Dodaj do ulubionych

jajko kurze i kolęda

IP: *.cnow.pl 24.01.11, 19:24
czy na kolędę można - zamiast 400 PLN - dać 100 jaj kurzych, świeżych, od kurek podwórkowych? pytam zaintrygowany dyskusjami o kolędach parafialnych i lokalnym środowisku drobiarskim;
proszę zauważyć, że będzie to również znakomite połączenie dwojga tradycji świątecznych - jajka z kolędy można przeznaczyć w pewnej liczbie na pisanki
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: jajko kurze i kolęda IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 19:32
      Według mnie można
    • Gość: ja Re: jajko kurze i kolęda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 19:34
      A dlaczego akurat 400 PLN?
      • Gość: z Aleksy Re: jajko kurze i kolęda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 19:39
        Też myślę, że można, podtrzymasz tradycję, w końcu prawie wszyscy wywodzimy się ze wsi. Tylko jak sobie wyobrażę mojego proboszcza, jak jajka taszczy ... o matko!
        • Gość: Z Re: jajko kurze i kolęda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 19:42
          Kopa jaj wystarczy, nie przesadzaj.
    • Gość: Eva Re: jajko kurze i kolęda IP: *.tktelekom.pl 24.01.11, 20:01
      kolega ma gest.
    • Gość: kogut Re: jajko kurze i kolęda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 22:22
      Pewnie jesteś jajogłowy i w dodatku masz mózg wielkości małego jajeczka, żeby takie pytania zadawać.
      • Gość: ups Re: jajko kurze i kolęda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 00:53
        olof, przetrzesz szlaki i zrodzi się nowa świecko/religijna tradycja. do dzieła bracie i relację na forum poproszę :D
        • Gość: KATOLIK Re: jajko kurze i kolęda IP: *.tktelekom.pl 25.01.11, 22:14
          Akiedy kolęda na ul.Zamkowej?
    • Gość: zgredek Re: jajko kurze i kolęda IP: *.multimo.pl 26.01.11, 15:23
      Mysle ze jezeli beda to jaja z gminy Sons to nie bedzie problemu:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka