Dodaj do ulubionych

Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować

19.04.09, 23:13
proszę redaktorów o nie wrzucanie wszystkich quadowców do jednego worka. sam
mam quada, dużo jeżdżę zwłaszcza po leśnych drogach - bo nie mam gdzie za
bardzo pojeździć, nie ma do tego odpowiednich miejsc, a po drodze asfaltowej
to żadna frajda jeździć quadem bo nie został on do tego stworzony... gdy ktoś
idzie lub jedzie rowerem zawsze zwalniam, żeby za bardzo nie kurzyć, bo za
quadem wznoszą się ogromne tumany kurzu.
ostatnio nawet przez przypadek wylądowałem w okolicy Mirowa i też sobie tam
troszkę pośmigałem.

pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: axl Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.chello.pl 19.04.09, 23:22
      Biedaku, jak ty dawniej mogłes żyć, jak nie było quadów? To cud że
      żyjesz!
      Ja na tyle znam ludzi, że debilizmu się z głowy nie wybije za nic,
      więc trzeba lanserom zrobić "rezerwat" i niech jeżdzą jak idioci po
      wyznaczonym terenie. A w takich przypakach jak ten, surowo karać.
      • Gość: Aniela Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich zlikwidowac IP: 195.205.202.* 19.04.09, 23:28
        każdy quadowiec to pijak i złodziej
      • Gość: ja Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:49
        To wyp... debilu do Biskupic albo w inne miejsce, gdzie możesz pojeździć nie
        szkodząc innym (np. pustynia siedlecka). Miejsca są, tylko kretynom takim jak Ty
        nie chce się trochę rozejrzeć albo ruszyć spasionego tyłka trochę dalej. A potem
        się dziwisz ,że piszą o Tobie tak a nie inaczej.

Też quadowiec.
        • Gość: mieszkaniec Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.poczesna.netcominternet.pl 20.04.09, 11:08
          To teraz kolego z pustynią siedlecką to dowalileś, to jest teren Parku
          Krajobrazowego Orlich Gniazd, poczytaj sobie statut i przepisy ustawy o ochronie
          przyrody. Przez takich jak Ty nawiedzeni ekolodzy chcą chcą nam tu utworzyć Park
          Narodowy argumentując min. niszczenie PK przez quadowców, a ja tu mieszkam i nie
          chce PN bo wszystkie inwestycje i formy działalności będą wymagały zgody
          dyrektora PN, a na przykladzie Tatrzańskiego PN wiadomo jak z tym jest, więc jak
          nie umiesz się zachować na terenach chronionych to Ty spieprz.. z PK.
          • Gość: ja Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:36
            > To teraz kolego z pustynią siedlecką to dowalileś, to jest teren Parku
            > Krajobrazowego Orlich Gniazd, poczytaj sobie statut i przepisy ustawy o ochroni
            > e
            > przyrody.
            Zmartwię Cię, ale tak nie jest. Wejdź sobie na stronę Partnerstwa Północnej
            Jury. Tam gdzieś kiedyś czytałem informację na ten temat. Zresztą swego czasu na
            TVP Katowice był program poświęcony właśnie Partnerstwu Północnej Jury i tam
            była o tym mowa dokładnie.

>Przez takich jak Ty nawiedzeni ekolodzy chcą chcą nam tu utworzyć >Park
            Narodowy argumentując min. niszczenie PK przez quadowców, a ja >tu mieszkam i ni
            > e
            > chce PN bo wszystkie inwestycje i formy działalności będą wymagały zgody
            > dyrektora PN, a na przykladzie Tatrzańskiego PN wiadomo jak z tym jest,

A odkąd to Gmina Poczesna (Twoje IP) leży na terenach projektowanego JPN? Coś
            sciemniasz chłopie...

więc ja
            > k
            > nie umiesz się zachować na terenach chronionych to Ty spieprz.. z PK.
            Czytaj dokładnie co napisałem. Nigdy nie zdarzyło mi się jeździć na quadzie np.
            po pieszych szlakach turystycznych, szlakach rowerowych czy w jakimkolwiek
            chronionym miejscu, albo w miejscu gdzie spaceruje dużo ludzi. Ostatnio
            zje...alem gościa w Górach Towarnych, który rozjeżdżał młode drzewka które
            dopiero co tam wyrosły. Jeżdżę tam gdzie wolno i jest to legalne. Jeżdżę też po
            pogórniczych hałdach, których jest w okolicy (m.in. w Twojej gminie, np. w Hucie
            Starej) dużo a mało kto tam chodzi. A tereny do jeżdżenia są bardzo dobre tam.
            Trzeba tylko ruszyć tyłek. Zresztą quadem to sporadycznie jeżdżę. Częściej
            właśnie spaceruję szlakami i jeżdżę rowerem (bardziej zdrowo) i straszliwie mnie
            wk.... jak muszę uciekać z drogi przed jakimś ślepym kretynem, którego pusty łeb
            nie może pojąć, że nie wolno mu tam jeździć i nie ma innych sposobów jak wybić
            mu to z łba jak jakieś rozwiązania prawne i zakazy.
            Co do Parku Narodowego natomiast, to również bym go nie chciał. Jura straciłaby
            wtedy na swojej atrakcyjności. Jednak jeżeli ludzie sami nie nauczą się szanować
            tego co jest na Jurze, to niestety nie będzie innego wyjścia jak utworzenie
            takiego parku.
            • Gość: Wacek Zakazać wyszystko zakazać. IP: *.171.29.34.static.crowley.pl 21.04.09, 07:47
              Zakazać wszystkiego, niech nic nie bedzie wolno. Wtedy nikomu nic
              się nie stanie i wszyscy bedą szczęśliwi i radośni.
            • Gość: mieszkaniec Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.poczesna.netcominternet.pl 21.04.09, 12:01
              Nie jestem na tyle biegly by ustalić skąd kto jest po numerze IP ale Ty sie
              mylisz bo ja mieszkam na terenie gminy Olsztyn, więc z Twoimi umiejętnościami
              też coś nie tak, a Pustynia Siedlecka leży na terenie PK Orlich Gniazd więc jest
              objęta ochroną, o tym co tam wolno decyduje wojewoda zatwierdzając statut na
              wniosek dyrektora PK, Partnerstwo Północnej Jury to związek gmin (nie
              wszystkich)Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej i nic im do tego jakie zakazy w PK
              obowiązują, i nie zmieni tego wola p. wójta Markowskiego by tam np. jeździć na
              quadach. To że zakazy nie są przestrzegane to inna sprawa , mimo że w Złotym
              Potoku jest oddział ZPKWŚ, ale chyba o to im chodzi bo oni chcą utworzenia PN.
              • Gość: hej Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 08:47
                no i dobrze, PN jest potrzebny. PN to też reklama dla terenu i
                więcej turystów.
                A gdyby nie te wyśmiewane przez ciebie zakazy w TPN to Tatry
                wyglądałyby dziś jak Beskid Śl. - zabudowane od dołu do góry. I co,
                piękniej by było?
        • Gość: do kretyna [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 15:51
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ltn Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.magma-net.pl 20.04.09, 17:20
            podasz źródło tej informacji?
      • Gość: do kretyna Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 15:49
        Cud, ze Ty żyjesz ze swoja mentalnością.
      • rikol Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 16:18
        A czy quady i tuningowane samochody nie lamia czasem norm dotyczacych halasu?
        Policja powinna sie zajac halasliwymi kierowcami pojazdow wszelkich.
        Zdecydowanie quady powinny miec zakaz wjazdu do lasu, chocby ze wzgledu na
        halas. Jesli ludzie maja pieniadze na takie pojazdy, to niech zrzuca sie i kupia
        sobie teren pod tor - jesli miejscowi mieszkancy nie maja nic przeciwko, w co
        szczerze watpie. Nie mowiac juz o tym, ze te pojazdy powinny byc normalnie
        rejestrowane, a osoby kierujace nimi powinny miec prawo jazdy, jesli jezdza po
        drogach publicznych (a jezdza, bo przeciez musza dojechac z domu do tego
        nieszczesnego lasu).
        • Gość: m Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 08:51
          lasy nie są dla quadów - jeżdżenie po lesie jest nielegalne.
      • Gość: kobieta Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.54.170.115.tvksmp.pl 20.04.09, 22:38
        No dawniej to pewnie sobie traktorem do pola jak Ty jeździł- zazdrośniku
    • Gość: to ja Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.prenet.pl 19.04.09, 23:29
      Mam prosty sposób na ten wandalizm, rozciągajmy stalowe linki między
      drzewami. Może to ich czegoś nauczy, w co wątpię.
      • Gość: Romanujan Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.chello.pl 20.04.09, 18:52
        > Mam prosty sposób na ten wandalizm, rozciągajmy stalowe linki między
        > drzewami. Może to ich czegoś nauczy, w co wątpię

"Nauczy" także dziką zwierzynę, koniarzy, być może też rowerzystów...
      • Gość: DARO Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 19:01
        BRAWO TWOJE NAMIARY JUTRO DOSTAJE POLICJA JESLI KOMUŚ COS SIE STANIE JESTEŚ NA
        CELOWNIKU.
      • Gość: RS Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.chello.pl 20.04.09, 19:09
        Czy ty "człowieku" masz świadomość, co piszesz? Twoje rady mogą
        doprowadzić do kalectwa lub śmierci. "Mam prosty sposób na ten
        wandalizm..", a jaki sposób nasz na zwyrodnialców i morderców?
        Zastosuj go już dziś w stosunku do siebie.
      • Gość: marcin.K. Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.chello.pl 20.04.09, 21:14
        Sam sobie ta linke na szyje od razu zawiesc baranie!!!!
      • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 09:36
        a ja mam pomysł żeby Ci morde w kocim gó...e wymaczać debilu jeden i wstrętny
        nierobie, siedz w norze i pisz glupoty - zajebiste życie - gratuluje!!!
        • Gość: troskliwy miś Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 20:22
          a wyprózniłeś sie dzisiaj dobrze rano w kiblu? w jakim kształcie puściłeś kloca
          do dziury w drewnianym kiblu na podwórku? mucha cie w tyłek nie użarła? nie
          zalega ci nic we flakach? zeby cie z tych emocji wyrostek nie zabolał :))))))
    • tom28-1981 Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 19.04.09, 23:29
      po leśnych drogach kolega jeździ "bo nie ma gdzie..." a Biskupice i Siedlec to
      pies? poza tym to nie usprawiedliwia niszczenia przyrody i jazdy po lasach -
      pojazdami mechanicznymi na leśnych drogach jeździć może tylko straż leśna i
      służby ratownicze! Używania quadów na terytorium RP w ogóle należy zakazać!
      choćby dlatego że są zbyt hałaśliwe.
      • Gość: marcin.K. Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.chello.pl 20.04.09, 21:16
        Z tego co mi wiadomo pan KACZYŃSKI tez sobie jezdzi po HELU na quadzie i bez prawa jazdy PO LESIE!!! Zrob cos jemu
    • johny5678 Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 00:30
      To czterokołowe bydło trzeba eliminować wszelkim sposobami,chociaż faktycznie nie jest to proste.Opisywaną drogą często jeżdżę rowerem,chociaż obecnie jest ona tak rozjeżdżona przez quady,że jedzie się tam bardzo niewygodnie.
      A co do "cywilizowania" brzegów Warty,lepiej dać sobie z tym spokój,bo wtedy turyści zupełnie rozjeżdżą i rozdepczą malownicze tereny.Na naturalności tych okolic polega właśnie ich urok.
      Ale jakieś zapory dla quadów trzeba tam ustawić.
    • Gość: faszysta Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 00:52
      Mieszam niedaleko. S.k.u.r jezdzą gdzie popadnie i nie patrzą na nic. Ostatnio dobrze, że wózek z dzieckiem w krzaki skrecilem bo by mnie i corke na oko 14-letni gnojek potracil... Dopadlem go troche wyzej i on juz tam raczej jezdzic nie bedzie ... Ale to przeciez nie metoda ...
      • pluto37 Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 02:43
        Sa w sumie dwa dosc proste sposoby na cywilizowanie tej plagi.
        pierwszy to znalezienie im miejsca gdzie beda mogli poszalec bez
        uzywania lesnych drog i niszczenia terenow Parku.
        A drugi to uchwalenie takiego prawa, ktore za naruszenie przepisow
        o zachowaniu sie na terenach objetych przepisami ochronnymi nastapi
        przepadek takiego quada, badz motocykla. Na identycznej zasadzie jak
        przepadek broni sluzacej do klusowania.
        Im szybciej sie to zalatwi tym lepiej.
        • Gość: zenek Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 06:19
          jazda w lesie quadem? Oni mają gdzieś przyrodę, liczy się adrenalinka. Wczoraj
          na Jana Pawła pokaż jazdy quadami na 2 kołach, palenie gum na światłach, w parku
          na Lisińcu kierujący quadem zwolnił przede mną po czym gwałtownie przyśpieszył
          bym na własnej skórze poczuł moc jego maszyny. Wciskają takim oprócz quada całą
          otoczkę marketingową łącznie ze stylem życia i Bóg wie czym jeszcze i pewnie
          zasada nr 1 - nieposłuszeństwo.
          • Gość: greg Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 20.04.09, 07:25
            Gratuluję powyższym przedmówcom bo takie pomysły jak odebranie quada za jazdę po
            lesie lub też ustawienie zapor są godne pozazdroszczenia. Zobaczymy jak długo te
            zapory wytrzymają ;)
            Widac, że w Polsce jest coraz więcej miłośników off-roadu i dobrze, niestety ta
            druga grupa nie jeżdżąca po terenie już tych pierwszych z góry musiała
            przekreślic i z błotem zmieszac. Nie wiem co wielkiego się dzieje jak przez las
            idzie szutrowa droga i przejedzie po niej quad unosząc za sobą trochę pyłu?? Czy
            to zabija żyjącą w tym lesie florę i faunę?? Chyba nie..
            Przecież do lasu (pomiędzy drzewa) raczej quadowcy nie wjeżdżają, prawda?

Gratuluję również stwierdzenia, iż każdy quadowiec to pijak i złodziej. Widac
            polski światopogląd - jeśli ktoś ma kasę by kupic sobie quada to na pewno jest
            krętaczem i okradł niednych by go kupic. Prawda jest taka, że ludzie w weekend
            jeżdżący po off-roadzie cały tydzień muszą zap... i jeśli mają chwilę wolnego
            czasu to muszą coś ze sobą zrobic i wyjeżdżają w teren. Tak samo jest z motocyklami.
            Pz
            • Gość: Filip Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: 212.244.68.* 20.04.09, 08:16
              Niestety człowiek jest uciążliwy dla środowiska naturalnego. Ja np. uwielbiam pojeżdzić SKOT'em a wkrótce sprobuję potrenować jazdę czołgiem. Chciałbym aby stworzono specjalne tory do jazdy tym sprzętem dla mnie i rosnącego grona miłośników hard-off-roadu.
              • Gość: franek Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 18:42
                Proponuje zebrac 100tys podpisów do sejmu za ustawą zwiększającą
                podatki wszystkim, aby quadowcom wybudować za te pieniądze jakies
                tory, oraz tym co chcą jeździc czołgiem także cos wybudować! I tym
                co chcą jeździc motocyklem prawie bez tłumika też chciałbym cos
                zaproponować, ale kolesie obrazili sie, że nie ma przyjemności
                hałasowac tam, gdzie nikt nie słyszy! Więc chyba nie zostanę posłem!
            • Gość: Życzliwy Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: 80.50.34.* 20.04.09, 08:29
              >Nie wiem co wielkiego się dzieje jak przez las
              > idzie szutrowa droga i przejedzie po niej quad unosząc za sobą >trochę pyłu?? Cz
              > y
              > to zabija żyjącą w tym lesie florę i faunę?? Chyba nie..

Otóż jednak tak, hałas powoduje, że zwierzęta muszą wynosić się na inne obszary
              i automatycznie ich teren łowiecki/wypasu się zmniejsza, co powoduje
              zmniejszenie ich populacji.

> Gratuluję również stwierdzenia, iż każdy quadowiec to pijak i złodziej.

To akurat była ironia na korzyść quadowców. Polecam "Co mi zrobisz jak mnie
              złapiesz".

>Prawda jest taka, że ludzie w weekend
              > jeżdżący po off-roadzie cały tydzień muszą zap... i jeśli mają >chwilę wolnego
              > czasu to muszą coś ze sobą zrobic i wyjeżdżają w teren. Tak samo >jest z motocyk
              > lami.

A Ci co jeżdża rowerami to już nie muszą? Tak jak wcześniej ktoś pisał są
              miejsca na Jurze, gdzie nie trzeba wjeżdżać do lasu, bo nie na tym polega istota
              jeżdżenia na quadzie? Chodzi tylko o teren. Natomiast dla rowerzystów atrakcją
              jest właśnie także jazda przez las. Quadowcy nie oglądają/słuchają otaczającej
              przyrody, rowerzyści już tak. Ja osobiście znam przypadki, gdzie zniszczona
              przez quady jest cała droga będąca szlakiem turystycznym. Jadąc rowerem
              nadrabiam w ten sposób czasem nawet godzinę i więcej, aby móc to przejechać.
              Chciałbym abyśmy się po prostu szanowali, bo argument o tym, że ktoś lubi quady
              i że nie ma miejsca gdzie jeździć - ja mogę lubić czołgi i też nie miałbym gdzie
              jeździć, więc mam do lasu wjeżdżać? Pozdrawiam
              • Gość: Romanujan Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.chello.pl 20.04.09, 19:05
                > Otóż jednak tak, hałas powoduje, że zwierzęta muszą wynosić się na inne obszary
                > i automatycznie ich teren łowiecki/wypasu się zmniejsza, co powoduje
                > zmniejszenie ich populacji.

Dlatego polecam konie - nie hałasują, adrenalinka też uderzyć potrafi, prędkość
                może nie ta, ale za to trzęsie jak wszyscy diabli, a zwierzęta... no cóż, tam
                gdzie zazwyczaj jeżdżę sarny często już nie uciekają przed nami nawet, jeśli
                przejeżdżamy dziesięć metrów od nich. A i ludzie inaczej się do nas odnoszą :)
            • Gość: Harry_man Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 09:07
              greg - chociaż jedna sensownie napisana wypowiedź w tym całym motłochu. Niestety
              nie mogę się z Tobą zgodzić.

Szutrowe drogi leśne są drogami przeciwpożarowymi. Nikt nie tworzył ich po to
              żeby jacyś maniacy mogli uprawiać na nich rajdy. Te drogi są wygodne do
              spacerowania czy przejażdżki na rowerze. Ale pakowanie się tam quadami,
              samochodami, czy motocyklami to już gruba przesada.

Wszystko było pięknie do póki off roadem pałali się prawdziwi maniacy tego
              "sportu", których de facto nie było zbyt wielu. Zjawisko na tyle rzadkie, że
              nikomu nie przeszkadzało. Teraz wraz ze wzrostem zamożności narodu, coraz więcej
              ludzi pozwala sobie na takie rozrywki i jeżeli pozostawimy sprawę samą sobie, to
              nie długo nie znajdziemy żadnego spokojnego zakątka na tej ziemi, gdzie
              moglibyśmy odpocząć.

Niestety, im więcej rozrywek wymyśli człowiek, tym więcej zakazów trzeba będzie
              wprowadzać.
            • kupagnoju Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 14:36
              co z tego ? nie słyszysz jak to ryczy ? głuchy jesteś czy tylko głupi ?
            • Gość: ona 1971 Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.cust.tele2.pl 20.04.09, 14:53
              Drogi miłosniku quadów, Ty i Tobie podobni zrzeszcie się,
              wydzierżawcie sobie jakiś teren( w okolicy Cz-wy jest cała masa
              nieużytków)i sobie po nim jeźdźcie . Ja też cały tydzień pracuję i w
              weekend jadę na spacer do lasu po to aby wypocząć w ciszy, posłuchać
              śpiewu ptaków, a nie ryku silników jakiegoś złomu .
              • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 09:33
                debilu jeden - mój quad to żaden złom - podejrzewam, że wart jest więcej niż
                twój samochodzik z silniczkiem 800 ccm :D
                • Gość: ona 1971 Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.cust.tele2.pl 21.04.09, 11:31
                  xxxxx quada sobie kupiłeś, ale kultury z domu nie wyniosłeś, a
                  inteligencji w genach nie dostałeś . Prymitywny jesteś . 99% quadów
                  to jeżdżący złom i możesz sobie zaprzeczać do woli .
                  • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 16:38
                    po pierwsze - quada sobie jeszcze nie kupiłem bo jeszcze studiuje, w
                    przeciwieństwie do ciebie nie wyrzucam co dzień z rana gnoju i nie wywożę go na
                    pole...
                    po drugie - inteligencje mam w genach, moi rodzice mają wyższe wykształcenie
                    po trzecie - większość moich znajomych ma quady,w tym również ja warte tyle co
                    porządny samochód
                    po czwarte - sama jesteś prymitywna. wiesz ile jest 2+2??
                    • Gość: m. Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 16:32
                      > po pierwsze - quada sobie jeszcze nie kupiłem bo jeszcze studiuje,

A co? Tatuś kasy nie dał? A pracą za 1000 zł się nie pohańbisz oczywiście.

w
                      > przeciwieństwie do ciebie nie wyrzucam co dzień z rana gnoju i nie wywożę go na
                      > pole...

Coś pisałeś o wiejskim pochodzeniu (co zresztą widać po wszystkich Twoich
                      postach). Zresztą nie rozumiem co ma piernik do wiatraka.
                      > po drugie - inteligencje mam w genach, moi rodzice mają wyższe wykształcenie
                      > po trzecie - większość moich znajomych ma quady,w tym również ja warte tyle co
                      > porządny samochód

No to jak to w końcu jest? Masz tego quada czy nie? Bo coś w zeznaniach się
                      plączesz.

• Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 16:46
                        jakbyś umiał czytać i myśleć to byś wiedział, że quada oczywiście mam - kupił mi
                        go ojciec, ja jeszcze nie mogę sobie sam za swoje pieniądze kupić quada, bo
                        najpierw muszę skończyć studia.

skoro nie rozumiesz co ma piernik do wiatraka to się nie wtrącaj.
                        • Gość: antyquad Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.09, 18:09
                          Rodzice mają wyzsze??? mowa o tych biologicznych ???

poza tym wykształcony to jeszcze nie inteligent
                          • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 18:16
                            oczywiście, że o biologicznych :)
                            • Gość: m. Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:22
                              No to nie wdałeś się w rodziców:)
                              Sam przeczytaj raz jeszcze co wyżej napisałeś. Reszta co do Ciebie niech
                              pozostanie milczeniem:)
                              • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 18:29
                                odwal się ode mnie i od moich rodziców. popatrz na swoich - życiowych nieudaczników
                                • Gość: m. Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:46
                                  I znów piszesz o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia. Nie znasz mnie, nie
                                  wiesz kim jestem, a swoje hipotezy o mnie możesz opierać tylko na swojej chorej
                                  wyobraźni. I niech tak zostanie :) W sumie nic mnie tak dzisiaj nie rozbawiło
                                  jak Twoje posty:)
                                  • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 18:59
                                    cieszę się, że poczytałeś coś kto napisał ktoś mądrzejszy :)

ps. to po co pierwszy czepiasz sie mojej rodziny - też jej nie znasz.
                                    • 13xm Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 06.05.09, 12:17
                                      M daj spokój.. Zobacz, toż to typowe dla efektu "przeniesienia" -
                                      dla xxxxx powiem aby sprawdził w googlach. Z takimi nie ma co się
                                      sprzeczać, bo jak fanatyczny muzułmanim jeszcze gotów cię zabić za
                                      swoje fałszywe przekonanie wyższości swojej nad twoją..
                                      • Gość: m. Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 20:13
                                        Ja już wczoraj się pożegnałem z nim na zawsze - w jego języku - żeby zrozumiał.
                                        To wystarczyło, żebym przez chwilę poczuł się jak prymityw:) I nie dziwie się,
                                        że skasowali mój post.
                                        Co do quadów to nie ma co tu się kłócić z jakimiś iksikami i innymi ćwokami.
                                        Wiadomo po czyjej stronie leży racja, władze razem z policją już powoli
                                        zaczynają dostrzegać problem, a prasa coraz chętniej i częściej o tym pisze.
                                        Teraz już będzie tylko lepiej w temacie wywalenia tych dziadów ze szlaków
                                        turystycznych.
                                        A co do postów iksiksiksa to proponuję klikać w kosz. Tylko tam te nędzne
                                        wypociny się nadają.
                                        • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 21:48
                                          ja żegnam cie teraz nędzna istoto. twój heroizm jest godny podziwu, ale niestety
                                          jest skazany na porażkę bo NIGDY NAS NIE POKONASZ, a NAS ciągle przybywa!!!
                                          znajdź sobie nowy temat na forum dla zabicia nudy w twoim szarym i
                                          przygnębiającym życiu!!! bye bye szaraku
                                          • Gość: hero Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 22:48
                                            ty xxx idz lepiej zwal gruche przy jakims xxx to emocje ci troche opadna.
                                            uspokoisz sie i wreszcie nie zmoczysz sie w nocy.
                                            • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 23:01
                                              z chęcią to zrobię na twoją buzie :)
                                              • Gość: hero Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 23:32
                                                ciebie to chyba Michael Jackson wychowywał
                                                • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 07.05.09, 13:35
                                                  a ciebie pająki za łóżkiem
                                                  • Gość: hero Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 21:37
                                                    a ciebie matka chciala utopic w toy toyu, ale wyplynales razem z g.... :-)
                                                  • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 07.05.09, 23:39
                                                    hahahahahaha!!! nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogę zatruwać życie takim
                                                    nieudacznikom jak ty!!! buhahahhahaha!!!
                                                  • Gość: hero Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 23:57
                                                    tyle twojego ze sie troche pocieszysz jak glupi do sera :-)
        • 13xm Pierdzielisz kolego.. 06.05.09, 12:07
          ..to tych g*wniarzy starych trzeba cywilizować, bo kto daje gnojowi
          quada na komunie?? :/
    • Gość: tom Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 07:26
      Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo i trzeba to jak
      najszybciej zacząć zwalczać, tworzenie specjalnych torów - owszem
      ale to za wiele nie da bo te przygłupy i debile i tak będą
      woleli "pośmigać" po lesie czy deptaku, jedynym realnym narzędziem
      jest przepadek sprzętu za jazde w niedozwolonym miejscu jak broń
      kłusownika
      • Gość: Leluri Quadowcy! Oszczędźcie przelom Warty i lasy IP: 94.251.140.* 20.04.09, 08:31
        nie mam quada i serce boli jak patrzę w Mirowie na ich wyczyny, ale
        skoro ktoś "genialny" wymyślił quady, to trzeba sie z tym
        pogodzić,że gdzieś jeździć muszą. od "zawsze" od kultury osobistej
        uzytkowników zależało jak są wykorzystywane zdobycze techniki.
        a prosze powiedzieć gdzie jeżdżą terenowe gaziki? może te trasy
        byłyby do wykorzystania dla qudowców? ktoś napisał,że nie mają
        tablic rejestracyjnych, dlaczego?
        • rikol Re: Quadowcy! Oszczędźcie przelom Warty i lasy 20.04.09, 16:21
          Nie, nie musza tym jezdzic. Kalasznikowa tez ktos wymyslil, a nie oznacza to, ze
          kazdy go musi miec i uzywac.
      • Gość: DARO Re: Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 19:10
        SZKODA MI TAKICH BIEDNYCH LUDZI JAK TY KTÓRYCH NIE STAĆ NAWET NA KRÓTKĄ
        WYCIECZKĘ NA QUADZIE.JAK CIE BĘDĘ MIJAŁ I ZAKURZĘ TO ZAMKNIJ OCZY POMARZ O
        QUADZIE I OTWÓRZ JE Z POWROTEM. POTEM OTRZEP TRAMPKI I ZAPIERNICZAJ DO ROBOTY BO
        SIĘ ZBLIŻ TWOJA ZMIANA
        • Gość: m. Re: Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 22:54
          Panie Caps Lock. Mnie stać na lepsze rozrywki niż jazda na jakimś tam quadzie.
          Jeżeli więc piszesz takie coś, to znaczy że uważasz się za nie wiadomo kogo, jak
          masz quada. A to nic szczególnego w tych czasach. To tak jak ze studiami.
          Dawniej dyplom to było coś, teraz każdy kto chce to ma. Prawda jest taka, że
          quady to rozrywka dla klasy średniej. Szanuję quadowców, którzy szanują innych
          (pieszych, rowerzystów), a burakami i wieśniakami nazywam takich, którzy
          uważając, że jak mają quada to już co najmniej pana Boga za łeb chwycili i że im
          wszystko wolno. To jak spuścić burka z łańcucha żeby sobie pobiegał i posmakował
          trochę wolności. Po czym znowu wraca pod łańcuch. I Takich jak Ty nazywam
          własnie burakami. Jesteś jak ten burek, którego spuścili z łańcucha, żeby się
          raz na tydzień, od święta, odlał przy innym drzewie niż na codzień. W
          odniesieniu do ludzi można też to nazwać dowartościowaniem się. Serio, quady to
          nie żaden luksus. Za mniej niż średnią pensję można kupić quada. I nie krzycz tu
          już więcej capslockowy ludku, bo śmieszny jesteś i tyle. Wracaj lepiej pod
          łańcuch. I czekaj z pełnym pęcherzem, jak Cię znowu spuszczą z łańcucha.
          Doznania będą silniejsze, zobaczysz:)
          • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 09:44
            jakbyś chciał wiedzieć kreciku to porządny quad kosztuje ok 30.000 zł +
            dodatkowe wyposażenie - czyli tyle ile ciułasz przez cały rok
            • antypolityk1 Mam pytanie 21.04.09, 11:42
              XXXX. Mam pytanie. Czy uważasz, że przyrodę należy szanować?

Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam
              • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 16:46
                tak, uważam, że przyrodę należy szanować. sam jeżdżąc quadem staram się np. nie
                kurzyć i zwalniam gdy kogoś spotykam na swojej drodze. nie jeżdżę również poza
                wyznaczonymi trasami (drogami leśnymi). a moje radykalne zdanie wyrażane na tym
                forum jest spowodowane nienawiścią większości społeczeństwa do nas i naszych maszyn.

ps. czemu nikt nie protestuje, że psy w mieście robią kupke na każdym trawniku,
                a ich właściciele zamiast kupke sprzątnąć zadowoleni, że ich pupilki już się
                załatwiły odchodzą i mają wszystko gdzieś.
                czemu nikt nie protestuje przeciwko wyrzucaniu śmieci gdzie popadnie? moj boże -
                ile już widziałem dzikich wysypisk w środku lasu jeżdżąc quadem...
                • antypolityk1 Re: Mam pytanie 21.04.09, 17:28
                  >Tak, uważam, że przyrodę należy szanować. sam jeżdżąc quadem staram
                  się np. nie kurzyć i zwalniam gdy kogoś spotykam na swojej drodze.
                  nie jeżdżę również poza wyznaczonymi trasami (drogami leśnymi).<

Więc jeżeli jeździsz quadem po drogam udostępnionych do ruchu
                  publicznego to masz prawo. Ale artykuł ten nie jest o quadowcach
                  jeżdżących po drogach nawet polnych, czy leśnych udostęnionych do
                  ruchu, po których Ty jeździsz, ale o ludziach jeżdżących poza takimi
                  trasami, przede wszystkim hałasujących i rozjeżdżających poszycie
                  leśne, płoszące zwierzynę i zamieniające glebę w błoto, a do tego
                  nie służą tereny omawiane w artykule, a to już nie jest ochrona
                  przyrody tylko jej niszczenie. Trudno też nazwać zwalnianie i
                  ograniczenie kurzenia za przejaw ochrony przyrody. Można prosić o
                  przykład, co według Ciebie jest chronieniem przyrody.

>.a moje radykalne zdanie wyrażane na tym forum jest spowodowane
                  nienawiścią większości społeczeństwa do nas i naszych maszyn.<

bo miejsca poza wyznaczonymi trasami nie są przeznaczone dla Waszych
                  maszyn.

>ps. czemu nikt nie protestuje, że psy w mieście robią kupke na
                  każdym trawniku,a ich właściciele zamiast kupke sprzątnąć zdowoleni,
                  że ich pupilki już się załatwiły odchodzą i mają wszystko gdzieś.<

A skąd wiesz, że właściciele nie sprzątający po swoich pupilkach nie
                  jeżdżą też quadami. Czyżby quadowcy nie mieli psów, a jak mają to na
                  pewno po nich sprzątają? W skąd przekonanie, że ci wszyscy, w tym
                  ja, którzy są przeciwni wjazdom quadom poza wyznaczone trasy i są
                  przeciwni rozjeżdżaniu lasu na pewno nie sprzątjaą po swoich psach.
                  O ile mi wiadomo, bardzo dużo pisze się o psich kupach na
                  trawnikach, zdecydowanie więcej niż o quadach, ale co ma jedno z
                  drugim wspólnego.

>czemu nikt nie protestuje przeciwko wyrzucaniu śmieci gdzie
                  popadnie? moj boże - ile już widziałem dzikich wysypisk w środku
                  lasu jeżdżąc quadem...<

Podobnie jak wyżej. Rozumiem, że wg Ciebie quadowcy nie wurzucają
                  śmieci w lesie, a ci którzy wurzucają na pewno nie cierpią
                  quadowców. Czy tak?

Pozdrawiam

• Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 18:06
                    na co dzień widzę przez okno jak te cholerne obesrołki-psy srają gdzie popadnie
                    - większość właścicieli psów które SRAJĄ bez opamiętania to stare kopuły i
                    moherowe berety z renciną 1000-1500 zł więc raczej ich na quada nie stać, poza
                    tym większość ludzi mieszkających w starych, po peerelowskich blokach nie ma
                    kasy na quada, ostatnio nawet jedną taką opier.... bo centralnie pod moim oknem
                    jej wstrętny pies zwalił klopa a ta nic...
                    co innego nowe budownictwo, ale ludzie tam mieszkający to w większości ludzie
                    wykształceni i dobrze zarabiający, mają działki a tam quady...

Z własnego doświadczenia wiem, że śmieci do lasu wywożą cholerne mieszczuchy co
                    na co dzień gnieżdżą się z całą rodzinka w m2 lub m3. wyjadą na łono natury -
                    nażrą się, śmieci do rowu i znów do betonu - taka prawda... quadowcy zazwyczaj
                    mają własne domy, bo quada w m3 nie trzymają i nie śmiecą w lesie, bo kto jedzie
                    quadem do lasu żeby jeść czy pić - nie ma na to czasu - jedzie pojeździć potem
                    wraca do domku i grill, piwko na tarasie za domem, a śmieci do kosza.

w mieście studiuję na wsi się wychowałem i z utęsknieniem na nią wracam za
                    każdym razem, stąd wiem co się dzieje i tu i tu :)
                    • antypolityk1 Re: Mam pytanie 21.04.09, 20:55
                      Aha, czyli przy powstających dziś jak grzyby po deszczu osiedlach
                      pod lasami to, że leży pełno gruzu i resztek materiałów budowlanych
                      to na pewno sprawka ludzi z miast? Tak to rozumiem. Czyli uważasz,
                      że quadowcy to porządni ludzie szanujący przyrodę? Czy tak?
                      Natomiast mieszczuchy, emeryci, a przed wszystkich ludzie biedni to
                      śmiecąca hołota?
                      Ja jakoś też mam działkę i jakoś nie mam quada, choć bez trudu
                      mógłbym go mieć. Czy mógłbyś wytłumaczyć to zjawisko? Dlaczego
                      denerwują mnie quadowcy rozjeżdżający lasy?

Mam jeszcz pytanie: Czy jeżdżąc quadem poza wyznaczonymi trasami
                      niszczy się według Ciebie przyrodę czy nie? No i wciąż czekam na
                      odpowieź: Co dla Ciebie znaczy ochrona przyrody?

Pozdrawiam
                      • Gość: m. Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 16:34
                        Ja myślę, że nie ma co dyskutować z bydłem. Racja jest wiadomo po której
                        stronie, a osobnik xxxx należy do ludzi tzw. niereformowalnych. Nie warto tracić
                        na niego czasu.
                        • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 16:49
                          bydłem to ty jesteś jełopie, większość z was nie może patrzeć na to, że innych
                          stać a was nie - typowe myślenie typowego polaka. ma to ukradł... gratuluje
                          podejścia :)
                          • antypolityk1 xxxx- wciąż czekam na odpowiedź 22.04.09, 17:14
                            xxxx- wciąż czekam na odpowiedź. Co dla Ciebie oznacza ochrona
                            przyrdy?
                            Mieszkam w domku jednorodzinnym tuż przy lasach Trójmiejskiego Parku
                            Krajobrazowego. Na quada mnie stać bez problemu, ale jakoś nie chcę
                            go kupić i rozjeżdżać tych lasów. Mógłbyś mi to wyjaśnić? Byłbym
                            wdzięczny za odpowiedź, a za odpowiedź z mniejszą liczbą wyzwisk
                            jeszcze bardziej. Wszak uważasz się za człowieka na poziomie,
                            nieprawdaż?

Pozdrawiam
                            • Gość: xxxxx Re: xxxx- wciąż czekam na odpowiedź IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 17:30
                              wczoraj pisałem posta, żeby Ci odpowiedzieć chyba z godzine, ale już pod koniec
                              pisania coś sie stało z kompem i szlag wszystko trafił...

stać Cię chyba na chinola za 5000 zł, którego kupił byś na kredyt...

nie chcesz kupić quada bo jesteś ciota, nie wiesz ile można z tego mieć frajdy i
                              adrenaliny, wolisz grać w szachy albo zbierać znaczki - twoje święte prawo.
                              pamiętaj , że każdy z nas jest inny jednego kręci to drugiego tamto - takie
                              życie... mnie kręcą quady, Ciebie nie. Ciebie kręci coś, z mnie niekoniecznie.

już Ci odpowiadam co to dla mnie ochrona przyrody: otóż wg mnie przyrodę należy
                              szanować, nie śmiecić w lesie, przy jeziorach itd, nie rozjeżdżać lasu - jeździć
                              TYLKO tam gdzie są leśne drogi, nie ingerować w przyrodę - np. tak jak w dolinie
                              Rospudy.

pamiętaj też o tym, że nie tylko quady niszczą przyrodę - piesi i rowerzyści
                              też, ale w mniejszym stopniu i nie wszyscy.
                              • antypolityk1 Re: xxxx- wciąż czekam na odpowiedź 22.04.09, 17:52
                                >stać Cię chyba na chinola za 5000 zł, którego kupił byś na
                                kredyt... nie chcesz kupić quada bo jesteś ciota, nie wiesz ile
                                można z tego mieć frajdy i adrenaliny, wolisz grać w szachy albo
                                zbierać znaczki - twoje święte prawo. pamiętaj , że każdy z nas jest
                                inny jednego kręci to drugiego tamto - takie życie... mnie kręcą
                                quady, Ciebie nie. Ciebie kręci coś, z mnie niekoniecznie.<

Stać mnie więcej niż na chinola, kredytów nie biorę z zasady, bo to
                                nielogiczne i głupie. W szachy nie gram.

>już Ci odpowiadam co to dla mnie ochrona przyrody: otóż wg mnie
                                przyrodę należy szanować, nie śmiecić w lesie, przy jeziorach itd,
                                nie rozjeżdżać lasu - jeździć TYLKO tam gdzie są leśne drogi, nie
                                ingerować w przyrodę - np. tak jak w dolinie Rospudy.<

Jak sam widzisz rozjeżdżając lasy:
                                - w lasach i przy jeziorach się śmieci,
                                - na quadach się jeździ wszędzie, a nie tylko po wyznaczonych
                                trasach, w tym problem.

>pamiętaj też o tym, że nie tylko quady niszczą przyrodę - piesi i
                                rowerzyści też, ale w mniejszym stopniu i nie wszyscy.<

Sam widzisz, że quad to nie rower, ani pieszy. Poza tym problemem
                                jest rosnąca w postępie geometrycznym ilość quadów rozjeżdżających
                                lasy i bagna, a nie kilka sztuk. Gdyby były to incydenty nie byłoby
                                zakazów wjazdu quadom do lasu.

Na koniec powiem tak:
                                Właśnie te słowa chciałem od Ciebie przeczytać.
                                Jesteś totalnym hipokrytą. Wczoraj dyskutowałem również z jakimś
                                chamskim gościem, bardziej aroganckim niż Ty (czyżby arogancja to
                                cecha quadowców?), ale on przynajmniej miał odwagę napisać, że go
                                przyroda nie obchodzi, że przyroda jest jedynie po to, aby z niej
                                korzystać i że ma to wszystko w d... Przynajmniej pisał prawdę.
                                Natomiast Wy wszyscy tzw. aroganccy i chamscy internauci - tzw.
                                miłośnicy przyrody od siedmiu boleści macie też przyrodę w dupie,
                                ale nie macie odwagi tego otwarcie przyznać. Jest to gorsze od
                                Twojego chamskiego języka używanego na tym forum. Właśnie dlatego
                                gardzę Tobą jak inni na tym forum, choć myślałem, że trochę Ciebie
                                rozumiem, ale jednak nie. Jesteś zwykły cham i chuligan, a co
                                najgorsze oszust i hipokryta, typowy Polaczek, nuworysz i japiszon
                                którego śmieją się cudzoziemcy. Pasujesz to wizerunku polskiego
                                szlachcica sarmatu z szabelką (jeszcze tylko zajazd by jakiś zrobić).

Żegnam i bez odpowiedzi (nie fatyguj się, bo i tak nie będę czytał,
                                kłamco)

• Gość: xxxxx Re: xxxx- wciąż czekam na odpowiedź IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 18:00
                                  również Cię żegnam... szkoda, że się nie dogadaliśmy... może kiedyś zmienisz
                                  zdanie, może ja też i wtedy się dogadamy...
                                • Gość: xxxxx Re: xxxx- wciąż czekam na odpowiedź IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 18:14
                                  "Jesteś zwykły cham i chuligan, a co
                                  najgorsze oszust i hipokryta..."

tym potwierdzasz, że jesteś taki sam jak banda nierobów którzy uważają, że im
                                  się od państwa należy, najlepiej wyzywać na innych, narzekać i marudzić, że ktoś
                                  ma a ja nie mam - nie wiem kto tu bardziej przypomina typowego polaka... na
                                  pewno nie ja, tylko ty ekologiczny strażniku pól i lasów.

miej trochę fantazji i wyobraźni staruszku, bo dla mnie jesteś sztywniak i masz
                                  to od urodzenia. nigdy nie byłeś młody...

i naucz się czytać, bo ja lasów nie rozjeżdżam, nie śmiecę w nich i jeżdżę TYLKO
                                  po wyznaczonych drogach. kto tu kłamie i oszukuje?? zadaj sobie to pytanie
                                  sztywniaku bez żadnej męskiej pasji...
                                  • Gość: m. do antypolityk Re: xxxx- wciąż czekam na odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:25
                                    Mówiłem, żeby nie dyskutować z nim. Jemu frajdę sprawia niszczenie przyrody -
                                    nam co innego. Racja wiadomo po której stronie. Takich jak on to można tylko
                                    edukować-ale czy warto? Prędzej swojego psa czegoś nauczysz niż takich jak on.
                                    • Gość: xxxxx Re: xxxx- wciąż czekam na odpowiedź IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 18:32
                                      z wami też nie warto dyskutować... cienkie bolki
                                      psem to możesz nazwać swojego starego, który spłodził takiego szczeniaka jak Ty...

widzę, że Ciebie pies też za bardzo nie wyedukował...

do budy!!!!
                                      • 13xm Re: xxxx- wciąż czekam na odpowiedź 06.05.09, 12:18
                                        Gość portalu: xxxxx napisał(a):

> do budy!!!!
                                        Tak cię matka pewnie na kaszę nie woła?
                                        • Gość: xxxxx Re: xxxx- wciąż czekam na odpowiedź IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 13:06
                                          nie mieszkam na stałe z mamą, może ciebie tak mama woła na wodę z chlebem...
                          • Gość: antyquad Re: Mam pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.09, 18:13
                            Ale Ciebie tez nie stać; przeciez tatuś ci kupił...jak sam pisałeś pare postów temu

nie sr.. wyżej niż masz tyłek
                            • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 18:25
                              a co w tym złego, że tatuś mi kupił?? pisałem, że jeszcze studiuję po to, żeby w
                              przyszłości było mnie stać na to i na tamto, a że rodziców stać to mi quada
                              kupili. nie moja wina, że wszystkich nie stać...

życie jest po to aby z niego korzystać jak tylko jest możliwość...

jak Ty byłbyś bogaty żyłbyś jak biedak? - pomyśl.
                              • Gość: m. Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:43
                                Wiesz, niektórych stać na takiego quada już w czasie studiów:) I to bez niczyjej
                                pomocy. A Ty pewnie skończysz jak większość w tym mieście. Rok po studiach
                                będziesz pętał się po stażach z Urzędu Pracy, potem będziesz robił za 1000 zł
                                przez parę lat, no a potem, jak już będziesz po 30-tce może trafi Ci się coś, z
                                czego wyżyjesz bez niczyjej pomocy. No chyba, że tatuś ma firmę i Cię zatrudni.
                                • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 19:05
                                  na moich studiach, wszyscy co studiują na tym kierunku co ja nie pracują bo
                                  muszą sie non stop uczyć po to żeby w przyszłości ten 1000 zl zarobić w jeden
                                  dzień a nie w miesiąc... kumasz już o co chodzi?? teraz nauka - praca potem (nie
                                  za 1000 zł na miesiąc)

jest tak jak piszesz - tylko niektórych i jest ich niewiele, zazwyczaj są to
                                  studenci ekonomii lub zarządzania i mogą pogodzić jedno z drugim - ja nie mogę.

uwierz mi, że na pewno nie skończę jak większość w Cz-wie, jak skończę studia
                                  zostanę tu gdzie jestem i będę kimś.

tatuś mnie nie zatrudni - o to sie nie martw :)
                                  • Gość: ona1971 Re: Mam pytanie IP: *.cust.tele2.pl 23.04.09, 10:16
                                    Jak na takiego co się non stop uczy to dużo czasu spędzasz na tym
                                    forum i obrażasz innych . Jestem ciekawa jaki to prestiżowy kierunek
                                    studiujesz i na jakiej znanej uczelni . Pochwal sie .
                                    • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 16:25
                                      WSZ w Częstochowie, kierunek zarządzanie i marketing :D:D:D
                                      • Gość: ona1971 Re: Mam pytanie IP: *.cust.tele2.pl 24.04.09, 14:58
                                        Pogubiłeś sie dzieciaku . Przeczytaj sobie swoje inne posty i
                                        wyciągnij wnioski .
                                      • Gość: m. Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 19:11
                                        > WSZ w Częstochowie, kierunek zarządzanie i marketing :D:D:D
                                        Jeżeli to prawda, to pozostawię to bez komentarza :) Ale coś podejrzewam, że
                                        jaja sobie robisz bo nie studiujesz w Częstochowie, prawda? :)
                                      • 13xm Re: Mam pytanie 06.05.09, 12:19
                                        mało emotek..więcej emotek pacanie! więcej emotek pokemonie!!
                    • Gość: m. Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 16:37
                      > Z własnego doświadczenia wiem, że śmieci do lasu wywożą cholerne mieszczuchy
                      Aha, czyli że sam wywozisz śmieci do lasu, skoro piszesz "z własnego
                      doświadczenia" :))))
                      > w mieście studiuję na wsi się wychowałem i z utęsknieniem na nią wracam za
                      > każdym razem, stąd wiem co się dzieje i tu i tu :)
                      Widać że na wsi się wychowałeś, a teraz próbujesz przenosić to do miasta. Przez
                      takich jak Ty właśnie z tego miasta robi się wiocha.
                      • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 16:52
                        ja w mieście tylko studiuję, bo muszę się wykształcić żeby w przyszłości było
                        mnie stać na to i tamto. pisałem o ludziach - mieszczuchach którzy od małego
                        żyją w małych klitkach i nie umieją po sobie sprzątać.

a ty gdzie się wychowałeś cepie bez szkoły???
                        • Gość: m. Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:40
                          Na Twoje wiejskie wyzwiska nie odpowiadam. Nie znasz mnie, nie wiesz kim jestem,
                          ani czym się zajmuje i się nie dowiesz, a ja tłumaczyć czy chwalić się przed
                          Tobą nie mam zamiaru. Możesz sobie pogdybać, że pewnie to i pewnie tamto:) To co
                          Ty masz a czego nie masz to mam głeboko gdzieś, a i ja Tobie spowiadał się nie
                          będę z tego co mam bo też Cię to gó.no powinno obchodzić. Zajmij się lepiej
                          studiami i nauką-może kiedyś zmądrzejesz, życie Cię czegoś nauczy - tego Ci
                          życzę. A, i jeszcze jedno. Nie ważne gdzie kto się wychował - ważne co sobą
                          reprezentuje. Czasem człowiek ze wsi jest bardziej wartościowy niż ten z
                          metropolii. Ty niestety nie jesteś przykładem takiego kogoś. I nie chodzi tu
                          tylko o wykształcenie, bo studia i wiedza książkowa w prawdziwym życiu mało Ci
                          się przyda. Studia teraz ma każdy, kto chce je mieć (tak jak quada), nie jest to
                          nic nadzwyczajnego. Bardziej nienormalne w dzisiejszych czasach jest raczej nie
                          mieć studiów. W życiu są ważniejsze wartości. Ty jak na razie reprezentujesz
                          stereotypowego w oczach Częstochowian mieszkańca powiatu kłobuckiego (podkreślam
                          - stereotypowego). Uważam dalszą dyskusję z Tobą jako bezsensowną, ponieważ
                          należysz do gatunku ludzi, dla których oczywiste prawdy nie są oczywiste. To tak
                          jak kłócić się z kimś, że białe to czarne a czarne białe (modny ostatnio
                          przykład). Poza tym sam nie rozumiesz co piszesz, gubisz się w "zeznaniach" i
                          siejesz jakimś jadem i nienawiścią w dodatku czujesz się jakiś lepszy od innych
                          - jakbyś miał jakieś kompleksy i próbował je tu leczyć. Życie prędko da Ci w
                          kość. Wtedy nauczysz się pokory i poszanowania innych wartości. Życie samo Cię
                          wyedukuje - nie zrobią tego żadne studia, i nie zrobią tego tu na forum,
                          próbując uświadomić Ci jak źle postępujesz. I tego Ci życzę.

A co do quadów to może to i frajda, ale ja większą przyjemność czerpię z
                          pieszych wycieczek. Przeszedłeś kiedyś choćby Jurę od Cz-wy do Krakowa na nogach
                          wzdłuż czerwonego szlaku?
                          • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 19:18
                            kompleksów nie mam, po jurze nigdy nie spacerowałem. na dyskusję z wami nie mam
                            już siły, sam nie dam rady przeciwko wam... nie będę już nic pisał bo nie warto
                            - wy swoje, ja swoje. ciągle będziemy się sprzeczać - niech jedna strona ustąpi.
                            ludzie mówią, że mądrzejszy musi ustąpić i ja to właśnie robię - koniec z moimi
                            postami, teraz będę czytał tylko wasze wypowiedzi.

dziękuję za wszystkie wasze posty, poznałem wasze zdanie a wy moje. postaram się
                            poprawić i nie psuć jury. może się kiedyś spotkamy...
                    • Gość: mała Re: Mam pytanie IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 22.04.09, 18:38
                      Ta wypowiedz mnie obraża. Mieszkam w m3 zarabiam te 1500 to znaczy,ze jestem
                      gorsza od tych co maja quada??albo mieszkaja w nowym budownictwie?? Lubie w
                      sobote czy w niedziele pojechac do lasu i odpoczac i nie mam ochoty sluchac
                      ryczacych maszyn, chce sie wyciszyc i pobyc na swiezym powietrzu.
                      A co do tego nowego budownictwa to nie mieszkaja tam sami wyksztalceni,ale znam
                      takich co ledwo jakas zawodowke skonczyli,a teraz wielkie panstwo,bo sie
                      dorobili i mysla,ze wszystkie rozumy pozjadali,a nie wiedza nawet ile jest 2+2.
                      widac,ze xxxxx nie jest zbyt inteligentny ponoc studiuje.Ciekawe co? teraz kazdy
                      moze studiowac.
                      • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 18:57
                        każdy może, ale nie każdy może i chce studiować na tym kierunku co ja i nie
                        każdy dałby radę na tym kierunku. najpierw musi się na ten kierunek dostać, a
                        droga nie jest lekka... kierunek moich studiów wymaga wiele wyrzeczeń i
                        codziennej nauki przez cały okres studiów - nie to co na prywatnych uczelniach,
                        gdzie płacisz to masz i gdzie wszyscy naukę mają gdzieś, tutaj za darmo nikt Ci
                        nic nie da - na wszystko musisz samemu zapracować, jak na każdej państwowej uczelni.

nie chciałem Cie urazić, więc przepraszam. jeśli możesz to odpowiedz mi na
                        pytanie - dlaczego większość ludzi nienawidzi quadów? skąd ta nienawiść do nas?
                        czy wszystkim z nich na pewno zależy na przyrodzie, czy piszą tak tylko dlatego,
                        że ich nie stać i zazdroszczą, czy chodzi jeszcze o coś innego?
                        • Gość: mała Re: Mam pytanie IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 22.04.09, 19:25
                          Nie mówię, że nie lubie quadów, bo to napewno duża frajda poszlec na takiej
                          maszynie, ale mnie osobiście drażni jak jeżdża po lasach,a ja chcę choć trochę
                          pobyć w ciszy i pooddychać świerzym powietrzem.. Mój chłopak sam sobie kupić
                          quada, ale nie ma gdzie jeżdzić,a działkę dość sporą ma i las w pobliżu też
                          jest, ale jest tam zakaz wjazdu pojazdą mechanicznym -
                          samochody,motocykle,motorowery quady itp( "las prywatny")
                          Nie wiem o co chodzi większości, nie wiem czy to zazdrość czy rzeczywiście tak
                          zależy im na przyrodzie. Nie potrafię Ci tego wytłumaczyć.Większość ludzi
                          wypowiadających się ma rację quady nie powinny jezdzic po lasach już nie chodzi
                          tak o ochronę środowiska jak o to,że wiekszośc ludzi jedzie do lasu odpocząc od
                          miasta zapomnieć choć na chwile o ryczących silnikach samochodów w mieście
                          wyciszyć się na ładowac sie przed kolejnym tygodniem pracy. Ja tak bynajmniej robię
                          • Gość: xxxxx Re: Mam pytanie IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 19:31
                            dziękuje za odpowiedz. pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam.
                        • Gość: gościu Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 19:51
                          > pytanie - dlaczego większość ludzi nienawidzi quadów? skąd ta nienawiść do nas?
                          > czy wszystkim z nich na pewno zależy na przyrodzie, czy piszą tak tylko dlatego
                          > ,
                          > że ich nie stać i zazdroszczą, czy chodzi jeszcze o coś innego?
                          Może nie tyle na ochronie przyrody (choć to, co zaraz napiszę ma trochę
                          wspólnego też z ochroną przyrody), ale bardziej zależy im na spokoju i ciszy,
                          ukojeniu nerwów i odreagowaniu stresów z całego tygodnia. Quady niestety są
                          hałaśliwymi pojazdami, a ich amatorzy w dodatku w większości niestety nie
                          uważają na pieszych. To też powoduje nerwowe sytuacje, a jadąc w weekend na
                          spacer do lasu nie tego oczekujemy. Oprócz toru w Biskupicach macie też pełno
                          pogórniczych hałd w okolicy. Czemu tam nie jeździcie? Takich hałd jest co
                          najmniej kilkanaście, i to zarówno na północ jak i na południe od Częstochowy.
                          Tam nikt nie uczęszcza, a tereny dla quadów są idealne, dużo miejsca itp. Nikt
                          wam nie zazdrości posiadania quadów, zwłaszcza że obecnie prawie każdy może
                          sobie pozwolić na quada, bo za 2-3 tys. można już kupić jakąś chińszczyznę albo
                          używanego. Może kiedyś to był i luksus i ludzie zazdrościli. Teraz już tak nie
                          jest. Jeździjcie sobie ile chcecie na tych swoich zabawkach, ale dajcie też żyć
                          innym, którzy lubią inną formę rozrywki, bardziej spokojną. Sami oczekujecie
                          szacunku i zrozumienia, to szanujcie i zrozumcie też innych.
                        • Gość: adasskooo Re: Mam pytanie IP: 195.117.146.* 04.05.09, 15:37
                          > każdy może, ale nie każdy może i chce studiować na tym kierunku co ja i nie każdy dałby radę na tym kierunku.

Nie ma to jak zaprzeczenie wypowiedzi w jednym zdaniu.
            • Gość: m. Re: Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 16:43
              Oj chłopie wychowany na wsi, wiem ile to kosztuje bo sam czasem jeżdżę. Ale w
              przeciwieństwie do Ciebie mam jakieś zasady, a nie totalna samowolka. Od quadów
              wolę jednak turystykę pieszą i rowerową i wiedz że straszliwie wq...iają mnie
              tacy jak Ty jak mijają mnie na oznakowanym szlaku dla PIESZYCH. Na jurę jeżdżę
              odpocząć po tygodniu pracy, chcę pobyć w ciszy i spokoju, powdychać świeżego
              powietrza, zrobić jakieś fajne zdjęcia i ogólnie się zrelaksować. I nie robię
              tego w miejscach przeznaczonych dla quadów (czyli np. w Biskupicach), tylko w
              miejscach do tego przeznaczonych. Nie jestem taki jak Ty żeby wpieprzać się tam,
              gdzie mi nie wolno. Chwalisz się jaki to z Ciebie inteligent, a nie rozumiesz
              prostych zasad. Tak naprawdę to słoma Ci z butów wystaje i takim postępowaniem
              tylko potwierdzasz swoje pochodzenie. Zresztą teraz mam nadzieję, że rząd weźmie
              się za takich jak Ty i będzie z wami wreszcie święty spokój w miejscach
              przeznaczonych dla turystyki pieszej i rowerowej.
              • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.toya.net.pl 22.04.09, 17:17
                a Ty gdzie się wychowałeś? z bratem, mama, tata, babcia i dziadkiem w m3??
                współczuję... nie wiesz co to własny dom, ogródek, działka... szkoda...

życie i wychowanie na wsi dużo uczy i jestem z tego dumny, że na wsi sie
                wychowałem i możesz sobie pisać, że słoma mi z butów wystaje ale gwarantuję Ci,
                że jakbyś sie z mną spotkał zmieniłbyś zdanie. piszesz jak typowy miastowy z
                zasranego betonowego osiedla, co rączek sobie nigdy nie pobrudził bo niby czym
                miał to zrobić... hehehehhehe współczuję wam mieszczuchy z krwi i kości od
                urodzenia... nie wiecie co to wolność - własny dom, przestrzeń itp.

w okolicy Częstochowy jest tylko tor w Biskupicach i na Nieradzie (wiecznie
                zamknięty) - ten w Biskupicach ma 34 hektary, przejadę go wzdłuż i wszerz w
                godzinę - a co z resztą czasu? ile można jeździć w tym samym miejscu? zastanów
                się - inteligencie, choć dla mnie to ty jesteś tępy bo nic nie rozumiesz. byłbyś
                zadowolony jakby ktoś ci kazał łazić cały czas tą samą trasą?? chyba nie.
                wy piechury macie w brud wyznaczonych tras - to niech też tyle samo wyznaczą dla
                quadów to z waszych tras się usunę i nie będę wam szkodził, ale tak nie jest,
                poza tym nie ma odpowiedniego oznakowania np. zakaz wjazdu - była by podstawa do
                ukarania mnie mandatem.

pamiętaj, że zawsze mniejszość będzie dyskryminowana przez większość
                społeczeństwa i nic tego nie zmieni...

na pośpiech rządu by nie liczył :)
                • Gość: m. Re: Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 18:50
                  No to niech wyznaczą wam miejsca - wtedy czepiał się nie będę. Ale póki co nie
                  wyznaczyli - i Ty nie masz prawa jeździć quadem tam gdzie nie wolno. Oj chłopie,
                  zamiast mózgu to Tobie jakieś 50 groszy w głowie lata skoro podstawowych zasad
                  nie potrafisz pojąć.
                • Gość: mała Re: Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 22.04.09, 18:53

xxxxx Ty naprawdę masz jakieś kompleksy. Chawlisz sie tym,ze masz dom,ze masz to
                  tamto, ale to nie Ty masz tylko Twoi rodzice. Oni na to zapracowali, a Ty
                  oczywiście dostaniesz w spadku domek i kawał działki, bo sam na to nie zarobisz.
                  Tak własnie wygląda podejście ludzi do życia, którzy maja wszystko podane za
                  złtej tacy. Myślą,ze wszystkie rozumy pozjadali i sa najmądrzejsi na świecie.
                  xxxxx nie obrażaj ludzi, którzy mieszkaja w blokach oni czasami maja więcej niż
                  Ty i stać ich na więcej.
      • Gość: greg Re: Quadowcy to BYDŁO i chamstwo i pospólstwo IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 10:24
        Ej chłopaki nie wkurzajcie nas - quadowców bo zawsze może byc gorzej, my możemy
        się lekko zdenerwowac i nie bedziemy zwalniac omijajac Was na lesnej drodze a
        wrecz przeciwnie - gaz do dechy, ryk silnika poglebiony leśnym echem, chmara
        dymu, który zgromadzi Wam się w nosie :)
    • Gość: antyquad Zlikwidować quady. ludzie nie dorośli, zbyt dzicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 08:20
      Quady powinny być dostępne tylko dla pewnych grup, np. ratownicy,
      leśnicy. ponadto gdyby ktos już bardzo chciał jeździć, powinie
      dostać pozowlenie po zdaniu prawa jazdy na quad. na razie w Polsce
      panuje wolna ameryknaka z quadami. nawet dzieci jeżdżą, a quad jest
      przeceiż bardzo niebezpieczny. ano w Polsce żyjemy. musi jeszcze
      trochę ludzi naginąć, wtedy sie tym zajmą.
      • Gość: realista Re: Zlikwidować quady. ludzie nie dorośli, zbyt d IP: 195.88.28.* 20.04.09, 09:33
        "Wzywamy Policje" he he przeciez oni nawet nie mogą poradzic sobie z autami
        zaparkowanymi wokół sądu na ul Dąbrowskiego a co dopiero z quadami w lesie .
        Fakt ze prawo im nie pomaga bo kary sa niskie , ile moze dostac taki na quadzie
        200 - 500 zl tyle to on ma drobnych w kieszeni. Pewnie gdyby każde zle
        zaparkowane auto odcholowywano to po miesiącu nikt by sie nie odważył zle zaparkować
        • Gość: Zack Re: Zlikwidować quady. ludzie nie dorośli, zbyt d IP: *.tpnet.pl 20.04.09, 12:01
          większość z tych ludzi w ogóle nie myśli, nie obchodzą ich inni i przyroda,
          szkoda tylko że nie mają na tyle wysokiego IQ żeby choć odrobinę zastanowić się
          co się stanie z lasami itp za kilka lat, wczoraj idąc sobie polną drogą minąłem
          jednego quada, koleś nawet nie zwolnił pomimo tego że za nim ciągnęła sie chmura
          kurzu (miała z 30 metrów), wcześniej był przykład z czołgiem, ja teraz dam z
          samolotem, piloci myśliwców lubią latanie i prędkość ale nie przelatują 50
          metrów nad domami aż szyby wypadną, do właścicieli quadów - myślcie troszkę to
          nie boli
    • szamalka Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 11:40
      Pewnie jak taki osiłek z małym mózgiem doprowadzi kogoś do śmierci albo
      kalectwa to powstanie kolejny artykuł w prasie ale jak by ofiara lub
      poszkodowanym było dziecko lub ktoś z rodziny np. policji albo jakiegoś
      polityka to szybciutko powstanie artykuł w kodeksie. Quady to masakra,
      zaczynają się niedługo komunie to i mądrzy rodzice będą mieli czym wynagrodzić
      dziecku przyjęcie tego sakramentu.
    • por1 Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 11:54
      Ludziom niestety rozsądek i prośby nie wystarczaja , aby innych
      sznowac ,albo chociaż ich zauważać. Dotyczy to nie tylko
      quadowców ,ale zarówno palaczy jak i właścicieli psów....
      Dopiero kary zaczynaja "uwrażliwiać" człowieka. A przeciez jak juz
      wcześniej ktos pisal sa miejsca do tego przeznaczone na polu za
      Biskupicami , czy na tych piaskach w Siedlcu.
    • Gość: Gość Quad bez tablicy rejestracyjnej? Jakim prawem?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:06
      W sytuacji kiedy trzeba zarejestrować i popłacać OC na skuter i motorower w
      przypadku quadów brak rejestracji zakrawa na jakiś żart!
      Quady nie jeżdżą po drogach publicznych?
      Jeżdżą i to bardzo często. Bez tablic rej. i opłaconego ubezpieczenia.

W gminie Mstów, obok wsi Małusy Małe leży wzgórze Skarzawa.
      Rosną tam gatunki roślin podlegające ścisłej ochronie.
      Niestey ktoś tam już ujeżdża quada, a ostatnio kilku panów rozbijał się tam
      swoimi "jeepami" z demobilu.
      • Gość: ktoś Re: Quad bez tablicy rejestracyjnej? Jakim prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:23
        Dzisiaj wszystkim wolno wszystko.Najważniejsze żebys nie robił
        szkody,hałasu ,szumu,brudu,bałaganu koło swojej posesji.Jak najdalej
        od swojego domu narobić bałaganu i inni niech się martwią o to jak
        posprzątać.Nie czyń złego nikomu co tobie nie miłe.
    • kupagnoju strzelać do bydła ! 20.04.09, 14:33
      tak samo jak do uciekających kierowców !

próbowaliście kiedyś rozmawiać z krową albo świnią ? jaki to ma sens ?

tak samo nie dogadacie się z tym bydłem ! bydło trzeba traktować jak bydło,
      inaczej niczego nie zrozumie !
      • Gość: axl ;D IP: *.chello.pl 20.04.09, 14:45
        Dobry post ;D
    • drzejms-buond Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 15:27
      noweta napisał:

> proszę redaktorów o nie wrzucanie wszystkich quadowców do jednego worka. sam
      > mam quada, dużo jeżdżę zwłaszcza po leśnych drogach - bo nie mam gdzie za
      > bardzo pojeździć, nie ma do tego odpowiednich miejsc, a po drodze asfaltowej
      > to żadna frajda jeździć quadem bo nie został on do tego stworzony... gdy ktoś
      > idzie lub jedzie rowerem zawsze zwalniam, żeby za bardzo nie kurzyć, bo za
      > quadem wznoszą się ogromne tumany kurzu.
      > ostatnio nawet przez przypadek wylądowałem w okolicy Mirowa i też sobie tam
      > troszkę pośmigałem.
      >
      > pozdrawiam.

biedactwo! nie dają się dziecku pobawić zabaweczką i musi prawo łamać...
      no prawie mi cię szkoda, ale z innych względów...
    • Gość: pikuś Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.prz.rzeszow.pl 20.04.09, 15:36
      ich trzeba wystrzelać - nie cywilizować, to niestety najczęściej zwykły bezrozumny chłam - 0 szacunku dla innych ludzi i przyrody.
      • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 09:48
        ciebie debilu trzeba zagazować a potem spalić
    • Gość: ziel Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 15:42
      - jeśli jednak śpię sobie spokojnie i budzę się jak mój sąsiad baran (całe 150m
      po asfalcie) do sklepu ciśnie na tym swoim hałaśliwym gó...e... to - wiecie ci
      mam ochotę zrobić.
      te quady to nie tylko problem na jurze ale w całej czwie. gnoje się lansują
      kosztem uszu innych.

won na tor!!
    • Gość: Dabor Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 16:10
      A czy co tu piszą że po lesie jeżdżą to mają być niby usprawiedliwieni, albo że
      nie mają gdzie jeździć? Tak czy owak to jest plaga i trzeba to plagę tępić,
      szkodnictwo ich jest wyjątkowe.
    • tektur Jak szkodników 20.04.09, 16:18
      za dużo to zostaje stara metoda eliminacji szczurów- jak który
      wiedzie tam gdzie nie powinien to strzelać, ubije się kilku to
      reszta nie wlezie.
    • Gość: jasiu... I trzeba coś zrobić bo skończy się źle! IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.09, 16:31
      Narasta nienawiść, nie ważne słuszna, czy nie. W końcu oberwie który butelką,
      najedzie na specjalnie ułożoną kupę kamieni, czy gałęzi, w inny sposób ktoś
      przemocą wyegzekwuje porządek w tym miejscu.

Bo taka jest natura ludzka. Jeśli widzi bezsilność prawa, to sam usiłuje po
      swojemu to prawo wprowadzać. Co się stanie, jeśli jeden czy drugi poszukujący
      adrenaliny najczęściej młody człowiek znajdzie kalectwo, albo i śmierć? Wówczas
      winnego też nikt nie znajdzie?

Mamy niebezpieczny precedens. Z jednej strony ludzie, z którymi nie potrafią
      sobie dać rady służby powołane do przestrzegania prawa, z drugiej ludzi, którzy
      tą bezradność tych służb widzą. Taka sytuacja może przynieść moment, w którym
      ktoś zabawi się w społecznego szeryfa, może przyjść chwila, kiedy komuś zamarzy
      się, by winni zakłócania spokoju zostali ukarani, choćby przez niego.

Quady to dość tania, stąd i popularna rozrywka w określonych kręgach. Na allegro
      można kupić quada za niewiele powyżej półtora tysiąca złotych (110 cm, 7,5 konia
      do zabawy wystarczy). Są też takie w cenie słabego samochodu, ale najgorsze są
      właśnie te najtańsze, w rękach bardzo młodych ludzi. Jazda quadem jest bardzo
      łatwa - próbowałem i wiem, że jest fraszką choćby w porównaniu z motocyklem
      crossowym. Nie wymaga poza tym specjalnego zaangażowania jak choćby galop w
      terenie na koniu. Stąd w przepasionym hamburgerami społeczeństwie quadów będzie
      przybywać. Moim zdaniem nie powinno się z nimi walczyć, ale specjalnie dla nich
      oddawać miejsca, w których mogą sobie poszaleć. Przecież w okolicach Częstochowy
      znajdą się wyeksploatowane piaskownie, miejsca, gdzie jest błoto, bagna, piasek,
      a nie są to obszary chronione. Przy obecnej cenie quadów i tendencji do takiego
      właśnie sposobu spędzania czasu warto oprócz znaków zakazu wprowadzić miejsca,
      gdzie quady będą mile widziane, gdzie ich posiadacze będą mogli się spotkać,
      porywalizować. W przeciwnym przypadku wzajemna nienawiść zwolenników i
      przeciwników może zakończyć się tragicznie.

Na marginesie - jest w Częstochowie patrol policji konnej. Czy naprawdę te konie
      nie są w stanie dogonić quadów? Nie wierzę, chyba że quady uciekają asfaltem!

No chyba że to drużyna paradna. Jeśli tak, to przepraszam, nie wiedziałem.
    • Gość: halszka Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.xdsl.centertel.pl 20.04.09, 16:57
      dla chcącego nic trudnego.Jest w Rudnikach lotnisko i stare pasy startowe więc
      nie trzeba niszczyć lasu tylko ruszyć dupsko i poszukać miejsc gdzie nikomu nie
      będą przeszkadzać a tych co jeżdżą po lasach trzeba tępić bo las ma służyć
      następnym pokoleniom a nie takim bez mózgom
      • Gość: biggercl Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 23:53
        idz sie schowaj. quady nie niszcza lasow, siedze od 5 lat w tym. tylko ze jak oraja koparkami lasy to lesnicy na to nic a jak quad przejedzie to juz wielkie halo . nie trawie takich jak ty, dodtakowo motocross to motocross a nie jazda po asfalcie... -.- . na koncu chcialem powiedziec ze kazdego quadowca obowiazuje wenatrz ustalony regulamin . ci ktorzy nie dostosowuja sie do niego niszcza opinie prawdziwym fanatyka tego sportu

Pozdrawiam
    • Gość: es Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.chello.pl 20.04.09, 17:05
      >a po drodze asfaltowej to żadna frajda jeździć quadem bo nie został
      on do tego stworzony...

las też nie został stworzony do tego by jeździć po nim hałaśliwą i
      niszczącą podłoże i sadzonki maszyną. Miejce ludzie rozum i nie
      ulegajcie nowej modzie, pomyślcie zanim kupicie quada, co jedna taka
      maszyna pozostawi po sobie Waszym dzieciom.
      • Gość: Bogdan A gdzie KONNA PoLiCjA - na paradach ??? IP: *.prenet.pl 20.04.09, 17:52
        i konkursach skoków ??, przecież to teren w sam raz dla patroli konnych. A co do
        identyfikacji quadów - od czego są aparaty fotograficzne. Osoba łamiąca prawo -
        nieważne quadowiec, crossowiec, kierowca - jak zobaczy że jest fotografowana
        przez policję to następnym razem się zastanowi czy warto. Ot profilaktyka.
        • pawel.krzyzanowski Re: A gdzie KONNA PoLiCjA - na paradach ??? 20.04.09, 18:36
          Policja po cichu ich popiera, tak jak popierają ich radni, politycy
          i biznesmeni oraz dziennikarze, bo sami lubią sobie pojeździć.
          Dlatego nikt ich nie będzie ścigał. Zdjęcia należy jednak robić.
          Wysyłać gdzie się da, nawet za granicę. Efekt mizerny, ale ślad
          zwasz pozostanie.
          • Gość: kosmo z bagien jestem burakiem więc mam quada IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 20.04.09, 22:39
            nie wiem jak Wam, ale mi jazda na quadach kojarzy się z buractwem i kompleksami. Tym ludziom coś brakuje...
            • Gość: elo Re: jestem burakiem więc innych uwazam za burakow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 00:17
              Brak slow by skomentowac twoja glupote...
              • pawel.krzyzanowski Re: jestem burakiem więc innych uwazam za burakow 21.04.09, 00:19
                Przecież ma rację. Kto normalny niszczy w ten sposób przyrodę?
                • Gość: biggercl Re: jestem burakiem więc innych uwazam za burakow IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 00:10
                  jaka przyrode o czym ty mowisz .wez ty sie czlowieku w leb pukni odpie...** sie od quadow. zajmijcie sie za tych co robia dzikie wysypiska, ci co zanieczyszczaja wode
            • Gość: tolek111 Re: jestem burakiem więc mam quada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 17:26
              Tobie pieprzony buraku brakuje ogłady , nie wiesz co to postęp
              techniczny i jak należy z niego korzystać wiec może sobie quada nie
              kupisz ,ale się upijesz gdzieś w zaciszu
          • Gość: biggercl Re: A gdzie KONNA PoLiCjA - na paradach ??? IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 00:07
            to rob ;p zrobisz mi fajne ujecie to na maila jeszcze poslesz to wstawie sobie na nk ;] zal
        • Gość: biggercl Re: A gdzie KONNA PoLiCjA - na paradach ??? IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 00:05
          Powiedzial co wiedzial... ty chyba nie wiesz o czym mowisz. qdzie kon dogoni ci quada pojemnoscia np taki jak moj 450cc 45 koni i 143kg wagi + moje 5 letnie doswiadczenie. zdjecia nawet nie ma po co robic ;] bo i tak plastiki mozna wymienic w quadzie;] . A policji nie zatrzymam sie na polu nigdy.. poniewaz jest to teren na ktorym nie maja takiego obowiazku. ja was rozumiem doskonale czepiacie sie oh i ah ale zrozumcie ze fanatycy tacy jak ja maja o tym pojecie . nie jezdza chinczykami z supermarketow za 3 tys zl , zwalniaja przy ludziach zeby im nie kurzyc . wiedza gdzie mozna szybciej a gdzie wolniej i przedewszystkim wiekszosc ma zdrowy rozsadek. inni to grupa zwyklych ludzi ktorzy na quadzie jezdza malo nie sa doswiadczeni i zazwyczaj jezdza albo dla lansu albo zeby pozapier*** po lasach bezmyslnie straszac ludzi zwierzeta itp. zazwyczaj sa to osoby w wieku 13-16 lat.
    • pawel.krzyzanowski Cała sprawa w rękach mediów 20.04.09, 17:37
      Cała sprawa w rękach mediów. Ponieważ w Polsce prawa się nie
      egzekwuje. Policja, władze lokalne, politycy patrzą przychylnym
      okiem na quadowców, bo sami lubią sobie pojeździć. Niestety media
      również propagują ten rodzaj rozrywki, ale to od mediów, głównie TV
      zależy dalsza sprawa. Jeżeli media odpowiednio nagłośnią sprawę
      dewastacji środowiska oraz zagrożenia zdrowia i życia ludzi, a także
      sprawę zwykłego łamania prawa. Wtedy politycy, ponieważ się boją
      mediów i jednocześnie się ciągle lansują uchwalą takie prawo, które
      ograniczy w jakiś sposób to barbarzystwo. Skoro potrafią wsadzać do
      więzień rowerzystów po piwie, to czemu nie quadowców.
      Media muszą napiętnować ten rodzaj rozrywki. W przeciwnym razie
      barbarzyńcy będą przy poparciu policji, polityków i biznesmenów
      mieli się coraz lepiej. Licz jest w mediach.
      • Gość: biggercl Re: Cała sprawa w rękach mediów IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 00:14
        czytam twoje posty i smiac mi sie z ciebie chce;p
        serio ;p najlepsze to jest to ze zagrazaja zyciu ludzi buaahaha a co my was rozjezdzamy? ;p czy co .narazie to wy na nas kamieniami napier... z widlami wyskakujecie , psami poszczuwacie itp ;] zastanow sie czlowieku co piszesz
    • Gość: le ming Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.aster.pl 20.04.09, 18:18
      > mam quada, dużo jeżdżę zwłaszcza po leśnych drogach - bo nie mam
      > gdzie

A to jest jakis przymus jezdzenia na quadach? Ja na przyklad mam motor, scigacz,
      i jezdze sobie 250 km/h po publicznych drogach, bo "nie bardzo mam gdzie". Co to
      za chora argumentacja?! Jak sobie kupisz czolg, to bedziesz sie domagal od
      panstwa poligonu, zeby sobie miec gdzie pojezdzic?
      • pawel.krzyzanowski Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 18:38
        A ja bym sobie postrzelał z wiatrówki do quadowców. Dlaczego więc
        nie mogę?
        • Gość: robus Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:41
          mozesz, pozwalam
        • Gość: xxxxx Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 09:52
          strzel sobie w łeb debilu i to nie raz nie dwa :)
        • Gość: biggercl Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 00:21
          no to strzelaj tylko zebys nie trafil na syna mafiozy. uwizioles sie na quadowcow a co oni ci szkodza... w czym ty czlowieku masz problem... dziennie wycinaja tysiace drzew karczuja cale lasy , sprowadzaja tabuny aut "trupow" z zagranicy nawet kur.. nasze mpk w czestochowie jakie trupy autobusy niektore ma ze chmury bialego dymu z wydechu leca, ludzie smieca gdzie popdanie . a ty sie czepiasz quadow... wiecej nie bede czytal twoich wypowiedzi bo rece mi opadaja...
      • Gość: biggercl Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 00:15
        wreszcie ktos normalny ;p
    • Gość: mona12 Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 18:21
      Nie no, nie mogę tego czytać. Skoro w Polsce quady można legalnie
      kupować, powstają salony sprzedaży quadów jak grzyby po deszczu -
      Państwo czerpie zyski z podatków - więc przepraszam czemu się
      dziwicie że quady jeżdżą w terenie????? Przecież nie służą do jazdy
      po asfalcie. Poza tym są o wiele bezpieczniejsze niż motory.
      Z teog co zauważyłam w Polsce nie tworzy się miejsc do jazdy na
      quadach - naprawdę wystarczy trochę błotka, kawałek jakiegoś pola i
      załatwione.
      I to jest główny problem moim zdaniem.
      • pawel.krzyzanowski Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 18:33
        A ty myślisz, że ile jest cywilizowanych quadowców, którym wystarczy
        kawałek błotka, albo jakiś wydzielony tor, nawet w lesie. Może
        jakieś 5%. Reszta to aroganccy barbarzyńcy, kierujący się wyłącznie
        adrenaliną, gardzących przyrodą, ludźmi, prawem, szacunkiem dla
        świata i innych ludzi, empatią, etc. Można wymieniać bez końca. Po
        prostu to buraki, którym nie zależy na żadnych wydzielonych torach,
        bo mają to w d.. wiedząc, że są bezkarni. Nie jest mi ich żal. Żal
        mi przyrody i ludzi skazanych na tych buraków, przymykanie oka przez
        policję, a nawet jej ciche poparcie, poparcie polityków, władz
        lokalnych i mediów. Do czorta z nimi.
      • cyklista Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 21:29
        > Nie no, nie mogę tego czytać. Skoro w Polsce quady można legalnie
        > kupować, powstają salony sprzedaży quadów jak grzyby po deszczu

Zastanów się co piszesz. W Polsce można legalnie kupić wiatrówkę. To wcale nie
        znaczy że możesz sobie w parku urządzić strzelnicę między emerytami na ławce i
        piaskownicą.
    • Gość: lechu Quadowiec jeszcze mnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 18:46
      ...nie próbował rozjechac, ale motocyklista na górskiej, leśnej
      ścieżce owszem. Nie było gdzie uciekać, a on nie miał jak zahamować.
      Otarliśmy sie o siebie. Ale jak byłbym z dziećmi?...
      • pawel.krzyzanowski Re: Quadowiec jeszcze mnie... 20.04.09, 18:52
        Toby mu nic nie zrobili, bo wg naszych władz taki delikwent jest
        porządniejszy i bezpeczniejszy, aniżeli rowerzysta jadący ścieżką
        rowerową lub polnądrogą po wypiciu jednego piwa. Quadowca lub
        crossowca policja lubi, ale rowerzysta wsadzi do więzienia.
    • czk.2 Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować 20.04.09, 19:28
      juz dawno powini zrobić z tym porzadek! zauważyli problem kiedy z
      fajego miejsca do weekedowych wypadów, gowniarze z okolicy i nie
      tylko zrobili pobojowisko. sam bylem swiadkiem takiego tam
      przedstawienia najpierw popisy i wygłupy dla kibicujących im
      panienek potem picie piwka i znowu popisy na motorkach.... Gonić to
      dziadostwo!!!!!!!!!
      • Gość: biggercl Re: Quadowcy to plaga. Trzeba ich ucywilizować IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 00:27
        i niech sobie robia co chca. twoj teren ? nie jest to ani teren prywatny ani teren po ktorym nie mozna jezdzic. wiec...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka