Dodaj do ulubionych

Internet z firmy MATCOM - problem

IP: 213.199.253.* 26.09.10, 22:50
Witam, mam pytanie odnośnie internetu z firmy Matcom,
Witam,

czy macie problemy ze znacznym spadkiem prędkości w ciągu dnia?

powinno być 2 mb/s a spada do 256 kb/s :(,

dzięki z góry za odpowiedź,

pozdrawiam

Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: zniesmaczony Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 09:28
      Nie tylko ty masz problem :( Do niedawna było w porządku, obecnie (od ok 3 miesięcy) tragedia ... zrywa połączenie co chwilę (prawdopodobnie maja zbyt duża liczbe użytkowników jak na możliwości posiadanego łącza i je ograniczają żeby jakoś sygnał podzielić i to właśnie jest powodem niższej prędkości). W weekend można tylko pomyśleć o internecie bo nie działa przez 90% czasu. Gdy dzwonisz na infolinię firmy wymyślają cuda o awariach tpsa, zerwaniach światłowodu itp. nikt nie jest tam w stanie udzielić wyczerpującej odpowiedzi i podać prawdziwej przyczyny problemu a do "techników" przełączyć nie chcą "bo nie i koniec" (generalnie robią ludzi w trąbę a problem leży po ich stronie) po czym odłączają telefon do serwisu zostawiając automatyczna sekretarkę.
      • Gość: Dorota Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: 213.199.253.* 27.09.10, 09:51
        w takim razie trzeba do nich dzwonić non stop, może coś zrobią,

ja myślę że nasi technicy nie potrafią sobie poradzić z tym problemem, przecież było dobrze , coś zmienili w ustawieniach po wymianie jakiegoś urządzenia lub podpięciu kogoś nowego i stąd problemy :(

• Gość: Z.M Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 09:55
          Ja też mam problem z tą siecią internet.Niejednokrotnie dzwoniłam i za każdym razem mówią żeby pisać reklamację.No tak ale trzeba było jeszcze zapisywać w jakim dniu była awaria,żeby im udowodnić
          • Gość: zniesmaczony Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 13:17
            Generalnie nie ma problemu z informacja w jakim dniu była awaria bo awaria jest cały czas a chwilowe "łatanie" nie zmienia stanu rzeczy. Nie ma dnia w którym internet działa prawidłowo bez zrywania, pingów po kilkaset ms minimum (to jest super dzień bo na ogół zrywa połączenie) i z pełną szybkością usługi. Większość użytkowników nawet nie zdaje sobie z tego sprawy ponieważ nie wykorzystują łącza w godzinach porannych do popołudniowych. Rodzi się pytanie czy w/w firma posiada jakikolwiek serwis techniczny skoro porozumieć się z takowym działem nie można i nawet już nie proponują wizyty "technika", który to kiedyś przybywał do miejsca instalacji, próbując udowodnić pełny zakres usługi namiętnie pingował routery zamiast serwisów zewnętrznych.

Nadmieniam po raz kolejny ze ok 3 miesiące temu wszystko działało jak najbardziej poprawnie pingi max 80-90ms + pełna szybkość usługi.

Co do dzwonienia cały czas to tez się nie uda bo po 2-3 próbach rozmowy połączenie jest zrzucane lub kierowane na automatyczna sekretarkę.
    • Gość: 1954a4 Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 13:53
      Ta firma to po prostu tragedia .Nie da się opisać moich przygód z nimi.
      • Gość: any-any Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.10, 14:35
        też miałam z nimi problemy....ale wytrzymałam całą umową- 2 lata, a teraz jestem w NETII- której tez nie polecam, bo będziecie mieli podobne problemy (gdy tylko zbliża się jakiś deszczyk czy burza - nie ma netu, i tak za każdym razem,,,,jakie to męczące).
        Życzę wytrwałości:)

• Gość: Z.M Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 14:41
          Czyli co nam zostało.Cierpliwe czekanie na koniec umowy?Powodzenia życzę sobie i użytkownikom
          • Gość: dziwak Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.171.188.70.static.crowley.pl 27.09.10, 15:32
            Po prostu wypowiedzcie umowy na podstawie niewywiazywania sie dostawcy ze swiadczenia uslugi proste, zasypac ich reklamacjami,zeby byla podstawa do rozwiazania umowy przed jej koncem. I dobra rada: nie podpisujcie umow z gownianymi dostawcami, MATCOM od zawsze byl badziewny i zawsze ludzie narzekali. Zastanawia mnie tylko, po groma mimo tylu zlych opinii tam wybieracie net?
            • Gość: keyo Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: 213.199.253.* 27.09.10, 15:58
              Witam,

Ja też mam duży problem z tą firmą, internet mi działa w kratkę, jak już działa to zwalnia, że nawet z playa jest szybciej, technicy z Ciechanowa mówią że lepiej będzie w grudniu dopiero, coś tam wymienią ponoć, ale w którym roku :)

piszcie jeszcze u kogo jest źle, może coś więcej wiecie na temat, ja już nie mam cierpliwości dzwonić do nich ...
              • Gość: Radca Prawny Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.opera-mini.net 27.09.10, 16:51
                Witam

Jest taki urząd jak UKE - to jest jedyna instytucja która pomaga w takich wypadkach, a operatorzy się ich boją jak ognia :
                "Formularz umożliwi Państwu przesłanie do Urzędu Komunikacji Elektronicznej skargi na przedsiębiorców świadczących usługi telekomunikacyjne lub pocztowe, jak również skierowanie zapytania w sprawach związanych z zakresem działalności Urzędu Komunikacji Elektronicznej. "
                www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=326&layout=1
                Pisanie waszych żali na forum nic nie da. W UKE Was wysłuchają, im więcej skarg do nich wpłynie, tym szybciej załatwią sprawę.

Powodzenia !!!

Pozdrawiam

Radca Prawny
                • Gość: Gosiaczek Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.chello.pl 27.09.10, 22:17
                  A ci panowie Serwisanci jacy nie mili !!! Ja miałam ale się uwolniłam, mam teraz z UPC
    • Gość: wkurzony Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: 213.199.253.* 28.09.10, 00:10
      potwierdzam, na chwilę obecną tzw "dostawca" Matcom to jest jakiś ponury żart. Zrywa połączenie, zwalnia, niemiłosiernie długie czasy odpowiedzi (dochodzą do 4500ms)
      • Gość: technik Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: *.opera-mini.net 28.09.10, 20:35
        zamiast marnować Waszą energię na pisanie bzdur na tym forum lepiej napiszcie do UKE tak jak ktoś wyżej napisał. Tam przynajmniej zostaniecie wysłuchani, a Matcom dostanie takiego kopniaka, że zaraz się naprawią.
        • Gość: wkurzony Re: Internet z firmy MATCOM - problem IP: 213.199.253.* 29.09.10, 16:04
          Napisałem, razem z kilkoma innymi znajomymi już kawałek czasu temu i nic.
          • Gość: keyo MATCOM - jest OK IP: 213.199.253.* 29.09.10, 16:42
            Chyba coś zrobili bo już jest dobrze :) przynajmniej od wczoraj , jak obserwuje...
            • Gość: Lady K Re: MATCOM - jest OK IP: 213.199.253.* 29.09.10, 21:25
              U mnie też jest już SUPER :))

• Gość: yyybu Re: MATCOM - jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 20:19
                Widzę ze ktoś propagandę sieje jak ma być dobrze skoro maja przeciążone łącza radiowe zbliża się weekend w połowie bloków znowu coś padnie jak to standardowo bywa i internetu można szukać gdzieś w powietrzu jak dobrze zawieje i zakręci to może wpadnie na chwile do sieci żałosna jest ta firma
                • Gość: CDMA Re: MATCOM - jest OK IP: 178.56.159.* 01.10.10, 21:12
                  Ja też mam radiówkę - od Orange. Zawsze działa.
                  Weźcie to gó... z Matcomu wywalcie i zamówcie normalny net od ogólnopolskiego operatora.
                  Jeśli chodzi o bezawaryjność to grupa TP jest THE BEST.
                • Gość: Lady K Re: MATCOM - jest OK IP: 213.199.253.* 02.10.10, 14:18
                  yyybu NIE wiem czy wiesz ale teraz maja zwiekszyć łącze :]] ...Jeśli nie wiesz to sie nie wypowiadaj :]]
                  • Gość: yyy Re: MATCOM - jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.10, 14:44

"Lady K" znasz się choć trochę na radiówce?o ile mi wiadomo zwiększenie łącza nie spowoduje poprawy prędkości jeśli urządzenia którymi dosyłają sygnał nie przetrawia takiej ilości pakietów mogą sobie i mieć nawet 200 Mbit jak i tak nie prześlą 1/8 tego na marnych urządzeniach za 200 zł niech będzie i 300 zł.Propagandą wieje z matcomu co nie miara widać że jesteś pracownikiem tej firmy i podszywasz się pod różnymi nickami a bladego pojęcia nie masz o sieciach jeśli masz zamiar coś zagłębić zacznij od przeczytania co to jest Model OSI
                    • Gość: Lady K Re: MATCOM - jest OK IP: 213.199.253.* 02.10.10, 14:52
                      Tak Tak ....propaganda i autoreklama :D hahahaha
                      Pozdr:]
                      • Gość: telepunkt :) Re: MATCOM - jest OK IP: *.cdma.centertel.pl 02.10.10, 16:13
                        Do CDMA - racja, Orange jest OK. , ale jak Neostrada staniała. W końcu ceny są dobre. Ja też mam Orange, ale chyba przesiąde się na Neo.
                        Proponuję olać Matcom .
                        Pozdrawiam
                        • Gość: yyybu Re: MATCOM - jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.10, 17:13
                          Radiówka ma sens jeśli jest dobrze robiona. Jeśli jest wykonywana w sposób jaki prezentuję to firma matcom niestety ale takie cuda będą się działy...Jeśli pakietem kontrolnym wysłanym do wewnętrznego serwera można go "ubić" to ja nie wiem jak ma to dobrze działać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka