Dodaj do ulubionych

Kaufland - chamstwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 11:31
Otóż nie wiem czy wiecie drodzy forumowicze, ale w Kauflandzie jest gwarancja obsługi!

Nie będę przedłużał i wkleję tutaj e-mail, który wysłałem z ich strony.
Regulamin dostępny jest pod adresem www.kaufland.pl/Home/04_Strefa_Klienta/006_Gwarancje_i_obsluga/index.jsp?target=28733

Treść:
Witam, wczoraj spotkałem się w Państwa sklepie z dwoma niesłychanymi rzeczami.
Najpierw będąc na zakupach w jednym z działów spożywczych napotkałem wróbla. Ot, prawdziwy ptak latający po sklepie. Następnie spośród ok.5-6 kas otwarte były dwie i czekałem w jednej z nich ponad 5 minut. Udałem się z paragonem do punktu informacyjnego celem zwrócenia uwagi na ptaka oraz odebranie bonu do wykorzystania w państwa sklepie o wartości 5 zł.

Pani w informacji próbowała dać mi szklankę coca-coli na co zareagowałem wyciągnięciem wydruku z państwa regulaminu z wyszczególnionym punktem odnośnie gwarancji dobrej obsługi.
Pani zadzwoniła na kasę i kasjerka poinformowała, że nie ma kolejek, owszem, ale gdy ja stałem, były.
Na informację odnośnie ptaka zareagowała mówiąc mniej-więcej "ciężko go złapać", nie wiem, może Sanepidowi poszłoby łatwiej.

Poinformowałem panią, która była w punkcie informacyjnym, że nie chcę szklanki, gdyż w regulaminie nic o upominkach nie jest napisane, więc nie mogę go przyjąć.
W międzyczasie zadzwoniła po kasjerkę, która przyszła i stwierdziła, że nie należy mi się bon. Powiedziałem, że stałem ponad 5 minut i proszę o sprawdzenie tego na kamerach. Pani powiedziała, że kamer nie ma, wskazałem na zainstalowane kamery na ścianach, po czym stwierdziła, że nie są to kamery, a jedynie atrapy.
Jestem przekonany o słuszności swojej wizyty w punkcie informacyjnym, gdyż w związku z wielokrotnym nieuprzejmym zachowaniem obsługi tego sklepu postanowiłem sprawdzać po dołączeniu do kolejki godzinę oraz w momencie rozpoczęcia obsługiwania mnie (kiedyś jedna z pań mi powiedziała, żebym stał w kolejce z zegarkiem w ręku, również nie otrzymałem bonu, gdyż mi nie uwierzyła, a kamer "nie ma").

Jestem młodym człowiekiem i poczułem się zignorowany, pani, która przyszła z kasy na moją prośbę o rozmowę z kierowniczką odrzekła, że ona nią jest. Było to wczoraj ok.21:30. Na pytanie gdzie można złożyć skargę lub zażalenie, odrzekła, że tam, skąd mam wydrukowany ten regulamin.

Obie panie, niezwykle nieuprzejme i "oburzone", cały czas namawiały mnie do wzięcia szklanki jako "pocieszenia", co także było objawem nieuprzejmości, gdyż nie jest to żaden teleturniej, żebym otrzymywał tego typu rzeczy. Chciałem otrzymać coś, co zgodnie z Państwa regulaminem mi się należało.

Zaznaczam także, że moje wizyty w punkcie informacyjnym zaczęły się w momencie zauważenia, że znad kas znikła informacja o prawie klienta do otrzymania bonu za zbyt długi czas oczekiwania w kolejce, uznałem to za przejaw cwaniactwa pracowników tego sklepu.
"

Kiedyś próbowały wciskać ludziom czekolady, żenada.
Nie chciałem nic ponadto, co mi się należało, ja im takiego regulaminu pisać nie kazałem, a jak taki jest to niech go przestrzegają.

Namawiam forumowiczów do odbierania tego, co się wszystkim należy.

Jednocześnie powtarzam - wg.kierowniczki kamer w Kauflandzie dalej nie ma, powiedziała to oficjalnie, przy świadkach, że są atrapy ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Biedronka Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 15:40
      kolejny obóz pracy
      • Gość: pracownik Re: Kaufland - chamstwo IP: *.maxnet.66.pl 10.01.12, 00:08
        drogi kliencie ten regulamin wymysliła dyrekcja w centrali a nie pracownicy marketu nie wiesz czemu punkt informacyjny i kierowniczka kas tak sie broni od wydania 5 zl? poniewaz na drugi dzien pójdzie na dywanik do dyrektora bo przecież są rozliczani z tych 5 dyrektor marketu dba o statystyke za to ma kase pozdrawiam Ciebie drogi kliencie
    • Gość: Kaufland Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 16:22
      Odpisali na e-maila, trzeba przyznać, że nie olali sprawy i podeszli tak jak powinni. Ciekawe czy w ciechanowskim Kauflandzie coś się w związku z tym zmieni na lepsze. Pójdę dzisiaj sprawdzić czy wróbelek jeszcze sobie lata.
    • Gość: ebi Re: Kaufland - chamstwo IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 16:43
      no z tymi kasami to przegiecie , w ogole sklep dziadoski ! blee
      • Gość: krzysiek Re: Kaufland - chamstwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.08.11, 17:18
        A najlepsze jest pytanie- Czy udały się Pani/Panu zakupy?
        • Gość: koleś Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 17:24
          moje od dzisiaj będą się udawały, pod warunkiem, że będę stał więcej niż 5 minut
          • Gość: krzysiek Re: Kaufland - chamstwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.08.11, 17:28
            Proponuję przyjść w sobotę. Kolejki są wystarczające żeby postać w nich ponad 5 minut.
            • Gość: Ciechanowianin Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 17:38
              ale to nie wszystkie kasy muszą być otwarte, nie ma tak dobrze

biedronka i kaufland, carrefour i podobne są dla biednych
        • Gość: movt@wp.pl Re: Kaufland - chamstwo IP: *.112.68.49.wireless.dyn.drei.com 06.08.11, 20:40
          gó... prawda dziadowski sklep kobiety w ciąży nawet buraki nie przepuszczą pierwszej i jeszcze labadziary przy kasie pytają się ciężarnej czy udały się zakupy dziadowski sklep dziadowskie kierownictwo
          • Gość: gość Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 09:55
            ona musi tak mówić tak usaliło jej kierownictwo to nie jej wina

Jak na siłę szukacie zaczepki to poszukajcie innej
    • Gość: klient Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 19:59
      Niegroźny przypadek KAUFLANDIOFOBII...
      • Gość: karla Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 20:12
        zgadzam się-sklep jest okropny.pewnego dnia robiąc zakupy w tym sklepie podszedł do mnie jakiś pan co to ani się nie przedstawił ani wylegitymował i stwierdził że ukradłam jakiejś pani koszyk z zakupami.odpowiedziałam że koszyk tej pani stoi tam gdzie go zostawił czyliprzy stoisku z warzywami,pani była oburzona-jednak udała się na stoisku i cudownie wózek się odnalazł.pan próbował wmówić mi że wkłożyłam zakupy do nie swojego koszyka,a na dodatek ukradłam zakupy pani z rossmana z którymi weszła do kauflanda.kiedy sprawa się wyjaśniła i okazało się że paniusia zapomniała gdzie zostawiła wózek,pan rozpłynął się bez żadnego słowa przepraszam i pani również.
        gdy kasjerka zapytała -ZAKUPY SIĘ UDAŁY??-odpowiedziałam że nie i powiedziałam o zajściu na to Pani wzruszyła ramiona i dalej wykonywała swoją pracę.
        • Gość: l Re: Kaufland - chamstwo IP: 80.50.127.* 05.08.11, 21:25
          poza wszelkimi regulaminami radziłam bym podejść do sprawy jak człowiek,czyli po ludzku poprostu...
          Piszesz drogi autorze wątku że byłeś tam koło 21.30,Panie za pół godziny kończyły swoją zmianę,radością tryskać nie musiały...ciekawe jak ty byś się czuł gdyby klient przyszedł tuż przed zamknięciem...
          Wiem,masz prawo przyjść nawet o 21.57 ale bądź człowiekiem...
          Co do wróbla,miał byś siłe na ganianie go późnym wieczorem po wielkiej i wysokiej hali?jeśli tak trzeba było zachować się jak dżentelmen i pomóc paniom które tam pracują-go złapać.
          • Gość: Kaufland Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 21:50
            Ale ja tam nie byłem pierwszy raz. Przeczytaj e-mail do centrali. Wciskały na chama czekoladę lub szklanki poniżając takim traktowaniem.

Tak jak napisała karla - ochroniarze pojawiają się znikąd. Mnie też rok temu przeszukiwał bo się podrapałem po plecach i uznał, że coś schowałem. To ja mam latać za ptakiem?

Tyle razy nie były "człowiekami", że mi się odechciało cackać. PRZEDE wszystkim domagam się od nich powieszenia przy kasach informacji o gwarancji szybkiej obsługi. Nikt nie wie jakie prawa mu przysługują, zwykłe cwaniactwo w tym Kauflandzie. Wiedzieliście o tym, że jak się czeka ponad 5 minut to się należy taki bon? Ja o tym wiedziałem bo przeczytałem kiedyś, ale nie chodziłem do informacji. Jak zdjęli - zacząłem.
            • Gość: x Re: Kaufland - chamstwo IP: *.tktelekom.pl 05.08.11, 22:44
              Z tego postu wynika dla mnie to, że największe "Chamstwo" to iść do sklepu z regulaminem ( przecież wszyscy to robią, chodząc na zakupy ?). Jak dla mnie to jest cwaniactwo i próba wyłudzenia (tym bardziej jeśli to była godz. 21:30 i raczej wtedy to już nie ma kolejek) . Takich klientów powinni wywieszać na tablicy, iż takich nie obsługują. No ale 5 zł ważniejsze od zgnojenia kasjerek pracujących za parę zł.....
              • Gość: mieszkaniec Re: Kaufland - chamstwo IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 22:51
                a po co te regulaminy się tworzy?
                • Gość: mieszkaniec Re: Kaufland - chamstwo IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 22:57
                  bardzo dobrze, że ktoś zwraca na takie pierdoły uwagę. Skoro sieć Kaufland szybką obsługą się szczyci, to czemu by tego nie rozliczyć. Albo frontem do klienta albo robimy mu papkę z mózgu.
              • Gość: Kaufland Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 23:11
                Ale to dlatego, że kiedyś mi jedna z Pań wpierała, że czegoś takiego nie ma. To nie wzięło się znikąd.

Najpierw był etap bardzo miły, podpisywało się w książce, że się odebrało bon. Pełna kultura, tak powinno być. Raz poszedłem żeby sprawdzić. Ludzie chodzili, widziałem. Później zdjęto informację znad kas. Chodziłem przy ponad 10 minutach straty czasu [kto i jaką ma korzyść z czekania w kolejce?]. Pewnego razu pani dała czekoladę o wartości ok.1,20zł.
                W międzyczasie były miłe Panie, ale ze 2-3 były takie, że hej. Albo były miłe stojąc na informacji, a jak stały na kasie to już nie chciały potwierdzić kolejki. Jedna z nich wymądrzyła się, żeby stać w kolejce ze stoperem i, że nie ma kamer żeby to sprawdzić. Rzadko spotykam się z taką arogancją, jaką można spotkać w tym sklepie. Widząc problemy wydrukowałem sobie dwa punkty regulaminu - jeden mówiący o nieświeżych produktach, drugi o kolejce. Ja im nie kazałem umieszczać takich regulaminów. W sumie byłem po bonik 7-8 razy i podkreślam, że w międzyczasie zdarzyło mi się 5-7 razy stać w kolejkach po więcej niż 10 minut i nie chodziłem do informacji. Jeśli np.widziałem, że otwierają kasy, a ludzi jest mnóstwo i to jest powodem problemów kasowych.
                Ale czemu mam stać w kolejce ok.20 minut przy dwóch otwartych kasach? Przez te 10-20 minut można zależnie od wykonywanej pracy zarobić kilkukrotność tego bonu.
      • Gość: natalaa Re: Kaufland - chamstwo IP: *.181.157.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.01.12, 17:45
        ja natomiast kupowalam cukier (bylam przyjazdem ) i byla plakietka z napisem promocja wiec kupilam 10 kg a gdy w dmu sprawdzilam cene jaka nabili na paragon to bylam wsciekla(cena byla o 1,20 droższa )!!!!!!
    • kamikadze871 Re: Kaufland - chamstwo 05.08.11, 23:59
      Kiedyś była tabliczka nad kasami ale została kilka miesięcy temu zdjęta. Sprawa z bonami wygląda tak że sklep nie jest chętny do wydawania bonów. Dlatego że potem są z tego rozliczani. Przyjdzie sobie taki cwaniak dyrektor regionalny który się wyładowuje na wszystkich i wszystkich traktuje jak psie gó.... Nie można mieć pretensji do informacji tylko jak już coś to wyżej. Co do uprzejmości obsługi to wiadomo ludzie są różni...Zauważcie że od początku istnienia sklepu odeszło ok 3/4 pracowników. Wnioski wyciągnijcie sobie sami.
      • Gość: klient-kaufa Re: Kaufland - chamstwo IP: 87.206.190.* 06.08.11, 07:40
        Witajcie. Jestem bardzo często w tym markecie i w takich godzinach jak zakładający ten post niestety muszę przyznać rację koledze jest tam cwaniactwo i pełna arogancja klienta. Ale to pikuś przr cerfurze tam to dopier jest lipa. Wracając do temat co mnie interesuje albo jakim mam być wyrozumiały że ktoś długo pracuje- sam się na ten los decyduje a przelewanie swojego niezadowolenia na klienta i robienie z niego idioty to tylko świadczy bardzo źle o sprzedającym.
        Regulamin regulaminem ale sprawy jak by nie było. Prze kilkadziesiąt wizyt w tym sklepie może z raz zdażyło się żę kolejka trwała mniej niż 5minut. Co prawda wiedziałem że są takie bony ale nigdy z tego nie korzystałem - od dzisiaj zaczynam. Dobre i 5 pln = niezły browarek !!
        Jak komuś regulamin jego pracy nie odpowiada to najwyższy czas go zmienić, najłatwiej po prostu zmienić robote a nie pytać czy się zakupy udały !!! - zgodnie zjakimś regulaminem.
    • Gość: mmmm Re: Kaufland - chamstwo IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 09:20
      ten sklep to jedna wielka porazka , a te sprzedajace to jeszcze gorzej !!!!! bleeeeeeeee
      • Gość: aa Re: Kaufland - chamstwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.08.11, 23:44
        i do tego oszukują na cenach. dwa razy mi się zdarzyły rozbieżności w cenach na półkach i podczas nabijania na kasę. za drugim razem była to spora różnica, poszłam do punktu obsługi klienta zwrócić towar i zwróciłam uwagę, że czymś takim wprowadza się klientów w błąd ale pani tylko ramionami wzruszyła. więcej już tam nie pójdę...
        • Gość: pizza Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 00:52
          miałem kiedyś taki przypadek z pizzą, poszedłem do informacji z paragonem i oddali różnicę, ale co jakbym przy kasie nie miał tylu pieniędzy? za plecami sąsiad i wstyd jak cholera...
          • Gość: xxx Re: Kaufland - chamstwo IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 10:41
            narzekacie na kasjerki ale przeciez to nie one ustalaja ceny.na kasie wchodzi taka kwota jaka sczyta czytnik.ciekawe jak byscie sie zachowywali o godzinie 21,30 poobsludze ponad 1000 klientow
            • Gość: me Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 11:41
              ale to nie wina kasjerek, ktoś na sklepie zawalił z uaktualnieniem ceny
            • Gość: Sammael Re: Kaufland - chamstwo IP: 212.160.172.* 07.08.11, 14:26
              Babki w Kauflandzie sa tam od wszystkiego, nie ma podzialu na kajserki i "wykladowczynie" towaru, zmieniarki cen. Te co stoja na kasie odpowiadaja tez za ceny.
              • Gość:   Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 16:17
                Fajny sklep ale:
                Wąskie przejścia nie można stanąć w środkowej alei z koszem bo blokuje się ruch. Jeśli spuści się kosz z oczu to zarz jakaś stara baba lub żul się nim zainteresuje albo zapomni się gdzie się go zostawiło. 5 kursów po 1-2 złote i ma na czteropak piwa. Jeśli z tej masy zgnilizny wyciągnie się jakiś ładny kwiat lub owoc i spuści kosz z oczu to też Ci wyjmą z kosza. Pracownicy ponumerowani jak w obozie, stanie w 2 kolejkach jeśli chce się kupić lody i coca colę. Tyle.

• Gość: xxz Re: Kaufland - chamstwo IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 02:05
                jest podzial na personel.kasjerka to kasjerka i jest od kas a moze jak sa od wszystkiego to i w toalecie bedzie podcierac tylki ludziom.!!co wy sobie myslicie dziewczyny stoja na kasie nieraz i przez cale 8 godzin i nie zejda na swoja przerwe i do tego musza sluchac hamstwa ludzi kupujacych i nie moga sie odezwac poniewaz okreslicie je jako niemile.A gdzie jest wyrozumialosc i zyzcliwosc.W innych sklepach stoicie w kolejkach i nie odzywacie sie a w kauflandzie ponizacie te biedne dziewczyny.
    • Gość: waldek Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 05:58
      W Kaufie robię zakupy 2 razy w m-cu.Czytam wasze posty i dziwię się,są czytniki-sprawdzać ceny i nie będzie zdziwienia w kasie.Ceny codziennie się zmieniają w tej naszej "Irlandi"że dziwczęta nie nadążają przy takim dużym asortymencie.Jestem klientem od otwarcia tego sklepu i nie spotkałem się z "niegrzecznością"ze strony personelu.Wybór towaru też OK.Ceny jak na "milionerów"Ciechanowskich-spoko.Co tu więcej pisać-Więcej uśmiechu i życzliwości wobec siebie-ekspedientka,kasjerka to też CZLOWIEK,a nie śmieć na TWOJE usługi.
      • Gość: gość Re: Kaufland - chamstwo IP: *.dynamic.mm.pl 08.08.11, 11:02
        Co do tego "Czy udały się zakupy " to nie miejcie pretensji do kasjerek bo to nie one to wymyśliły tylko góra , a jak by nie zapytały to od razu lecą z pracy, oczywiście jak tylko góra by się dowiedziała... W innych miejscowościach w sklepach Kaufland czegoś takiego nie ma. Totalna głupota, wszyscy się z tego śmieją nawet kasjerki. Co do kolejek to nie zwalajcie winy na te biedne kobiety , to nie one ustalają grafik pracy, nawet na przerwę wychodząc przysługującą 30 min , trwa ona 5 a nie raz krócej. Ale kasjerek ciągle mało bo po co zatrudnić 2-3 osoby więcej jak można jedno osobę postawić do 30 osobowej kolejki i najlepiej by kolejka znikła po minucie , ludzie uwierzcie nie da się. Co do cen na sklepie to są od tego pracownice na sklepie, kasjerka nawet nie ma pojęcia o promocjach czy zmianach cen, więc zażalenia nie do kasjerek tylko do ludzi za to odpowiedzialnych. Sami zauważcie idąc w piątek czy sobotę kupić alkohol czy sok , kolejka na pół sklepu a tu jedna kasjerka , każdy się denerwuje ale postawcie się na miejscu tej kasjerki myślicie że ona się nie denerwuje przez te komentarze, przecież to nie jej wina bo są 3 kasy a tylko jedna czynna.
        • Gość: Kaufland Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 11:32
          dlatego ja pisałem, że to nie jest wina kasjerek, a tych z informacji, trzeba jednak zauważyć, że niektóre z kierowniczek i tych z informacji stoją na kasach, także chodzenie po bony 5 złotowe w moim odczuciu jest w porządku, bo to nie wina kasjerek, a ich liczby, czyli kierownictwo daje ciała
          • Gość: Anka Re: Kaufland - chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 10:20
            Narzekacie na życzliwość kasjerek a spójrzcie też na siebie,sami życzliwi nie jesteście. Wiem bo tez mam kontakt z ludzmi. I mimo ze z natury jestem osobą miłą to tez mi nerwy puszczają jak przychodzi taki klient i burczy na mnie nie wiadomo z jakiego powodu. Mówię do niego "proszę", "dziękuję" a on nic. Wiecznie coś się nie podoba i są to czasami naprawdę drobnostki. Pozdrawiam wszystkich uprzejmych
            • Gość: tulipanek Re: Kaufland - chamstwo IP: *.flash-net.pl 28.10.11, 20:02
              ja'''''''''''' zarąbiście 5 zeta za 5 minut to się do pracy nie opyla chodzić . Ludziska dajcie na luz tam jak każda inna praca a nie świnskim zachowaniem patrzeć by za darmo wyciągnąć kase '''BO MI SIE NALEZY BO STAŁEM 5 MINUT''' CIEKAWE CZY U SIEBIE W PRACY BYLI '' SZEFIE DAJ BO .......... A PEWNIE SZEF NA TO SPADAJ I ZAPIER....J
              BO CI PO PENSJI POJADĘ/////////////
    • Gość: klient33 Re: Kaufland - chamstwo IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 10:00
      kolejki największa zmora tego sklepu !!!!! TRAGEDIA!!! Szczególnie np. kupno wody mineralnej idt. 30 minut stania w kolejce !!!! A miało być tak pięknie
      • Gość: Ktosik Re: Kaufland - chamstwo IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 10:17
        jak sie chce zaoszczedzic kilka groszy to tak jest. wole kupic w osiedlowym wode za 20gr wiecej niz byc zydem i specjalnie po to chodzic do kauflanda.

Sklep jest ok. Obsluga mila. Co prawda duze kolejki no ale przeciez my ciechanowiacy jestesmy tacy zalatani. Wszystkiemu winne jest kierownictwo. Kilka razy bylem swiadkiem jak pracownice płakały po "rozmowie z szefem"
        • Gość: . Re: Kaufland - chamstwo IP: *.play-internet.pl 29.10.11, 10:29
          Ludzie nie zdają sobie sprawy jak ciężka jest praca kasjerki/ekspedientki.To ona pracuje po 10 godzin,ona nie ma czasu wyjść do toalety i to ona zbiera ochrzan od klienta za decyzje kierownictwa(które również wyładowuje na niej swoją złość,bo kierownicy z reguły są najgorsi).
          Uświadomcie sobie ludzie,że ekspedientki to nie maszyny i nie są one niczemu winne.Apeluję o więcej kultury i ludzkich uczuć a jeśli z tym u was ciężko to zapraszam na dziesięciogodzinną zmianę na kasie.Czasami jak są klienci to nawet po swojej zmianie nie wolno iść do domu,bo klient przecież nie rozumie,że ,,ta kasa jest już nie czynna''.
    • Gość: . Re: Kaufland - chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.11, 15:18
      A moim zdaniem autor jest gowniarzem, ktory za 5 zl sprzedalby matke i ojca dorzuci w promocji.
      Wstyd tak sie zfrajerzyc za 5 zeta. No ale pewnie nie wiesz co to zycie w spoleczenstwie i szacunek dla pracy innych osob. Pepek swiata cholerny. Zycie nauczy cie kiedys pokory.
    • Gość: Godny Re: Kaufland - chamstwo IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 16:53
      Mi się zdarzyło stać czasami w Kauflandzie po 10-15minut, a wszystkie kasy nie były otwarte, mimo to nie chciałem od nich tych 5zł, bo mam swoją godność i nie będę się poniżał kłócił o zasrane 5zł
      • Gość: niegodny Re: Kaufland - chamstwo IP: *.fabwel-ochrona.com.pl 30.10.11, 00:50
        co ty piszesz czlowieku?? jaka godnosc brac to co ktos sam zaproponowal. 5 zl za czas spedzony w kolejce to nie pomysl i żądanie klienta. Jesli grasz w gre w ktorej za szesc oczek na kostce nalezy ci sie dodatkowy rzut to rezygnujesz z niego bo to tylko jeden rzut?? zastanow sie godny madralo
    • Gość: li.ie Re: Kaufland - chamstwo IP: *.tktelekom.pl 29.10.11, 18:29
      tu nie chodzi o 5 zł tu chodzi ze o swoje trzeba walczyć a nie być miłosiernym bo nie chcę sie ruszyć czterech liter i walczyć o swoje.
      kaufland zero kultury nic nie kupiłam i nie pozwolono mi przejść przez kasy ;p nie wiele myśląc kupiłam lizaka przy kasie
      • Gość: z Re: Kaufland - chamstwo IP: *.tktelekom.pl 29.10.11, 21:41
        Witam,
        Mam prośbę do zarządu : połączcie dyskont z napojami z całym sklepem - zniknie problem brakujących kasjerek w tym miejscu, a na dział mięsny trzeba przyjąć więcej personelu ( chociaż na weekendy ) . Dzięki tym małym zabiegom pozostanę waszym klientem ( i nie będę się przejmował ptaszkami latającymi nad głową :) ).
    • Gość: anita Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.11, 21:37
      Wiecie co Kaufland jest do bani, dyrektorka w ogóle ma swoje jakies głupie prawa to łaczy się z bezprawiem. Ja już tam więcej nie będę robić zakupy!. MAM dość całej obsługi!
    • Gość: gh Re: Kaufland - chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.11, 11:29
      PRZECIEŻ NIKT NIE KAŻE TAM ZAKUPÓW ROBIĆ, NIE ZMUSZA NA SIŁĘ. SĄ MNIEJSZE SKLEPIKI TAM NIE MA KOLEJEK. NIE DAWAJCIE ZARABIAĆ NIEMCOM FRANCUZIKOM TYLKO POLAKOM
      • Gość: Akcja Re: Kaufland - chamstwo IP: *.centertel.pl 31.10.11, 15:10
        Dokładnie, nikt nie każe Wam tam robić zakupów i dorabiać Żydów. Żebyście tylko takie problemy mieli o jakich tu piszecie, to bylibyście szczęśliwymi ludźmi:)
        • Gość: CIECHAN Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 18:42
          W Kauflandzie jest beznadziejna obsługa przy kasach, jedna kobitka tak się wymandża jakby sto rozumów zjadła, straszy policja nawet:-).
          • Gość: [ Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 22:43
            trzeba było po mordzie dać to by się nauczyły..
        • Gość: Piter Re: Kaufland - chamstwo IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 00:06
          Was to juz trzeba leczyc, bo wszystko co brzmi po niemiecku to dla was... zydzi !. tak wogole to Niemcy nie istnieja, to Zydzi od zawsze mieli niemieckobrzmiace nazwiska, bo tak naprawde Niemcy to Zydzi i sami siebie na wojnie wybijali. Co za beton. Pewnie Bosch i Volkswagen to tez zydowskie firmy.
    • Gość: KALINKA Re: Kaufland - chamstwo IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.12, 16:26
      chamstwo, bałagan zepsute produkty. Przed Sylwkiem znowu cos mnie podkusiło i wadlam do Kauflanda. Kupiłam paróweczki niby z indyka. obslizgle od razu po rozpakowaniu z pielnego papierka z napisami Kaufland -gwarancja swieżości. Cos okropnego. Mowie tu o kaufland Gorzów Wielkopolski. Po raz kolejny sie zawiodłam i juz na pewno tam nie pojade na zakupy. Obsługa nieciekawa, odpryskliwa, ludzi biora na bułki po 12 groszy tak by nie było tam ruchu.

• Gość: Miranda Re: Kaufland - chamstwo IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.12, 18:38
        masz rację takie są realia w sklepie ale trzeba zwrócić uwagę na inny sklep Carrefour w Ciechanowie tu to dopiero jest jatka nie dośc że wiecznie tam czymś zepsutym śmierdzi to jeszcze walą na kasę i nigdy nie można kupić faktycznie tego co jest w ulotkach reklamowych, na pytanie czy jest odpowiadają "przemiłe do bólu panie sprzedawczynie" albo nie dojechało albo już wykupione to są dopiero jaja jak berety normalnie szok ze stresem jak jesteśmy my kupujący traktowani Takie sklepy powinny być opisywane w mediach i nagłaśniane może w końcu coś ulegnie zmianie
        • Gość: klientka Re: Kaufland - chamstwo IP: *.tktelekom.pl 04.01.12, 18:48
          Najgorsza obsługa jest w kauflandzie w sklepiku odzieżowym. Kobieta odnosi się chamsko do klientek. jest wiecznie zła i niemiła. Odradzam tam zakupy.
          • Gość: zx Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 12:19
            z gazetkami to jakaś paranoja, nie wiem po co zostawiają je nam pod drzwiami i zwabiają super promocjami ( kiedyś postanowiłam kupić 2 kremy w cenie 12 zł, gdzie przy normalniej cenie jeden kosztuje 15 zł), oczywiście poszłam w dzień rozpoczęcia się tej promocji, z 5 rodzajów tego kremu w takiej promocji sklejony folią był tylko 1 rodzaj i 1 sztuka ! na pytanie gdzie jest więcej pani powiedziała że nie dojechały ale żeby się dowiadywać, oczywiście nikogo nie zdziwię że nie było już więcej...
          • Gość: klientka 2 Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 14:24
            tak zgadzam sie z klientka .A takze dopisze od siebie jak do mnie odezwała sie ta pani a mianowicie ze pracuje u siebie wiec moze tak szanowac ludzi jak jej sie podoba
            • Gość: Zbyszek Re: Kaufland - chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 11:30
              Dorabiacie żydów a potem narzekacie , nie chodzcie tam na zakupy i szybko ich nauczycie szacunku .
              • Gość: Dorka Re: Kaufland - chamstwo IP: *.play-internet.pl 13.01.12, 15:06
                Jeżeli chodzi o Panią ze sklepiku odzieżowego, to nie dziwię się, że się z czasem tak odzywa, skoro przychodzą ludzie z taką kulturą, z jaką wypowiadacie się na forum. Też prowadzę sklep odzieżowy i wiem jak ludzie się zachowują: wszystko macają, wciskają na siłę, aż suwaki trzeszczą, przychodzą kobiety puszyste, zakładają ubranie i myślą, że będą wyglądać jak dziewczyny/Panie w rozmiarze 34. Wszędzie dzieje się to samo i na Warszawskiej i w Kauflandzie. Jak klient jest miły to i sprzedawca z nim porozmawia i doradzi. Ludzie przywykli do kupowania na rynku, bo taniej bo coś i oduczyli się kultury.
                Pozdrawiam
                Dorka
    • Gość: Marek Re: Kaufland - chamstwo IP: *.centertel.pl 14.01.12, 20:24
      Bardzo chamska i nieprzyjemna jest tam sprzedawczyni o imieniu Beata...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka