Dodaj do ulubionych

Fontanna działa

01.05.12, 08:25
Fontanna na pl.Jana Pawła II działa od wczoraj. Bardzo fajnie to wszystko wygląda, niestety wgrany program jest bez włączonych diód w dyszach. W związku z tym strumienie nie są kolorowe, szkoda, bo w nocy wyglądało to bardzo ciekawie.
Zmiana programu fontanny to dosłownie chwila, podczas jej konfiguracji rozmawiałem z technikami.
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: Fontanna działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 09:01
      spadaj trollu głupi , powtarzasz watek . ciemniaki z PO nawet fontanny nie potrafia wykonac by dobrze działała.to sa wytryski wardzinskiego a nie fontanna
      zapomniales linla podac do portalu z informacja urzedu miasta o tym doniosłym wydarzeniu.
      • Gość: gosc Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 09:08
        A ty jak dlugo bedziesz jeszcze swoim jadem odreagowywal kolejna porazke PiS ?
      • lukasz.ozdarski Re: Fontanna działa 01.05.12, 09:31
        "s", wzorowy antykomformizm. Temat "fontanna" wymaga wejście i przeczytanie go, natomiast taki tytuł w szybki sposób informuje, że trzeba pójść i się popluskać ;)
        Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek "z PO" dokładał do tego fizycznie rękę. Od tego była firma-wykonawca.
        Nie ma potrzeby dawać linka o tym "doniosłym wydarzeniu", najlepiej samemu przetestować jej możliwości chłodzące.
      • beauty.andrzej Re: Fontanna działa 01.05.12, 10:57
        Przemuś, nowy nick? Brak ci odwagi, PiSowski trolu, na stałego nicka?
    • Gość: Heniek Re: Fontanna działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 11:10
      "Bardzo fajnie to wszystko wygląda, niestety wgrany program jest bez włączonych diód w dyszach."
      A wiesz, że wczoraj wieczorem działały?

"podczas jej konfiguracji rozmawiałem z technikami."
      Wątpię, że technicy wrócili i dodali diody. No chyba, że mówisz o jakichś innych technikach np z urzędu miasta.

• lukasz.ozdarski Re: Fontanna działa 01.05.12, 11:36
        No nie wiem. Byłem w centrum od ok.22:30 do 23:40 i kolorów nie było.
        Technicy, którzy konfigurowali i byli wykonawcami fontanny, w listopadzie przeprowadzali próby kolorów i mówili, że wszystko zależy od wybranego programu/konfiguracji.
        Biorąc pod uwagę obecny czas zachodu słońca, to od 21 do 4 rano mogłyby się spokojnie podświetlać strumienie.
        • Gość: Heniek Re: Fontanna działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 23:11
          Pi razy drzwi - to było około 21.
    • Gość: kier Re: Fontanna działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 11:19
      Jest fontanna są zgromadzone tłumy dzieciakow. Siki zabarwią wodę i bedzie kolorowo w promieniach słoneczka.
    • Gość: erer Re: Fontanna działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 15:20
      czas by sanepid zbadał po majówce ilosc sikow w wodzie ,a kolega Kałuzyński zapalił lampki noca
      • Gość: do tego wyżej Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 20:22
        Co za kretyn z Ciebie. Ja byłam z dzieciakami dziś pluskały się razem z innymi. Super frajda. Rodzice też zadowoleni. Nikt nie sikał do fontanny. zrobić coś dla Ciechanowa, to zawsze jakiś burak się ujawni któremu będzie coś przeszkadzało.
    • Gość: koks Re: Fontanna działa IP: *.play-internet.pl 02.05.12, 01:37
      Dziwne. Już tyle dni działa, na otwartej przestrzeni. I ciechanowski sanepid jeszcze nie zamknął.
      • Gość: Personatus Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 12:50
        Jeżeli woda która tryska w tej fontannie to obieg zamknięty to już niedługo zaczną pojawiać się u tych dzieciaków niezłe rzeczy na skórach.
        W innych krajach [Nie wiem, w innych miastach naszego pewnie też] wchodzenie do fontanny jest zabronione, a przynajmniej tak mi się wydaje. Niedługo już nikt na basen nie będzie chodził bo można przecież się opalić na ławeczce i schłodzić genitalia w centrum miasta.
        Na basen zaczną chodzić tylko pływacy. Darmocha przyciąga.
        • Gość: gość Re: Fontanna działa IP: 79.162.78.* 02.05.12, 14:59
          jaki ojciec czy matka pozowli dziecku się kąpać w miejskiej fontannie i jeszczxe się tym chwalić? Raz, że to powinno być zabronione i pewnie jest, dwa aspekty zdrowotne. Niby pani Blankiewicz chwaliła się, że woda jest oczyszczana taka samo jak na basanie. Ja zadałbym pytanie- a gdzie ta aparatura do oczyszczania się mieści? Kto to czysci i wymienia wkłady i co ile czasu? Trudne pytania .......
          Są oczywiście pozytywy- dzieci z awaryjniaków w końcu mogą się wykompać.....
          Pomyśleć, że na takie atrakcje nasi radni z panem prezydentem na czele wydają nasze pieniądze, z naszych podatków.
          • Gość: GENERAŁ Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 15:51
            Powinni zakazać tym bachorom się tam kąpać 1 się zesra 2 nasika i co ??
            Ta fontanna jest dla dekoracji, a nie dla zabawy chcecie aby miały gdzie się bawić to postawcie sobie na podwórku miskę z wodą .
            • Gość: JJ Re: Fontanna działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 19:29
              Takie fontanny mają aparaturę dezynfekującą wodę pod ziemią, przecież musi tam być sterownik strumieni itp. Proste jak konstrukcja cepa. Co komu szkodzi, że dzieciaki tam się chlapią. Nieużyty naród, nie potrafię tego zrozumieć. Zawsze wam źle.
              • Gość: Mama Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 17:02
                Bo tu mieszkają same buraki. Co wam to przeszkadza, że dzieci z awaryjniaków czy nie tylko popluskają się trochę w dodatku za darmochę. Niech się każdy zajmie swoimi bachorami. Na basenie sikają i nie tylko( niedawno w jakuzzi pływało gó....0 i jakoś basen funkcjonuje dalej. Tu dzieci pomoczą stopy i plecy i już sensacja na forum. Buractwo fe fe fe.
                • Gość: mn Re: Fontanna działa IP: *.30.114.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.12, 19:04
                  Buractwem jest kąpanie się w fontannie tak jak sranie do pisuaru oraz obszczywanie budynków.
                  Fontanna jest regularnie zwilżana przez psy i rankiem nawożona przez spragnione ptaki.
                  Beztroska i głupota rodziców powala.
    • Gość: mama Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 19:43
      Mnie tam nie przeszkadza. Moje dzieci, więc mogę im pozwalać na co ja chcę. Nie widzę w tym nic złego że się trochę popluskają w fontannie i nie mam zamiaru przejmować się wpisami francuskich piesków którzy krytykują wszystkich i wszystko. Na Krubinie nie w takim syfie się dzieci kąpią. Leczcie się ludzie, albo czasem wskoczcie też do fontanny i schłodźcie te przegrzane głowy.
      • Gość: GENERAŁ Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 20:07
        Patologia!!!
        • Gość: trefl Re: Fontanna działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 23:38
          Moja propozycja jest nastepująca , kazdy niech weżmie troche wody z fonntanny i postawi obok wody z kranu i zobaczy co się dzieje z obiema wodamy po czasie .
          Czekamy na wasze opinie
    • Gość: Piotrek Re: Fontanna działa IP: *.31.127.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.12, 20:26
      To, że się kąpią dzieciaki, to niech się kąpią. Jest inny problem. Dzieci nogami zatykają wyloty strumieni, stają na dysze i woda z pozostałych dysz wybija pod niebo, a z tych zatykanych przez moment nie leci. Tylko patrzeć, jak się dysze uszkodzą i będzie koniec fontanny. Byłem dzisiaj z rodziną na placu JPII i bardzo mi się to nie podoba.
      • Gość: mama Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 11:19
        Z tym zatykaniem to się zgadzam. Ja swoim dzieciom wytłumaczyłam żeby tak nie robili. Inni pewnie nie zdają sobie z tego sprawy. Może wystarczyło by postawić jakąś tabliczkę, z napisem żeby nie zatykać.
        • Gość: gosc Re: Fontanna działa IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 15:08
          a może pofatygowała by się tam Straż Miejska ?
          i pouczyła niektórych,
          • Gość: brzydka olga Re: Fontanna działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 15:35
            Dziewczynki nie sikają do fontanny tylko chłopcy.
            Po zmroku pijany lumpenproletariat męski powinien być bardziej monitorowany na Placu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka