Dodaj do ulubionych

Ważne Pomocy OC !!!!!!!!!

IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 23:14
Witam serdecznie jestem młodym kierowcą (20 lat) mam prawo jazdy powyżej roku. Gdzie najtaniej w Ciechanowie znajdę OC do forda mondeo 1,8 benzyna +gaz 115km 1994r , proszę o poważne odpowiedzi , wiem ze nie mam żadnych zniżek tylko zwyżki ,i nie wchodzi w grę wzięcie OC na kogoś ani na współwłaściciela . Z góry dziękuje i pozdrawiam Adam.
Obserwuj wątek
    • Gość: abdul Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.12, 07:21
      siema
      miałem taki sam problem he tylko silnik mniejszy bo 1,6
      słuchaj idź do Andrzeja Smolińskiego przy nonecie
      ja miałem na rok 1400zł :D najtaniej miał tylko wziąłem na dwie raty wyszło mi 1500
      pierwsza 800 drugą 700 i było dobrze....
      idź powiedz jaka jest sprawa k ja ze pracuje dożo jeżdżę samochodem firmowym
      (300km na dzień robię )

powodzenia :) Uda sie
    • Gość: zyta Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 08:24
      My w punkcie doradztwa w starostwie zaplacilismy 840 na rok, prawko od 2 miesiecy . auto 1999 o poj 1,1.powodzenia
    • Gość: wylicz sobie Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.12, 19:38
      Wylicz sobie na stronach różnych ubezpieczycieli, np. Proama, Axa, czy innych i porównaj.
      • Gość: @@@@ Proama naciągacze IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.13, 20:26
        Nie wyliczajcie sobie składki w proama bo ja tak zrobiłem i teraz mnie windykacją straszą, ze niby wykupiłem ubezpieczenie. Zgłaszam sprawę do prokuratury. Takie przestępstwo nazywa się wyłudzeniem. Pani Magdaleno Prochowicz spotkamy się w sądzie :)
        • Gość: ### Re: Proama naciągacze IP: *.petrus.pl 29.08.13, 20:02
          Witam, czy ktoś miał problem z firmą Proama wynikający z zawarciem umowy po wyliczeniu składek poprzez stronę internetową?
        • Gość: Patryk Re: Proama naciągacze IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.13, 22:49
          Ja mam lepszą sytuację nawet nic nie wyliczałem ani nie logowałem się na ich stronie nie miałem z nimi żadnego kontaktu a przysłali mi wezwanie do zapłaty oc za samochód ubezpieczony gdzie indziej zadzwoniłem do nich odpowiedzieli że ich to nic nie obchodzi brak woli załatwienia sprawy , w poniedziałek składam skargę do rzecznika spraw ubezpieczeniowych . Proponuję zebrać wszystkich naciągniętych w podobny sposób złożyć pozew zbiorowy oraz skargę do rzecznika praw ubezpieczonych.
          • Gość: Kasia Re: Proama naciągacze IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.14, 09:00
            witam moja szkoda powstala w listopadzie na poczatku grudnia zglosilam do proamy jest koniec lutego a nie mam zlotowki wysylaja mnie do gwarancyjnego funduszu ale tam nikt o mnie nie slyszal bo proama nie moze wyslac dokumentow twierdza ze 5 wyslali mamy 17 nigdzie ich nie ma oszusci naciagacze niedosc ze szkode i mi zle wyliczyli oni za element do prostowania i malowania policzyli 15 zl haha smiech na sali ostrzegam uciekajcie z prooamy oszusci
            • Gość: tomek Re: Proama naciągacze IP: *.play-internet.pl 17.02.14, 11:28
              A u ktorego agenta podpisywałaś umowe z proama???
            • luka2905 Re: Proama naciągacze 04.04.14, 08:25
              Naciągacze to mało powiedziane pani przez telefon złożyła mi oferte z której poprostu nie skorzystalem i wykupiłem ubezpieczenie u innego ubezpieczyciela bo było taniej aż tu nagle wezwanie do zapłaty ale najlepsze w tym wszystkim jest to że po miesiącu wysłali mi pismo że umowa nie zostala zawarta ale pomimo tego mam im 350 zł zapłacic więc pytam za co za 10 min rozmowę z konsultantem czy w naszym chorym kraju nikt nie panuje nad takimi bandyckimi firmami to normalnie skandal .
              W każdej normalnej firmie ubezpieczeniowej jest oferta , przelew pieniędzy który potwierdza zawarcie umowy , nie ma kasy nie ma umowy . Uważajcie na ta firmę bo to nie jest normalne co oni robia .
              Jeżeli ktroś miał podobny przypadek proszę o odp jak się zakończył , bo ja udaję się z tym pismem do prawnika .Pozdrawiam Ł.K.
              • Gość: Agnieszka Re: Proama naciągacze IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.14, 16:46
                OSZUŚCI
                Witam chciała bym opisać moją sytuacje aby inne osoby które rozmawiają z konsultantami z firmy Proama wyraźnie mówili, że nie decydują się zawrzeć z nimi umowy. Informuje, że ta firma wysyła wezwanie do zapłaty po telefonie w którym prosiłam o podanie jedyni propozycji ubezpieczenia mojego samochodu !!! Jest to firma która naciąga osoby które wyraźnie powiedziały podczas rozmowy, że jeżeli się zdecydują na ich ofertę to zadzwonią na następny dzień po zarejestrowaniu samochodu i wpłacą kwotę którą im zaproponowali. Oczywiście nie zadzwoniłam aby potwierdzić zawarcie umowy a i tak dostałam wezwanie do zapłaty!! Jest to firma OSZUSTÓW I NACIĄGACZY gdyż jak dostałam to wezwanie oczywiście od razu zadzwoniłam do obsługi klienta, która po wysłuchaniu mnie powiedziała, że poszuka naszej rozmowy i oddzwoni do wieczora oczekiwałam telefonu ale nikt nie zadzwoniło na następny dzień przed południem pani z Proamy łaskawie oddzwoniła że nasza rozmowa się gdzieś zawieruszyła ale będzie jej dalej szukać do godziny 15 dalej cisza po czym zadzwoniła pani i powiedziała, że zgodziłam się na tą propozycje bo powiedziałam w czasie rozmowy, że przeleje pieniądze następnego dnia "wyjęte było to z kontekstu" jak poprosiłam panią aby puściła mi moment w którym takie wyrażenie padło powiedziała oczywiście że muszę pojechać do siedziby w Lublinie aby odsłuchać tej rozmowy !!! Dodatkowo zawarłam umowę dzień przed zarejestrowaniem samochodu który sprowadziłam z zagranicy i na dobrą sprawę nie wiedziałam czy w ogóle go zarejestruję. Firma ta zawarła zemną umowę pomimo tego, że nie miała podanego numeru rejestracyjnego gdyż w dzień zawarcia z nimi umowy tak naprawdę samochód ten nie był zarejestrowany !!! Odradzam jaki kol wiek kontakt z tą firmą !!
                Ja zapłaciłam 23,76 chyba bo tyle mi powiedziała ta pani i od razu wypowiedziałam umowę oraz dostałam potwierdzenie wypowiedzenia i kwotę jaka muszę im zapłacić za miesiąc umowy na maile
                • Gość: Daniel Re: Proama naciągacze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.05.14, 21:32
                  Witam ja miałem podobną sytuację z firmą Proama. Zadzwonił do mnie przedstawiciel firmy i wyliczył mi składkę na OC zastanawiałem się nad nią. Powiedziałem panu że jak się zdecyduje to się odezwę. Zadzwonili na następny dzień, powiedziałem żeby przesłali mi ofertę na e-maila bo chce się z nią zapoznań (dodałem jasno że jak się zdecyduje na tę umowę to zapłacę składkę, a jak nie zapłacę to umowa będzie nieważna). Teraz dostaje wezwanie do zapłaty za OC którego nie mam. Zgłosiłem reklamację przedstawiciel firmy Proama zadzwonił do mnie i powiedział mi że nie uznaje reklamacji ponieważ, na końcu rozmowy zgodziłem się na warunki umowy (zgadzałem się tylko na przesłanie oferty na e-maila). Jutro idę do rzecznika praw konsumenckich i poproszę o pomoc.
                  • Gość: gość Re: Proama naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 16:49
                    Mam identyczną sytuację i nie wiem co robić zadzwonił auto jest męża ja nawet nie mam prawka a oni niby ze mną zawarli umowę i straszą wpisem do rejestru dłużników masakra
                  • Gość: Agnieszka Re: Proama naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.14, 20:39
                    witam
                    miałam identyczną sytuację z Poamą . Też zastanawiam się czy odwiedzić rzecznika praw konsumenta. Proszę o informację czy coś to dało ?
                  • Gość: 666 Re: Proama naciągacze IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.14, 21:09
                    I jaki miała finał ta sprawa - bo mam podobny problem?
                    • Gość: rooffii Re: Proama naciągacze IP: *.xdsl.centertel.pl 20.11.14, 17:53
                      dajcie mi znać jak rozwiążecie ten problem bo mam podobny rooffii@interia.pl
              • Gość: Kuba Re: Proama naciągacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.14, 10:25
                Coś kolego ściemniasz.

wiele lat ubezpieczałem samochody w PZU ze względu na brak zmian w opłatach przez kolejne trzy lata i w podejściu do klienta postanowiłem przenieść się do innego ubezpieczyciel. Wybrałem właśnie Proama. Z tego co widzę to "rozmawiać" za pośrednictwem poczty elektronicznej a nie przez telefon. To ja do nich oddzwoniłem informując o chęci podpisania umowy. Także to co opisałeś wygląda trochę inaczej przynajmniej w moim przypadku. Aby nie być posądzonym o stronniczość nie jestem pracownikiem Proamy ani innego ubezpieczyciela. Staram się być obiektywnym w ocenie.
                Pomimo wypowiedzenia - osobistego - umowy w PZU przysłali mi nową umowę, w takim przypadku proponuje, żądać nie prosić o pisemne potwierdzenie, że umowa zawarta jednostronnie jest nieważna.
                • Gość: Orzech Re: Proama naciągacze IP: *.play-internet.pl 06.05.14, 13:50
                  Mnie szkodę wartą około 3000 zł. wycenili na niecałe 500 zł.
                  Sprawa znajdzie finał w sądzie. Trzeba uważać bo robią też tak że nie popuszczają do końca i np. zaraz przed planowaną rozprawą dzwonią prawnicy z Proamy z propozycją ugody a Ty już poniosłeś koszty sprawy. Więc jeżeli ludzie nie ustępowaliby i doprowadzali sprawy do końca to na pewno byłoby inaczej. Tym bardziej że następne sądy mogły by się oprzeć na poprzednim orzecznictwie.
              • Gość: B Re: Proama naciągacze IP: *.21-109-160.tkchopin.pl 04.07.14, 13:21
                dzięn dobry mam właśnie ten sam problem tylko ,że do mnie wysłali widykacje w postaci firmy Kruk .
                • 150896jacek Re: Proama naciągacze 21.08.14, 10:06
                  Miałem w czerwcu'2014 stłuczkę ze sprawcą ubezpieczonym w Proama (dziś jest 21 sierpnia). Samochód do dzisiaj stoi nienaprawiony, ponieważ Proama nie jest w stanie wyrwać od sprawcy potwierdzenia i wszystkie konsekwencje zaniechań tych oszustów ponoszę ja.
                  Nigdy z nimi i jak najdalej.
                  • royalwroc1 Re: Proama naciągacze 06.10.14, 11:37
                    Dołączam się do tych wszystkich opinii i odradzam ubezpieczenie w tej pseudo firmie. Uszkodziłem w passacie zderzak (z czujnikami) i lampę tylną. Za materiał i naprawę wyliczyli mi 2130 zł. Zadzwoniłem do vw we Wrocławiu - koszt naprawy pełny (materiał + robocizna) - ponad 4 tyś zaśpiewali. Zadzwoniłem do kilku nie autoryzowanych serwisów i cena kształtuje się na poziomie 3-3,5 tyś... Pomijam juz wycenę ale fakt że nie ma możliwości kontaktu z tymi pajacami tylko marionetka na infolinii wyprowadza mnie z równowagi. Na meile odpisują co 30 dni. Prośba o kontakt z ich strony jakiejś kompetentnej osoby nie odniosła żadnego skutku. Panienki na infolinii udają zdziwione ze to wszystko tyle trwa ale nie mogą mi podać kontaktu, do pajaca który zajmuje się likwidacją mojej szkody.
                  • Gość: Poszkodowana Re: Proama naciągacze IP: *.dynamic.vectranet.pl 24.11.14, 21:24
                    Witam,
                    Trafiłam na tego typu fora zupełnie przypadkowo, gdyby nie to, że z ową Firmą mam problemy dotyczące odszkodowania z OC z powodu braku korelacji pomiędzy autami. Czytając te wszystkie fora, stwierdzam jednoznacznie, że w tej Firmie taka odpowiedź jest standardem. Brawooooooo!!!!!!! Mam nadzieję, że przez te praktyki, które stosują wobec klientów, dużo stracą. Piękne reklamy w telewizji nic nie pomogą. Ja walczę z tą Firmą jak narazie bezskutecznie od ponad roku, w chwili obecnej sprawa odbędzie się w sądzie. Jak trzeba będzie napiszę nawet do samego Boga, ale nie popuszczę, bo nie jestem winna tylko poszkodowana, i nie pozwolę się zastraszyć, jeżeli trzeba będzie to udam się do telewizji.
        • Gość: rewa Re: Proama naciągacze IP: *.dynamic.mm.pl 04.01.14, 09:37
          witam,jak Pan załatwił tą sprawę z PROAMĄ o wyłudzenie ,,OC''
          • Gość: tomek Re: Proama naciągacze IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 17:00
            Ja z proamą nigdy nie mialem problemu
    • Gość: f Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.cnow.pl 06.11.12, 20:52
      weź nogi za pas i przejdź się trochę po mieście, jest sporo ubezpieczycieli, każdy jest lepszy dla kogo innego ! tylko trzeba się przejść i już.
    • Gość: GODNE POLECENIA Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 00:35
      Podjedź do:
      UNIQA S.A. Towarzystwo Ubezpieczeń.
      Agencja generalna:
      Plac Jana Pawła II 4
      Ciechanów
      23 672 24 60
      Polecam serdecznie ( na pewno warto się tam spytać ).
      • Gość: polecam Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.12, 11:41
        Ja polecam pana Wiesia ma biuro nad pepco na ostatnim piętrze po prawej stronie ja zamiast placic prawie1400zł po roku płacę 470zł
      • Gość: PIPIP Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.13, 20:30
        Marna reklama nieuczciwej ubezpieczalni
      • Gość: michal Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.205.83.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.02.14, 09:03
        dowiedz sie w starostwie tzw.akwarium jak wchodzisz to na prosto sa ubezpieczenia tam wyliczy ci i bedzie najtaniej
    • Gość: gall Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 14:58
      Masz iunternet to sobie poszukaj, sa liczniki -zajmnie to 5 min. i internet chyba najtanszy.
      • Gość: zas Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 21:43
        w bramie za "blicharem" na warszawskiej - najtańsze ubezpieczenia
      • Gość: @@@@ Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.13, 20:29
        Nie wyliczajcie sobie składki w proama bo ja tak zrobiłem i teraz mnie windykacją straszą, ze niby wykupiłem ubezpieczenie. To nie sa ich jedyne oszustwa. Poczytajcie w internecie.
        • Gość: darek Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.13, 14:28
          oczywiście proama to oszusci
          tez "niby" w trakcie rozmowy telefonicznej i prośby o przysłanie kalkulacji składki zawarłem z nimi umowę hahahaahahahaa
        • Gość: gość Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.multi-telekom.pl 19.05.14, 22:35
          Ja spóżniłam sie dwa tygodnie z II rata i Proama przekazała moje dane do firmy windykacyjnej.Bez żadnego ostrzeżenia czy przypomnienia o racie.Oczywiscie pieniadze dawno były u nich na koncie.Złodzieje i oszusci.
    • Gość: @@@@ Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.13, 20:28
      Przestrzegam wszystkich przed firma proama. Nie wyliczajcie sobie składki w proama bo ja tak zrobiłem i teraz mnie windykacją straszą, ze niby wykupiłem ubezpieczenie.
      • Gość: . Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.cnow.pl 22.07.13, 21:14
        ile razy jeszcze napiszesz, że wyliczałeś w proama? Ja wyliczałem kilka razy i kilku samochodów i nic mi nie przychodzi. Trzeba wiedzieć, do którego momentu klikać a nie pstrykać i pstrykać
        • Gość: 456 Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 23:34
          polecam YOU CAN DRIVE Ergo Hestii najtansze oc dla ludzi przed 30-tym rokiem zycia
    • Gość: GOŚĆ Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 31.01.14, 20:14
      NAJTANIEJ POWINIENEŚ MIEĆ OC W MTU
    • Gość: mariusz Re: Ważne Pomocy OC !!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.14, 21:24
      MTU kiedyś agencja była na poczcie 1 na grodzkiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka