Dodaj do ulubionych

Urzędnicy

IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.12, 10:34
Prośba do urzędników pracujących w Starostwie Powiatowym (szczególnie do Pani pracującej w Wydziale Budownictwa pok 111):więcej wyrozumiałości,kultury ,mniej arogancji i bez krzyku,więcej kompetencji.A jeżeli kogoś na to nie stac to może czas na urlop lub na emeryturę.Do urzędów nie chodzimy dla przyjemności i to właśnie obowiązkiem urzędników jest wyjaśnienie wątpliwości a nie traktowanie kogoś jak niedorozwiniętej osoby.Pozdrawiam wszystkich życzliwych urzędników
Obserwuj wątek
    • Gość: Niebieskooka Re: Urzędnicy IP: 213.199.253.* 06.08.12, 15:04
      A ja pozdrawiam Panią w Urzędzie Pracy, Dział Ewidencji, Wydawanie Zaświadczeń- Weź się Babo do roboty a nie pół godziny przez telefon z koleżaneczkami rozmawiasz!
      • Gość: Kasia Re: Urzędnicy IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.12, 15:23
        Czasami aż chce sie płakac z bezsilności,bo niektórzy urzędnicy ostentacyjnie pokazują kto tu rządzi i jak bardzo im przeszkadzamy,bo akurat pani robi sobie kawę.Nawet nie wiadomo gdzie zgłosic takie zachowania.Mam tylko nadzieję ,że te niemiłe panie to przeczytają,lub ktoś im przekaże i wyciągną wnioski.Dziękuję za wsparcie
        • Gość: phi-lozof Re: Urzędnicy IP: *.tktelekom.pl 06.08.12, 16:03
          proponuję zacząć od pytania do bezpośredniego przełożonego takiej "niemiłej" pani o to czy to do niej można złożyć skargę na zachowanie pracownika
          Oczywiste że do niej, jednak już takie pytanie zwykle wystarcza by się zainteresowała co wyprawia jej pracownica
          nie odpuszczajcie gnuśnym urzędasom
          przecież można z uśmiechem, przyjaźnie
          nikt nie wymaga ciągłego uśmiechania się, rozumiem że można mieć zły dzień - ale gdy to zdarza się codziennie to zdecydowanie jest coś nie tak
          Przecież nikt nie musi pracować z ludźmi jeśli nie ma do tego predyspozycji

Jestem za ocenianiem pracy urzędników obsługujących petentów
          cyklicznym
          przez samych zainteresowanych
          • Gość: ala Re: Urzędnicy IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.12, 18:35
            dodam tylko tyle, że te skargi do bezpośrednich przełożonych nic nie dadzą, wiadomo ze te urzędasy mają robote po znajomości i nawet jak naskarżysz na nich do przełożonego to oni i tak wiedzą że nad ich przełożonym jest ktoś kto im tą robotę załatwił i nikt ich nie wyrzuci z tej roboty .....
            • Gość: zal Re: Urzędnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 23:23
              to tak jak w sądzie prezes nie może nic zrobić bo sędzia niezawisły, choćby nie wiem jak kłamał a nawet postępował wbrew zapisom Konstytucji co do życia każdego człowieka - niestety -ale takie to nieludzkie i nieetyczne i gorszące. Pewna kobieta dziś wpadła w rozpacz bo zabito jej ojca a prokuratura umorzyła śledztwo. Ludzie co się dzieje z tymi urzędasami? W telewizji też był program dziś o ludziach niewinnie wtrąconych do więzienia, i teraz kto im zwróci za to co przeszli przez głupotę sędziego? I jeszcze ta sedzia ma sądzić w sprawie o odszkodowanie skrzywdzonego- toż to przechodzi ludzkie pojęcie i ile wart wymiar sprawiedliwości? Układy. układy i kasa się liczy i stołek. Co za ludzie, bo nie czasy sawinne a konkretni ludzie - nieodpowiedzialni i bez sumienia..
              • Gość: Petent Re: Urzędnicy IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 07.08.12, 10:33
                W wydziale budownictwa w starostwie rzeczywiscie jest taka niemiła pani. Kiedyś byłem jej interesantem. Wiem ze nadal pracuje. Zdjęcia z jakiejs imprezy były wazniejsze.
                • Gość: oczko Re: Urzędnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 13:44
                  skargę złożyć na piśmie u przełożonego a nie ustnie ,w 2 egzemplarzach / 1 dla siebie aby mieć podkładkę/ Nie tak łatwo będzie przejść do porządku dziennego. Słowa są ulotne pismo pozostaje w dokumentach.
                  • Gość: gość Re: Urzędnicy IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.12, 19:50
                    Zgadzam się, że trzeba tepić hamstwo i niekompetencję ale czasem można kogoś skrzywdzić. Czasem warto zastanowić się jak ja bym pracował lub zachowywał się gdybym był na miejscu urzędasa?. Sa różne sytuacje i petenci nie są czasami bez winy. Więc czasem trzeba uderzyć się w piersi i wyśrodkować. A tak dla odmiany napiszcie z którego urzędu są profesjonalni urzędnicy?
                    • Gość: marrekk Re: Urzędnicy IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 19:55
                      heh pierwsza praca urzednika: nalac wode do czajnika :)

tak jak oni nikt sie nie opieprza, wszedzie !
                      • Gość: Aneta Re: Urzędnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 20:06
                        Mam inne obserwacje, urzędnicy pracują b. róznie, tak samo jak we wszystkich zawodach. Generalizowanie krzywdzi urzędników, którzy są kompetentni, życzliwi i cierpliwi. Spotkałam takich w Urzędzie Skarbowym, Urzędzie Miasta, Starostwie. W ZUS nie, ale pewnie nie miałam szczęścia. Nie wolno wrzucać wszystkich do jednego worka.
                        • Gość: Płońszczanin Re: Urzędnicy IP: *.31.62.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.08.12, 14:58
                          Nie rozumiem, dlaczego ludzie w Ciechanowie narzekają na jakimś forum, które czyta co tysięczna osoba w mieście zamiast skierować sprawę do mediów
                          • Gość: Ałtor Re: Urzędnicy IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 16:08
                            Ciechanowskie forum czytaja wszyscy !
                            • beauty.andrzej Re: Urzędnicy 08.08.12, 18:41
                              Zgadzam się. Przekonałem się, że to forum czytają nawet ludzie, których bym nigdy o to nie podejrzewał. Jeśli natomiast chodzi o urzędników, to spotkałem różnych, miłych, uprzejmych i kompetentnych i niedouczonych chamów. Jak postępować? Od samego wejścia pokazać, kto naprawdę rządzi, kto jest dla kogo. Nie robić proszącej miny, ale żądać. Może urzędnik wtedy nie będzie dla nas super miły, ale na pewno szybko i kompetentnie nas załatwi. Wypróbowałem wielokrotnie. Skutkuje. Pamiętajmy, że to my płacimy podatki, z których urzędnicy dostają wynagrodzenie. Ja wychodzę z założenia, że płacę i wymagam. Oczywiście wolałbym przyjazne, wręcz partnerskie stosunki, ale polscy urzędnicy w dużej części jeszcze do tego nie dorośli.
                              • Gość: aa Re: Urzędnicy IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.12, 22:14
                                Urzędnicy tak jak wszyscy płacą podatki...o tym tez nie zapominaj, więc nie mów, że płacisz za ich wynagrodzenie.
        • Gość: n Re: Urzędnicy IP: 213.199.253.* 15.12.12, 21:02
          n
          • Gość: serek Re: Urzędnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.12, 19:22
            urzędników jest dwa razy za dużo .Aby udawadniać swoją przydatnośc wszystko robią aby znaleść nam zajęcie - dla naszego dobra.
            • Gość: . Re: Urzędnicy IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.12, 10:12
              Trzeba przyznac że w ZUS sa bardzo miłe panie, tam za szybką, w informacji. Są pomocne i sympatyczne.
              • Gość: eee Re: Urzędnicy IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 13:19
                potwierdzam,panie udzielające informacji są kompetentne i przyjazne dla interesanta.Mnie starały się pomóc i wyjasnić zawiłe przepisy....
                • Gość: :):):): Re: Urzędnicy IP: 46.7.82.* 17.12.12, 23:21
                  To prawda panie w ZUSie idąc w lewo korytarzem na salę gdzie mają 2 biura " za szybką" bardzo miłe, pomocne, od ręki załatwiają wszystkie sprawy,.Przyznam szczerze ,że byłam mile zaskoczona .Muszę jeszcze wspomnieć o innej pani z Biura Paszportów. Wchodząc na salę po prawej pierwsze okienko. Miła,cierpliwa, wyrozumiała bardzo pomocna przy wypełniani deklaracji .Naprawdę odpowiednia osoba na danym stanowisku. Życzyłabym sobie i innym interesantom aby zawsze trafiać na takie osoby w urzędach. Miałam wiele niemiłych sytuacji ze strony urzędników , ale teraz czytając tak dużo negatywnych opinii musiałam napisać kilka słów. Winna jestem to tym miłym paniom z ZUSu i Biura Paszportów. Może któraś z nich przeczyta i będzie wiedziała że interesanci je doceniają. Możliwe ,że przełożeni też przeczytają co przełoży się na wynagrodzenie czy premię świąteczna dla tych pań. Szczerze, z serca im tego życzę.
                  • Gość: teresa Re: Urzędnicy IP: *.tktelekom.pl 18.12.12, 12:14
                    faktycznie informacja w ZUZ ocena celująca dla obu Pań.
                    • Gość: petent Re: Urzędnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 15:12
                      To cieszy, że tacy urzędnicy są i miejmy nadzieję, że będzie ich coraz więcej. Od nas petentów też zależy czy reakcja urzędników będzie dla nas przyjazna, czy arogancka. My też powinniśmy starać się zrozumieć i uszanować ich pracę. Ale ja przypomnę, że kiedyś wymyślono takie kuriozum jak "urzędy przyjazne obywatelowi". I wisiały, a może nawet jeszcze wiszą (nie wiem) szyldy dumnie o tym informujące. Na zdrowy rozum należałoby uznać, że cała reszta była lub jest nadal nieprzyjazna. I tu z kolei należałoby z kolei roztrzygnąć taką kwestię - Nos dla tabakiery, czy tabakiera dla nosa?.
                      Ciekawe też jaki procent urzędników państwowych zdaje sobie sprawę, że ich egzystencja w postaci społecznej przydatności oraz otrzymywania wynagrodzenia zależy od pracy petentów, którzy do nich przychodzą ze swoimi problemami. Obawiam się, że niektórzy z nich nie widzą tu żadnego związku. Przecież czasem można usłyszeć, że im to wszystko daje Państwo. Czyli kto? No właśnie.
                      • Gość: podatnik Re: Urzędnicy IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.12, 17:07
                        a ja mam przykre doświadczenie z Urzędem Skarbowym w Ciechanowie pokój na trzecim piętrze chyba 309 księgowość dwie panie podobne do siebie .jedna z nich rozmawiała przez tel. komórkowy natomiast druga coś konsumowała. Ja stałam i czekałam na wyliczenie odsetek od złozonej korekty PIT. Zero zainteresowania petentem.
                        • Gość: na wesoło Re: Urzędnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 17:49

nonsensopedia.wikia.com/wiki/Petent
    • Gość: mmm Re: Urzędnicy IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 12:30
      bardzo niesympatyczna jest pani z Zus-u siedząca "na" zasiłkach chorobowych ta młodsza, blondynka.Nie zna się na przepisach, nie chce udzielać żadnych informacji.robotę ma po znajomości więc chyba można olewać petentów. Wolę jak obsługuje ta starsza pani, udzieli wyczerpującej odpowiedzi i jest sympatyczna. W skarbowym kiedyś siedział taki młody chłopak też był nie douczony, i wulgarny,żałuję wtedy wypadało iść na skargę.
      Z bardzo sympatycznych urzędników mogę wymienić panią z ul Widnej z ewidencji ludności, chętna do pomocy, sympatyczna, miła jak mam tam coś załatwić to aż z chęcią tam idę.
      • Gość: gosc Re: Urzędnicy IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 13:37
        Widna czy może Wodna??
        • Gość: mmm Re: Urzędnicy IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 11:13
          oczywiście Wodna (zwyczajna literówka) ale chyba nie trudno się domyślić gdzie jest ewidencja ludności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka