Dodaj do ulubionych

kursy dla bezrobotnych

IP: *.chello.pl 31.08.10, 23:30

Kontaktując się z tymi organizacjami dowiedziałam się że mogą
zorganizować szkolenia w C-ów jeśli zbierze się grupa ( są to
szkolenia dla bezrobotnych za darmo).
Głównie są to szkolenia księgowości, kadry i płace, organizatora
turystyki i temu podobne.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt na meila a wtedy podam
szczeguły.
Może razem uda się coś zorganizować
marta1-2@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.chello.pl 01.09.10, 22:23
      Dzięki za inf
      • Gość: ciekawy Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.chello.pl 07.09.10, 22:46
        Co to za szkolenia i kiedy będą? Kto je organizuje?
        • Gość: ok Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.cnow.pl 08.09.10, 21:15
          no właśnie też mnie interesują kursy dla bezrobotnych np na fryzjera.
    • Gość: MNK Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 09:58
      Gratuluję pomysłu skrzyknięcia zainteresowanych.
      Jest to ewidentny przykład, że czego nie potrafią zorganizować urzędnicy,
      zorganizują bezrobotni
      Tak trzymać - pozdrowienia dla tej Pani bezrobotnej
      • Gość: bezrobotna Re: inf o aktualnych szkoleniach IP: *.chello.pl 06.10.10, 00:30
        Podaję najnowsze inf o szkoleniach.

Kobiety w branży IT
        karolina.janeczek@ii.org.pl , tel 226546435 ,
        www.inwestycjawkadry.info.pl/szkolenie-kobiety_w_branzy_it,sz,97948.html

Za pan brat z komputerem II - podstawy obsługi komputera a to link www.inwestycjawkadry.info.pl/szkolenie-za_pan_brat_z_komputerem_ii_podstawy_obslugi_komputera,sz,100959.html
        www.KomputerPrzyjacielem.pl

inf o szkoleniach można uzyskać na stronie inter
        www.inwestycjawkadry.info.pl/
      • Gość: czarna mamba Kurs "Kobiety w IT"- porazka, bo brak chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 18:55
        Wstyd, dziewczyny!!! Okazalo sie, ze szkolenia "Kobiety w IT" nie bedzie, bo BYLO ZA MALO CHETNYCH!!??? Dodam tylko, ze wystarczylo 5 osob, a chetne, oprocz mnie, byly jeszcze dwie panie... osoba rekrutujaca czekala prawie trzy tygodnie- bez komentarza.
        Na naszym ciechanowskim opieszalstwie skorzysta teraz Plock!
        • Gość: biała dama Re: Kurs "Kobiety w IT"- pomysłowo IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 20:11
          nie dziw się, raczej mało interesujący jest to kurs. Wiek nie dobrany do szkolenia w danym "zawodzie"
          osoba nieaktywna po 45 roku życia zamierzająca pracować jako grafik www, lub grafik DTP
          młodsze bezrobotne może były by zainteresowane. Nie sztuka napisać jakikolwiek wniosek do UE, trzeba spojrzeć trochę realnie.
          Zazwyczaj (bywają wyjątki które potwierdzają regułę) 45+ ma małe obycie z komputerem
          • Gość: Czarna mamba "Kobiety w IT"- dalej sie dziwie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 11:22
            Dziwie sie nadal, bo kurs byl skierowany NIE TYLKO DO PAN PO 45 ROKU ZYCIA, ALE ROWNIEZ DLA MATEK PO URLOPACH MACIEZYNSKICH I WYCHOWAWCZYCH powracajacych na rynek pracy!!! I dlatego tak mnie to bulwersuje, ze nie dosc ze byl imo bardzo interesujacy, darmowy, na miejscu, adresowany do mieszkanek kilku powiatow ( tu moge rozgrzeszyc osoby, ktore musialyby dojezdzac) to nie bylo nawet 5 chetnych osob...
            • Gość: biała dama Re: "Kobiety w IT"- a po co ? IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 16:19
              A po co bezrobotne kobiety 45+ bądź po urodzeniu dziecka miałyby iść na taki kurs?
              Uważam, że nie miał on zbytnio sensu i nasze bezrobotne okazały się myślące.
              Bo co by dał im ten kurs? Zwiększyłby szanse na znalezienie pracy ....haha

Spójrz realnie, nie ma ogłoszeń o pracę, na stanowisko : grafik www, lub grafik DTP
              (ani w żadnych wymaganiach).

Kto pisze te projekty...
              śmiechu warte
              • Gość: mający oczy Re: "Kobiety w IT"- a po co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 23:09
                Jeśli kurs nauczył by dobrze pracy to jest duża szansa na wykonywanie zleceń stron www. Znam małe, jednoosobowe firmy zajmujące się web-designem mające po 5 000 dochodu miesięcznie oczywiście w Ciechanowie. W branży IT nie liczy się skąd jesteś i gdzie pracujesz tylko jaki jesteś dobry.
                • Gość: gosiaczek Re: "Kobiety w IT"- a po co ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.10, 08:11
                  aż tak kolorowo jak piszesz to nie jest
              • Gość: Czarna mamba "Kobiety w IT"- tak, realnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 09:32
                Patrze realnie, faktycznie w ogloszeniu o prace nie znajdziesz tez frazy " skonczony kurs kobiety w IT" lol.
                Moze faktycznie ograniczenie wiekowe nie bylo pomyslem trafionym w dziesiatke, ale z drugiej strony nie wolno tak generalizowac i mowic, ze osoby ( dokladniej kobiety) po 45 roku zycia nie sa "powolane" do pracy z komputerem.
                A co do mlodych ( w domysle) matek to branza wrecz idealna- prace mozna wykonywac z domu- w wolnym czasie, nawet klienta, byc moze z drugiego konca Polski, nie widzac.

Gość portalu: biała dama napisał(a):
                > Uważam, że nie miał on zbytnio sensu i nasze bezrobotne okazały się myślące.
                Myslace??!!! Ciekawe o czym? O siedzeniu w domu? O bojkocie nastepnych szans na zmiane kwalifikacji, dodam po raz n-ty ze kurs nic by nikogo nie kosztowal- poza dojazdami oczywiscie...
                Dlaczego nie wezmiesz pod uwage osob gotowych do pracy na "wlasna reke" a nie tylko na cieplej posadce u kogos?

> Spójrz realnie, nie ma ogłoszeń o pracę, na stanowisko : grafik www, lub gra
                > fik DTP

Nie ma - zobacz, moze malo ale jednak.. :-))))
                www.jobrapido.pl/?q=grafik%20komputerowy
                praca.gazetapraca.pl/0,4050,,,1,,,,,,,,grafik+dtp.html
                Jeszcze raz napisze- szkoda, ze ten kurs sie nie odbyl!
                • Gość: biała dama Re: "Kobiety w IT"- tak, realnie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 17:59
                  cieszę si ę ze ten kurs się nie odbył, może zaczną myśleć
                  • Gość: czarna mamba Re: "Kobiety w IT"- tak, realnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 19:18
                    Tak, napewno zaczną myslec, ze najwyraźniej w Ciechanowie nie ma co tracić czasu, bo bezrobotnym się po prostu nie chce nawet spróbować!
                    A szkoda, bo najgorsze, co może być to bierność.
                    A ty się ciesz dalej, jak masz ku temu takie powody. Dziwne, że nie atakujesz zajadle postu poniżej: angielski dla osób już pracujących... pewnie jestes nadal zajęta cieszeniem się.
                    • Gość: biała dama Re: "Kobiety w IT"- tak, realnie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 19:29
                      taki kurs nie spowodowałby aktywności, i powtórzę jeszcze raz bo widzę że masz słabą pamięć, bo już nie pamiętasz, co wyżej napisałam
                      Nie ma sensu kurs- po którym nie ma szans na prace
                      A mnie dziwi że tak bezsensownie bronisz autora projektu.....Pewnie to ty taka blyskotliwa bylas
                      Widzisz, nieudalo ci sie.

Nie ma sensu robienie czegos na odwal, bez uzycia mózgu
                      • Gość: czarna mamba "Kobiety w IT"-moze jeszcze kiedys ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 13:34
                        Ja czytam twoje posty i pamietam to, co ciagle w nich powtarzasz, nie dajac faktow na podparcie twoich tez. To sie, moja droga, nazywa brak konstruktywnych argumentow...
                        Przeczytaj sobie moje posty a szczególnie oferty z job rapido (to tylko jeden portal) i dopiero potem powtarzaj, jak zdarta plyta, ze nie ma pracy. Jak nie ma pracy, to trzeba ja sobie stworzyc. Najgorsze, co moze byc to bierność i negatywizm.
                        Jaka niby aktywnosc sobie wyobrazasz? Na pewno lepiej siedziec na krzesle(!) i tylko krytykowac...

Autora projektu- jak to nazywasz -nie bronie, tym bardziej bezsensownie( czytaj wyzej), ani też nim/nią nie jestem.
                        Uzyj rozumu, a nie mozgu i przestan udawac, ze cos o mnie wiesz. Gdybys czytala ze zrozumieniem, to zauwazylabys, ze ja tez bylam tym kursem zainteresowana i dlatego tak mnie bulwersuje, ze sie nie odbyl, a tak malo brakowalo...

Pozdrawiam pozytywnie bezrobotnych, bo z innym nastawieniem nie ma sensu!
                        • Gość: biała dama czarny człowiek IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 15:19
                          a ty poczytaj oferty chociażby z PUPu w ciechanowie i nie wmawiaj ciemnoty, że są

Zresztą na swój błyskotliwy pomysł miałaś odpowiedź - JEDYNY FAKT W TEJ SPRAWIE - że chętni się nie znaleźli.......Czyli wszyscy bezrobotni są głupi, a ty jedyna oświecona....haha
                          myślał by kto, że i prawda
                          Brak chętnych potwierdza zasadność "twojego cud szkolenia"

• Gość: czarna mamba ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 16:12
                            Umiesz liczyc, licz na siebie, a nie na PUP.

Ja niczyjej glupoty nie sugeruje slowa totalnie negatywne naleza do ciebie.
                            Szkolenie nie bylo moje, po raz enty naucz sie czytac ze zrozumieniem...
                            Dalsza pisanina z toba jest bezsensowna, zaluje bardzo moich wczesniejszych postow, musialabym zejsc do piwnicy i zgasic swiatlo, zeby osiagnac twoj poziom oswiecenia :))))

Najwyrazniej tobie bezrobocie przeslania twoj maly swiat, moze sa na to leki:) zegnam!
                            • Gość: biała dama Re: ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 19:41
                              do piwnicy
    • Gość: lux Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 07:57
      a może ktoś wie kto organizuje kursy angielskiego dla bezrobotnych

bo na urząd pracy to można sobie liczyć, składać zamówienie na kurs (ja złożyłam już ok 2 lat temu i nie doczekałam się). A przecież teraz angielski to podstawa na jakiekolwiek stanowisko, ,więc jak tu wyjść z bezrobocia...
      • Gość: xyz Re: kursy dla nie bezrobotnych IP: *.chello.pl 15.10.10, 23:13
        WIEDZA – KOMPETENCJE – PRZYSZŁOŚĆ

W związku z prowadzonym projektem unijnym dla osób, które ukończyły 45 rok życia i posiadają wykształcenie maksymalnie średnie, zamieszkałych w powiatach mławskim, ciechanowskim i przasnyskim, zatrudnionych na terenie woj. mazowieckiego na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej (z wyłączeniem osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą), które z własnej inicjatywy chcą uczestniczyć w szkoleniach i kursach poza godzinami pracy, zapraszamy na bezpłatne szkolenia z języka angielskiego, szkolenia komputerowe i warsztaty z zakresu rozwoju osobistego i rynku pracy.

TERMIN Z JĘZ. ANGIELSKIEGO:
        październik 2010 – lipiec 2011
        - 130 godzin lekcyjnych języka angielskiego (w grupach 5 osobowych)
        - 48 godziny lekcyjne szkoleń komputerowych (w grupach 10 osobowych)
        - 48 godzin lekcyjnych warsztatów z zakresu rozwoju osobistego i rynku pracy (w grupach 10 osobowych)

TERMINY:
        - język angielski 2 w tygodniu, godziny porannie lub popołudniowe
        zajęcia komputerowe – 3 weekendy (soboty, niedziele w godz. 9-16)
        warsztaty z rozwoju osobistego - 3 weekendy (soboty, niedziele w godz. 9-16).

Kursy są w pełni finansowane z funduszy Unii Europejskiej. Książki i ćwiczenia oraz wszystkie materiały kursowe są nieodpłatne (otrzymają je Państwo w pierwszym tygodniu zajęć). Podczas zajęć odbywających się w weekendy zapewnione zostaną darmowe obiady. Jedynym warunkiem stawianym uczestnikom jest obowiązek uczestniczenia w co najmniej 80% wszystkich zajęć.

Kontakt telefoniczny: tel. 22 250 14 94
        Fax: 22 250 14 93
        e-mail: mazowsze2@cityschool.pl

• Gość: Z Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 19:36
        Organizuje ktoś kurs dla pracowników ochrony albo operatorów wózków widłowych?
        • Gość: bezrobotna Re: do Z IP: *.chello.pl 17.10.10, 22:48
          jeśli jest pan zainteresowany kursami dla bezrobotnych to proszę o napisać na meila, oraz krótko napisać coś o sobie
          marta1-2@gazeta.pl
          A w odpowiedzi podam namiary to ośrodków szkoleniowych które organizują takie kursy
    • Gość: Misiaczek Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.182.34.124.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.10.10, 00:14
      Ja mam tylko 4 pytania:
      1) Co daje 5 fakultetów, 8 kursów i 10 szkoleń jeżeli nie ma pracy?
      2) Kto będzie "kopać doły" jak już wszyscy porobią licencjaty?
      3) Kto będzie pracować na to wykształcone społeczeństwo?
      4) Ile kosztuje "stworzenie stanowiska pracy" (jakże trafne określenie!) ?
    • Gość: komputrowiec Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 15:29
      Dzień dobry:)

Kto się wybiera w najbliższym czasie na szkolenie DTP organizowane przez gowork?????
      Szef mnie wysłał jako bonus do wypłaty, sam był na ich szkoleniu z grafiki także teraz padło na mnie:)
      Z tego ci widziałam na ich stronie jak się jest bezrobotnym to można w up dowiadywac się o sfinansowanie takiego szkolenia
    • Gość: kamilka Re: kursy dla bezrobotnych IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.10, 16:52
      sama zapisz się najpierw na kurs- ortografii :) SZCZEGÓŁY, a nie "szczeguły"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka