Dodaj do ulubionych

Graczyk i jego ...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.12, 23:30
Czy możecie przesłuchać tą manierę mówienia "właśnie". Byłem na pogrzebie gdzie podczas nabożeństwa słyszałem ten przerywnik ze 100 razy . Nie da się gościa słuchać . Może powinien iść do lekarza albo psychologa .
Zaraz się oburzą obrońcy. Człowiek , który mówi do ludzi powinien sobie napisać co ma powiedzieć a nie udawać że wie o czym mówi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ups Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 00:00
      a ty naucz się pisać. nie "tą" manierę tylko "tę" ... może Graczyk nie jest wielkim oratorem, ale to przyzwoity ksiądz. chyba najlepszy proboszcz w Ciechanowie. nie czepiaj się drobiazgów
      • Gość: arek Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 09:42
        ups napisał(a): to przyzwoity ksiądz. chyba najlepszy proboszcz w Ciechanowie

Nie "chyba", tylko na pewno. I nie w Ciechanowie, tylko na Mazowszu. A że nie jest wybitnym mówcą? Istotne, że nie gada głupot i nie epatuje polityką.
    • Gość:   Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 00:07
      Może Ty powinieneś iść albo przynajmniej walerianę albo setę se strzelić.
    • Gość: BW Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 08:38
      Człowieku opamiętaj się, pisząc takie bzdury sam sobie złe świadectwo wystawiasz.
      Czy Ciebie dało by się słuchać?
      Nie wycieraj języka o szlachetną i godną zaufania Osobę, bo ranisz uczucia innych.
      • Gość: ? Re: Graczyk i jego ... IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 08:52
        Graczyk jako osoba godna zaufania?ha ha ha ha ha ha.....
    • Gość: Ola Re: Graczyk i jego ... IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.12, 09:21
      Graczyk jest OK.
      Jesli tylko wtrącanie jakiegos słowa- w dodatku cenzuralnego- świadczyłoby o człowieku......
    • Gość: inka Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 09:48
      Gdy byłam w podstawówce, chyba w czwartej klasie, mielismy nauczycielkę, której maniera był przerywnik "dzieci". Liczyliśmy ile razy powie to słowo w czasie lekcji. MIeliśmy wtedy po dziesieć lat. Od tamtej pory troche jednak dojrzałam, na tyle, by nie zajmować się takim liczeniem. Ale nie wszyscy dojrzewają...
    • Gość: a Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 11:42
      "Czy możecie przesłuchać tą manierę mówienia "właśnie""
      Gamoniu jeden, zanim zaczniesz kogoś krytykować zobacz najpierw co sam sobą prezentujesz.
      "tą" - ubawiłem się;
      "przesłuchać" - sprawdź najpierw, co to słowo znaczy.

I właśnie dlatego proponuję ci - Idź do szkoły! Ucz się pilnie!
      • Gość: Mariusz Re: Graczyk i jego ... IP: *.centertel.pl 02.04.12, 12:01
        Widzisz założycielu tematu- nie udalo się tym razem opluć kolejnego człowieka. A założenie miałeś jasne i czytelne- znowu opluć przede wszystkim księdza. Posłuchaj wypowiedzi naszych rządzących, oni błyszczą polszyzną, gramatyką itp.
        • Gość: Soon Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 18:24
          "Posłuchaj wypowiedzi naszych rządzących, oni błyszczą polszyzną, gramatyką itp. " napisał Mariusz. Politycy mówią coraz lepiej, odkąd zabrakło Samoobrony coraz rzadziej słyszę siermiężną polszczyznę w Sejmie. Szkolenia też zrobiły swoje. Premier Tusk jest świetnym mówcą, trzeba mu to przyznać. I mówi dobrą polszczyzną. A dziekan Graczyk jest bardzo przyzwoitym człowiekiem, serdecznym, świetnym gospodarzem parafii. Żaden ciechanowski proboszcz nie dorasta mu do pięt. Te wątki o księżach stały się nudne. Ataki dla ataków. Prymitywne to i nieskuteczne.
      • Gość: gość Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 17:59
        Po pierwsze tytuł nie powinien być - "Graczyk" ale - "Ks. Graczyk". Dobrze, ze niektórzy się tu wypowiadający tak tą zasługującą na wielki szacunek postać honorują, co pozwala mieć nadzieję, że jeszcze kultura w narodzie jednak jeszcze gdzieniegdzie jest.
    • Gość: Gość Re: Graczyk i jego ... IP: 195.216.250.* 02.04.12, 13:36
      To jest Ksiądz jakich mało w dziesiejszych czasach i bardzo pomocny swoim parafianom, a wiem co pisze bo należę do tego kościoła.
      • Gość: . Re: Graczyk i jego ... IP: *.play-internet.pl 02.04.12, 13:40
        Graczyk jest może zbyt konserwatywny,ale zgadzam się,że to najlepszy proboszcz w Ciechanowie i dobrze prowadzi parafię.
        Nie rozumiem tej nagonki na niego jaka ostatnimi czasy wytworzyła się na forum.
        • Gość: katolik Re: Graczyk i jego ... IP: *.centertel.pl 03.04.12, 12:37
          Śledząc to forum i dzisiejsze media ogólnie robi się nagonkę na Kościół, księży. Dziś przeszkadza ksiądz proboszcz Graczyk, dziś przeszkadzają procesje ulicami miasta, jutro będzie zły inny ksiądz, inny proboszcz. Tak przysłania się sprawy ważne - wymysły w sprawie emerytur, brak zaplecza socjalnego, wielkie i wciąż rosnące bezrobocie, mord smoleński. Przy okazji obrażając przekonania większości i poszczególne osoby. Dzika, niby demokracja. To jest straszne, że tak bezkarnie można mieszać innego człowieka z błotem i nie chodzi mi nawet w tej chwili konkretnie o osobę ks. proboszcza. Jest kilka osób w naszym regionie, które zasługują na piętnowanie i pokazywanie ich prawdziwych wyczynów.
          Przy okazji pozdrawiam pana dok. N.......ordynatora ciechanowskiej chirurgii, przewodniczącego rady miasta. Dziwnym trafem ja za takie samo przestępstwo , praktycznie identyczny poziom alkoholu w organizmie przesiedziałem dwa lata na Warszawskiej Białołęce.
          • Gość: gość Re: Graczyk i jego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 17:37
            doktor N. jest radnym powiatowym a nie miejskim i nie jest przewodniczącym. to jest wątek o ks. Graczyku, o N. jest inny, więc się tam wywnętrzaj i nie mieszaj ogólnopolskiej polityki do głupiego tekstu dotykającego naszego proboszcza. ks. Graczyk jest dla mnie autorytetem w wielu sprawach i zawsze warto go bronić, byle nie głupio.
    • Gość: polka Re: Graczyk i jego ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 12:33
      OBROŃCY I PRZECIWNICY . WSZYSCY MAJĄ PRAWO MÓWIĆ JAK WIDZĄ ŚWIAT I LUDZI . TRZEBA POKAZYWAĆ ARGUMENTY A NIE PLOTKI.
      • Gość: do goscia Re: Graczyk i jego ... IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 16:01
        Katolik może i wtrącił małą dygresję,ale jego argumenty są całkiem logiczne i ma on racje,że teraz przeciwnicy Kościoła obrzucają błotem katolików.Tyle w tym hipokryzji,że to właśnie katolikom zarzuca się agresję i zakłamanie.
        Ja tam przesadnie religijna nie jestem,do Kościoła nie chodzę,ale księdza Graczyka bardzo szanuję.To porządny człowiek,dobry gospodarz parafii.Autorowi radzę spojrzeć na siebie.Życzę mu aby sam miał tylko tak drobne wady jak wtrącanie słowa ,,właśnie'' do przemowy ;]
        • Gość: katolik z Ciecha Re: Graczyk i jego ... IP: *.205.114.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.12, 16:15
          Jakoś tak się dziwnie składa, że obiektem rzeczywistej agresji fizycznej, a teraz werbalnej na tym forum stał się jedyny z ciechanowskich proboszczów nienależący do sekty smoleńskiej. Przypadek? Pospieszalski, Terlikowski, Ziemkiewicz, Macierewicz zainteresują się tym dziwnym zbiegiem okoliczności? Przecież zbiegów okoliczności nie ma, czego najlepszym dowodem Smoleńsk. Może należy powołać jakąś komisję śledczą w kwestii ataków na księży, którzy nie chcą mówić radiomaryjnym głosem?

Przepraszam, Księże Dziekanie, mam nadzieję, ze nie wyrządziłem Księdzu niedźwiedziej przysługi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka