Dodaj do ulubionych

jubileusz TWP

IP: *.182.203.247.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.03.11, 13:41
gimnazjum TWP ma już 10 lat. Co się udało osiągnąć przez te lata? Jakie sukcesy ma ta szkoła? Jaki jest jej wpływ na życie naszego miasta? Ciekawia mnie opinie ludzi związanych z oświata?
Obserwuj wątek
    • Gość: pro Re: jubileusz TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 12:30
      A kogo to może obchodzić?????
    • Gość: Fikus Re: jubileusz TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 16:34
      Niepubliczne gimnazja w naszym mieście maja coraz więcej do powiedzenia - są alternatywą dla publicznych gimnazjów gdzie szerzą się patologie!
      • Gość: uŁomeK Re: jubileusz TWP IP: 213.199.253.* 11.03.11, 19:04
        No nie wiem czy TWP ma cos do powiedzenia. Jakos nigdy nie słyszałem.
        • Gość: mk Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 19:14
          TWP kolego to najlepsze gimnazjum w ciechanowie i okolicach.Kładzie np.STO na "łopatki".Nie wspomnę juz o publiczych duzych gimnazjach!Polecam wszystkim bo znam bardzo dobrze tą szkołę!Jest idealna!!!Pozdrawiam dyrekcję o ile to przeczyta :).
          • Gość: a Re: jubileusz TWP IP: *.158.217.215.pat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.11, 19:51
            W zeszłym roku skończyłam Gimnazjum STO. W mojej klasie była laureatka olimpiady z biologii, w innej z chemii. Wynik egzaminu mieliśmy najwyższy w mieście (i tak jest od lat). Nikt mi nie powie,ze STO "przegrywa" w konfrontacji z TWP! Sama chyba w to nie wierzysz! jeśli tak by było to dlaczego niektórzy uczniowie z TWP przenosiliby się do STO? Jak to wytlumaczysz,koleżanko z TWP?
            • Gość: ciech Re: jubileusz TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 20:13
              Mało to w naszym mieście koleżanek blondynek, żeby jeszcze lubiły muzykę Bacha. Ale cholera z Bachem, tyle koleżanek lata do starostwa aż się kurzy wczesną wiosną i jesienią. Nie na próżno. Po wiedzę. Wiedza jest najważniejsza.
            • Gość: mk Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 14.03.11, 12:23
              Nie jestem koleżanką z TWP tylko rodzicem absolwenta tej szkoły!!!Takie mam zdanie i nic nie jest w stanie go zmienić bo takie są realia i fakty!
    • Gość: FORTE Re: jubileusz TWP IP: 213.199.253.* 11.03.11, 20:07
      Co się udało osiągnąć TWP przez te lata?
      Odp: NIC!!!

Jakie sukcesy ma ta szkoła?
      ODP: Żadne!!!

Jaki jest jej wpływ na życie naszego miasta?
      Odp: Brak!!!

Ciekawia mnie opinie ludzi związanych z oświata?
      Odp: Opinia człowieka związanego z oświatą - SZKODA GADAĆ!!!
      • Gość: mk Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 14.03.11, 12:07
        a co zrobiły inne szkoły dla jak to nazywasz "naszego miasta"???Szkola jest po to by kształcić ludzi i to właśnie najlepiej robi TWP!Nie wspomnę o atmosferze jaka tam panuje bo nigzie lepszej i bardziej przyjaznej nie ma!Dla miasta to ma "cos robic"prezydent i samorząd!
        • Gość: Nel Re: jubileusz TWP IP: 31.60.41.* 14.03.11, 12:56
          Witam

Moje dziecko jest uczniem Tej szkoły i jest bardzo zadowolone.I ja jako rodzic też ,spełnia moje oczekiwania.Bardzo dobra atmosfera.Nikt nie stresuje dzieci .Potrafia rozmawiać i rozwiązywac problemy.
          Ale co tu bedziemy dyskuować .Ludzie w Ciechanowie to zascianek,zacofanie.Aby tylko dopiec,dupe obrobić ,interesowac sie innymi.
          Jak czytam od niedawna ta wiekszość dialogów międzyludzkich naszego miasta na tym forum to WSTYD!!!
          Pozdrawiam i zyczę troche kultury i klasy tylko szkoda bo to trzeba miec w sobie ....
          Zero inteligencjiii!!!!!!
          • Gość: STRESS Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 16:40
            W wypowiedzi Nel najbardziej podoba mi się zdanie: NIKT NIE STRESUJE DZIECI!
            A może właśnie trzeba by je trochę zestresować, żeby się do nauki przyłożyły!
        • Gość: Groszek Re: jubileusz TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 17:51
          Pytanie brzmiało: jaki jest wpływ tej szkoły na zycie naszego miasta, a nie co szkoła robi dla miasta!!!
          Trzeba umiec czytac ze zrozumieniem.
          Szkoła może wiele zrobic dla środowiska w jakim zyje! Nie będę wymieniał przykładów, ale wiele szkół w naszym mieście robi duzo na rzec np integracji.

TWP rzeczywicie niczym szczególnym sie nie wyróznia.
          Ani wyników nie mają jakis szczególnych ani ich nie ma na zewnatrz - tak sobie żyja własnym zyciem!
          Ot i cała prawda o TWP: PRZECHOWALNIA DZIECI Z PROBLEMAMI- NIE SPECJALNIE ZDOLNYMI (POZA WYJĄTKIEM MONIKI O, KTÓRA IM SIE TRAFIŁA)
          • Gość: king Re: jubileusz TWP IP: *.158.217.83.pat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 19:52
            Nie znam Moniki O i szczerze gratuluje jej sukcesów, jeśli takie ma. Znam natomiast kliku absolwentów i uczniów TWP i mogę powiedzieć ze do najbystrzejszych nie należą. Zresztą oni sami nie mówią dobrze o swojej szkole. Owszem chwalą panią dyrektor a o pozostałych nauczycielach wola milczeć. Poza tym w szkole marazm i nuda!
            • Gość: Lol Re: jubileusz TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 12:34
              Gratuluję Nel słownictwa i jadu, jeżeli dziecko ma to w genach to faktycznie tylko do TWP się nadaje. A tak poważnie to chyba niczym szczególnym ta szkoła się nie wyróżnia, nic szczególnego nie zrobiła dla naszego miasta, dzieci po jej skończeniu nie są specjalnie lepiej przygotowane niż po innych gimnazjach (wiem bo mam dziecko w Krasiniaku, które skończyło publiczne gimnazjum i radzi sobie lepiej niż te po TWP i STO).. I to by było chyba na tyle.
              • Gość: miron Re: jubileusz TWP IP: *.158.216.72.pat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 22:18
                TWP to nie jest zła szkoła,ale ciągle brakuje jej stabilizacji. Za często zmieniają sie tam nauczyciele i to jest w tym najgorsze. STO bije nas wynikami,bo mają stałych,oddanych szkole nauczycieli. W TWP tego właśnie brakuje-najgorzej jest z polskim,ale i z biologia,i z angielskim jest kiepsko!!!
                • Gość: wiki Re: jubileusz TWP IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 23:55
                  ciech napisał
                  Mało to w naszym mieście koleżanek blondynek, żeby jeszcze lubiły muzykę Bacha. Ale cholera z Bachem, tyle koleżanek lata do starostwa aż się kurzy wczesną wiosną i jesienią. Nie na próżno. Po wiedzę. Wiedza jest najważniejsza.

Ale o co chodzi?
          • Gość: Piotr. Re: jubileusz TWP IP: *.ip.jarsat.pl 17.04.11, 20:13
            Groszek nie wiem czy sobie z tego zdajesz sprawę, ale właśnie mnie obraziłeś. Cztery lata temu skończyłem TWP i bardzo miło wspominam chwile, gdy uczęszczałem do tego gimnazjum. Będę nieskromny i powiem że byłem i jestem zdolny, a w gimnazjum nie miałem żadnych problemów wychowawczych. Podobnie było z moimi rówieśnikami. Czasami jak to w tym wieku 13-16 lat trochę się "brykało", ale kto z nas tego nie robił ? Po TWP bez problemu dostałem się do Krasiniaka, a teraz studiuje na Politechnice Gdańskiej.

Pozdrawiam całą kadrę pedagogiczną gimnazjum TWP.
    • Gość: ? Re: jubileusz TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:08
      Panie Jarku.... ale o ssso chozzzii?
      • Gość: e-wa Re: jubileusz TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 17:52
        Jak nie wiadomo o co chodzi to na pewno chodzi o KASĘ...
        • Gość: pieniek Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 19:13
          chyba w tym SĘK... :)
          • Gość: gość Re: jubileusz TWP IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 20:09
            Znam parę osób z TWP które są raczej ze szkoły zadowolone, poza tym, że były sytuacje zmiany nauczyciela od ważniejszego przedmiotu. Myślę, że największym problemem tej placówki jest brak stałego, odpowiedniego lokum. Ja uczęszczam do STO i nie widzę jakichkolwiek powodów do rywalizacji, ponieważ można się tak bez końca kłócić która ze szkół jest lepsza, a żeby móc na prawdę powiedzieć która rzeczywiście jest, trzeba by było spędzić w każdej z nich trochę czasu. W kwestii poziomu to nie ma co porównywać, bo istnieje masa dowodów na to, że u nas jest on wyższy. W bierzącym roku mamy aż 3 laureatów z biologii, 2 z chemii oraz finalistkę z matematyki, a wielokrotnie poruszany przez mieszkańców Ciechanowa temat "ocen za pieniądze" (który mnie osobiście okropnie irytuje) jest totalną bzdurą, co potwierdzić mogą wyniki egzaminów gimnazjalnych (od wielu lat jesteśmy na pierwszym miejscu w mieście). Atmosfera jest cudowna, nauczyciele mili i bardzo zaangażowani w sprawy uczniów. Nie wyobrażam sobie być w innym gimnazjum, a społeczną będę zawsze ciepło wspominać.
            • Gość: ? Re: jubileusz TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 02:48
              W "biezacym". I mylisz sie co do lokum.
              • Gość: sportsman Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 11:09
                Niestety, w gimnazjum TWP nie ma boiska, nie ma sali gimnastycznej.
                Uczniowie tej szkoły nie mają żadnych sukcesów sportowych - ani lekkoatletycznych ani nawet pływackich (wszystkie ciechanowskie szkoły mają zajęcia na basenie). Na zawodach sportowych nie bywają.
                • Gość: CIEKAWSKI Re: jubileusz TWP IP: 213.199.253.* 20.03.11, 16:26
                  Co w takim razie kieruje rodzicami którzy zapisują dzieci do takiej szkoły, gdzie nie ma ani sukcesów naukowych ani sportowych?
                  I jeszcze za to płacą??? Nie rozumiem!
                  • Gość: w.c.m. Re: jubileusz TWP IP: *.158.217.167.pat.umts.dynamic.eranet.pl 23.03.11, 20:04
                    zapisują do TWP,bo w normalnej szkole ci uczniowie nie dali by sobie rady. Proste!
                    • Gość: XXX Re: jubileusz TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 10:18
                      W STO czy TWP nie ma takiego przekroju społecznego jak w innych szkołach, chodzą raczej dzieci z lepiej sytuowanych rodzin, często wykształconych rodziców, więc i same zdolniejsze poza tym mających możliwości pomocy w formie korepetycji itp. dlatego ta średnia sttatystyczna jeżeli chodzi o olimpiady jest wyższa. Natomiast jeżeli chodzi o egzaminy gimnazjalne to z tego co wiem były skargi na podpowiadanie przez nauczycieli więc chyba te wyniki nie są tak do końca miarodajne...
                      • Gość: wiktoria Re: jubileusz TWP IP: 87.206.189.* 24.03.11, 15:57
                        A najśmieszniejsze jest to, że STO dostało pieniądze z Unii na wyrównywanie szans edukacyjnych, dla dzieci z ubogich środowisk..., paranoja
                        • Gość: YYY Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 24.03.11, 22:14
                          Do XXX - a słyszałeś kiedyś o edukacyjnej wartości dodanej???
                          Do Wiktorii - pieniądze na wyrównywanie szans nie są dla najuboższych... To, że STO dostało unijne pieniądze to chyba dobrze świadczy o osobach zarządzających szkołą, nie sądzisz?
                          • Gość: Zzzzzzzzz Re: jubileusz TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 13:03
                            A ja nie wiem co to jest ta edukacyjna wartość?
                            To STO to ma?
                            • Gość: Ewa Re: jubileusz TWP IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 13:19
                              Temat wątku dotyczy TWP, piszcie więc o TWP jesli macie cos na ten temat do napisania, a nie jak zwykle czepiacie się STO przy kazdej możliwej okazji.
                              O STO prosze w wątku o STO.
                            • Gość: YYY Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 18:14
                              WIĘCEJ O EWD - trzeba umieć czytać te wykresy.
                            • Gość: XXX Re: jubileusz TWP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 08:22
                              Ta EDUKACYJNA WARTOŚĆ DODANA to chyba wysokość czesnego jakie trzeba tam zapłacić bo na pewno nie ma nic wspólnego z poziomem nauczania. I to by było na tyle.
                              • Gość: 1 Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 10:55
                                PRIMA APRILIS!!!
                              • Gość: ta Re: jubileusz TWP IP: *.182.78.36.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.11, 11:24
                                jeśli chodzi o TWP, to rzeczywiście masz racje. Oferta szkoły nie warta tego czesnego!
                              • Gość: JoT Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 13:01
                                Moje dzieci już dawno skończyły szkoły STO. Pamiętam, że czesne nie było niskie. przynajmniej jednak wiedziałam, że nie były to pieniądze wrzucone w błoto. Moje dzieci dostały w STO przyzwoite wykształcenie.
                                Piszę to, choć wiem, że i tak nie przekonam wszystkich zawistników, zazdrośników, kłamców, oszczerców i obłudników, którzy zaraz będą komentować tylko po to, by oczernić szkołę, która i tak wszyscy wiemy JEST NAJLEPSZA!
                                Poza tym watek dotyczy TWP, a nie STO, więc pora zakończyc rozmowę na inny temat.
                        • Gość: BIKINI Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 17:12
                          Naprawdę dostali kasę na wyrównywanie szans edukacyjnych: w STO wyrównują szanse
                          • Gość: Natasza Re: jubileusz TWP IP: 213.199.253.* 07.04.11, 19:15
                            I co z tego??? Zazdrościsz? Takie zajęcia sa szkole zawsze potrzebne. A kto je finansuje, to nie ma znaczenia.
    • Gość: oŚWIATEK Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 22:21
      Jubileusz TWP już się odbył - była to mała kameralna uroczystość na której nie zabrakło wybitnych gości.
      Był kabaret i tort. Było miło.
      • Gość: tiger Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 18:55
        A kto z wybitnych się pojawił? Prezydent Komorowski?
        Kabaret? Chyba rzeczywiście KABARET!!!
        • Gość: net-surfer Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 31.03.11, 17:39
          O JUBILEUSZU ZE STRONY TWP
          Ktoś to powinien sprawdzić przed publikacją w internecie.
          • Gość: drań Re: jubileusz TWP IP: *.182.21.161.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.03.11, 23:17
            Poziom tej strony odpowiada poziomowi tej szkoły.
          • Gość: kropka Re: jubileusz TWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 08:54
            Co sie czepiasz misiu?
            • Gość: net-surfer Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 09:38
              O jakość trzeba dbać na każdym polu!
              • Gość: Ciech Re: jubileusz TWP IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 12:56
                swoje wpierw zaoraj
      • Gość: KoMa Re: jubileusz TWP IP: 213.199.253.* 17.04.11, 17:15
        Zdjęcia z jubileuszu w galeri na stronie szkoły.
        • Gość: ??? Re: jubileusz TWP IP: *.147.200.177.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.04.11, 17:47
          ta reklama TWP staje sie już uciążliwa. Czyzby kłopoty z naborem?
        • Gość: ORT Re: jubileusz TWP IP: *.play-internet.pl 17.04.11, 19:42
          Chyba raczej "galerii" - jak oni Was tam uczą w tym TWP?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka