Gość: Zośka IP: 92.60.130.* 10.02.12, 12:21 Czy w Ciechanowie już nadaje naziemna telewizja cyfrowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grześ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 12:24 5 km od Ciechanowa tak. Nie wiem jak w samym mieście ale pewno też działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 12:42 Ja odbieram ją już ponad rok więc na pewno działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 12:56 Nadawać, nie nadaje ale odbiera w wielu wyżej położonych miejscach Ciechanowa z Raszyna. Za trochę ponad rok wyłączą analoga a tu nic. Mam wrażenie, że platformy satelitarne blokują rozwój DVB-T bo kto kupi Polsat jak będzie ponad 50 (już jest około 20) ogólnie dostępnych programów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KillBill Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 14:27 Nie tylko z Raszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 19:03 Oczywiście, że nie również z Olsztyna, Ostrołęki i PKiN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wewer Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.12, 03:56 będzie ciekawie jak wyłączą analoga, napewno wiele osób się mocno zdziwi ... ............................................................................................................ hotel-ciechanow.com.pl facebook.com/hotel.ciechanow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 08:25 Tv analogową mają wyłączyć podobno w lipcu ale nie wiadomo którego roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.12, 14:24 ja kupiłam polsat i w czasie trwania umowy podrozyli mi abonament,do tego zabierają coś albo coś włączają, mam zamiar zrezygnowac i tez przejsc na tą darmową tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 15:05 W lipcu 2013 ale jak to zwykle u nas plan jest żeby był. Od Polsatu to już bym wolał na 3 miechy kupić TNK a latem mało się ogląda nie opłacać do jesieni. Mimo nieopłacania zostają programy FTA, tzw programy wolne i pewna pula programów które mamy przez rok od ostatniej wpłaty. I starczy i tak w tej TV nic nie ma tylko pranie mózgu. Dla planujących zakup łącza stałego niezłym wyjściem jest zakup Videostrady TP. TV jest za darmo praktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 15:08 A po wsiach już od kilku lat chodzą naciągacze i straszą, że telewizor nie będzie odbierał. Zakładają Polsat za 10 złotych i biorą 500. Proszę uświadomić swoich rodziców i dziadków (bliskich na wsi) żeby się nie dali nabić w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 15:42 Dziękujemy za uświadomienie. Tyle sie o tym mówi że trudno nie wiedzieć (nawet dziadkowie oglądają tv a tam ciagle o tym trąbią). U nas właśnie jakiś czas temu chodził jakiś cudotwórca i wciskał kit o jakiejś tv kablowej ale nikt nie dał sie na to nabrać a twierdził że tylu ma chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv zbiorcza Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 10:56 Ludzie nie dajcie niszczyć starej instalacji "tv zbiorczej" bo można ją wykorzystać do dystrybucji TV Cyfrowej. Wystarczy tylko zainstalować dobrą antenę 21-60 (koszt ok60zł.) tylko nie siatkową na maszcie od starej zbiorczej ,do tego wzmacniacz szerokopasmowy (ok.120-150zł.) - budynkowy w miejsce starych "azartów". W mieszkaniach należy tylko wymienić stare gniazda od tv zbiorczej na gniazda od tv kablowej (30-45zł.) i to wszystko. W ten tani i prosty sposób cały blok będzie mógł odbierać cyfrówkę bez płacenia haraczu różnym naciągaczom. Oczywiście tyko płacimy abonament RTV i wtedy uzyskujemy prawo do odbioru TVP w miejscu swojego zamieszkania i do montażu w/w anteny w miejscu najlepszego odbioru, czyli wspomniany wcześniej maszt starej anteny zbiorczej (spółdzielnie mieszkaniowe i TBS nie mają prawa tego zabraniać). Warto zauważyć że jest to jedyne rozwiązanie ,które nie niszczy nawierzchni dachowej i wyeliminuje montaż indywidualnych anten lokatorów. To naprawdę działa i lokatorzy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d2m Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 21:52 Widzę ze masz mgliste rozeznanie w instalacjach AZART. Na wszystkich (prawie wszystkich) budynkach wszystkich spółdzielni mieszkaniowych istniejąca instlacja jest instalacją tzw przelotową wykonaną na przewodach antenowych o bardzo niskim ekranowaniu oraz dużym tłumieniu.Są to przewody i insatlacje przygotowane do emisji sygnału w III paśmie TV (VHF a nie UHF).Ponadto po 20 latach przewody pod tynkiem zmieniły swoje parametry , oraz wystarczy że w mieszkaniu ktoś z lokatorów odepnie przewód w gnieżdzie i cały pion nie ma TV. Wzmacniacz za 150 zł na budynek 4 klatkowy? - to możesz u siebie w domu na 4 TV zamontować.Napewno wiesz co to jest Poziom sygnału , parametr BER, stosunek S/N. Zapraszam do lektury wymogów rozprowadzania syganłów DVBT w sieciach AZART , jeżeli w ogóle masz pojęcie -static.cyfryzacja.gov.pl/files/documenty/WYMAGANIATECHNICZNEIEKSPLOATACYJNEDLAANTENOWYCHINSTALACJIZBIOROWYCHPRZEZNACZONYCHDOREEMISJIUSUG.pdf Mieszkam w budynku spóldzielni mieszkaniowej tak więc zapraszam Cię do wykonania takiej instalacji tak jak piszesz za góra - antena 70 zł + wzmacniacz 150zł + 40 gniazd X 35 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 17:28 jak taki jesteś napakowany teorią człowieku i pozjadałeś wszystkie rozumy to zrób sobie taką instalację sam i nie wybrzydzaj innym ,którzy dawno już korzystają z czegoś takiego. Ponad to wiekszość instalacji na pionach puszczona jest w rurkach tak więc nie ma problemu z wymianą przewodu koncentryka z lepszym ekranowaniem i mniej stratnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 17:35 a gdzie tam wyczytałeś o czterech klatkach magiku ? mnie tylko interesuje jedna klatka bo w drugiej wszyscy dali się omamić UPC a teraz płacą i płaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addhoc Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 23:22 a mam pytanko: jest w naszym mieście firma która instaluje, doradzi, pomoże w temacie cyfrowej tv naziemnej? bo nie wiem czy inwestować w antenę a potem okaże się,że zasięgu brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 02:13 Antena jeśli nie przyda się teraz to przyda się kiedy będzie przemiennik może też odbierać analog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d2mac Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 20:31 Do mądrala: Nie teorią tylko wiedzą , której Ty jak widać nie posiadasz i pieprzysz ludziom głupoty: Sa rurki w pionach , chyba u Ciebie w kiblu i pionie ściekowym Daj namiar do siebie bo chciałbym abyś taką intalację u nas wykonał w bloku w tej cenie co pisałeś.Uzgodnisz wszysto ze spóldzielnią, zrobisz protokoły odbioru oraz pomiary i będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yybuuu Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.tktelekom.pl 04.03.12, 21:45 Chłopaki nie ma co się kłócić... d2mac ma rację wprawdzie piony kablowe są tylko że albo naleza do UPC albo do Internetowców z 17 stycznia a w co do wzamacniacza to 150 zł to do domku mozna sobie kupić do bloku wzmacniacz to koszt rzędu 500 wzwyż i to kanałowy najlepiej... przy takiej ilości gniazd trzeba dobrze rozplanować wzmocnienie bo to bardzo istotne Odpowiedz Link Zgłoś
ntvc Re: Naziemna telewizja cyfrowa 05.03.12, 21:05 dużo informacji na temat naziemnej telewizji cyfrowej a przede wszystkim testy tunerów dvb-t można znaleźć na stronie ntvc.pl, myśle że warto tam zaglądnać wybierając tyner dvb-t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniq Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 10:40 Jakość cyfrową chyba coraz więcej ludzi ceni. Mam od jakiegoś czasu kanały w hd w naziemnej telewizji i chyba jednak zdecyduję się na platformę. Jak można mieć HD w niewielkiej cenie to trzeba brać. Im bliżej tej cyfryzacji to taniej się chyba robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manius Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 16:40 Mam nadzieję, że masz rację 40 zeta to chyba nie jest jakiś wielki wydatek, a teraz to prawie wszyscy mają takie pakieciki no i jest na kartę nawet TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan_jack Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 20:33 nawet enka spuściła z cen ostro i teraz są pakiety za 39, 49 i 59 i to jest naprawdę dobra cena w stosunku do jakości jaką preznetują. :):) zresztą w takim porównaniu są zdecydowanie na czele. :) Odpowiedz Link Zgłoś
amorak Re: Naziemna telewizja cyfrowa 01.04.12, 15:03 ja mam na aleksie dekoder i odbieram z siatki TV 1,2,3, TVN polsat kultura jako tako puls TV 4 polsat sport Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: Naziemna telewizja cyfrowa 02.04.12, 12:58 Gość portalu: kapitan_jack napisał(a): > nawet enka spuściła z cen ostro i teraz są pakiety za 39, 49 i 59 i to jest nap > rawdę dobra cena w stosunku do jakości jaką preznetują. :):) zresztą w takim po > równaniu są zdecydowanie na czele. :) Ceny są niższe, bo konkurencja nie śpi. Choć dla mnie liczy się akurat dobra oferta, bo ceny zazwyczaj platformy szybko zrównują. Odpowiedz Link Zgłoś