Dodaj do ulubionych

egzaminy gimnazjalne 2012

IP: *.182.162.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.12, 19:53
Kiedy będą znane wyniki egzaminów w gimnazjach???
Obserwuj wątek
    • Gość: tosi Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 21:31
      Jutro zostaną wysłane wyniki do szkół.
    • Gość: Qba Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.205.37.125.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 20:43
      Są już wyniki dla kraju:

polski - 65%

historia i wos - 61%

matematyka - 47%

przyroda - 50%

angielski (poziom podstawowy) - 63%

niemiecki (poziom podstawowy) - 57%
      • Gość: g Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 05:34
        cienizna
    • Gość: Mniszek Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: 213.199.253.* 24.06.12, 13:59
      Na stronie Gimnazjum STO znalazłem wyniki. Jak inne gimnazja w mieście?
      Wyniki w STO
      • Gość: Tomasz Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.play-internet.pl 24.06.12, 19:21
        BRAWO!
        Dali czadu! Zwłaszcza z polskiego, z matematyki i z angielskiego! Te wyniki są naprawdę imponujące!
        GRATULACJE DLA UCZNIÓW I NAUCZYCIELI Z STO!!!
    • Gość: rodzic Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 20:58
      Czy to prawda, że w g4 wynik z angielskiego to 81%?
      • Gość: Elisabeth Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.204.117.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.12, 21:03
        W STO - 81% z anglika.
        • Gość: Kasia Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 21:11
          To na pewno pomyłka. Powinno być 100 %, przecież w STO są najzdolniejsze dzieci.
          • Gość: gość Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 21:39
            jak każda szkoła wybierze 20 uczniów, których rodzice mają kasę, też będą miały powalające wyniki, nie będzie wyników dzieci z rodzin patologicznych itp.
            • Gość: wiktoria Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 21:51
              Właśnie! Do tego zostały przedstawione wyniki z gminy Ciechanów - czyli również dzieci ze szkoły specjalnej, ze szkoły integracyjnej, dzieci drugorocznych, dzieci z rodzin patologicznych, tych ktore z powodu różnorakich chorób nie są w stanie chodzić zbyt często do szkoły.
              Zastanawia mnie jedno - dlaczego nikt ze STO nie pisał egzaminu z niemieckiego - przecież jest tam pewna pani-germanistka
            • Gość: Kasia Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 21:51
              No właśnie zgadzam się z Tobą a poprzednia moja wypowiedź to sarkazm. Uważam że jeśli z każdej szkoły wybrać 45 uczniów (bo w STO są chyba trzy klasy po 15 osób) to też by napisali egzamin z takimi wynikami. Mój syn chodzi do gimnazjum nr 3 i wynik z egzaminu z angielskiego miał 79%.
              • Gość: . Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 21:56
                Są dwie 3 klasy - po około 20 uczniów
    • Gość: uczeń Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 21:58
      Ja mam wynik 100 % z ang. Chodzę do publicznej szkoły.
      • Gość: M. Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.204.117.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.12, 23:06
        no to gratulacje!
        • Gość: mama Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 23:29
          mój syn chodzi do 1 z jęz ang 95%
          • Gość: Lena Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.204.117.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.12, 23:33
            Czy teraz wszystkie mamusie świata będa podawac wyniki swoich syneczków?

Załóżcie sobie bloga i piszcie tam (nie anonimowo) o wielkich sukcesach swoich dzieci!
            • Gość: mama Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 09:10
              wybacz Lena! przykro mi, że się zdenerwowałaś. Chciałam tylko podkreślić, że nie tylko STO dobrze przygotowuje dzieci do egzaminów, Gimnazjum nr 1 też ma dobrych pedagogów. Pozdrowienia i ukłony dla Pani Hani N, M. P i wszystkich nauczycieli uczących III a
    • Gość: mieszkaniec Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 15:10
      Przejrzałem ciechanowskie portaler, przejrzałem stronę Urzędu Miasta i nigdzie wyników egzaminiów znaleźć nie mozna. Na stronach szkół (za wyjątkiem STO) też nie.
      Podobno Gimnazjum Nr 4 ma najwyższe wyniki wśród szkół państwowych. A która szkoła wypada najsłabiej? Chodzą słuchy że "Dwójka", ale to tylko słuchy.
      Jak jest naprawdę?
      Dowiemy się?
      • Gość: MaTka Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.180.35.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 00:01
        Chyba jednak Gim3 wypadło najgorzej. w klasie mojego syna średnia z matematyki wynosi niewiele ponad 30%.
        Najwyższy wynik to 63%, pozostałe w okolicach 20-30%.
        Straszne! Czy dyrekcja wyciaga konsekwencje wobec nauczycieli kiedy wyniki sa zastraszające???
        • Gość: XY egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 11:58
          Musi mieć Pani najwyraźniej złe informacje, najlepszy uczeń tej szkoły miał 100% z matematyki. Znam kilka osób, które mają też ponad 90%. Więc proszę nie podawać nieprawdziwych danych na forum.
        • Gość: Uczeń Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.cnow.pl 03.07.12, 12:00
          Musi mieć pani najwyraźniej złe informacje, najlepszy uczeń tej szkoły miał 100% z matematyki. Znam kilka osób, które mają też ponad 90%. Więc proszę nie podawać nieprawdziwych danych na forum.
        • Gość: Uczeń Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.cnow.pl 03.07.12, 12:14
          To najprawdopodobniej ma Pani złe informacje, ponieważ jestem uczniem Gim3 i znam ucznia który z matematyki i części przyrodniczej miał 100% i wiele innych którzy mieli powyżej 90%. Więc proszę nie podawać złych informacji .

• Gość: Plastt Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 15:13
            W dzisiejszym TC sa wyniki i nie ma się o co kłócić. Skoro w Gimnazjum nr 3 wynik z matematyki wynosi zaledwie 38,2% to chyba mówi sam za siebie!!!! I jest możliwe, że ktoś ma 100%. Oznacza to, że ktoś inny może mić poniżej 20%.

STO znowu najlepiej - za wyjatkiem historii. Brawo dla sora Hryniewicza, który tam uczy.
            Wyniki w STO w polskiego i matematyki mogą (a nawet powinny!!!) zawstydzac innych!!! BRAWO DLA PANI STAWICKIEJ I PANA MOSSAKOWSKIEGO!!!

Z publicznych gimnazjów z polskiego najpelpiej "JEDYNKA" (czyzby klasy pani EWY CYBULSKIEJ???), a "TRÓJKA" znowu najsłabiej. (nie chcę nawet wiedzieć kto tam uczy).

Niestey JEDYNKA w tyle z przyrody - fizyka, chemia, biologia i geografia nie mają tam dobrej obsady! Wszyscy to wiedzą!

RODZICE! ZANIM ZAPISZECIE DZIECI DO GIMNAZJUM ZASTANÓWCIE SIĘ DOBRZE I POPATRZCUE NA WYNIKI!!!

• Gość: Potter Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.play-internet.pl 03.07.12, 17:07

Wyniki w Gim3 nie zaskakują. A miało być tak pięknie z nową panią dyrektor.
              Gim1 - przyroda - wiadomo kto tam uczy. Jacy specjaliści. Nie ma się więc czemu dziwić.
              Gim4 też nie wypada jakoś świetnie na tle innych, a podobno taka dobra szkoła.
              Gim2 przynajmniej z matmy w czołówce wśród państwowych.

O wynikach TWP i STO nie będę się wypowiadał. One mówią same za siebie.

• Gość: Franciszek Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 18:12
                Czyli jak rozumiem mam następującą alternatywę: jak mam kasę i zależy mi na dobrym poziomie edukacji dziecka to STO albo TWP. A jak nie mam kasy to gimnazja publiczne, przy czym jedynka dla humanistów, dwójka dla przyrodników, trójka dla patologii z bloków a czwórka dla tych co mieszkają w odległym śmiecinie bo niczym szczególnym się nie wyróżnia.... Tak to można podsumować?
                • Gość: Klara Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.31.66.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 18:22
                  Pięknieś to ujął, Franiu! I jakże trafnie!

Szkoda, że nie znamy wyników z języków obcych, bo i tu można by jakieś podsumowanie ustanowić.
            • Gość: górnik Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: 80.50.127.* 03.07.12, 18:33
              Nie tylko historia ale tez matematyka w TWP lepiej niż w STO:-)
              • Gość: Klara Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.31.66.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 18:46
                65% (matematyka w STO) > 58,6% (matematyka w TWP)
                TAK MNIE CAŁE ŻYCIE UCZYLI :p A CHODZIŁAM DO DOBREJ SZKOŁY W TAMTYCH CZASACH - SP6!!!
                • Gość: nauczycielka Szanowni Państwo czasami naprawdę warto pomyśleć! IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 19:26
                  Ja się od zawsze zastanwiam jak czytam takie wpisy czy Państwo faktycznie mają taki "ograniczony" punkt widzenia czy tylko tak udają.
                  Nikt przy zdrowych zmysłach nie porówna STO czy TWP do gimnazjum publicznego. Trzeba troszkę pomyśleć zanim obraża się innych. STO czy TWP to około 30 dzieci piszących egzamin (dzieci dobrych bądź bardzo dobrch), gimnazja publiczne to średnio 300 - 350 uczniów piszących gdzie jest duża grupa dzieci bardzo dobrych i dobrch ale około 40% to dzieci słabe i bardzo słabe, które średni otrzymują wyniki około 10 - 15% z danej części. I te wszystkie wyniki składają się na średnią. Jeżeli wybierzemy dzieci tylko dobre i bardzo dobre to ich wyniki będą takie same bądź wyższe niż w szkołach niepublicznch.
                  Kolejna sprawa jest taka iż wyniki w każdej szkole powinno się porównywać z poziomem wyjściowym dzieci (czyli edukacyją wartością dodaną) i wtedy dopiero prównując te dwie rzeczy możemy mówić o jakości wyników.
                  • Gość: Fight Re: Szanowni Państwo czasami naprawdę warto pomyś IP: 213.199.253.* 03.07.12, 19:51
                    > STO czy TWP to około 30 dzieci
                    piszących egzamin (dzieci dobrych bądź bardzo dobrch)...

I dlatego właśnie nie żal mi tych 400 zł na czesne w STO. Chcę, żeby moje dziecko uczyło się własnie w takiej szkole gdzie ma szanse się rozwijać.

Pozdrawiam!
        • Gość: górnik Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: 80.50.127.* 03.07.12, 18:29
          Chyba wiem do której klasy chodzi Pani syn:-) I tak gratuluję wyniku. Niestety, muszę Panią poinformować, że w gim 3 są też inne klasy.
          • Gość: . Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 19:27
            A w Gim1 to raczej nie klasa p. Cybulskiej miala najwięcej punktów, tylko p. Paszkowskiej i p. Bralskiego
    • Gość: RODZIC Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.12, 19:46
      W GIMNAZJUM NR 4 NALEPSZE WYNIKI Z ANGLIKA iii JEST TAM JEDNA TAKA NAUCZYCIELKA BLONDYNECZKA WYMAGAJĄCA OD DZIECI ALE SAMA DOBRZE PRZYGOTOWANA DO WYKONYWANIA SWOJEGO ZAWODU.
      • Gość: ??? Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: 213.199.253.* 03.07.12, 19:52
        Skąd masz te informacje???
        • Gość: absolwent Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: 213.199.253.* 03.07.12, 20:35
          Historia w STO to 71%. Może słabiej przy TWP ale w mieście przyzwoicie.Pozdrawiam panią od historii.
          • Gość: Mar.K. Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.205.112.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 21:02
            Pani Spiewak to świetna nauczycielka, podobnie jak pani Stawicka, pani Zadrozna, pan Mossakowski! Tym i innym nauczycielom z STO należy sie ogromny szacunek!
            • Gość: absolwent Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: 213.199.253.* 03.07.12, 21:08
              Teraz patrzę na wyniki w TC i historia w STO to drugi wynik w mieście .nie wiem po co cała ta dyskusja.
            • Gość: nauczycielka Do Fight IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 21:11
              Tylko proszę zauważyć w których szkołach sa laureaci tych najważniejszych, prestiżowych konkursów i olimpiad:) Właśnie w szkołach publicznych, zapraszam na stronę GIM 4.
              Niewątpliwie STO czy TWP to dobre szkoły, ale w żaden sposób nie zwiększają szans na lepszy rowój dziecka. Prosze mi wierzyć, że jest to dokładnie to samo:) Ale oczywiście każdy rodzic podejmuj dezyzję samodzielnie i jeśli dziecko dobrze się uczy to znaczy,że była to dobra decyzja.

Pozdrawiam!
              • Gość: Kama Re: Do Fight IP: *.146.36.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 22:06
                Ktoś tu mówił o statystykach. Skoro w Gim 4 jest około 500 uczniów to liczba 4 laureatów czy finalistów konkursów nie jest powalająca. W szkole w której na 90 uczniów jest 4 laureatów można mówic o sukcesie.

Ale nie sprzeczajmy się o liczby. Kazdy sukces cieszy! I niech tak zostanie. Powszechnie wiadomo, że Gim 4 to dobra szkoła!

Pozdrawiam.
                • Gość: gość Re: Do Fight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 08:01
                  W tym roku to - poza laureatem w Gim. nr 3 z matematyki - to jedyni laureaci w gimnazjach. Proszę nie umniejszać sukcesu i uczniów, i nauczycieli.
    • Gość: KotHot Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 14:45
      Gratulacje dla STO i TWP!
      • Gość: obiektywny Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 15:58
        Gratulacje dla uczniów publicznych gimnazjów! Nie jesteście gorsi.
        • Gość: Ola Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 16:41
          Dziękujemy
        • Gość: NorKa Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.30.57.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.12, 17:34
          Oczywiście, że uczniowie publicznych szkół nie są gorsi. GORSI SĄ NAUCZYCIELE, KTÓRZY OLEWAJĄ SWOJE OBOWIĄZKI. Taka jest praktyka ponad 90% nauczycieli w publicznych szkołach podstawowych, gimnazjach i liceach. Wiem co mówię, bo 3 dzieci przeszło przez publiczne szkoły.
          • Gość: Ola Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 17:53
            W szkołach niepublicznych pracują nauczyciele ,którzy wcześniej pracowali w szkołach publicznych.A może to nie nauczyciele tylko lepsze warunki pracy?A tak wogóle to bardzo wielu uczniów szkół publicznych zdało pięknie egzaminy ,tylko się tym nie przechwalają ze wzgędu na skromnośc.Trzeba więcej czasu na samodzielną naukę.Rodzice wolą zapłacic i miec dziecko z głowy.Jest też inna prawda "wrona orła nie urodzi"
            • Gość: obiektywny Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 18:49
              Całkowicie się z Tobą zgadzam. Inaczej jest jak nauczyciel uczy grupę 15 osób a inaczej jak ok. 30. Uważam że uczniowie szkól publicznych muszą w swoje osiągnięcia włożyć więcej pracy niż uczniowie w szkołach prywatnych ponieważ praca na lekcji jest mniej efektywna. Dlatego jeszcze raz gratuluję wyników.
              • Gość: NorKa Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.31.86.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.12, 19:35
                Praca na lekcji to raz, a praca indywidualna z uczniem to DWA!!! Tej drugiej własnie w publicznych szkołach (z róznych powodów) brakuje. :(
                • Gość: Zuzia Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 20:45
                  A praca samodzielna ucznia to trzy i właśnie ona jest najbardziej pożądana i wartościowa.
                  Nauczyciela przy uczniu na egzaminie nie będzie niestety.
                  • Gość: Anna Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 00:07
                    Większość z was pisze,że to przez nauczycieli są tak niskie wyniki egzaminów,ale tak naprawdę to od ucznia zależy czy będzie się on uczył czy nie,chociaż nie wiem jak nauczyciel będzie się starał.Tak jak napisała Zuzia :
                    > A praca samodzielna ucznia to trzy i właśnie ona jest najbardziej pożądana i wa
                    > rtościowa.
                    > Nauczyciela przy uczniu na egzaminie nie będzie niestety.
                    Przestańcie najeżdżać na tych nauczycieli i zwalać na nich winę,że uczniowie są leniwi i nie chcą się uczyć,że nie zabiegają o każdego ucznia,bo to on też powinien się sam starać.W każdej szkole nieważne czy to gimnazjum 1,2,3,4 lub liceum Krasiniak,Staszic,Bem jak ktoś będzie się chciał uczyć to się nauczy i może dostać się do dobrego/na dobre liceum/studia tylko warunkiem jest to,że sam będzie chciał i będzie pracował.
                    Najbardziej denerwujący jesteście Wy-rodzicie,siedzicie na tym forum i tylko narzekacie jacy to nauczyciele są źli,bo moje dziecko ma złe wyniki na egzaminie.Zastanówcie się czy wasza pociecha zrobiła wszystko,aby należycie przygotować się do testów,czy uczciwie pracowało przez 3 lata.
                    • Gość: zaciekawiony Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 00:46
                      Taaaaak... i ja kiedyś wyznawałam zasade że jak ktoś się chce uczyć to nie ważne gdzie bo i tak będzie się uczył...co za bujda. Teraz sama się z siebie śmieje i z osób które jeszcze w to wierzą. Krach Bem Staszic? myślisz że świetni uczniowie w Bemie to to samo co najlepsi uczniowie w Dwójce czy Krachu? Pfffff hahaha. Moja bliska krewna nie tak znowu dawno chodziła do Bema. Zrezygnowała z Kracha bo też wyznawała taka zasade jak powyżej, a jej przyjaciółka tylko tam sie dostała wiec poszły razem. "jak sie mam uczyc to bede i tam". Szczerze do tej pory żałuje tej decyzji. Naprawdę zdolna i ambitna dziewczyna.W Bemie miała same piątki, najlepsza w klasie. Wychowawczyni nie mogła się jej nachwalić jaka jest pilna:) do czasu matury...Uczyła się, zależało jej a wynik...wypadł dość miernie! Myslałam że sie wtedy zapłacze. oczywiście na tle kolegów ze szkoły wypadła b.dobrze, ale to nie był wynik który pozwoliłby jej się dostać na wymarzone studia, wymarzony kierunek. Jej przyszłość ambicje runęły na pewien czas. Koniec.
                      Dopiero jak opadły emocje spotkała się z ową przyjaciółką która na studia sie nie wybrała tylko uciekła za granice zostawiając ją i mając w d..., a dawne znajome z Kracha i Dwójki otworzyły jej oczy. materiały przerobione w tych szkołach znacznie różniły się od tego w jej szkole, wymagania-zupełnie inne. nawet podejście nauczycieli do uczniów( bardziej towarzyskie, luźne do luźnej pogawętki a nie mobilizujące do nauki-"masz, nie masz, a tam", olewające)
                      Czasu cofnąć się nie dało, mature poprawić owszem po odpowiednich uzupełniających korepetycjach(a uzupełniać było co, czego w szkole powinni nauczyć!)
                      Oczywiście najądą zaraz, że ktoś tam w Bemie też dobrze zdaje mature...ale ja nie oczerniam, nie namawiam tylko opowiadam historię z życia wziętą. Bo te 3 lata widziałam to na własne oczy
                      Nie nie da się porównać najlepszych uczniów szkół, których poziom nauczania i wymagania tak bardzo się różnią...

P.S. faktycznie są osoby którym w takiej szkole dobrze idzie matura, kiedy ich rodzice wydadzą majątek na korepetycje żeby nauczyli się prywatnie tego co powinni wynieść z zajęć w szkole.
                      • Gość: bel Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 19:10
                        Prawda jest taka, że do Bema i do Staszica generalnie idą uczniowie, którzy w gimnazjum osiągali słabsze wyniki, a do Kracha i Mickiewicza idą ci z wyższymi ocenami. Oczywiście są wyjątki, ale w dużej większości tak to właśnie wygląda. Jeżeli twoja znajoma była dobrą uczennicą w gimnazjum i poszła do Bema, gdzie 90% to słabi uczniowie, to się nie dziw się, że nauczyciele pracowali na niższym poziomie. Nie mogli wybiegać z materiałem, albo olać 90% słabycg uczniów i skupić się na tych lepszych.
                        Dla mnie jest jasne: Krasiniak i Dwójka to bardzo dobrzy uczniowie, nauczyciele - różni, podobnie jak w Bemie i Staszicu.
                        Pomyśl zresztą sam: masz klasę 25 osób, z czego większość gimnazjum skończyła ze średnią 3, maksymalnie 3,5. Co zrobisz z takimi dzieciakami? Nawet jak trafi się 1 dobry, to i tak pracujesz na poziomie całej klasy. A teraz wyobraź sobie klasę, której uczniowie skończyli gimnazjum ze średnią 4,5 do 5,5. Tu jest zupełnie inna praca. Co tu porównywać. Jak się trafi kilku słabych, to będa siedziec 3 lata i nic nie rozumieć. Dzieci kształtują poziom.
          • Gość: Samm Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.31.127.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.07.12, 08:10
            Dobra szkoła, czy dobra klasa (w wielu szkołach nadal się to praktykuje-tworzenie elitarnych klas) to przede wszystkim nauczyciele.
            Jeśli byłoby inaczej to nie tworzyłoby sie tych klas o których mówię, a uczniom nie zalezałoby na pójsciu do Krasiniaka.

Moim zdaniem także szkołę tworzą nauczyciele! To od nich zalezy motywacja uczniów. Chyba każdy z nas pamieta swojego fajnego nauczyciela dzieki któremu chciało mu sie uczyć. Ja miałem taką nauczycielkę biologii w liceum.

Na szczęście mój syn w gimnazjum spotkał przede wszystkim takich nauczycieli i to im zawdzięczam jego sukces!
            • Gość: ł Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 09:58
              dobra praca nauczyciela, rodzice, którzy interesują się dzieckiem i pilnują, czy sie uczy no i nauka ucznia - 3 składniki, bez których nie ma co marzyć o sukcesie. są jeszcze wyjściowe zdolności - niestety, nie z każdego można zrobić olimpijczyka, dzieciaki maja lepszą lub gorszą pamięć, niektórych na egzaminach paraliżuje stres ... czynników jest zbyt dużo, żeby stawiać łatwe diagnozy. do STO i TWP chodzą dzieci rodziców, którzy często dodatkowo posyłają je na korepetycje, bo ich na to stać. o tym też powszechnie wiadomo i to tez nie jest beż znaczenia
    • Gość: absolwenttt Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.xdsl.centertel.pl 05.07.12, 11:54
      Gimnazjum nr 4 wypadło najlepiej w Ciechanowie.
      Brawa dla nauczycieli. :)
      • Gość: Try Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.30.64.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.07.12, 12:58
        Kłania sie czytanie ze zrozumieniem... Gdzieś ty to wyczytał????
      • Gość: Jaga Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 14:24
        Ha ha ha! Zwłaszcza z matematyki - poniżej śreniej krajowej!!! Pozostałe przedmioty nie lepiej!
        zanim cokolwiek powiesz absolwencie, poczytaj uwaznie tabele.
        • Gość: Kasia Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.12, 14:35
          Nie wiem czy wiesz ,że gimnazjum nr4 to gimnazjum integracyjne.W tym roku były trzy takie trzecie klasy.Czy wiesz co to znaczy? Jeśli nie to przestań patrzec tylko na same wyniki bo to żałosne i smutne chociażby ze względu na dzieci z dysfunkcjami które to czytają
          • Gość: Kazek Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.146.5.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.07.12, 17:34
            Jak mają dysfunkcje to chyba nie czytają. :p
      • Gość: też absolwent Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 16:20
        bo "czwórka" ma takich absolwentttów :p
        • Gość: asdf Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 19:16
          A żebys wiedział, że ma absolwentów. Popatrz człowieku ilu w tym gimnazjum jest laureatów chociażby z chemii czy biologii. I nie zgadzam się z tym, że szkoły publiczne są gorsze od tych prywatnych.
      • Gość: Nisski Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.205.26.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.12, 17:43
        W dyskusji co jest potrzebne by uczeń odniósł sukces nasuwa mi sie takie porównanie.

W kazdym Europejskim kraju sa zdolni młodzi ludzie, by grać w futbol, prawda?
        Więc jak to sie dzieje, że Hiszpanie są mistrzami świata i Europy, a Polacy nie? czyja to zasługa?
        TRENERA!
        Oto dowód jak wazny w edukacji jest nauczyciel.

Każdy rodzic zapisujący dziecko do skzoły na każdym poziomie powinien mieć tego świadomość.
        Poza tym liczy sie też atmosfera w klasie, szkole itp
        • Gość: bel Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 18:59
          Uważam, że porównywanie szkół do reprezentacji piłkarskich jest zupełnie bez sensu. Do reprezentacji danego kraju w piłce nożnej wybiera się najlepszych piłkarzy. Oczywiście zależy tu dużo od trenera, jakiej selekcji dokona i oczywiście jak dalej będzie trenował. Nauczyciel w szkole publicznej nie ma możliwości selekcji . Ma materiał (czyli uczniów) jaki ma i z takim musi pracować. Chyba mi nie powiesz, że np. trener reprezentacji hiszpańskiej byłby w stanie wytrenować każdego zawodnika, jakiego dostanie, nawet nie umiejącego grać w piłkę?
        • Gość: Kasia Re: egzaminy gimnazjalne 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.12, 20:36
          Ten post jest odpowiedzią na to jak nasze społeczeństwo potrafi logicznie myśleć i dlaczego są takie wyniki.Nie ma się czemu dziwić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka