Dodaj do ulubionych

wszy w szkole nr 7

IP: *.play-internet.pl 13.12.11, 21:12
drogą pantoflową dowiedziałam się o przypadkach wszy u dzieci w tej szkole , oficjalnie nic nie jest ogłoszone brak reakcjia ja sama później poznałam przypadki dzieci z tym problemem proszę o szybką reakcję dyrekcjii aby problem nie urósł do większych rozmiarów.
Obserwuj wątek
    • Gość: hyde Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.multimo.pl 13.12.11, 21:35
      Droga mamo gabinet dyrekcji znajduje sie w budynku szkoly.
      A NIE TU !!!!!!!
      Ale jesli brak ci odwagi spojrzec w oczy dyrekcji i wolisz tu informowac o tym problemie (nie wiadomo czy ktos ze szkoly tu zaglada) to powodzenia.
      • Gość: a_ Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 21:49
        Droga Mamusiu.... my nie jesteśmy dyrekcją. Pomyliłaś adresy! Idź do szkoły i poinformuj Dyrekcję a nie nas. Amen.
    • Gość: Beta Re: wszy w szkole nr 7 IP: 178.180.57.* 14.12.11, 07:10
      O takich sprawach trzeba informowac rodziców, bo inaczej problem nie znikie - wprost przeciwnie za chwilę go nie ogarniemy!
    • Gość: anna Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 17:44
      A to wszystko dzięki reformom oświaty. Kiedyś były gabinety lekarza i pielęgniarki, dzieci były systematycznie badane, a przy okazji była też kontrola higieny. Była fluoryzacja, gabinety stomatologiczne. Dzieci były pod stałą opieką medyczną.
      • Gość: phi-lozof Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 17:56
        > A to wszystko dzięki reformom oświaty. Kiedyś były gabinety lekarza i pielęgni
        > arki, dzieci były systematycznie badane, a przy okazji była też kontrola higien
        > y. Była fluoryzacja, gabinety stomatologiczne. Dzieci były pod stałą opieką med
        > yczną.
        a to dobre ;)
        systematycznie badane
        stała opieka medyczna
        wina = reforma oświaty
        :)
        nieźle!
        pojechałaś @anna po bandzie
        a reforma systemu zdrowia nie ma tu nic do rzeczy
        to zupełnie nie wiem czemu tak się czepiają tego nieszczęsnego Ministerstwa Zdrowia czy idąc dalej też samego NFZ skoro to wina reformy szkolnictwa :P
        ubawiłem się
        dziękuję koleżanko

w temacie wątku to takie informowanie na forum dyskusyjnym to sianie propagandy
        ja już nie wspominam nawet że jeśli rewelacje autorki wątku się nie potwierdzą to naruszone zostało dobre imię szkoły i proces jak nic ;)
        ale co mi tam, mogę zeznawać, ubawiłem się setnie
        jeszcze raz dziękuję
        • Gość: z Aleksy w PRL opieka była tylko z nazwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 18:55
          anna, oj nie pamiętasz tamtych czasów jak widać ... opieka to była tylko z nazwy, pielęgniarka miała w apteczce plaster, bandaż, wodę utlenioną, krople żoładkowe i walerianę. leczenie zębów -tragedia, minutowe pobieżne badanie lekarskie na początku roku, żadnych zaleceń, diagnoz, skierowań na badania. nie wykrywali wad postawy ani przewlekłych chorób. tylko czystość uszu sprawdzali dokładnie :P
        • Gość: phi-lozof Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 19:03
          Ty to się nudzisz!! Pies jak nie ma co robić to se jajka liże!!
          • Gość: phi-lozof Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 20:36
            podpisywanie cudzym nickiem to przejaw zaburzeń osobowości albo braku poszanowania dla innych
            zdecyduj się co mamy w Tobie wyśmiać ;)
            • Gość: grześ Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.14, 21:35
              Norbert weź leki
        • Gość: antek Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 09:01
          Phi-lozof jak każdy zmanierowany filozof (normalny podpisywałby się normalnie) namota, namota, obrazi rozmówców i niczego nie wyjaśni. No przecież były w szkołach gabinety lekarskie, stomatologiczne, były pielęgniarki, flupryzacja, kontrole czystości. A nie ma. Czy musimy chwalic obecną sytuację? Czy każdy ma wiedzę o przyczynach i winnych obecnego stanu rzeczy? Wiadomo, że były reformy, czy też pseudoreformy solidarnościowego rządu Buzka, jedna z nich narabiła bałaganu w szkolnictwie, cofnęła je do 1920 roku. Nic dziwnego, że ludzie ją winią za wszystko, co ich zdaniem niedobrego jest w szkołach.
          Wszy w szkołach to dzisiaj żadna rewelacja.
    • Gość: jekyll Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.multimo.pl 14.12.11, 20:11
      Pani Aniu czy to ze rodzice powinni zadbac o higiene dzieci a tego nie robia to tez wina reform? A to wszystko dzięki reformom oświaty. Kiedyś były gabinety lekarza i pielęgniarki, dzieci były systematycznie badane, a przy okazji była też kontrola higieny. Była fluoryzacja, gabinety stomatologiczne. Dzieci były pod stałą opieką medyczną.
      • Gość: Aniela Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 20:42
        Tylko że ta niby stała opieka to była fikcja. "z Aleksy" dobrze to opisał.
        • Gość: heh Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.11, 21:07
          to niech wam bachory zniosą wszy i świerzb do domu bo nie wiem czy wiecie ze w szkole nr siedem też oprocz wszy jest ostatnio właśnie świerzb
        • Gość: PR Re: wszy w szkole nr 7 IP: 213.199.253.* 14.12.11, 21:09
          Szanowni Rodzice zadbajcie o czystość swoich dzieci , nauczyciele i dyrekcja nie są od tego żeby wycierać nosy , podcierać tyłki , myć włosy i czyścić uszy i paznokcie uczniom .A czystość szanowny rodzicu była już sprawdzana przez pielęgniarkę kilka razy .Dzieci przychodzą do szkoły brudne! Rodzice zamiast kupić środki czystości wolą wydać pieniądze na papierosy , to niestety czuć . Wstydz się rodzicu!
          • Gość: paolla Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 22:33
            BRAWO!!! Jestem nauczycielką i najlepsze jest to, że ja oficjalnie nic nie wiem!!! Przecież MY NIC nie możemy zrobić. To wina rodziców że powiadomieni o problemie nie leczą dzieci tylko je nadal do szkoły prowadzą. Rodzice są winni 70% problemów w szkołah
          • Gość: paolla Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 22:33
            BRAWO!!! Jestem nauczycielką i najlepsze jest to, że ja oficjalnie nic nie wiem!!! Przecież MY NIC nie możemy zrobić. To wina rodziców że powiadomieni o problemie nie leczą dzieci tylko je nadal do szkoły prowadzą. Rodzice są winni 70% problemów w szkołach
            • Gość: Mama przedszkolaka Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.play-internet.pl 29.12.11, 01:46
              I tu się zgodzę,chociaż jestem mamą przedszkolaka to już wiem jak to rodzice chcieli by ,żeby nauczyciele,przedszkolanki itp najlepiej robiły wszystko a rodzice nic bo PRZECIEŻ TO ICH PRACA,no a tu jeszcze mają się myć za kogoś.Sama będąc w podstawówce jakieś 20 lat temu przyniosłam do domu LOKATORA NA GŁOWIE ,moja mama od razu to zauważyła,apteka,turban na głowie i tydzień w domu.A nie najlepiej do szkoły i niech dyrektorka albo wychowawca myje...
              • Gość: paolla Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 23:16
                przynajmniej jedna rozsądna mama...większość myśli że to problem i wina nie ich- a szkoły. Ja mam podobne doświadczenie jak Pani- też przyniosłam na głowie niespodziankę. Leczenie przez tydzień i po problemie..a dzisiejsze "mamusie-damusie" myślą, że szkoła zrobi wszystko za nie, a one będą się tylko przyglądać i komentować wszystko z boku
            • Gość: mama Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 22:29
              Pani nauczycielko pani może nie wie, ale dyrekcja wie, ponieważ problem był zgłoszony i w tamtym roku i w tym. Świerzb też jest, ponieważ w-fista każe dzieciom klasy sportowe brać prysznic w tych brudnych ohydnych łazienkach, bo inni nauczyciele się skarżą, że czuć - Jaki dureń ustala plan lekcji, zeby pierwsze godziny były w-fu szczególnie w klasach gdzie dzieci się rozwijają i pani Chełmińska przeciąga "wzdłuż i wszerz" nasze dzieci.
      • Gość: lico Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 13:59
        No jasne, rodzice nie mają często co dać dzieciom na śniadanie, to chociażb powinni dbać o ich higienę. Tylko e życie pokazuje inne scenariusze, gdy w domu bieda, to ostatnie pieniądze pójda rczej na alkohol niż na mydło. Tak to jakoś się układa, niezaleźnie od logiki, stąd jest takie trudne do zrozumienia przez normalnych ludzi.
    • Gość: oggi Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.opera-mini.net 14.12.11, 21:13
      Droga mamo pocztą pantoflową dowiedziałem się, że twoje dzieci mają wszy. Gdybyś naprawdę interesowała się swoim dzieckiem to drogą oficjalną dowiedziała byś się, że w szkole niedawno pielęgniarka przeprowadzała kontrolę higieny. Czy uważasz nadal, że szkoła nic nie robi. Może zaproponuj aby zawszawione dzieci zostały wyczytane na apelu szkolnym wtedy byś była pewnie zadowolona. Ale pewnie wtedy napiszesz, że w szkole panuje sraczka i oczywiście winna jest temu bezczynność dyrekcji.
      • Gość: hehe Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.11, 21:19
        te dzieci to mają wszy bo jest za duzo nauki,zwolnic pielegniarkę szkolną bo ona ma tylko plaster,zwolnić połowę dyrekcji bo zamiast sprawdzac wszy to piszą głupoty w internecie,wogóle to zamknać całą szkołę bo wszy się rozlezą a nauczycieli i dyrekcję zwolnić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: gosc Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.cnow.pl 21.12.11, 20:01
          to prawda panuje wszawica ale pielegniarka sprawdzala klasami glowy
          • Gość: gość Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.122.c91.petrotel.pl 23.12.11, 00:29
            wszawica w 7 panuje nie od dzisiaj już na początku roku szkolnego był ten problem. A wszawice tj wina rodziców nie dbających o swoją higienę i dziecka również!
            • Gość: ... Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 22:24
              Wszy lubią czyste głowy, tłustych włosów się nie trzymają... :)
              • Gość: Lilka Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 09:23
                Wszy w szkole są nadal.Szkoła umywa ręce.Jak z tym walczyć.Ciągle ten problem powraca.
                • Gość: ania Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.14, 15:25
                  Kobieto myśl trochę! Przecież szkoła nie hoduje wszy i nie zrzuca ich na uczniów. Proces jest odwrotny - to niedomyte i niedoprane dzieci przychodzą tam ze świerzbem i wszami. Wina leży po stronie rodziców, którzy nie zwracają uwagi i nie pilnują by dzieci się myły, zmieniały ubrania, bo sami często nie mają takich nawyków.
                  • Gość: mama Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.cnow.pl 05.02.14, 19:27
                    tak to prawda panuje wszawica u nas w klasie to druga akcja w tym roku czesc mam walczylo z tymi pasozytami dzieci mialy sprawdzane dwa razy glowy w tym roku to nie winna dyrekcji ani nauczycieli oni reaguja zglaszaja do dyhekcji ale niestety nie mozna jechac do domu sprawdzic rodziny naruszenie godnosci to nie tylko dziecko roznosi ale musi miec i rodzina n ajpierw trzeba zlikwidowac zrodlo tej plagi ale jak nie oburzajcie sie bo to dla rodzica cos okropnego ggy slyszy ze w klasie panuje wszawica kazdy kto dba o dziecko boi sie tej plagi
                    • Gość: xxx Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.cdma.centertel.pl 05.02.14, 22:14
                      Czy można się dowiedzieć, w której klasie?
          • Gość: mama Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 22:33
            Tak sprawdzała i nic to nie pomogło, dzieci które miały na drugi dzień przyszły do szkoły i żadnej reakcji dyrekcji - to nie ich problem
            • Gość: mama Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.cnow.pl 06.02.14, 18:39
              wlasnie moze ktos zna sposob na to by cos z tym zrobic by nasze dzieci nie byly zagrozone tym swinstwem i jak pomoc tym kiorzy je roznosza
              • Gość: pol_bons Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.146.158.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.02.14, 20:18
                Przepiszcie dzieci do innej szkoły gdzie nie ma problemu wszawicy! Ha ha ha
                • Gość: mama Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.cnow.pl 07.02.14, 16:54
                  bardzo zabawne fajnie ze to ciebie nie dotyczy
                  • Gość: obserwator Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 23:42
                    Co się dziwić, po jednej stronie szkoła a na przeciwko melina pijacka z Józefem leżacym w stanie upojenia alkocholowego w pełnym negliżu..gdzie policja i straz miejska,dzieci do szkoły idąc widzą cos czego nie powinny a jak melina to pewnie i szczury,myszy itd,więc pewnie wszy powędrowały do szkoły na naukę,HA HA HA..
                    • Gość: mary Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.elartnet.pl 16.02.14, 20:44
                      Macie rozrwki............
    • Gość: szady36 Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.14, 21:12
      Myślę że problem można rozwiązać szybko,w pierwszej godzinie szkoły po feriach powinna być kontrola czystość i w ten sposób mamy uczniów ( rodziny ) którym trzeba pomóc -przez sanepid czy ........no właśnie MOPS ?? Gdyby szkoła zdecydowała się na taką akcję we wtorek lub kolejna dni to wydaję mi się to już bez sensu.....
      • Gość: mama Re: wszy w szkole nr 7 IP: *.cnow.pl 18.02.14, 19:13
        jestem za
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka