Dodaj do ulubionych

Kadry z PO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:13
Czemu zdejmowany jest wątek z pytaniem o odchodzących ludziach z PO.
Czyzby ta partia była pod ochroną. Z takim podejściem to w
Ciechanowie nie ma demokracji. Jest tylko jedna słuszna droga.
Obserwuj wątek
    • Gość: waldek Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:18
      mały waldek jest dla dużego waldka opoka i ostoją
      • Gość: Zainteresowany Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:26
        Jednak podobno ludzie w Ciechanowie odchodzą z PO.
        • Gość: waldek Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:33
          odchodzą ?
          czemu ?
          ślepi byli przez tyle lat ?
          wstyd im teraz ,że kurtyna poszła do góry i widać gołe brzydkie PO?
    • Gość: waldek Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 09:06
      a co na to szef szefów z Ciechanowa ?
      prowadzi pogadanki , by nie odchodzić ?
      nakłania i lobbuje na rzecz PO ?
      • Gość: Ziomo Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 09:26
        W Szczscinie zadeklarowało odejście z PO 30 osób.
        • naokolo_wiezy_cisnien Re: Kadry z PO 14.10.09, 11:05
          A co cię to obchodzi? chcesz się zapisać? Zajmij się lepiej swoim malutkim
          pisikiem, bo już go zupełnie nie widać:)
          • Gość: rura_wodociągowa Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 11:28
            Ale kultura wisikuje z kolesia co lata naokoło wieży ciśnień. A może
            to on jest tym ekschibicjonisto co wali sobie bez wstydu. Ale u was
            to przecież najwyższe standarty.
            • naokolo_wiezy_cisnien Re: Kadry z PO 14.10.09, 13:10
              A o czym kolega "rura" bredzi? Fuj!:(
              Ja myślałem tylko o topniejących szeregach pisu w Ciechanowie, radnych w mieście
              zostało chyba tylko dwóch. No ale każdy ma takie skojarzenia, na jakie zasługuje...
              Nie zazdroszczę zabagnionego umysłu... Wszyscy w PIS tak mają? To wiele tłumaczy....
              • Gość: Ziomo Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 13:54
                Ciekawe ilu w Ciechanowie?
              • Gość: uTUSKiwanie po co? Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 22:47
                czy ten z naokoło wieży to prawaręka prezydenta z tego miasta czy inny przywódca stada chamów ?
                • Gość: szynszyl Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 23:12
                  Jeżeli to prawda z tym odchodzeniem, to sądząc po wpisach kulturalni
                  i wychowani już odeszli, zostało to co można przeczytać wyżej. I na
                  co tu głosować? Na ten brak elementarnych zasad współżycia
                  społecznego? Dziękuję ale nie.
                  • Gość: Julka Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 08:38
                    Mówiła mi koleżanka Radna , że ktoś tam odchodzi z PO. Ale mnie za
                    bardzo to nie interesowało. Jednak jest coś na rzeczy. Ale dlaczego
                    tak chcho i nikt nic nie wie? Moze po sesji będzie cos więcej
                    wiadomo?.
                    • Gość: zaTUSKany o Polskę Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 09:09
                      wiadomo ,że nasz Prezydent odchodzi bo wiewiórki na mieście tak mówią i to jest
                      dobry pomysł dodany do miejskich inwestycji
                    • Gość: vic Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 20:24
                      Podobno przewodniczący Grembowicz rezygnuje z funkcji w radzie i
                      wycofuje się z PO wraz z radnym wedrowniczkiem Rolbieckim? Czy ktos
                      cos wie na ten temat?
                  • Gość: reg Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 10:11
                    Chamstwo to ja widzę raczej we wpisach typu:
                    "A może to on jest tym ekschibicjonisto co wali sobie bez wstydu". To chyba
                    wyszło spod ręki zwolenników jedynie słusznej na tym forum opcji "anty-po".
                    Moralne dno i tyle.
                    • Gość: zaTUSKany o Polskę Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 10:47
                      I znowu muszę przyznać rację nie tym z PO , bo może być z PSL,SLD,SO

Gość: rura_wodociągowa 14.10.09, 11:28 Odpowiedz
                      Ale kultura wisikuje z kolesia co lata naokoło wieży ciśnień. A może
                      to on jest tym ekschibicjonisto co wali sobie bez wstydu. Ale u was
                      to przecież najwyższe standarty.

naokolo_wiezy_cisnien 14.10.09, 11:05 Odpowiedz
                      A co cię to obchodzi? chcesz się zapisać? Zajmij się lepiej swoim malutkim
                      pisikiem, bo już go zupełnie nie widać:)

I widać jak na dłoni kto prowokuje i jakim tekstem, a kto odwraca kota ogonem i
                      to jest najlepsza metoda jaką stosują politycy z PO i przechodzi to w ciemny
                      lud.Zadam pytanie jak należy chamom z PO odpisywać ? Dyskusja była normalna
                      dopóki cham z PO nie przyszedł obrażać innych.
                      • Gość: reg Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 11:26
                        To już jest jakaś obsesja... Malutki pisik chyba tylko tym z pisiku się brzydko
                        kojarzy:)
                        • Gość: uTUSKany o Polskę Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 11:40
                          nową twarzą platformy obywatelskiej będzie janusz palikot,
                          jezu_jak_ja_się_cieszę
                          • Gość: Niezależny Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:08
                            Rzeczywiście Palikot kpi sobie ze wszystkich i wszystkiego. Tak jak
                            cała PO udając "politykę miłości". Czas szybko leci. Wszyscy mają
                            nadzieję, że bufonowaty styl odejdzie w p.......
                            • Gość: new pis Re: Kadry z PO IP: 188.33.154.* 15.10.09, 22:16
                              Gość portalu: Niezależny napisał(a):

> Rzeczywiście Palikot kpi sobie ze wszystkich i wszystkiego. Tak jak
                              > cała PO udając "politykę miłości". Czas szybko leci. Wszyscy mają
                              > nadzieję, że bufonowaty styl odejdzie w p.......

Nowa retoryka pis: "bufonowaty styl [po - w domyśle]odejdzie w p......."
                              Gratuluję katolickiej stylistyki i etyki. Wyspowiadali się już, czy jutro o
                              świcie za tę p.... będą tłuc w konfesjonał?
                              • Gość: bandyta Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 11:23
                                niezalezna.pl/article/show/id/26343/articlePage/1
                                • Gość: Komunista Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 12:32
                                  No i wszystko jasne.
                                  • Gość: wieśmac Re: Kadry z PSLu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 13:12
                                    www.rp.pl/artykul/378389_Rolnicy_zwroca_doplaty.html
                                  • Gość: zwsi Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 23:07
                                    www.rp.pl/artykul/15,378330_Prokurator_oskarza_szefow_o_naciski.html
                                    • Gość: zwsi Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 23:57
                                      podsłuchiwany przez ABWwerę dziennikarz roku Rymanowski .
                                      ale afera ,ale kadry ma Tusk.
                                      ale poplynie tuskoland ;-)
                                      • Gość: kołek Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 00:06
                                        Tusk i centrala PO to faceci z klasą w porównaniu z lokalnym
                                        barachłem
                                        • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.09, 11:22
                                          ciekawe kiedy naszych wyprowadzą w kajdankach z Wodnej albo z
                                          17stycznia;-)?
                                          • Gość: Wyorca Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 10:13
                                            Już czas się ewakuować z tonącego okrętu jakim jest gang polityczny P.artii
                                            O.szołomów. Wybory samorządowe już w przyszłym roku, mieszkańcy miasta
                                            podziękują lokalnym macherom i watażkom.
                                            • Gość: zaTUSKany o Polskę Re: Po_co_rzadzi_PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 11:14
                                              dużo mądrych zdań ,ale wiele też głupich jak to u dziennikarzy wybiórczej
                                              chorych na PiS ;-)
                                              wyborcza.pl/1,97863,7130475,Po_co_rzadzi_PO.html?as=2&ias=2&startsz=x
    • Gość: aks Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:39
      kolejny kretyn sympatyk PO i Wałęsy
      www.rp.pl/artykul/15,380242_Proces_wydawcy_ksiazki_o_Walesie.html
      • Gość: Zbik Re: Kadry z PO IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 20:15
        Kto to w końcu odchodzi z PO. Ja słyszałem że Piasecka i Derbin.
        zakładają Partię feministek.
        • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 20:24
          gdzie w Ciechanowie platforma ma swoje biuro ?
          • Gość: z PO Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 23:15
            teraz mamy 8 sekretarzy plus 16 regionalnych sekretarzy a nad tym czapka rada krajowa trzyma parasol ochronny
            a dzielimy sie tak pieknie ,że
            mamy konserwatystów
            i
            mamy liberałow
    • miejskaplatformaobywatelska1 Re: Kadry z PO 23.10.09, 11:38
      Jeśli inna partia wystawi lepsze kadry niż nasze ma szansę przejąć ster władzy
      • Gość: uTUSKany o Zbyszka Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.09, 16:07
        Kto w Ciechanowie wylewa takie krokodyle łzy , a my nie mamy okazji mu współczuć
        ;-)?

Chlebowski: Nigdy w życiu tyle nie płakałem

www.tvn24.pl/-1,1626520,0,1,chlebowski-nigdy-w-zyciu-tyle-nie-plakalem,wiadomosc.html
      • Gość: Komunista Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 08:05
        Macie zbudowaną na siłę większość. Kadry to macie marne.
        • Gość: kIEJSTUT Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 14:29
          Jaka tam większość - tylko jeden do przodu. A przy glosowaniu na
          wodę może być mniejszość.
          • Gość: Peowiec Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:30
            Pobija się o schedę po Grembowiczu i po koalicji.
            • Gość: zXXwieku Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:34
              jak scheda to po Gombrowiczu i po kolacji ;-)
              • Gość: 1954a4 Re: Kadry z PO IP: 213.199.253.* 04.11.09, 20:42
                Oj prawda.Już się zaczęło.We Wspólnocie Samorządowej Wojtuś J. poczuł zapach
                krwi i rozpoczął swoje gierki.Zeby kolejny raz nie zakiwał się. Natomiast w PO
                Zdicho D. stoi w dołkach startowych.
                • Gość: zielona gęś Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 21:33
                  Coś mi się zdaje, że idzie nowe a tego faktu zajęci sobą starzy
                  gracze jeszcze nie zdążyli zauważyć. Tylko by chcieli rozgrywać
                  wszystko w starym gronie, jakby poza nimi już świata nie było.

A ja trzymam kciuki za pokolenie dynamicznych, wykształconych
                  młodych polityków, którzy najwyższy już czas żeby zajęli odpowiednie
                  dla ich możliwości miejsce, i nie dali się układaczom trzymać w
                  kącie. Np. proponuję zwrócić uwagę na radnego, który na stronie UM
                  ma taką notkę biograficzną, a który jest jakoś pomijany w
                  kalkulacjach starych programistów:

"Urodził się w 1985 roku w Ciechanowie, gdzie chodził do II Liceum
                  Ogólnokształcącego. Obecnie studiuje na piątym roku Nauk
                  Politycznych i czwartym roku Dziennikarstwa Uniwersytetu
                  Warszawskiego. Na Aleksandrówce współtworzył Klub Młodzieży
                  Pozytywnej „POZYTYW”, był wolontariuszem Amnesty International.
                  Pracował w instytucjach medialnych i administracji publicznej: Radiu
                  Kampus, GfK Polonia i Ministerstwie Finansów. Od 2005 r. związany z
                  Platformą Obywatelską, członek władz lokalnych i regionalnych
                  Młodych Demokratów."

Piękne dokonania? Właściwe kwalifikacje dla działalności
                  samorządowej? Może ktoś z "zasłużonych" radnych ma lepsze
                  kwalifikacje i potencjał działania?

To tylko przykład, że nie jest tak źle z naszym samorządem jak
                  powszechnie słychać. Wystarczy tylko uważnie poczytać stronę UM, i
                  nie podniecać się wyłącznie figurami co zasiedziały sobie ciepłe
                  szufladki od lat. Pozdrawiam młode pokolenie samorządowców.

• Gość: ciekawa Re: Kadry z PO IP: *.xdsl.centertel.pl 04.11.09, 21:52
                    Całe te dokonania przez 24 lata od urodzenia tylko podziwiać. Brak
                    tylko doświadczenia w przepychaniu się łokciami i dojścia po trupach
                    do celu. W naszym mieście tylko tak można. Liudzie którzy mają olej
                    w głowie i napewno by się sprawdzili w samorządzie nigdy nic nie
                    osiagną poniewaz właśnie starzy wyjadacze mają tak potrzebne w tej
                    kwestii doświadczenie i układy. a na układy nie ma rady!!!!!
                    • Gość: zielona gęś Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 22:00
                      Jak się młodym samorządowcom nie uda zrobić odnowy, to zostanie nam
                      w Ciechanowie już chyba tylko ta trawestacja z Konstantego Ildefonsa
                      Gałczyńskiego:

A oto rada miejska
                      Gdzie w pewnych okresach,
                      Zasiadają miejscy radni
                      Na swoich sedesach...
                    • Gość: gt Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 10:41
                      Teraz młodzi działacze z centroprawicy mają duże szanse, bo lewica w
                      Ciechanowie jest w rozsypce i się na pewno do wyborów nie poskłada,
                      a starzy działacze prawicy są już zmęczeni i tracą rozum.
                  • Gość: Peto Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 14:38
                    To tania reklama i szumne rzucanie nazw. Dokladnie napiszcie gdzie
                    to powstało, po i jakie grupy młodzieży tam chodziły. Nie uprawijcie
                    kłamliwej propagahdy bo prawda jest mniej szumna.
                • Gość: jojo Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 14:41
                  A to Wojtus już nie organizuje spotkań, promując siebie jako
                  kandydata na Prezydenta. Miesiąc temu wystarczło Mu Wice wiadomo po
                  kim. No ale apetyt rośnie w miarę możliwości. Ciekawe czyją krew
                  poczuł Wojtuś.
                  • Gość: 1954a4 Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 08:39
                    Właśnie organizuje spotkania i promuje siebie na Przewodniczącego,a
                    poczuł krew PO oczywiście.Wojtuś jest jednak bardzo ambitny ale w PO
                    raczej się nie zgodza na niego
        • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO w natarciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 12:10
          Sobiesiak dzwoni do Chlebowskiego 14 września 2009 r. :

ZCh : No cześć witam cię
          RS: Witam. Mogę? Cześć dwa słowa
          ZCh: Tak, tak.
          RS: Powiedz mi…tamto, tamto to wiesz no to oni w każdej chwili mogą, ale to była
          na pewno
          100 % sztukowana, ale to jak się spotkamy gdzieś ten, pogadamy. A powiedz mi co
          … robicie
          tam porządek z tym, z tymi swoimi tam w tym, tej Małopolsce czy nie?
          ZCh: wiesz ja z rozmawiałem no wiesz, nie wiem jakie ostateczne podejmie on decyzje
          wiesz, ale wiesz ja zrobiłem wszystko co mogłem. Ja nawet wczoraj byłem yyy tam
          wiesz w
          koło Krakowa
          RS: Tak
          ZCh : I ten, i tego , i też rozmawiałem w tej sprawie. Byłem wczoraj w
          Niepołomicach wiesz.
          RS: Yhmm
          ZCh: A jutro się spotykam o 12 z Tadziem
          RS: A spotykasz się z (niezrozumiale) no to, to super. Powiedz mi, a ten czyli
          tutaj tego, tego
          gościa nie przywrócicie, bo z tego co widzę to, to chyba nie, ale tamta jak on
          powiedział, on
          się … panoszą się coraz bardziej ci PISowcy, a on nie odpuści no bo jego lewymi
          papierami
          chcieli zastrzelić nie
          ZCh: On nie może odpuszczać, on musi z nimi walczyć wiesz i ten…zobaczymy
          jeszcze nic
          straconego Rysiu
          RS: No to jak byś tam to pomyślał coś to , to by było dobrze, jak by coś tam z
          nim wyszło nie
          ZCh: (niezrozumiale)
          RS: Dobra, to, to, to ok. No to jak jutro się będziesz z Tadziem widział to
          pogadajcie. To w
          takim razie pozdrawiam cię. Jak będziesz gdzieś tutaj miał chwilę wolnego to
          tyrknij to może
          gdzieś będę to byśmy się zobaczyli.

Niestety, nie wiem i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, kim jest Tadziu z tego
          stenogramu, a to może być bardzo ciekawy wątek.

Sobiesiak dzwoni do Janczy, 15 września 2009 r.:

LJ: Halo
          RS: Cześć Leszek, rozmawiałem właśnie
          LJ: No cześć, cześć Rysiu. Słuchaj ja tylko pół minutki, bo wiesz co dopchałem
          się dzisiaj do
          tego …
          RS : No właśnie i co ?
          LJ: …Pikusia z Sącza no i w czwartek umówieni są z Gradem na rozmowęyyy i tam mają
          kwestie energetyczne i ten temat ma być doprecyzowany
          RS: No to ku... ci chciałem powiedzieć, źebyś tego Andrzeja przypilnował bo ja
          wczoraj
          rozmawiałem ze Zbyszkiem i on ku... mówi to samo, że on już nie ma siły, wiesz
          do Mirka
          ku... dwa dni nie odbiera telefonu dupek jeden, teraz był w telewizji, myślałem,
          że wyjdzie i
          odbierze, jak ty dzwoniłeś to ja właśnie dzwoniłem do niego, ale nie odebrał. No
          i teraz tylko
          musisz tego Andrzeja żeby on ku... Mirka, powiedz mu ,że on ma najwięcej naciskać na
          Mirka. To Mirek mu ku... pomoże, no bo taki był, bo taka była rozmowa ze mną, a poza
          tym do ku... nędzy nie wiem czy nie dobre by było, żebyś ty przyjechał i im
          naświetlił,
          chyba, że on to wszystko wie, to co ty wiesz
          LJ: Ja myślę, że wiesz bo on na razie (niezrozumiale) i były te opóźnienia bo
          nie odbierał
          telefonu i co yyy co oni…
          RS: Oni tam ku... mają jakieś swoje wiesz powody, przecież ja dwa tygodnie temu
          rozmawiałem i oni mieli to już załatwić dwa tygodnie temu. I nie wiem czy może
          rzeczywiście ten Grad był pod obstrzałem cały czas, nie było usiąść na ten
          temat. Ale ku...
          nie chce mi się wierzyć, żeby oni się nie spotykali nie
          LJ: Nie no ja też dałem do zrozumienia, że wiesz dla mnie to jest temat 5 minut
          RS: Ja powiedziałem Zbyszkowi, że ty tego nie zostawisz jak cię nie przywrócą z
          powrotem
          to będziesz ku..., rozłożysz to wszystko bo masz papiery i pokażesz im ku... jak
          oni tam
          rządzą

"Pikusiem z Sącza" jest poseł PO Andrzej Czerwiński. Ma on rozmawiać 17 września
          z ministrem Gradem. To, o czym dokładnie mówili podczas spotkania byłoby
          niezwykle interesujące. Może się okazać, że w przetarg mieszał się również ktoś
          od ministra skarbu. Sobiesiak znowu ma pretensje, że nie wszystko idzie zgodnie
          z jego planem, a Drzewieckiego nazywa "dupkiem". To nowa ksywka dla "Mira".

Sobiesiak dzwoni do Rosoła, 27 września 2009 r.:

RS: a powiedz mi tam się z Magdą nic nie szykuje?
          MR: jeszcze, jeszcze trzeba poczekać, bo tam ta ta rada (nie wyraźnie ) jeszcze się
          nieukonstytuowana
          RS: aha
          MR: ja to mam rękę na pulsie, także wszystko tam będzie, mam nadzieję będzie (nie
          zrozumiale)
          RS: dobra a powiedz mi w sprawie tego Czorsztyna tam naszego szsz, koła nic nie
          nie nie
          rozm
          MR: oni to dopiero załatwią bo mieliśmy ciężki tydzień zeszły , wiesz
          RS: a bo bo on ma do końca miesiąca tylko ja mówiłem Mirkowi, bo ja się z nim
          widziałem
          w tamtym tygodniu
          MR: ok. przekazał mi wszystko, słuchaj ja się spotkam w przyszłym tygodniu, naprawdę
          miałem ciężki tydzień i dopiero jutro będę mógł się tym zająć
          RS: rozumie, tylko, wiesz bo to jest ostatnie teaz ten tydzień znaczy, ostatnie
          cztery dni bo on
          ma tam do końca miesiąca
          MR: (nie wyraźnie) on mówił tylko Czorsztyn, tak?
          RS: Czorsztyn no to to jest ten od was człowiek, nie bo yyy bo on jest taam
          szefem i ten i w
          ciula z nim grają

RS: no on ma tam do końca miesiąca yyyyyy trzy miesiące ma
          wypowiedzenie no i chodzi o to że żeby go zostawić, nie,
          MR: dobra, ja z nim pogadam o tym
          RS: wie, wiesz o co chodzi, bo jak, jest taka sytuacja, że ja już powiedziałem
          Mirkowi, jeżeli
          go nie zostawią to on ma gdzieś tam papiery takie że, że na pisiorów że w
          głowie, a wy nie
          chcecie z nim rozmawiać w ogóle, no
          MR: dobra, dobra, dobra
          RS: wiesz z kim trzeba to gadać, nie
          MR: dobra, dobra tylko nie przez telefon
    • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 19:26
      zapewne jedna wydumana śmierć posłanki Blidy była dla czerwonych z platformą na
      czele asumptem do ataku na PiS

oto kolejny atak na PO tym razem to nie macki PiSu ,ale debilizm blondynki
      przefarbowanej na brunetkę.
      ciekawe jakie żniwo śmierci zbierze ta grypa ?
      www.tvn24.pl/-1,1627373,0,1,argumenty-kopacz-to-populizm,wiadomosc.html
      • Gość: Elizeusz Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 19:25
        Gość portalu: zaTUSKany o PO napisał(a):

> zapewne jedna wydumana śmierć posłanki Blidy była dla czerwonych z
        platformą na czele asumptem do ataku na PiS

To śmierć Blidy była dla pisowca wydumana? Ręce opadają... Czego się
        w tym pis nazbierało...
        • Gość: do Elizeusza Re: Kadry z PO IP: 213.199.253.* 06.11.09, 20:59
          Brawo za komentarz! Tylko z oszołomionego kaczyzmem umysłu mogła wysączyć się
          tak podła myśl jak "wydumana śmierć posłanki Blidy". Ciekawe czy z kpin z
          ludzkiej tragedii pan jedyny prawy i sprawiedliwy na tym forum już się
          wyspowiadał, czy może jeszcze nie wie, jak bardzo grzeszy...
        • Gość: zbigo Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 21:13
          Proszę Państwa, nie odbiegajmy od wątku kadr PO nawet pod
          najbardziej emocjonalnymi przesłankami. Nam tu powinno chodzić o
          obszar powiatu ciechanowskiego i miasto Ciechanów.

Tu, w Ciechanowie i powiecie, skupmy uwagę na dysponentach i
          dysponentkach (!) popularności Donalda Tusca. A kto tu u nas
          występuje, wypowiada się, sprawia wrażenie przed autochtonami
          (tubylcami) wybitnej osoby wypowiadającej się w imieniu popularności
          PO i Donalda Tuska? No kto. No kto?

O tym porozmawiajmy kto w Ciechanowie przypisał sobie popularność PO
          i osobistą popularność Donalda Tuska. Czy to pomoże im w wyborach
          prezydenckich za rok ? A może to jacyś udawacze? Jakieś
          przefarbowańce postkomuny? Może to zwykli karierowicze, takie lepsze
          pływaki polityczne? (Pływaczki też) ........
          • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.09, 09:20
            Oczywiście wydumana medialnie śmierć posłanki Blidy tak to należy
            odczytywać,gdyby media rzetelnie informowały to powinny podobną nagonkę na PO
            uskutecznić w innych przypadkach.
            Normalny zdrowy i uczciwy Polak nie ma kilku sztuk broni w domu w każdym
            pokoju.Ja nie mam ona miała od lat,więc obawiała się o swoje życie dużo wcześniej.
            W czasie rządów Donalda Tuska odebrała sobie życie jedna pani funkcjonariusz z
            ABW i jeden pan sędzia z Wołomina pod presją konsekwencji swoich wcześniejszych
            działań.
            Ilość samobójstw w komendach policji to kolejny niewypromowany wątek przez media
            o zamordyżmie platformy.
            Dodam ,że Bronisław Komorowski człowiek światowy,kulturalny,elokwentny i
            dowcipny dla platformianej masy lemingów nie pozwolił w polskim sejmie uczcić
            MINUTA CISZY śmierci posła PiSu. Pamiętacie ? Zapewne nie.

Ach Lemingi,Lemingi ;-)
            • Gość: 07 Re: Kadry z PO IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.09, 21:53
              Nienawiść ludzi z tej partii do innych widoczna jest na każdym
              kroku. Zniszczyć kazdego kto myśli inaczej. A ma do tego prawo jako
              istota rozumna. Pozyjemy. będą mieli żal że ich potem tak
              potraktują.
              • Gość: ? Re: Kadry z PO IP: 213.199.253.* 08.11.09, 00:28
                Ja mam zgoła odmienne zdanie. nie kto inny, tylko atakujący PO na wszelkie
                sposoby osobnik nazwał śmierć Blidy "wydumaną". Nie obchodzi mnie platforma, ale
                poraża nienawiść i pogarda dla życia pseudo-katolików i pseudo-patriotów z pis!
                Temu się przyjrzyjcie!
                • Gość: Piko Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 10:40
                  Podobno i szeregowi działacze opuszczają szeregi PO. Ciekawe czy to
                  mprawda. Widzac swój upadek PO chce koalicji z PIS - em. i pociągnąć
                  ich za sobą przed wyborami. Ciekawe co na to Kołakowski?
                  • Gość: Komunist Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 07:44
                    pOSEŁ kARPINIUK TO CAŁE ODBICIE po. żĄDAŁ ABY PROKURATURA W
                    rZESZOWIE DRUKOWAŁA KWITY NA SZEFA cba. w SPRAWIE zIOBRY JUŻ SPRAWY
                    POUMARZANO.
                • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 08:35
                  poraża mnie intelektualista Radosław Sikorski, gdy grzmiał

'dorżnąć watahę'

poraża mnie przypisywanie wydumanej śmierci Blidy ugrupowaniu politycznemu,
                  które chciało wyjaśnić szemrane interesy. To nikt inny tyko jej najbliższa
                  koleżanka Aleksis nadała kierunek tych poszukiwań.
                  No cóż w SLD nie pierwszy to przypadek tajemniczej śmierci wpływowej osoby.
                  • Gość: UBEK Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 10:15

Bronisław Komorowski ocalił stanowisko marszałka, ale znów
                    zbierają się nad nim czarne chmury.

Z przecieków z zeznań, które w prokuraturze składał poseł PO Paweł
                    Graś, wynika, że Komorowski powiedział mu, iż płk Aleksander L. miał
                    związki z rosyjskimi specsłużbami. Jeśli to prawda, oznaczałoby to,
                    że marszałek Sejmu w celu zdobycia ściśle tajnego dokumentu
                    państwowego – Aneksu do raportu o WSI – świadomie współpracował z
                    osobą uwikłaną w kontakty z obcymi służbami.

To niejedyny problem marszałka. Jak się dowiedziała "GP", członkowie
                    Komisji Weryfikacyjnej WSI przygotowali zawiadomienie do Prokuratury
                    Okręgowej w Warszawie o istnieniu związku przestępczego, utworzonego
                    przez Bronisława Komorowskiego, szefa Agencji Bezpieczeństwa
                    Wewnętrznego Krzysztofa Bondaryka, szefa Służby Kontrwywiadu
                    Wojskowego Grzegorza Reszkę, wiceszefa sejmowej komisji ds. służb
                    specjalnych Pawła Grasia i negatywnie zweryfikowanego oficera b.
                    WSI, ppłk. Leszka Tobiasza.

Celem przestępców, działających według autorów zawiadomienia
                    wspólnie i w porozumieniu, miało być m.in. "nielegalne dotarcie do
                    ściśle tajnego dokumentu państwowego – Uzupełnienia Nr 1 do Raportu
                    Przewodniczącego Komisji Weryfikacyjnej WSI, skierowanie na członków
                    Komisji Weryfikacyjnej ścigania za przestępstwa korupcyjne,
                    wykorzystania funkcjonariuszy ABW do popełnienia tych przestępstw,
                    podżegania do ich popełnienia, a także innych nielegalnych działań
                    wobec członków Komisji, tj. czynów określonych w art. 258 § 1 i 3
                    kk, zagrożonych karą pozbawienia wolności do lat 10".

Bronisław Komorowski, fot. Bartłomiej Zborowski/PAP

Szef ABW szoferem Tobiasza

W ub. tygodniu pojawiły się nieoficjalne informacje dotyczące zeznań
                    złożonych kilka dni wcześniej w Prokuraturze Krajowej przez
                    wiceszefa komisji ds. służb specjalnych Pawła Grasia. Miał on
                    podobno powiedzieć, że jesienią 2007 r. Bronisław Komorowski
                    powiedział mu, jakoby płk Aleksander L. był współpracownikiem
                    rosyjskich specsłużb. Zapytany o to przez prokuratorów szef ABW
                    Krzysztof Bondaryk, miał zasłonić się tajemnicą służbową. Graś i
                    Komorowski nie chcą rozmawiać z dziennikarzami na ten temat.
                    Marszałek niejednokrotnie wypowiadał się, także dla "GP", że do
                    czasu zakończenia śledztwa w sprawie podejrzeń o korupcję w Komisji
                    Weryfikacyjnej nie będzie udzielał na ten temat wywiadów.
                    Zapytaliśmy o zeznania Grasia adwokata Wojciecha Sumlińskiego,
                    Romana Giertycha, na którego wniosek prokuratura przesłuchała
                    zarówno Grasia, jak i Bondaryka.

– Nie potwierdzam tej informacji ani jej nie zaprzeczam. Zdaję sobie
                    sprawę, że to niezwykle ciekawy wątek. Prokuratura prowadzi
                    czynności w sprawie przecieków ze śledztwa – powiedział "GP" Roman
                    Giertych.

Afera aneksowa zaczęła się od zatrzymania dziennikarza Wojciecha
                    Sumlińskiego i byłego oficera WSW i WSI płk. Aleksandra L. pod
                    zarzutem korupcji – mieli rzekomo oferować za pieniądze spółce Agora
                    Aneks do raportu o WSI. A powołując się na znajomości Sumlińskiego
                    wśród członków Komisji, obiecywać także za 200 tys. zł pozytywną
                    weryfikację ppłk. Leszkowi Tobiaszowi. Z czasem okazało się, że
                    dowodów korupcji członków Komisji prokuratura nie ma, natomiast
                    coraz więcej faktów przemawia za tym, że była to prowokacja wobec
                    Komisji.

Najpierw jednak odbyło się tajne spotkanie u marszałka
                    Komorowskiego. Jak napisał "Nasz Dziennik": "Nie spotkanie
                    Bronisława Komorowskiego z Aleksandrem L [...], ale ściśle tajna
                    narada marszałka Sejmu, szefa ABW Krzysztofa Bondaryka, wiceszefa
                    sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych Pawła Grasia (PO) i ppłk.
                    Leszka Tobiasza, negatywnie zweryfikowanego oficera WSI. Tak w
                    rzeczywistości wyglądał początek rzekomej afery korupcyjnej w
                    Komisji Weryfikacyjnej WSI i związanego z nią śledztwa. Fakt owej
                    zaskakującej narady ujawnił w trakcie prokuratorskiego przesłuchania
                    Leszek Tobiasz. Te informacje potwierdza uczestniczący w owej
                    naradzie poseł Paweł Graś".

"Rzeczpospolita" ustaliła, że o sprawach, które poruszano na
                    naradzie u marszałka Komorowskiego, zeznawał w prokuraturze także
                    Bondaryk. Potwierdził on, jak pisała gazeta, że po zakończeniu
                    spotkania u marszałka zawiózł ppłk. Tobiasza swoim autem do siedziby
                    ABW. Towarzyszyli im oficerowie kontrwywiadu. Na miejscu Tobiasz
                    złożył zeznania, od których rozpoczęło się śledztwo dotyczące
                    podejrzenia o korupcję w Komisji Weryfikacyjnej.

Obawy Komorowskiego

W tzw. aferze aneksowej kluczową osobą jest marszałek Sejmu RP.
                    Bronisław Komorowski mógł się obawiać Aneksu do raportu o WSI.
                    Dlaczego? Już treść raportu z weryfikacji WSI wskazywała, że jego
                    rozszerzenie może mieć istotne znaczenie dla przyszłości politycznej
                    Komorowskiego. Chodzi o jego działalność w okresie, gdy pełnił
                    funkcję ministra obrony narodowej. Komorowski wiedział, że
                    weryfikatorzy sprawdzali wątki dotyczące działania fundacji Pro
                    civili i inwestycji Komorowskiego w parabanku Palucha, które
                    wskazywały na jego wcześniejsze bliskie związki z oficerami
                    rozwiązanych WSI. To Komorowski, jako jedyny polityk PO, głosował w
                    Sejmie przeciwko rozwiązaniu tej służby. W raporcie opisano, że na
                    koncie Komorowskiego w Banku Palucha (przedsięwzięciu
                    przypominającym pomysł Lecha Grobelnego – Bezpieczną Kasę
                    Oszczędności, na której oszukał on tysiące ludzi) pojawiła się
                    bardzo duża jak na owe czasy kwota 250 tys. marek.

– W jaki sposób wszedł w jej posiadanie i na jakiej zasadzie po jej
                    utracie w tym banku próbował odzyskać gotówkę, angażując oficerów
                    kontrwywiadu WSI – marszałek dotąd nie wyjaśnił – mówi były urzędnik
                    MON. – W ministerstwie mówiło się, że Komisja Weryfikacyjna
                    interesowała się też szefami WAT, którzy w imieniu uczelni zawierali
                    różnego rodzaju umowy handlowe z fundacją Pro civili opiewające
                    łącznie na co najmniej 400 mln zł, zajmowała się również akceptacją
                    tych transakcji przez MON. Były to nie do końca jasne operacje –
                    dodaje.

• Gość: 11 Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 10:45
                    Znowu ten bydlak o realnej śmierci i ludzkiej tragedii mówi "wydumana". Jak
                    długo to indywiduum będzie siać pogardę dla ludzkiego życia?
                    • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:00
                      gdy ktoś popełnia samobójstwo to grzeszy wobec Pana Boga i jego śmierć nie może
                      być przykładem godnej śmierci.

to był jej świadomy wybór i nie epatujcie się jej śmiercią, gdyż mogła z dumą i
                      pokorą bronić się.

kiedyś samobójców chowano poza murami miasta i to było miarą ich postrzegania
                      przez lokalną społeczność i wiarę.

• Gość: walet Re: Kadry z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 21:32
                      11 napisał(a):
                      Jak
                      > długo to indywiduum będzie siać pogardę dla ludzkiego życia?

Nie przestanie, to pole dla jego ekshibicjonizmu, biorącego się z
                      poważnych kompleksów i wąskiego horyzontu umysłowego. Historia mówi
                      o oficerach wojny wrześniowej, którzy w rozpoczy popełniali
                      samobójstwo - woleli to niż hańbę niewoli, członkowie konspiracji w
                      czasie ostateniej wojny i okupacji mieli przy sobie cyjanek potasu,
                      który połykali zagrożeni aresztowaniem przez Gestapo - żeby podczas
                      przesłuchań nie wydać innych albo nie narazić na szykany rodzin,
                      liczni oficerowie wojska polskiego w Królestwie Kongresowym
                      pohańbieni przez wielkiego ksiącia Konstantego Pawłowicza strzelali
                      sobie w skroń - wyżej ceniąc honor niz życie, a ten tu że trzeba ich
                      chować za płotem. Na tę chorobę nie ma lekarstwa, po prostu nie
                      należy zwracać uwagi.
                      • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 19:05
                        bi.gazeta.pl/im/6/7248/z7248406X.jpg
                        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80271,7247950.html?i=1
                  • Gość: zaTUSKany o PO Re: Kadry z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 16:49
                    znowu mu odbiło w tej PO

www.tvn24.pl/-1,1628039,0,1,sikorski-zrownac-palac-kultury-z-ziemia,wiadomosc.html
                    Polacy powinni byli zburzyć Pałac Kultury, tak jak Niemcy Mur Berliński -
                    uważa minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski. Dzień po uroczystościach w
                    Berlinie, szef polskiej dyplomacji powtarza swój postulat: - Zrównajmy symbol
                    stalinizmu z ziemią i zróbmy park w centrum stolicy.

i temu nie lepiej
                    www.tvn24.pl/-1,1628051,0,1,czuma-zaglosowal-na-siebie,wiadomosc.html
                    Czuma zagłosował na siebie

temu rządowi odbija całkowicie
                    www.tvn24.pl/-1,1628003,0,1,rzad-ogranicza-hazard-i-zapowiada-pomoc-jego-ofiarom,wiadomosc.html
                    Rząd ogranicza hazard i zapowiada pomoc jego ofiarom

http://www.tvn24.pl/1002407,1,1,jak-oceniasz-rzad-donalda-tuska-po-dwoch-latach,sondy.html

zapewne zatopiony i zestrzelony jak Ubot i U2
    • Gość: ilona Re: Kadry z PO IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 20:35
      Zakład Karny zapelnia sie PO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka