Gość: mama IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 20:29 A co dla 2,5 letniego dziecka, które przedzkole? Czy tylko prywatne, od jakiego wieku są miejskie przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamma Re: pzredzkole IP: *.play-internet.pl 21.03.13, 20:38 Żłobek droga mamusiu,a potem przedszkole,jak 2,5 wytrzymałaś ze SWOIM dzieckiem,to wytrzymaj jeszcze 0,5 i naucz SWOJE dziecko siusiania i kupciania tam gdzie trzeba....z pampersem do przedszkola nei!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: pzredzkole IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 22:04 OK. dziecko siusia i kupkuje w nocniczek ,no wiadomo nie zawsze zdąży . Wchodziłam na stronę montesori i tam są dzieci od 2,5 lat, dlatego chciałam sie dowiedzieć czy ktoś ma dziecko w takim wieku w przedszkolu w tym czy innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Oli Re: pzredzkole IP: 46.174.224.* 21.03.13, 22:21 Większość przedszkoli przyjmuje od 2,5. Nawet w państwowym. Pod kilkoma warunkami: załatwianie się dziecka, dojrzałość emocjonalna, i ocena przez panie wychowawczynie,itp. Jan mam dziecko 2,3 i od 1,9 nie korzystamy z pieluch, więc można a nawet trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Oli Re: pzredzkole IP: 46.174.224.* 21.03.13, 22:28 Oczywiście każde dziecko jest inne,żeby nie było...Jest strona internetowa miejskich przedszkoli i tam znajdziesz szczegółowe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 08:50 Jeżeli pracujesz to musisz zwrócić uwagę na godziny działania przedszkola. Ja od września też chce posłać dziecko do przedszkola (będzie wtedy miała 2 lata i 4 miesiące). Z tego co się zorientowałam to najdłużej pracują Zamkowe Skrzaty(6:30-18:30). Ja jednak nie potrzebuję aż tak długich godzin pracy więc rozważam 2- Akademię Krasnoludków i Piotrusia Pana (są czynne do 17) a koszt z wyżywieniem to tak koło 450-550 zł. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania, dlatego radzę pojeździć po ciechanowskich przedszkolach i zorientować się w ich ofercie, warto spisać sobie pytania i jeżeli to możliwe to wziąć ze sobą dziecko. Moja córka w jednym z przedszkoli wogóle nie chciała zejśc z moich rąk, a w innym nie mogłam jej "wyciągnąc" z sali- także dla mnie to było wyznacznikiem, czy przedszkole jest warte uwagi- bo to wkońcu moje dziecko ma się w nim czuć dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś