Gość: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 21:10 dzisiaj zwiedziłem wszystkie sklepy i tu porażka wszystkie zamknięte na każdych drzwiach plomby wie ktoś czemu to tak się stało?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkaniec Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: 87.205.146.* 02.10.10, 21:16 tv nie oglądał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: 213.199.253.* 03.10.10, 19:23 zmarł 16 w Ciechanowie jak kupił dopalacze i wziął i wczoraj zmarł w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 21:17 wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Gigantyczna-akcja-przeciwko-dopalaczom-w-calym-kraju,wid,12721584,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdddddx Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 21:18 Inspektorzy sanepidu w asyście policji wkraczają do sklepów z dopalaczami w całym kraju. - Przypuszczam, że już dzisiaj wszystkie będą unieruchomione - powiedział rzecznik Głównego Inspektoratu Sanitarnego Jan Bondar. Wyjaśnił, że kontrola została wszczęta na polecenie minister zdrowia Ewy Kopacz. źródło: wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Gigantyczna-akcja-przeciwko-dopalaczom-w-calym-kraju,wid,12721584,wiadomosc.html?ticaid=1afdd pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 21:30 I bardzo dobrze, właściciele powinni dostać jeszcze po dożywociu za mordowanie ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 21:44 ta to może jeszcze producentów broni samochodów itp. bo produkują rzeczy które zabijają ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 21:47 Pogadamy jak będziesz miał dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 22:54 dzieci trzeba wychować a nie później oskarżać innych i zwalać na nich winę za błędy popełnione przez swoje ukochane idealne i niczemu niewinne dziecko :/ błędne myślenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:30 o to to to to. Głąby nie wiedzą nawet jakiej muzyki słucha ich dziecko a później wszystko na dopalacze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 09:05 Nam się nie użalaj na swoich starych, im to powiedz. Ale pewnie nie masz odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I am Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.opera-mini.net 02.10.10, 21:50 Nareszcie ktoś to skończył, mam nadzieję że skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.10, 22:19 zamknac, zamkneli. Ale zobaczycie ze za pare dni znowu beda otwarte:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebal Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 22:32 Chyba nie, za daleko to zaszło. Gdzieś w Polsce zastawili kontenerm na śmieci drzwi do sklepu z dopalaczami. Jak będzie trzeba też zastawię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.10, 23:27 hahaha zobaczymy, narod polski jest taki glupi... wlasciciele od poniedzialku postawia na nogi najlepszych prawników, i nasze MADRE panstwo zaplaci odszkodowanie, a z czyjej keszeni do pojdzie? mojej twojej i twojej i jej i jego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdę? Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:08 Zmiana ustawy i tyle to nie twarde lądowanie w smoleńsku - milionowych odszkodowań nie będzie. A dziecko nawet najmądrzejsze i najlepiej wychowane pod wpływem innych miej wychowanych robi głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.chello.pl 03.10.10, 09:18 Nie powinni zamykać tych sklepów. Ci co biorą szybciej by się wykończyli i był by jeden problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 16:21 i tak w poniedziałek otworzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: 109.243.203.* 03.10.10, 17:28 otworzyć to mało zrobić całodobowe niech te czuby wszystkie się nawpie...ją tego gówna Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta887 Re: dopalacze zamknięte ??!! 03.10.10, 17:39 eeee tam ciągle macie problem z tymi dopalaczami, jak kto nie chce niech nie bierze... a głupoty wygadują ze ludzie umierają..... to tak samo jak z alkoholem. Jak za dużo się nachlasz to tez można umrzeć, a kto pije rozsądnie niech żyje wiecznie ;-)) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: 213.199.253.* 03.10.10, 19:34 dopalacze to gó... i trucizna oraz ci którzy kupują skracają sobie życie i zatruwają siebie samego oraz małych dzieci tak jak np 8-latka leży w szpitalu zatruła się dopalaczem i może nie przeżyje a ma nawet całe życie przed sobą.ps dopalacze to h...ostwo i bardzo niebezpieczna trucizna NIE DAWAJCIE SIĘ OSZUKAĆ ze to pomaga to jest śmiertelne niebezpieczne gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: 213.199.253.* 03.10.10, 19:27 dopalacze to trucizna i zabijają wszystkich ludzi w Polsce ci którzy sprzedają dopalacze są głupcami i powinni za to siedzieć na 25 lat bez warunkowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: 87.205.146.* 03.10.10, 19:38 za to fajiki i wóda zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: 178.56.120.* 03.10.10, 22:25 "Absolutnie propagandowa akcja i nic więcej. Pokazująca, że wciąż żywa jest u nas idea tej paskudnej akcyjności, tego działania na pokaz, które nie przynosi żadnych skutków. A wystarczy przecież sięgnąć po sprawdzone wzorce. Ot choćby irlandzkie. Ustawa z maja tego roku przyjęta przez irlandzki parlament zakazała handlu specyfikami nie wpisanymi na listę narkotyków a mającymi działanie psychoaktywne. Za handel grozi kara 7 lat więzienia, a za handel hurtowy dożywocie. Efekt ? Ano w dniu wejścia w życie ustawy, sklepiki z dopalaczami grzecznie się pozamykały i ślad po nich zaginął. Obserwator z daleka - www.salon24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 12:57 Rzecz w tym, że jako społeczeństwo (nie wiem, być może dotyczy to też innych społeczeństw...) jesteśmy ku...ko niewyedukowani w temacie tego, co można - i pozytywnego, i negatywnego of course - zrobić z własnym umysłem/ciałem za pomocą chemii. Jasia uczą jak się rozmnaża ameba, a nie uczą, jak na jego organizm wpłynie amfa, jak wóda, a jak gibony. Tzn. owszem, przychodzi szkolny psycholog i straszy jakimiś opowieściami z krypty, a dzieciaki kładą na to ch..., bo od baby jebie na kilometr niekompetencją (np. moja w liceum mówiła o łykaniu SLD i o tym, że jak raz zapaliła blanta na imprezie, to miała chore jazdy, na co głos z sali spytał się, czy mieszała z gołdą może, bo to zasadnicza sprawa). W konsekwencji, kiedy pojawiły się dopalacze, gnoje (i nie tylko!) rzuciły się na nie jak łysy na grzebień idąc po linii (oczywiście, nie wszyscy, ale wielu) "legalne i w sklepie - nie może zaszkodzić! to nie narkotyk, bo narkotyki są przecież nielegalne!". No i tę żabę właśnie dziś wpie...my (a raczej wpie... ją Tusku i telewizornia), tylko możnaby się jeszcze pana z Monaru spytać, ile osób dziennie zdycha od wódy i powikłań z nią związanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozmówca Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 16:01 Gdy słyszę takie wypowiedzi, jak ta ostatnia, to zaczynam podejrzewać, że piszą je sprzedawcy dopalaczy albo totalni ignoranci w sprawach zdrowotnych. Dopalacze to totalne spustoszenie dla organizmu, a argumenty że wóda i papierosy też szkodą są na poziomie szkoły podstawowej. skład i reakcje organizmu na wódę i papierosy znamy od dawna. Jest to przedmiotem udokumentowanych badań. Skład doplaczy nie jest do końca znany. Tym bardziej powinny być zakazane, bo szkodą tak samo jak narkotyki, tylko w jeszcze bardziej podstępny sposób. To zaskakujące, że producent sprzedający nawet witaminy, musi podać ich kompletny skład i ewentualne skutki uboczne oraz uzyskać zgodę nadzoru farmaceutycznego na ich sprzedaż, a doplacze do niedawna można było sprzedawać legalnie bez takich wymogów. I nikt nie ostrzegał co zawierają, tylko jeszcze sprzedawca puszcza oko do klienta, że to rzekome wyroby kolekcjonerskie. Młodzi ludzie nie powinniście dać się ogłupiać. Tym, którzy sprzedają doplacze chodzi tylko o jedno - o wasze pieniądze. Kiedy wreszcie sobie to uświadomicie i przestaniecie brać do gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 16:17 Jeśli mój wpis odebrałeś jako obronę dopalaczy to logiczne myślenie nie jest Twoją mocną strona. Mówię wyraźnie ze edukacja jest za słaba że baby w szkołach nie nadaja się do tego bo nie mają żadnej wiedzy - byle gimnazjalista je zagnie. A jak się pojawiło badziewie w sklepach to dzieciaki rzucili sie jak idioci bo nagle legalne i targa po łbach. Chodzi o to że walkę z dopalaczami i innym gównem trzeba prowadzić na poziomie budowania świadomości a nie plomby na drzwiach A co do wódy - co z tego że znamy reakcję - wiemy że reakcja jest zła - że uzależnia i sieje spustoszenie. Reakcję na marychę też znamy a jednak jest nielegalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZaTuskany Ogarnij? Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:38 Haha marzycielka :D. ZaTuskany i ogarnięcie to 2 sprzeczności :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciolo Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.10, 22:41 Tak wygląda największy w Polsce handlarz trutką na dzieci Dawid Bratko dawidbratko.pl/trutkadladzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktowietenwie Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 23:44 nic wam nie mówi czas akcji na dopalacze w sobote i kongres nowej partii palikota w sobote ? czy widzieliscie dobrowolnie i nieprzymuszonych urzedników pracujacych w soboty od 6-7-8 rano ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.tktelekom.pl 05.10.10, 19:21 Czy jak jakiś pijak idzie do sklepu chemicznego i kupuje denaturat albo rozpuszczalnik wiedząc że nie nadaje sie do picia, a mimo to pije a potem umiera, zamykają potem taki sklep? W sklepach z dopalaczami na każdym towarze pisze ż nie służy do spożywania tylko do celów kolekcjonerskich,a że ktoś nie umie czytać to już jego problem. Właściciel ''Dopalaczy" ma łeb, obszedł nasze mądre prawo które politycy sami sobie stworzyli. Bo to (p)olska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 20:36 Ty się nie mondrzyj na tym forum , bo moderator powinien te twoje głupie wpisy skasować no chyba ze moderator uczy się od takich jak ty :-) # Re: dopalacze zamknięte ??!!IP: *.tktelekom.pl Gość: xxx 05.10.10, 19:55 Odpowiedz a co z monopolowymi! a co z aptekami! a co z czarnym rynkiem! # Re: dopalacze zamknięte ??!!IP: *.tktelekom.pl Gość: ciech 05.10.10, 19:21 Odpowiedz Czy jak jakiś pijak idzie do sklepu chemicznego i kupuje denaturat albo rozpuszczalnik wiedząc że nie nadaje sie do picia, a mimo to pije a potem umiera, zamykają potem taki sklep? W sklepach z dopalaczami na każdym towarze pisze ż nie służy do spożywania tylko do celów kolekcjonerskich,a że ktoś nie umie czytać to już jego problem. Właściciel ''Dopalaczy" ma łeb, obszedł nasze mądre prawo które politycy sami sobie stworzyli. Bo to (p)olska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.tktelekom.pl 05.10.10, 19:55 a co z monopolowymi! a co z aptekami! a co z czarnym rynkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.tktelekom.pl 05.10.10, 20:13 DOKŁADNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 20:24 www.youtube.com/watch?v=etCPoePbUOM Coś wam to przypomina komuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozmówca Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.chello.pl 05.10.10, 22:03 ciech lepiej zmień ksywkę na dopalacz, jak chcesz brać to świństwo to bierz, ale nie namawiaj do niego innych, od razu widać, że masz w tym interes żeby te sklepy były otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.chello.pl 05.10.10, 23:19 Po raz kolejny władza zabiera nam cząstkę wolności a głupi naród się z tego jeszcze cieszy. O swoim życiu i o tym jak szanuję swoje zdrowie powinienem decydować tylko ja a nie jakiś urzędnik. Od wychowania moich dzieci jest moja żona i ja a nie jakiś urzędnik. Dopalaczy nie używam ale zamykaniu sklepów, które istnieją zgodnie z prawem jestem zdecydowanie przeciwny. Jeszcze raz powtórzę- głupi to naród, który sam nie potrafi myśleć i cieszy się z zabierania mu wolności i możliwości wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 23:39 Ciekawe czy będziesz się tak mądrzył jak twoje dziecko ulegnie jakiemuś koledze, wiesz ..."eee cykor jesteś, mamusi się boisz? nie weżmiesz jednej tableteczki, nie przypalisz ziółka?" Jak sie będziesz wtedy czuł stojąc przy szpitalnym łóżku i myśląc gdzie popełniłeś błąd, przecież byliście z żoną takimi troskliwymi rodzicami? Wtedy będziesz miał pretensje do rządu, że pozwolił na handel tymi truciznami. Nie byłeś nastolatkiem, nigdy nie zrobiłeś niczego zakazanego??? Nie zawsze trzynastoletnie dziecko uwierzy ci na słowo, że coś go może zabić. Skoro uważasz, że taki dzieciak może decydować sam o swoim życiu to myslę, że nie powinieneś mieć dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niuśka Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 23:49 Do 2 - pełna zgoda! Do www - sam ten morderczy biznes prowadzisz czy tylko bezbrzeżnie głupi jesteś? Nie mówimy o dorosłych, którzy mogą się zabijać do woli. Dzieciaki po to sięgają! Z głupoty, z chęci spróbowania nowego, zaimponowania kumplom, nieodstawania od grupy. Kończy się tragedią. W nosie mam prawo, które na to pozwala, dla mnie liczy się skuteczne zablokowanie tego procederu. Nic nie usprawiedliwia robienia kasy na zdrowiu dzieci. Jakieś 20-latki bez skrupułów dorabiają się kosztem śmierci (albo potencjalnej śmierci) małotalów. Tego się nie da obronić. I nie chrzańcie tu o wolności, bo nie przystoi. Obrońcy swobód się znaleźli. Hipokryci bez sumień i zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.chello.pl 05.10.10, 23:52 Czy ja coś napisałem o tym, że dziecko może decydować o swoim życiu? Prawo do decyzji mają osoby pełnoletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 23:59 "www" nie dyskutuj z tymi osobnikami bo sensu nie ma. Ciemna masa zaślepiona mediami. Jeżeli to jest legalne, i jako dorosła osoba mogłem skolekcjonować to w piątek a w sobotę już nie, to jest w jakimś sensie "pozbawianie" wolności. Jak przyjdzie państwu płacić odszkodowania to może wtedy przemyslą swoje błędy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 00:04 Ty qrwa jaśnie oświecony dopalaczami sqrwielu zadecyduj o swoim losie, nażryj się tego gówna i wsiądż w autobus na gostków! Nie potrzeba mi nagonki mediów na świnie które tym hadlują żeby zdawać sobie sprawę z tego co to jest, w przeciwieństwie do ciebie mam rozum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 00:07 Jesteś machiną podążającą za większością. A maszyny jak wiadomo rozumu nie mają. Wiecej kultury, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mający oczy Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 00:26 Jak ograniczyli Ci wolność? Nadal możesz skakać ze skały, z wieżowców, nawalać baranka aż Ci się gwiazdki pokarzą. Jesteś wolny - korzystaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 00:30 Jestem bezsilny na te glupoty co piszecie:) Nie wiem czy śmiać się czy płakać... milej nocy zycze wszystkim;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 01:20 płacz nad ciasnym swym rozumkiem egoisto. paliwa go pozbawili, to co tam cudze dzieci, własnych nie ma to mu wisi. tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 01:31 aj aj aj aj często pada tu słowo "dzieci" A pomyśleliście przypadkiem jak duża ilość dzieci została skrzywdzona przez pijanych rodziców?? Bite, zmuszane do stosunków seksualnych i mordowane... więc nie pie*rz mi tu jeden z drugim o dzieciach w takim temacie. Porównajcie liczbę dzieci skrzywdzonych przez alkohol a liczbę wszystkich zatruć dopalaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 01:37 ale nie, w telewizji mówią teraz o dopalaczach to wszyscy są specjalistami, mamy tu teraz samych chemików, prawników, lekarzy i handlowców. Nie dawno pisaliście tu o smoleńsku, o krzyżu itp a jak dopalaczy w mediach nie bedzie to bedziecie specjalistami z innych dziedzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 08:33 Czy moderator mógłby tego głupka wykurzyć z tego forum ? Czy mógłbys miejski głupku podac te dane na jakie się powołujesz ? # Re: dopalacze zamknięte ??!!IP: *.adsl.inetia.pl Gość: ;] 06.10.10, 01:31 Odpowiedz aj aj aj aj często pada tu słowo "dzieci" A pomyśleliście przypadkiem jak duża ilość dzieci została skrzywdzona przez pijanych rodziców?? Bite, zmuszane do stosunków seksualnych i mordowane... więc nie pie*rz mi tu jeden z drugim o dzieciach w takim temacie. Porównajcie liczbę dzieci skrzywdzonych przez alkohol a liczbę wszystkich zatruć dopalaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 08:51 Ja cie nie obrazam wiec ode mnie z daleka, takie jest zycie, wiecej slyszy sie i czyta o takich dzieciach czy o dopalaczach?? nie chodzi mi o ostatnie 2 tyg bo wiadomo co sie teraz dzieje z dopkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 09:37 wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7730295,Olawa__Pijany_ojciec_pobil_niemowle.html wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pijana-matka-opiekowala-sie-dwumiesieczna-corka,wid,12716693,wiadomosc.html www.wiadomosci24.pl/artykul/warszawa_pijana_matka_opiekowala_sie_miesieczna_dziewczynka_161046.html www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100318/KRAJSWIAT/211315300 i tak moge caly dzien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 09:38 www.se.pl/wydarzenia/kraj/pijany-ojciec-rozjechal-coreczke_56980.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:07 Możesz się czuć obrazony ,bo pieprzysz głupoty , no chyba ze żartujesz sobie. Chciałem ci pokazać pewien link jaki skasował mi tu moderator o podobnej mentalności jak ty to ze coś czytasz nie znaczy ze jak nie czytasz to tego nie ma w Polsce , bo ja słyszałem o tysiącach na oddziałach toksykologi mamy takie media jakie mamy i oto ten skasowany link liberalowie.salon24.pl/235814,jesli-rzad-kontroluje-media-to-zyjemy-w-bagnie A moze piszący i czytający tu pracownicy szpitala,policji mają dane na temat Ciechanowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 12:03 Ostatnio podczas zamykania sklepu rozmawialem z policjantem ktory tam byl, w ciechanowie nie bylo zadnych zatruc dopalaczami... To sa slowa policjanta ktory sie zajmuje tym... a ze SLYSZALES w warzywniczym o tysiacach zatrutych to jeszcze nic nie znaczy. myslalem ze jestes troszke madrzejszy - no ale coz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:41 Jeden ciechanowski policjant wiosny nie czyni, moze wrocił z długiego urlopu, albo nowoprzyjetym był :-). A tak naprawde to o co ci chodzi z tą wolnością dla dopalaczy ? Nawet nie chcę wiedzieć czy to bierzesz i chwalisz się ze mnie czasami popierasz. Jak masz ze 40-50 lat to sobie kupuj w necie i to twoje ryzyko.Moze małolaty kupują coś tańszego i jeszcze nie kopsneli w kalendarz i jeszcze nie są na głodzie .Poza czytaniem sa jeszcze wypowiedzi klientów tych sklepów. > Ostatnio podczas zamykania sklepu rozmawialem z policjantem ktory tam byl, w ci > echanowie nie bylo zadnych zatruc dopalaczami... To sa slowa policjanta ktory s > ie zajmuje tym... a ze SLYSZALES w warzywniczym o tysiacach zatrutych to jeszcz > e nic nie znaczy. myslalem ze jestes troszke madrzejszy - no ale coz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 13:41 chyba wyraznie napisalem ze to byl policjant ktory sie tym zajmowal... czytaj kolego... powiedzmy ze wypowiedzi 50% klientów znam bardzo dobrze. Wladza zabiera nam czastke wolnosci, bo jezeli to jest legalne, jezeli dopuscili takie cos do sprzedazy to dlaczego teraz zabraniaja mi to kupiuc albo sprzedac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:08 A ja słyszałem o śmierci po wyrwaniu zęba więc szybko szybkjo zamknąc dentystów Najlepiej z jakimś hasłem w stylu : juz nikt nigdy przez tę pania........... bachbach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.tktelekom.pl 06.10.10, 20:05 popieram 'wuj'-a ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 07:45 Może ja sie nie znam albo czytac nie umiem ale gdzie tu ktoś napisał że popiera branie dopalaczy? Czy stwierdzenie bezsprzecznego faktu że państwo działa niezgodnie czytacie jako "lubie przyćpac" I ciagłe gadanie - bezpieczeńestwo bezpieczestwo dzieci. Z tego co wiem nielegalna marichuana, nielegalny( dla dzieci ) alkochol to raczej chleb powszedni w ciechanowskich gimanzajach i jakoś zakazy i karanie nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 08:22 Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 08:29 Małpa co sama sobie bije brawo. Kultury chcesz, proszę, jestem kulturalna, śmieci wyrzucam do śmietnika, ciebie upycham na dnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 13:41 Dopalacze rozum odbierają Dwa razy obrabował ten sam bank, bo potrzebował pieniędzy na dopalacze. 24-letni Igor M. został rozpoznany przez kasjerki i zatrzymany na łódzkim osiedlu. Dzisiaj Sąd Okręgowy orzekł o jego winie - spędzi w więzieniu 5 lat i 8 miesięcy, a poszkodowanej placówce ma zapłacić 12,6 tys. odszkodowania. www.tvn24.pl/12690,1676628,0,1,napadal-na-banki--potrzebowal-na-dopalacze,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.chello.pl 06.10.10, 22:20 Witam Zniewolone Umysły. 1) Zjawisko narkomani nie zniknie poprzez zamknięcie sklepów z dopalaczami, 2) Jezeli ktoś już musi brać to lepiej, żeby nabył używki z legalnego źródła i wiedział co kupuje a nie ryzykował towar z ulicy. 3) Jezeli jakieś używki sa zakazane to bogacą się tylko na tym przestępcy (patrz prohibicja w USA i związany z tym rozwój włoskiej mafi) i tylko przestępcy mają interes w tym, żeby używki były zakazane., 4) Zbliżają się wybory samorządowe a nasi politycy, bez względu na to z jakiej są opcji uwielbiają zagrywki pod publiczkę. Zamknięcie sklepów- dlaczego teraz przed wyborami a nie rok temu w wakacje gdy media zaczęły mówić o poważnym problemie z dopalaczami i ich kontaktu z dziećmi. Czy nie można było zacząć czegoś z tym robić już rok temu? np. wprowadzić przepis, że takie sklepy powinny być poza miastem? np. robić badania na szkodliwość działania? np. wprowadzić częstsze kontrole? np. sprawdzać, czy nie sprzedaje się dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozmówca Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.chello.pl 06.10.10, 22:58 Kto może pisać, że popiera dopalacze? 1. Ten, kto je sprzedaje i ma na tym spory zysk. 2. Ten kto bierze i musi brać, bo ma już objawy uzależnienia 3. Ten kto jest zaangażowany politycznie i widzi w tym tylko przedwyborczy gest Tuska (na pewno rząd mógł decyzję podjąć wcześniej) 4. Ten, kto nie ma pojęcia czym są dopalacze 5. Ten, kto ma skrzywione poglądy na temat rzekomej wolności, czyli tego, co wolno im robić, bo niby nikomu nie wadzą i mogą brać co chcą. (nie zgadzam się na to, żebym musiał (pośrednio) dokładać do leczenia kolejnych uzależnionych, a dorośli też się uzależniają). 6. Kupowanie w internecie (nielegalne) będzie oznaczało dużą gorszą dostępność do doplaczy, co oznacza, że sięgnie po nie znacznie mniej osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 23:31 Jasne - równie dobrze mogę napisać że zwolennikami zamknięcia sklepów z dopalaczami są lokalni dilerzy narkotykowi którym spadły obroty i się burzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 23:34 zamulone umysły p...ą o wolności! handlarze precz z forum. pozamykać to towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.chello.pl 07.10.10, 00:05 Dziwię się dlaczego sprzedaż alkoholu nie budzi takich emocji, przecież o wiele więcej ludzi ma z tym problem niż z dopalaczami, co roku wydaje się kilkaset milionów złotych na leczenie, dostępność prawie na każdej ulicy, wiele tysięcy rodzin rozbitych przez wódkę. Ja pisze o wolności wyboru ale okazuje się, że pewnie muszę być właścicielem sklepu z dopalaczami lub zażywającym. Jeżeli miałbym pisać na tym poziomie to mógłbym np. napisać, że Ci są przeciw mają sklepy z z alkoholem i dopalacze zabrały im klientów. Ale tak nie napiszę bo problem sklepów z dopalaczami jest poważny i poważnie trzeba o nim dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: 109.243.125.* 07.10.10, 00:08 ? to chyba Piecha z Pisu bronił w sejmie dopalaczy, było już o tym na forum, ale chyba jakaś pisowska szuja wycięła. Jakby nie wycięła, to może pomyślałbym, że Piecha się pomylił. Ale on ewidentnie broni dopalaczy! Pis jest za dopalaczami, czy RM to ogłosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narkoman Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.tktelekom.pl 07.10.10, 03:16 TZW. DOPALACZE TO PRODUKTY KOLEKCJONERSKIE!!!! A jak ktos chce je sobie spozywać to na własna rekę i powinien liczyć sie z konsekwencjami! Przepraszam bardzo to moze teraz powinni zakazac sprzedazy np.DENATURATU tez jest szkodliwy a mimo to ludzie go piją mimo ze do spozycia nie jest!!! Niech zakażą sprzedaży budaprenu!!! Też jest szkodliwy i młodzież go wdycha!!! Niech zakażą spożycia wszystkiego!!! Przecież jak pójdziesz do sklepu i kupisz sobie aromatyzowaną świeczke póżniej ją sobie zjesz to bedziesz miał loty!!! Też ci zaszkodzi!!!Zakażcie wszystkiego!!! Kazdy produkt ktory sie nie nadaje do spozycia a ktorego zazyjesz bedzie mial skutki uboczne!!! Paranoja po prostu. Na tych produktach jest napisane: NIE DO SPOŻYCIA!!!! Jak ktos chce to żreć to na własną rękę, na własna odpowiedzialność!!! Taka jest prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:44 Zamknąć MONOPOLOWE !!! WÓDKA TO ZŁO ! PRZEZ WÓDKĘ SZERZY SIĘ PATOLOGIA ! I co na to powiecie zakonserwowane móżdżki ? ;) Osobiście jestem przeciwny dopalaczom, bo co tu dużo gadać chemia ale nie tylko że sama chemia. Czasami na odwrotach opakowań były nazwy takich związków że nawet na wikipedii nikt czegos takiego nie opisał . Wszystko to jest pochodzenia syntetycznego. Czyli jak się można łatwo domyślić - niedobre . Ogólnie nie polecam. Brałem raz czy dwa, dlatego dziwię się osobom najgłośniej krzyczącym które nawet nigdy tego w rękach nie miały. Nie wiecie nawet jak to działa a wrzeszczycie najgłośniej , tak jak ktoś powiedzial wyżej podążanie za tłumem, za stadem baranów. Wracając do tematu, nie polecam. Siada to na głowę, robi się człowiekowi tak ciężko na ciele i na mózgu też, takie dziwne charakterystyczne uczucie. NIE POLECAM I to co widzę w telewizji na prawdę ... PRZERAŻA MNIE ! Jak można się tym badziewstwem zatruć. Moim zdaniem odpowiedzialność powinien poniesć ten kto sprzedał te środki tym dzieciom, czyli sprzedawca w sklepie tak samo jak dzieje się to gdy ktoś sprzeda alkohol nieletniemu . Bo rozumiem ze wszyscy poszkodowani leżący w szpitalach są w wieku poniżej 18 lat. I co można zauważyć w posunięciach rządu. Czysta akcja pod publiczkę w celu pozyskania dla siebie poparcia konserwatywnego elektoratu konserwatywnej partii PiS. I co widać, co inni wyżej zauważyli , do całkowitej wolności jeszcze nam daleko .... A co gdyby zalegalizować środki pochodzenia roślinnego/naturalnego ? Np. marihuanę , chociażby na kilka miesięcy, tak na próbę nikomu nic by się nie stało. Ale póki co, monopol w kraju ma wódka no i smaczne piwko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:56 Obrońcy i koneserzy dopalaczów - Co powiecie na to, że Wasz król nazywa Was debilami? I to prosto z mostu. Kochacie go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:58 kogo nazywa?? KLIENTÓW czy tych którzy uważają że dopalacze maja PRAWO BYĆ chociaż są do dupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 15:41 nazywa debilami tych co biorą ,a i on nie lepszy moze tylko pie...iety, ale tylko taki ma szanse wygrać z Tuskiem z tą jego agitką pijarowską. a odszkodowanie juz pisiorki beda płacić bedac u władzy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 16:07 Wuju nazywa tych co biorą i to bez ogródek, bez owijania bawełny. Bezpośrednio! Trza wyjść trochę z forum i poczytać co się dzieje na świecie. Ciekawe co na to klienci dopalaczy tak aktywnie wypowiadający się za ich przywróceniem i wypowiadający się również na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 16:23 Właśnie tego nie zrozumiałeś. Wiem jak i na czyj temat się wypowiadał. Tyle tylko że Ci co tu bronia prawa do funkcjonowania dopalaczy wcale nie sa ich odbiorcami. Czy każdy kto był przeciw apartheidowi był czarny?? Prawo do funkcjonowania dopalaczy to nei to samo co popieranie ich spozywania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 18:23 Wuju,ale Ty i ja tego nie wiemy czy osoby popierające sprzedaż dopalaczy też ich nie spożywają. Część zapewne tak. Ja bym się wcale nie zdziwił,że udzielają się na tym forum też osoby zażywające dopalacze. I to one najbardziej grzmią tutaj po zamknięciu tych sklepów. Dlatego tym osobom chciałem zadać pytanie - co Wy na to,że Wasz Bóg nazywa Was debilami ? Bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 18:40 A ja nadal uważam że upraszczasz. Po pierwsze : uważam że powinno zalegalizowac sie miękkie narko chociaż osobiście nie biorę i działam bardzo mocno w organizacjach walczących z narkotykami. Legalizacja to nie zachęta- to większa kontrola i wyrwanie procederu z łap mafii. po drugie - skąd wiesz co o Tobie mysli Twój piekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 19:30 Wuju po pierwsze -ja też uważam,że tzw. miękkie narkotyki - używki - powinny być zalegalizowane. Ale nie pochodne twardych narkotyków jakie możemy(mogliśmy) nabyć w sklepach z dopalaczami. Od pochodnych marihuany nikt nie stracił życia tylko od tych innych wynalazków jakieś tajfuny i inne gó.na. Lepiej spalić naturalnego jointa niż to ścierwo z tych sklepów. Nie paliłem i nie zamierzam spróbować - wystarczą mi opinie ludzi,którzy palili ten szrot z dopalaczy. Niech zamykają - płakać nie będę. Po drugie - spływa to po mnie jak po kaczce co myśli mój piekarz, lekarz, ekspedientka, mechanik i inni o mnie. Ale nie mówią mi tego bezpośrednio jak zrobił to Dawid w mediach nie przebierając w słowach tylko nazywając po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha do zatuskanego IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.10, 19:53 Zatuskany piszesz jak dyktator ! Kazdy moze miec swoje zdanie na kazdy temat.Zrozum człowieku ze to forum dyskusyjne a Ty sie podniecasz jak widzisz ze ktoś nie po Twojej myśli napisał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mający oczy Re: do zatuskanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:03 Wiesz to forum i słuchanie Kaczyńskiego to całe jego życie więc nie dziw się :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: do zatuskanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:32 hahaha źle odbierasz zatroskanego i źle do interpretujesz :-) > Zatuskany piszesz jak dyktator ! > Kazdy moze miec swoje zdanie na kazdy temat.Zrozum człowieku ze to forum dyskus > yjne a Ty sie podniecasz jak widzisz ze ktoś nie po Twojej myśli napisał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:02 No widzisz i dochodzimy do sedna sprawy - Ja tez nie próbowałem i nigdy w życiu nie spróbowałbym tego chemicznego gówna z dopalaczy. Ale: 1-Sklepy działaja zgodnie z polskim prawem. Jesli dziś dajemy władzy przyzwolenie na działanie niezgodne z prawem to jutro nie będą się pytać. 2- Walka z jakimikolwiek używkami przez zakazy, pokazy siły i tego typu sprawy to walka z wiatrakami. Bez szans powodzenia. 3- W swojej pracy często spotykam się z psychologami szkolnymi. Mam wrażenie że 90 % z nich to absolutnie ignoranci w tej materii . Ich pogadanki, spotkania z młodzieżą to jakaś masakra jest. Niekompetentni, przerażeni , najchętniej straszyli by dzieciaki karą boska a narkotyki odganiali wodą święconą. Tu jest pole do popisu dla państwa, dla rządu ale takie to mało efektowne - a tak wprowadzając policje można zostać batmanem na kilka tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy? Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:04 Od kiedy zmiana prawa jest niezgodna z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:41 Jaka zmiana prawa? Możesz szerzej? Bo ja słysze ze prawo dopiero ma się zmienić a zamknięte sklepy juz są. Rząd się pośpieszył. Widocznie płatnicy z mafii postawili sprawę na ostrzu noża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opus Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.opera-mini.net 07.10.10, 19:55 Fakt, ze sa to tzw. produkty kolekcjonerskie to nic innego jak perfidne omijanie prawa i kazda dopalaczowa menda o tym wie i kazdy, nawet stara babcia wie, ze jest to sprzedawane do zazywania, a nie kolekcjonowania. Co innego prawo, co innego przyzwoitosc. Jesli tobie podoba sie zycie w panstwie w ktorym prawo mozna gnoic, to gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opus Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.opera-mini.net 07.10.10, 19:52 Co ty bredzisz, przeciez nawet sprzedawcy nie wiedza co zawiera ich towar, takze o jakiej wiedzy o zazywaniu ty mowisz ?. Jak delikwent po fecie itp. kupionej "na ulicy" trafi do szpitala, to chociaz lekarze wiedza czym to odtruwac, a dopalacze niewiadomo czym, bo nikt nie zna skladu tych specyfikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:13 Wuju ja się cieszę,że doszliśmy do sedna materii i że w końcu się okazało,że mamy podobne zdania w niektórych aspektach. To prawda,że sklepy te działają zgodnie z prawem. Dawid sprytnie ominął prawo. Ale mi to wisi. Zamknęli może ze względu,że tak naprawdę to nikt nie zbadał z czego te ścierwo jest robione. Mniej mnie to interesuje. Natomiast bardziej gdzie się podziali Ci wszyscy piewcy dopalaczy (łącznie z kobietami:). Temat umiera śmiercią naturalną. Dlaczego Ci wszyscy piewcy dopalaczy, którym do niedawna ten temat był na świeczniku forum nagle zamilkli. I nie chcą napisać nic o Dawidzie,który nazwał ich nie przebierając w środkach wyrazu.Prosto z mostu. Bo jestem pewny,że w tym temacie grzmieli też konsumenci tego szrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:40 Może Ci to wisieć, może to i nie ważne. Ale nie wiem czy zauwazyłeś że bubel prawny jaki dziś został przegłosowany przez "elitę" narodu spowoduje MOŻLIWOŚĆ zakazu sprzedaży kawy , herbaty i paru innych rzeczy. Np gałka muszkatałowa:) Jak to usłyszałem to zacząłem się bardzo śmiać i nagla : bum! oświecenie! oni to robią za naszą kasę. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:29 Mnie polityka bardzo średnio interesuje. Też ubolewam,ze robią co chcą za nasze pieniądze złodzieje. Politycy to złodzieje. Mam większy szacunek do bazarowego złodzieja niż do np. prezydenta czy premiera. Ale to temat o dopalaczach, a konsumenci dalej milczą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:35 I znów się zgadzamy. Dużo wspólnego. Ale niestety mówiąc : może to nie zgodnie z prawem ale mnie to nie obchodzi zajmujesz bardzo polityczna postawę. Postawę przyzwolenia władzy na łamanie prawa bo nie moje prawo łamią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:51 Oni zawsze łamali,łamią i będą łamać prawo. I jakoś trzeba z tym dawać sobie radę, znaleźć swoje miejsce w życiu i żyć ponad tym. Znając życie zamknięcie dopalaczy to zagrywka polityczna przed wyborami. Jak wygrają to wszystko wróci na swoje miejsce i otworzą sklepy dla debili. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: dopalacze zamknięte ??!! 08.10.10, 13:03 Widać, że zaTuskany wychowuje kolejne pokolenia forumowiczów. Pozdrawiam wszystkich młodszych stażem na forum! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 14:46 Magik nie porównuj mnie do zaTuskanego. W przeciwieństwie do niego nie jestem PISuarem. Może w niektórych sprawach się zgadzamy np. o dopalaczach, ale ja nie jestem chory na politykę. Napisałem tylko co myślę o dopalaczach. Ty też zamiast mnie do kogoś porównywać napisałbyś coś na temat, w którym się poruszamy. Widać, że tzw. netykieta nie jest Twoją mocną stroną. 3D - Dopalacze Dla Debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 18:55 polityka czy nie, wisi mi to. liczy się, że zamknęli te pseudobiznesy lasujące mózgi małotatów. starzy niech się trują jak chcą, ale od dzieciaków wara. jak słyszę: to się kolekcjonuje przez nos ,to takiego gościa wciskającego ciemnotę zamknąłbym na 5 lat bez odwołania za kpinę z ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.chello.pl 09.10.10, 12:41 Ludzi jesli idioci chca brac dopalacze to niech biora to szybciej zdechna jaki to problem.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 12:50 Tylko stanowczo i na odlew trzeba traktować handlarzy śmiercią. Niech tego nie ubierają w żadne ładne słówka, kolekcjonowanie itp. Zero pobłażania i każda forma protestu jest dobra. Nie znam nikogo, który/a by popierał/a otwarcie tego podłego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 13:33 A potem rozprawić się ze wszystkimi co myślą inaczej niż my , czują inaczej niż my i w dodatku wyglądają inaczej niż my. Nie ważne prawo, nie ważne sądy - większość zdecydowała "... I wykończymy wszystkich obrzydliwców" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 13:58 no proszę, uciskana dyskryminowana mniejszość znalazła obrońców -prawdziwych demokratów cwani handlarze dopalaczami na równi z gejami, czarnoskórymi, romami. gratuluję poczucia realizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 14:11 Najpierw przyszli po komunistów, ale się nie odezwałem, bo nie byłem komunistą. Potem przyszli po socjaldemokratów i nie odezwałem się, bo nie byłem socjaldemokratą. Potem przyszli po związkowców, i znów nie protestowałem, bo nie należałem do związków zawodowych. Potem przyszła kolej na Żydów, i znowu nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. Wreszcie przyszli po mnie, i nie było już nikogo, kto wstawiłby się za mną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 14:31 sorry, nieadekwatne do sytuacji handlarzy szkodliwymi używkami. ani oni żydzi, ani komuniści, ani związkowcy, ani socjaldemokraci. wszyscy oni by się obrazili na to porównanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 14:41 A to kto jest dobry kto zły autorytatywnie oceniasz Ty- brawo. kto następny? Może bezdomni? Przecież oni nic nie wnoszą w nasze zdrowe spłeczeństwo. Prawo tu nie potrzebne - jest wódz który oceni co dobre co złe- tu nie chodzi o dopalacze. Dopalacze są do dupy i branie ich jest kretynizmem - to nie ulega wątpliwości. Ale nie można nigdy pozwolic na działania niezgodne z prawem. Większość ludzi jest przeciew dopalaczom i zgadza się na bezprawne działanie władzy. Ale to jest precedens - pozwolenie im na działanie niezgodne z prawem. p.s Ten cytat nie był porównaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 23:06 Gdzie Ci wszyscy obrońcy dopalaczy? Wasz Bóg jasno sprecyzował jakie o Was ma zdanie:) Czyżby nagle wszyscy piewcy przestali czytać forum i nie zainteresowali się tematem,na który tak zaciekle dyskutowali? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta887 Re: dopalacze zamknięte ??!! 13.10.10, 23:21 a co tu pisac? zamkneli i już. Sanepid nadal pobiera próbki i sprawdza czy nie był tam żadnych substancji zakazanych. Trzeba czekać co rząd postanowi i tyle. A to ze zamkneli dopalacze nie znaczy, że Ci klienci nie maja dostepu do innych tego typu środków odurzających Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 23:50 jak czytam nie ktore wypowiedzi to az rece opadaja - gowno wie ale najwiecej sie madrzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdroworozsądkwo Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 05:07 Po twojej wypowiedzi też mam takie wrażenie :P. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta887 Re: dopalacze zamknięte ??!! 14.10.10, 11:50 do ;] wiem więcej niż Ci się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 21:58 to nie bylo "kobieto" do Ciebie tylko Twojego poprzednika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:44 Kobieta i jej dopalacze...jak już ktoś wcześniej napisał;] Kto będzie czekał? Wy narkołyki popierający dopalacze;] I sprzedawcy tego ścierwa;] Normalni ludzie nie będą czekać-mają to w czterech literach;] A to,że mają dostęp do innych środków...no cóż.Zawsze mieli.To nie nowość. Ktoś tu ma rację;] Gowno się znam na pewno,ale na dopalaczach;] I niech tak zostanie. A jeśli ktoś ma mi coś do zarzucenia to niech powie prosto z mostu co mu na sercu leży,a nie wypowiada się jakimiś półsłówkami;] Prosto z mostu czyli jak Dawid o konsumentach dopalaczy;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:52 Niestety nie masz racji .Normalni ludzie tez są przerażeni sposobem w jaki władza wprowadza swe ustawy. Czytałem o spotkaniu komisji legislacyjnej z senatem . To makabra jakaś. Okazuje se że na zarzut o niekonstytucyjność ustawy poseł może powiedzieć cos w stylu: ale rząd chce szybko. Nie wiem czy wiesz że projekt ustawy zakłada że jeśli ktoś odurzy się jakimś srodkiem to odpowiada za to producent nawet jeśli na etapie produkcji nie zakładał tego że będzie to środek odurzający!! Czyli tłumacząc - jak jakis gó...arz nawącha się kleju to producent tego kleju może za to odpowiadać! Acha i o jego winie nie decyduje sad tylko urzędnik.!!!!!!!!!!!! Teoretycznie ustawa jest przciw dopalaczom i jak mówi pan poseł - nikt się nie będzie czepiał producentów kleju. No ale jesli jest prawo to chyba trzeba go przestrzegać co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 11:13 Wiadomo,ze Tusk chce dobrze ,a nawet bardzo dobrze i stado głupich ludzi mu przyklaśnie. Nie zastanawia was ,że jak już taka akcja była to powinno zabrać się im te wszystkie dopalacze i nie blokować lokali ? Lokal oplombowany przez głupich urzędników , ale czy oni poniosą straty materialne ? Spodziewam się , że tak jak po powodzi , zalane wodą firmy płacace dalej podatki , bo nie ma zmiluj się i tu podobnie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 11:26 Nawet na tym forum stado głupich ludzi broniło dopalaczy dopóki Tusk nie tupnął nogą i wtedy ucichło. Warto poczytać początki tematu. Jak radna Bukowska już w sierpniu na sesji rady mówiła o groźbie została zignorowana. Ot jak stadne myślenie przekłada się na to co powie i zrobi Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 23:04 Zwolennicy niezamykania sklepów z dopalaczami - poskarżcie się, że was od forsy ciągniętej od małolatówodcięli, najlepiej rodzicom tych co w szpitalu wylądowali od tego świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gus Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 18:32 nie mogę wyjść ze zdumienia, że ktoś wogóle tej hołoty handlującej dopalaczami broni i wdziewa szatki obrońców demokracji. to już szczyt bezczelności. tusk zamknął, kaczyński też by zamknął, każdy odpowiedzialny by zamknął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 18:55 A ja nie mogę wyjść ze zdumienia że żyje w kraju gdzie jest akcpetacja do działan niezgodnyzh z prawem i konstytucją. Jaki marny musi być rząd który nie potrafi poradzić sobie z takim gównem jak dopalacze w sposób legalny. po drugie - jakim debilem trzeba być żeby uważać ze każdy kto krytykuje SPOSÓB( podkreślam - sposób a nie sama ideę ) to osoba która ma w tym zysk. po trzecie - co to za argument że kaczyński zrobiłby tak samo - czy wszystko na tym forum musi być polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 19:10 gus, kuriozum tej dopalaczowej afery jest przyzwolenie prawne a zatem akceptacja handlu środkami tego typu przez dwa lata, gdzie był wtedy sanepid? Sztuką jest zdusić taki handel w zarodku a nie po kilku latach pod naciskiem mediów, które głośno nagłaśniały przypadki zatruć i zgonów. Handlujący tymi specyfikami poruszali się w granicach prawa, więc legalnie zasilając budżet podatkami. Więc co się stało, że nagle znalazł się na nich paragraf a wcześniej go nikt nie znalażł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 19:50 Mafia panie , mafia ! Teraz mafia wiedzie prym :D W Warszawie jest teraz tyyyle śniegu jak na Giewoncie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta887 Re: dopalacze zamknięte ??!! 16.10.10, 11:44 zgadzam sie z mieszkańcem wiemy, że dopalacze sa szkodliwe, ale to nie znaczy, że zaraz maja cały lokal zamykać. Niech skonfiskują wszystkie dopalacze, a resztę fajek, tytoni itp. niech zostawią. Co to komu szkodzi? Lokale poplombowali a za wynajem trzeba dalej płacić. DEBILIZMY i nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 22:15 do poczytania dla zwolenników i przeciwnoków zamknieca sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 22:16 poprawny link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 22:21 Lobbyści od dopalaczy się uaktywnili ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 22:24 rozumiem że nie dopuszczasz opcji w któej ktoś nie ma w tym interesu a wypowiada swoje zdanie?? Ok. Więc idąc Twoim tokiem rozumowania - dilerom spadły obroty przez dopalacze i lobbuja za zamknięciem. Rozumiem że tez masz interes w zamknięciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 18:31 moja rada dla poprzednika -jak ktoś się nie zna, to niech się nie wypowiada ... krótko powiem jako ojciec dzieciom - dobrze, że zamknęli i oby na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta887 Re: dopalacze zamknięte ??!! 17.10.10, 20:32 sie nie znam ale... dobrze gadasz nie przejmuj sie innymi WOLNOŚĆ SŁOWA no tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie nie znam ale.. Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 20:35 też jestem ojcem - tez sie ciesze ze zamkneli Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta887 Re: dopalacze zamknięte ??!! 17.10.10, 21:09 "oni" robia akcje a my potem za to wszystko płacimy..... niestety ale tak juz jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 18:41 A mówiłem że mafia ? ;] Teraz państwo będzie płacić... czyli my będziemy płacić , ta akcja byla taka jakby np. teraz ktoś nagle pozamykał wszystkie monopolowe. Tak nie można ! Jest wolny handel co za paranoja jakaś .... odszkodowanie musi być i niestety zapewne NIEZAWISŁE sądy jakby ktoś zapomniał że takie coś istnieje na pewno je przyznają . I zapłacą obrońcy krzy... dopalaczy i ich przeciwnicy ;] A dzieciaczki nadal będą kupować nielegalną trawkę w ciemnych klatkach schodowych na osiedlach. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 23:40 a nie mówiłem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 01:02 Bo te państwo jest chore i zmanipulowane przez media wszelkiej rodzaju maści. Politycy,na których głosowaliście zamknęli te sklepy niezgodnie z prawem.Dawid rozwinął interes zgodnie z prawem,delikatnie je omijając.Jak co do czego przyjdzie,to zapłacimy my wszyscy wspólnie czyli podatnicy-zarówno jak i konsumenci(zarabiający) tego ścierwa jak i rodzice dzieci,które ten szrot spożywają. Szkoda,że dzieci zakładają tego rodzaju tematy na forum w desperacji,że im sklepy pozamykali.Ich żenujący niski poziom inteligencji stwierdza fakt,że nawet nie pofatygowali dowiedzieć się na necie,że w feralną sobotę była akcja w całym kraju pozamykania sklepów niemal w tej samej godzinie. Ktoś musiał dopiero linka wkleić,żeby uzmysłowić założycielowi tematu co się w Polsce wydarzyło.To żenada-dzieci Neo zamiast dowiedzieć co się w kraju dzieje,zakładają tematy o zamkniętych sklepach w mieście. Sklepy dla debili,ale obrońcy sklepów jakoś się nie kwapią,żeby obronić ich Boga z Łodzi. Pomijam konsumentów. Niektórzy z kogoś muszą żyć.Z debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 11:22 widze ze ANTYKOMUSZEK tez nie bardzo wie o co chodzi... Żaden ze sklepów w naszym pieknym miescie nie mial nic wspolnego z BOGIEM Z ŁODZI... Wiec nie wiem po co na tym forum ludzie maja go bronic. A tak po za tym on ma tyle kasy ze wykupi sobie najlepszych prawnikow w kraju i oni beda go bronic Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta887 Re: dopalacze zamknięte ??!! 21.10.10, 14:29 antykomuszek zero wie a najwięcej sie wypowiada to jest ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Kobiety Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 15:26 Może otworzysz sobie szmatex zamiast tych dopalaczy i skończysz jęczeć? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta887 Re: dopalacze zamknięte ??!! 21.10.10, 18:26 ja nie jęczę tylko się wypowiadam... a szmatex? dobra sprawa, bo nie jedna Pani z tzw wyższych sfer się tam ubiera ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mający oczy Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 19:08 I ma rację skoro takie same rzeczy tylko 20 zł kilo a nie 500 sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MówiąOMnieKawałChu Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 19:18 Ludzie którzy są za zamknięciem dopalaczy mają mają mentalność trzody chlewnej, ich właściciel czyli państwo wie lepiej co dla nich dobre a co nie, ich jedynym życiowym marzeniem jest by państwo zapewniło im mieszkanie i możliwość nażarcia się. Zwykłe bydło za które musi ktoś inny myśleć. Homo Sovieticusy. TFU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdroworozsądkwo Re: dopalacze zamknięte ??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 00:58 Ludzie będący za dopalaczami też mają mentalność trzody bo zjadają wszystko co im się pod nos podetknie jeszcze przepłacają za trutki. Odpowiedz Link Zgłoś