Gość: Sońszczak IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.10, 21:34 Widzę ze moderatorowi sprawia dziką przyjemność usuwanie niektórych watków!@! No cóz jaki "moder" takie forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Go-Ga Re: Usuwanie wątków IP: *.chello.pl 21.08.10, 21:48 Moze ma nawrot i nie wie co czyni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyżby? Re: Usuwanie wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 22:25 Gdyby to forum nie było moderowane czyli nie czyszczone z niepotrzebnych rzeczy, trzeba by się było przekopywać przez tony wyssanych z palca pomysłów, wyzwisk, pytań o rzeczy które szuka się w Google 5 sekund i innych niezgodnych z profilem forum, zdrowym rozsądkiem i zasadami życia społecznego. Poszukajcie sobie forum "Sońskie kebaby i jaja" albo "dowal tym z PO". Tam spotkacie tych z którymi znajdziecie wspólne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sońszczak Re: Usuwanie wątków IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.10, 22:33 "Czyżby" skoro tak do tego podchodzisz to stosujmy tę sama miarke do wszystkich tematów i jednym cieciem usuńmy te beznadziejne, mi to jest jak najbardziej na reke bo tak jak piszesz nie trzeba wtedy będzie przekopywać sie przez setki bzdurnych postów!! Ale badzmy konsekwentni a nie stosujmy metody "bo taki miałem kaprys" albo sugestie do usuniecia jakiegos tematu!! A oszołomy mogą trafiac sie w kazdym temacie!! Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Usuwanie wątków 21.08.10, 22:55 Tak, ale najwięcej oszołomów (a może jednego oszołoma pod wieloma nickami) udziela się w tematach dotyczących polityki. Dlatego pewno moderator nie pozwala otwierać 20 frontów wojny Polsko polskiej jednocześnie bo jest to trudniejsze do ogarnięcia. Temat typu kto startuje na wójta gminy "x" jest od razu sygnałem, że będzie się dowalać bogu ducha winnym ludziom, wyciągać jakieś prywatne aspekty ich życia, rozwodzić się na "tematy nie w temacie". To jest temat w którym nikt nie może wiedzieć nic pewnego więc będą tylko nie mające nic wspólnego z rzeczywistością wymysły. Nawet jeśli ktoś wie kto startuje w wyborach to będzie się starał wywracać ogona kotem w celu zbierania kapitału politycznego. Forum to nie poligon walk lokalnych działaczy politycznych i samorządowych. Wiele osób (ja też) chce być na bieżąco z lokalnymi wydarzeniami a nie chce tarzać się w qpie. W wyzwiskach, oszczerstwach, oszustwach i partyjnych pokazowych wojenkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sońszczak Re: Usuwanie wątków IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.10, 23:11 Więc czas cos z tym zrobic i dązmy do tego aby moderator w zarodku usuwał takie posty i tematy ale tak jak powiedziałem niech to ma jakis sens i dotyczy wszystkiego i wszystkich a nie tylko wybranych postów i tematów!! I może wtedy to forum będzie jakoś wyglądało! Nie dajmy sie zwariować kilku oszołomom ktorzy uważają że w internecie są anonimowi i moga wszystko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia dziadka Re: Usuwanie wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 22:37 to o kim dziadku piszesz ? nie o sobie przypadkiem jako najwiekszemu trolowi tego forum od lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sońszczak Re: Usuwanie wątków IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.10, 22:12 Harmider z tego co zdążyłem sie zorientować to zaden z tych wątków nie naruszał regulaminu bo jeszcze nikt nic nie zdążył na nich napisać!! Wiec jaki był powód ich usunięcia!!?? Może wszechwładny "moder" raczy podać powód ich usunięcia?? Bo dotyczyły gminy Sońsk i wójta?? Czy to jest wystarczajacy powód do usuniecia tematu??? Odpowiedz Link Zgłoś
harmiderr Re: Usuwanie wątków 21.08.10, 22:39 Czasami tak jest, interes forumowicza nigdy nie idzie w parze z moderatorem. Zwłaszcza gdy moderem jest nieodpowiednia osoba. Ale nie mnie to oceniać, a moja wcześniejsza wypowiedź nie miała być złośliwa. Jeśli tak zabrzmiała to Ciebie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sońszczak Re: Usuwanie wątków IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.10, 22:50 "Harmider" nie masz mnie za co przepraszac bo sądze ze myslimy podobnie!! Staram sie byc normalny forumowiczem ale wk....a mnie takie podejscie moderatora!!! Sa dziesiątki bzdurniejszych i wcale niepotrzebnych wątków na tym Forum a jednak dalej funkcjonują!! Jak można byc moderatorem skoro nie potrafi sie zachować minimum obiektywizmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
harmiderr Re: Usuwanie wątków 21.08.10, 23:04 Dlatego mówię, czasami są nieodpowiednie osoby na nieodpowiednim miejscu. Ciężko z tym wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyżby? Re: Usuwanie wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 23:13 Koło każdego tematu a nawet każdej wypowiedzi jest ikona kosza. Naciśnięcie sygnalizuje moderatorowi, że trzeba sprawdzić te wypowiedzi. Tyle krzyczycie o wolności słowa ale wolność wymaga odpowiedzialności inaczej przestrzeń publiczna pogrąży się w chaosie. Co ciekawe najgłośniej o ograniczaniu wolności krzyczą Ci forumowicze którzy jeżdżą po bandzie na pograniczu złamania zasad. Wystarczyło by zbanować kilku trolli żeby forum praktycznie nie wymagało moderacji. Niestety zawsze znajdzie się ktoś kto chce zabłysnąć a że zabłyśnięcie pozytywne wymaga wysiłku, wybierają drogę zwracania na siebie uwagi, przez negatywne zachowania. 2 takich osiołków potrafi stworzyć temat z setką wpisów o wszystkim i o niczym (na przykład o tym co im się wydaje, na temat kandydatów w wyborach prezydenta Ciechanowa). Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Usuwanie wątków 21.08.10, 23:23 Mamy prawo pisać które tematy i czyje wypowiedzi nie podobają się nam. Nie oznacza to, że zaraz ktoś będzie kasował temat który komuś się nie podoba, bo może po prostu ma w tym jakiś interes. Mi nie podobają się jadowite, bezsensowne wypowiedzi Zatuskanego i nawet jeśli pod wszystkimi swoimi nickami będzie mnie przekonywał nie zmienię zdania. I to nie dla tego, że jestem zwolennikiem PO, bo nie jestem. Jestem zwolennikiem kulturalnego dyskutowania. Jednak szansa na dyskutowanie na forum jest mała bo każdy ma swoje poglądy i szybciej umrze w ich obronie niż da się przekonać do zmiany opinii silnymi, weryfikowalnymi argumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmus Re: Usuwanie wątków IP: *.chello.pl 22.08.10, 23:44 Panie Belter, zatem wolno juz pisac konkrety na temat niekompetencji dyrekcji i czesci pracownikow muzeum w Opinogorze? Od kiedy ta laska bedzie obowiazywac? Do tej pory kasowane bylo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyżby? Re: Usuwanie wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 00:57 Pisz sobie co chcesz po lekturze kilku wypowiedzi i tak każdy wie, że nie ma co tego forum brać na poważnie bo połowa piszących to jadowici, zakompleksieni wodolejcy. Weźmy na ten przykład idiotę który w każdym temacie pisze o sońskich jajach albo idiotę do kwadratu którzy co drugie zdanie zaczyna od "ciemniacy z PO.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa da ka Re: Usuwanie wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 07:16 Narzędzie musi być i wierne i mierne. Mam niezły ubaw, patrzcie co się dzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do zaTUSKanego Re: Usuwanie wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 15:51 Zatuskany fajne nowe nicki 1 nawet stały yayaumba i pa da ka najbardziej mi się podobają :). Co się z takimi rozbrykanymi ludźmi robi, ku zaskoczeniu, wychodzą na dobrą drogę z czasem :). Obiecasz nam, że już nie będziesz z tych pozostałych kilkunastu pisał? :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 15:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś