Dodaj do ulubionych

do kierowcy o nr WCI 14512

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 10:17
Proszę sobie przeczytać wątek o skrzyżowaniu ulicy harcerskiej i armii krajowej.Może się Panu troszkę rozjaśni. Ponadto dzwoniłam również na policję tak jak Pan sobie życzył i poparto moją wersję. Jeżeli Pan nie wierzy proszę samemu spróbowac. Przepraszam ze tak na forum ale żadnych danych nie miałam zeby sie w inny sposób skontaktować. Następnym razem proszę nie wymuszać pierwszeństwa!!! Jest Pan biedniejszy o 10 tys.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pasażer Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.play-internet.pl 12.10.11, 10:40
      To jak jest z tym skrzyżowaniem na harcerskiej i AK? Proszę napisać bo wspominany wątek się rozmazuje.
      • Gość: radi Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.tktelekom.pl 12.10.11, 11:20
        Tutaj jest.
        • Gość: Maria Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 12:46
          Dostałam również odpowiedz z wordu ze zawracający ma pierwszeństwo. Czyli Pan kierowca niepotrzebnie tak się kłócił.
        • Gość: karla Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 12:47
          masz przepuścić jadącycharmii krajowej od płońskiej oraz zawracających od strony carrefoura.troszkę pomylony pomysł ale tak jest i trzeba się do tego dostosować.
          • Gość: gonzo Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 14:05
            Dlaczego pomylony? Zawracasz, ale jesteś cały czas na głównej, a harcerska to jednak ulica podporządkowana. Zawracając tam intuicyjnie wiedziałem, że mam pierwszeństwo przed samochodem wyjeżdżającym z harcerskiej. Zasada prawej strony działa tylko przy skrzyżowaniu równorzędnym, a armii krajowej-harcerska takowym nie jest.
            • Gość: Maria Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 14:55
              No dokładnie ale inni pseudo kierowcy tego nie wiedzą i jeszcze bezczelnie się kłócą albo zakładają o 10 tys.:-) Tak jak w tym przypadku.
            • Gość: ha? Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 14:56
              Przy wyjeździe z Harcerskiej jest znak ustąp pierwszeństwa !
              • Gość: karla Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 15:50
                Droga Mario :)

podejrzewam , że sama jeździłaś nie ustępując pierwszeństwa tym zawracającym a teraz wszyscy wszystko wiedzą,szkoda tylko że praktyka jest już inna.
                • Gość: Maria Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 16:07
                  A o co Ci teraz chodzi? Dotknęło Cię to? Otóż mylisz się. Nie wymuszam pierwszeństwa tak jak domyślam się Ty to robiłaś. Ale po jaką cholerę za wszelką cenę się kłócić bo co? Bo za kółkiem zobaczył dziewczynę i myślał ze jest najmądrzejszy? Mam tylko nadzieję że przeczyta to i następnym razem nie będzie juz tak pewny siebie.
                  • Gość: gość Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 16:15
                    Sądząc po nr rej. samochód został zarejestrowany około miesiąca temu. Może tyle czasu ten kierowca jeżdzi?
            • Gość: też kierowca Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 15:57
              Jak widzisz ludziom najtrudniej jest zrozumieć rzeczy bardzo proste. Tak jest np. z matematyką, fizyką itp.... Gdy spytasz kogoś ile jest 100 - 3,4 nie odpowie. Gdy zaś w kasie przyjdzie zapłacić tej samej osobie 96,60 zł a położy kasjerce 100 zł to nie da się oszukać. Dziwne ale prawdziwe
              • Gość: też kierowca Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 16:04
                To jest odpowiedż "gonzo".
                • Gość: ona Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 21:10
                  Owszem,ten temat był poruszany nie tylko na forum,również na łamach TC.
                  I bardzo dobrze-wycięłam artykuł.Na początku jeździłam tam prawidłowo,znaki pionowe i poziome mówiły same za siebie,natomiast dałam się wkręcić,kiedy 2-krotnie jechałam za L-ką,która skręcała z Harcerskiej w AK jako pierwsza!!I pewnie do tej pory bym tak jeździła,aż przybyłoby parę(naście) punktów na koncie lub doszłoby do kraksy.Zamiast brać dodatkowe lekcje jazdy zmieniłam teorię,że wszyscy muszą być dobrzy w tym co robią na teorię,że panowie instruktorzy też mogą się mylić..
                  • Gość: karla Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 21:38
                    o nic mi nie chodzi Mario,swoje uwagi co do mojej osoby zachowaj dla siebie.przede wszystkim posiadam o dwie kategorie więcej niż Ty,ale nie oznacza to że prawko mam za jajka i nie znam przepisów ruchu drogowego
                    • Gość: q Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 21:57
                      potwierdzam, również byłam świadkiem jak L-ka skręcała przede mną w prawo i pojechała przed zawracającym...
                    • Gość: Maria Re: do kierowcy o nr WCI 14512 do karli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.11, 10:17
                      Widzę dobrze mnie znasz skoro twierdzisz że masz o 2 kategorie więcej. Tym bardziej nie wiem o co Ci chodzi. Post był do osoby która wymusiła pierwszeństwo i tym samym była niemiła więc czemu mnie atakujesz? Może Ty jesteś tym kierowcą? Zresztą nieważne. Moim celem jest aby przeczytał to ten "kierowca" który nie zna przepisów i wciska swoje racje.
                      • Gość: AK Re: do kierowcy o nr WCI 14512 do karli IP: *.play-internet.pl 13.10.11, 13:40
                        Trzeba być debilem, żeby poruszać takie tematy na tym forum.
                        • Gość: M Re: do kierowcy o nr WCI 14512 do karli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.11, 14:15
                          Trzeba być debilem żeby pisać tak jak Ty. Czy ktoś Cię obraził na tym forum? Więc odpuść sobie genialne przemyślenia
                        • Gość: karla Re: do kierowcy o nr WCI 14512 do karli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 15:39
                          oj Marysiu Marysiu,jak taka sierotka żalisz się o swoich zakładach,może totolotka otwórz i przyjmuj zakłady gdzie kto ma pierwszeństwo.
                        • Gość: reAKtywacja Re: do kierowcy o nr WCI 14512 do karli IP: *.tktelekom.pl 13.10.11, 18:21
                          Trzeba być debilem, żeby poruszać takie tematy na tym forum, żal
    • Gość: Piotr Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: 213.199.253.* 13.10.11, 07:01
      Co tam odpowiedzi z WORDU, TC, znaki pionowe, poziome, skoro jeszcze po tak długim czasie kierowcy wyjeżdżający od Carrefoura bezczelnie się wcinają, po czym jak zostaną strąbieni zamiast przeprosić kłócą się. Ulica Harcerska to w ogóle zagadka bo niby każdemu wiadomo, że zawracający mają pierwszeństwo, ale jak patrzę na samochody nauki jazdy no to ręce opadają, o dziwo egzaminy już jeżdżą tam prawidłowo. Z moich obserwacji wynika, że na tych "trudnych" skrzyżowaniach prawidłowo potrafią się zachować kierowcy z rejestracjami innymi niż ciechanowskie, nie wszyscy, ale na 10 samochodów z Ciechanowa 5 pojedzie dobrze, na 10 z Warszawy 9..
      • Gość: \/ Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 08:44
        jeśli chodzi o tą nawrotkę z udziałem ulicy Harcerskiej (tak wgl to nie wiem czemu taka nazwa ulicy akurat tam ale mniejsza o to xD) to jest beznadziejne wykombinowane, nawrot nawrotem, ale mówmy sobie szczerze: banda idiotów to projektowała i dlatego teraz muszą aż w TC opisywać i różne spekulacje na ten temat, a nie można było normalnie? Oszczędzić tego wszystkiego... poza tym najlepiej to nie bawić się w to kto jest pewniakiem na tej drodze tylko jeździć ostrożnie bo co z tego, że było opisane w TC i word brał w tym udział, jak będzie puknięcie, jakiś bezczelny gnój z policji przyjedzie i stwierdzi, że jednak nie mamy racji choć zawracaliśmy prawidłowo i z tym pierwszeństwem, jedni swoje a policja swoje, zależy na kogo się trafi, a później się odwoływać, szukać świadków, ciąganie po sądach etc etc
        • Gość: zbych Re: do kierowcy o nr WCI 14512 IP: *.146.166.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.10.11, 10:18
          analogicznie zawracający na AK ma pierwszeństwo przed wyjeżdżającym w lewo lub w prawo z ulicy Ranieckiej oraz Gwardii Ludowej
    • Gość: ha ha ha ha ha ha IP: 88.220.104.* 13.10.11, 11:07
      10 tys. szkoda że nie 100 000 zł a może 100000 zł dziewczynoi skończy się napewno na 100 zł i 3 punktach , bezkarność na drogach to standard , ba i co zobisz buta nie zjesz
      • Gość: radi Re: ha ha ha IP: *.tktelekom.pl 13.10.11, 14:00
        Moim zdaniem przepis o tym, że zawracający ma pierwszeństwo przed pojazdem wjeżdżającym z ulicy podporządkowanej, w odniesieniu do dróg o pasach ruchu rozdzielonych pasem zieleni, ma poważną wadę. Jest niezgodny z ogólną logiką ruchu wynikającą z innych przepisów, stwarza możliwość błędnych interpretacji w pewnych sytuacjach drogowych i pozostawia nierozstrzygnięte kwestie w innych. Dlatego większość kierowców kierując się logiką wynikającą z odruchów i instynktem samozachowawczym zazwyczaj ten przepis łamie. Pozostaje więc zachować w tych sytuacjach ostrożność, nawiązywać kontakt wzrokowy z kierowcą naprzeciwko i mieć w stosunku do siebie sporo wyrozumiałości. Czego sobie i Państwu życzę :-).
        • Gość: do radi Re: ha ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 14:15
          do radi : dobrze mówisz, jestem kierowcą zawodowym a rozdzielenie 2 jezdni pasem zieleni gdzie zawracający ustępują pierwszeństwa przejazdu już tym będącym na armii krajowej odruchowo powoduje że chce przepuścić się również tych co skręcają w prawo. Moim zdaniem powinno to być ostatecznie załatwione znakiem z pierwszeństwem przejazdu gdzie zaznaczone by bylo pierwszeństwo osób z armii krajowej i łuk zawracajacych.
          • Gość: kierowca Re: ha ha ha IP: *.xdsl.centertel.pl 13.10.11, 17:43
            Tak czytam i czytam i dalej nie rozumiem o czym ta bezowocna dyskusja? Sa znaki? Są! Sa odpowiednie przepisy Ruchu Drogowego? Sa! Wiec o co biega? A właśnie o to że bez obrazy ale wiekszośc ciechanowskich kierowców to stado niedouczonych baranów którzy jezdzą na pamięć gdzies cos słyszeli o przepisach Ruchu Drogowego ale tak naprawde nie wiedzą co! A zwracanie uwagi na znaki to już jest zbyt meczące!! Pionowe to jeszcze ale sami powiedzcie ilu kierowców jezdzacych po Ciechanowie wie co to sa znaki poziome i stosuje sie do nich? 10 procent? Bo chyba nie wiecej! A potem kazdy na Forum to od razu pozjadał wszyskie rozumy i madrzejszy od radia!!Wziac sie za lekture przepisów a nie strzepić jezory na Forum! A najlepiej chodzić pieszo...poboczem!!
            • Gość: radi Re: ha ha ha IP: *.tktelekom.pl 13.10.11, 18:56
              Szanowny "kierowco", jeśli wszystko w przepisach jest dla Ciebie jasne i oczywiste to wyjaśnij mi proszę jak przepisy rozstrzygają taki przypadek. Załóżmy że ul. Harcerska jest drogą która nie kończy się na ul. Armii Krajowej ale ją przecina. I jeśli wjeżdżam na Armii Krajowej od strony Kauflandu, skręcając a prawo, to naprzeciwko mnie, na odcinku drogi w pasie zieleni, może stanąć naprzeciwko mnie samochód skręcający w lewo (jego lewo) czyli tak jak w omawianym w w tym wątku przypadku. Tylko że teraz ten samochód może nie być tylko samochodem zawracającym na Armii Krajowej ale także jadącym z drugiej jej strony, z drogi podporządkowanej czyli tej hipotetycznej ul. Harcerskiej od strony Carfura. A taki samochód w świetle przepisów nie będzie miał pierwszeństwa przejazdu przede mną, skręcającym w lewo. Jeśli nie widziałem z której strony taki samochód podjechał (bo stał już na skrzyżowaniu gdy do niego podjechałem) to jak mam się zachować? Jak rozpoznać czy ma pierwszeństwo czy nie. Przypadek taki nie jest wymyślony bo znalazłem go w internecie szukając odpowiedzi na wątpliwości zawarte w tym wątku. I w tym przypadku wypowiadający się eksperci mieli różne zdania. A to już dla mnie wystarczający dowód na to że przepis jest źle skonstruowany.
              • Gość: kierowca 1 Re: ha ha ha IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 20:11
                dyskusja jest konkretnie o tym skrzyżowaniu a nie o tym co by było gdyby.... W tym przypadku zawracający na AK stoi na konkretnym pasie służącym do zawracania i on ma pierwszeństwo. Inne kombinacje zostawmy do czasu aż takie "cóś" w Ciechanowie powstanie.
                Nie znaczy to że wszystkie obowiązujące regulacje są wystarczające. Dla rzeszy młodych kierowców znających przepisy tylko z płyty , którą dostali z OSK trzeba wymyślać nowe, jeszcze bardziej prostsze rozwiązania co byśmy się nie pozabijali.
                • Gość: radi Re: ha ha ha IP: *.tktelekom.pl 13.10.11, 20:46
                  "Kierowco1" Ty też uważasz że jedyny problem tkwi w tym że 90% kierujących to stado baranów? Nie wierzysz że prawo może być niedoskonałe i dlatego nie chcesz odpowiadać na moje pytanie? Czy może pytanie jest dla Ciebie za trudne?
                  • Gość: ; Re: ha ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 21:01
                    Właśnie tacy kierowcy jak ty którzy mają pozostałych za stado baranów są najgorszym zagrożeniem na drodze, wszystko wiedzący bogowie którzy potrafią machać łapą i pukać się w czoło i bluźnić za kierownicą na wszystkich. Jak ja nie cierpię takich ludzi..... Tylko powiedz mi że ty w życiu nigdy nie popełniłeś żadnego błędu na drodze? już mi kaktus na dłoni rośnie... więcej pokory bo szybko na zawał zejdziesz.
              • Gość: kierowca Re: ha ha ha IP: *.xdsl.centertel.pl 14.10.11, 17:02
                Radi ja to mam wrażenie ze to Ty jestes jak to ujałes "źle skonstruowany":) Jaki masz znak wjeżdzając z ul.Harcerskiej? Ustąp pierwszeństwa przejazdu I nie wazne "kobieta lekkich obyczajów mac" skąd ten Twój hipotetyczny samochód wjechał na to skrzyżowanie masz mu ustapić pierwszeństwa i basta, bo on już na tym skrzyżowaniu jest a Ty chcesz na nie wjechać z drogi podorzadkowanej! Tak Ci to trudno ogarnąć? A co do zawału to dzieki ze dobrze mi zyczysz ale jakos tak nie zanosi sie narazie:) Mam prawo jazdy od 1986 roku od ponad 10 lat robię tygodniowo ok.1300-1500km i jak narazie radzę sobie z przepisami i kierowcami podobnymi do Ciebie!I tak dla Twojej wiedzy nie miałem zadnego wypadku i 2 kolizje zadna z mojej winy! Jeszcze cos Cie interesuje znawco przepisów Ruchu drogowego?
                • Gość: ; Re: ha ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 22:00
                  wielka mi statystyka że nie miałeś jeszcze żadnego wypadku... myślisz że wypadki zdarzają się tylko z twojej winy?... żal
                  • Gość: też kierowca Re: ha ha ha IP: *.centertel.pl 14.10.11, 22:57
                    żal to tylko Twojego bardzo ograniczonego myślenia. Jeśli kierowca nie miał wypadku - nie tylko nie ze swojej winy to znaczy też że potrafi uniknąć problemów jeśli jakiś niedouczony baran za kierownicą jeździ bez wyobraźni...
                    • Gość: kierowca Re: ha ha ha IP: *.xdsl.centertel.pl 15.10.11, 18:48
                      No widzisz "Też kierowca" i z kim tu dyskutować na tym forum? Jak masz kolizje i wypadki to jestes pirat drogowy i wariat a jak jeżdzisz dość dużo i w miare bezpiecznie to też jestes ten zły! Nie wiem czy sie śmiac czy płakac nad inteligencja niedorobionych uzytkowników dróg! Ale cóż na forum kazdy kretyn może głosic swoje opinie!! Niestety a może żal?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka