jowcia.1 15.03.09, 14:36 Proszę o opinie pracy w CU aviva jako asystent kierownika do działu rekrutacji. czy ktos juz tam pracował i na czym tak naprawde polega ta praca? czy nie jest to kolejna sciema! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megane-84 Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva 15.03.09, 17:02 Witam , ja startowalam tam na stanowisko asystenta menadżera ds sprzedaży. Przeszłam wszystkie etapy - jeśli dobrze pamiętam to było ich skromnie ;)- 3 lub 4. Dostałam pozytywna opinię i już mialam iść na rozmowe z Panią dyrektor - ale wtedy dopiero powiedziano mi o co tak naprawde chodzi. Nie chodziło o stanowisko asystenckie - tylko o pozyskiwanie klientów, oraz założenie własnej działalności. Pozyskiwanie klientów, nawet w tak bezczelny sposób że po ostatnim z etapów miałam pracę domową - wśród rodziny i znajomych popytać kto ma/ nie ma -jaki fundusz emerytalny - mialam podać imię, nazwisko, adres i nawet telefon - chyba po to by mieli następnego klienta. PORAŻKA! Aha i miałam jechać na szkolenie do Warszawy, oczywiście płatne przeze mnie, ale nie pamiętam ile dokładnie kosztowało. Nie wiem, może na Twoje stanowisko jest inaczej.Pozdrawiam Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowciap Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.03.09, 22:20 wielke dzieki , właśnie sie zastanawiam czy praca na tym stanowisku nie polega na tym samym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: 195.205.202.* 16.03.09, 11:09 a może ktoś coś wie o stanowisku doradcy ds. ubezpieczeń?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmm Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 19:59 Ja pracuje w AVIVA jako doradca, na poczatku kariery jest ciężko bo naprawde 1 misiąc szkolenia za które trzeba zaplacic 200 zł w tym 3 dni jestes w Warszawie gdzie zdajesz egzamin KNF jak zdasz masz licencje za które tez trzeba zaplacic OFE 100 pare zł i życiowe tez 100 pare złotych. Póżniej po podpisaniu umowy czekasz na numer i własnie licencje. Późnie czeka tylko Praca, jest ona dla naprawde wytrwałych poniewaz mozesz wykonac nawet 100 telefonów dziennie i nic nie umowic. Ale jeżeli coś sprzedaż jest naprawe fajna kasa szczególnie przez 1 rok w którym dostajsz ładne pemie nawet 3000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalbamik Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: 89.234.192.* 22.06.10, 23:10 zapomniałeś dodać że premię dostajesz jeśli zrobisz określony cośtam roczny, co w przeliczeniu na umowy znaczy że musisz podpisać conajmiej pięć, zależy ile komu wciśniesz i za jaką kwotę. 5 umów może się wydawać niedużo, ale jak się już pozna ograniczniki i nie będzie się chciało wciskać tego rodzinie to uwierz że 5 umów to sporo. doświadczeni agenci czasem podpiszą tylko jedną miesięcznie a co dopiero początkujący. nie wspominam już o kosztach prowadzenia działalności: czyli około 330 zus (dla początkującego przedsiębiorcy), jeszcze skarbówka plus trzeba opłacić rachunek telefoniczny (który nagle robi się spory) i benzynę. a jak nie podpiszesz tylu umów miesięcznie to już zostają ci tylko koszty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjutka Manager Zespołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:29 pilnie poszukiwany... czy ktoś już aplikował? czy warto? czy to wszytsko to jedno bagno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Manager Zespołu IP: 195.88.28.* 18.03.09, 22:41 Ta firma oglasza sie kazdym "Posredniku". To chyba wszystko wyjasnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uli Re: Manager Zespołu IP: 212.87.241.* 20.03.09, 16:45 doradca ubezpieczeniowy--podjęłam sie tego i wygląda to tak--miesiąc bardzo żmudnych szkoleń codziennie spotkania i zapoznanie się z produktami tz. ofertami cu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arise Re: Manager Zespołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 00:57 A ja tam jestem zadowolony pracuje w Aviva CU od niedawna i nie narzekam. Praca jest o tyle fajna ze nie musisz od 6 rano "klepac mlotkiem przez 8h" sam sobie organizujesz czas pracy. Trzeba sie wykazac sumiennoscia poniewaz pracujesz sam na siebie! Co do rodziny wcale nie musisz im nic sprzedac! Mozesz ich poprostu poprosic o polecenia do znajomych osob. A co do kosztow za szkolenia to w porownaniu z tym co masz za marne 200zl przeroslo moje oczekiwania. Ktos uczy Cie przez miesiac, poswieca swoj cenny czas a pozniej w Warszawie spedzasz 3 dni w *** hotelu gdzie doba kosztuje 169zl a masz zapewnione sniadanie, obiad, kolacje. Jesli masz dobry kontakt z ludzmi i poukladane w glowie przyjdz do Struktury na rozmowe z managerem. A co do tego ze sa ogloszenia w posrednikach to wcale zle nie swiadczy dla wielu osob nie majacych pracy moze to byc jedyna szansa na zapewnienie sobie przyszlosci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydatka Re: Manager Zespołu IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.09, 17:01 Przeszlam testy i rozmowe na menagera zespołu, czeka mnie wizyta u Pani dyrektor. Czemu oni rekrutuja osoby z zewnątrz, a nie z własnych struktur? Ktos wie o jakich zarobkach jest mowa tak naprawde? Jak wygladaja platnosci i za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Manager Zespołu IP: *.net.stream.pl 17.06.09, 17:10 W tej firmie nawet na sprzątaczki mówi się "manager"... Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sensi Re: Manager Zespołu 17.06.09, 17:22 hmm napisał(a): > W tej firmie nawet na sprzątaczki mówi się "manager"... menager a nie manager Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manager Re: Manager Zespołu IP: 193.24.24.* 25.06.10, 07:52 To jest prawidłowa forma, nie Menager. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sensi Re: Manager Zespołu 17.06.09, 17:20 najogólniej rzecz biorąc płacone masz od zawartej umowy, ktoś wcześniej napisał, że nie ma ochoty wstawać rano i klepać 8h młotkiem, tylko szkopuł w tym że za te 8h masz pewność, że ci zapłacą a tutaj nie ma podstawowej pensji też starałem się tam o pracę, bodajże w kwietniu, lecz zrezygnowałem, nie mam ochoty biegać do ludzi i męczyć ich czy chcą się ubezpieczyć czy nie, praca tam to marketing w najgorszym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fast Re: Manager Zespołu IP: *.chello.pl 23.06.09, 22:41 Ja jak do tej pory jestem na szkoleniu.Z tego co się zorientowałem Aviva oferuje bardzo dobre warunki pracy.Na stanowisku Doradca ds.Ubezpieczeń i Inwestycji dostaje coś w rodzaju podstawy 2500zł/miesięcznie(warunkiem są 2 umowy w miesiącu),w pierwszym miesiącu dodatkowa premia 2000zł od 4 umów+ prowizje z tego co się orientuje wielokrotnie wyższe niż np.w Aegonie i to ok.x2.5,tam też aplikowałem i wiem ile płacą;) Do tego bardzo profesjonalne szkolenie oraz warsztaty.Ja osobiście polecam tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: Manager Zespołu IP: 62.122.232.* 24.06.09, 00:03 Teraz wiem gdzie idą od 15 lat moje pieniądze za składek.Po 15 latach wartość polisy jest o 10000,00 mniejsza od wpłaconych składek.Wór bez dna i płać i płacz...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MannaM Re: Manager Zespołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:55 Drodzy Forumowicze! Współpracuję z CU 12 lat. Tak! tam trzeba znaleźć klienta i umieć z nim rozmawiać. Tak! manager musi stworzyć grupę agentów i koordynować ich pracę. Tak! Żyjemy z prowizji tzn klienci opłacają nasze usługi. Dziwię się tylko czemu Was to dziwi. Ja pracuję uczciwie, rzetelnie, nie jestem "gwiazdą sprzedaży", ale zarabiam przyzwoicie. Na tym polegają usługi finansowe. Panią,(a), którzy "stracili" na polisach proszę o kontakt. Wyjaśnię i pomogę! Pozdrawiam! Wypiszcie, proszę, zawody, gdzie nie "zarabia się na ludziach" Odpowiedz Link Zgłoś
epicfailure Re: Manager Zespołu 24.06.09, 17:59 całkowicie popieram. nie ma takiego zawodu gdzie nie zarabia się na ludziach. Przed rozpoczęciem pracy w sprzedaży bezpośredniej trzeba sobie zadać pytanie: czy wolisz sprzedawać powiedzmy longery w kfc czy wolisz sprzedawać umowy finansowe. Inna sprawa to kwestia oferty CU, która jest raczej biedna. Opieranie swojej przyszłości o jedną firmę mija się z celem, ponieważ ryzyko nie jest odpowiednio zdywersyfikowane. Ubezpieczenia z funduszem kapitałowym ogólnie są rozwiązaniem raczej słabym, dlatego że inwestycja nie może rosnąć efektywnie kiedy dużą część składki "pochłania" niesamowicie drogie ubezpieczenie. Dużo efektywniej działa rozwiązanie czysto inwestycyjne. Jak ktoś chce się ubezpieczyć, jak najbardziej niech to zrobi, ale oddzielnie. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszla emerytka Re: Manager Zespołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:24 Wiele jest zawodow , w ktorych zarabia sie na ludziach. Przyznajesz , ze robi to CU bez cienia wstydu. Ale CU zarabia głównie na ludzkim pragnieniu spokojnej i dostatniej starosci.O polisach dla maloletnich dzieci i marzeniach z tym zwiazanych nie wspomne. Wiem cos o tym, bo stracilam bardzo duzo na polisie. I nie jestem w tym odosobniona. Agenci mysla , ze postepuja uczciwie , bo tak ich wyszkolono.Wierza w to co im w tych hotelach na wspanialych ich zdaniem szkoleniach przekazano. Na starosc nie beda miec pieniedzy i przyjaciol. zwlaszcza, ze nie beda mieli odwagi spojrzec im w oczy, gdy ci odbiora pierwsze nedzne grosze ze swoich polis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykiwany to ja ci wyjasnie co to jest CU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 08:18 w ciągu 5 lat wpłaciłem na polise na zycie w CU 9 tys pln , postanowiłem zrezygnować ... otrzymałem niecałe 7 tys. A dodam że CU super zarabia dla klienta , ma najnizsze prowizje , a mó wariant to był w wersji w któym się najwiecej odkłada na przyszłą emeryture i do tego w wersji "stabilnego wzrostu" czyli gwarantowany zysk :)))))))) a nie jakieś tam akcje !!! A i zauwazcie ostatnią reklame w TV - CU Aviva zmienił nazwe na Aviva CU - na takie głupoty poszł nasze emeryturki. Czy jeszcze cośogi 12 latku w CU chcesz wyjasnic ? oczywiscie Twoi ubezpieczeni są już na Hawajach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca nieCU Re: to ja ci wyjasnie co to jest CU IP: *.net.stream.pl 27.10.09, 20:39 A może nie doczytałeś w umowie, że po pięciu latach nie opłaca się rezygnować, bo otrzymasz np. 60-70% tego co wpłaciłeś i "zarobiłeś"? Ludzie czytajcie umowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekonany! Re: to ja ci wyjasnie co to jest CU IP: 193.24.24.* 25.06.10, 08:55 Ludzie mylą pojęcia - kupują polisę na życie myśląc, że to jest najlepszy sposób na oszczędzanie... A przeciez polisa na życie ma zabezpieczyć przedewszystkim Twoją rodzinę, dzieci, gdyby coś Ci się stało! Ryzyko jest po obu stronach - jeżeli ubezpieczysz się na wysoką kwotę, dajmy na to 1 mln, i rok po podpisaniu polisy umrzesz, to ubezpieczyciel ten milion wypłaci Twojej rodzinie. Moje pytanie - czy jesteś sam w stanie przez rok uzbierać milion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatelcz Re: Manager Zespołu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.09, 20:54 co do woru bez dna - zerwij umowę, ktoś Ci o tym powiedział, że możesz? Trochę mnie to dziwi jednak, jak niewiele wie się w co inwestowane są pieniądze, i może faktycznie niekiedy lepiej je chować w skarpetę... w razie Twojej śmierci, zapewne ze skarpety wypłacą odszkodowanie Twojej rodzinie, albo kiedy złamiesz nogę skarpeta wypłaci wystarczająco dużo, albo kiedy stracisz pracę skarpeta pomoże na długo, i już z całą pewnością, w razie kalectwa ... ech ta skarpeta. Pozdrawiam wszystkich którzy nadal wierzą skarpetom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Manager Zespołu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 09:00 I co dostałeś tą podstawę? raczej wątpie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Manager Zespołu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:31 Popracujesz to przekonasz się jak "dobrze i profesjonalnie jest w tej firmie". Jak Ci pokażą gdzie są drzwi. hahahahhahehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konga Re: Manager Zespołu IP: 89.234.192.* 22.06.10, 23:13 zapomniałeś dodać że za to wszystko musisz sam zapłacić ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Zdajcie sobie sprawe z kilku rzeczy IP: *.96.80.17.telemedia.pl 24.07.09, 09:26 1. zawsze, ale to zawsze będziecie musieli założyć działalność, jeśli chcecie pracować w towarzystwie ubezpieczeniowym. 2. zawsze ale to zawsze mając działalność, nikt wam nie będzie płacił za pierdzenie w stołek - to mogą tylko prezesi. 3.skoro za pierdzenie w stołek nie ma kasy to trzeba zacząć pozyskiwać klientów - uczą sposobów. 4. żeby zostać doradcą/managerem/kierownikiem trzeba mieć licencję a tą otrzyma się po zdanym egzaminie. 5. co do szukania klientów to na pewno nie znajdziecie ich wśród swoich bliskich - od bliskich możecie ewentualnie wziąć namiary do ich znajomych. 6. Jeśli ktoś będzie chciał z wami jechać do waszego klienta, to zawsze macie prawo powiedzieć mu, żeby spadał, bo macie własną firmę i koniec. 7. praca doradcy nie jest lekkim chlebem dzięki temu, że większości ludzi kojarzy się z naciąganiem, a to jest zwykła sprzedaż. Problem jest wtedy, gdy jest chamski nacisk na potencjalnego klienta - nagonki nikt nie zniesie. mam zamiar zostać doradcą, ale nikt mnie do tego nie zmusi, jeśli okaże się że towarzystwo postępuje nieetycznie - moja firma i co z nią zrobię - gó... im do tego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga ! Re: Zdajcie sobie sprawe z kilku rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:34 Ludzie nie dajcie się nabrać ! Managerów i asystentów takie firmy poszukują przez wyspecjalizowane agencje ! Tutaj szukają tylko i wyłącznie agentów ubezpieczeniowych . Nie wierzcie im , że dostaniecie pensję , tylko trzeba podpisać 2 umowy na miesiąc .Po pierwsze najpierw zawrzyjcie te umowy - a to wcale nie takie proste . Po drugie jak bedziecie podpisywac taka " umowę " z " pracodawcą " to zobaczycie , że to tak naprwadę nie umowa o pracę tylko rodzaj kredytowania waszej działalności gospodarczej . W większosci wypadków dostaniecie tez weksel in blanco ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gexon Re: Zdajcie sobie sprawe z kilku rzeczy IP: *.elomza.pl 20.09.09, 13:53 Aniu - nie wszedzie w TU trzeba miec dzialanosc gosp. w AEGON nie trzeba miec - mozesz podpisac umowe zlecenie i jak sie sprawdzisz to mozesz sobie dzialalnosc otwierac. Do tego szkolenie i egzamin oplaca firma. Ktos napisal, ze Aviva ma 2,5 razy większe prowizje - g.. prawda - oznaczaloby to ze twoja prowizja jest wyzsza niz roczna skladka klienta... nie piszcie bzdur mam gdzies taka prace - gdzie trzeba dokladac do interesu. zarób firmie 100 tysiecy to ci odpala tysiaka - inaczej zapier.. za darmo - tylko dokladasz bo zus itp, dojazdy itd - wsystko kosztuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.143.lesio.net 20.09.09, 15:05 No cuż czy to bedzie praca dla CU czy dla PZU to jest to nic innego tylko rodzaj akwizycji tyle tylko iz sprzedaje się ubezpieczenia a nie np. albumy czy ksiązki czy odkurzacze. Aby sprzedac tak jedno jak i drugie trzeba miec pewne umiejetnosci któe nie wszyscy posiadaja to zanczy trzeba umeic przekonac potencjalnego klienta iż ma od Twojej osoby nabyc czy to ubezpieczenie czy to własnie ten odkurzacz czy album. Jesli ma sie takei umiejetnsci przekonywania to praca w tej szczególnej branzy jak sa ubezpieczenia rysuje sie bardzo różowo. Jesli nie - no cuż to jest własna działalnosc gospodarcza i ZUS - sobietrzeba zapacić wiec lepij zastanowic sie nad innym rodzajem pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mage Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.2.11.31.tvksmp.pl 23.09.09, 22:51 Żenada, ludzie nie macie bladego pojęcia o pracy w finansach i ubezpieczeniach. Dajcie sobie spokój i idźcie do TRW lub huty... Powodzenia, a prowadzenie własnej działalności zostawcie komuś kto chce tak pracować i zna się na rzeczy, a każdy laik wie iż jest to najbardziej efektywna forma zatrudnienia pod względem podatkowym. Ale jak ktoś chce tyrać za 1500-2000 na etacie to proszę bardzo. Wolna wola, wolny kraj, życzę powodzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: 195.128.228.* 12.10.09, 17:23 Witam mam pytanie chce podjąc prace w aviva i oferuja mi 4000 brutto podstawy czy to prawda czeka mnie teraz rozmowa z pania derektor. Chcę po prostu wiedziec czy jest to mozliwe. KObieta z która rozmawialem na jednym ze spotkan zapewniała mne o tej podstawie więc nie wiem co mam myslec na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 08:55 to jedna wielka ściema, żeby otrzymać podstawę bedziesz musiał zrealizować plan zawarty w aneksie do umowy a jak zrealizujesz to się okaże że aneks zosytał zmieniony i tak wkoło przez długie miesiące. Po pewnym czasie zoriętujesz się że jak nie zaczniesz robic tego co zwykły agent to nie zarobisz ani grosza. Tam wszyscy wszystkich zaprewniają a nikt oprócz najstarszych managerów nie dostaje podstaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 12:54 Wy ciemna masa w Polsce myślicie, że ubezpieczenie to coś co wam da kokosy na emeryturze. Ubezpieczenie to przede wszystkim ubezpieczenie! Ma zabezpieczać rodzinę finansowo, a za to się płaci tak samo jak za AC samochodu. Jak chcecie sobie odkładać na emeryturę to trzeba wykupić polisę emerytalną głąby albo skorzystać z pension plan w firmie, której się pracuje, ale pewnie wasi pracodawcy to też takie głąby jak wy i czegoś takiego nie uznają. Ja płacę na mc 140 funtów za ubezpieczenie na życie to jest ok 560zł na mc. żeby moja rodzina miała za co żyć jak ja kopne w kalendarz. Osobno płacę za swój plan emerytalny. A Wy pewien chcecie ciemna maso za 100zł ubezpieczenie i kokosy. Karmią was w telewizji bzdetami zamiast nauczyć jak działają ubezpieczenia... tak samo w Polsce jak i wszędzie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 10:56 Sam jesteś ciemny. składki z II filaru są odprowadzane na emeryturę, a jeszcze jest III filar, który jescze bardziej zwiększy naszą emeryturę. A na rodzinę jest osobny wariant ubezpieczenia TU. Śmieciu kalwaryjski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 13:47 Sytuacja jest nastepująca. Każdy mówi w oddziale co to nie zarabia, jak to fajnie nie jest... dopóki nie pogada sie z kimś szczerze i wtedy ludzie mówią poporstu "lipa". Prowizje są naprawde wysokie i wypłacane w terminie zgodnie z tym co powinno się dostać (tu naprawde nie ma prawa nikt mieć żadnych zastrzerzeń), ale to są tylko prowizje - brak podstawy, brak możliwości ustabilizowania się finansowo (jeden miesiąc zarabiasz 10 tyś a drugi 400 zł). Podstawy NIKT nie ma także nie łódźcie się że to się zmieni a starsi agenci maja "podstawę" z obsługi klientów których pozyskali we wcześniejszych latach dlatego oni faktycznie zarabiają niezłą kasę. NIE JEST TO NAPEWNO PRACA DLA LUDZI KTÓRZY CHCĄ SIĘ USTABILIZOWAĆ FINANSOWO - nie ma żadnej gwarancji, że się cokolwiek zarobi nawet charując jak wół - liczą się tylko podpisane umowy, a nie twój stracony czas. Oprócz tego trzeba utrzymywać klientów bo jak zerwą umowy (polisy) to oddajemy kase - PYTAJCIE O TO MANAGERÓW. Krótko mówiąc bez doświadczenia i naprawde wielkiej determinacji nie ma się tam co pakować. Aha jeszcze jedno - mało ludzi w Avivie ma pojęcie na temat instrumentu finansowego jakim są fundusze inwestycyjne czy też produkty strukturyzowane (które Aviva rónież posiada) - tam sprzedaż polega na wywołaniu emocji u klienta przedstawianiu tylko jasnej strony zagadnienia (ciężko to w takim razie nazwać doraźnym doradztwem - raczej zwykłą sprzedażą). PS Ludzie często piszą że tego typu firmy są super itp. ale zazwyczaj są to ludzie, którzy pracują tam od niedawna. Po pół roku zaczyna się tzw. "zadyszka" czyli - ubezpieczyłeś rodzine kolegów itp. to teraz sam kombinuj co tu dalej robić. NIE CHCE BYĆ TEŻ ŹLE ZROZUMIANY - NIE ODRADZAM PRACY W TEJ FIRMIE, ALE POPROSTU NIE POLECAM JEJ DLA MŁODYCH LUDZI, KTÓRYM W SPOSÓB EWIDENTNY MYDLI SIĘ OCZY. Odpowiedz Link Zgłoś
autolink Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva 02.12.09, 14:21 Odradzam zdecydowanie. Totalne naciąganie ludzi i mydlenie im oczu wielkimi zarobkami. Przez miesiąc szkolenia, często na dość dennym poziomie. Za szkolenie trzeba zapłacić. Potem egzamin w Warszawie. Koszty: ok.200zł + dojazd pociągiem do Wwy. Potem założenie działalności gospodarczej, czyli minus 600zł w plecy za ZUS co miesiąc. W ten sposób pracowałam 3 miesiące bez złotówki za wynagrodzenie a już z długami. Potem 4 miesiące stażu, czyli poganianie mnie jak psa gończego, wypytywanie o znajomych, rodzinę, rozliczanie z każdej godziny. Potem godzinami wydzwanianie z książki telefonicznej setek telefonów, aby usłyszeć "dajcie spokój ludziom, to już 3 telefon dzisiaj". Po 6 miesiącach rzuciałam to wszystko, bo pracowałam w zasadzie na koszty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 14:55 Lepiej mało płatna praca ale pewna niż obiecanki wysokich zarobków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.01.10, 16:01 generalnie każdy walczy o zdobycie klienta, a potem ma go gdzieś... tak to widać od strony kupującego... ale może TY zmienisz ten wizerunek i poprawisz reputację Avivie? A przy okazji klienci z Tobą zostaną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.pzu.pl 30.03.10, 13:41 Witam, Czy jesteście mi w stanie napisac jak się pracuje w Avivie, w strukturach centralnych? Jak jest z atmosferą pracy, wynagrodzeniem, dyrekcją itd. itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delima Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.xdsl.centertel.pl 27.04.10, 20:28 Faktycznie święta prawda. Zadowolony po zaliczonym teście poszedłem na rozmowę na stanowisko Unit Manager. Okazało się, że miałbym pracować jako agent. Zarobki obiecywano ogromne. Na stanowisku Unit Manager nie dają podstawy pomimo, że tak napisano w ogłoszeniu. Firmę uważam dlatego za niepoważną. Zachęcają ogłoszeniami w których napisana jest nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik aviva Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.10, 22:16 Koleżanki koledzy, jestem pracownikiem biura głównego avivy i powiem wam jedno: jest to najwiekszy pie...ik jaki do tej pory poznałem. W ciagu trzech lat obserwuje jak pracownicy uciekają z tamtąd. jest to naprawde niuczciwa firma bazująca na wyzysku. A oprócz tego mobing i wyzyskiwanie pracowników jest tam bardzo promowana i pożądane od menegerów. Osobiście radze trzymać się od tej żółtej biedronki jak najdalej. Tą firmą kierują mędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: 193.24.24.* 25.06.10, 09:04 człeku - ja też pracuję w biurze głównym i stwierdzam, że gadasz głupoty, i tak się zastanawiam - czemu tu jeszcze jesteś, skoro Ci się nie podoba? Trzy lata wytrzymałeś? Na takich geniuszy jak Ty czekaja pewnie z otwartmi ramionami inne znakomite organizacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: 193.24.24.* 25.06.10, 16:34 Hmmm, to chyba pracujemy w dwóch różnych firmach :) Ja pracuję w Biurze Głównym i mam do czynienia z normalnymi, kompetentnymi ludźmi na swojej drodze. Ale nic na siłę, skoro Ci tu tak źle, to dlaczego nie zmienisz pracy ? Życzę powodzenia i zadowolenia ! Nie ma nic gorszego jak spędzać 8 godzin dziennie w miejscu i z ludźmi, których nienawidzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZYJĘTA NA WABIA Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: 89.107.158.* 07.07.10, 22:02 Witam w piatek ide na rozmowę , faktycznie trzeba miec działalnośc , samemu odprowadzac składki zus płacic za egzaminy ? no to skad te obiecane 3000-4000 tysiące .Dlaczego ma pracowac sama dla kogoś otwierac działanośc i w smumie tak jak ludzie roznosza ulotki to ja mam wciskac ubezpieczenia ? no i oco chodzi z tymi rachunkami za telefon to ja mam sama na własny koszt dzwonic?To w sumie sama jade do warszawy na egzamin , który tez mam zapłacic to onie faktycznie jeleni szukają ja ma sprzedawac ich produkty sama za to płacic jako jednoosobowa firma a oni mi oferuja w zamian szkolenie , za które (egzamin) musze sama zapłacic , no i wiadomo jak ludzie dzisiaj nie maja kasy to nie kupuja ubezpieczen jak świeze bułki. a co jak taki człowiek zrezygnuje z ubezpieczenia , kto mu wtedy płaci ?Oswieccie mnie bo raczej nie posiadam ok tysiaca na rozruch niepewnej działalnosci gosp.Czyli żadnej umowy nie podpisuje sama sie finansuję sama place składki zus a jak sprzedam ich produkty to oni zarabiają to juz wole otworzyc firme cateringową .Pozdrawiam po przeczytaniu waszych postów nie pójde na rozmowe szkoda mojego czasu.Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były agent Re: Proszę o opinie pracy w CU aviva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 12:21 Dokładnie się zgadzam z tą osobą, w końcu ktoś napisał prawdę o tej firmie. A ponieważ pracowałem w tej firmie kilkanaście lat mogę tylko uprzedzić wszystkich aby trzymali się jak najdalej od tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś