Gość: vvv IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 16:11 szukam namiarów elektryka uprawnienia SEP do zrobienia przyłącza od słupa na terenie działek rekreacyjnych położenie kabla ok 20m 3 punkty koszt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja... Re: szukam elektryka IP: *.play-internet.pl 14.04.13, 21:08 witam,podaje nr tel...730 993 412 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: szukam elektryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 23:52 Witam, z elektrykami jest dziś problem, w grudniu zgłosiłem do firmy na ul. Mławskiej modernizację przyłącza od słupa do domu, w styczniu otrzymałem pozytywną odpowiedź, iż zostanie to wykonane, przyjechali fachowcy rzucili kontem oka- chyba trochę za zimno- jedziemy a pan jak zacznie remont to da pan znać, my przyjedziemy i zrobimy. Ok przecież tak pilne mi to nie było. Remont budynku zaczął się we wtorek 16.04.2013 r., zadzwoniłem z prośbą o wykonanie tej modernizacji ponieważ pajęczyna w postaci 4 przewodów, każdy oddzielnie w odległości ok. 50 cm. biegnąca od słupa do budynku koliduje z wykonaniem remontu. Decyzja zapadła po ok. 3 godz. Pędzi pogotowie z Ciechanowskiej energetyki, objechało raz wioskę w której mieszkam, drugi raz jedzie, to już wyszedłem co by mnie zauważyli bo chyba nie bardzo wiedzieli do kogo jadą i po co. Panowie wyhamowali Piękna Nawarą. Wysiedli, cyt. moje słowa: "panowie potrzeba tutaj zmienić to przyłącze ponieważ firma która zatrudniłem nie mogą wykonywać swoich obowiązków tj. kontynuować wymiany pokrycia dachowego". Cyt. słowa Panów elektryków a w zasadzie jednego bo drugi był patrząc na jego wyraz twarzy chyba obrażony na mnie ( nie wiem za co, pierwszy raz na oczy go widziałem) "proszę pana jest godzina dwunasta a my robimy do 3ej, dzisiaj nie da rady, jutro ktoś podjedzie", przemilczałem to, ręce mi opadły ale ok. Wytłumaczyłem jednemu bo drugi pan nie był zainteresowany ( ten obrażony) jak bym chciał żeby to wyglądało. Uchyliła się żaluzja w tej lśniącej Nawarze, oooo to ma pan tutaj hak pospawa pan sobie jakiś uchwyt a jutro ktoś przyjedzie i to zrobi, i tym sposobem minął koleiny dzień od dnia 17 stycznia 2013 roku, kiedy to otrzymałem zgodę na modernizacje przyłącza. Zadowolony w dniu 17 kwietnia 2013 roku czekam (obok mnie pracownicy wykonujący remont pokrycia dachowego) na fachowców z ul. Mławskiej w Ciechanowie, poczekałem do godz. ok 13ej. w miedzy czasie wykonałem 33 połączenia telefoniczne do Płocka, Elbląga i Ciechanowa, żadna osoba nie była w stanie odpowiedzieć mi, w jakim terminie łaskaw ktoś będzie przyjechać i wykonać tą modernizację. W związku z powyższym udałem się osobiście na ul. Mławską w Ciechanowie. Na miejscu tj. na ul. Mławskiej w siedzibie firmy, Pan przeczytał moją zgodę którą mu okazałem, wykonał kilka połączeń telefonicznych- odpowiedzi na temat terminu realizacji nie usłyszałem. Usłyszałem tylko, że jest to przyjęte do realizacji, kiedy poprosiłem o określenie mi na piśmie termin realizacji, usłyszałem "to pan napisze podanie o udzielenie pisemnej odpowiedzi na tą zgodę"- myślę sobie- masło jest maślane. Kiedy zapytałem o kierownika usłyszałem słowa - "będzie przed 15ą", pytam dalej, a jakiś wyższy przełożony."w Mławie". Dzwoniłem wielokrotnie do Mławy- załącza się automatyczna sekretarka. I tym sposobem wróciłem do domu posiedzieć i poczekać na POWAŻNĄ FIRMĘ ENERGETYCZNĄ Z CIECHANOWA. Minął kolejny dzień a przyłącze nie zmodernizowane. Zobaczymy czy Ktoś zjawi się 18 kwietnia 2013 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szukam elektryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 15:37 Jezeli temat nadal aktualny to ja polecam elektroinstalarstwo Elpromont Sp. z o.o. Posiadaja uprawnienia SEP. Jezeli chodzi o ceny uslug to sa przecietne, ale na pewno sa to fachowcy Odpowiedz Link Zgłoś