IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 07:45
Witam,

chciałam się dowiedzieć, w którym z ciechanowskich sklepów jubilerskich można kupić ładne obrączki w nazwijmy to "rozsądnej" cenie.
A może jest ktoś, kto posiadał już złoto i robił obrączki u złotnika i może podzielić się spostrzeżeniami???

z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona t. Re: Obrączki IP: *.xdsl.centertel.pl 11.03.11, 09:00
      my w lato 2009 robiliśmy sobie obrączki ślubne z własnego złota u złotnika przy "blaszaku". obrączki są tradycyjne (bez żadnych kryształków, samo żółte złoto, z grawerką od środka za którą płaciliśmy oddzielnie, po ślubie..)
      zapłaciliśmy za nie 300zł.

pozdrawiam.
    • Gość: Maciek Re: Obrączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 00:41
      Ja zamawiałem obrączki u pana Węca w Krakowie. Wiem że daleko. Ale to sprawdzony złotnik. Ma największy wybór jaki kiedykolwiek widziałem. W Ciechanowie na Warszawskiej w takim wielkim pistacjowym budynku za jedną obrączkę na męski palec musiał bym zapłacić 1900 zł. Było to w roku 2005. A u Węca zapłaciłem za dwie 1200 zł wraz z bezpieczną przesyłką. Przesyłkę mogłem otworzyć przy kurierze i jeśli towar by mi nie odpowiadał mogłem go natychmiast odesłać. I jak widać po mnie zamówiło ten model sporo osób. Zajrzyj na www.wec.pl Ten model który ja wybrałem kolekcja Stelmach ST-7ZB. Zdjęcia na stronie idealnie odzwierciedlają prawdziwy produkt. A bym powiedział że oryginał jest jeszcze ładniejszy. Podaje linka www.wec.com.pl/Obraczki-wielokolorowe/Obraczki-slubne-ze-zlota-ST-7ZB-p504.htm

• Gość: dziwne Re: Obrączki IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 22:55
        My kupiliśmy obrączki w 2006 w Ciechanowie z białego złota z dodatkiem żółego, dość ciężkie i dosyć oryginalne za niecałe 900 zł, grawerka od wewnątrz była gratis (a w większości sklepów trzeba za to płacić i to sporo), także nie wiem czy jest sens szukać obrączek aż w Krakowie. Poza tym, obrączkę trzeba mierzyć i sprawdzać na własnych palcach jak wygląda, bo ładne wzory, które się bardzo podobają nie koniecznie pasują do danej ręki i palca. Oczywiście przez 5 lat napewno ceny sporo skoczyły, ale na Warszawskiej jest napewno dużo drożej niż np. przy postoju taksówek obok Textilu. Poza tym, to warto się wybrać też do Warszawy np. do Apartu, znam osoby które tam kupowały i też dość niedrogo płaciły.
    • Gość: gość Re: Obrączki IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 21:23
      My odbieralismy obrączki w ubiegły wtorek w pracowni złotniczej koło PKO w porównaniu z całym ciechanowem i nie tylko to tanio , ładnie i solidnie, grawerka gratis.Polecamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka