazdy dawida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 12:21
              czy jak ktoś ma inne poględy to jest narodowcem, bydłem itp. Nie znająć mnie tak
              o mnie napisałeś. Podobnie jak żydzi zrobili z arabów terrorystów ty zrobiłeś ze
              mnie narodowca i kundelka. Ba nawet posty panny_zmiasta poparłeś, cóż twój poziom :)
    • gazzetta.online fakty 13.01.09, 08:26
      Szef ONZ nakazuje wstrzymanie ognia
      Sekretarz generalny ONZ Ban Ki Mun nakazał walczącym ze sobą w Strefie Gazy
      Izraelczykom i Palestyńczykom natychmiastowe wstrzymanie ognia.
      - Mój przekaz jest prosty, bezpośredni i precyzyjny: walki powinny zostać
      przerwane i mówię do obu stron - natychmiast przestańcie! Konflikt już
      spowodował zbyt wiele ofiar - powiedział na konferencji prasowej.

- W imię ludzkości i prawa międzynarodowego" rezolucja nr 1860 musi być
      przestrzegana - zaznaczył Ban.

Przyjęta w czwartek przez Radę Bezpieczeństwa ONZ rezolucja wzywa do "rozejmu
      natychmiastowego, trwałego i całkowicie przestrzeganego", a także zupełnego
      wycofania wojsk izraelskich ze Strefy Gazy.

W ciągu 17 dni izraelskiej ofensywy w Strefie Gazy zginęło ponad 900
      Palestyńczyków. Liczbę rannych szacuje się na około 4 tysiące ludzi.

W środę sekretarz generalny ONZ uda się z misją na Bliski Wschód. Odwiedzi
      Izrael, Syrię, Autonomię Palestyńską, Egipt, Jordanię, Turcję, Liban i Kuwejt.

- Moim celem jest przyspieszenie wspólnych wysiłków dyplomatycznych i upewnienie
      się, że niezbędna pomoc humanitarna do tych, co jej potrzebują - dodał Ban.
      • Gość: obserwer Re: fakty IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.09, 11:21
        Najpierw bombardujemy i zabijamy, aby potem pomagać.
    • gazzetta.online Fakty 13.01.09, 11:40
      Iran: wykryto spisek inspirowany przez USA
      Władze Iranu poinformowały o aresztowaniu czterech Irańczyków, oskarżonych o
      udział we wspieranym przez USA spisku, mającym na celu obalenie islamskiego
      ustroju państwa.
      - Jednym z celów tych indywiduów było stworzenie siatki, mającej obalić
      establishment islamski - poinformował rzecznik irańskiego sądownictwa Alireza
      Dżamszidi.

Agencja Reutera odnotowuje, że przedstawiciele władz irańskich często oskarżają
      Zachód o spiskowanie przeciwko Islamskiej Republice Iranu. Reuters zwraca uwagę,
      że tym razem takie zarzuty pojawiły się na tydzień przed objęciem prezydentury w
      USA przez Baracka Obamę.
    • gazzetta.online Re: Izrael bombarduje Palestynę 13.01.09, 11:47
      Prowadząca ofensywę w Strefie Gazy armia Izraela dotarła dzisiaj nad ranem do
      przedmieść stolicy okręgu - Gazy.

Kilka godzin wcześniej izraelski premier Ehud Olmert zagroził, że w rządzący w
      Strefie radykalny palestyński ruch Hamas uderzy "żelazna pięść", jeśli nie
      zgodzi się on na izraelskie warunki rozejmu.

Hamas jednak nie ustępuje: jego lider Ismail Hanije podkreślił, że bojownicy
      Hamasu są coraz "bliżej zwycięstwa".
      Siły izraelskie, wspierane przez śmigłowce oraz kanonierki, które ostrzeliwały
      wybrzeże Morza Śródziemnego, wkroczyły do południowych i wschodnich przedmieść
      Gazy, między innymi do Tel Hawa. Według naocznych świadków czołgi izraelskie
      wyparły stamtąd bojowników Hamasu - pisze agencja AP.

Wiele budynków mieszkalnych na przedmieściach 450-tysięcznej Gazy stanęło w
      płomieniach. Armia izraelska potwierdziła, że toczą się tam walki, ale nie
      podała szczegółów. Poinformowano również, że w Izrael uderzyło w poniedziałek
      około 20 rakiet Hamasu - mniej niż w dniach poprzednich.

Według AFP, gdy czołgi, wspierane przez lotnictwo weszły dzisiaj nad ranem w
      głąb peryferyjnych dzielnic Gazy, Palestyńczycy odpowiedzieli ostrzałem z
      moździerzy. Na ma informacji o ofiarach.

- Zaciskamy pierścień otaczający Gazę - powiedział AFP dowodzący operacją wojsk
      izraelskich na tym terenie generał Ejal Eisenberg.

Dzień wcześniej Izrael wysłał do Strefy Gazy dodatkowych rezerwistów, co może
      oznaczać start "trzeciej fazy" ofensywy - oceniła telewizja izraelska.

Armia izraelska pod kryptonimem "Płynny ołów" 27 grudnia rozpoczęła ofensywę
      przeciw Hamasowi, by położyć kres ostrzałom rakietowym południowego Izraela ze
      Strefy Gazy.

Od początku tej operacji zginęło 919 Palestyńczyków, w tym 277 dzieci. Ponad
      4100 osób zostało rannych. Po stronie Izraela jest 13 zabitych, w tym 10 żołnierzy.

88 proc. mieszkańców potrzebuje teraz pilnie żywności i pomocy humanitarnej,
      powiedziała cytowana przez AP Helen Gayle, zarządzająca międzynarodową agencją
      pomocową CARE. Trzygodzinna przerwa w operacjach wojskowych, na którą zezwala
      armia izraelska nie wystarcza by udzielić Palestyńczykom pomocy.
      Ponad 4100 rannych a jak wygląda opieka ...To jest LUDOBÓŚTWO
    • Gość: b Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.dclient.hispeed.ch 13.01.09, 11:54

Papież przeciw przemocy w strefie Gazy Česko , Slovensko
      NAROD MA PRAVO SE BRANIT
      Kategorie: Wszystkie | Forum of the Active Christians Czech and
      Slovak | KOZY - Milkovice | AGORA | Bratři Mašínové, Milan Paumer |
      Claudie Nikolajenková | Czech Footbag | Eva Clarowa | Fragmenty |
      František Cigánek | František Všetička | Fórum života | Hnuti za
      přímou demokracii | Jan Baran | Jan Šinágl | Jana Tutková (CBR) |
      Jaroslav Hutka | Jirí Vanek | Jozef Paluch | Jozef Rydlo | KORUNA
      ČESKÁ | Karel KRYL | Ladislav Jakl | Manowce, żydowska robota |
      Martin Věchet | Miroslav Václavek | Pavel Zvěřina | Petr Cibulka |
      Robin K. Hajek | Ross Hedvicek | Svetové združenie bývalých
      československých politických väzňov - SZCSPV-SR | Tomás Konc | URAN
      | USSU | Vaskovic Jozef | Veronika Valdová & Jan Beneš | Vladimir
      Hučin | Vladimir Pavlik | case of Vladimir Hučin | czeski Partner |
      do stolicy Czech - Pragi | exil | narod ma pravo se branit | news -
      info | portál české literatury - niemieckie i polskie wiersze | Únia
      mužov Slovenska - Hnutie pre rodinu | Ústav pamäti národa

Všem sowám, sovicím i Sovákům

Od Česko , Slovensko

Všem sowám, sovicím i Sovákům :
      Také mně se dostalo té cti být mezi vámi.
      Na shledanou v temném lese !...
      • Gość: taki tam Nadal blokada informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 12:06
        Izrael nadal blokuje informację na temat Gazy. To co tam się dzieje to musi być
        horror. Ranni czyli żywe trupy w tym kobiety i dzieci. A świat co ? wczoraj w
        wiadomościach Piotr Kraśko powiedział o blokadzie informacji z Gazy i poruszyli
        temat kota w bibliotece. Obłuda stojąc biernie jesteśmy tez sprawcami , tak mnie
        zawsze uczono.
        • pit123 Re: Nadal blokada informacji 13.01.09, 13:32
          Piotr Kraśko powiedział, że blokada informacji jest nadal bardzo
          skuteczna...niestety wiemy bardzo mało co dzieje się w Gazie. I tyle
          wiedzieliśmy jak zakładałem tem wątek.
    • gazzetta.online fakty 13.01.09, 14:04
      Premier Izraela Ehud Olmert odsłonił kulisy głosowania w Radzie Bezpieczeństwa
      ONZ nad rezolucją w sprawie Strefy Gazy, ujawniając iż osobiście interweniował u
      prezydenta USA George'a W. Busha by nie dopuścić do poparcia dokumentu przez
      Condoleezzę Rice.

Pod koniec zeszłego tygodnia RB ONZ przyjęła rezolucję, żądającą
      natychmiastowego wstrzymania działań zbrojnych w Strefie Gazy i całkowitego
      wycofania z rejonu sił izraelskich. USA jako jedyny kraj z 15 członków Rady
      wstrzymały się od głosu. Wcześniej sekretarz stanu USA miała obiecać krajom
      arabskim amerykańskie poparcie dla dokumentu.

Jak ujawnił Olmert, gdy dotarły do niego informacje o ewentualnym poparciu przez
      Rice rezolucji, osobiście na 10 minut przed głosowaniem w Radzie, zatelefonował
      do Busha.
      Prezydent USA był wówczas na spotkaniu w Filadelfii, gdy Olmert upierał się, że
      musi z nim pilnie rozmawiać, Bush został wywołany z prezydium spotkania. Olmert
      przedstawił mu sprawę, dodając: - Nie możecie głosować za taką rezolucją.

Bush odpowiedział, iż nic nie wie o sprawie. - Nic mi o tym nie wiadomo, nie
      widziałem tego dokumentu i nie wiem co w nim jest. - Ale ja wiem - nie możecie
      przyjąć rezolucji! - replikował Olmert. - Bush natychmiast wydał polecenie Rice
      i ostatecznie nie głosowała za dokumentem, w którego przygotowaniu brała udział,
      popierała jego treść i zabiegała o jego przyjęcie. Straciła twarz - ze wstydem
      musiała wstrzymać się od głosu w sprawie dokumentu, który sama zainicjowała -
      opowiadał Olmert.

Bezpośrednio po głosowaniu w RB ONZ media informowały, iż tuż przed głosowaniem
      sekretarz stanu USA została wywołana z sali i przeprowadziła rozmowę
      telefoniczną z prezydentem Bushem. Po powrocie na salę obrad nieoczekiwanie
      poinformowała arabskich kolegów, iż USA wstrzymają się od głosu.

Po pełnej takich dramatycznych momentów debacie w Radzie Bezpieczeństwa ONZ
      zarówno Izrael jak i Hamas ogłosiły, iż nie zastosują się do przyjętej rezolucji.

czyżby żydzi żądzili światem?
      • Gość: zibi Re: fakty IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 13.01.09, 18:02
        Talmud
        "Nasza prasa współczesna będzie piętnowała sprawy państwowe,
        religijne, brak zdolności gojów, wszystko to w wyrażeniach
        pogardliwych, żeby na wszelki sposób poniżyć ich tak, jak to umie
        zrobić tylko nasze genialne plemię."

"Kto ma młodzież w ręku, do tego przyszłość należy".

"Nie wolno oszukiwać przyjaciela nawet na drobną, sumę, bo
        powiedziano: "nie oszukuj bliźniego"... a ponieważ
        napisane "bliźniego", to ten zakaz nie stosuje się do akuma". "Gdy
        żyd sprzedaje towar akumowi, to nie wolno drugiemu żydowi powiedzieć
        mu (gojowi), że towar nie jest wart tyle, nawet gdy to jest prawda"

"potrzeba przede wszystkim przedostać się do społeczeństwa obcego,
        choćby obwarowanego jako forteca i wtedy dopiero można je pokonać"

"Powiadam wam, kto się nie pomiesza z narodami, daremna praca jego."
        Dlatego żydzi rządzą światem
    • gazzetta.online fakty 13.01.09, 16:54
      Na CNN w dziale video jest film pokazujący palestyńczyków w tym
      dzieci popalonych fosforem . Ale uprzedzam film tylko dla ludzi o
      mocnych nerwach.
      • pluto37 Re: fakty 14.01.09, 04:44
        fakty
        gazzetta.online 13.01.09,

Kronikarz? Czy maniak nie mogacy zjesc sniadania bez semity?
        pewnie chlop zle spi jak mu sie maca nie odbija po jedzeniu:)))
        • Gość: koniec Re: fakty IP: 193.138.241.* 14.01.09, 10:23
          Ty napewno za to żle śpisz pisząc posty o 4.44.. :) Poza tym może tobie też kiedyś ktoś spali twoje dziecko fosforem to zobaczymy jak się będziesz śmiał i mądrzył..
          • pluto37 Re: fakty 14.01.09, 11:10
            Gość portalu: koniec napisał(a):

> Ty napewno za to żle śpisz pisząc posty o 4.44.. :)
            Poswiecam sie, zebys mial co czytac jak wstaniesz:)

Poza tym może tobie też kiedyś ktoś spali twoje dziecko fosforem to
            zobaczymy jak się będziesz śmiał i mąd
            > rzył..

Powiem tak. Jak sie w tym przypadku nie chce zeby mu spalono
            kogokolwiek z rodziny, to sie nie prowokuje wojny.
            Pasuje tu jak ulal stare ruskie przyslowie ..j...c tigra i straszno
            i smieszno.
            Smieszno bylo jak Hamas ostrzeliwal izraelskiego tigra i wysadzal
            autobusy i restauracje przy pomocy samobojow. teraz kiedy
            Izraelczycy sie wnerwili, to jest straszno. I co do tego nie mam
            zadnych watpliwosci.
            Ne jestem specem jak gazeciarz od tego rejonu, ani wielbicielem
            zadnej ze stron, ale wydaje mi sie, ze skoro praktycznie istnienie
            tej Gazy zalezy od Izraela, bo tamtedy idzie cale zaopatrzenie plus
            prad i chyba woda, a takze przez dlugi czas Izrael byl miejsce pracy
            dla Palestynczykow, a takze chyba izrael wyplacal Palestynczykom
            jakies sumy na utrzymanie infrastruktury, to rozpoczynanie dzialan
            militarnych przeciw Izaelowi to delikatnie mowiac glupota. O
            przewadze militarnej nie wspominajac.
            Chyba, ze Hamas chce wywolac powazniejszy konflikt militarny w tym
            rejonie. Ale jak widac chetnych do tej zabawy nie ma. Syria sie boi,
            Egipt ma to w ... A Iran moze pokrzykiwaci finansowac rozne
            hamasopodobne organizacje i klepac wojownicze haselka, ale nic poza
            tym.
            I taka jest realna ocena sytuacji.
            Ty sam nie polecisz do ktoregos z Kliczkow i nie dasz mu w pysk. Z
            procy do czolgu tez nie bedziesz strzelal. Mam nadzieje.
            • Gość: taki tam Re: fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 11:24
              tak tak a świstak siedzi i zawija je w sreberka :) Pluto37 jestes niewyspany.
              Jest totalna blokada informacji i gazzetta fajnie że pisze to co znajdzie. Może
              należy poczekać aż zydzi wymordują wszystkich i po sobie posprzątają oraz
              napisza własną wersję wydarzeń. Rozpalili antysemityzm na całym świecie i sami
              są sobie winni. A kraje arabskie bardzo mądrze nie dają się narazie sprowokować.
              Nie chcesz nie czytaj
              • Gość: Akagi Re: fakty IP: *.chello.pl 14.01.09, 13:08
                Szczerze powiedziawszy,gdyby mi ktoś rakiety na dom słał,to miałbym w głebokim
                poważaniu kogo fosfor spali.....

• Gość: koniec Re: fakty IP: 193.138.241.* 14.01.09, 13:17
                  Właśnie pokazałeś swoją "inteligencję" :) Tylko pozazdrościć :)
                  • Gość: Akagi Re: fakty IP: *.chello.pl 14.01.09, 13:20
                    Spotka cie kiedys cos takiego w zyciu,to bedziesz mial okazje własną pokazac
                    • Gość: koniec Re: fakty IP: 193.138.241.* 14.01.09, 13:24
                      Koledze poniżej złożyłem propozycję?Też jesteś chętny?
                    • Gość: :) Re: fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:24
                      uwazaj podobno bin Laden sie obudził :) :) żydzi są coraz głupsi
              • pluto37 Re: fakty 15.01.09, 03:32
                Gość portalu: taki tam napisał(a):

> tak tak a świstak siedzi i zawija je w sreberka :)
                - I jak mu idzie?

Pluto37 jestes niewyspany.
                Sie nieprzejmuj. Ktus nie spi, zeby saapac mogl ktos.
                To som zwyczajne dzieje. - jak mawial poeta z epoki.

> Jest totalna blokada informacji i gazzetta fajnie że pisze to co
                znajdzie.

To znajdzie czy blokada? Bo jak blokada, to to co znajdzie, to
                teoretyzowanie w temacie i zerowanie na cudzym. Wrzuc jakies BBC,
                albo podobne, to blokada bedzie mniejsza. Trudno z drugiej strony,
                zeby armia izraelska tlukac hamasowcow musiala jeszcze zwraca uwage
                na szwendajace sie ekipy telewizyjne, dla ktorych im wiecej jatki,
                to tym lepiej.

A kraje arabskie bardzo mądrze nie dają się narazie sprowokować
                > .
                Widac maja swoje powody i niekoniecznie kochaja hamasowcow bedacych
                na zoldzie Iranu, co w wywiadzie dla BBC dosc wyraznie potwierdzil
                Asad z Syrii. Tam zbyt wielu piecze wlasne ciacho, zebym sie mial
                specjalnie przejmowac tym co robi Izrael, hamasowcy i ktokolwiek
                inny.
                Na Cejlonie Syngalezi wyrzynaja wlasnie Tamilow, W Somalii
                Etiopczycy wycinaja Somalisow, a jak moga to Erytrejczykow, W
                Sudanie Arabowie rzna czarnych z poludnia, Uganda tnie rowno z trawa
                mieszkancow Konga, Zimbabwe zdycha z glodu i AIDSa na wlasne
                zyczenie, dopiero co skonczyly sie rzezie w Kenii, Liberii i paru
                innych miejscach, Pakistanczycy i Hindusi tez daja sobie czadu
                wzajemnie i do wewnatrz, a straty w ludziach wielokrotnie
                przewyzszaja to co jest udzialem Izraela i Hamasu.
                I ty/wy chcesz, zeby sie mial skupiac tylko na tym co sie dzieje w
                Gazie, bo tam akurat ustawiono kamery wokol granicy?
                Dopiero niedawno skonczyla sie masakra w tybecie. Pamietacie jeszcze
                o tym? W Birmie dalej wyrzynaja niepokornych, Czeczenow/muzulmanow
                tna Rosjanie do wysokosci trawy, innych tez z reszta, co tez jest
                objete blokadami itd itp..
                Swistak ma racje, ze zawija, bo sie nie nudzi i nie musi cierpiec na
                chorobe zbawicieli ludzkosci.
                Co do mnie, to mam wsrod znajomych i tych co chodza do synagogi i
                takich co rozkladaja dywan w ramadan i takich co do cerkwi chadzaja.
                I o dziwo zaden z nich nie wyrzyna sie bo religia kazala, bo
                nienawidza sie genetycznie, a zyja w sumie niedaleko siebie.Powiem
                wiecej. Ci roznowiercy zachowuja sie miedzy soba o wiele bardziej
                sympatycznie, niz radiomaryjcy pod Jasna Gora na widok ekipy TVN-u:)
                • Gość: taki tam do pluto37 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 11:55
                  Popatrz na na aljazeere (aldżazira) a nie tylko na żydowską propagandę będziesz
                  miał obraz całości. Wiesz dlaczego większość siedzi cicho? bo są odpowiedzialni
                  i nie chcą dopuścić do wojny światowej. Izrael miał wcześniej okazję uregulować
                  sprawy pokojowo ale z tego nie skorzystał. Tak samo jak palestyńczyków żal mi
                  jest żydów tych co oko za oko ząb za ząb maja w du... bo tacy tez są. Natomiast
                  nie żal mi takich o twoich poglądach. To co tam się dzieje to LUDOBÓJSTWO. I
                  jeszcze jedno te wycieczki żydów np. do obozu w Oświęcimiu to czemu mają
                  służyć? Powinni to zaorać postawić mogiłę i tyle a nie siać nienawiść.
                  > wiecej. Ci roznowiercy zachowuja sie miedzy soba o wiele bardziej
                  > sympatycznie, niz radiomaryjcy pod Jasna Gora na widok ekipy TVN-u:)
                  a to cię boli..
                • gazzetta.online do pluto37 16.01.09, 17:34
                  chcesz więcej faktów wpisz w google Israeli atrocities i zobacz
                  jeśli ci nerwy i psychika na to pozwoli
                  • Gość: widziałeś Re: do pluto37 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.12, 08:00
                    i co ?
            • Gość: koniec Re: fakty IP: 193.138.241.* 14.01.09, 12:59
              > Powiem tak. Jak sie w tym przypadku nie chce zeby mu spalono
              > kogokolwiek z rodziny, to sie nie prowokuje wojny.
              > Pasuje tu jak ulal stare ruskie przyslowie ..j...c tigra i straszno
              > i smieszno.
              > Smieszno bylo jak Hamas ostrzeliwal izraelskiego tigra i wysadzal
              > autobusy i restauracje przy pomocy samobojow. teraz kiedy
              > Izraelczycy sie wnerwili, to jest straszno. I co do tego nie mam
              > zadnych watpliwosci

Kiedy to ostatni raz wysadzili autobus????Wiesz to zrobimy tak:Ty mnie spoliczkujesz raz albo kopniesz w drzwi od mieszkania a ja w ramach rewanżu spalę ci mieszkanie i zamorduje rodzinę bo "prowokowałeś" pasuje ci?
              • pluto37 Re: fakty 15.01.09, 03:08
                Gość: koniec 14.01.09,

Kiedy to ostatni raz wysadzili autobus????

Zapytaj tego gazette. On prowadzi kronike wydarzen w tym kawalku
                swiata. Widac mosad, albo podobne sluzby dzialaja skuteczniej skoro
                do takich aktow ostatnio nie dochodzi, a chyba pomogl temu mur
                graniczny i dokladne rewizje na przejsciach jesli sa otwarte.

>>>Wiesz to zrobimy tak:Ty mnie spoliczkujesz raz albo kopniesz w
                drzwi od mieszkania a ja w ramach rewanżu spalę ci mieszkanie i
                zamorduje rodzinę bo "prowokowałeś" pasuje ci?

Na wszelki wypadek nie probuj kopac, ani policzkowac. Nie zawsze
                bywam skory do zartow..
                Patrz story z tigrem..

Akcja handlowców: "Nie kupuj u Żyda" IP:

:))) To juz bylo w RP. Czy dzis taki okrzyk daloby sie przekuc w
                czyn? Za komuny bylo trudno. Szczegolnie kiedy trzeba bylo wymienic
                rure od pieca, bo stara sie przepalila, albo tarke do warzyw kupic..
                U panstwowego nie bylo, a tylko Fajge w piwnicy na ogrodowej klepal
                takie blaszane kawalki:)))
                • Gość: :) Re: fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 10:04
                  Dla takich jak ty nie ma miejsca w mojej piwnicy :)
                • Gość: zibi Re: fakty IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 15.01.09, 16:57
                  > Na wszelki wypadek nie probuj kopac, ani policzkowac. Nie zawsze
                  > bywam skory do zartow..
                  > Patrz story z tigrem..
                  Łatwo jest pisać na forum jako anonim. Żydki jesteście jak szczury.
                  Zmieniacie nazwiska po co?, w piwnicach was było pełno no i
                  rozmnażacie sie jak szczury. Nawet nie potraficie się przyznać do
                  własnej narodowości. Oczywiście mam na myśli żydków takich właśnie
                  jak ty nie Żydów.
                  • pluto37 Re: fakty 15.01.09, 18:08
                    Zibi jak ci ktos powie zes idiota to uznaj to za komplement.
                    Nie zawracalbym sobie glowy takimi zydojadami jak ty, ale wy
                    wypisujecie debilizmy, a te "Żydki " robia swoje propagandzie
                    antypolskiej. Po co maja sie uzerac z takim debilem jak ty?
                    Wystarczy ze nakreca jakis Shoah, Liste Schindleta, czy tak jak
                    teraz film o Bielskich i puszcza go na swiat. Nastepny zrobia o
                    stodole, piwnicy, Kielcach, albo milosierdziu czestochowianina do
                    wlasciciela Hotelu Maly. Oni maja pieniadze na takie numery, a takie
                    jak ty odpady powoduja, ze nabieraja checi na takie kawalki.
                    Skutek jest taki, ze ty rzygasz gdzie popadnie, a oni robia swoja
                    propagande.
                    A co do reszty, to ty chyba nie jestes rasowy i czysty Polak? Na
                    rasowego za bardzo jestes skundlony, a na czystego za bardzo lajnem
                    cuchniesz. Nazwiska zmieniac nie musisz, bo nawet jeslis anonimowy,
                    to je i tak obrzygales...
                    Z takich jak ty byli ci co sprzedawali sasiad do gestapo, ze
                    przechowuje Zyda. tacy jak ty wydawali Zyda za niemiecki szmal i
                    tacy jak szabrowali po Zydzie wyslanym do gazu...I tacy jak ty
                    mendami w kazdym narodzie, kazdej religii i takich jak ty obawiac
                    sie powinien kazdy przyzwoity czlowiek. Nawet z daleka, bo z bliska
                    moze narazic sie na smrod i obrzyganie.
                    Czytaj wolno, to moze uda ci sie zrozumiec ...
                    • Gość: zibi Re: fakty IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 15.01.09, 18:32
                      :) nerwy? przeczytaj co napisałeś to właśnie jesteś ty , pokazałeś
                      swą twarz:)
                      • Gość: taki tam Pluto37 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 08:48
                        Widzisz jak zostałeś sprowokowany to zachowałeś się jak terrorysta. Izrael jest
                        okupantem, palestyńczykom stworzono getto i zrobiono z nich terrorystów . Żydzi
                        potrzebują terrorystów dla własnych celów. Ato co robią teraz to ludobójstwo.
                        Wiesz jak działa bomba fosforowa? w promieniu kilku metrów jast taka temperatura
                        , że wszystko zamienia sie w pył a ludzie poprostu znikają, a co dzieja się z
                        ludźmi w dalszej odległości to sobie wyobraź. I żydzi używają tej broni w Gazie
                        obszarze 1/2 Warszawy i zaludnionej podobnie jak Warszawa. Jak nie wiesz co tam
                        się dzieje to nie odzywaj się , że palestyńczycy są sami sobie winni. Oni sa u
                        siebie.
                    • Gość: koniec Re: fakty IP: 193.138.241.* 15.01.09, 19:04
                      Tak ogólnie to jesteś tchórzliwym śmieciem zresztą tak jak i twój Izrael :) Potrafi bombardować słabszych bo takiego Iranu to się już boi haha :)
                • Gość: koniec Re: fakty IP: 193.138.241.* 15.01.09, 19:01
                  Moja propozycja pozostaje aktualna?Spalić ci mieszkanie?
            • Gość: koniec Re: fakty IP: 193.138.241.* 15.01.09, 19:10
              Nic o mnie nie wiesz internetowy napinaczu :) Sam jak będzie wojna w Polsce to od razu uciekniesz założe się
    • Gość: Italia Akcja handlowców: "Nie kupuj u Żyda" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 19:39
      "(...)Ostrą reakcję włoskiej opinii społecznej wywołał apel
      rzymskich lewicowych handlowców do bojkotu sklepów należących do
      Żydów - podaje dziennik "Rzeczpospolita". Nie jest to jednak
      wyjątek, w Kanadzie nawołuje się do zwolnienie żydowskich
      wykładowców, a w Malezji do bojkotu amerykańskich produktów (...)"
      wiadomosci.wp.pl/kat,1020351,title,Nie-kupuj-u-Zyda---kontrowersyjna-akcja-handlowcow,wid,10739901,wiadomosc.html?
      ticaid=174fa

• gazzetta.online Re: Izrael bombarduje Palestynę 14.01.09, 08:52
      W nocy z wtorku na środę w peryferyjnych dzielnicach Gazy dochodziło do walk
      ulicznych pomiędzy izraelskimi żołnierzami a bojownikami Hamasu - twierdzą
      naoczni świadkowie, cytowani rano przez agencję France Presse.

Wojska Izraela kontynuują ofensywę, zmierzając ku centrum miasta. W środę rano
      oddziały izraelskie znajdowały się kilkaset metrów bliżej centralnych, gęsto
      zaludnionych dzielnic Gazy, z których w panice uciekają mieszkańcy. W starciach
      w dzielnicy Raduan zginął co najmniej jeden Palestyńczyk a ponad 20 zostało rannych.

We wtorek palestyński prezydent Mahmud Abbas oskarżył Izrael o dążenie do
      całkowitego wyniszczenia mieszkańców miasta, kontrolowanego przez radykałów z
      Hamasu. - Ta agresja staje się z każdym dniem brutalniejsza - powiedział w
      Ramalli lider Fatahu - palestyńskiej organizacji, rywalizującej z Hamasem.
      Izraelskie lotnictwo przez całą noc prowadziło jednocześnie naloty na
      południowe i północne tereny Strefy Gazy. Palestyńczycy odpowiedzieli ostrzałem
      rakietowym, wystrzeliwując w kierunku Izraela co najmniej 25 pocisków.

Dzisiaj do regionu udaje się sekretarz generalny ONZ Ban Ki Mun. Zapowiedział,
      iż w czasie wizyty w Egipcie, Izraelu, Autonomii Palestyńskiej oraz Jordanii,
      Syrii, Libanie i Turcji apelować będzie o wstrzymanie walk, otwarcie granic
      Strefy Gazy oraz pomoc humanitarną dla Palestyńczyków.

Tylko we wtorek - według danych palestyńskich - w Strefie zginęło 70 ludzi -
      ogólna liczba zabitych w toku izraelskiej ofensywy wynosić ma już 975 zabitych i
      4400 rannych. Po stronie izraelskiej miało zginąć 10 żołnierzy i trzech cywilów.

Ponad milion - na półtora miliona ogółem - mieszkańców Strefy Gazy pozbawionych
      jest dostaw prądu a 750 tysięcy nie ma wody pitnej.
    • gazzetta.online Re: Izrael bombarduje Palestynę 14.01.09, 12:53
      Przywódca Al-Kaidy Osama bin Laden w nagraniu audio wezwał do dżihadu (świętej
      wojny) z powodu izraelskiej ofensywy na palestyńską Strefę Gazy. Nagranie
      zamieszczono w internecie na stronach ekstremistów islamskich.

Jak podał Reuters, na stronie internetowej z nagraniem widnieje data aktualnego
      miesiąca w kalendarzu muzułmańskim.

- Bóg obdarzył nas cierpliwością, by kontynuować dżihad przez kolejnych siedem i
      siedem i siedem lat - mówi bin Laden w nagraniu zatytułowanym "Wezwanie do
      dżihadu w celu zatrzymania agresji przeciwko Gazie".
      Pozostaje tylko pytanie - kontynuuje szef Al-Kaidy - "czy Ameryka może dalej
      prowadzić z nami swoją wojnę w ciągu najbliższych dekad? Doniesienia i dowody
      sugerują coś przeciwnego".

Zaznaczył, że kryzys finansowy na świecie zdemaskował kurczące się wpływy USA w
      stosunkach międzynarodowych i osłabi również ich sojusznika - Izrael.

Na razie nie potwierdzono autentyczności nagrania.

W trwającej od 27 grudnia ofensywie Izraela na cele Hamasu w Strefie Gazy
      zginęło 971 Palestyńczyków i 13 Izraelczyków.
      Mam nadzieję, że arabowie nie dadzą sie sprowokować.
      • Gość: ladn Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:07
        Tego bin Ladena to pewnie żydzi zabalsamowali dla celów propagandy.
        • Gość: zibi Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 14.01.09, 14:02
          To opowieści dla Amerykanów musza mieć wroga bin Laden he he.
          Wczoraj był film o 11 września dlaczego w tym dniu nie zginęli
          zydzi? ciekawe.
          • Gość: koniec Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: 193.138.241.* 14.01.09, 14:53
            Pewnie dostali nieżytu żołądka ;)
            • Gość: obserwer Re: Izrael bombarduje Palestynę IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 20:30
              Izraelczycy są ludobójcami, a w naszej Częstochowie zabijają nieco inaczej.
    • gazzetta.online fakty 14.01.09, 23:28
      Poznań: bójka z udziałem ambasadora Izraela
      Obywatel Izraela trafił do szpitala, a trzech młodych Polaków
      zostało zatrzymanych przez policję po bójce w auli poznańskiego
      Uniwersytetu Adama Mickiewicza. Do przepychanki doszło podczas
      uroczystości wręczania medalu Sprawiedliwy wśród Narodów Świata -
      podaje portal gazeta.pl.
      Gdy na mównicę wszedł David Peleg, ambasador Izraela w Polsce, kilku
      alterglobalistów z Federacji Anarchistycznej rozwinęło transparent z
      wezwaniem "Dość rzezi w Gazie" a następnie po hebrajsku zaczęli
      wzywać do uwolnienia Palestyny spod izraelskiej okupacji -
      relacjonuje gazeta.pl.

W tym momencie z drugiego rzędu zerwał się obywatel Izraela, który
      rzucił się na demonstrantów z pięściami. Bijących się rozdzielali
      prezydent Poznania Ryszard Grobelny, jego zastępca Maciej
      Frankiewicz oraz wicewojewoda wielkopolski Przemysław Pacia.

- Robimy wszystko, by zakończyć konflikt w Strefie Gazy i by
      Palestyńczykom żyło się lepiej, ale nie będziemy tolerować aktów
      terroryzmu - skomentował incydent ambasador Pelegh.

Podczas uroczystości odznaczono pośmiertnie Leokadię i Kazimierza
      Sroków z Gowarzewa pod Poznaniem, którzy w czasie drugiej wojny
      światowej ocalili od śmierci żydowską dziewczynkę. Odznaczenie
      odebrali członkowie rodziny - przypomina portal gazeta.pl.
      Robimy wszystko by zakończyć konflikt w Gazie??? ciekawe.
      • Gość: zibi Re: fakty IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 19.01.09, 16:47
        a w tvn jakoś tego nie pokazali
    • gazzetta.online fakty 15.01.09, 08:53
      Izraelskie czołgi w nocy wjechały do południowo-zachodniej, gęsto zaludnionej
      części miasta Gaza, wywołując panikę wśród mieszkańców.

Jak pisze agencja Associated Press, powołując się na relacje naocznych świadków,
      w dzielnicy Gazy Tal al-Hawa tysiące ludzi uciekają z domów przed zbliżającymi
      się oddziałami izraelskimi. Nie jest jasne, czy celem ruchów armii jest zajęcie
      dzielnicy, czy też jest to krótki wypad, którego celem mają być bojówki Hamasu w
      tej części miasta.

Izraelskie siły w ostatnich dniach zajmowały peryferyjne dzielnice Gazy,
      zmierzając ku centrum miasta. Izraelskie lotnictwo kontynuowało jednocześnie
      naloty na południowe i północne tereny Strefy Gazy.
      Ze środowego bilansu palestyńskich służb medycznych wynika, że liczba
      śmiertelnych ofiar izraelskiej ofensywy przekroczyła już tysiąc osób. Wśród
      zabitych jest co najmniej 303 dzieci i 100 kobiet. Ponad 4500 ludzi zostało rannych.

• Gość: taki tam Re: fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 09:40
        Nasiliła się blokada informacji. Nawet niektóre posty nie są zamieszczane na
        forum. Obawiają się że może to wywołać naprawde totalny antysemityzm. Gdyby
        świat zobaczył to piekło w Gazie pewnie nie wystarczyło by piwnic gdzie kryli by
        się te szczury. Potrafią strzelac tylko do bezbronnych kobiet i dzieci.
    • Gość: matka jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 10:44
      Nasze media nie pokazują prawdy!! jak nasi "przyjaciele" żydzi mordują niewinne
      dzieci.Popatrzcie na aljazeere (aldżazira) znajdziecie na niekodowanych
      kanałach,to zmienicie zdanie o tak idealnej wierze chrześcijańskiej.Zmasakrowane
      ciałka martwych dzieci,wrzeszczące z bólu poparzone białym fosforem te,które
      przeżyły,dziury w małych pleckach wielkości męskiej pięści,rany postrzałowa w
      malutkie serduszka,pełne ciał lodówki w prosektoriach a poza tym ruiny i
      zgliszcza jak w warszawie podczas wojny.I co wy mi tu o Islamie?? Oni walczą o
      swoje terytorium,które zostało im wyrwane przez Izrael i nie chodzi tu o religię
      a raczej o terytorium,którego żydkom za mało.Wyrzucono Palestyńczyków z ich
      własnych domów i buldożerami zrównali teren,żeby mogło tam powstać żydowskie
      osiedle.Poczytajcie troche w necie,proponuję www.viva-palestyna.pl lub poprostu
      historię konfliktu bliskowschodniego. Ta masakra to nie jest film fabularny to
      dzieje się naprawde. Rozumię, ze prawda może wywołac przejawy antysemityzmu ale
      nic nie robiąc stajemy się tez sprawcami. Tej rzezi dokonuje „cywilizowane państwo”.
    • gazzetta.online fakty 15.01.09, 11:19
      Izrael zawrócił statek z pomocą dla Palestyńczyków

9 minut temu

Izraelska marynarka wojenna zawróciła na Cypr statek z pomocą medyczną dla
      Palestyńczyków w Strefie Gazy - podali organizatorzy pomocy.

Statek pod banderą grecką jest w drodze powrotnej na Cypr, skąd wyruszył w środę
      - powiedziała koordynatorka ruchu "Free Gaza Movement" Karin Pally. Pomoc dla
      Strefy Gazy - m.in. środki opatrunkowe, krew i leki - zorganizowali
      propalestyńscy działacze.

Statek "Spirit of Humanity" z ok. 20 ludźmi na pokładzie został zatrzymany przez
      izraelskie okręty wojenne ok. 180 km na północny zachód od Strefy Gazy. Na
      pokładzie znajdowali się m.in. politycy, ratownicy medyczni i lekarze.
      Według Pally jednostka znajdowała się na wodach międzynarodowych, gdy została
      otoczona. Izraelczycy zagrozili, że otworzą ogień, jeśli statek z pomocą będzie
      kontynuował rejs - wynika z relacji organizatorów misji. Wtedy zapadła decyzja o
      powrocie do Larnaki.

Izraelskie ministerstwo transportu uznało, że inicjatywa była "prowokacyjna i
      ryzykowna".

W środę Izrael nakazał zawrócić irańskiemu statkowi z pomocą humanitarną dla
      Palestyńczyków.

Obie jednostki planowały raczej skierować się bezpośrednio do portu w mieście
      Gaza, a nie do punktów kontrolnych nadzorowanych przez Izrael i Egipt - pisze
      agencja Reutera.

Izraelska blokada morska nasiliła się od rozpoczęcia ofensywy przeciwko Hamasowi
      w Strefie 27 grudnia.

• Gość: angrusz Re: fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 11:26

fakty są takie , że ze strony Gazy latają co chwila rakiety .
        Skądś się one tam wzięły a może to była taka pomoc " humanitarna ".
        Poza tym jest jeszcze granica z Egiptem .Może tam kierować pomoc .
        Czy to się robi ?

Kto wiatr sieje ten burze zbiera .
        • Gość: taki tam Re: fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 11:33
          nie masz o niczym pojęcia. > Poza tym jest jeszcze granica z Egiptem .Może tam
          kierować pomoc .... idź lepiej ulepić bałwana
          > Kto wiatr sieje ten burze zbiera .
          dokładnie.....
        • Gość: obserwer Re: fakty IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 12:17
          właśnie, Angrusz, pamiętaj sam czły czas i tym
        • Gość: belfer Re: fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 12:00
          Miałem Cie Angrusz za dość rozsądnego faceta, dzisiaj już wiem, że jesteś s
          skończonym idiotą, bardzo mi przykro...
    • gazzetta.online fakty 15.01.09, 11:26
      "NYT": wojna Izraela z Hamasem osłabia Abbasa
      Wbrew zamysłom Izraela ofensywa w Strefie Gazy nie tylko nie osłabiła rządzącego
      tam Hamasu, ale przeciwnie - zmarginalizowała świeckiego rywala organizacji,
      czyli Fatah prezydenta Mahmuda Abbasa - pisze "New York Times".
      "NYT" zauważa, że Fatah traci na znaczeniu nawet na Zachodnim Brzegu Jordanu,
      czyli terytoriach kontrolowanych przez Abbasa po przejęciu kontroli nad Strefą
      przez Hamas w połowie 2007 roku.

Palestyńczycy oskarżają Abbasa o to, że nie robi dość, by powstrzymać rzeź w
      Gazie, co więcej funkcjonariusze jego służb użyli pałek i gazu łzawiącego
      przeciwko protestującym - przypomina nowojorski dziennik.

Jak pisze, "Izrael proponuje przy milczącej zgodzie Egiptu i USA, by w centrum
      ambitnego programu rekonstrukcji Gazy, zarządzania pomocą na odbudowę i
      zabezpieczenia granic umieścić palestyńskie władze" z Zachodniego Brzegu.
      Niezależny analityk z Ramallah Ghassan Chatib, cytowany przez "NYT", uważa ten
      pomysł za "niemądry" i "naiwny".

Latem 2007 roku, gdy Hamas przejął kontrolę nad Strefą, Izrael i Zachód
      usiłowali za pomocą ekonomicznego embarga i dyplomatycznej izolacji zwrócić
      Palestyńczyków przeciwko temu radykalnemu ruchowi. I choć mieszkańcy Strefy bez
      wątpienia są na Hamas wściekli, to "ich gniew blednie wobec gniewu na Izrael i
      Zachód oraz na to, co niektórzy uważają za spiskowanie Fatahu z tymi wrogami" -
      tłumaczy.

Zdaniem "NYT", "im więcej bomb spada na Strefę Gazy, tym bardziej poparcie dla
      Hamasu wydaje się wzrastać kosztem palestyńskich władz (Fatahu), już uważanych
      za skorumpowane i oddalone od spraw przeciętnych Palestyńczyków".
    • gazzetta.online fakty 15.01.09, 12:13
      Izrael ostrzelał siedzibę zachodnich mediów

13 minut temu

Świadkowie podali, że w czwartek w Gazie doszło do wybuchu w wieżowcu, w którym
      mieszczą się biura mediów, w tym agencji Reuters.

Wg świadków, na których powołuje się AFP, rannych zostało dwóch palestyńskich
      kamerzystów. Reuters pisze, że ranny został dziennikarz telewizji z Abu Zabi.

Zdaniem dziennikarzy Reutera 13. kondygnacja budynku Al-Shurouq Tower w centrum
      Gazy została trafiona od strony południowej izraelską rakietą lub pociskiem
      artyleryjskim. Reuters ewakuował swe biuro znajdujące się na 12. kondygnacji.
      Kamera przekazująca obrazy z wojennej Gazy nie przestała jednak funkcjonować i
      pokazała kłęby dymu wydobywające się z górnych pięter 16- kondygnacyjnego budynku.
      Rzecznik armii izraelskiej rozmawiał z personelem agencji Reuters w Jerozolimie
      na krótko przed eksplozją, by sprawdzić lokalizację biura agencji w Gazie.
      Reuters pisze, że na początku działań wojennych przekazał armii swe koordynaty i
      był zapewniany wielokrotnie, że nie stanie się celem.

Izraelska rzeczniczka wojskowa powiedziała, że wojsko uczestniczyło w wymianie
      ognia z bojownikami Hamasu w Gazie i że hamasowcy zajęli biuro mediów w tym
      regionie w środę. Dodała, że incydent jest badany.

• gazzetta.online fakty 15.01.09, 13:08
      Gaza: płonie szpital i siedziba ONZ
      W szpitalu w mieście Gaza wybuchł pożar po uderzeniu izraelskiego pocisku -
      podali świadkowie i przedstawiciele szpitala.
      Pożar wybuchł w szpitalu Al-Kuds podlegającym palestyńskiemu Czerwonemu
      Półksiężycowi po ataku w dzielnicy Tel Al-Hawa w Gazie.

Katarska telewizja Al-Dżazira, która poinformowała o pożarze, nie podała, czy
      spowodował on ofiary. W ogniu stanęła szpitalna apteka i drugie piętro budynku.

Izraelskie pociski spadły także na główną siedzibę misji Narodów Zjednoczonych w
      Gazie. Rannych zostało trzech pracowników agendy pomocowej ONZ - UNRWA.

UNRWA zawiesiła działalność w Strefie.

Ostrzelany przez izraelską artylerię budynek stoi w płomieniach. Rzecznik UNRWA
      Chris Gunness twierdzi, że na siedzibę ONZ spadły także trzy pociski fosforowe.
      Izraelska armia nie chciała komentować tej informacji. W poniedziałek z apelem o
      niestosowanie pocisków z białym fosforem zaapelowała do Izraela Francja,
      przypominając o ich fatalnym oddziaływaniu na ludność.

W momencie ataku w budynku znajdowało się kilkaset osób, które uciekły z domów,
      chroniąc się przed wojną w siedzibie ONZ.

Izraelski atak na siedzibę ONZ zbiegł się w czasie z przylotem do Jerozolimy z
      Kairu sekretarza generalnego ONZ Ban Ki Muna. Ban zapowiedział, iż w ciągu dnia
      w toku rozmów z przywódcami izraelskimi da wyraz swemu oburzeniu, zdecydowanie
      protestując przeciwko ostrzałowi i żądając śledztwa w sprawie ataku na siedzibę
      ONZ. Ujawnił, że szef resortu obrony Izraela Ehud Barak tłumaczył mu już, że
      była to "poważna omyłka".

W czasie spotkania z szefową resortu spraw zagranicznych Izraela Cipi Liwni, Ban
      Ki Mun wskazywał też na rosnącą liczbę ofiar walk, podkreślając, iż taka
      sytuacja jest nie do zaakceptowania.

Według ostatnich danych palestyńskich, w czasie 20 dni walk zginęło 1055
      Palestyńczyków - 670 z nich to cywile. Po stronie izraelskiej poniosło śmierć 10
      żołnierzy i trzech cywilów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka