Dodaj do ulubionych

Radiostarda

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 13:51
Od 1.02.04r nie dziła mi internet dostawcą jest RADIOSTRADA. Mało tego w
siedzibie firmy nikt nie odbiera telefonów. Pofatygowałem się na biura
osobiście i zastałem zamknięte drzwi i nie było żadnej informacji. Jeśli
znacie losy RADIOSTRADY w Ciechanowie to piszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Radiostarda IP: *.localdomain / 213.77.7.* 04.02.04, 17:27
      Nie wiem czy dobrze kojarzę,ale wydaje mi się, że niedawno słyszałem gdzieś o
      upadku i bankructwie Radiostrady w Ciechanowie. Może zadzwoń do głównej
      siedziby firmy (chyba w Ostrołęce) albo poszukuja w grupach dyskusyjnych
      Google, wydaje mi sie ze tam cos czytalem o tym.
      • Gość: mars Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 11:04
        Radiostrada zakonczyla swa niechlubna dzialalnosc w Ciechanowie. I ja sie z
        tego ciesze, a wspolczuje uzytkownikom tej swinskiej firmy.
        R.I.P. Radiostrada...
        • Gość: Marcin Re: Radiostarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 11:44
          Chyba jednak nie zakończyła bo zaczęła wczoraj działać.
    • Gość: mars Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 11:49
      w takim razie posiadalem zle informacje...
      • Gość: Marcin Re: Radiostarda IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.04, 22:06
        Już nie wiem co o nich myśleć, dzisiaj znowu nie działa a w siedzibie nikt
        nadal się nie pojawia.
    • Gość: Admin Radiostrady Re: Radiostarda IP: *.inteko.com.pl 06.02.04, 11:22
      Witam wszystkich i przepraszam że nie było internetu u państwa w domach.
      Panie Marcinie przypuszczam że pan mieszka na aleksandrówce bo tam mieliśmy
      poważną sprawę. Ukradziono nam sprzęt o bardzo dużej wartości i to nikogo nie
      obchodzi.
      A powinno ten sprzęt jest nie tylko naszą własnością , właścicielami są też
      mieszkańcy dane sieci. W Środę wzmacnialiśmy skrzynki na całym osiedlu na
      ponad 15 montaży gdzie się używa wiertarek , kątówek tylko w dwóch przypadkach
      ktoś zareagował że dobiera się do skrzynek. Wy płacąc 53.5 wymagacie aby
      internet był 24/7 ale sami umywacie się od odpowiedzialności za losy sprzętu.
      Nie obchodzi was że ktoś tam się kręci i próbuje otwierać skrzynki. Panie
      Marcinie my nie jesteśmy monopolistami chce pan można zrezygnować. Tylko
      dobrze pan wie że na osiedlu nie ma żadnej firmy tego typu. Nikt nie będzie
      ponosił kosztów ukradzionego sprzętu. Jedyne co pan robi to tylko upowszechnia
      nie prawdziwe wiadomości o upadłości firmy. Firma jest i rozwija się dobrze.
      Przepraszam mieszkańców kargoszyna , śmicina , bloków , placu kościuszki na
      domiar złego uległ uszkodzeniu przekaźnik i zawał pracy uniemożliwił szybszą
      interwencję.
      Dodam na koniec moje wypowiedzi rzadko tak się zdarza że jeśli ukradną sprzęt
      to wystarczy nowy i wszystko gra. Złodzieje uszkadzają przewody co zmusza nas
      do kilku godzinnej pracy w jednym miejscu. Gdzie inaczej można by było zrobić
      więcej. Nasza firma nie posiada już zapasu części. Jeśli ukradną znowu to czas
      czekania na internet będzie o wiele dłuższy.
      Tak więc pilnujcie swojego sprzętu bo on jest wam potrzebny bardziej niż
      nam. !!!

Pozdr.
      Przepraszam jeśli kogoś uraziłem
      • Gość: Maciek Re: Radiostarda IP: *.localdomain / 213.77.7.* 06.02.04, 14:19
        uff, teraz bardzo się cieszę, że ostatecznie zdecydowałem się na Plusa, a nie
        na Radiostradę. Coprawda nie chodzi idealnie,ale wydaje mi się, że jest o
        wiele, wiele lepsza od Radiostrady.

Boże, dzięki że nade mną czuwałeś !!
      • Gość: Marcin Re: Radiostarda IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 14:28
        Po pierwsze:
        "Administrator Radiostrady" zarzuca mi że upowszechniam nieprwdziwe wiadomości
        o upadłości firmy, a sam nie podaje PRAWDZIWYCH wiadomości. Przeprasza na
        początku ,że nie było internetu, sugerując że już jest, a w dalszym ciągu u
        mnie go nie ma.

Druga sprawa:
        od trzech dni nikt nie odbiera telefonów w siedziebie firmy i nie ma
        możliwości żadnego kontaktu z kim kolwiek z tej firmy.

Trzecia sprawa:
        Zarzuca że mieszkańcy nie pilnują sprzętu i instalacji. Według mnie to są już
        żarty. Czy wobec tego jeśli ktoś chce kupić np. chleb w sklepie spożywczym to
        ma pilnować żeby tego sklepu nikt nie okradł? Może zorganizujemy partole
        społeczne?
        Uważam, że skoro firma zaoferowała pewną usługę to liczyła się chyba z
        wszelkimi problemami i należało zamontować od początku odpowiednie
        zabezpieczenia, a nie oszczędzać na czym tylko się może.

Najbardziej rozmieszyło mnie ostatnie zdanie:
        "Tak więc pilnujcie swojego sprzętu bo on jest wam potrzebny bardziej niż
        nam. !!!" - bardzo profesjonalne pojęcie do swoich klientów. Z tego wynika że
        firma dostarczająca internet robi nam Wielką przysługę (łaskę).

Zacytuję jeszcze dwa zdania:
        "Marcinie my nie jesteśmy monopolistami chce pan można zrezygnować. Tylko
        dobrze pan wie że na osiedlu nie ma żadnej firmy tego typu." - chyba właśnie
        to jest monopol.

Jeszcze mam pytanie do Administratora Radiostrady:

Kiedy będę mógł znowu korzystać z internetu (mieszkam na aleksandrówce)? Czy
        firma zmieniła numer telefonu, bo jeśli nie to niewiem czemu nie można się
        dodzwonić?

POzdrawiam
        Marcin - niestety Klient Radiostrady
        • Gość: Admin Radiostrada Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 16:52
          Drogi Marcinie dzieki za komentarz wezme sobie go do serca.
          Powiedz mi w którym bloku mieszkasz to bedzie szybciej niż miałbyś się do firmy
          dodzwonić.
          A sprzęt też jest waszą własnością i nie ma co do tego wątpliwości.
          A na koniec napisałem żeby sie nie gniewać jak ktoś poczuł się obrażony.
          Pozrd.

Admin
          • Gość: prawdziwy admin Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 23:12
            Witam wszystkich, a w szczególności pana "Admina Radiostrady". Skoro pan się tak
            tytułuje, to proszę o podanie adresu mailowego, bo admin @ radiostrada.pl jest
            już niestety zajęty - tak się składa, że przeze mnie.

A ciechanowska "Radiostrada" (Eurocom S.C.) z domeną radiostrada.pl nie ma
            żadnego związku i nie bierzemy (Commerce-Com S.C.) za ich wybryki żadnej
            odpowiedzialności. Też nie jesteśmy idealni ale przynajmniej nie zlewamy tak
            bezczelnie klientów.

Pozdrawiam
            Grzegorz Nosek, admin @ radiostrada.pl

ps. Dziękuję panu Marcinowi za podesłanie linka.
            • Gość: Admin Radiostrady Re: Radiostarda IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 00:18
              Witam prawdziwego admina radiostrady.
              Jestem adminem radiostrady w ciechanowie nie wiem jakie tam macie powiawiazania
              z ciechanowska firma.
              Jak chcesz kontakt to prosze bardzo piotr@biblioteka.inteko.com.pl
              Ja jestem administratorem nie odpowiadam za szefostwo. Nie mam pojęcia jakie
              są tam miedzy wami układy. I nikomu nie zabieram tytyłu admina.
              Administruje serwerem 80.51.246.198 któru udostępnia internet dla ciechanowa.
              A Pana Marcina prosze o kontakt bo nie wiem czy ma internet.
              A cha admin@radiostrada.pl odezwę się maila .

Pozdr.
            • Gość: Admin Radiostrady Re: Radiostarda IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 00:21
              Prawdziwy adminie nie wiem czy to błąd ale w waszej sieci ostołęka mając jedną
              klasę ip można mieć pełne wesze łącze.
              Sam to ostatnio sprawdziłem !!

Pozdr.

Odpisze jutro.
              • Gość: Marcin Re: Radiostarda IP: .51.246.* / 80.51.246.* 08.02.04, 01:11
                Widzę że dyskusja nabrała już rozpędu. Mam jeszcze jedną wątpliwość, kiedy
                pojawiły się reklamy w Ciechanowie odnośnie radiostrady zawierały one adres
                www.radiostrada.pl. i po załadowaniu strony pojawiała się informacja:
                Radiostrada od ..... dostępna już w Ciechanowie. Skoro teraz firma do której
                należy ta domena nie przyznaje się do firmy działającej w Ciehanowie skąd info
                na ich stronie o działalności w Ciechanowie. Mało tego firma z którą
                podpisywałem umowę mieści się w Ostrołęce tylko pod innym adresem. Cała sprawa
                wymaga wyjaśnienia i myślę że użytkownicy radiostrady w Ciechanbowie powinni
                się w końcu dowiedzić z kim naprawdę podpisali umowę i kto jest kompetenty do
                udzielania informacji na temat ich usług.

Pozdrawiam
                Marcin
                • Gość: prawdziwy Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 13:25
                  Sprawa z Radiostradą jest o tyle mętna, że rzeczywiście ciechanowska firma miała
                  funkcjonować pod tą nazwą, wspólnie z ostrołęcką, ale po zachowaniu p. Artura
                  Wółkowskiego (współwłaściciela obu firm) od ostrołęckiej Radiostrady został
                  definitywnie odsunięty (nie chcę podawać szczegółów, to raczej nie jest
                  odpowiednie miejsce) i faktyczny związek pomiędzy Commerce-Com (Ostrołęka) a
                  Eurocom (Ciechanów) przestał istnieć.

Tak więc sieci, które miały współpracować, zostały rozdzielone, co w dalszym
                  ciągu jest źródłem nieporozumień. Umowy najprawdopodobniej podpisywane były z
                  firmą Eurocom, która mieści się (zarejestrowana jest) w Ostrołęce, natomiast
                  swoją działalność jako provider prowadzi w Ciechanowie, i to ona jest
                  kompetentna w sprawie usług świadczonych pod nazwą Radiostrada w tym mieście.

do pana Piotra:

- nie rozumiem posta o jednej klasie ip i naszym łączu.. proszę o wyjaśnienie,
                  zwłaszcza "mieć nasze łącze" - mieć takie samo, zabrać nam, zddos'ować?

- nie było moim celem atakowanie pana za używanie "zaszczytnego tytułu" admina,
                  jeśli poczuł się pan urażony moją wypowiedzią, przepraszam. Ja też jestem
                  adminem i w sprawy szefostwa się nie mieszam, ale afera na styku
                  Ostrołęka-Ciechanów dotknęła mnie osobiście, a jako że sprawa wyszła na forum
                  publiczne, postanowiłem się odezwać.

- 80.51.246.198 - początkowo ja również miałem zajmować się tym serwerem (u mnie
                  w domu instalowałem na nim pierwszy system - fajna czarna buda, tylko czemu
                  celeron? na zakup sprzętu nie miałem wpływu ;). Długa historia. W każdym razie
                  wisi mi nad biurkiem (dostałem je przypadkowo) pisemko pt. Opinia Serwisowa
                  (wymęczone dopasowywanie faktów do z góry ustalonego wyniku), którym właściciele
                  Eurocomu podpierali się, twierdząc, że włamałem im się na serwer (sic!). Nie
                  chcę schodzić poniżej pewnego poziomu, więc ich zachowania (w całej tej aferze)
                  komentować nie zamierzam.

- czy ma pan może jakikolwiek kontakt z p. Arturem Wółkowskim? Bo mnie się chyba
                  przestraszył jak się zorientował, że jego pogróżki na mnie nie działają.

pozdrawiam
                  Grzegorz Nosek
      • Gość: Robert Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 08:15
        Wiesz co Admin .. ?? Rozczuliles mnie okropnie ....
        "Jaki poziom Twojej odpowiedzi taki tez bedzie poziom mojej wypowiedzi ..."
        Moze Ci dorownam ...
        Cytat:
        "Wy płacąc 53.5 wymagacie aby internet był 24/7 ale sami umywacie się od
        odpowiedzialności za losy sprzętu.
        Nie obchodzi was że ktoś tam się kręci i próbuje otwierać skrzynki. Panie
        dobrze pan wie że na osiedlu nie ma żadnej firmy tego typu. Nikt nie będzie
        ponosił kosztów ukradzionego sprzętu. Jedyne co pan robi to tylko upowszechnia
        nie prawdziwe wiadomości o upadłości firmy. Firma jest i rozwija się dobrze.
        Przepraszam mieszkańców kargoszyna , śmicina , bloków , placu kościuszki na
        domiar złego uległ uszkodzeniu przekaźnik i zawał pracy uniemożliwił szybszą
        interwencję."
        Klient ma prawo do tego kiedy podpisal umowe o swiadczenie uslug by byla ona
        dotrzymywana ..

Co to oznacza ???? " Wy płacąc 53.5 wymagacie aby internet był 24/7 ale sami
        umywacie się od odpowiedzialności za losy sprzętu." To oznaczac ma ze za 53.5
        klient ma schowac uszy i brac to co Ty laskawie raczysz dac .. ?? A moze
        wyznaczyc dyzury do pilnowania skrzynek - z kalachem na przyklad ... ?? Kto
        Ciebie uczyl marketingu ?? Co za przerzucanie jakiejkolwiek odpowiedzialnosci
        za brakorobstwo ??
        Nastepny "tworczy fragment" :
        "Panie
        dobrze pan wie że na osiedlu nie ma żadnej firmy tego typu."
        Wiesz jak ja to czytam .... ??
        Przeciez to jawny szantaz ... Albo bierzesz siano albo won .. ??? (sorry)
        No jak to innaczej czytac ... ??
        "Firma jest i rozwija się dobrze." Ja dobrze widze .. ??
        "Nasza firma nie posiada już zapasu części. Jeśli ukradną znowu to czas
        czekania na internet będzie o wiele dłuższy." Pyszny tekst .. Proponuje Ci
        bys objal stanowisko Rzecznika Prasowego Firmy ... nie bedziesz marzl po
        nocach przy srubokrecie ... ( masz jeszcze na wyposazeniu chociaz kawalek
        klucza do skrzynek ? Czy kombinereczki ?" hahahahhaa ... Niezle sie Firma
        rozwija jesli nie jest w stanie zabezpieczyc sie na wypadek niespodziewanych
        awarii .. A co to kogos przepraszam za wyrazenie obchodzi .. ??? Wiesz
        gdybys tak ze swojej kieszeni zaplacil za przerwy w dostepie do sieci to moze
        bys publicznie na drugi raz nie wystawial takiej opinii swojemu Pracodawcy
        Ciekawe .... Podrzucic Mu taki pomysl ??
        "i zawał pracy " ...(..) Zawału to dostanie Wlasciciel zapewne gdy to
        przeczyta ... Aspektow prawnych takiego postepowania w stosunku do klientow nie
        bede tu rozpatrywal ... I tak pies mi sie badawczo przyglada z czego sie tak
        smieje ..
        Mowiac krotko ...
        Proponuje zawiedzionym na Twojej Firmie skorzystanie z moich uslug .. To co
        prawda TPS-a i oczywiscie za wieksza sume ale zakladajac ze za 53,5 ma sie
        pakiet pelen niespodzianek czyli mowiac NIC z komfortu jakim jest niewatpliwie
        Internet i bytnosc w nim .. Ale na przyklad przejscie z SDI na
        Neostrade za 1,22 PLN to juz bardzo interesujaca propozycja ...
        Wpadnij na GG 3617444 ( pozostaw wiadomosc - oddzwonie ) bo do tramwaju do
        Europy raczej z Toba nie wsiade ...
        Pozdrawiam z szybkoscia 640 Kbs/s

P.S. "Jaki poziom Twojej odpowiedzi taki tez bedzie poziom mojej
        wypowiedzi ..."
        • Gość: Admin Radiostrady Re: Radiostarda IP: *.inteko.com.pl 16.02.04, 14:58
          Z telekomuną mieliśmy już doczynienia.
          Jak ci się nie podoba mój komentarz to twoja sprawa.
          Ciekawe jaki byś nalisał list jeśli by ci ukradli sprzęt za 5000 Zł pewnie byś
          się cieszył z tego.

Pa
          • Gość: Robert Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 04:26
            Bzedt :) Kolejny Pozdrawiam ..
    • Gość: jaro Re: Radiostarda IP: 213.77.7.* 06.02.04, 18:56
      nie wiem nic o radiostradzie, czy jeszcze ma biuro w ciechanowie. Ja mam Plusa
      i jestem zadowolony, chodzi dobrze i rzadko są awarie. Jak pokradli sprzet to
      nie bylo 1 dzien.
      Mają w marcu rozszerzac łącze.
    • Gość: marbo Re: Radiostarda IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 23:33
      też chciałam założyć ,ale po tym jak od 10 dni nikt nie pojawił się na
      dokończenie instalacji zrezygnowałam, nie chcę firmy która olewa klienta.
      Witrzę większe kłopoty i rezygnuję póki czas
      • Gość: michal Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 08:16
        To juz chyba w nawet w TEPSIE(!) maja lepsze podejscie do klienta :)
        ...a Radiostrade polecalbym chyba tylko swoim wrogom..
    • Gość: Marcin Re: Radiostarda IP: 80.51.246.* 08.02.04, 16:44
      Mam nadzieję że sytuacja się unormuje. Aktualnie mam dostęp do internetu, a
      admin radiostrady napisał do mnie maila. Z treści listu wynika że jest
      człowiekiem kompetentnym i może wkońcu zacznie wszytsko działać tak jak
      powinno.

Pozdrawiam
      Marcin
      • Gość: Admin Radiostrady Re: Radiostarda IP: *.inteko.com.pl 09.02.04, 11:17
        Mam smutną wiadomość wczoraj uległ uszkodzeniu serwer :((
        NIe ma internetu w całum mieście.
        Po go 16 powinno działąć jeśli wszystko dobrze pójdzie.
        Przepraszamy
        Pozdr
        • Gość: ms Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 18:57
          Zaczęło działać po 17. Dobrze, że Admin radiostrady podał informację kiedy
          będzie naprawione. Internetu nie było "niby tylko 24h", ale jeżeli takie
          awarie będą częściej niż raz na kwartał to w końcu zrezygnuję z tej usługi.
          • Gość: marbo Re: Radiostarda IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 00:33
            jeśli radiostrada nie zniknęła z Ciechanowa to dlaczego do mnie nikt się nie
            zgłosił?Chodxi o instalację
            • Gość: mario Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 08:24
              nie masz co sie dziwic, w radiostradzie dobry kontakt z klientem jest na
              ostatnim miejscu...
              • Gość: marco Re: Radiostarda IP: *.localdomain / 213.77.7.* 12.02.04, 12:12
                Hehe, może dajcie znać Kurierowi w TVP3, dzisiaj mówią o kradzieży skrzynek
                internetowych chyba w Radomiu, może jutro o radiostardzie w C-nowie
                • Gość: Admin Radiostrady Re: Radiostarda IP: *.inteko.com.pl 12.02.04, 14:57
                  Wiesz co moze sam popiluj skrzynek.

Mam małą informację.
                  Buduję baze e-mailów od klienków.
                  Przed dzień jakiś konserwacji dam poprostu znać na maila że będzie coś nie tak.
                  Pozdr.

Ach e-mail :)
                  piotr@biblioteka.inteko.com.pl
                  • Gość: Admin Radiostrady Re: Radiostarda IP: *.inteko.com.pl 12.02.04, 15:00
                    Acha szukam kogoś do pomocy.
                    Ba sam się już nie wyrabiam.

Mój numer na koma 609957477

Tylko bez głópich głópot :)))
    • Gość: freelander Re: Radiostarda IP: .51.246.* / 80.51.246.* 16.02.04, 23:26
      Hej frustraci ;)) Coście się tak przypieli do człowieka??? Nie dziala Wam przez
      jeden dzień sieć i juz robicie w gacie z nerwów;)))Pozdrawiam admina:)
      • webmasterek3 Re: Radiostarda 21.02.04, 15:47
        Ja polecam neta z PLUSA. Szbki, tani, dobry kontakt z klientem maja.
        • webmasterek3 Re: Radiostarda 21.02.04, 15:50
          Mozna zadzwonic nawet o 21 i póżniej a do RADIOSTRADY niestety nie.
          • Gość: freelander Re: Radiostarda IP: .51.246.* / 80.51.246.* 22.02.04, 11:58
            Po 21 to trzeba grzecznie spac z lakpami na kolderce;) a nie siedziec przed
            kompem i meczyc biednych ludzi z serwisu;(((
    • Gość: klient Re: Radiostarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 15:44
      Od piątku do poniedziałku Radiostrada znowu odmówiła posłuszeństwa. Oczywiście
      nikogo z obsługi nie można było zastać w biurze, a telefon albo byB zajęty
      alebo nikt nie odbierał.
      • Gość: ms Re: Radiostarda IP: 80.51.246.* 25.02.04, 17:10
        U mnie "odpukać" od dwóch tygodni nie było awarii. Może to już koniec
        kłopotów??
        • Gość: bigkat Re: Radiostarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:43
          Może ktoś powie jaki region obejmuje Radiostrada?
          • webmasterek3 Re: Radiostarda 25.02.04, 22:55
            A to oni oferują wogóle coś zwanego netem... bo mi się wydawało tylko, że
            wciągają do domku kawałek skretki i po zabawie. Co za miła niespodzianka
            czasami tym kablem nawet jakiś net poplynie no nie no zaskoczyli mnie :P :P :P
          • Gość: Admin Radiostrady Re: Radiostarda IP: *.inteko.com.pl 26.02.04, 13:17
            Szanowny kliencie zgadza sie że nie było netu przez te dni.
            Konkurencja robi nam różne kawały. Czasem miej śmieszne.
            Odpowiadam bigkat-owi praktycznie cały ciechanów.
            Wszystko jeszcze zależy od położenia klienta.
            Czym bliżej centrum tym lepiej :))

mój mail piotr@biblioteka.inteko.com.pl

Acha webmasterek3 jest chyba z innej firmy bo widzi tylko jedno.
            Pozdrowienia dla freelandera :))

Chmielu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka