Dodaj do ulubionych

co do szpitala

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.12, 16:52
witam, za o.k 1,5 tygodnia mam termin porodu ale kompletnie nie wiem co wziąc do szpitala jak się pytałam położnej do odpowiedziała że wszystko oprócz rzeczy do kąpania dla dziecka bo teraz nie kąpią ale chusteczkują (co to znaczy wszystko co z kosmetyków jakie ubranka i po ile sztuk dla noworodka i co dla siebie) Bardzo proszę o podpowiedzi czytałam trochę w necie ale w każdym szpitalu oczekują czegoś innego
Obserwuj wątek
    • Gość: Maz swojej zony Re: co do szpitala IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 17:08
      Jedno jest pewne, nie zapomnij o wkladkach poporodowych, bo bedziesz miala kawalek szmaty w tylku i zalatw sobie majtki poporodowe (takie siatkowe).
      • Gość: gość Re: co do szpitala IP: *.tktelekom.pl 16.05.12, 19:27
        dobre...
    • Gość: ... Re: co do szpitala IP: *.play-internet.pl 16.05.12, 20:41
      Pięć zmian ubranek dla dziecka,rożek,kocyk-tylko nie taki 2m na 1,60 ;-)wystarczy mały do zawinięcia malucha,ręczniki,pieluchy ....dla siebie wkłady,majtki jednorazowe niekoniecznie-bo możesz sobie w nich ,,odparzyć tyłek"lepiej normalną bieliznę,klapki pod prysznic,kapcie,koszulę do porodu-taką ,której nie będzie ci szkoda wyrzucić,bo może nie będzie się już nadawała do uprania,dla siebie ręczniki-najlepiej ciemne,sztućce,piżamy,szlafrok,maszynkę do golenia,do mycia używaj dziecięcych kosmetyków tak ,żeby dziecko nie podrażyniło się np.ssąc pierś,kosmetyków dla dziecka do kąpieli nie bierz,jedyne to np.krem do pupy....jak coś mi się przypomni do napiszę jeszcze,a i nie zapomnij o szczotce do włosków dla dziecka....a przydadzą się jeszcze takie wkłady do przewijania dziecka,które i ty możesz sobie na łóżko położyć...kupisz je w ROSSMANIE
      • Gość: Cięzarówka Re: co do szpitala IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.12, 20:44
        Bardzo Ci dziękuje za wyczerpującą odpowiedz
      • Gość: ... Re: co do szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 20:45
        ja bym jeszcze oliwkę bambino dorzuciła. moje dziecko po porodzie mialo okropnie suchą, az popękaną skórę, bez oliwki bylaby masakra
        i weź coś na czas przed porodem, zeby czyms sie zająć. nie każdy umiera z bólu godzinami:) ja czekałam pare godzin bezczynnie i bezboleśnie, krzyżówka się przydała:)
        no i baaardzo ważne - wode z "dzióbkiem" - tak jest duzo wygodniej na leżąco. po porodzie miałam taką sachare w buzi ze do tej pory pamiętam...
        a tak juz po porodzie można się zaopatrzyć w takie silikonowe nakładki na brodawki. mnie dziecko pogryzlo zaraz po porodzie tak ze krew sie lała, brrrr... ale to kwestia indywidualna, zwykle to karmienie przychodzi babkom jakoś łatwiej, i tego Ci życze:)
        • Gość: ... Re: co do szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 20:50
          no i coś do jedzenia:)
          • Gość: ... Re: co do szpitala IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 21:01
            A ja oliwkę odradzam bo wysusza skórę-wchłania wodę....lepiej jest kupić krem typu lipobasa ,cutibaza, dermobaza,tak radził mi dermatolog.
    • Gość: zibo Re: co do szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 21:36
      A my mieliśmy gotową wyprawkę przygotowaną ze 2 tygodnie przed porodem, ale jak się akcja zaczęła o 1 w nocy, to żona tylko płaszcz zdążyła założyć ma piżamkę i tyle. A dzidzia urodziła się oczywiście o 17 i spokojnie wszystko dowiozłem po konsultacji z połową personelu PC, bo tamże dzidzia zażyczyła sobie przyjść na świat, pochwalę się: w mojej obecności (nie zdążyłem uciec).
      Powodzenia i spokojnie, nawet jak czegoś zapomnisz, to rodzinka doniesie, a w "praniu" wyjdzie co Ci potrzeba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka