Dodaj do ulubionych

ubezpieczenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 19:01
Gdy ubezpieczałem swój samochód pani z ubezpieczeń pomyliła się w wyliczeniu składki . Teraz wydzwania do mnie o dopłatę . Co mam robić ? Dopłata jest tak duza że w innej firmie bym zapłacił dużo mniej . Jestem bardzo nie zadowolony , czy ktoś miał podobny przypadek ?
Obserwuj wątek
    • Gość: instruktor Re: ubezpieczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 20:09
      ja miałem podobny przypadek z BENEFIĄ. Odradzam tę firmę. Przy zawieraniu polisy Pani NIE zauważyła ze pojazd przystosowany jest do Nauki jazdy... Chociaż widnieje wielki napis w dowodzie rejestracyjnym ,, POJAZD PRZYSTOSOWANY DO NAUKI JAZDY''. Owa Pani nawet kserowała sobie dowód rejestracyjny przy zawarciu polisy... Pech chciał ze pół roku później kolizja. Jako że kolizja była z bramą zgłosiłem szkodę z AC. szkodę oszacowano na ponad 3 tys zł. Niestety dostałem tylko 50% odszkodowania, gdyż TU Benefia stwierdziło, że nie zostało poinformowane przeze mnie o specjalnym przeznaczeniu pojazdu... Dodam ze polisa zawarta była w maju 2009, a wpis w dowodzie rejestracyjnym jest z datą lipiec 2007, więc nie wiem w jakim celu należy przedłożyć dowód rejestracyjny przy zawieraniu umowy ubezpieczenia, skoro przedstawiciele ubezpieczeniowi i tak nie czytają danych w nim zawartych.
    • Gość: any-any Re: ubezpieczenia IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 20:45
      ale przecież masz umowę ubezpieczenia i podaną tam kwotę...
      zresztą nie wiem, może udaj się do urzędu ochrony konsumentów
      a jak nie chce Ci się tam iść, to może na jakąś infolinię, która zajmuje się ochroną konsumentów
      • Gość: mający oczy Re: ubezpieczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 20:53
        Po odejściu od kasy reklamacje nie są uwzględniane (w obie strony). Za pomyłki płaci pracownik lub firma. Zwłaszcza, że gdybyś znał prawdziwą cenę nie kupił byś ubezpieczenia.
        Z eLką jak mają ksera dowodu to sprawa jest do wygrania. Klienci nie mogą płacić za ślepotę pracowników no chyba, że w szmaciarskich firmach krzak.
    • Gość: on Re: ubezpieczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 22:59
      dopłatę mi doliczyła pani z bardzo dużej i dobrej -podobno -agencji ubezpieczeniowej w Ciechanowie
      • kinman Re: ubezpieczenia 14.10.10, 21:07
        Ubezpieczenia i samochody to nieodłączny temat ale jest tego dość sporo trudno by było bez rad ekspertów znalazłem na fb info o tym że PZU uruchomiło tydzień konsultacji z ekspertami www.facebook.com/zyciena100procent warto wykorzystać te kilka dni :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka