Dodaj do ulubionych

Rasizm w Czestochowie

07.11.03, 17:22
Nie wiem kto to byl ale zeby dziecku ktorego sie nie zna, na ulicy rzucic
tekst:

"to teraz sie chinszczyzna do czestochowy sprowadza"

to trzeba zupelnie nie miec sumienia.

Jeseli zdarzy sie ze ta osoba to czyta to niech sie troche puknie w czolo.
Dziecku bylo BARDZO przykro - i dlaczego? Dlatego ze jakas podla wydra miala
zly dzien i chciala sobie humor poprawic sprawiajac przykrosc komus innemu?
Dziecko szlo sobie do dklepu po cukierki, bylo samo. Wydra ma okolo 30 lat
wiec glupota przeraza. Glupota i ignorancje (dziecko z "chinszczyzna" nie ma
nic wspolnego ale zeby odroznic dziecko pol-japonskie od pol-chinskiego to
trzeba troche sie znac na swiecie i jego mieszkancach).

Wpedzic dziecko w kompleky jest bardzo latwo - o to jej chodzilo?

Miala wydra szczescie ze mnie z dzieckiem nie bylo ale jeszcze sie moze
spotkamy. Centrum Czestochowy, tydzien temu, okolo poludnia.
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 17:34
      Niestety, w Polsce czasem przeraza nie tylko rasizm, ale i ageism, i ogolna
      dyskryminacja przeciwko wszystkim, ktorzy sa troszke inni od
      tych "przecietnych" wedle zdania np. takiej "wydry". :(
      Ciekawe jak sie beda sprawy mialy, jak Polska wejdzie do Unii...

Pozdrawiam z Somerset. ;)
      • emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 17:37
        No tak myslalam ze najpredzej sie emigranci wypowiedza :-)
        Ale czekam nadal na lokalne wypowiedzi
    • Gość: patryk Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.kotivayla.net 07.11.03, 17:49
      NIE martw sie takä kurwä, naprawde ograniczona,albo poprostu zazdrosna
      malpa,niestety w polsce jest ukryty rasizm, mösi niestety wiele czasu uplynäc
      aby glöpie ludziska takie jak ona inaczej myslaly,glowa do göry tlumacz
      dziecku ,ze to byla jakas zakrecony babok,uh jak ja takich nie
      cierpie,temperatura mi sie podnoisla przez to. TO narka czyli narazie i
      pozdrawiam. patryk::::::::::::::
      • emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 17:52
        dzieki Patryk ale widze ze ty gdzies z obcych stron tez stukasz?

ja nastrzelalabym po mordzie od reki ale dziecko bylo samo, wiec co?

mala tak lubi jezdzic do Polski, ma tam mase kolezanek itd ale wystarczy 1 taka
        wydra i wszystko w leb dostaje
        • Gość: patryk Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.kotivayla.net 07.11.03, 18:18
          PROSZE BARDZO:):) EMIGRANTKA tak od kilkunastu lat mieszkam w
          skandynawii.Denerwujä mnie tacy ludzie to swiadczy o jej kulturze,chyba
          nigdzie nie byla poza czestochowä nic nie widziala dla niej rözniäcy czlowiek
          sie innym wyglädem nie ma zadnej wartosci. Dobrze ,ze jej nie spotkalem bo bym
          chyba odpowiadal przed sädem za zaböjstwo. To jest przykre ale nie biez sobie
          tego do serca mysl o tym, ze sä röwniez jeszcze ludzie dla ktörych kazdy
          czlowiek ma wartosc bez wzgledu na to jakiej jest narodowosci i koloru
          sköry,musze uciekac bo zona jest w 2 ciäzy i ma skurcze ,a termin jest dopiero
          na 22 listopada.ZAJZYJ OD CZASU DO CZASU NA CZAT GAZETY WYBORCZEJ OKNO PO
          GODZINACH SÄ TAM MILI LUDZIE JA MAM TAM DUZO PRZYJACIÖL,UZYWAJ SWOJEGO NIKU
          EMIGRANTKA TO WTEDY CIE POZNAM.POZDRAWIAM I LECE JUZ . PA PA :):)
          • emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 18:20
            Patryk dzieki, pozdrow zone i zajrzyj na strefe ;)
    • Gość: Lulu-tubylec Re: Rasizm w Czestochowie IP: 216.127.82.* 07.11.03, 17:51
      Droga Emigrantko podzielam Twoje oburzenia ze pani ktora nazywasz "wydra"
      zachowala sie niewlasciwie i malo elegancko w stosunku do dziecka ,jednak
      wymaganie od wiekszosci Polakow by rozrozniali Japonczyka od Chinczyka wydaje
      mi sie smieszne poza tym w wielu krajach osoby pochodzenia azjatyckiego sa
      potocznie nazywane Chinczykami chociaz nimi nie sa np.zaloze sie (chociaz nie
      bylem) ze rowniez w Londynie uzywa sie powiedzenia Chinese people ,a nie
      Japanese people.Pozdrawiam
      • emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 17:54
        Gość portalu: Lulu-tubylec napisał(a):

> Droga Emigrantko podzielam Twoje oburzenia ze pani ktora nazywasz "wydra"
        > zachowala sie niewlasciwie i malo elegancko w stosunku do dziecka ,jednak
        > wymaganie od wiekszosci Polakow by rozrozniali Japonczyka od Chinczyka wydaje
        > mi sie smieszne poza tym w wielu krajach osoby pochodzenia azjatyckiego sa
        > potocznie nazywane Chinczykami chociaz nimi nie sa np.zaloze sie (chociaz nie
        > bylem) ze rowniez w Londynie uzywa sie powiedzenia Chinese people ,a nie
        > Japanese people.Pozdrawiam

Ja nie wymagam zeby odrozniali - ale po co WOGOLE jakikolwiek komentarz w
        strone dziecka?

A w Londynie nie uzywa sie ani Chinese people ani Japanese people. Tutaj sa po
        prostu people :-) I to nie chodzi o poweidzenia jakich sie uzywa tylko o ogolny
        stosunek do innych ludzi.
        Pozdrowionka z Londynu :)
        www.polacy.strefa.pl
        • Gość: lol21ndm Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.proxy.aol.com 07.11.03, 18:10
          Jesli juz sie musi mowic okreslajac, to w UK powie sie Asian, a nie Chinese czy
          Japanese... ;)
          • emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 18:17
            tak ale ta wydra nie musiala mowic nic a co powiedziala to zabrzmialo tak jak
            chciala vzyli zlosliwie

no wyobraz sobie podejsc do zupelnie obcego czlowieka (dziecka) i ....

jade na Swieta, moze ja spotkam - dziecko ma dobra pamiec do twarzy...
            • Gość: Filip Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.look.ca 07.11.03, 18:50
              Ej,ej, ej - emigrantka przestan pieprzyc. OK !

Znalazla sie ! Nazywajac nacjonalistke "wydra" Czy ty sama, ta wydra nie
              jestes ?. Troche umiaru.
              No i coz takiego sie stalo. Bardzo dobrze ze zauwazyla ze toto cos ma skosne
              oczy. Wierze ze ta twoja Asia czy jak jej tam jest przemilym stworzeniem ale
              niestety przyznasz ze rozni sie wygladem od moich dzieci ktorych narobilem jako
              Polak od liku z pieknymi Polkami.
              I tu nie ma co zaprzeczac.
              A czy moge wiedziec jak dawno puscilas sie z tym Japonczykiem ?
              No i jeszcze jedna sprawa; gdzie ty zyjesz w ty Londynie...bo pretensje to masz
              wielkie. Wejdz do domu Anglika to sie dowiesz kim jestes.

" A w Londynie nie uzywa sie ani Chinese people ani Japanese people. Tutaj sa
              po
              prostu people :-) I to nie chodzi o poweidzenia jakich sie uzywa tylko o ogolny
              stosunek do innych ludzi.
              Pozdrowionka z Londynu :)
              www.polacy.strefa.pl

Co za bzdury !
              Czy ty slyszalas kiedus moze jakies polskie przeboje na BBC albo jnnych falach
              angielskiego radia, ot tak jak ten idiotyzm u nas ma miejsce. Oni sa pepkiem
              swiata a ty w tym Lodynie mozesz tylko gary zmywac.
              Ja mogl bym ci cos na ten temat powiedziec bom w nim spedzil wystarczajaco duzo
              czasu.

• emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 19:26
                Gość portalu: Filip napisał(a):

> Ej,ej, ej - emigrantka przestan pieprzyc. OK !
                >
                > Znalazla sie ! Nazywajac nacjonalistke "wydra" Czy ty sama, ta wydra nie
                > jestes ?. Troche umiaru.
                > No i coz takiego sie stalo. Bardzo dobrze ze zauwazyla ze toto cos ma skosne
                > oczy. Wierze ze ta twoja Asia czy jak jej tam jest przemilym stworzeniem ale
                > niestety przyznasz ze rozni sie wygladem od moich dzieci ktorych narobilem
                jako
                >
                > Polak od liku z pieknymi Polkami.
                > I tu nie ma co zaprzeczac.
                > A czy moge wiedziec jak dawno puscilas sie z tym Japonczykiem ?
                > No i jeszcze jedna sprawa; gdzie ty zyjesz w ty Londynie...bo pretensje to
                masz
                >
                > wielkie. Wejdz do domu Anglika to sie dowiesz kim jestes.
                >
                > " A w Londynie nie uzywa sie ani Chinese people ani Japanese people. Tutaj
                sa
                > po
                > prostu people :-) I to nie chodzi o poweidzenia jakich sie uzywa tylko o
                ogolny
                >
                > stosunek do innych ludzi.
                > Pozdrowionka z Londynu :)
                > www.polacy.strefa.pl
                >
                > Co za bzdury !
                > Czy ty slyszalas kiedus moze jakies polskie przeboje na BBC albo jnnych
                falach
                > angielskiego radia, ot tak jak ten idiotyzm u nas ma miejsce. Oni sa pepkiem
                > swiata a ty w tym Lodynie mozesz tylko gary zmywac.
                > Ja mogl bym ci cos na ten temat powiedziec bom w nim spedzil wystarczajaco
                duzo
                >
                > czasu.
                >
                >
                >

Wiesz Filipie ze w porownaniu do Twojej wypowiedzi to komentarz tej "wydry" byl
                faktycznie niczym.

Skad w Tobie tyle podlosci? Jakie "toto"? Kto sie gdzie "puszczal"?
                Polskich przebojow nie slucham anie na BBC ani zadncy innych stacjach - nie
                interesuje mnie polska muzyka i nie na temat muzyki jest ten watek.

Mam "wejsc do domu Anglika"? Ty dlugo w Angli/Londynie mieszkales? No, przykro
                mi ze takie miales akurat doswiadczenia ale ja akurat mam inne. Moze dlatego ze
                w innym srodowisku sie obracamy? A co do mozliwosci "zmywania garow w Londynie"
                to bardzo mi przykro ze tak Ci sie tu pobyt ulozyl (jezeli faktycznie tu
                byles), ja garow nie zmywam ale i nie pajam pogarda do tych ktorzy tu nie
                meszkaja na stale i akurat taka praca jest dla nich jedyna opcja.

Nie obchodzi mnie ile to Ty "dzieci jako Polak narobiles z pieknymi Polkami" -
                mam nadzieje ze jestes je w stanie utrzymac? Super - brawo dla Ciebie.

Spokojnie mozesz opuscic ten watek - widac ze nie masz nic do powiedzenia. Mnie
                interesuje wymiana pogladow z ludzmi na poziomie - tego Ci jednak brakuje,
                przykro mi bardzo.

• emigrantka Filip 07.11.03, 19:31
                Myslisz ze jak nowy nick zapiszesz to przez ciebie forum Polonia nie przemawia?
                Wracaj na Polonie, tam moze jestes potrzebny. Podziel sie swoimi wiadomosciami
                z takimi jak ty. Ja garow nie zmywam, z Anglikami pracuje - ja ZYJE tu a nie
                wegetuje jak ty "tam".

A najwazniejsze - nie o tym jest ten watek.

Bez odbioru
                • Gość: zax Re: Filip IP: *.range217-43.btcentralplus.com 07.11.03, 19:54
                  Oj Filip jak zwykle wyskoczył jak z konopi,sam pewnie w Kaliforni azbest zrywa
                  to i mu dziwne że można żyć inaczej.Zresztą wystarczy przejrzeć forum i jego
                  posty żeby wiedzieć z kim ma sie do czynienia.Szkoda na niego czasu.
                  • Gość: tubylec Re: Filip IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 20:23
                    Emigrantka ma rację.W Najjaśniejszej RP taki stosunek do obcokrajowców jest
                    niestety powszechny. To nie rasizm, to głupota i zaściankowość oraz kompleks
                    wystającej słomy z butów. Starają się być w swoich oczach lepsi przez poniżanie
                    innych.Tolerancja to przecież cecha ludzi wysokiego ,,C,, w każdym calu,
                    PRAWDA ?
                    • emigrantka Re: Filip 07.11.03, 20:26
                      Cze Tubylec - widze ze z Cz-wy piszesz, dzieki za odpowiedz.
                      No i masz racje....
                      • Gość: Filip Re: Filip IP: *.look.ca 07.11.03, 20:38
                        Tak, tak napewno masz ta racje.
                        "Przepraszam ze biore rekom ale nie mam czym"
                        W te oto slowa odezwal sie w poznanskim tramwaju robotnik czestowany
                        papierosami przez holendra- goscia targow poznanskich. W gescie rewanzu za
                        podniesienie jego rekawiczki z podlogi.

...no i jedziemy dalej !
                      • Gość: Pustak Rasizm IP: 213.77.4.* 07.11.03, 20:48
                        emigrantka napisała:

> Cze Tubylec - widze ze z Cz-wy piszesz, dzieki za odpowiedz.
                        > No i masz racje....

Przykro mi, że do takiej sytuacji doszło w Częstochowie. W swoim imieniu czuję
                        się w obowiązku powiedzieć choć przepraszam.
                        Pozostaje mieć nadzieję, że pomimo tego będziesz tu jednak wracać z
                        przyjemnością. Temu Miastu naprawdę przyda się dużo świeżej krwi i ludzi którzy
                        potrafią być ponad cały ten marazm zaściankowości.
                        Sam mam wielokroć mieszane odczucia podczas kontaktów z ludźmi wychowanymi w
                        innym kręgu kulturowym. Moim zdaniem ta "inność" to przede wszystkim okazja do
                        poznania. Wierzę, że należy poszukiwać tych dobrych stron w takich kontaktach;
                        zawsze jednak przed wydaniem osądu należy dać sobie czas na wypracowanie oceny
                        Pozdrawiam serdecznie
                      • Gość: tubylec Re: Filip i inni prawdziwi Polacy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 21:34
                        I czego tak milczycie nad tą słomą jak nad grobem.Wstyd samego oceniać.Co?
                  • Gość: Filip Re: Filip IP: *.look.ca 07.11.03, 20:30
                    Skoro jestes tak inteligentna i tak obyta z kultura angielska to pewnie nie
                    sprawi ci zadnych trudnosci wyjasnienie skrutu ktory zna i przestrzega kazdy
                    Anglik.

A oto on; "W.A.S.P."

A co do moich proweniencji, to na takowe bedziesz musia dlugo zmywac.
                    • emigrantka Re: Filip 07.11.03, 20:36

> Skoro jestes tak inteligentna i tak obyta z kultura angielska to pewnie nie
                      > sprawi ci zadnych trudnosci wyjasnienie skrutu ktory zna i przestrzega kazdy
                      > Anglik.
                      >
                      > A oto on; "W.A.S.P."
                      >
                      > A co do moich proweniencji, to na takowe bedziesz musia dlugo zmywac.

Filip, wracaj do swojego azbestu, zarobsobie na slownik ortograficzny i
                      poszukaj slowa "skrot" z taka kreseczka nad "o". Nie mam polskiej czcionki wiec
                      wybacz ale pewnie wiesz o co mi chodzi?

papa
              • Gość: Pustak Re: Rasizm w Czestochowie IP: 213.77.4.* 07.11.03, 20:34

> Ej,ej, ej - emigrantka przestan pieprzyc. OK !
                >
                > Znalazla sie ! Nazywajac nacjonalistke "wydra" Czy ty sama, ta wydra nie
                > jestes ?.> No i coz takiego sie stalo. Bardzo dobrze ze zauwazyla ze toto cos
                ma skosne oczy. Wierze ze ta twoja Asia czy jak jej tam jest przemilym
                stworzeniem ale niestety przyznasz ze rozni sie wygladem od moich dzieci
                ktorych narobilem jako Polak od liku z pieknymi Polkami.
                .....> A czy moge wiedziec jak dawno puscilas sie z tym Japonczykiem ?

Filip Posłuchaj KANALIO - powiem to tylko raz.
                Obserwuję od dłuższego czasu Twoje nieudolne wywody Ty nieuku..!!!! Nie masz
                wiedzy, brakuje Ci inteligencji i obycia wśród ludzi. Nie potrafisz zdobyć się
                na nic konstruktywnego, co akurat mnie nie dziwi obserwując jak wylewasz z
                siebie wiadrami pomyje i kompleksy.
                Gdybyś miał odrobinę samokrytycyzmu przeczytałbyś wcześniej swoje wypociny.
                Współczuję tym z którymi dane jest Ci obcować - myśmy pozbyli się szumowiny w
                Twojej postaci. Pomijając Twe podejście do prokreacji, masz zbyt ubogie
                słownictwo by zwrócić w realu na siebie uwagę jakiejkolwiek kobiety.
                Używanie określenia "toto" jest samo w sobie dowodem, że o "puszczaniu" nie
                wspomnę.
                Dla mnie jesteś zgniłkiem wokół którego nie tylko dżentelmen, ale i zwykły
                pijaczyna powinien zataczać duuuże koło.
                Ciesz się bezkarnością sieci do czasu.
                I chociaż jestem przeciwnikiem przemocy - Tobie z przyjemnością obiłbym Ci tę
                burłacką gębę.

Jeśli tego jeszcze nie zauważyłeś ludzie różnią się między sobą nie tyle
                kolorem skóry, co mentalnością, kulturą i zdolnością do współistnienia

Kurcze, przez takie mendy jak Ty wypada mi świecić oczami ze wstydu, że ktoś
                taki jak Ty chwali się że jest Polakiem.

Nie pozdrawiam
                • emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 20:41
                  Pustak - dzieki za post :-)
                  Ja wiedzialam ze sa jeszcze normalni ludzie bez kompleksow.
                • Gość: Filip Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.look.ca 07.11.03, 20:54
                  No widzisz za te wzniosle hasla na temat "programowej tolerancji" utopil bys
                  bracie drugiego Polaka. Bez mrogniecia powiek.

Przerwa sie konczy - wracam do pracy majac nadzieje zadraznienia
                  nieco "spolecznego marginesu" juz jutro.
                  Good Bye... do jutra...kanalie !

• emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 07.11.03, 20:56
                    mrugniecia... analfabeto
                    • Gość: xx Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.icis.pcz.pl 08.11.03, 13:25
                      Jedno co dobre, ze takich ograniczonych laudzi jak Filip nie ma juz w Polsce,
                      ze wyemigrowali.

A z tym stosunkiem do innych jest w Polsce roznie. Akurat nie mysle, ze
                      Czestochowa jest tutaj jakims negatywnym przykladem. Mysle, ze nawet wyrozniay
                      sie in plus - wystarczy popatrzec na przyklad Holty czy pinpongistki Kseni
                      Chin - to u nas dostali oni polskie obywatelstwo.

Jest wloska czy hiszpanska kawiarni, sa chinskie i wietnamskie lokale.

Pozdrawiam z mojego miasta czyli Czestochowy,

• Gość: chiquito Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 22:39
                  witam. nie chce w zadnym wypadku bronic Filipa, ale wszyscy - może prawie
                  wszyscy obywatele Polski są rasistami - czy tego chcą czy nie. to tkwi w
                  naszych genach. Mowimy dumnie że z rasizmem nie mamy nic wspólnego ale
                  wystarczy, że zobaczymy osobę różniącą sie od nas wyglądem i nasz zwrok zaraz
                  skierowany jest na nią - wytykamy ją podświadomie. Moim zdaniem prawdziwa
                  akceptacja polega na niezauważeniu odmienności. Tego na pewno sie nie doczekamy
                  w okresie przynajmniej kolejnych 20 lat. Poza tym jestem więcej niż pewny, że
                  pomimo wejścia Polski w struktury Unii Polacy nigdy nie staną się tak liberalni
                  (mam nadzieję) jak holendrzy czy niemcy i nie dojdzie do takiego - moim
                  zdaniem - chorego pomieszania ras jakie zaobserwowałem będąc w Amsterdamie. Nie
                  powińniśmy mieszac ras gdyż może to doprowdzić do całkowitego zaniku jakże
                  bogatych kultur.Musimy podtrzymać tradycję gdyż to właśnie ona wyróżnia nas
                  wśród krajów Europy.Innym,nienajlepszym przykładem ingerowania w tradycję jest
                  moim zdaniem dopuszczenie przez Kościól w Wigilię spożywania mięsa(mam
                  nadzieję , że Poalcy utrzymają tradycję); to samo dzieje się w kościele
                  anglikańskim. Nie wyobrażam sobie mszy odprawinej przez geja z jego mężem. Bog
                  stworzył Adama i Ewę a nie Admama i Adama. Wracając do tematu rasizm w Polsce
                  będzie zawsze obecny i nikt tego nie zmieni. Podzielam zdanie emigrantki-
                  faktycznie "zołza" musiała mieć zły nastrój.Na zakończenie powiem jeszcze
                  jedno - nie tylko Poalcy (bilai) są rasistami, czarni czy azjaci - oni wszyszcy
                  się nienawidzą. Nie masz szans - emigrantko - w tej walce, lecz życzę Tobie i
                  sobie żebyśmy żyli w bezpiecznym świecie-wolnym od wszelkich ...izmów.
                  Pozdrawiam.
              • Gość: obserwator Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 13:35
                Ej,ej, ej - emigrantka przestan pieprzyc. OK !

>>>>na wstępie całkowity brak kultury.

Znalazla sie ! Nazywajac nacjonalistke "wydra" Czy ty sama, ta wydra nie
                jestes ?. Troche umiaru.

>>>>>Jeżeli już to chyba szowinistkę a nie nacjonalistkę.

No i coz takiego sie stalo. Bardzo dobrze ze zauwazyla ze toto cos ma skosne
                oczy. Wierze ze ta twoja Asia czy jak jej tam jest przemilym stworzeniem ale
                niestety przyznasz ze rozni sie wygladem od moich dzieci ktorych narobilem jako
                Polak od liku z pieknymi Polkami.
                I tu nie ma co zaprzeczac.

>>>>>>Rozmowa dotyczy dziecka a nie chomika żeby pisać o nim „toto”. I co
                błyskotliwego w tym że zauważyła skośne oczy. I co to znaczy że „niestety”
                różni się wyglądem od Twoich dzieci? A może Ci żal, że narobiłeś dzieci tylko
                polkom a nie udało Ci się z Chinką, japonką lub Koreanką? Bariera językowa
                przeszkodziła w zaprowadzeniu dziewczyny do łóżka? Czytam Twoje posty od
                dłuższego czasu i wybacz, ale jeżeli te twoje dzieci mają mieć taki poziom
                kultury i rozumu jak Ty to jestem za aborcją i eutanazją.

A czy moge wiedziec jak dawno puscilas sie z tym Japonczykiem ?

Jesteś skończonym chamem, analfabetą. Robisz gdzieś tam za garnicą za zwykłe
                popychadło a na froum próbujesz leczyć kompleksy i zgrywasz się na światowca.
                Podejrzewam, że na codzień robisz u jakiegoś "żyda" lub "araba" za pieniądze
                mniejsze niż "meksykaniec", boisz sie odezwać żeby cie nie wylał z roboty na
                zbity głupi pysk a na tym formum chcesz pokazać jaki z ciebie "Kozak" -
                patriota, znawca gospodarki, ekonomii i polityki. A ty po prostu jesteś mały
                facecik z małym interesem, chwalący sie podobojami seksulanymi (albo
                nieznajomością antykoncepcji)

• yamaneko Re: Rasizm w Czestochowie 12.11.03, 15:19
                Ty Filip - ja wiedziałem, że jesteś głupi, już ci chcoiałem zaproponować, abyś
                sie leczył...

...ale po tym co teraz zaprezentowałeś stwierdzam, że leczenie było by tylko
                stratą czasu !
                takiego idiotę jak ty poprostu należałoby izolować albo w przypływie
                miłosierdzia dobić !

Emigrantka - nie dyskutuj z tym idiotą, bo to sie mija z celem !

....Pozdrowienia z Klubu !
    • Gość: Lotnik Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.premex.pl 07.11.03, 23:29
      żyjemy w Babilonie, świat zmierza ku zagładzie, zbyt wiele zła nosimy w sercach
      i duszach...
      • Gość: gitana Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.63-130-66.mc.videotron.ca 08.11.03, 06:06
        Jestem pol cyganka, co ja dopiero przeszlam w tej Czestochowie bo wygladu
        raczej nie mam typowo slowianskiego.Slyszalam takie teksty i duzo gorsze no coz
        sa kretyni na tym swiecie .Tylko ze dzieci tego jeszcze nie rozumieja i to jest
        szczegolnie przykre .
        A co do Filipa to facecik z duzymi kompleksami jak widac. Jak go wpuscili do Ca
        normalnym ludzia trudno dostac vize a" toto" dostalo .
    • Gość: tomziczek Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.proxy.aol.com 08.11.03, 13:19
      Droga Emigrantko,

wiem, ze to bardzo trudne ale jedno co mozesz zrobic to wytlumaczyc jakos
      swojemu dziecku, ze ten czlowiek byl chory, glupi, jak wolisz... Sama chyba
      musisz zaakceptowac to ze takie sukinsyny jak obecny na tym forum Filip chodza
      po ziemi. Wlasnie dzeki nim mamy taka sytuacje na swiecie jaka mamy. Ani ty ani
      ja nic na to nie poradzimy. Mozemy jedynie dolozyc swoja cegielke pietnujac ich
      np na tym forum.

Zycze Ci oraz wszystkim innym pokrzywdzonym przez takikch kretynow jak najmniej
      takich sytuacji i serdecznie pozdrawiam. Niestety tez z Londynu...

T.
      • Gość: gitana Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.63-130-66.mc.videotron.ca 08.11.03, 18:59
        Gość portalu: tomziczek napisał(a):

> Droga Emigrantko,
        >
        > wiem, ze to bardzo trudne ale jedno co mozesz zrobic to wytlumaczyc jakos
        > swojemu dziecku, ze ten czlowiek byl chory, glupi, jak wolisz... Sama chyba
        > musisz zaakceptowac to ze takie sukinsyny jak obecny na tym forum Filip
        chodza
        > po ziemi. Wlasnie dzeki nim mamy taka sytuacje na swiecie jaka mamy. Ani ty
        ani
        >
        > ja nic na to nie poradzimy. Mozemy jedynie dolozyc swoja cegielke pietnujac
        ich
        >
        > np na tym forum.
        >
        > Zycze Ci oraz wszystkim innym pokrzywdzonym przez takikch kretynow jak
        najmniej
        >
        > takich sytuacji i serdecznie pozdrawiam. Niestety tez z Londynu...
        >
        > T.

Bardzo ladnie to napisales tylko pozazdroscic takiego podejscia do zycia.
        Pozdrowienia
    • Gość: tomziczek Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.proxy.aol.com 08.11.03, 13:29
      Przy okazji widzac tu sporo osob z Londynu zapraszam na forum Londyn. Mozna taw
      wejsc wchodzac na Fora Prywatne, nastepnie Miasta, potem Londyn.
      • emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 08.11.03, 13:46
        Bardzo mi milo ze tyle osob zauwazylo ten watek i wypowiedzialo sie na nim :-)
        Do obecnych Londynczykow i osob wybierajacych sie, zapraszam na nasz Forum
        Polacy Strefa - na polecane przez T tez zajrze. Forum Polonia jest pelne
        Filipow i podobnych niestety ale dobrze wiedziec ze to jednak nie "wiekszosc".
    • Gość: erty Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 14:10
      jaka delikatna emigrantka, pewnie mieszka w klatce
      • emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 08.11.03, 14:16
        erty - postukaj sobie z filipem na priv...
      • Gość: katecheta Re: Rasizm w Czestochowie TO ERTY IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 18:04
        Gość portalu: erty napisał(a):

> jaka delikatna emigrantka, pewnie mieszka w klatce
        TOBIE KLATKA NIE POTRZEBNA BO CAŁE ŻYCIE BĘDZIESZ CHODZIŁ W KAGAŃCU ZAKŁAMANIA
        i NIENAWIŚCI = Pan ci tego nie wybaczy!.
    • Gość: Maciek Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 15:43
      Aniu, zgadzam się z twoją uwagą, ale daleki byłbym od uogólnień i nie sądzę by
      częstochowianie różnili się od pozostałych polaków w sposób szczególny. Fajnie
      że dzielisz się z nami swoimi spostrzeżeniami, zwłaszcza że stykając się z
      naszą rzeczywistością możesz ją konfrontować z "innym światem".

pozdrawiam Maciek

• emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 08.11.03, 16:08
        Maciejku - ja absolutnie nie uogolniam.. Zaczelam watek z ciekawosci jaki
        bedzie odzew od ludzi z Czestochowy i bardzo mnie cieszy ze jest taki jaki jest.
        Ja nie mowie (pisze) ze w Czestochowie wszyscy sa "be" dawno sama tam nie
        bylam, wiec pewnie duzo sie pozmienialo. I nie chce wierzyc ze moje dziecko na
        kazdym kroku bedzie sie spotykalo z takimi tekstami jak ten z ub tygodnia -
        dlatego zaczelam ten watek. W celu czysto rospoznawczym :)
        • Gość: ninka Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.d1.club-internet.fr 09.11.03, 10:30
          Dlugo wahalam sie, czy sie wtracic, ale sie wtrace. Wojazuje troche, a i w
          ojczyznie bywam dosc czesto i przyznam, ze w ostatnim dzisiecioleciu polski
          szowinizm rozwinal skrzydla i szybuje, oj szybuje.
          Przypomnijmy sobie, jak to bylo za komuny: kazdy cudzoziemiec (perla rzadka i z
          reguly "przejazdem") traktowany byl jak przybysz z obcej planety. Z reguly
          machal dolarami, panienki biegaly za nim jak za egzotycznym ksieciem (zwlaszcza
          jezeli pochodzil z petrodolarowego kraju, mimo ze obowiazkowo przeszedl przez
          Moskwe), dzieci namietnie recytowaly niesmiertelnego "Murzynka Bambo".

Od chwili, gdy Polska stala sie z jednej strony potencjalna "ziemia obiecana"
          dla ubozszych, z drugiej - otwartym rynkiem pracy, wszystko zmienilo sie
          diametralnie. Nagle pyl pokryl i niepamiec wielonarodowa Rzeczpospolita, "obcy"
          znaczy przede wszystkim "gorszy". Pol biedy jeszcze, jezeli pochodzi z Europy
          Zachodniej czy z Ameryki i niewiele rzuca sie w oczy (a na dodatek macha
          eurosami czy dolarami). Gorzej, jezeli ze Wschodu, jeszcze gorzej, jezeli z
          Azji, a jezeli z Afryki, to zupelna tragedia. Wystarczy poczytac posty na Forum
          (nawet odnosnie obywatelstwa Xeni) czy wywiady z Olisadebe.
          Zle sie dzieje w panstwie dunskim i daleko na tym nie zajedziemy, ale dopiero w
          tym problemie ujawniaja sie polskie kompleksy. Rozdarcie miedzy rzeczywistoscia
          a misja "Winkelrieda narodow" podparta na dodatek wpajana na prawo i lewo
          swiadomoscia, ze katolicyzm jedynym prawdziwym wyznaniem jest, a "obcy" to
          "niewierny".
          Na koniec dwa przyklady:
          Dziesiec lat temu moja przyjaciolka Niemka wziela sie byla i zakochala w Polaku.
          Przyjechali do Wwy z berbeciem. Wytrzymali dwa lata. Ona, mimo usilnego uczenia
          sie jezyka polskiego, narazona byla na takie szykany ze strony sasiadek i innych
          matul przyprowadzajacych swoje polskie pociechy do parku, ze musieli przeniesc
          sie do Niemiec. Z placzem opowiadala mi, jak to sasiadki nie pozwalaja sie bawic
          jej dziecku z innymi, bo to Niemiec, etc... Teraz oboje sa w Niemczech, on
          pracuje w osrodku badan naukowych (choc niemieckim nie wlada zbyt biegle,
          pracuje ciagle po angielsku - za duzo obcokrajowcow!). Dziecko jest dwujezyczne,
          za co jej wielkie dzieki.
          Przyklad drugi:
          Kilka lat temu wchodze sobie ci ja do jakiegos sklepu na Starym Miescie w
          Stolicy. Siedza jakies dwie grube tlenione i jedna do drugiej: Pani kochana, co
          sie to teraz u nas porobilo. Tesc poszedl do szpitala na operacje i wyobraz
          sobie, pani kochana, jakis Murzyn mial go operowac. Poszlam do ordynatora,
          awanture zrobilam. Kto to widzial, zeby taka malpa czlowieka dotykala...

Tak wiec, droga emigrantko, nie pozostaje Ci nic innego, jak tylko wytlumaczyc
          Twej skosnookiej pociesze (na pewno jeszcze do tego slicznej), ze wzbudza po
          prostu zainteresowanie, a przy okazji zaszczepic ja na tego rodzaju komentarze.
          Moze sie jej (i Tobie) przytrafic to jeszcze nie raz. I to nie tylko w
          Czestochowie.
          • Gość: xx Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.icis.pcz.pl 09.11.03, 11:51
            Naprawde jest roznie w naszej Polsce jesli chodzi o stosunek do cudzoziemcow.

Ja bym tak nie generalizowal.
            Wydaje mi sie, ze na rzzie jest mimo wszystko postep w zakresie stosunku do
            obcokrajowcow.
            I mam na to przyklady. Zreszta u nas jest tak, ze zawsze jest jakas halasliwa
            mniejszosc, na podstawie poczynan ktorej wyrabia sie ogolna opinie. Tak jak
            Twoja z tym polskim szowinizmem. On zawsze byl i jest, teraz momentami mzoe byc
            bardzo halasliwy, ale jednak nie on jest wyznacznikiem.

Natomiast rzeczywisty problem moze sie zaczac, gdy cudzoziemcow bedzie naprawde
            wiecej - na razie sa czesto traktowani na zasadzie egzotyki.

Pozdrawiam z Czestochowy, gdzie mamy coraz wiecej cudzoziemcow, co w gruncie
            rzeczy jest tendencja pozytywna,
            • Gość: gitana Re: Rasizm w Czestochowie IP: 66.130.63.* 10.11.03, 06:23
              Oczywiscie nie jest tak zle z tym Polskim rasizmem mieszkalam przez dziesiec
              lat w Czestochowie a jak wczesniej pisalam jestem pol cyganka o wygladzie
              raczej wyrozniajacym sie .I nie powiem zeby na kazdym kroku cos mi sie
              przytrafialo czasem tylko jakis pijaczyna cos sobie pomarudzil albo jakies
              starsze osoby nie majace czym sie zajac .Wydaje mi sie ze wlasnie teraz kiedy
              mlodzi ludzie wyjezdzaja z Polski ( na wakacje do pracy itp) ,i stykaja sie z
              innymi kulturami sa bardziej otwarci i wyrozumiali na innosc .
              • Gość: Darek Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 16:21
                Nie jest tak źle w Częstochowie:
                Arab prowadzi restaurację "Kleopatra" - jakoś pozwalają mu na to polscy
                szowiniści.
                W niedalekim Boronowie wójtem, na już kolejną kadencję wybrano Araba, ale to
                już Śląsk, poza tym w dużej części ewangelicki, a tam łatwiej o normalność...

Większość częstochowskiej inteligencji leży w mogiłach w lesie pod Olsztynem.
                To z czym mamy teraz do czynienia to przeważnie 'werbusi' którzy
                przyjechali 'za chlebem' odcinając się od chłopskich podkieleckich korzeni. Tak
                trudno jest w naszym mieście spotkać kogoś z kim można porozmawiać... tak dużo
                nietolerancji, która jest domeną maluczkich, zaplutych, zakompleksionych. Ale
                tak jest w całej Polsce.
                Tacy jak Filip coraz bardziej obrzydzają mi ten kraj. Tak bardzo brzydzę się
                słowami 'ojczyzna', 'patriotyzm', bo od razu kojarzą mi się z czymś złym, z
                opluwaniem Żydów, Rosjan, Arabów. Tak bardzo brzydzę się biało-czerwoną, która
                kojarzy mi się ze skinami. Tak bardzo polski katolicyzm kojarzy mi się z
                nienawiścią, dumą, butą, że wolałbym być ewangelikiem.
                Polscy 'patrioci' i 'katolicy' wymachują flagą i krzyżem, jakby chcieli
                pokazać, że są lepsi. Kojarzy mi się to z hitleryzmem, kiedy wszyscy musieli
                myśleć tak samo.

Jutro Dzień Faszysty. Tak go traktuję dzięki filipopodobnym.
                • Gość: jarus Re: Rasizm w Czestochowie IP: 168.143.113.* 10.11.03, 16:31
                  Gość portalu: Darek napisał(a):

> Nie jest tak źle w Częstochowie:
                  > Jutro Dzień Faszysty. Tak go traktuję dzięki
                  filipopodobnym.

ty, wez przestan, dobra? nie zwalaj winy na innych -
                  tylko popatrz na siebie. to chore - ze jak ktos ci
                  ukradl rower to wszyscy to zlodzieje?, albo ze jak bys
                  mial ojca pijaka - to w dzien ojca tez bys mowil ze to
                  dzien pijaka?
                  • Gość: Darek Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 17:48
                    Będą mieli jutro swój dzień, pomachają flagami, symbolami różnych ONR-ów i NOP-
                    ów, pogrożą pięściami i kijami baseballowymi. Potupią ciężkimi buciorami. I w
                    swoim mieście będę się czuł jak zastraszony mały Żydek.
                    Nie chcę takiego Dnia Niepodległości!
                • Gość: Lulu Do Darka: IP: 216.127.82.* 10.11.03, 19:29
                  Wiele glupich postow czytalem na tym forum ,ale Twoj zdecydowanie przebil
                  wszystkich z jednej strony martwi Cie ze wedlug Ciebie Zydzi ,Rosjanie i Araby
                  sa opluwani w Polsce a sam pogardliwie wyrazasz sie o ludnosci naplywowej z
                  podkieleckich wsi w Czestochowie nazywajac ich "werbusami".Piszesz ze duzo
                  jest nietolerancji a na samym poczatku sam zauwazasz ze Arab prowadzi
                  restauracje Kleopatra i nie jest przypadkiem odosobnionym sa inni cudzoziemcy
                  co prowadza dzialalnosc w Czestochowie o Polsce juz nie wspomne.Swoja droga
                  zarowno Tobie jak i innym polecam z zapoznaniem sie znaczenia slowa szowinista
                  bo mam wrazenie ze nie bardzo rozumiecie jego znaczenie.Brzydzisz sie nasza
                  flaga narodowa i jedyna skojarzenie jakie masz to ze kojarzy Ci sie ze
                  skinami, widac slabo znasz historie tego kraju,a co do wiary tej chyba nikt
                  nikomu w Polsce nie narzuca czy masz wierzyc czy nie ,do jakiej religi masz
                  przynalezec czy do jakiego kosciola masz chodzic to Twoj wybor.Poprzez
                  wywieszenie flagi panstwowej w dzien 11 listopada nie pokazujesz ze jestes
                  czyms lepszym pokazujesz ze jestes Polakiem i ze celebrujesz to swieto ,skoro
                  sie nim nie czujesz to nie wywieszaj nie rozumiem w czym masz problem ,w
                  innych krajach jest podobnie i nasz kraj nie jest tutaj zadnym wyjatkiem
                  (zobacz jak Amerykanie swietuja Dzien Niepodleglosci czy Zydzi (o ktorych
                  wspominasz) celebruja swoje swieta.Masz nikle pojecie o faszyzmie jestes
                  zakompleksionym czlowiekiem nienawidzacym kraju w ktorym zyjesz i jego
                  mieszkancow (poprzez Twoje odium trudno nawiazac Ci kontakt z innymi) ktorzy
                  w zdecydowanej wiekszosci czuja sie Polakami sa u siebie i pozwol im zeby w
                  swoim kraju czuli sie jak u siebie. Osobiscie nielubie tego co wypisuje Filip
                  ktory swoimi wypowiedziami obraza wiele osob ,ale Ty wcale nie jestes lepszy
                  tyle ze w druga strone.
                  • Gość: Darek Re: Do Lulu IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 19:48
                    Nie chciałem nikogo osobiście urazić moimi postami. Buntuję się kiedy ciągle
                    słyszę odmieniane przez wszystkie przypadki słowo 'naród' a nigdy czy prawie
                    nigdy nie słyszę 'obywatele'. Mieszkający wśród nas Arabowie czy Wietnamczycy
                    nigdy nie będą Polakami w sensie 'naród'. Wielu z nich jednak jest Polakami w
                    sensie 'obywatel'. Tak samo jak Polakami było przed wojną miliony Żydów.
                    Mam znajomego Araba. Facet ukończył naszą politechnikę, prowadzi firmę,
                    interesuje się tym co dzieje się dookoła, o naszej lokalnej polityce wie więcej
                    niż wielu rodowitych częstochowian. Jest syryjskim patriotą, ale moim zdaniem
                    nie przeszkadza mu to w tym, aby być lokalnym patriotą częstochowskim. Przez to
                    jest prawdziwym polskim patriotą, bardziej niż polski kołtun powołujący się na
                    jakieś tam 'polskie racje narodowe'.
                    Dla mnie szowinizm i nacjonalizm to zaprzeczenie patriotyzmu. Chciałbym Lulu,
                    abyś tak rozumiał moje wypowiedzi.

A prawdziwy patriota miłość do ojczyzny nosi w sercu...
    • Gość: deni Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 09:30
      Kobieto innych powazniejszychproblemów nie masz tylko pisanie o rzekomym
      rasizmie.
      Dzisaj źle powiedziec o jakims murzynie czy chinczyku to już jest sie uznanym
      za największego rasistę,totalna głupota i paranoja
      • Gość: Darek Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 11:29
        To co napisałaś jest kolejnym dowodem na to że Polak to rasista
        • Gość: expertum creedere fajnie smierdzi. IP: 62.153.86.* 11.11.03, 11:53
          1. Pustaku/gluptaku pamietaj ze wciaz inwestujemy w Ciebie pieniazki. Nie
          badz do wuja walca tak politycznie poprawny i jak jestes taki cwaniak to tep
          bolszewikow i faszystow za kazdym razm jak sie pojawia na forum. Obiecujacy
          start poprzez malpowanie cudzych idei to glupi npomysl. Zaciagasz dlug bo
          kwoty jakie juz wpakowalismy w Ciebe nie sa male.

2. Emigrantko i Ty masz racje i Fillip. Baba glupio sie zachowala, ale takie
          spontniczne zachowanie to jeszcze nie system. Obozy koncenntacyjne wymyslone
          przez Anglikow to jest system, Jakbys nie pamietala to przejedz do RPA i do
          Kanday. Tam funkcjonowaly pierwsze na swiecie obozy koncentracyjne. Historka
          nauczycielka zycia poki nie poznasz ich historii poty ich do konca nie
          zrozumiesz. Rule, Rule Britnnia!!!!

• Gość: tomziczek Re: fajnie smierdzi. IP: *.proxy.aol.com 11.11.03, 15:15
            A moze bysmy tak przestali patrzec na to co bylo a spojrzeli na to co jest
            teraz?
            Jesli popatrzec w historie tak jak sugerujesz to znajdzie sie cos na kazdego.
            Nie tylko na Anglikow ale przede wszystkim na Niemcow, Rosjan, Szwedow itp. Na
            dodatek nie mozemy wylaczyc z tej grupy przesladowcow nas - Polakow. Po wojnie
            istnialy na Dolnym Slasku obozy pracy dla Niemcow, nie wiele rozniace sie od
            niemieckich obozow koncentracyjnych. To bylo typowe dzialanie w mysl zasady oko
            za oko.
            Dajmy sobie wiec spokoj z wywlekaniem tych wszystkich spraw ale nie przymykajmy
            oczu na to co zlego dzieje sie dzis. Tak bedzie lepiej.
            • Gość: deni Re: fajnie smierdzi. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 17:10
              Czy w tych "obozach" na sląsku zabito 10mln ludzi?
              A poza tym wszyscy niemcy wyjechali za Odre i Nysę wiec podaj żródła tych
              informacji .
              • emigrantka Rasizm w Czestochowie? 11.11.03, 20:16
                Powracam do oryginalnego tematu - widze ze niektorzy kompletnie sie pogubili?
                Bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi. Nie atakuje tu nikogo wiec nie wiem
                dlaczego niektorzy atakuja mnie? Wypowiedziec moze sie kazdy ale prosze nie
                wracac 50 lat wstecz poniewaz interesuje mnie obecna sytuacja a nie co sie
                stalo za krola Mieszka ktoregos.
                • Gość: deni Re: Rasizm w Czestochowie? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 10:17
                  Wszystko ma swoje korzenie i tam trzeba szukac przyczyn bo nic nie powstało
                  nagle.
                  • Gość: theRoots od-i-mienny IP: *.d1.club-internet.fr 12.11.03, 16:24
                    Klub Korzenia Przesyla Dyskutantom Pozdrowienia
    • yamaneko Re: Rasizm w Czestochowie 12.11.03, 15:22
      Szkoda, że nie byłem świadkiem tego zajścia, bo napewno odpowiednio bym
      zareagował !!!!

Pozdrowienia z Klubu Japonia
    • Gość: esteta Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.pcz.czest.pl 12.11.03, 17:08
      emigrantka napisała:

> Nie wiem kto to byl ale zeby dziecku ktorego sie nie zna, na ulicy rzucic
      > tekst:
      > "to teraz sie chinszczyzna do czestochowy sprowadza"

No i dobrze powiedziala. Sam bym jeszcze skopal tylek zoltemu
      pomiotowi. Nie chcemy tutaj ani zoltkow, ani arabow, ani czarnuchow,
      a szczegolnie nie chcemy mieszancow. Jak sie puszczasz z zoltkami, pieprzona
      zdziro, to trzymaj swoje bekarty za granica, a nie narazaj ludzi na ogladanie
      tego na ulicy. Nikt cie nie zmusza do odwiedzania Polski. Nie podoba sie,
      to wy...jezdzaj i nie wracaj. Brudzicie tylko nasze geny, wiec wasz
      widok jest dla nas przykry.

• Gość: xx Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.icis.pcz.pl 12.11.03, 17:21
        DEBIL i tyle.
        • Gość: esteta Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.pcz.czest.pl 12.11.03, 17:28
          Gość portalu: xx napisał(a):

> DEBIL i tyle.

Sam jestes debil i tyle. Napisalem tylko to co wielu ludzi mysli
          i czuje, najlepszy przyklad to odruchowa reakcja kobiety na ulicy.
          A debilami sa ci wszyscy, ktorzy za wszelka cene chca z Polski
          uczynic rasowy smietnik, jaki widzieli na zdychajacym zachodzie.
          Powtarzam jeszcze raz, nie podoba sie to wy...jezdzac.
          • yamaneko Re: Rasizm w Czestochowie 12.11.03, 20:34
            Kolejny MATOŁ !

...aż szkoda powietrza dla takiego jak TY !

jeśli jesteś "estetą" jak głosi twój nick, to zrób coś dla estetyki i utop się
            w najbliższym szambie, bo tam miejsce dla takich śmieci !

A jeżeli chodzi o czystość rasową, to ty zachowujesz IDEALNĄ !!!
            ...poprostu RASOWY DEBIL - wręcz podręcznikowy !
            • Gość: esteta Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.pcz.czest.pl 13.11.03, 11:50
              yamaneko napisał:

> Kolejny MATOŁ !
              > ...aż szkoda powietrza dla takiego jak TY !
              > jeśli jesteś "estetą" jak głosi twój nick, to zrób coś dla estetyki i utop
              się
              > w najbliższym szambie, bo tam miejsce dla takich śmieci !
              > A jeżeli chodzi o czystość rasową, to ty zachowujesz IDEALNĄ !!!
              > ...poprostu RASOWY DEBIL - wręcz podręcznikowy !

Ciesze sie, ze tak ci dopieklem!
          • Gość: xx Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.icis.pcz.pl 12.11.03, 21:29
            Zrobie wszystko zeby tacy jak ty nie rzadzili w naszym kraju.

Nasza Ojczyzna - Polska - to zbyt piekny kraj, zeby go oddawac takim DEBILOM.
            • Gość: esteta Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.pcz.czest.pl 13.11.03, 11:47
              Gość portalu: xx napisał(a):

> Zrobie wszystko zeby tacy jak ty nie rzadzili w naszym kraju.

Ja za to zrobie wszystko, by kolorowi nie wloczyli sie po ulicach.
              Bede mial ulatwione zadanie, bo wiekszosc takich jak ty wkrotce
              stad wyjedzie. W waszej UE, wsrod pederastow, narkomanow i czarnuchow,
              bedziecie sie czuc jak u siebie, a Polska pozostanie Polska.
              Robcie sobie swoj rasowy syf na zachodzie.

• emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 12.11.03, 19:10
        Gość portalu: esteta napisał(a):

> No i dobrze powiedziala. Sam bym jeszcze skopal tylek zoltemu
        > pomiotowi. Nie chcemy tutaj ani zoltkow, ani arabow, ani czarnuchow,
        > a szczegolnie nie chcemy mieszancow. Jak sie puszczasz z zoltkami, pieprzona
        > zdziro, to trzymaj swoje bekarty za granica, a nie narazaj ludzi na ogladanie
        > tego na ulicy. Nikt cie nie zmusza do odwiedzania Polski. Nie podoba sie,
        > to wy...jezdzaj i nie wracaj. Brudzicie tylko nasze geny, wiec wasz
        > widok jest dla nas przykry.

No TWOICH genow to nikt juz pogorszyc nie da rady.
        Bez odbioru.

• yamaneko Re: Rasizm w Czestochowie 12.11.03, 20:37
          Emigrantka - to jest przykład czystej linii rasy debili (a myślałem, że taka
          nie istnieje ...hehe)

nie należy z tego typu "ludźmi" gadać tylko odrazu PLONK !

...to cud, że to bydle potrafi pisać hehehe...
        • Gość: esteta Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.pcz.czest.pl 13.11.03, 11:56
          emigrantka napisała:

> No TWOICH genow to nikt juz pogorszyc nie da rady.

Taka jak ty nie bedzie tego oceniac.
      • Gość: Filip Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.look.ca 12.11.03, 19:37
        No i bardzo dobrze; Estate tez ma prawo sie wypowiedziec.

Problem w tym ze ze ludzie, bioracy w obrone proces "mieszania sie" z innymi
        rasami rozumieja jako droge postepu.
        A tymczasem to nie ma nic wspolnego z postepem.
        To jest tylko szukanie sobie oprocz tych co sie ma, dodatkowych problemow
        rasowych, dyskryminacyjnych, mniejszosciowych.
        Mysle ze przetoczyla sie juz fala przybyszow z Rumunii.
        Czy oni w jakis szczegolny sposob upiekszyli Polske ?
        Czy chocby wypowiedz Gitany tez jest tutaj wazna. Czy nasza Gitana jest
        szczesliwa ze zyje w Cz-wie. Czy jest wdzieczna komukolwiek ?
        Naszczescie dziewcze sie zorietowalo ze palnelo glupi sad.
        Zadna mniejszosc zyjaca z jakas wiekszosci na okreslonym terenie i w granicach
        administracyjnych panstwa sprawowanych przez owa wiekszos, nigdy nie bedzie
        usatysfakcjonowana i taki uklad zawsze bedzie zrodlem konfliktow na tle rasowym.
        Czy konflikt Irlandzki, Baskow, Kurdow, Albanczykow a w Polsce Ukraincow, na
        Ukrainie Polakow nie jest wystarczajacym zrodlem wiedzy z ktorych nalezy
        wyciagac wnioski.

• yamaneko Re: Rasizm w Czestochowie 12.11.03, 20:40
          Jeezu !

...ale bełkot !
          człowiek to człowiek

..ale debil tego nie rozumie ...i nie ma sensu tłumaczyć !

poprostu
          PLONK !
        • Gość: Gitana Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.63-130-66.mc.videotron.ca 12.11.03, 22:34

> No i bardzo dobrze; Estate tez ma prawo sie wypowiedziec.
          >
          > Problem w tym ze ze ludzie, bioracy w obrone proces "mieszania sie" z innymi
          > rasami rozumieja jako droge postepu.
          > A tymczasem to nie ma nic wspolnego z postepem.
          > To jest tylko szukanie sobie oprocz tych co sie ma, dodatkowych problemow
          > rasowych, dyskryminacyjnych, mniejszosciowych.
          > Mysle ze przetoczyla sie juz fala przybyszow z Rumunii.
          > Czy oni w jakis szczegolny sposob upiekszyli Polske ?
          > Czy chocby wypowiedz Gitany tez jest tutaj wazna. Czy nasza Gitana jest
          > szczesliwa ze zyje w Cz-wie. Czy jest wdzieczna komukolwiek ?
          > Naszczescie dziewcze sie zorietowalo ze palnelo glupi sad.
          > Zadna mniejszosc zyjaca z jakas wiekszosci na okreslonym terenie i w
          granicach
          > administracyjnych panstwa sprawowanych przez owa wiekszos, nigdy nie bedzie
          > usatysfakcjonowana i taki uklad zawsze bedzie zrodlem konfliktow na tle
          rasowym
          > .
          > Czy konflikt Irlandzki, Baskow, Kurdow, Albanczykow a w Polsce Ukraincow, na
          > Ukrainie Polakow nie jest wystarczajacym zrodlem wiedzy z ktorych nalezy
          > wyciagac wnioski.
          >
          > Filip bzdury opwiadasz ja nie mialam az tak wielkich problemow zwiazanych z
          tym kim jestem czasem byly przykre uwagi ale jak bym byla gruba czy ruda to tez
          by mi dokuczali. Czy bylam wdzieczna ze zylam w Czestochowie no moze za duze
          slowo ale mi to nie przeszkadzalo lubie Czestochowe .Z poznawaniem nowych ludzi
          nie mialam problemow mimo ze w Czestochowie sie nie urodzilam to przez dziesiec
          lat nabylam wspanialych przyjaciul a teraz zyje w Kanadzie i czy jest mi tu
          dobrze tego jeszcze nie wiem.Mysle ze mieszanie sie z innymi rasami nie jest
          traktowane jako postep czy moda tu przesadziles chlopczyku.
          Pozdrawiam DZIEWCZE.
          • Gość: Darek Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 08:14
            czyżby nasz bardziej biało-czerwony Filip był prześladowany rasowo w Kanadzie?
            • Gość: Gitana Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.63-130-66.mc.videotron.ca 13.11.03, 18:54
              Gość portalu: Darek napisał(a):

> czyżby nasz bardziej biało-czerwony Filip był prześladowany rasowo w Kanadzie?

No co Ty on poprostu jest wsciekly bo musi do pracy zasuwac, drwale Kanadyjscy
              czekaja a tu zaczyna sie ciezka zima .
              • Gość: Wlodek Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.vf.shawcable.net 14.11.03, 19:29
                Gość portalu: Gitana napisał(a):

> Gość portalu: Darek napisał(a):
                >
                > > czyżby nasz bardziej biało-czerwony Filip był prześladowany rasowo w Kanad
                > zie?
                >
                > No co Ty on poprostu jest wsciekly bo musi do pracy zasuwac, drwale
                Kanadyjscy
                > czekaja a tu zaczyna sie ciezka zima .

Drwale szybko nauczyliby biedaka rozumu.
                Ale chyba z ta praca, to przesada.
                Siedzi na welferku i bredzi z nudow.
                Jak to takich Ziemkiewicz nazywa?
                Polactwo!
                I slusznie!
                A co do paru "wju" z naszego Grodu, to jakos te tematy mnie nie dziwia.
                Jeszcze kilkanascie lat temu etestow z alergia na kolor czerwony bylo
                malo. Teraz juz mozna, ale i mozna sie przypadkiem narazic.
                Za to na obcych rasowo mozna pokazac POWER i wyzyc sie tak jak ta czestochowska
                nowa inteligentka na dziecku.
                I ta czysta rasowo Czestochowa:)))
                Gdzie i kiedy? Pusty smiech!
                Opowiadano mi o przedwojennych estetach, ktorzy po mszy niedzielnej pod Jasna
                Gora szli z palami i demolowali sklepy czestochowskich kupcow w Alejach.
                Potem przyszli inni esteci w dobrze skrojonych garniturach i dokonczyli
                robienie porzadkow.
                Ktos pisal o fladze bialoczerwonej ....
                Byl kiedys taki obrazek na cmentarzu na Kulach.
                Symboliczny grob ks Popieluszki.
                Setki zniczy pod zawieszonym na drzewie zdjeciem, a nad tym wszystkim brudna
                szmata, ktora pewnie z rok wczesniej byla dwukolorowa....

Najlepszego!
                Wlodek

• Gość: esteta Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.pcz.czest.pl 13.11.03, 11:38

> Problem w tym ze ze ludzie, bioracy w obrone proces "mieszania sie" z innymi
          > rasami rozumieja jako droge postepu.

Oczywiscie, tylko trzeba dodac na czym ma polegac rzekomy postep w tym
          przypadku. Otoz zwolennicy rasowego smietnika to zazwyczaj ludzie pod jakims
          wzgledem inni, ktorzy czuja sie wyobcowani ze spoleczenstwa, w ktorym zyja.
          Poniewaz bycie zdecydowana mniejszoscia jest dla nich dyskomfortowe, za wszelka
          cene staraja sie zmienic ten stan rzeczy, stad postulat
          tzw. "wielokulturowosci". Jesli zadna kultura nie moze byc dominujaca, to i
          zyd, pederasta, che-guewarowiec, mieszaniec, czy inny taki nie bedzie sie
          wyroznial. Stad tez presja tzw. "srodowisk opiniotworczych", gdzie roznego
          rodzaju "osobnikow" jest najwiecej. Presja szczegolnie podchwytywana w malych
          prowincjonalnych miastach, przez pelnych kompleksow ludzi, ktorym wystarczy
          zasugerowac w mediach, ze to czy owo jest "nowoczesne".

> Mysle ze przetoczyla sie juz fala przybyszow z Rumunii.
          > Czy oni w jakis szczegolny sposob upiekszyli Polske ?

Teraz mamy raczej fale zoltkow. W Warszawie przebywa ich nielegalnie ponad
          20 tys. Pytam, co do cholery robia sluzby imigracyjne? Kto i DLACZEGO,
          pozwala im mieszkac w Polsce? Co z prawem, ktore mowi o deportacji
          nielegalnych imigrantow? Mysle, ze postępaki az przebieraja nogami, aby
          zalegalizowac pobyt tej zolcizny w Polsce (z powodow wymienionych wyzej).

> Zadna mniejszosc zyjaca z jakas wiekszosci na okreslonym terenie i w
          granicach
          > administracyjnych panstwa sprawowanych przez owa wiekszos, nigdy nie bedzie
          > usatysfakcjonowana i taki uklad zawsze bedzie zrodlem konfliktow na tle
          rasowym

Owszem, ale postępaki o tym nie wiedza, podobnie jak kiedys nie wiedzieli,
          ze komunizm rozlozy gospodarke. A przecietnemu czlowiekowi w Polsce wystarczy
          powiedziec, ze cos wystepuje na zachodzie, aby zaraz chcial tutaj tego samego,
          chocby to byly czyraki na tylku.

• yamaneko Re: Rasizm w Czestochowie 17.11.03, 13:38
            jeśli chodzi o czystość rasową, to juz ci pisałem - jesteś rasowym DEBILEM !

idź się wykastruj, żebyś przypadkiem nie napłodził więcej takich matołów !
    • Gość: deni Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 13:10
      Jeszcze gorsze rzeczy można usłyszec na ulicy a tu o takich pierdolach piszecie.
    • Gość: deni Re: Rasizm jest na całym świecie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 13:12
      głupota jest mówienie tego tylko o naszym miescie . Wezmy np.Usa czy niemcy
      • Gość: Filip Re: Rasizm jest na całym świecie IP: *.look.ca 13.11.03, 20:20
        .....Zwazywszy na fakt ze takiego zdazenia opisanego na wstepie tego wontku, w
        Czestochowie wogole nie bylo.
        Takie "bomby", hekatomby dyskusji na rozne fora podrzucaja pracownicy
        Ministerstwa Spraw Zagranicznych bedacy czasowo poza granicami Polski w
        Londynie czy Nowym Jorku.
        Odwracanie uwagi powiedzmy danego miasta od spraw naprawde waznych.
        Jakos dziwnie ten temat rzucony na forum Gazeta PL.Czestochowa., pod dyskusje
        zbiegl sie z naprawde waznym wydazeniem jakiego doznalo miasto C-wa, to jest
        wizyta Pani generalowej Andersowej.

Sa jeszcze dwa bardzo wazne aspekty tego tematu. I zapewniam was, ze ten temat
        ponownie wroci na liste.

1. Aspekt ekonomiczny;

Dzis, gdy Narod juz zostal wydziedziczony z wlasnego, ograbiony,
        wlascicielom "III RP PREZESOW" potrzeba na gwalt taniej sily roboczej. Uczynia
        wszystko by ja sprowadzac. Takim rezerwuarem taniej sily roboczej jest Azja.
        To dalszy proces wypychania Polakow z ich ziemi, fabryk , blokow mieszkalnych.

2.Aspekt polityczny;
        By Narod kontrolowac nalezy go trzymac w pewnym stanie depresji. Gnoic go
        kazdym nadazajacym sie sposobem i niepozwolic mu podniesc glowe.
        W koncu uwierzy ze jest doniczego. To gowno przylgnie do niego az wkoncu stanie
        sie narodem dziadowskim, pijakow, zlodziei, mendow niezdolnych do samokontroli
        i budowy czego kolwiek trwalego czy wartosciowego.

Dzis zarzucaja nam rasizm. I co z tego, taki zarzut mozna postawic kazdej
        spolecznosci, kazdemu narodowi. Bo rasizm jest wszedzie. Pytany Anglik czy
        Amerykanin - czy u was jest rasizm, odpowie bez zastanowienia ze i owszem on
        nie jest rasista, ale w jego kraju jest rasizm. Bo tego sie ukryc nieda.
        Przyczym najbardziej nietolerancyjnymi i radykalnie rasistowskimi okazuja sie
        centra wlasnie niosace na sztandarach walke z rasizmem.

• emigrantka Re: Rasizm jest na całym świecie 13.11.03, 20:36
          Opisalam sytuacje ktora przydazyla sie MOJEMU dziecku w MOIM rodzinnym miescie.
          Zadne polityczne zagrywki - jak niektorzy tu probuja udowadniac w przerwach od
          rwania azbestu (z publicznej biblioteki).
          Ogolny odzew mnie zaskoczyl - nie jest w Cz-wie zle (poza malymi wyjatkami a te
          da sie duzym lukiem obejsc).
          • Gość: Filip Re: Rasizm jest na całym świecie IP: *.look.ca 13.11.03, 21:00
            "....w przerwach od rwania azbestu (z publicznej biblioteki)..."
            Wiecej szacunku do tych rwacych azbest.
            Jedz do Zakopanego i przypatrz sie jakie domy powstaly z tego "rwanego azbestu".
            To nie to samo co dawanie dupy Azjatom.
            • emigrantka Re: Rasizm jest na całym świecie 13.11.03, 23:52

> "....w przerwach od rwania azbestu (z publicznej biblioteki)..."
              > Wiecej szacunku do tych rwacych azbest.
              > Jedz do Zakopanego i przypatrz sie jakie domy powstaly z tego "rwanego
              azbestu"
              > .
              > To nie to samo co dawanie dupy Azjatom.
          • Gość: xx Re: Rasizm jest na całym świecie IP: *.icis.pcz.pl 14.11.03, 03:39
            Czestochowa to calkiem porzadne miasto :)) a do tego nacjonalistycznego
            zacietrzewienia az tak duzo tutaj nie ma - wyadaje mi sie, ze to iz akurat u
            nas mialy miejsce przypadki zuzlowca Holty i pinpongistki Kseni nie jest tak
            zupelnie przypadkowe.

Pozdrawiam z Czestochowy,

• Gość: deni Re: Rasizm jest na całym świecie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 09:45
              Tyle że nie u nas rzucano bananami w murzynow.
            • Gość: Wlodek Re: Rasizm jest na całym świecie IP: *.vf.shawcable.net 14.11.03, 19:43
              Czesc!
              Co jest przypadkowe?
              Ksenofobia? Nie zartuj.
              Te obrazki o ktorych bylo wczesniej widac dopiero wtedy wyraznie, jak sie
              przyjedzie po dluzszej nieobecnosci.
              Czy wyobrazasz sobie, jak traktowanoby dziecko Anny w przedszkolu, na podworku,
              a potem w sklepie, czy w pracy?
              Jakis czas temu dyskutowalismy o hucie i ewentualnym kupcu Hindusie?
              Ile sie tam roznistych sypalo?
              Wyobrazasz sobie, ze rektorem polibudy moglby byc pastowany Hindus, Czajnik,
              albo jakis Bambus?
              Ja jakos nie bardzo moge..
              Wlodek
              Holta jak Holta...
              Pogadaj z pingpongistka po zakupach, czy po jezdzie autobusem...
              • Gość: xx Re: Rasizm jest na całym świecie IP: *.icis.pcz.pl 15.11.03, 10:47
                Boze moj - Wlodku chyba za dlugo przebywales czy przebywasz za zagranica bo
                ostatnio cos nagminnie mylnie interpretujesz moje wypowiedzi :))

Albo moze ja pisze zbyt zawile.

Ja akurat staralem sie powiedziec, ze moim zdaniem wyrozniamy sie NA PLUS w
                sprawie stosunku do obcokrajowcow, w porownaniu do innych regionow Polski.

Takie sa moje osobiste wrazenia i doswiadczenia.

Z Huta tez nie bylo tak zle - opinie byly naprawde rozne, pozytywne rowniez i
                trudno mi powiedziec ktore przewazaly.

A jesli chodzi o Rektora Polibudy, to mysle ze akurat z naszym srodowiskiem
                klopot bylby najmniejszy. Tylko ze jest to niemozliwe z powodow czysto
                obiektywnych - musialby byc powaznym profesorem o uznanej pozycji, ktory ma
                popracie duzej czesci kadry, a wiec musialby pracowac na Uczelni sporo lat.
                Z tych powodow to kwestia przyszlosci :))

Ciekaw jestem czy sam rozmawiales z pinpongistka, ze o tym piszesz ?

Ja mialem wrazenie, ze jednak chce zostac w Polsce na dluzej.

Ja dobrze wiem ze jest bardzo roznie w calej Polsce w sprawie stosunku do
                obcokrajowcow, ale moje wrazenie jest takie ze akurat w Czestochowie nie
                wyczuwam potencjalu nienawisci do obcych - moze dlatego, ze mam porownanie z
                Opolem a tam ten problem jest duzo wyrazniejszy - chodzi mi o kwestie polsko-
                niemieckie i inne.

Pozdrawiam,
    • Gość: selphie Rasizm w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 21:37
      rasizm to najgorsze co moze byc ... ze tez ludzie mogą byc tacy perfidni i
      bezczelni !!!!!!
      wstyd mi za to ze ludzie tacy są ... szczególnie ze taka sytuacja wydarzyła sie
      w częstochowie ...
      paranoja !!!
      • Gość: Filip Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.look.ca 15.11.03, 18:53
        rasizm to najgorsze co moze byc ... ze tez ludzie mogą byc tacy perfidni i
        bezczelni !!!!!!
        _______________________________________________________________________________

Rasizm kierowany w Polakow, to tak - moze byc.
        W duzej mierze uprawiany z udzialem "polskojezycznych" . Alez tak; "to sie im
        nalezy", a wyraznych argumentow tez nie beda mieli bo raczej na kolorowych nie
        wygladaja.
        W Polsce najbardziej interesujace jest obecnie warszawskie wydanie rasizmu
        dedykowane calemu spoleczenstwu. Ano zastanowmy sie czy wizja spolecznego ladu
        i podzialow nie ma podloza rasistowskiego.
        ________________________________________________________________________________

"..wstyd mi za to ze ludzie tacy są ... szczególnie ze taka sytuacja wydarzyła
        sie
        w częstochowie ...
        paranoja !!!.."
        ________________________________________________________________________________

Wszystko co dzieje sie w Polsce jest paranoja. Czy w paranoicznym
        spoleczenstwie moze zabraknac "zgrzytow" ?
        To co (zalozmy ) wydazylo sie w Czestochowie to byl tylko lekki zarcik.
        Wyjedz nieco poza Polskie a zobaczysz czym moze byc rasizm.
        Najczesciej tam gdzie w rozmowach na temat rasizmu ludzie sie tylko usmiechaja
        na potwierdzenie lez.
        Tam o rasizmie sie nie mowi - tam sie rasizm robi.

• emigrantka Re: Rasizm w Czestochowie 16.11.03, 01:23

> To co (zalozmy ) wydazylo sie w Czestochowie to byl tylko lekki zarcik.

zarcik? w stosunku do dziecka to nie byl "zarcik" - to dziecko zabolalo ale ty
          zbyt tepy jestes zeby to pojac

• Gość: selphie Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:31
            jak taką sytuacje można nazwać żartem ... ciekawe czy nazwałbyśto tak samo
            gdyby podobna sytuacja spotkała ciebie albo kogoś z twojej rodziny albo
            przyjaciół ... pomyśl nad tym
            • Gość: Gitana Re: Rasizm w Czestochowie IP: *.63-130-66.mc.videotron.ca 17.11.03, 06:23
              Gość portalu: selphie napisał(a):

> jak taką sytuacje można nazwać żartem ... ciekawe czy nazwałbyśto tak samo
              > gdyby podobna sytuacja spotkała ciebie albo kogoś z twojej rodziny albo
              > przyjaciół ... pomyśl nad tym

Filip nie mysli nie ma takiej opcji, te typy tak juz maja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka