IP: *.cdma.centertel.pl 16.10.12, 13:57
Witam. Mam pytanie do fachowców, którzy znaja sie na domach. Chcilem kupic dom, ale kiedy go ogladalem to wchodzac do tego domu czuc stechlizna, czy cos w tym rodzaju Nie wiem czym jest to spowodowane . Byc moze od wilgoci. Czy mozna sobie z tym jakos poradzic np. ocieplic dom i zniknie to czy jakis inny sposób. zastanawiam sie czy warto w takim wypadku go kupic, bo ten zapach nie jest przyemny i przechodzi nawet na ubrania pomózcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: :( Re: dom IP: *.cnow.pl 17.10.12, 16:28
      I co nikt nie pomoze?
      • Gość: ..) Re: dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 15:04
        .)
        • Gość: monia Re: dom IP: *.cnow.pl 18.10.12, 16:11
          po odnowieniu i rozpaleniu w piecu zniknie. miałam ten sam problem, ale zeskrobaliśmy z mężem stare farby, preperaty od wilgoci poszły w ruch, potem unigrunt, gładź i można malować:) pachnie świeżością
          wiadomo trzeba było wietrzyć itd ale teraz jest ok
          • Gość: po Re: dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 13:52
            Zobaz gdzie stoi jak na terenach podmokłych to ci nic nieda będzie zawsze waliło. Ty nie będziesz tego czuł ale jhak ktoś do ciebie przyjdzie lub ty pójdziesz do kogoś to od razu wyczują syf.
            rozwal i postaw nowy
            • Gość: po Re: dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 13:55
              fachowiec to powie że zrobi wszystko,to co tylko ci się zamarzy, wydasz kasę i na początku będzie pachniało farbą ale zapewne nie chciałbyś mieszkać w pleśni grzybie i wilgoci
              • Gość: Nabywca-kobieta Re: dom IP: *.play-internet.pl 19.10.12, 14:03
                Samo położenie tynków gładzi itd nie pomoże tak jak w naszym wypadku .Ktoś mądrze napisał,żebyś zorientował się na jakim gruncie stoi dom-bo jeśli na podmokłym a nawet lekko podmokłym to tego zapachu nigdy nie zabijesz,po drugie,trzeba zerwać najlepiej tynki itd osuszyć przez specjalne urządzenia,położyć tynki itd...należy osuszyć fundamenty o d zewnątrz,piwnice i ocieplić.Życzę powodzenia.
          • Gość: po Re: dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 17:46
            monia a gdzie ty mieszkasz można sprawdzić
    • Gość: po Re: dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.12, 07:18
      fachowcy nie napiszą bo nie czytają , nie mają na to czasu, "monia" się pewnie wj...ła w jakąś pleśń i teraz chce żebyś i ty się ugotował
      • Gość: monia Re: dom IP: *.cnow.pl 20.10.12, 14:43
        ale Wy ludzie z miasta macie pojęcie o domkach na obrzeżach ;p
        a więc tak;/ dom kupiliśmy na wsi, dom który stał kilka lat bezużyteczny.
        zerwaliśmy tynki, dostawiliśmy górę, wszystko od podstaw.
        żadnej pleśni ani wilgoci nie mam! owszem była w miejscach gdzie przeciekał dach!! dach został wymieniony i wszystko jest ok. jak wiecie w niektórych takich "domach" nie ma dobrej wentylacji, i ją też trzeba założyć, dobrze odprowadzić, i nie wiem stąd takie teksty że mam grzyba na ścianach:)
        ale wy wolicie wciskać kity o terenach podmokłych:) owszem jak masz dom nad rzeką cz nad bagnem, ale co może wiedzieć osoba mieszkająca pewnie całe życie w domu z płyty betonowej ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka