IP: 84.10.230.* 17.04.13, 19:40
Głównie pytanie do kobiet. Znacie jakąś dietę, która pomoże schudnąć ?
Najlepiej jakaś zróżnicowana. Z góry dziękuję. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 20:01
      polecam diety vitalii na diety.wp.pl - super skuteczne i bez wielu wyrzeczeń.jedyny minus,że trzeba zapłacic ale naprawdę warto.
      • Gość: Agata B Re: dieta IP: *.centertel.pl 17.04.13, 21:13
        A ja ci polecę kontakt z dietetykiem. Chyba że jak masz problemy zdrowotne, to rozwiązujesz je przez internet... - wtedy vitalia jest ok (:
        Pamietaj - nie przytyłaś wczoraj i nie schudniesz jutro. Organizm ludzki to bardzo precyzyjny uklad i zastosowanie diety "dzieki ktorej kolezanka schudla" moze ci bardziej zaszkodzic niz pomoc.
        • Gość: z Re: dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 20:12
          dla niewtajemniczonych diety witalii układa dietetyk i uwzględnia twoje warunki zdrowotne (wiadomo,że nie poważne choroby,bo wtedy tylko lekarz ci pomoże,ale np. kwestia zaparć, czy dostosowania do cyklu miesiączkowego ok).Poza tym można na bieżąco modyfikować jadłospis.poza tym to nie jest dieta cud,tu się chudnie powoli,aledieta nie jest bardzo restrykcyjna - ja nic nie ważę, głodna nie chodzę a nawet czasem można sobie na małe ciastko pozwolić,poza tym wyrabiasz nawyki żywieniowe, dzięki którym nie tyjesz nawet po zakończeniu diety, .więc jak ktoś nie stosował to niech się nie wypowiada
          • Gość: z Re: dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 20:15
            i tak nawiasem mówiąc, z diety dietetyczki z galerii mrówka też korzystałam i może nawet chudłam ok.2,5 kg na m-c,ale musiałam się zmuszać do dań których nie lubię i w kółko jeść to samo,więc po ok 3 m-cach miałam dosyć.a z vitalią schudłam 4kg w miesiąc i jest taki wybór dań,że jem wyłącznie to na co mam ochotę
            • Gość: xMD Re: dieta IP: *.free.aero2.net.pl 20.04.13, 20:08
              Droga "z"
              Jeżeli schudłaś na diecie dietetyczki 2,5kg w miesiąc a na diecie z V. 4kg (czyli razem 6,5kg w ciagu 9 tygodni)
              - albo miałas ogromna mase poczatkowa (ponad 80-90kg). wtedy odpusc sobie v. Potzrbujesz pomocy lekarskiej i profesjonalnej opieki dietetyka (albo lepiej: trenera żywieniowego0, specjalisty od fitness oraz wizażysty (podkreślam: profesjonalnej,a nie koleżanki z ławki).
              - albo mase poczatkowa mialas w granicach 70kg-80kg - zmien tryb zycia, bo za chwile bedziesz miala bardzo silny efekt jojo, jak 80% odchudzających sie dieta z internetu. Przydadzą ci sie specjalności z powyższej opcji, ale nie koniecznie
              - przy masie początkowej poniżej 60kg - najlepiej skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem POZ, możesz być w stanie zagrażającym zdrowiu.
              - zmyslilas to wszystko sobie (najbardziej prawdopodone, widzac na wielu forach zwiekszona ilosc osob nagle zadowolonych z v.)
              Zeby nie bylo podejrzen: nie pracuje w blaszaku, mrowce, nie mam prywatnej praktyki dietycznej. Pracuje w branży medycznej (szpital z oddzialem psychiatrycznym w dużym miescie na Mazowszu) z paniami i coraz czesciej z panami, ktorzy koniecznie chca schudnąc za wszelką cenę, czyli portali typu v., diety doktora D., k. itp. Często kończy się to tylko frustracją, czasami zaburzeniami odzywiania albo depresją
              pozdrawiam
              xMD
          • Gość: ben10 Re: dieta IP: *.centertel.pl 19.04.13, 20:28
            Gdyby diety w vitali układal dietetyk, to byś sie zdziwił/zdziwiła ile kosztuje dieta.
            Korzystalem z vitali i jestem przekonany że jest to ogromna baza przepisów, gdzie wprowadzając swoje preferencje ograniczasz listę przepisów.
            Obecnie korzystam z usług dietetyka w Warszawie (dietoterapia) i nikt mnie nie przekona że automat jest w stanie dobrać prawidłowo zawartość jadlospisu.

Marek W (Ben1o)
    • Gość: Ja Re: dieta IP: *.tktelekom.pl 18.04.13, 07:33
      Polecam skontaktowanie się z dietetykiem. Ja próbowałam różne diety bez specjalnego efektu dopiero porada dietetyczki naprawdę mi pomogła ... Od 23 listopada do 23 marca schudłam 15 kilo, dodam , że dieta nie była jakaś ciężka i nie chodziłam głodna... dietetycy dbają o to, żeby posiłki były Bogate we wszelkiego rodzaju składniki odżywcze ...

Jśli ktoś jest zainteresowany mogę dać namiary na naprawdę dobrą dietetyczkę ...
      • Gość: bb Re: dieta IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 09:19
        Jeśli można prosić o namiary na dietetyczkę to będę wdzięczna...:)
        • Gość: AKIM Re: dieta IP: 80.51.0.* 18.04.13, 10:25
          Spróbuj tu: www.galeriafitness.com/dietetyk.php
          • Gość: xXx Re: dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 15:38
            Na ul. Pułtuskiej 20c na piętrze l jest też dietetyk to jest nr: 503 619 693
          • Gość: roza Re: dieta IP: *.play-internet.pl 19.04.13, 19:20
            Tej z galerii nie polecam! Równie dobrze możesz poszukać diet w internecie. Wyjdzie zdecydowanie taniej.
            • Gość: zizi Re: dieta IP: *.centertel.pl 19.04.13, 20:20
              Do roza:
              Korzystalas czy słyszałas?
              • Gość: Beata Re: dieta IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 21:39
                Ja korzystałam i jestem tego samego zdania. Niby z opisu fajnie profesjonalnie się zapowiadało a później wielkie rozczarowanie. Jadłospisy strasznie monotonne.
                • Gość: skuteczna dieta Re: dieta IP: 46.174.224.* 19.04.13, 21:48
                  Też polecam dietę Vitalii,byłam bardzo zadowolona,trzeba zapłacić,ale warto, można dowolnie wymieniać składniki,zaznaczać co mamy w lodówce itd.Ja cały czas jadłam, można przygotować wszystko wcześniej, naprawdę warto.
                  • Gość: pytam Re: dieta IP: *.play-internet.pl 19.04.13, 21:56
                    A ile to chudnięcie kosztuje???pytam.Co w lodówce mam to widzę,nie jestem ślepa...ale żeby za to jeszcze bulić???Skandal!!!
        • Gość: Ja Re: dieta IP: *.tktelekom.pl 21.04.13, 12:15
          Dr. Lucyna Pachocka, ona mi bardzo pomogła ... tel 691 539 427
          • Gość: ja... Re: dieta IP: *.play-internet.pl 25.04.13, 22:41
            a gdzie ta Pani dr Lucyna P.. przyjmuje?
    • wyga5 Re: dieta 25.04.13, 22:23
      Ja znam taki sposób, który ze straszliwych wyrzeczeń jest w stanie przekształcić odchudzanie w ciekawą przygodę. Pomyślcie - wyjazd nad morze, w piękne miejsce, niekoniecznie latem kiedy tłumu - a przy okazji odchudzanie. Wśród ludzi o podobnych celach jest łatwiej. Polecam wakacje odchudzające w Primavera Spa z Jastrzębiej Góry!
      • Gość: GośkaFrącka Re: dieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.13, 10:55
        zgadzam sie! Primavera działa nie tylko na ciało, ale i na umysł! Dzięki kilku dniom tam nie dość, że uwierzylam w to, że moge schudnąć to jeszcze wypoczęłam nad morzem i nadrobiłam koleżeńskie braki :)
    • Gość: agunia Re: dieta IP: *.multimo.pl 27.04.13, 09:40
      Najważniejsze jest przestrzeganie zasady 3 posiłków dziennie, zawsze o tej samej godzinie. Potem już nie podjadamy pijemy tylko wodę. Posiłek ma zaspokoić głód, nie wolno się objadać. Druga zasada to ćwiczenia, przynajmniej dwa razy w tygodniu siłownia, rower itp. No i niestety zero słodyczy:(ps. ostatni posiłek o 18.00. Polecam:)
      • Gość: dieta Re: dieta IP: 46.174.224.* 27.04.13, 14:18
        5 posiłków dziennie
      • Gość: O! Re: dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.13, 17:02
        Co za głupoty ktoś wypisuje! Nie 3 posiłki dziennie,tylko minimum 5-6 posiłków,nie wolno dopuszczać do głodu,zawsze trzeba mieć ze sobą przygotowany pakiet posiłków,tak aby w momencie głodu nie rzucać się na to co mamy w pobliżu Np.w sklepie drożdżówkę lub batonik,bo to nam tylko ogłupi organizm dużym wrzutem cukru.
        No i najważniejsze to dużo ruchu,samochód zostawić w garażu,dużo chodzić i to szybkim tempem,bo tylko wtedy zwiększamy metabolizm.
      • Gość: ciekawy Re: dieta IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.13, 19:15
        co za bzdury!!! 5 posiłków dziennie z przerwami pomiędzy posiłkami ok 2,5 -3 godz. A ostatni posiłek o 18 to MIT!!! Ostatni posiłek 2 godziny przed spaniem:)
    • Gość: pati Re: dieta IP: *.multimo.pl 28.04.13, 08:50
      może być od 3 do 5 posiłków, ważne żeby były regularne i nieduże.
      • ali-cjaa Re: dieta 20.12.13, 21:43
        jedząc tylko 3 posiłki nie jestes w stanie jeść o odpowiednich porach i z odpowiednimi przerwami między posiłkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka