Dodaj do ulubionych

smród z cedrobu

IP: *.ip.netia.com.pl 25.08.10, 23:00
Mieszkam na osiedlu przy cedrobie smród ze smarzalni tam zlokalizowanej od
jakiegoś czasu staje się nie do zniesienia ,a wdychanie tych oparów na pewno
nie jest korzystne dla mieszkających tam ludzi czy nie można by jakoś
ograniczyć emisji tych toksycznych i smrodliwych gazów?
Obserwuj wątek
    • Gość: Na zdrowy rozum Re: smród z cedrobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 04:48
      Można - tylko trzeba chcieć i ponieść koszty. Pan K olewa to bo kiedy on tu jest to wtedy nie śmierdzi. Urzędy odpowiedzialne nic sobie z tego nie robią bo to pan K. Idą wybory, potrzebny będzie sponsoring na kampanię wyborczą, ja nie dam, ty nie, więc kto? Chyba jasne - a Ty o jakiś tam głupi smród. Pasztety można przeżyć, lecz ubojnia-zgroza. Poszły wieści o kupnie gleby na ubojnię [Ujazdowo?] I co - cisza. Tłumaczenie że cedrob był pierwszy niż osiedle jest nielogiczne. Partyzantów, Równa, Młynarska, Cicha, Graniczna były tu przed cedrobem. Dobudowano tylko os. Bojanowskiego, a cedrob zajmuje dzisiaj prawie cały kwartał niechodzka, mazowiecka, płocka. Zresztą 20 lat temu smród był tu większy ze "sławojek" niż z cedrobu. Jest jeszcze jedno wyjście - ptasia grypa.
      A tak na poważnie - Bojanowskiego jest to osiedle młodych i emerytów, którzy mają czas. Jak wspomniałem na początku zorganizować się, przyblokować bramy wyjazdowe, jak zostaną z wyrobami w magazynach i kurczakami na zewnątrz, coś zacznie się dziać. Pisanie po forach, sanepidach i ochronie środowiska nic nie zmieni. Pan K jest obecnie mocno zamocowany w tym systemie i palcem nie kiwnie w stronę modernizacji firmy.
    • Gość: ciech Re: smród z cedrobu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.08.10, 16:40
      Może trzeba p. Jaworowicz zaprosić na reportaż, albo TVN24???? Wtedy
      władze miasta wpłynęłyby na włąciciela za ten smród. Taki zakład co
      truje to powinien byc zlokalizowany poza miastem, anie w jego centrum
      • Gość: LAdy K Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 26.08.10, 16:52
        (...)to samo jest z delitisue i browarem Ciechanowskim:/
        Jedno w "centrum" i drugie w "centrum" ... :]]
        SMRÓD SMRÓD SMRÓD ...:))
        I nikt się tym (jak widać) nie przejmuje..bo jak śmierdziało tak śmierdzi ...
        • Gość: ??o?? Re: smród z cedrobu IP: *.tktelekom.pl 26.08.10, 16:59
          kobieto, nie porownuj cedrobu do delitisu, co ma piernik do wiatraka powiedz mi??
          • Gość: LAdy K Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 26.08.10, 17:03
            ...bardzo dużo ://
            To smród i to smród...Raczej wdychanie "tego" nie sprawia nikomu przyjemności
            • Gość: ??o?? Re: smród z cedrobu IP: *.tktelekom.pl 26.08.10, 17:06
              a w ogole wiesz gdzie jest cedrop? moze mowimy o roznych miejscach, bo gdybys
              byla pod cedrobem to nie mowila bys ze przy delitisu jest to samo
              • Gość: LAdy K Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 26.08.10, 17:12
                Tak chyba o róznych ...bo ja wiem gdzie jest CEDROB,natomiast gdzie się znajduje
                cedroP niestety nie wiem :((

;)
                • Gość: ??o?? Re: smród z cedrobu IP: *.tktelekom.pl 26.08.10, 17:23
                  brawo brawo jest panienka świetna, super na prawde super, czekamy na kolejne
                  poprawki, na ciąg dalszy,
                  • Gość: LAdy K Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 26.08.10, 17:26
                    a na końcu zdania nie powinno być kropki ??;))

Troszke dystansu :))
                    • Gość: ??o?? Re: smród z cedrobu IP: *.tktelekom.pl 26.08.10, 17:34
                      nie lubie osob ktore poprawiaja innych, to jest forum czy lekcja polskiego?
                      przez panienke zeszliśmy z tematu bo oczywiscie trzeba poprawic innych (w tym
                      przypadku moja osobe) zeby nie wyjsc na kretynke...
                      przypominam "troche dystansu"

powracajac do tematu cedroPu, jest to obrzydliwy "zapach", nie porownywalny do
                      delitisu czy ciechana. mieszkam obok to wiem

• Gość: Lady K Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 26.08.10, 17:38
                        Ja też mieszkam obok,wiec wiem!...nie zmienia to faktu,że nie tylko tam
                        "smierdzi",mieszkancy Fabrycznej tez sie skarżą na przykre zapachy(chociaz już
                        nie smierdzi tak jak "kiedyś"),i jak widac nikt sie tym nie przejmuje :D
                        To samo BROWAR CIECHANOWSKI!!...
                        • Gość: Lady K Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 26.08.10, 17:40
                          Możemy narzekać ....:))
                          A i tak się nikt tym nie przejmie...
                          Niestety trzeba się przyzwyczaić!...
                          • Gość: who Re: smród z cedrobu IP: 195.114.161.* 26.08.10, 19:48
                            Wcale nie trzeba się przyzwyczajać... Uciekałbym także od blokowania ulic jak
                            proponował "Na zdrowy rozum". Sposoby jednak są! Zapewniam.

A tematów do plotek przy tym sporo ;-)
                            • Gość: Lady K Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 26.08.10, 20:14
                              Poczekamy ...zobaczymy ;))
    • Gość: Lady K Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 26.08.10, 21:34
      Chyba zaszkodziły Ci za mocno w główkę te jajka co ?:))
      • Gość: ujazdówek Re: smród z cedrobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 12:00
        a gdzie ci nasi obrońcy przyrody -ww,niestępski,morawski i inni.
        • Gość: gość Re: smród z cedrobu IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.10, 21:33
          obrońców przyrody nie ma są tylko interesy,jedynymi obrońcami mogą być
          poszkodowani okoliczni mieszkańcy zebrani w zdeterminowaną grupę idącą na
          całość(plus dobry prawnik) dowody są jasne trzeba je tylko zebrać.Determinacja i
          wytrwałość może dać sukces.
          • Gość: lo Re: smród z cedrobu IP: *.cnow.pl 28.08.10, 09:12
            To jest Polska.
            • Gość: azx Re: smród z cedrobu IP: *.chello.pl 29.08.10, 21:22
              wiele razy juz ten watek byl na forum poruszany i co i nic cedrob
              nadal smierdzi. Mamy okazje przy najblizszych wyborach pokazac
              wladzom i radnym Ciechanowa fige bo nic w tej sprawie nie zrobili.
              Wytnijmy ich wszystkich z list wyborczych i wybierzmy tych , ktorzy
              ten problem zalatwia.
              • Gość: ja Re: smród z cedrobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 14:05
                A ciekawe co będzie jeżeli radni itd. zadecydują nakażą zamontowanie urządzeń
                które zahamują zapachy i przestanie się opłacać produkować w Ciechanowie bo
                komuś śmierdzi w okolicach zakładów produkcyjnych. Skończy się praca zacznie się
                płacz bo jakiejś panience śmierdziało na dzielnicy przemysłowej.... żal.....
                • Gość: :) Re: smród z cedrobu IP: 213.199.253.* 31.08.10, 14:43
                  dokładnie :)
                  • Gość: yy? Re: smród z cedrobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 15:55
                    Zamieńcie się z nią na mieszkanie jeśli kochacie smród.
                • Gość: Na zdrowy rozum Re: smród z cedrobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 19:33
                  Opłaci się, opłaci. Cały ten kombinat to nie tylko Cedrob. To mieszalnie pasz, to kurniki. Cały ten biznes kręci się wokół kuzynów, pociotów i kumpli pana K. Za dużo do stracenia aby to zostawić i nie inwestować. A na przemysłówce śmierdzi nie tylko panienkom. Pisałem już kiedyś, że bardzo dużo ludzi dojeżdża do pracy w stolicy i nie narzeka. Nie można za wszelką cenę bronić tego typu miejsc pracy. Metody likwidacji smrodu istnieją, drogie bo drogie ale istnieją. Kasa napewno też. Tylko po co ?
                  Władcy tej pseudo firmy niby generującej miejsca pracy mieszkają z dala od tego smrodu i mają serdecznie z tyłu że jeden z drugim na przemysłówce nie mogą otworzyć okien. Od lat nie jemy całą rodziną wyrobów drobiowych - mamy ich serdecznie dość za oknem. Pozdrawiam tam pracujących jednocześnie współczując im.
                  Pana K i współwłaścicieli nnie pozdrawiam a wręcz odwrotnie.
    • Gość: dodo Re: smród z cedrobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 20:22
      Jedni mówią, że przyczyną są jajka z terenu gminy Sońsk, a inni że
      nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka