Dodaj do ulubionych

WOŚP-Koncert w C.K.i Sz.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 10:41
Czas : 9 stycznia 2011 r.
Start : 18.00
Miejsce : Kawiarnia Artystyczna C.K.i Sz.
Wstęp : min. 10 zł. - do puszki wolontariusza WOŚP

Zagrają :

FADEAD - www.myspace.com/fadeadpl ( metal )
SYNDROM KRETA - www.myspace.com/syndromkreta ( rock )
DEMOBIL BLUES - www.demobilblues.pl/ ( blues )
THE WITHOUT - www.myspace.com/withoutthe ( rock - funk )
VIOLENT CREED - www.myspace.com/violentcreed ( thrash metal )

Przewidziane aukcje gadżetów muzycznych.

Organizują - C.K. i Sz. w Ciechanowie oraz Stowarzyszenie Psychoart

Zapraszamy
Obserwuj wątek
    • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 03.01.11, 11:03
      Tu można zobaczyć plakat.

Zapraszamy
    • Gość: ups Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 11:22
      to w końcu, która godzina jest poprawna???
      www.ckisz.ciechanow.net.pl/index.php?to=strony&id_strony=160&rodzaj=1
      • Gość: ckisz Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 15:15
        Informujemy, że poprawna godzina jest na plakacie czyli 18.00. Godzina 19.00 była pierwszą jaką ustaliliśmy, ale niedawno została zmieniona na 18.00 i ona jest już pewna. ZAPRASZAMY
        • Gość: XYZ Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.cnow.pl 03.01.11, 22:31
          Jedyna pewna imprezka WOŚP w Ciechanowie ;)

Przybywajmy ;)
          • Gość: pokojowy patrol Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.cnow.pl 03.01.11, 23:21
            podbijam ;)
    • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 10:09
      Bardzo cieszy mnie chęć powrotu do pewnej tradycji koncertów "orkiestrowych" - bo tak rozumiem koncert na dołku. Zbiórka pieniędzy jest oczywiście ważna, bo o to przecież chodzi, ale ja pamiętam także tą atmosferę wieczornych klubowych rockowych koncertów w dniu finału wośp, która gdzieś lata temu zniknęła. Mam nadzieję, że wieczorem 9 na dołku ta atmosfera choć trochę wróci.
      Oczywiście będę
      • Gość: kuba Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 15:50
        z tego co mi wiadomo to sporo ludzi się wybiera!!! i chwała
        • qklik Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 04.01.11, 18:55
          a co z oddawaniem krwi czyli poprostu gdzie bedzie można oddać krew.
          • Gość: Antykomuszek Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:12
            I ludziki będą dawać pieniądze,bo w końcu w lato trzeba z tych środków Przystanek Woodstock zorganizować w celu zepsucia młodzieży.
            • Gość: gośka Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.11, 19:22
              Tak, zgadzam się z tą opinią antykomuszka.
            • Gość: nie musisz dać Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:34
              9 stycznia po raz 19. w całej Polsce zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Tak jak w ubiegłym roku wolontariusze będą zbierać pieniądze na zakup sprzętu specjalistycznego dla oddziałów urologii i nefrologii dziecięcej.
            • Gość: @anty-antykomuszka Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.xdsl.centertel.pl 04.01.11, 20:50
              a byłeś kiedyś że się wypowiadasz?
              ja byłam i jakoś specjalnie sie nie zepsułam, no ale gadać z takim co wszystko wie i wszystko widział, i wyrabia sobie jakieś pogląd. bez komentarza.
              • Gość: mieszkaniec Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 21:07
                dajmy spokój antykomuszkom, mają swój świat, reszta niech przybywa. Niech ta kawiarnia od czasu do czasu ożyje.
                • Gość: Karol Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:13
                  Ta kawiarnia ożyje wkrótce bo dyrektor szuka najemcy.
                  • Gość: mieszkaniec Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 21:28
                    he, Boruta też znalazła nowego najemcę....:)
                    • Gość: mieszkaniec Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 21:29
                      niegdyś
                  • Gość: Antykomuszek Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:39
                    I nie dam złamanego grosza na ten szczytny cel, bo to wyłudzanie pieniędzy kosztem marznących zmanipulowanych dzieci jak i ludzi dających na WOŚP. Wyłączcie telewizory i włączcie myślenie,ale Owsiak i s-ka zarabiają na Was duże pieniądze. Fakt, że kupił dużo sprzętu rehabilitacyjnego,ale też wydrukował od groma naklejek serduszek,opłacił gwiazdy na koncercie w większych miastach i on też z tego zarobił. Ponadto starczyło i na zorganizowanie Przystanka Woodstock. Wystarczy,że tyle kapusty co zbierze wrzuci na konto,to odsetek miesięczny od sumy zebranej to większości się nawet nie śniło. Są organizację,które cały rok zdziałają więcej niż WOŚP i nie robią z tego rozgłosu. Ale mając środki masowego przekazu jakim są media można otumanić gawiedź. I o to im wszystkim chodzi. Wyłączcie telewizory,włączcie myślenie.
                    • Gość: mieszkaniec Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 22:03
                      to nie dawaj grosza i nie zaśmiecaj tematu. Włącz radyjko i módl się, żebyś nie musiał korzystać ze sprzętu zakupionego przez WOŚP.
                      • Gość: Gośka Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.11, 22:30
                        Zakup sprzętu medycznego odbywa się w sposób symboliczny,większość funduszy rozchodzi się na bezwartościowe cele.Największe pozytywne złudzenia społeczne wywierają media które nie głoszą prawdy.
                        • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 11:38
                          Gosiu i antykomuszku. Pewnie, że część pieniędzy z wośp rozchodzi na różne cele - np. ludzie którzy pracują w fundacji przez cały rok muszą przecież jeść, w coś się ubrać i gdzieś mieszkać, a na to jak z pewnością wiecie potrzebne są pieniądze. Z tego co wiem płace w fundacji są raczej nędzne, więc utnijmy od razu dyskusję ile to oni tam nie zarabiają, bo nie zarabiają wiele.
                          Pewnie, że część pieniędzy trzeba przeznaczyć na imprezy - wynajęcie sprzętu ludzi itd - to kosztuje.
                          Jasne można tego wszystkiego nie robić. Tylko kto w tedy będzie o tej akcji wiedział. Pies z kulawą nogą nie zainteresuje się jakimś dzieciakiem z jakąś puszką - a tak cała Polska wie o co chodzi i na co to jest.
                          Pozostaje też aspekt wychowawczy - dzieci, młodzież uczy się jak można bezinteresownie pomóc innym angażując w to własny czas i chęci. Proste - bez żadnej ideologii i podtekstów - takie ludzkie po prostu.
                          I najważniejsze. Sam cel, czyli zebranie pieniędzy na zakup sprzętu potrzebnego do leczenia dzieci. WOŚP bardzo dokładnie się z tego rozlicza i jak każda organizacja charytatywna podlega ostrej kontroli. Wyniki tych kontroli są ogólnie dostępne, wystarczy poszukać.
                          Sprzęt medyczny jest bardzo drogi i jest go kupionego od cholery. Nie wiem czy macie dzieci, czy bywaliście z nimi choćby w ciechanowskim szpitalu ? Ja mam i bywałem. Mój syn osobiście skorzystał i to nie raz ze sprzętu ufundowanego przez wośp. Widziałem go tam, na oddziale dziecięcym na prawdę dużo. Więc o czym wy piszecie ?
                          Nie chcecie dać ? Nie dawajcie, nie przychodźcie na koncert, ten czy tamten. Nie lubicie Owsiaka - wasza sprawa. Jest masa ludzi, którzy chcą pomóc, jakoś bez was damy radę.
                          Tych co chcą pomóc zachęcam.
                    • Gość: Pepe pan .D Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 22:08
                      Twoje pieniądze ze tak się tym martwisz jak ktoś wcześniej zauważył jak nie chcesz nie musisz dawać:)
                      • Gość: Antykomuszek Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 01:16
                        Szkoda mi tylko tej otumanionej gawiedzi,która na hasło WOŚP wrzuca monety bądź papierki do puszki również otumanionych dziewczynek czy chłopców,marznących przez cały dzień przy kościołach czy w centrach większych bądź mniejszych miasteczek. Którzy nie zdają sobie sprawy z tego,że są wykorzystywani przez pudełko, które znajduje się niemal w każdej rodzinie i programuje ich życie - o telewizor mi chodzi rzecz jasna. Jurek W. to taka postać wykreowana przez telewizję do wyłudzenia wielkich pieniędzy podstępem - na cel charytatywny. Na zakup sprzętu jak napisała tu niejaka Gosia idą nieduże pieniądze jakie każda organizacja jest w stanie uzbierać bez rozgłosu medialnego. A tymczasem robotnicy rozstawiający sceny w większych miastach nie robią tego za darmo. Ci co pracują w fabrykach przy produkcji naklejek z serduszkami też. Gwiazdy też za darmo nie grają mimo,że w mediach mówią,że grają charytatywnie. A czy charytatywnie rozstawią im sprzęt,nagłośnienie, mikrofony,głośniki,instrumenty ludzie, którzy są zatrudniani przez gwiazdy? NIE! A jeszcze Woodstock trzeba w wakacje zrobić. Imprezę na 30o tysięcy ludzi. i skąd na to budżet? Robotnicy charytatywnie wszystko zrobią? I na samym końcu,ktoś musi na tym zarobić. I to nie mało. Bo Jurek za darmo tam nie siedzi i nie liczy ile uzbierało pieniędzy dane miasto charytatywnie. Każdy musi na tym zarobić! Kosztem dzieciaków-wolontariuszy stojącymi z tymi puszkami i naiwniaków,wrzucającym im pieniądze i oklejającymi się serduszkami, którzy mi zaraz pojadą ponieważ są otumanieni przez media. Wyłączcie telewizor,włączcie myślenie.
                        • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 10:08
                          Dlaczego szkoda ci tych dzieci z puszkami? Czy ktokolwiek zmusza je do kwestowania? jeśli znasz taki przykład to podaj.
                          Na zakup sprzętu idą nie duże pieniądze? Poświęć trochę czasu i wejdź na tę stronę:
                          www.wosp.org.pl/medycyna/sprzet_zakupiony_przez_orkiestre
                          Fundacja na sprzęt i programy prowadzone przez cały rok wydaje 100% pieniędzy uzyskanych w zbiórce publicznej.
                          Przystanek Woodstock - temat rzeka. Byłeś/byłaś choć na jednym? Ja byłem nie raz. Mało tego zabieram tam ze sobą córkę, mam znajomych, którzy jeżdżą całymi rodzinami, z małymi dziećmi. A wiesz dlaczego tam jeździmy? Bo to lubimy, bo czujemy się tam dobrze, bo mamy masę fantastycznych znajomych poznanych na Przystanku i tylko tam możemy się z nimi spotkać, bo mamy okazję wysłuchać świetnych koncertów, spotkać ciekawych ludzi jak Lech Wałęsa czy Arcybiskup Życiński. Wiesz z jakich środków jest finansowany? Z pieniędzy uzyskanych z odsetek z lokat bankowych i od sponsorów.
                          Proponuję kolejną stronę, jednak na lekturę zarezerwuj sobie dużo czasu:
                          www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe
                          Są tam zamieszczone dokładne rozliczenia finansowe fundacji. Ale łatwiej jest klepać bzdury prawda? Po co czytać oficjalne dokumenty?
                          Co do "pudełka znajdującego się w niemal każdej rodzinie" Twoją wypowiedź czyta się właśnie jak wypowiedź kogoś zaprogramowanego przez "pudełko". No bo skąd masz takie a nie inne informacje na temat fundacji, Jurka i przystanku woodstock?

W jednym niestety muszę się z tobą zgodzić - kasa za koncerty dla wykonawców. Tradycją finałów było i nadal jest, co za chwilę udowodnię, że wykonawcy nie pobierają honorariów. Niestety "wyścig szczurów" jaki zaczął się między sztabami i miastami, kto więcej, kto głośniej i niestety kto drożej spowodował, że zaczęto płacić wykonawcom. I to mnie osobiście zawsze bolało i boli jak jasna cholera. Za nagłośnienie, scenę, oświetlenie też się płaciło i płaci, ale to już inna bajka. Ci ludzie naprawdę ciężko pracują długo przed, w trakcie i po koncercie i trudno żeby robili to za darmo. Choć osobiście znam takich, którzy na finał dawali cały swój sprzęt, przywozili go na miejsce, rozstawiali, obsługiwali imprezę, zwijali wszystko i mówili - cześć, siema, nie biorąc złamanego grosza. Między innymi dlatego w tym roku zorganizowaliśmy koncert w Artystycznej. Wykonawcy nie otrzymują żadnego wynagrodzenia, tylko rzeczywiste koszty dojazdu. Nagłośnienie i pozostałe elementy sceny oraz kawiarnię Artystyczną za całkowitą darmochę udostępnia Centrum Kultury i Sztuki. Ot i wszystko, całe "rozliczenie".
                          Na koniec przyjmij najlepsze życzenia noworoczne. Obyś ani ty ani nikt z twoich bliskich nigdy nie musiał korzystać ze sprzętu zakupionego przez WOŚP. A jak w twojej rodzinie będzie się rodziło dziecko, to po wypisaniu ze szpitala przejrzyj dokumentację medyczną, znajdziesz tam kwity potwierdzające przesiewowe badanie słuchu wykonane na fundacyjnym sprzęcie.

Do zobaczenia w niedzielę na finałowych imprezach!
                          • Gość: ,,,,,,,,,, Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 13:06
                            Trzeba mieć tupet żeby krytykować za płacenie artystom skoro przez wiele lat robiło się zupełnie inaczej. Waldku a to nie Ty stałeś za imprezami na których grywały gwiazdy typu szymon wydra?? To nie Ty na forum wtedy kłóciłeś się ze artystom trzeba płaćić. Kolejny samozwańczy animator kultury co gra tak jak mu zatańczą.
                            • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 13:26
                              Zawsze byłem i jestem przeciwny płaceniu za występy na WOŚP. Niestety miałem za małą siłę przebicia i między innymi dlatego w tym roku robimy taki a nie inny koncert czyli to co będzie się działo w Artystycznej.
                              • Gość: ,,,,,,,,,, Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 15:32
                                :) Bajkopisarz. Odszukaj starą strone WOŚP, forum( tylko nie zmieniaj swoich wpisów ).Zmienić poglądy to nie grzech, ale krytykować tych co nie zmienili i odcinać się od faktów to jednak żal.pl
                          • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 16:49
                            ... za bruumem do antukomuszka - ... a jak dziecię będzie trzeba do inkubatora włożyć, czego nie życzę, to masz antykomuszku jakieś 70 % szans, że będzie to inkubator orkiestrowy ( tak było parę lat temu ). Mało tego, te orkiestrowe były najnowsze, najlepsze, a nieorkiestrowe stare i słabe. Bądź zatem godnie-dumny i odmów, jeśli będziesz miał chęć, położenia Twego dziecięcia do orkiestrowego inkubatora. Zachowasz czystość idei.
                            Zdrowia życzę Tobie i rodzinie Twej.

PS. Te inkubatory widziałem na własne oczy, a nie w telewizji, nie czytałem o nich w gazetach, nikt mi też o nich nie opowiadał. Fakt, pijany byłem ze szczęścia, więc istnieje szansa, że mi się przywidziało - jako człowiek rozumny zawsze bowiem zakładam, że mogę nie mieć racji. A ty ?
                    • Gość: zorba Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 07:32
                      do antykomuszek "Są organizację,które cały rok zdziałają więcej niż WOŚP i nie robią z tego rozgłosu..." --> a możesz mi podać przykład takiej prężnie działającej organizacji??? Oczywiscie rozumiem, że masz sprawdzoną informację, że ich zebrane pieniądze idą w 100% na właściwe cele?i tam to wszyscy pracują za darnochę? Oświeć mnie bo należę widocznie do tych opętanych przez media! Ba! Jeszcze gorzej bo na woodstock też kilka razy byłam, a Ty ile razy byłeś, że oceniach? a może to opinia oparta na manipulacyjnych mediach?
                    • Gość: :) Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 15:06
                      To już wiemy więc spieprzaj:)
                    • Gość: mmmmmmmm - jak sss Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 00:01
                      Hallo.
                      Takie to przykre co napiszę.
                      Wyłudzać znaczy – zmuszać ! Myślisz?
                      Anty czy jak Ci – bardzo głupia ksywa. Pewnie pi...wiec (nie ubliżając nikomu).
                      .. gorycz do Ciebie wielka….. tylko jedno zdanie. Nie życzę Ci, abyś Ty, albo Twoje dziecko korzystało ze sprzętu W.O.Ś.P. to takie przykre .oj gul Cię zaje…bie… Owsiak musiał Cię wspierać.
                      Człowiek potrzebuje człowieka.
                      Ktoś robi na świecie (chyba) największą zadymę bez przymusu. Normalni to rozumieją – bo nie są otumanieni.
                      Dzieci takie jak ja kochają Owsiaka za wszystko …’Letnia zadyma w środku zimy’ Towarzystwo Chińskich ręczników’ ….. pewnie nic Ci to nie mówi.
                      Z poważaniem ojciec Zdrowiej Dziewczynki.

Zauważ gościu – ‘ffko, że na świecie istnieją firmy sponsorskie, które pokrywają duże koszty związane z organizacją.
                      … po jaka cholerę tłumaczę ………(płytkiej) osobie …. Bywaj w zdrowiu…ble …

Pozdro dla Przyjaciół’uff 
                    • Gość: Personatus Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.tktelekom.pl 09.01.11, 11:20
                      Skoro tak to przynajmniej dobrze jest wydać dychę za posłuchanie całkiem dobrych zespołów.
                      W innych przypadkach, a często się zdarzało że wejściówka do artystyka kosztowała o wiele więcej... Dycha to dar od niebios... A co robią w rzeczywistości z tymi pieniądzmi to wiedzą tylko o ni i skarbówka...
                      Także swój Egocentryzm wsadź sobie w gardło i przepłucz pożądanie zanim zaczniesz przypadkiem nim pluć...
            • tomasz.kraszewski Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 10:00
              ahh jak niektórych post komuszych popaprańców boli, że WOŚP pomaga chorym dzieciom, a ich głupoty nie można wyleczyć.
              • qklik Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 10:26
                Ciągle nie wiem gdzie można oddać krew. Czy jak w zeszłym roku w Punkcie Krwiodawstwa czy bedzie gdzieś na mieście ambulans do pobierania krwi.
                • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 10:29
                  Jakoś w tym roku nam to umknęło :( Dyżuru w centrum krwiodawstwa nie będzie.
                  • qklik Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 10:34
                    Może jeszcze da sie coś zorganizować. Jak ja sie będę czuł gdy nie oddam krwi dla WOŚP.
                    • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 10:38
                      Wpadnij do Artystycznej, sami upuścimy :) No chyba, że wybierasz się na "ju donczu paperat" :) Oddaj w piątek a czekoladę przynieś na koncert.
                      • Gość: Wolontariusz Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 11:06
                        11 lat, byłem wolontariuszem WOŚP w tym roku też jestem i nie żałuje tego, a tym bardziej nikt mnie do tego nie zmuszał, dla mnie to juz tradycja że druga niedziela Stycznia to WOŚP, Wszystkie sprawozdania fundacji są dostępne do tego są one kontrolowane odgórnie, każdy może się zapoznać ile pieniędzy idzie ze zbiórki na poszczególne cele. W sprawozdaniu jest ujęte ile na koncert(obsługa techniczna) ile na Woodstock, ile na sprzęt. JAk zobaczysz to na Woodstock idzie bardzo mała kwota w porównaniu z zebraną liczbą pieniedzy, Kasa również idzie na bieżącą prace fundacji. Antykomuszek czy ty wiesz ilu ratowników medycznych rocznie szkoli WOŚP?Czy ty wiesz że dzięki WOSP w szkolach wprowadzono kursy i zajecia z pierwszej pomocy? Czy ty wiesz że sprzęt od WOSP znajduję się nie tylko w szpitalach, ale rownież w miejscach publicznych, np defibrylatory są w metrze, muzeach. Orkiestra w jeden dzień zbiera 40 mln złotych!!! Fundacja Polsat w 3 miesiące zbiera ok 3 mln. więc nie chrzań głupot że sa organizacje ktore wiecej zbierają.
                        • tomasz.kraszewski Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 11:36
                          W pełni zgadzam się z wypowiedziami brum'a i Wolontariusza. Sam będąc w LO biegałem z puszką :) fajnie się ze znajomymi łaziło ;) a raz grałem z kapelą na WOŚP'owej scenie (oczywiście za free) :) Cała idea i atmosfera WOŚP są jedyne w swoim rodzaju i oby dane nam było cieszyć się tym zjawiskiem jeszcze wieeeeele lat :)
              • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 11:40
                Oni po prostu nie mogą uwierzyć, że można coś zrobić dla człowieka ot tak.
                Pewnie nigdy nie uwierzą ale to ich problem
                • tomasz.kraszewski Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 11:46
                  widać u takich jak "antykomuch" i jemu podobnym myślenie "sądzę ciebie według siebie". Nie mogą znieść, że nie mogą nic urwać dla siebie z tej kasy zebranej dla dzieci. Żal takich ludzi.
                  • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 13:26
                    Czy chcieliby urwać dla siebie nie wiem. Ale reszta - pewnie tak - "sądzę ciebie według siebie" - trafna ocena moim skromnym zdaniem. Ale nie ma się co przejmować. Malkontenci, podatni na teorie spiskowe byli są i będą.
                    Róbmy swoje, a oni niech sobie gadają.
                    • tomasz.kraszewski Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 05.01.11, 13:31
                      AMEN :)
                      • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 14:42
                        I na wieki wieków jump
                        • Gość: Anykomuszek Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 02:21
                          Bruum dla Ciebie również wszystkiego najlepszego w nowym roku. Jesteś tu jedyną osobą,z którą można podjąć polemikę na poziomie. Reszta to hołota...a bez komentarza z reztą.
                          Widać niestety jednak, że te "pudełko" jednak robi swoje i manipuluje
                          Waszymi głowami,a Wy tego nie dostrzegacie, tylko bijecie brawo człowiekowi i mediom,którzy zarabiają krocie dzięki zmanipulowaniu Waszych mózgów. Od tego trzeba zacząć,że to OBOWIĄZEK NASZEGO RZĄDU jest zapewnienie wszelkiego sprzętu rehabilitacyjnego z pieniędzy podatników,a nie z rzutki Świątecznej pomocy. My płacimy podatki i z tych pieniędzy powinny iść składki na te cele jak sprzęt rehabilitacyjny,a nie na grube pensje i diety dla posłów wszelkiej maści-czy są to komuchy,platfusy,pisuary czy inny twór. Ten sprzęt jakże niezwykle potrzebny w leczeniu to obowiązek jest od NAS wyborców wydrzeć od ludzi-polityków,którzy chcą godnie reprezentować państwo. I taka akcja jak WOŚP nie powinna mieć miejsca. Od obecnych polityków powinno się wymagać zakupu sprzętu głosując na nich,a nie wysyłania dzieci i dorabiania mediów,które jak widać z sukcesem lasują Wasze mózgi. A obecnym mediom i politykom taka rzutka gawiedzi jaką jest WOŚP jest na rękę - To Wy a nie oni,którym jest zas.anym obowiązkiem kupicie sprzęt do szpitali,a oni będą mieli na grube diety dla posłów, którzy na obrady wybierają się jak studenci na wykłady nieobowiązkowe - czyli kiedy wypada się stawić. Wyłączcie media,włączcie myślenie:)
                          Na Woodstoku nie byłem,to nie mój kaliber muzyki,więc raczej się nie pojawię.
                          • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 11:09
                            Drogi antykomuszku - jako hołota, do której byłeś łaskaw mnie zaliczyć, pozwolę sobie jednak ( pozwolisz ? ) zabrać głos ponownie w niniejszej sprawie i skomentować Twój post.

Otóż dostrzegam w nim, że kto jak kto, ale przez, jak nazywasz, pudełko to zmanipulowany jesteś Ty. Skąd bowiem masz wiedzę, że człowiek któremu jak piszesz bijemy brawo ( rozumiem, że masz na myśli Owsiaka ) zarabia krocie dzięki zmanipulowaniu - masz na myśli akcję charytatywną, na niej ma zarabiać te krocie ? Pewne media, a raczej jedno medium tak twierdzi, ale to też "pudełkowe" medium.
                            Na czym zarabiają krocie media to już inna sprawa - głównie na reklamach proszków do prania, leków na bóle menstruacyjne i innych poprawiaczach naszego życia - każdy orze jak może.
                            Że to " .... OBOWIĄZEK NASZEGO RZĄDU jest zapewnienie wszelkiego sprzętu rehabilitacyjnego z pieniędzy podatników .... ", a nie ma tego bo te pieniądze idą " ....na grube pensje i diety dla posłów .... ". Kolego, czy ty masz pojęcie ile wynosi pensja posła + dieta, a ile kosztuje np. inkubator ? Powiem tak - przestań pić piwo, a na pewno po roku oszczędzania kupisz sobie Porsche - mądre ? Głupie i to bardzo. A o co mi chodzi ? O to, że rząd wielkości między pensjami i dietami posłów, a zapotrzebowaniem na sprzęt medyczny w kraju jest jak koszt Twojego rocznego spożycie piwa do ceny Porsche ( i tak pewnie przesadziłem z tym porównaniem na niekorzyść ceny Porsche ).
                            Generalizując - tania demagogia to co głosisz.
                            I rzecz trzecia - " ... taka akcja jak WOŚP nie powinna mieć miejsca ... ", bo to co wyżej. Drogi antykomuszku. Na długo zanim komunizm zaistniał jako ideologia polityczna w świecie zachodnim, i nie tylko, występowało zjawisko dobroczynności. To bardzo szlachetne, ludzkie i rzekłbym chrześcijańskie pomóc bliźniemu. a pomóc ot tak, komuś kogo nie znasz i pewnie nigdy nie poznasz, to dopiero uszlachetnia.
                            Ale skoro powinno się WOŚP zlikwidować to idąc tym, Twoim tropem powinno się zlikwidować Caritas, P.A.H. , Monar, Markot i jeszcze wiele innych instytucji niepaństwowych, które tak czy inaczej, opierając się na datkach, pomagają ludziom. A może zacznijmy karać każdego kto do puszki żebraka wrzuci 2 złote - no przecież państwo powinno mu pomóc, to państwa obowiązek ! - nie tak ? Poza tym nie odprowadził podatku od darowizny - skandal !

Zastanów się nad tym co piszesz. Nie chcesz pomóc, masz po temu jakieś powody, uprzedzenia - Twoja sprawa. Nie musisz się nikomu tłumaczyć, żyjesz w wolnym kraju i nikt do dobroczynności Cię nie zmusi. Daj innym pomóc.

Uniżenie kłania się przedstawiciel hołoty.
                          • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 06.01.11, 11:19
                            Gdybym nie miał okazji poznać fundacji "od środka" być może przyznał bym ci racje. Jurek za pełnienie funkcji Prezesa Zarządu nie pobiera żadnego wynagrodzenia i w Fundacji pracuje jako wolontariusz. Z czego więc żyje rodzi się pytanie? Ano żyje z produkcji programów telewizyjnych. Ma firmę która się tym zajmuje.
                            Co manipulacji przez TV. Wiesz, znam stację która prowadzi prawdziwą manipulację, robi co chce a jej szef do tej pory nie rozliczył zbiórki przeznaczonej na stocznię, z której pieniążki gdzieś przepadły.
                            Masz całkowitą rację pisząc, że zakup sprzętu powinien być finansowany przez powołane do tego i finansowane z naszych składek instytucje. Jednak stan finansów państwowych jest taki a nie inny i musimy się ratować sami. Swoją drogą, gdyby ktoś powiedział - narodzie, podnosimy podatki o 2 zł miesięcznie został by "zlinczowany" a potrafimy dobrowolnie "opodatkować się" wrzucając kasę do puszek wolontariuszy. WOŚP był, jest i chyba pozostanie największą akcją charytatywną w naszym pięknym kraju. Są tacy którzy czerpią ze współpracy z Orkiestrą kupę radości, tak jak ja na przykład :)
                            Na woodstock zapraszam, od 3 lat to nie tylko muzyka. To Także Akademia Sztuk Przepięknych gdzie dzieje się tak wiele i tak zróżnicowanych rzeczy, że każdy znajdzie coś dla siebie. Pamiętam wystawianą o 2 w nocy "Wesołą wdówkę" - nawet jak teraz, po ponad 2 latach o tego wydarzenia piszę o tym, to mam gęsią skórkę :)
                            I na koniec - zapraszam Cię na koncerty finałowe. Skoro nie wrzucasz pieniędzy do puszek wolontariuszy przyjdź pod COEK Studio, bo na koncercie w Artystycznej wejściówką jest wrzucenie kasy do puszki. Przyjdź, pobaw się, zobacz jak się bawią inni, po prostu pobądź z nami :)
                            • Gość: marek zalewski Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 11:35
                              Brawo Panie Waldku i Michale i wolontariusze... a antykomuszka wypada zostawić w spokoju przy jego pudełeczku w jego piaskownicy... Orkiestra będzie grała swoje do końca świata... pozdrawiam
                              • Gość: gość Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.11, 19:09
                                To tak ma wyglądać świetna zabawa???
                                Tekst linka
                                • Gość: marek zalewski Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 19:37
                                  A nie widzisz w Ich oczach pięknej radości i wolności ? Popatrz, to może zobaczysz... życzę Ci takiego ,,piękna''.
                                  • Gość: mieszkaniec Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.11, 22:15
                                    Marku, On tego nie widzi, on widzi błoto a my piękno tej chwili :)
                                • Gość: wolontariusz Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 08:03
                                  Tak szanowny kolego tak wygląda zabawa, czy ty nie widzisz radości na twarzach, że ludzie maja okazję czuć się wolno? Ja co rok jeżdże na woodstock tam rządzi przede wszystkim dobra zabawa.
                                • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 07.01.11, 11:08
                                  Dokładnie tak, tak wygląda dobra zabawa. Dlaczego? Po pierwsze nikt nikogo do tego błotka nie wrzuca na siłę. Każdy sam decyduje czy ma ochotę się potaplać czy nie. Po drugie samo błotko jest specjalnie przygotowane. Piasek jest przywieziony, teren wcześniej dokładnie sprzątnięty żeby nie znalazł się w błotku żaden kawałek szkła czy metalu. Uprzedzając pytanie - nie, nikt nie wrzuci tam szkła, bo szkła na woodstocku nie znajdziesz. Po kolejne - jak już ktoś wcześniej napisał - ty widzisz błoto, my widzimy radość. Każdy widzi to, co chce widzieć.
                                  • Gość: wolontariusz Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 12:47
                                    o właśnie bruuum przekazałeś sedno sprawy :) Niestety niektórzy i tak będą mówili swoje, więc nieważne co powiemy ( osoby które pomagają WOSP i jeżdzą na woodstock) a oni ( wszystko wiedzący, nie doświadczeni w tym temacie) i tak swoje.
                                    Moja puenta jest następująca:
                                    Róbta co chceta, mówta co chceta ja i tak w nd stawiam się na WOSP a w sierpniu na Woodstock
                                • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 12:49
                                  Ja widzę radość i uśmiech na twarzach tych dziewczyn. Nieskrępowaną radość, taką gębę od ucha do ucha.
                                  Tak, moim zdaniem tak może wyglądać świetna zabawa.
                                  A co Ty widzisz gościu ?
                                • Gość: :) Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 15:12
                                  Nie dla każdego dobra zabawa to wypady na dyskotekę i na dziwki.
                                  • qklik Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 08.01.11, 09:21
                                    zabawa zabawą ale nie zapomnijmy o najważniejszym celu: dzieciakach, i dla nich to właśnie przyjdę na koncert, dam do puszki i kupię coś na licytacji. I będę z tego dumny. Kolejny raz, w kolejnym roku wielki szacun dla tych którzy organizują całą akcję Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w całym kraju i w naszym (moim) mieście.........a to już jutro :):):):)
                                    • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 10:33
                                      Masz rację - cel akcji jest najważniejszy. Pomóc dzieciom, czyli w zasadzie samym sobie, bo może jeszcze jest się dzieckiem, będzie się miało dzieci, albo już się je ma.
                                      • Gość: cisza wyborcza Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 14:24

Polecam! Zacznijcie myśleć samodzielnie!

niepoprawni.pl/blog/2187/dawajta-dawajta
                                        niepoprawni.pl/blog/2129/siema-barany-znowu-was-dymamy
                                        • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 08.01.11, 15:08
                                          A ty uważasz się za myślącego samodzielnie? Ja myślę samodzielnie dlatego potrafię rozróżnić szczytny cel od przekrętów. Dlaczego tacy jak ty nigdy nie podadzą konkretnych argumentów i dowodów tych "przekrętów"? Masz dowody, zgłoś sprawę do prokuratury. I przypomnę ci, że to ojciec dyrektor przekręcił kasę emerytów i nikt mu za to nic nie zrobił do tej pory.

Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
                                          • Gość: Niuśka Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 16:05
                                            Podpisuję się obiema rękami pod Orkiestrą. Jestem dumna, że Owsiak ją wymyślił i tyle lat z sukcesem prowadzi, że to jest polska marka przez duże M, podziwiana w świecie. Insynuacje o zarabianiu na WOŚP snują ci, którzy widzą drugie dno w każdej działalności społecznej. Nie mogą uwierzyć, że można coś zrobić dla innych z darmo!! Ja wierzę i dlatego co roku wrzucam datki do puszek i jeden koszyk zakupów przeznaczam na Świąteczną Zbiórkę Żywności. Świece w Caritasie też kupuję. Dobroczynność nie jest słuszna albo nie. Jest dobra (wybaczcie masło maślane). Pozdrówko dla wszystkich wolontariuszy i darczyńców!
                                            PS. Fajnie, że w tym roku sztab firmuje 2 koncerty, więc każdy znajdzie coś dla siebie.
                                            • Gość: Jo Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: 46.112.202.* 08.01.11, 19:13
                                              Z tego co wiem to koncert w CK jest inicjatywą psychoartu
                                              Cel kul a malkontenci zawsze są będa itd.
                                              • Gość: Kostek Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 21:19
                                                Sztab WOŚP jest tylko jeden, a w Artystycznej grają w ramach Orkiestry. Przecież to sztab na czele z Rykowską zwraca kapelom z obu koncertów koszty podróży. Jedni robią to , drudzy tamto , a wszyscy pracują na jedno konto, więc o co chodzi? Idziemy na co kto woli i płacimy na dzieciaki. Kto to chce głupio dzielić i po kiego?
                                                • bruum Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 08.01.11, 21:44
                                                  Nikt niczego nie dzieli. Chodzi tylko o jasne powiedzenie kto co robi i za co odpowiada. I tak wszyscy pracujemy na jeden cel. A dla jasności - sztab z COEK miał zwrócić koszty dojazdu zespołów grających w Artystycznej, jednak nie ma takiej potrzeby, zapewnia nam wolontariuszy z puszkami i ochroniarzy.
                                                  • Gość: koala Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: 46.113.13.* 09.01.11, 09:57
                                                    Do antykomuszka: twoje credo to chyba włącz "katolicki głos w twoim domu", wyłącz myślenie!
                                                  • Gość: marek zalewski wspólnie zapraszamy wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 10:29
                                                    Panowie spokojnie tu nie chodzi o "katolicki głos ...'' tylko o zwykłą ludzką zawiść, że... komuś się może COŚ UDAĆ a jemu nie, i tyle... a ,,Orkiestra'' i tak będzie grała do ,,końca świata''... kto chce to PRZYJDZIE i DA, a kto nie chce to niech żyje sobie dalej zdrowo... pozdrawiam wszystkich
                                                  • Gość: Michał Re: wspólnie zapraszamy wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 11:23
                                                    Zgadzam się - to bardzo proste - zawiść. Jedno z najsilniejszych ludzkich uczuć.
                                                    Akcję wspomoże kto chce, nie ma obowiązku.
                                                  • Gość: marek zalewski Re: wspólnie zapraszamy wszystkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 11:36
                                                    www.youtube.com/watch?v=gzACDJCfQvs&feature=player_embedded#!
    • Gość: ups to najlepsza akcja dobroczynna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 15:16
      do kilku puszek wrzuciłem już parę zeta. no. więcej niż parę :) żadna skrajna prawica z jej corocznym szkalowaniem owsiaka i orkiestry nie umniejszy w moich oczach najlepszej akcji dobroczynnej. swoją szosą, żeby nawet dobroczynność dzielić na słuszną i niesłuszną ...
    • Gość: uys Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 15:55
      a ja szedłem z aleksandrówki w strone domu kultury i za nic na drodze nie spotkałem żadnego wolontariusza i nie dane mi bylo nic wrzucic............. ??? jak oni działają bo nie bardzo rozumiem??? a jak jechałem autem to pełno ich sie kręciło koło kwiaciarni na deptaku??? wiecej ich bylo niz ludzi tam spacerujacych....
      • Gość: Antykomuch Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 21:30
        demotywatory.pl/2537100/WOSP-najwieksza-narodowa-zrzutka
        • Gość: koala Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: 46.113.13.* 09.01.11, 23:38
          Msze odfajkowane, można znowu ujadać?
          • Gość: Wolontariusz Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 10:45
            Wczorajszy, koncert w artystycznej był świetny, jak zwykle dobra atmosfera, dużo radości. Wielkie dzięki dla PsychoArtu!!
          • qklik Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. 10.01.11, 10:46
            Byłem w Artystycznej. Bardzo dobra zabawa, ale nie dla zabawy tam przyszedłem. Zrobłem co swoje, posłuchałem fajnej muzyki, spotkałem przyjaciół. Cudowny wieczór :):):):):)
        • Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 12:26
          To nawet prawda na tym obrazku, ale treść "cytowanego" demota w niczym, nie umniejsza orkiestrze . Państwo powinno zapewnić wiele rzeczy - nie robi tego w sposób wystarczający bo nie ma kasy, woli, albo z głupoty. Nie ważne jest czy rządzi pis, po czy sld. Mało tego nieważne o jakim kraju mówimy, bo idealnego kraju, gdzie wszyscy są piękni, młodzi i bogaci nie ma - zawsze są jakieś, nazwę to niedobry - tak było, jest i pewnie będzie.
          A malkontentom orkiestrowym zadałbym pytanie. Zrobimy tę zrzutkę i ileś dzieci nie umrze, wyzdrowieje itd. , albo nie zrobimy, nie damy kasy i te dzieci umrą, lub nie wyzdrowieją ? To jest pytanie z gatunku : być albo nie być ? Proszę nie twierdzić tylko że państwo powinno ... itd - już to wiemy.
          Jaka odpowiedź ?

• Gość: Michał Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 12:39
          Jeszcze raz ja - a takie coś znalazłem przypadkiem surfując

deser.pl/deser/1,83453,8920363,WOSP_jest_niepotrzebna__w_koncu_mamy_panstwowa_sluzbe_,,ga,,5.html
          Tylko proszę się nie gotować na słowo liberał - wiadomy p. prezes i jego poplecznicy używają go jak obelgi, a nie zasługuje na to wcale.
    • bruum Podziękowania 12.01.11, 10:53
      W imieniu organizatorów koncertu serdecznie dziękujemy za pomoc wszystkim, którzy zechcieli nam tej pomocy udzielić. A byli to:

* Hotel Baron
      * Kebab MacJack
      * Pub Fabryczna
      * Pub Ciechan
      * Telepizza
      * ZUPiC "Gostków"

Za pomoc w czasie koncertu dziękujemy Drużynie Wojów Arkona, Portalowi Ciechanowinaczej.pl, Związkowi Strzeleckiemu "Strzelec" i grupie BOA.

Specjalne podziękowania za wydelegowanie wolontariuszy i odrobinę cierpliwości dla Niny Rykowskiej z COEK Studio, Szefowej ciechanowskiego Sztabu.
    • Gość: marek zalewski Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 12:45
      A ja ze swojej strony i CKiS, DZIĘKUJĘ Wam Panie Waldku i Stowarzyszeniu Psychoart oraz Wolontariuszom za wielki wkład pracy ... myślę , że mieliście duży udział społeczny w zebraniu tych 58 tysiecy w Ciechanowie. I chciałbym , żeby się wszyscy o tym dowiedzieli w Ciechanowie.
      • Gość: tomek Re: WOŚP-Koncert w C.K.i Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 13:57
        HIE HIE - PRZYGOTOWUJEMY GRUNT?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka