Dodaj do ulubionych

Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk

20.04.09, 08:50
"Częstochowa zaistniała na biegowej mapie Polski" - a co ze "Złotą Milą"? Już
nie istnieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: genio Re: Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.04.09, 10:34
      prawda jest taka, że Złota Mila jak i Bieg Papieski to raczej
      lokalne imprezy. dość nieudolnie zorganizowane, na które tak na
      prawdę nie "walą drzwiami i oknami" chętni. Złota Mila to raczej
      sprint niż klasyczny bieg długodystansowy - a takiego nasze miasto
      nie miało do tej pory.
      • Gość: qrak Re: Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:16
        Tylko nie zapominajcie, ze wśród organizatorów złotej mili i biegu
        papieskiego są ci sami, którzy organizowali sobotni bieg. Należy
        zadać sobie pytanie dlaczego teraz udało się, a wcześniej była
        klapa? A może ktoś dobrze smaruje? W końcu el presidente będzie miał
        się czym szczycić... A swoją drogą dlaczego wicemistrzyni Polski
        Mariola Konowalska nie pobiegła? Zabiegani byli za bardzo zabiegani
        i zapomnieli zaprosić ją? Wszyscy wiedzą kim jest p. Rydz Bez
        komentarza... Miasto, Prezydent, Mieszkańcy - wszyscy tacy sami...
        wstyd... dobrze ze się wyprowadziłem stąd
        • Gość: ha ha ha Re: Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk IP: *.gre.pl 20.04.09, 11:57
          My też się cieszymy ;)
          pozdrowienia
        • Gość: gość Re: Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:59
          Złotej Mili nie organizują Zabiegani - jeszcze grupa nie istniała
          jak była Złota Mila! A co do M. Konowalskiej - może miała inne plany
          i nie mogła byc w Cz-wie?
          Moim zdaniem super impreza w której za rok chcę wziąść udział!
        • Gość: gość portalu) Re: Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk IP: 94.251.138.* 20.04.09, 12:08
          Mariola Konowalska zaproszona była lecz w tym samym dniu odbyły się MP w biegach
          górskich i wybrała tamten start i dobrze ze sie wyprowadziles - jednego
          malkontenta mniej - a swoja droga to zabiegani przy ostatnim biegu papieskim
          tylko pomagali a w "zlotej"[dla mnie to jest blado-szara] mili tylko startowali
          - wiem bo znam jednego z nich
        • Gość: jo Re: Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.04.09, 12:21
          Zabiegani istnieją bodajże od niecałego roku i jak wiem nie
          organizowali ani Złotej Mili ani innych imprez biegowych w CZ-wie!
          • Gość: Henryk Re: Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk IP: 195.205.202.* 20.04.09, 12:53
            skoro to jest bieg częstochowski to powinni byc dopuszczani sami częstochowianie, człowiek płuca z siebie wypluwa, a tu wygrywa jakiś Kenijczyk
      • Gość: lechu Re: Pierwszy Bieg Częstochowski wygrał Kenijczyk IP: *.gre.pl 20.04.09, 13:13
        Małe dementi..
        otóż w Złotej Mili, tylko startujemy (Zabiegani) ;) a jeśli chodzi o bieg papieski to jest on raczej impreza dla dzieciaków i rządzi się zupełnie innymi prawami. Współorganizowaliśmy bieg na promenadzie "Polska biega" ale to też taka mała przebieżka jak dla biegacza :)). Biegi dla dorosłych,zaczynają się od 5 km. Osoby w średnim i starszym wieku nie będą biegały "ile fabryka dała" :)) a poza tym wyprawa na bieg to jest wydarzenie i również na to należy znaleźć wolny czas. W tygidniu to jest prawie niemożliwe :(
        Proponowałbym wziąć udział w jakimkolwiek biegu (pow. 5km) a następnie porównywać do innych tego typu imprez ;). Gdzie szukać takich imprez?? chiciażby na www.maratonypolskie.pl
        Pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka