Dodaj do ulubionych

Warszawska - deptak

IP: *.tktelekom.pl 07.04.10, 05:12
Ponieważ wszystkie wątki o deptaku zostały zarchiwizowane, zakładam kolejny.

Czy to prawda że od wczoraj zaczęli prace na odcinku od Mikołajczyka do pl. Kościuszki?
Obserwuj wątek
    • bruum Re: Warszawska - deptak 07.04.10, 08:13
      Tak, zaczęli. Na piątek ma być gotowe. :)
      • Gość: Agnos Re: Warszawska - deptak IP: *.opera-mini.net 07.04.10, 16:13
        Jechalem warszawska godzine temu i poki co robia cos przy placu sw piotra, a warszawska do placu kosciuszki otwarta
        • Gość: iga Re: Warszawska - deptak IP: 109.243.215.* 07.04.10, 16:38
          info
          • Gość: x Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 17:06
            Cytat z artykułu "Celem kontrowersyjnego projektu jest uporządkowanie i zwiększenie atrakcyjności centrum miasta." A co w projekcie deptaka jest kontrowersyjnego? (poza nieszczęsnymi deklami).
            • Gość: y Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 22:18
              projekt to może był dobry? ale wykonanie to już widać gówniane!
              • Gość: siła spokoju Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 22:47
                Jak już wyłączą z ruchu samochodowego całą Warszawską to zanikną też
                resztki ruchu pieszego i w centrum miasta będzie podłużna czarna
                dziura. A ożywić Warszawską będą mogły tylko długie procesje ze
                świecami w każdy pierwszy piątek miesiąca po zachodzie słońca. Można
                też będzie zmienić nazwę z ul. Warszawskiej na Aleję Niebiańskiego
                Spokoju.
                • Gość: Renata Rast Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 08:38
                  wiesz co ? nie pisz więcej...
    • Gość: winter Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 22:40
      Ucieszyło mnie dzisiaj to , że przy jednej z kamienic przy
      Warszawskiej widziałem ustawione rusztowania.To chyba ta kamienica z
      cukiernią P.Sadowskich.Mam nadzieję, że odnawiana będzie elewacja
      budynku.Gdyby tak jeszcze inni pomyśleli o swoich posiadłościach....
    • Gość: ognik Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 12:30
      z Ulicy Warszawskiej to miał być deptak czy aleja parkowa z drzewami , bo sam
      już nie wiem
      • Gość: niestety Re: Warszawska - deptak IP: 195.117.122.* 08.04.10, 12:34
        Straciło miasto dużo uroku przez ten deptak, jak na razie. Może
        więcej zieleni poprawi tą ten długi chodnik ... kiedyś jak
        skończą ...
        • Gość: Mieszkanka Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 12:39
          was zadowolić, a niech to. Jednemu zieleń przeszkadza, drugiemu za mało. A ja jestem szczęśliwa i dumna, kiedy idę deptakiem cieszę się jakbym coś zmieniała w moim domu. Miałam gości w święta. Z dużych miast. Bardzo im się podobało.
          • Gość: niestety Re: Warszawska - deptak IP: 195.117.122.* 08.04.10, 12:44
            w butach na obcasie też się fajnie idzie po tym niby bruku,
            kostce ...
            • Gość: mieszkanka Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 13:42
              To jak ci się ciężko idzie w butach na obcasie po kostce, to idź obok, po marmurach. Tak się uparłaś łazić po kostce,mimo że niewygodnie...
              Tam jest chyba do wyboru?
            • Gość: winter Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:07
              Do "niestety"; to już nie wiem czy się dobrze idzie czy nie.
              A w Warszawie na Staroce, w Gdańsku na Długiej to się dobrze idzie
              bo zdaje się ,że i tam nie ma asfaltowych chodników
          • Gość: mieszkaniec Re: Warszawska - deptak IP: 109.243.170.* 08.04.10, 14:07
            jak z dużych miast to szacun!
            • Gość: kasandra Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 11:27
              Z deptakiem jest związane zło. Ten deptak wywołał już tyle smutku. I
              będzie tak dalej. To na nim rzucono na bruk wizerunek Św. Piotra
              Apostoła. Biada miastu, które kala świętości i własne symbole.
              Prezydent już chory. Choroba nawiedza następnych. Przegrają wybory.
              Zło jest jak bumerang.
              • Gość: łolaboga [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 11:44
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: bezpartyjnysympaty Re: Warszawska - deptak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 12:02
                  Warszawska pozbawiona jest miejsc na ekspozycję reklam.
                  Ciechanów tętniący życiem kulturalnym powinien te miejsca pokazać na pięknych
                  słupach.
                  Brak mi będzie idąc spacerkiem po Warszawskiej informacji, gdzie mam skręcić czy
                  na kolejną wystawę w Galerii C czy nowy wybitny film czy może na zamku
                  multimedialna projekcja bez mojego udziału już trwa.
                  • Gość: x Re: Warszawska - deptak IP: *.tktelekom.pl 13.04.10, 18:08
                    Cóż, dobry pomysł na Miasto(dla)Sztuki.
                    • Gość: marek zalewski Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 18:40
                      ...proszę spokojnie poczekać do końca inwestycji ... jak wiem będą i słupy
                      ogłoszeniowe i ławeczki też... a może też Galeria,,C''jak obiecywano w
                      Ratuszu... tak więc spokojnie poczekajmy... pozdrawiam
                      • Gość: Wiesiek Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 20:11
                        Wszystko będzie tylko ludzi nie będzie
              • Gość: wróżbita Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 20:13
                Zobaczycie jak na tym bruku ludzie będą łamać obcasy i nogi. Biada
                miastu, popamiętacie moje słowa
                • Gość: babajagazpiwnicy Re: Warszawska - deptak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 19:34
                  A na deptaku nawet klepsydry nie da się powiesić, bo nie ma na czym.
                  Kto pamięta jak Ewa Gładysz obiecała osobne miejsca na klepsydry, bo kiedyś
                  jakiś bęcwał z PO powiesił klepsydry na gołych laskach reklamujących biustonosze
                  i majteczki w kropeczki
                  • Gość: x Re: Warszawska - deptak IP: *.tktelekom.pl 14.04.10, 21:39
                    Deptak jest wciąż w budowie więc nie spodziewajcie się tam na razie mebli miejskich. To tak jak narzekanie że w domu w stanie surowym nie można obiadu ugotować bo kuchenki nie ma.
                    • Gość: winter Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 21:20
                      Brawo dla właścicieli cukierenki przy Warszawskiej ( kiedyś był
                      szyld Sadowscy).Odnowiono elewację i wystawiono prześliczny ogródek
                      letni.Super!!!
                      Jeszcze raz składam podziękowanie za urządzenie przepięknego zakątka
                      na Warszawskiej i zachęcam pobliski ( po drugiej stronie) lokal
                      gastronomiczny do wymarszu z ogródkiem na kostkę i granity.
                      • Gość: xx Re: Warszawska - deptak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 21:24
                        taaaaa i słoneczko do ogródka by grzało zmeczonych
                        • Gość: winter Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 21:29
                          widzę,że niektórzy wolą bulwary nad łydynią - bo można się położyć
                          na trawce i towarzystwo bardziej swojskie...
                          Pozdrawiam
                          • Gość: vip Re: Warszawska - deptak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 07:47
                            Jak można na placu budowy wystawiać sobie ogródek ?
                            Nie prawdopodobne, by było takie rozpasanie tego cukiernika ,a ktoś namawia
                            jeszcze na inne ogródki.

Bezprawie, samowolka , anarchia ...

Raczej apel by cukiernicy, obuwnicy,aptekarze, bankowcy zainwestowali w kosze na
                            śmieci przed swoimi punktami.

Kosz na śmieci taki ocynkowany,prosto z wanny, by się świecił i odbijał
                            promienie słoneczne można wystawić, bo to mała architektura ruchoma i na noc
                            można schować :-)
                            • Gość: Anka Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 22:02
                              Ja też jestem zachwycona tym ogródkiem. Pizzeria też by mogła wystawić stoliki, bo wiosna ciepła i aż się chce posiedzieć na dworze. I dym papierosów nie przeszkadza ;)
                              • Gość: pączek Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 11:53
                                Pizzerni mogą nie dać zezwolenia, bo tam nie ma miejsca na ogródek.
                                Za blisko muru latarnie i główny chodnik, i ogródek się nie zmieści.
                                Nie da rady. Ogródki mogą być tylko po tej stronie co są cukiernie,
                                a nie po tej stronie co są pizzernie i kebaby. Deptak jest dobrze
                                zaplanowany i bardzo sprawiedliwie dla obu stron deptaka, bo lody i
                                pączki można jeść na powietrzu a pizzy nie, bo do pizzy na powietrzu
                                może się nakleić kurzu i pyłu.
                                • Gość: babajagazpiwnicy Re: Warszawska - deptak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 11:56
                                  To chociaż może zamiast pizzerii da się wystawić dzieła wszystkie Marka
                                  Zalewskiego to aż tak wiele szerokości nie zajmuje jego twórczość , a zakurzona
                                  nawet stanie się cennniejsza
                                  • Gość: marek zalewski ...martwię się o babajagęzpiwnicy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 12:36
                                    ...widzę, że żółć ci się robi już zielona w tej piwnicy ... wyjdź i odetchnij
                                    świeżym powietrzem bo świat jest ,,kolorowy''...
                                • Gość: bezpartyjnysympaty Re: Warszawska - deptak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 12:38
                                  CO DZIŚ na deptaku ciekawego , bo nuda u mnie w domu
    • Gość: awas Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 13:00
      miały być pare drzewek niskopiennych które jak zakwitną bedą kolorowe a
      okazuje sie ze posadzili kasztanowce.
      • Gość: winter Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 11:48
        do awas - to nie są kasztanowce.Obejrzyj listki i leć do domu do
        kompa albo do książki i sprawdź zanim napiszesz nieprawdę.
        Pozdrawiam
    • Gość: 1*77 Re: Warszawska - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 21:07
      do Wintera.
      Człowieku to była przenośnia. A jak chcesz coś napisać to napisz a nie zwracasz
      ciągle uwagi czy to u zwykłe czy z kreską a może rz czy ż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka